Начало Контекст Задържани са двама мъже за кражба на гориво от "Лукойл България"
11357
България

Задържани са двама мъже за кражба на гориво от "Лукойл България"

Задържани са двама мъже за кражба на пропан-бутан, собственост на "Лукойл България".Мъжете (на 49 и 53 години) са с повдигнати обвинения и с марка "задържане под стража" за срок от 72 часа. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР-Бургас.

| 10 Октомври 2024, 13:37 ч.
Задържани са двама мъже за кражба на гориво от
Задържани са двама мъже за кражба на гориво от "Лукойл България"
Снимка © Областна дирекция на МВР-Бургас

Задържани са двама мъже за кражба на пропан-бутан, собственост на "Лукойл България". Мъжете (на 49 и 53 години) са с повдигнати обвинения и с марка "задържане под стража" за срок от 72 часа. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР-Бургас.

Нашето намерение е още с бюджета за 2025 година разходите за отбрана да достигнат по-високо ниво от 2,5 процента от Брутния вътрешен продукт (БВП). Това каза в словото си при отбелязването на Деня на военния парашутист в Пловдив заместник-министърът на отбраната Радостин Илиев. По думите му днешната среда за сигурност, опитът на съюзниците и изискванията на съвременната среда налагат запазването на по-висок разход в областта на отбраната и отделяните за сега 2 процента от БВП се оказват недостатъчни.

Илиев припомни, че тази година заплащането в армията се увеличи средно с 10 процента и допълни, че за следващата година се планира ново увеличение - около 30 на сто. Процесът за модернизация и превъоръжаване на Българската армия ще продължи с ускорени темпове и за напред, допълни зам.-министърът.

Зам.-министърът отбеляза, че в българската история има много запечатани моменти

Въпреки дигитализацията на процесите в туризма, класическите туроператори не бива да бъдат отписвани с лека ръка, те няма да изчезнат още дълги години, каза днес съпредседателят на Варненската туристическа камара (ВТК) проф. Стоян Маринов преди откриването на 17-ия Черноморски туристически форум, посветен на предизвикателствата пред зеления и дигиталния преход в този сектор. Основен организатор на срещата е ВТК, а в разговора се включиха представители на бранша, на неправителствени организации, на общински, държавни и образователни институции. Сред гостите на форума бе и областният управител на Варна проф. Андрияна Андреева.

Дигитализацията навлиза все повече в хотелиерството, но с различни темпове, коментира Маринов. По думите му скоростта на процеса зависи от това къде се намира и колко е голям хотелът, дали е сезонен или целогодишен, колко е склонен да инвестира собственикъ

Териториалните експертни лекарски комисии (ТЕЛК) да получават по 100 лв. за предсрочно издадено решение предлагат от Министерството на здравеопазването (МЗ). Предложението е направено в проект за нормативна промяна, публикуван за обществено обсъждане на сайта на МЗ. В момента стойността за влязло в сила експертно решение на ТЕЛК, изготвено от комисията предсрочно в срок два месеца от подаване на заявлението-декларация в регионалната картотека на медицинската експертиза, срещу което няма подадена жалба в нормативно установения срок или при обжалване е потвърдено от Националната експертна лекарска комисия, е 60 лв. 

В мотивите към предложението за промяна е припомнено, че от март тази година са в сила промени, чиято цел е преодоляване на значителното забавяне на експертизата, която в някои комисии достига до три-четири години. Според тези промени ТЕЛК трябва да има във всичк

Добри са условията за туризъм по планините, но желаещите да се разходят трябва да се съобразят с по-ниските температури, съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) на Българския Червен кръст (БЧК).

Сутрин температурите са 1 – 2 градуса, а в по-високите части те са отрицателни, допълват от ПСС. По билата е ветровито, има разкъсана облачност, а в Стара планина е слънчево.

Планинските спасители препоръчват да се обърне внимание на екипировката и маршрутите да се обмислят добре, тъй като заради ниските температури терените са мокри и може да се стигне до инциденти.

