Начало Основна линия Фалшиви перилни и почистващи препарати са иззети при специализирана операция в Ловеч и Троян
11614
България

Фалшиви перилни и почистващи препарати са иззети при специализирана операция в Ловеч и Троян

Фалшиви перилни и почистващи препарати са иззети при специализирана операция в Ловеч и Троян на служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ в Областната дирекция на МВР в Ловеч и полицаи от Районното управление в Троян. Това съобщи говорителят на полицията в Ловеч Габриела Тодорова.При специализирана операция на „Икономическа полиция“ в Ловеч от два търговски обекта и складово помещение служителите са иззели близо 123 литра течен перилен препарат, разпределен в туби, 14 чувала с прахообразен препарат за пране с общо тегло 140 кг, туби с течен прах, близо 58 литра омекотител, 27 туби препарат за миене на съдове и 119 туби с шампоан – всички с надписи на популярни марки. В проверките е участвал представител на официалната фирма вносител за България на марките.

| 10 Октомври 2024, 14:14 ч.
Фалшиви перилни и почистващи препарати са иззети при специализирана операция в Ловеч и Троян
Фалшиви перилни и почистващи препарати са иззети при специализирана операция в Ловеч и Троян
Снимка © ОД на МВР - Ловеч

Фалшиви перилни и почистващи препарати са иззети при специализирана операция в Ловеч и Троян на служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ в Областната дирекция на МВР в Ловеч и полицаи от Районното управление в Троян. Това съобщи говорителят на полицията в Ловеч Габриела Тодорова.

В последните години се забелязва тенденция за повишаване на организираността при трафика на мигранти, контрабандата на наркотици, извършването на измами и други видове престъпления сред държавите членки на ЕС. Това е една от констатациите, които и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов обсъди с президента на Европейската служба за съдебно сътрудничество – Евроджъст Ладислав Хамран, съобщиха от прокуратура.

Двамата разговаряли и за доброто сътрудничество и активно взаимодействие между българската прокуратура и европейската институция.

В рамките на разговора е констатирано, че тенденциите в трафика на мигранти и други престъпления изискват предприемането на допълнителни мерки и ангажирането на трети страни в тяхното прилагане.

Ръководителите на прокуратурите от ЕС се ангажираха да работят за още по-тясно процесуално сътрудничество в борбата срещу организираната п

Двойно повече участници от сектора се очаква да се включат във второто издание на фермерския пазар в Плевен. През септември своята продукция предложиха на плевенчани и гостите на града 15 производители, сега техният брой е 33-ма. Това съобщи Ива Елмазова от рекламна агенция "Елмазови", създател на "Фермерски пазар ОТ БГ", които са партньори на инициативата в Плевен. Отново ще бъдат предложени на плевенчани онези истински продукти, които си спомняме с носталгия, защото днес вкусът на повечето е неразпознаваем, добави тя.

Асортиментът върху щандовете ще бъде още по-богат, подчерта Елмазова. На фермерския пазар ще се предлагат мляко, сирене и кашкавал от козе и от биволско мляко, катък, колбаси, пчелен мед, билки, брани от Балкана, комбуча и жив оцет, зеленчуци, ядки, тахан, козметика от лавандула, сиропи и сладка от арония, вино, шафран, тикви и още други интересни продукти

Възможности за подкрепа на биологичните производители ще бъдат представени в Троян на 17 октомври, съобщи Айнур Кехайова, главен експерт към троянския мобилен офис на Националната служба за съвети в земеделието (НССЗ). 

По време на еднодневното събитие ще бъдат разяснени и възможностите за подкрепа на биологични производители и възможности за финансово подпомагане по Стратегическия план за развитието на земеделието и селските райони за периода 2023-2027 г. (СПРЗСР).

Организатор на мероприятието е местният офис на Националната служба за съвети в земеделието. Срещата е част от национална информационна кампания, инициирана от Министерството на земеделието и храните, съвместно с НССЗ, допълни Кехайова.

Информационната среща ще се състои в Туристически информационен център в града и е отворена за земеделски производители от общините Троян и Априлци, както и всичк

В Търговище са доставени бюлетините за предстоящите на 27 октомври парламентарни избори. Бюлетините бяха приети от главния секретар на Областната администрация в Търговище Тодорка Танева, експерти от администрацията, членове на Районната избирателна комисия (РИК) и служители на реда, съобщиха от областната администрация.

