Начало Контекст Над 75 килограма наркотични вещества на стойност над 1.7 млн. лева са иззети при специализирана операция в Пловдивска област
9920
България

Над 75 килограма наркотични вещества на стойност над 1.7 млн. лева са иззети при специализирана операция в Пловдивска област

Над 75 килограма наркотични вещества на стойност над 1.7 млн. лева са иззети при съвместни действия на служители от пловдивската полиция и териториална дирекция „Национална сигурност“, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Пловдив.Задържани са двама мъже, като досъдебното производство е образувано под надзора на Окръжна прокуратура – Пловдив, допълниха от държавното обвинение.

| 10 Октомври 2024, 12:35 ч.
Над 75 килограма наркотични вещества на стойност над 1.7 млн. лева са иззети при специализирана операция в Пловдивска област
Над 75 килограма наркотични вещества на стойност над 1.7 млн. лева са иззети при специализирана операция в Пловдивска област
Снимка © Областната дирекция на МВР в Пловдив.

Над 75 килограма наркотични вещества на стойност над 1.7 млн. лева са иззети при съвместни действия на служители от пловдивската полиция и териториална дирекция „Национална сигурност“, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Пловдив. Задържани са двама мъже, като досъдебното производство е образувано под надзора на Окръжна прокуратура – Пловдив, допълниха от държавното обвинение.

По пътя София – Своге, в участъка Нови Искър – Владо Тричков, в района на село Ромча са катастрофирали два леки насрещно движещи се автомобила. Вследствие на сблъсъка единият се е обърнал по таван, казаха от Областната дирекция на МВР-София . 

Сигналът за пътнотранспортно произшествие е получен тази сутрин, около 6:40 часа. 

От полицията допълниха, че пътник от преобърналия се автомобил е транспортиран в болница „Пирогов“. Данни за състоянието на пътника се очакват на по-късен етап. 

На място има полицейски екип, който регулира движението.

Движението се осъществява двупосочно в едната лента, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“. 

През последното денонощие в България са загинали двама души, а 15 са ранени при 12 тежки катастрофи, съобщиха по-рано от МВР.

На извънредно заседание днес общинските съветници в Неделино гласуваха единодушно Общината да кандидатства пред Министерството на младежта и спорта с проект за ремонт на мултифункционална спортна площадка. Проектно предложение е по Националната програма за споделено финансиране на инвестиционни спортни проекти 2024 година. Стойността на проекта е 256 600,57 лева, а самоучастието е 25 660,57 лева с ДДС.

„Намерението на Общината е да кандидатстваме с проект за текущ ремонт на мултифункционална спортна площадка в квартал "Хаирника", която е на площ 1681 кв. м. Състоянието на съоръжението е изключително компрометирано и незадоволително. Липсва изкуствена тревна настилка, осветлението е недостатъчно и това възпрепятства организирането и практикуването на спортни дейности от деца и ученици“, посочи кметът Боян Кехайов.

В дейностите по проекта се предвижда доставка

Разкриването на пряка самолетна линия между България и Япония ще насърчи инвестициите, туризма и обмена между младите ни хора. Това заяви президентът Румен Радев на среща с делегация от над 70 японски компании от различни сектори, водена у нас от Сусуму Катаока - президент на Японската организация за външна търговия (JETRO). Това съобщи прессекретариатът на президента. В разговора на „Дондуков“ 2 участва и посланикът на Япония в София Хисаши Мичигами.

България цени високо инвестициите на Япония у нас, които допринасят не само за икономическото сътрудничество между двете държави. Те служат като пример за успешен модел за организация на предприемаческата дейност и на ефективно взаимодействие между образователната система, науката, бизнеса и институциите, от който можем да заимстваме особено в сферата на иновациите и високотехнологичните производства, коментира Румен Р

Първото застудяване тази есен вече е факт, съобщи дежурният в метеорологичната станция на връх Рожен. Най-ниската температура е измерена в Чепеларе – минус 4 градуса, а на Рожен е минус 1 градуса.

„Колегите в останалите места докладваха, че при тях тази сутрин е било около нула градуса“, добави дежурният метеоролог.

Наред с минусовите температури са паднали и слани в Чепеларе, Смолян, Рожен, Рудозем.