В планините ще има променлива облачност, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология. Ще духа до умерен, а по най-високите върхове на Рила и Пирин временно силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде 10°-11°, на 2000 метра - около

Годишната среща на местните власти в курортния комплекс “Албена”, която е организирана от Националното сдружение на общините в България, продължава и днес с пленарни сесии. 

В първата сесия в зала „Сий“ на хотел „Парадайз Блу“ беше обсъдена темата за използване на местните ресурси за стопанско оживяване на селските райони.

“Настоящето събитие е посветено на добрите практики и предизвикателствата пред местните власти за прилагането на ключовите приоритети на селскостопанската политика. Тя включва подобряване на пътищата, оползотворяването на местните ресурси”, каза в началото на събитието консултантът и партньор в проект “Растеж чрез активизиране на местния потенциал” Евгени Иванов.

Според кмета на община Летница Красимир Джонев през последните три години европейската политика за развитие на селските

Акцията по задържането е осъществена на 8 октомври, около 21:00 часа, от служители на "Икономическа полиция"-Бургас.

Мъжете са задържани на отбивка до разклона за село Миролюбово, община Бургас. Там те са заловени в момент на прехвърляне на гориво от газовоз, собственост на "Нефтохим-Транспорт" АД. Горивото е било прехвърляно чрез маркучи към микробус "Форд Транзит", специално пригоден за съхранение и превоз на пропан - бутан.

Констатирано е извършване на длъжностно престъпление от страна на 53-годишния шофьор на газовоза, транспортиращ и доставящ пропан-бутан, собственост на "Лукойл България" до фирмени бензиностанции, като той присвоявал горивото от поверения му специален автомобил с цел набавяне на парични средства.

Задържаните са шофьорът на газовоза, 49-годишният шофьор на микробуса и неговият 61-годишен спътник. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 201 от Наказателния кодекс.

Извършени са множество разпити на свидетели и процесуално-следствени действия, като са иззети големи количества пропан -бутан, съхранявани незаконно в автомобили и пригодени за това места, като по този начин се застрашава живота и здравето на гражданите.

За поредна година в трънското село Студен извор имаше празник на киселото мляко. Той се организира от фондация „Д-р Стамен Григоров” и е вторият за тази година, каза праправнучката на д-р Стамен Григоров - Венета Костадинчев.

През лятото се проведе първото за 2024 г. издание на празника, тогава бяха отличени и учениците, спечелили награди от Международния конкурс "Приказки за киселото мляко". Той се организира от българското училище "Д-р Стамен Григоров" в Женева по повод 40-годишнината от създаването му. Сред творбите бяха рисунки и разкази на деца от Трън и други населени места, допълни още Костадинчев.

Тя каза, че по-различното във второто издание на празника на киселото мляко е есенната тематика, както и включването в базара на производители на мед и пчелни продукти. Столична пекарна също участва със свой щанд. Характерното за тях е безглутеновите продук

В област Разград през изминалата седмица са прекратени регистрациите на 190 превозни средства, а от движение са спрени други 12. Това съобщи началникът на сектор „Пътна полиция“ старши инспектор Неделчо Симеонов. Той отчете още, че за периода от пети до 11 октомври са отнети 11 шофьорски книжки за различни по вид нарушения на Закона за движение по пътищата. 

Изнесените данни сочат, че през текущата година се наблюдава ръст в броя на отнетите свидетелства за управление на моторни превозни средства. От януари до 10 октомври в областта без шофьорски книжки са останали 379 водачи. За сравнение отнетите свидетелства за управление на МПС през цялата 2023 г. година са 254, посочи Симеонов. По думите му увеличение се наблюдава и при издадените шофьорски книжки. За десетте месеца на годината са приети 4 522 заявления за издаване на свидетелства за управление на МПС, с 2

Изпълнителният директор на "Ел Би Булгарикум" Живко Живков определи като голям успех за България днешното подписване на договора, с който се създава съвместна научноизследователска лаборатория между "Ел Би Булгарикум" и японската "Мейджи". "За България този договор представлява потвърждаване на традиционно много доброто взаимодействие между българската и японска фирма, която е най-голямата азиатска компания за млекопреработване. Означава, че с този договор ние създадохме мост между традицията и бъдещето, мост за поколенията, защото новата лаборатория ще донесе позитиви както в науката, така и в създаването на нови иновативни, висококачествени продукти, пазейки българските традиции", каза в интервю изпълнителният директор на "Ел Би Булгарикум".