Бюлетините за предстоящите избори за народни представители в 51-ото Народно събрание ще бъдат под денонощна 24-часова охрана до раздаването им на общинските администрации на територията на областта, което ще се случи в законоустановения срок, допълниха от администрацията.

Общият брой на бюлетините за избор на народни представители за Търговищка област е 114 000.

На работна среща днес са обсъдени конкретните ангажименти на институциите и тяхната готовност за обезпечаване и участие в изборния процес, охраната на изборните материали, предаването им н

С доброволен труд и лични средства жителите на смолянското село Бостина се заеха да приведат в добър вид гробищния парк, съобщи кметът Славка Тунева. От година хората събират пари и работят през почивните дни, а бизнесмени от Смолян също откликват на идеята и подпомагат хората с материали и техника.

Инициативата на местното население започва миналата година с поставяне на бетонни колове и оградна мрежа около гробищния парк. Бетонират част от алеята срещу входа на гробището и поставят табло за некролози.

Тази година сами си направихме пътя до гробищния парк с фрезован асфалт. Беше кал и трева и изобщо не можеше да се върви. Сега вече и лек автомобил може да се качи до горе. Гледаме да го поддържаме в приличен вид, каза още Славка Тунева. Тя е благодарна, че голяма част от жителите се включват в трудовите дни.

Последната инициатива на бостенци е разширението на гро

При специализирана операция на „Икономическа полиция“ в Ловеч от два търговски обекта и складово помещение служителите са иззели близо 123 литра течен перилен препарат, разпределен в туби, 14 чувала с прахообразен препарат за пране с общо тегло 140 кг, туби с течен прах, близо 58 литра омекотител, 27 туби препарат за миене на съдове и 119 туби с шампоан – всички с надписи на популярни марки. В проверките е участвал представител на официалната фирма вносител за България на марките. При извършени полеви тестове на продуктите е установено, че те не отговарят на оригиналните изделия. Образувано е досъдебно производство.

Операцията е продължила и на територията на Троян, като там обект на проверка са били два магазина и също е установена продажба на стоки и перилни препарати на популярни марки без съгласието на притежателя на изключителното право. 

Образувани са две досъдебни производства.

Припомняме, че през септември Окръжната прокуратура в Хасково повдигна обвинения на седем мъже за участието им в организирана престъпна група за продажба на стоки на световни търговски марки без съгласието на правопритежателите.

В Плевен тази сутрин пристигнаха бюлетините за предсрочните парламентарни избори на 27 октомври. Тиражът им е 225 000 броя, съобщи Евгени Петков, член на екипа за техническо-организационна подготовка на изборите при Областна администрация. 

Броят на бюлетините е оптимизиран спрямо този от вота за Народно събрание и Европейски парламент, проведен на 9 юни, коментира той. Бюлетините бяха разтоварени пред Областна администрация, като районът беше отцепен от полицията. Още днес те се предоставят на общинските администрации в област Плевен.

За най-голямата община в областта – Плевенска, броят на доставените бюлетини е 113 000.

Припомняме, че общо 215 кандидати за народни представители са регистрирани за участие в предсрочните парламентарни избори на 27 октомври в 15-и Многомандатен избирателен район (МИР) – Плевенски. Освен листи с кан

На четири паралелни форума участваха представителите на местната власт по време на годишната им среща във ваканционно селище "Албена" днес. Националното сдружение на общините в Република България е организатор на форума, като модератори на пленарните сесии бяха членове на сдружението. Кметовете и представителите на общините дискутираха в конферентна зала "Перуника" и в зали "Сий" и "Скай" на хотел "Парадайз Блу". 

Първият паралелен форум започна в конферентна зала "Перуника" с дискусия на тема "Иновации и умни градове". Модератор на срещата бе Юлиян Попов, а форумът бе открит от кмета на Враца Калин Каменов, който е и член на Управителния съвет на НСОРБ. Участие в дискусиите взе служебният министър на иновациите и растежа Росен Карадимов, който каза, че Българската банка за развитие има нова стратегия и подготвя различни програми, за да влезе по-директно в публичната полит

В Пазарджик са завършени нови поливни системи на ключови кръгови движения в града, включително кръговото при хотел "Елбрус" и това при парка на Минералната баня, съобщиха от местната администрация.

В момента се обновява изцяло и кръговото на "Пловдивска", което ще бъде с изцяло обновена визия и озеленяване.