Този Висш съдебен съвет няма легитимност да избира главния прокурор на България, заяви президентът Румен Радев, който присъства на тържествен ритуал по полагане на венци и цветя по повод Празника на авиацията.

Не коментирам дори неговия изтекъл мандат, но всичките му действия до тук не вдъхват доверие нито в професионалните среди, нито в обществото и затова ясно заявих, че това напрежение ще продължи, включително в обществото и то се случва, заяви държавният глава.

Това е до момента, което съм заявил, има време, отговори Радев на журналистически въпрос дали може да не подпише указа за назначаването на новия главен прокурор.

Снощи граждани се събраха на протест в София с искане да бъде прекратена процедурата за избор на нов главен прокурор. 

На 10 октомври, на последното заседание на Пленума на Висшия съдебен съвет, в което могат да се направят номинаци

Специализираната операция е реализирана на 8 октомври след постъпила оперативна информация от териториалната дирекция "Национална сигурност", че на обслужваната територия ще се транспортира голямо количество наркотични вещества. В следобедните часове екипите пристъпили към действия и в района на 114 км на автомагистрала „Тракия“ автопатрул на сектор „Пътна полиция“ спрял за проверка пътуващ към Пловдив тежкотоварен камион.

При последвало претърсване в прикаченото полуремарке на превозното средство разследващи от отдел „Криминална полиция“ открили пет кашона с общо 43 вакуумирани пакети с различна големина със съдържание на марихуана – общо тегло близо 61 килограма. Допълнително е иззет и плик с над 16,5 килограма синтетичен канабиноид. Установено е, че 37-годишният водач на камиона е с криминалистични регистрации и осъждан. Той е обявен за общодържавно издирване с влязла в сила присъда „лишаване от свобода“ за престъпление, свързано с управление на моторно превозно средство в срок, в който удостоверението му е било отнето.

Паралелно с неговото задържане, в района на 150 км. на магистралата, посока Бургас, последвал арест и на 33-годишен шофьор на лек автомобил „Мерцедес“, пилотиращ въпросния камион. В колата са открити и иззети веществени доказателства с отношение по случая.

Образувано е досъдебно производство в отдел „Криминална полиция“ при ОДМВР – Пловдив. Двамата мъже са били задържани за срок до 24 часа, а с постановление на наблюдаващия делото прокурор от Окръжна прокуратура – Пловдив са привлечени като обвиняеми и приведени в ареста за 72 часа.

Припомняме, че през август Окръжен съд - Пловдив взе най-тежката мярка за неотклонение спрямо 24-годишния Константин Генчев, който беше обвинен за това, че е е държал с цел разпространение близо пет килограма синтетичен наркотик на обща стойност 146 535 лв. Синтетичният наркотик е бил намерен след извършено претърсване в жилище, обитавано от обвиняемия

На 31 октомври изтича срокът за плащане на годишния данък за недвижимите имоти, превозните средства, патентния данък и таксата за битови отпадъци. За това напомнят от отдел „Местни данъци и такси“ в Община Търговище. 

Към момента Общината в Търговище е изпълнила 96 процента от годишния си план за събиране на местните данъци и такси. За сравнение през миналата година реализираната събираемост на налозите е била 107 процента, посочи говорителят на общинската управа Станислава Солакова. 

Гражданите могат да заплащат дължимите суми по електронен път, чрез платформите за онлайн банкиране на най-големите банки в страната.

Задълженията може да се платят също в брой и чрез ПОС терминални устройства на касите в Центъра за административно обслужване на Общината. Сумите могат да бъдат преведени и чрез уебстраницата www.epay.bg, както и на касите на "Из

Огнище на шарка по дребните преживни животни (ДПЖ) е регистрирано в област Стара Загора. Това съобщиха по време на извънредно заседание на Областната епизоотична комисия, цитирана от пресцентъра на Областната администрация.

По време на заседанието директорът на Областна дирекция по безопасност на храните д-р Дамян Миков посочи, че огнището е потушено, но и че са нужни превантивни мерки, за да не се допусне разпространението на Шарка по ДПЖ. Огнището е регистрирано в село Свободен, община Раднево. Около него има образувана надзорна зона от 10 км, в която влизат села от областите Раднево, Гълъбово, Опан и Стара Загора.

Предвижда се провеждане на общински епизоотични комисии, които да набележат конкретни мерки за предотвратяване на проникването и разпространението на болестта на тяхна територия.