Договорът е за срок от десет години и предвижда създаването на нов научно-изследователски център, в който да се изследват и откриват но

Съдебно разрешение за използване на специални разузнавателни средства (СРС) срещу депутат в рамките на оперативни действия е допустимо и законосъобразно. Това гласи предоставено на медиите становище на заместник-mредседателя на Софийския градски съд (СГС) Руси Алексиев.

То е повод ареста на Джейхан Ибрямов и по отношение на становището на неговите адвокати. 

Според защитата на Джейхан Ибрямов той е незаконно задържан. Адвокатите са на мнение, че председателят на Народното събрание е оставил без разглеждане искането на прокуратурата за разрешаване на задържане, което означава, че го отхвърля. Също така адвокатите на Ибрямов смятат, че неправомерно е дадено разрешение от съда за използване на специални разузнавателни средства спрямо лице с имунитет.  

Съдия Алексиев посочва, че Народното събрание или неговият председател, когато то не заседава, издава

Мотоциклетист загина, след като се удари в каруца, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Видин.

Сигналът за пътнотранспортното произшествие, станало на изхода на Видин в посока Дунавци, е получен вчера в 14:39 часа. При огледа на местопроизшествието разследващите констатирали, че мотоциклет с видинска регистрация, управляван от 35-годишен мъж от с. Капитановци, на прав участък от пътя, се е ударил в задното дясно колело на пресичащата от ляво на дясно пътното платно каруца. Мотоциклетистът е загинал. Водачът на каруцата – 38-годишен видинчанин, е бил задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. Работата по случая продължава, като е образувано досъдебно производство.

По данни на МВР за последното денонощие на територията на страната са загинали трима души, а 20 са ранени при 20 тежки катастрофи. 

В качеството на обвиняеми са привлечени шофьорите на специалния автомобил - газово,з и на микробуса.

Работата по случая продължава.

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
През нощта ще бъде ясно, в Източна България ще духа слаб вятър от изток-североизток, на запад ще е почти тихо, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). ...
Пожар гори в бившето училище в русенското село Червена вода, няма пострадали хора
Пожар гори в сградата на бившето училище в Червена вода, съобщи директорът на Районната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Русе комисар Светослав ...
Общо 23-ма души са ранени при катастрофи в страната през последното денонощие
Общо 23-ма души са ранени при 17 тежки катастрофи в страната през последното денонощие, съобщиха от МВР на сайта си.  В София са регистрирани три тежки и 35 леки пътнотранспор ...
Жените не бива да се плашат от периода на менопауза, каза д-р Иван Башлиев от МБАЛ „Св. Иван Рилски“ в Козлодуй
Менопаузата е прекрасен период в живота на една жена и бих посъветвал дамите да не се плашат от него. Това каза началникът на Акушеро-гинекологично отделение в Многопрофилната бол ...
Днес изтича крайният срок за регистрация на социологическите агенции, които ще извършват проучвания „на изхода“ в изборния ден
Днес в 17:00 часа изтича крайният срок за регистрация на социологическите агенции, които ще извършват проучвания „на изхода“ (exit-poll) в изборния ден на 27 октомври. ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Започва изпълнението на втората фаза от проекта за подобряване на качеството на въздуха в Община Пловдив
Започва изпълнението на фаза 2 от проекта за подобряване на качеството на атмосферния въздух в Община Пловдив чрез намаляване на емисиите от фини прахови частици от битовото отопле ...
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
През нощта ще бъде ясно, в Източна България ще духа слаб вятър от изток-североизток, на запад ще е почти тихо, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). ...
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Първото застудяване тази есен вече е факт, съобщи дежурният в метеорологичната станция на връх Рожен. Най-ниската температура е измерена в Чепеларе – минус 4 градуса, а на Р ...
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Втора ферма със заразени с шарка овце е констатирана в рамките на два дни в хасковското село Узунджово, съобщиха на официалната си страница от Българската агенция по безопасност на ...
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете, съобщиха от общинския пресцентър. Услугата е част от стремежа на общината да насърч ...
Тикер в 11:54 ч.
Започва изпълнението на фаза 2 от проекта за подобряване на качеството на атмосф ...
Начало Контекст
11357
България