През пролетта бяха възстановени и пуснати в експлоатация неработещи поливни системи в различни части на града, като парковете до болница "Здраве", до Минералната баня и сградата на Община Пазарджик.

Работата по изграждането и възстановяването на поливните системи продължава и в други точки на града, посочиха още от Община Пазарджик.
„Зелените пространства на Пазарджик са лицето на нашия град. Те трябва да бъдат изрядно поддържани и да се отличават с обновена и по-красива визия. Започнахме с почистването и възстановяването на шадраваните в града и сег

Днес членовете на Съвета за електронни медии (СЕМ) ще изслушат концепциите на четирима от седемте кандидати за генерален директор на Българското национално радио (БНР). Това съобщават от медийния регулатор.

По думите им изслушванията ще се проведат в поредност, съгласно входящия номер на заявлението за участие в процедурата, подадено пред СЕМ. Днес своята концепция, свързана с развитието на националното радио, ще представят настоящият генерален директор на БНР Милен Митев, Цветослава Георгиева, Хелия Чавдарова и Маргарит Русев.

Всеки от тях ще разполага с 15 минути за това. Предвижда се след това да има време за въпроси и отговори. Общото време е 1 час и 25 минути за представяне на кандидат. Представители на БНР ще имат възможност да изпращат своите въпроси до СЕМ, така че те да бъдат зададени по време на изслушването, обясниха членовете на СЕМ на свое заседание от 10 ок

По-слаба е реколтата от кестени тази година. Качеството им също е по-лошо. Това каза Ана Костадинова, жител на село Коларово. Тя и семейството й често събират кестени от планина Беласица. Там се намират най-обширните кестенови гори не само в България, но и на Балканския полуостров. 

По думите й кестеновите дървета са с много по-малко плод, който е дребен. По-големи кестени се намират само ако дърветата са близо до вода, добави Ана Костадинова. Според нея причина за недобрата реколта е продължителната суша и високите температури през лятото. 

Кестеновият плод е полезен за сърцето и кожата. Ядката на кестена се отличава със специфичен сладък и нишестен вкус. Тя е богата на витамини, протеини, минерали и мазнини. Кестенът е полезен за сърцето, храносмилателната система и за кожата. 

"Кестените могат да се хапват от малки и големи, стига да нямат алерг

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, съобщи министър Атанас Илков
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, а образуваните досъдебни производства за престъпления против политическите права на гражданите са 70, показват данните, ...
Нова директива ще хармонизира правилата за фалити на фирмите, каза евродепутатът Емил Радев
По думите му причината е, че в отделните държави членки правилата са много различни. Някъде такова производство приключва за 6 месеца, в други страни продължават по 7-8 години, обя ...
Около 700 служители от МВР в Пазарджик ще са ангажирани с изборния процес
Около 700 са служителите от структурни звена на МВР в област Пазарджик, които са ангажирани с изборния процес. Това стана ясно на работна среща с ръководители на държавни институци ...
Специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с нарушения на изборното законодателство, се провежда в Гълъбово и Стара Загора
На територията на Областна дирекция на МВР – Стара Загора днес се провеждат активни полицейски действия в Районните управления в Гълъбово, както и Първо и Второ Районни управ ...
Полицаи задържаха употребил алкохол водач без шофьорска книжка, който опитал да избегне проверка в Шумен
Задържан е употребил алкохол водач без шофьорска книжка, който опитал да избегне полицейска проверка, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР в Шумен.  Малко след 00:30 ча ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, съобщи министър Атанас Илков
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, а образуваните досъдебни производства за престъпления против политическите права на гражданите са 70, показват данните, ...
Предстои последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния, съобщи генерал-майор Явор Матеев
От понеделник предстои да преминем последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния. Това съобщи пред журналисти генерал-майор Явор ...
Главни прокурори обмислят всеобхватен инструмент за проследяване, блокиране и конфискация на активи, придобити по криминален път
В последните години се забелязва тенденция за повишаване на организираността при трафика на мигранти, контрабандата на наркотици, извършването на измами и други видове престъпления ...
Двама мъже са установени от полицията за ден в Русенско да шофират автомобили след употреба на наркотици
Двама мъже са установени от полицията за ден в Русенско да шофират автомобили след употреба на наркотици. Това съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Русе Даниела Малче ...
Земеделският министър д-р Георги Тахов откри петия национален събор "Млечният път на България през вековете" в Луковит
Служебният министър на земеделието и храните д-р Георги Тахов откри петия национален събор "Млечният път на България през вековете" в Луковит. Основен организатор е Сдружение "Бълг ...
Тикер в 14:23 ч.
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, а образуваните досъд ...
Начало Основна линия
11614
България