Кметовете на общините и лицата отглеждащи ДПЖ ще бъдат информирани за кл

Симулатор на сайта на Централната избирателна комисия (ЦИК) показва как се гласува чрез машина. Той е достъпен за всички , които искат да упражнят машинното гласуване, за да са подготвени за изборите за народни представители на 27 октомври. 

Симулаторът на машинно гласуване се намира в секция „Избори за Народно събрание 27 октомври 2024 г.“ - Машинно гласуване. След като се избере, се отваря нова страница, на която се визуализира машина. На нея е изписано „Добре дошли в избори 27.10.24 г. – ДЕМО“, както и „Поставете картата в слота за четене". "Картата" се намира в центъра под машината. С мишката се маркира опцията „Постави карта“. 

На устройството ще се появи бюлетината със списък с партии и коалиции, без да се споменават наименованията им. Има и опция за връщане назад, за да бъде променен изборът. За избор на пр

И.ф. главен прокурор Борислав Сарафов изиска от изпълняващия функциите главен секретар на МВР Мирослав Рашков в срок до 22 октомври 2024 г. да му бъде предоставена справка, съдържаща обобщени и систематизирани всички налични в МВР данни за отправени заплахи за живота и здравето на съдията от Окръжен съд-Плевен Владислава Цариградска и нейни близки.  Това съобщиха от прокуратурата.

Разпореждането на Борислав Сарафов е по повод изявления на съдия Цариградска, дадени по време на изслушването вчера пред съдийската колегия на Висшия съдебен съвет. 

И.ф. главен прокурор изисква справката да съдържа данни и от други ведомства, освен от МВР, в т.ч. Министерство на правосъдието във връзка с осигуряваната охрана на магистрата.

В случай, че се установи, че данни съдържат класифицирана информация, същата следва да бъде предоставена по реда на Правилника за прилаган

Общо 53-ма експерти осигурява Министерството на електронното управление и други администрации за предстоящата извадкова проверка на машините за гласуване, която се провежда от Централната избирателна комисия (ЦИК). Това беше докладвано на регулярната среща, свикана от министър-председателя Димитър Главчев за подготовката на предстоящия на 27 октомври вот, съобщиха от пресслужбата на кабинета.

Министърът на електронното управление Валентин Мундров изрази очакване да бъдат проверени близо една трета от машините, което ще бъде значително по-голям брой проверени устройства в сравнение с предходните избори. Проверка предстои да бъде направена и на машините, които ще бъдат изпратени за вота в чужбина.

По отношение на видеонаблюдението в реално време и видеозаснемането след края на изборния ден в секционните избирателни комисии министър Мундров заяви, че от днес започва поетапн

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Първото застудяване тази есен вече е факт, съобщи дежурният в метеорологичната станция на връх Рожен. Най-ниската температура е измерена в Чепеларе – минус 4 градуса, а на Р ...
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете, съобщиха от общинския пресцентър. Услугата е част от стремежа на общината да насърч ...
Митничари задържаха 100 000 къса контрабандни цигари в турски камион на "Капитан Андреево"
Митническите служители на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Капитан Андреево" откриха и задържаха 100 000 къса (5000 кутии) контрабандни цигари при проверка на товаре ...
Военноморските сили получиха два нови автономни дистанционно управляеми подводни апарата по програма на Министерството на отбраната на САЩ
В Хидрографска служба на Военноморските сили бяха получени два нови автономни дистанционно управляеми подводни апарата UUV„Teledyne Gavia“. Придобивката се осъществява ...
С отварянето на кръстовището на бул. "Черни връх" и бул. "Тодор Каблешков" намаляваме задръстванията в тази част на града, написа Васил Терзиев
Днес отворихме новото кръстовище на бул. "Черни връх" и бул. "Тодор Каблешков". Така намаляваме задръствания в тази част на града, написа кметът на София Васил Терзиев в профила си ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Започва изпълнението на втората фаза от проекта за подобряване на качеството на въздуха в Община Пловдив
Започва изпълнението на фаза 2 от проекта за подобряване на качеството на атмосферния въздух в Община Пловдив чрез намаляване на емисиите от фини прахови частици от битовото отопле ...
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
През нощта ще бъде ясно, в Източна България ще духа слаб вятър от изток-североизток, на запад ще е почти тихо, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). ...
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Първото застудяване тази есен вече е факт, съобщи дежурният в метеорологичната станция на връх Рожен. Най-ниската температура е измерена в Чепеларе – минус 4 градуса, а на Р ...
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Втора ферма със заразени с шарка овце е констатирана в рамките на два дни в хасковското село Узунджово, съобщиха на официалната си страница от Българската агенция по безопасност на ...
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете, съобщиха от общинския пресцентър. Услугата е част от стремежа на общината да насърч ...
Тикер в 11:47 ч.
Започва изпълнението на фаза 2 от проекта за подобряване на качеството на атмосф ...
Начало Контекст
9920
България