Задържани са двама мъже за кражба на гориво от "Лукойл България"

Задържани са двама мъже за кражба на пропан-бутан, собственост на "Лукойл България".Мъжете (на 49 и 53 години) са с повдигнати обвинения и с марка "задържане под стража" за срок от 72 часа. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР-Бургас.

| 10 Октомври 2024, 13:37 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Задържани са двама мъже за кражба на гориво от
Задържани са двама мъже за кражба на гориво от "Лукойл България"
Снимка © Областна дирекция на МВР-Бургас

Задържани са двама мъже за кражба на пропан-бутан, собственост на "Лукойл България". Мъжете (на 49 и 53 години) са с повдигнати обвинения и с марка "задържане под стража" за срок от 72 часа. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР-Бургас.

Нашето намерение е още с бюджета за 2025 година разходите за отбрана да достигнат по-високо ниво от 2,5 процента от Брутния вътрешен продукт (БВП). Това каза в словото си при отбелязването на Деня на военния парашутист в Пловдив заместник-министърът на отбраната Радостин Илиев. По думите му днешната среда за сигурност, опитът на съюзниците и изискванията на съвременната среда налагат запазването на по-висок разход в областта на отбраната и отделяните за сега 2 процента от БВП се оказват недостатъчни.

Илиев припомни, че тази година заплащането в армията се увеличи средно с 10 процента и допълни, че за следващата година се планира ново увеличение - около 30 на сто. Процесът за модернизация и превъоръжаване на Българската армия ще продължи с ускорени темпове и за напред, допълни зам.-министърът.

Зам.-министърът отбеляза, че в българската история има много запечатани моменти

Въпреки дигитализацията на процесите в туризма, класическите туроператори не бива да бъдат отписвани с лека ръка, те няма да изчезнат още дълги години, каза днес съпредседателят на Варненската туристическа камара (ВТК) проф. Стоян Маринов преди откриването на 17-ия Черноморски туристически форум, посветен на предизвикателствата пред зеления и дигиталния преход в този сектор. Основен организатор на срещата е ВТК, а в разговора се включиха представители на бранша, на неправителствени организации, на общински, държавни и образователни институции. Сред гостите на форума бе и областният управител на Варна проф. Андрияна Андреева.

Дигитализацията навлиза все повече в хотелиерството, но с различни темпове, коментира Маринов. По думите му скоростта на процеса зависи от това къде се намира и колко е голям хотелът, дали е сезонен или целогодишен, колко е склонен да инвестира собственикъ

Териториалните експертни лекарски комисии (ТЕЛК) да получават по 100 лв. за предсрочно издадено решение предлагат от Министерството на здравеопазването (МЗ). Предложението е направено в проект за нормативна промяна, публикуван за обществено обсъждане на сайта на МЗ. В момента стойността за влязло в сила експертно решение на ТЕЛК, изготвено от комисията предсрочно в срок два месеца от подаване на заявлението-декларация в регионалната картотека на медицинската експертиза, срещу което няма подадена жалба в нормативно установения срок или при обжалване е потвърдено от Националната експертна лекарска комисия, е 60 лв. 

В мотивите към предложението за промяна е припомнено, че от март тази година са в сила промени, чиято цел е преодоляване на значителното забавяне на експертизата, която в някои комисии достига до три-четири години. Според тези промени ТЕЛК трябва да има във всичк

Добри са условията за туризъм по планините, но желаещите да се разходят трябва да се съобразят с по-ниските температури, съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) на Българския Червен кръст (БЧК).