Фалшиви перилни и почистващи препарати са иззети при специализирана операция в Ловеч и Троян

Фалшиви перилни и почистващи препарати са иззети при специализирана операция в Ловеч и Троян на служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ в Областната дирекция на МВР в Ловеч и полицаи от Районното управление в Троян. Това съобщи говорителят на полицията в Ловеч Габриела Тодорова.При специализирана операция на „Икономическа полиция“ в Ловеч от два търговски обекта и складово помещение служителите са иззели близо 123 литра течен перилен препарат, разпределен в туби, 14 чувала с прахообразен препарат за пране с общо тегло 140 кг, туби с течен прах, близо 58 литра омекотител, 27 туби препарат за миене на съдове и 119 туби с шампоан – всички с надписи на популярни марки. В проверките е участвал представител на официалната фирма вносител за България на марките.

| 10 Октомври 2024, 14:14 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Фалшиви перилни и почистващи препарати са иззети при специализирана операция в Ловеч и Троян
Фалшиви перилни и почистващи препарати са иззети при специализирана операция в Ловеч и Троян
Снимка © ОД на МВР - Ловеч

Фалшиви перилни и почистващи препарати са иззети при специализирана операция в Ловеч и Троян на служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ в Областната дирекция на МВР в Ловеч и полицаи от Районното управление в Троян. Това съобщи говорителят на полицията в Ловеч Габриела Тодорова.

В последните години се забелязва тенденция за повишаване на организираността при трафика на мигранти, контрабандата на наркотици, извършването на измами и други видове престъпления сред държавите членки на ЕС. Това е една от констатациите, които и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов обсъди с президента на Европейската служба за съдебно сътрудничество – Евроджъст Ладислав Хамран, съобщиха от прокуратура.

Двамата разговаряли и за доброто сътрудничество и активно взаимодействие между българската прокуратура и европейската институция.

В рамките на разговора е констатирано, че тенденциите в трафика на мигранти и други престъпления изискват предприемането на допълнителни мерки и ангажирането на трети страни в тяхното прилагане.

Ръководителите на прокуратурите от ЕС се ангажираха да работят за още по-тясно процесуално сътрудничество в борбата срещу организираната п

Двойно повече участници от сектора се очаква да се включат във второто издание на фермерския пазар в Плевен. През септември своята продукция предложиха на плевенчани и гостите на града 15 производители, сега техният брой е 33-ма. Това съобщи Ива Елмазова от рекламна агенция "Елмазови", създател на "Фермерски пазар ОТ БГ", които са партньори на инициативата в Плевен. Отново ще бъдат предложени на плевенчани онези истински продукти, които си спомняме с носталгия, защото днес вкусът на повечето е неразпознаваем, добави тя.

Асортиментът върху щандовете ще бъде още по-богат, подчерта Елмазова. На фермерския пазар ще се предлагат мляко, сирене и кашкавал от козе и от биволско мляко, катък, колбаси, пчелен мед, билки, брани от Балкана, комбуча и жив оцет, зеленчуци, ядки, тахан, козметика от лавандула, сиропи и сладка от арония, вино, шафран, тикви и още други интересни продукти

Възможности за подкрепа на биологичните производители ще бъдат представени в Троян на 17 октомври, съобщи Айнур Кехайова, главен експерт към троянския мобилен офис на Националната служба за съвети в земеделието (НССЗ). 

По време на еднодневното събитие ще бъдат разяснени и възможностите за подкрепа на биологични производители и възможности за финансово подпомагане по Стратегическия план за развитието на земеделието и селските райони за периода 2023-2027 г. (СПРЗСР).

Организатор на мероприятието е местният офис на Националната служба за съвети в земеделието. Срещата е част от национална информационна кампания, инициирана от Министерството на земеделието и храните, съвместно с НССЗ, допълни Кехайова.

Информационната среща ще се състои в Туристически информационен център в града и е отворена за земеделски производители от общините Троян и Априлци, както и всичк

В Търговище са доставени бюлетините за предстоящите на 27 октомври парламентарни избори. Бюлетините бяха приети от главния секретар на Областната администрация в Търговище Тодорка Танева, експерти от администрацията, членове на Районната избирателна комисия (РИК) и служители на реда, съобщиха от областната администрация.