Над 75 килограма наркотични вещества на стойност над 1.7 млн. лева са иззети при специализирана операция в Пловдивска област

Над 75 килограма наркотични вещества на стойност над 1.7 млн. лева са иззети при съвместни действия на служители от пловдивската полиция и териториална дирекция „Национална сигурност“, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Пловдив.Задържани са двама мъже, като досъдебното производство е образувано под надзора на Окръжна прокуратура – Пловдив, допълниха от държавното обвинение.

| 10 Октомври 2024, 12:35 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Над 75 килограма наркотични вещества на стойност над 1.7 млн. лева са иззети при специализирана операция в Пловдивска област
Над 75 килограма наркотични вещества на стойност над 1.7 млн. лева са иззети при специализирана операция в Пловдивска област
Снимка © Областната дирекция на МВР в Пловдив.

Над 75 килограма наркотични вещества на стойност над 1.7 млн. лева са иззети при съвместни действия на служители от пловдивската полиция и териториална дирекция „Национална сигурност“, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Пловдив. Задържани са двама мъже, като досъдебното производство е образувано под надзора на Окръжна прокуратура – Пловдив, допълниха от държавното обвинение.

По пътя София – Своге, в участъка Нови Искър – Владо Тричков, в района на село Ромча са катастрофирали два леки насрещно движещи се автомобила. Вследствие на сблъсъка единият се е обърнал по таван, казаха от Областната дирекция на МВР-София . 

Сигналът за пътнотранспортно произшествие е получен тази сутрин, около 6:40 часа. 

От полицията допълниха, че пътник от преобърналия се автомобил е транспортиран в болница „Пирогов“. Данни за състоянието на пътника се очакват на по-късен етап. 

На място има полицейски екип, който регулира движението.

Движението се осъществява двупосочно в едната лента, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“. 

През последното денонощие в България са загинали двама души, а 15 са ранени при 12 тежки катастрофи, съобщиха по-рано от МВР.

На извънредно заседание днес общинските съветници в Неделино гласуваха единодушно Общината да кандидатства пред Министерството на младежта и спорта с проект за ремонт на мултифункционална спортна площадка. Проектно предложение е по Националната програма за споделено финансиране на инвестиционни спортни проекти 2024 година. Стойността на проекта е 256 600,57 лева, а самоучастието е 25 660,57 лева с ДДС.

„Намерението на Общината е да кандидатстваме с проект за текущ ремонт на мултифункционална спортна площадка в квартал "Хаирника", която е на площ 1681 кв. м. Състоянието на съоръжението е изключително компрометирано и незадоволително. Липсва изкуствена тревна настилка, осветлението е недостатъчно и това възпрепятства организирането и практикуването на спортни дейности от деца и ученици“, посочи кметът Боян Кехайов.

В дейностите по проекта се предвижда доставка

Разкриването на пряка самолетна линия между България и Япония ще насърчи инвестициите, туризма и обмена между младите ни хора. Това заяви президентът Румен Радев на среща с делегация от над 70 японски компании от различни сектори, водена у нас от Сусуму Катаока - президент на Японската организация за външна търговия (JETRO). Това съобщи прессекретариатът на президента. В разговора на „Дондуков“ 2 участва и посланикът на Япония в София Хисаши Мичигами.

България цени високо инвестициите на Япония у нас, които допринасят не само за икономическото сътрудничество между двете държави. Те служат като пример за успешен модел за организация на предприемаческата дейност и на ефективно взаимодействие между образователната система, науката, бизнеса и институциите, от който можем да заимстваме особено в сферата на иновациите и високотехнологичните производства, коментира Румен Р

Първото застудяване тази есен вече е факт, съобщи дежурният в метеорологичната станция на връх Рожен. Най-ниската температура е измерена в Чепеларе – минус 4 градуса, а на Рожен е минус 1 градуса.