Сутрин температурите са 1 – 2 градуса, а в по-високите части те са отрицателни, допълват от ПСС. По билата е ветровито, има разкъсана облачност, а в Стара планина е слънчево.

Планинските спасители препоръчват да се обърне внимание на екипировката и маршрутите да се обмислят добре, тъй като заради ниските температури терените са мокри и може да се стигне до инциденти.

В планините ще има променлива облачност, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология. Ще духа до умерен, а по най-високите върхове на Рила и Пирин временно силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде 10°-11°, на 2000 метра - около

Годишната среща на местните власти в курортния комплекс “Албена”, която е организирана от Националното сдружение на общините в България, продължава и днес с пленарни сесии. 

В първата сесия в зала „Сий“ на хотел „Парадайз Блу“ беше обсъдена темата за използване на местните ресурси за стопанско оживяване на селските райони.

“Настоящето събитие е посветено на добрите практики и предизвикателствата пред местните власти за прилагането на ключовите приоритети на селскостопанската политика. Тя включва подобряване на пътищата, оползотворяването на местните ресурси”, каза в началото на събитието консултантът и партньор в проект “Растеж чрез активизиране на местния потенциал” Евгени Иванов.

Според кмета на община Летница Красимир Джонев през последните три години европейската политика за развитие на селските

Акцията по задържането е осъществена на 8 октомври, около 21:00 часа, от служители на "Икономическа полиция"-Бургас.

Мъжете са задържани на отбивка до разклона за село Миролюбово, община Бургас. Там те са заловени в момент на прехвърляне на гориво от газовоз, собственост на "Нефтохим-Транспорт" АД. Горивото е било прехвърляно чрез маркучи към микробус "Форд Транзит", специално пригоден за съхранение и превоз на пропан - бутан.

Констатирано е извършване на длъжностно престъпление от страна на 53-годишния шофьор на газовоза, транспортиращ и доставящ пропан-бутан, собственост на "Лукойл България" до фирмени бензиностанции, като той присвоявал горивото от поверения му специален автомобил с цел набавяне на парични средства.

Задържаните са шофьорът на газовоза, 49-годишният шофьор на микробуса и неговият 61-годишен спътник. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 201 от Наказателния кодекс.

Извършени са множество разпити на свидетели и процесуално-следствени действия, като са иззети големи количества пропан -бутан, съхранявани незаконно в автомобили и пригодени за това места, като по този начин се застрашава живота и здравето на гражданите.

За поредна година в трънското село Студен извор имаше празник на киселото мляко. Той се организира от фондация „Д-р Стамен Григоров” и е вторият за тази година, каза праправнучката на д-р Стамен Григоров - Венета Костадинчев.

През лятото се проведе първото за 2024 г. издание на празника, тогава бяха отличени и учениците, спечелили награди от Международния конкурс "Приказки за киселото мляко". Той се организира от българското училище "Д-р Стамен Григоров" в Женева по повод 40-годишнината от създаването му. Сред творбите бяха рисунки и разкази на деца от Трън и други населени места, допълни още Костадинчев.

Тя каза, че по-различното във второто издание на празника на киселото мляко е есенната тематика, както и включването в базара на производители на мед и пчелни продукти. Столична пекарна също участва със свой щанд. Характерното за тях е безглутеновите продук

В област Разград през изминалата седмица са прекратени регистрациите на 190 превозни средства, а от движение са спрени други 12. Това съобщи началникът на сектор „Пътна полиция“ старши инспектор Неделчо Симеонов. Той отчете още, че за периода от пети до 11 октомври са отнети 11 шофьорски книжки за различни по вид нарушения на Закона за движение по пътищата. 