„Колегите в останалите места докладваха, че при тях тази сутрин е било около нула градуса“, добави дежурният метеоролог.

Наред с минусовите температури са паднали и слани в Чепеларе, Смолян, Рожен, Рудозем.

Този Висш съдебен съвет няма легитимност да избира главния прокурор на България, заяви президентът Румен Радев, който присъства на тържествен ритуал по полагане на венци и цветя по повод Празника на авиацията.

Не коментирам дори неговия изтекъл мандат, но всичките му действия до тук не вдъхват доверие нито в професионалните среди, нито в обществото и затова ясно заявих, че това напрежение ще продължи, включително в обществото и то се случва, заяви държавният глава.

Това е до момента, което съм заявил, има време, отговори Радев на журналистически въпрос дали може да не подпише указа за назначаването на новия главен прокурор.

Снощи граждани се събраха на протест в София с искане да бъде прекратена процедурата за избор на нов главен прокурор. 

На 10 октомври, на последното заседание на Пленума на Висшия съдебен съвет, в което могат да се направят номинаци

Специализираната операция е реализирана на 8 октомври след постъпила оперативна информация от териториалната дирекция "Национална сигурност", че на обслужваната територия ще се транспортира голямо количество наркотични вещества. В следобедните часове екипите пристъпили към действия и в района на 114 км на автомагистрала „Тракия“ автопатрул на сектор „Пътна полиция“ спрял за проверка пътуващ към Пловдив тежкотоварен камион.

При последвало претърсване в прикаченото полуремарке на превозното средство разследващи от отдел „Криминална полиция“ открили пет кашона с общо 43 вакуумирани пакети с различна големина със съдържание на марихуана – общо тегло близо 61 килограма. Допълнително е иззет и плик с над 16,5 килограма синтетичен канабиноид. Установено е, че 37-годишният водач на камиона е с криминалистични регистрации и осъждан. Той е обявен за общодържавно издирване с влязла в сила присъда „лишаване от свобода“ за престъпление, свързано с управление на моторно превозно средство в срок, в който удостоверението му е било отнето.

Паралелно с неговото задържане, в района на 150 км. на магистралата, посока Бургас, последвал арест и на 33-годишен шофьор на лек автомобил „Мерцедес“, пилотиращ въпросния камион. В колата са открити и иззети веществени доказателства с отношение по случая.

Образувано е досъдебно производство в отдел „Криминална полиция“ при ОДМВР – Пловдив. Двамата мъже са били задържани за срок до 24 часа, а с постановление на наблюдаващия делото прокурор от Окръжна прокуратура – Пловдив са привлечени като обвиняеми и приведени в ареста за 72 часа.

Припомняме, че през август Окръжен съд - Пловдив взе най-тежката мярка за неотклонение спрямо 24-годишния Константин Генчев, който беше обвинен за това, че е е държал с цел разпространение близо пет килограма синтетичен наркотик на обща стойност 146 535 лв. Синтетичният наркотик е бил намерен след извършено претърсване в жилище, обитавано от обвиняемия

На 31 октомври изтича срокът за плащане на годишния данък за недвижимите имоти, превозните средства, патентния данък и таксата за битови отпадъци. За това напомнят от отдел „Местни данъци и такси“ в Община Търговище. 

Към момента Общината в Търговище е изпълнила 96 процента от годишния си план за събиране на местните данъци и такси. За сравнение през миналата година реализираната събираемост на налозите е била 107 процента, посочи говорителят на общинската управа Станислава Солакова. 

Гражданите могат да заплащат дължимите суми по електронен път, чрез платформите за онлайн банкиране на най-големите банки в страната.

Задълженията може да се платят също в брой и чрез ПОС терминални устройства на касите в Центъра за административно обслужване на Общината. Сумите могат да бъдат преведени и чрез уебстраницата www.epay.bg, както и на касите на "Из

Огнище на шарка по дребните преживни животни (ДПЖ) е регистрирано в област Стара Загора. Това съобщиха по време на извънредно заседание на Областната епизоотична комисия, цитирана от пресцентъра на Областната администрация.

По време на заседанието директорът на Областна дирекция по безопасност на храните д-р Дамян Миков посочи, че огнището е потушено, но и че са нужни превантивни мерки, за да не се допусне разпространението на Шарка по ДПЖ. Огнището е регистрирано в село Свободен, община Раднево. Около него има образувана надзорна зона от 10 км, в която влизат села от областите Раднево, Гълъбово, Опан и Стара Загора.

Предвижда се провеждане на общински епизоотични комисии, които да набележат конкретни мерки за предотвратяване на проникването и разпространението на болестта на тяхна територия.

Кметовете на общините и лицата отглеждащи ДПЖ ще бъдат информирани за кл

Симулатор на сайта на Централната избирателна комисия (ЦИК) показва как се гласува чрез машина. Той е достъпен за всички , които искат да упражнят машинното гласуване, за да са подготвени за изборите за народни представители на 27 октомври. 

Симулаторът на машинно гласуване се намира в секция „Избори за Народно събрание 27 октомври 2024 г.“ - Машинно гласуване. След като се избере, се отваря нова страница, на която се визуализира машина. На нея е изписано „Добре дошли в избори 27.10.24 г. – ДЕМО“, както и „Поставете картата в слота за четене". "Картата" се намира в центъра под машината. С мишката се маркира опцията „Постави карта“. 

На устройството ще се появи бюлетината със списък с партии и коалиции, без да се споменават наименованията им. Има и опция за връщане назад, за да бъде променен изборът. За избор на пр

И.ф. главен прокурор Борислав Сарафов изиска от изпълняващия функциите главен секретар на МВР Мирослав Рашков в срок до 22 октомври 2024 г. да му бъде предоставена справка, съдържаща обобщени и систематизирани всички налични в МВР данни за отправени заплахи за живота и здравето на съдията от Окръжен съд-Плевен Владислава Цариградска и нейни близки.  Това съобщиха от прокуратурата.

Разпореждането на Борислав Сарафов е по повод изявления на съдия Цариградска, дадени по време на изслушването вчера пред съдийската колегия на Висшия съдебен съвет. 

И.ф. главен прокурор изисква справката да съдържа данни и от други ведомства, освен от МВР, в т.ч. Министерство на правосъдието във връзка с осигуряваната охрана на магистрата.

В случай, че се установи, че данни съдържат класифицирана информация, същата следва да бъде предоставена по реда на Правилника за прилаган

Общо 53-ма експерти осигурява Министерството на електронното управление и други администрации за предстоящата извадкова проверка на машините за гласуване, която се провежда от Централната избирателна комисия (ЦИК). Това беше докладвано на регулярната среща, свикана от министър-председателя Димитър Главчев за подготовката на предстоящия на 27 октомври вот, съобщиха от пресслужбата на кабинета.

Министърът на електронното управление Валентин Мундров изрази очакване да бъдат проверени близо една трета от машините, което ще бъде значително по-голям брой проверени устройства в сравнение с предходните избори. Проверка предстои да бъде направена и на машините, които ще бъдат изпратени за вота в чужбина.

По отношение на видеонаблюдението в реално време и видеозаснемането след края на изборния ден в секционните избирателни комисии министър Мундров заяви, че от днес започва поетапн

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Митничари задържаха 100 000 къса контрабандни цигари в турски камион на "Капитан Андреево"
Военноморските сили получиха два нови автономни дистанционно управляеми подводни апарата по програма на Министерството на отбраната на САЩ
С отварянето на кръстовището на бул. "Черни връх" и бул. "Тодор Каблешков" намаляваме задръстванията в тази част на града, написа Васил Терзиев
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Основна линия
Започва изпълнението на втората фаза от проекта за подобряване на качеството на въздуха в Община Пловдив
Сфера
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
Контекст
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Местен фокус
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Контекст
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Контекст
Митничари задържаха 100 000 къса контрабандни цигари в турски камион на "Капитан Андреево"
На преден план
Д-р Вилхелм Елисеев и д-р Пламена Вълчева бяха наградени от регионалната колегия на Българския лекарски съюз във Видин
Основна линия
При операция на полицията в Монтанско за ден са разкрити 14 престъпления
На преден план
В Търговище започва мащабен ремонт на спортната зала „Иван Ангелов“
Основна линия
Как улична котка стана космонавт преди 61 години
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.