Изнесените данни сочат, че през текущата година се наблюдава ръст в броя на отнетите свидетелства за управление на моторни превозни средства. От януари до 10 октомври в областта без шофьорски книжки са останали 379 водачи. За сравнение отнетите свидетелства за управление на МПС през цялата 2023 г. година са 254, посочи Симеонов. По думите му увеличение се наблюдава и при издадените шофьорски книжки. За десетте месеца на годината са приети 4 522 заявления за издаване на свидетелства за управление на МПС, с 2

Изпълнителният директор на "Ел Би Булгарикум" Живко Живков определи като голям успех за България днешното подписване на договора, с който се създава съвместна научноизследователска лаборатория между "Ел Би Булгарикум" и японската "Мейджи". "За България този договор представлява потвърждаване на традиционно много доброто взаимодействие между българската и японска фирма, която е най-голямата азиатска компания за млекопреработване. Означава, че с този договор ние създадохме мост между традицията и бъдещето, мост за поколенията, защото новата лаборатория ще донесе позитиви както в науката, така и в създаването на нови иновативни, висококачествени продукти, пазейки българските традиции", каза в интервю изпълнителният директор на "Ел Би Булгарикум".

Договорът е за срок от десет години и предвижда създаването на нов научно-изследователски център, в който да се изследват и откриват но

Съдебно разрешение за използване на специални разузнавателни средства (СРС) срещу депутат в рамките на оперативни действия е допустимо и законосъобразно. Това гласи предоставено на медиите становище на заместник-mредседателя на Софийския градски съд (СГС) Руси Алексиев.

То е повод ареста на Джейхан Ибрямов и по отношение на становището на неговите адвокати. 

Според защитата на Джейхан Ибрямов той е незаконно задържан. Адвокатите са на мнение, че председателят на Народното събрание е оставил без разглеждане искането на прокуратурата за разрешаване на задържане, което означава, че го отхвърля. Също така адвокатите на Ибрямов смятат, че неправомерно е дадено разрешение от съда за използване на специални разузнавателни средства спрямо лице с имунитет.  

Съдия Алексиев посочва, че Народното събрание или неговият председател, когато то не заседава, издава

Мотоциклетист загина, след като се удари в каруца, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Видин.

Сигналът за пътнотранспортното произшествие, станало на изхода на Видин в посока Дунавци, е получен вчера в 14:39 часа. При огледа на местопроизшествието разследващите констатирали, че мотоциклет с видинска регистрация, управляван от 35-годишен мъж от с. Капитановци, на прав участък от пътя, се е ударил в задното дясно колело на пресичащата от ляво на дясно пътното платно каруца. Мотоциклетистът е загинал. Водачът на каруцата – 38-годишен видинчанин, е бил задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. Работата по случая продължава, като е образувано досъдебно производство.

По данни на МВР за последното денонощие на територията на страната са загинали трима души, а 20 са ранени при 20 тежки катастрофи. 

В качеството на обвиняеми са привлечени шофьорите на специалния автомобил - газово,з и на микробуса.

Работата по случая продължава.

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
Пожар гори в бившето училище в русенското село Червена вода, няма пострадали хора
Общо 23-ма души са ранени при катастрофи в страната през последното денонощие
Жените не бива да се плашат от периода на менопауза, каза д-р Иван Башлиев от МБАЛ „Св. Иван Рилски“ в Козлодуй
Днес изтича крайният срок за регистрация на социологическите агенции, които ще извършват проучвания „на изхода“ в изборния ден
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Основна линия
Започва изпълнението на втората фаза от проекта за подобряване на качеството на въздуха в Община Пловдив
Сфера
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
Контекст
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Местен фокус
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Контекст
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Контекст
Митничари задържаха 100 000 къса контрабандни цигари в турски камион на "Капитан Андреево"
На преден план
Д-р Вилхелм Елисеев и д-р Пламена Вълчева бяха наградени от регионалната колегия на Българския лекарски съюз във Видин
Основна линия
При операция на полицията в Монтанско за ден са разкрити 14 престъпления
На преден план
В Търговище започва мащабен ремонт на спортната зала „Иван Ангелов“
Основна линия
Как улична котка стана космонавт преди 61 години
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.