Бюлетините за предстоящите избори за народни представители в 51-ото Народно събрание ще бъдат под денонощна 24-часова охрана до раздаването им на общинските администрации на територията на областта, което ще се случи в законоустановения срок, допълниха от администрацията.

Общият брой на бюлетините за избор на народни представители за Търговищка област е 114 000.

На работна среща днес са обсъдени конкретните ангажименти на институциите и тяхната готовност за обезпечаване и участие в изборния процес, охраната на изборните материали, предаването им н

С доброволен труд и лични средства жителите на смолянското село Бостина се заеха да приведат в добър вид гробищния парк, съобщи кметът Славка Тунева. От година хората събират пари и работят през почивните дни, а бизнесмени от Смолян също откликват на идеята и подпомагат хората с материали и техника.

Инициативата на местното население започва миналата година с поставяне на бетонни колове и оградна мрежа около гробищния парк. Бетонират част от алеята срещу входа на гробището и поставят табло за некролози.

Тази година сами си направихме пътя до гробищния парк с фрезован асфалт. Беше кал и трева и изобщо не можеше да се върви. Сега вече и лек автомобил може да се качи до горе. Гледаме да го поддържаме в приличен вид, каза още Славка Тунева. Тя е благодарна, че голяма част от жителите се включват в трудовите дни.

Последната инициатива на бостенци е разширението на гро

При специализирана операция на „Икономическа полиция“ в Ловеч от два търговски обекта и складово помещение служителите са иззели близо 123 литра течен перилен препарат, разпределен в туби, 14 чувала с прахообразен препарат за пране с общо тегло 140 кг, туби с течен прах, близо 58 литра омекотител, 27 туби препарат за миене на съдове и 119 туби с шампоан – всички с надписи на популярни марки. В проверките е участвал представител на официалната фирма вносител за България на марките. При извършени полеви тестове на продуктите е установено, че те не отговарят на оригиналните изделия. Образувано е досъдебно производство.

Операцията е продължила и на територията на Троян, като там обект на проверка са били два магазина и също е установена продажба на стоки и перилни препарати на популярни марки без съгласието на притежателя на изключителното право. 

Образувани са две досъдебни производства.

Припомняме, че през септември Окръжната прокуратура в Хасково повдигна обвинения на седем мъже за участието им в организирана престъпна група за продажба на стоки на световни търговски марки без съгласието на правопритежателите.

В Плевен тази сутрин пристигнаха бюлетините за предсрочните парламентарни избори на 27 октомври. Тиражът им е 225 000 броя, съобщи Евгени Петков, член на екипа за техническо-организационна подготовка на изборите при Областна администрация. 

Броят на бюлетините е оптимизиран спрямо този от вота за Народно събрание и Европейски парламент, проведен на 9 юни, коментира той. Бюлетините бяха разтоварени пред Областна администрация, като районът беше отцепен от полицията. Още днес те се предоставят на общинските администрации в област Плевен.

За най-голямата община в областта – Плевенска, броят на доставените бюлетини е 113 000.

Припомняме, че общо 215 кандидати за народни представители са регистрирани за участие в предсрочните парламентарни избори на 27 октомври в 15-и Многомандатен избирателен район (МИР) – Плевенски. Освен листи с кан

На четири паралелни форума участваха представителите на местната власт по време на годишната им среща във ваканционно селище "Албена" днес. Националното сдружение на общините в Република България е организатор на форума, като модератори на пленарните сесии бяха членове на сдружението. Кметовете и представителите на общините дискутираха в конферентна зала "Перуника" и в зали "Сий" и "Скай" на хотел "Парадайз Блу". 

Първият паралелен форум започна в конферентна зала "Перуника" с дискусия на тема "Иновации и умни градове". Модератор на срещата бе Юлиян Попов, а форумът бе открит от кмета на Враца Калин Каменов, който е и член на Управителния съвет на НСОРБ. Участие в дискусиите взе служебният министър на иновациите и растежа Росен Карадимов, който каза, че Българската банка за развитие има нова стратегия и подготвя различни програми, за да влезе по-директно в публичната полит

В Пазарджик са завършени нови поливни системи на ключови кръгови движения в града, включително кръговото при хотел "Елбрус" и това при парка на Минералната баня, съобщиха от местната администрация.

В момента се обновява изцяло и кръговото на "Пловдивска", което ще бъде с изцяло обновена визия и озеленяване.

През пролетта бяха възстановени и пуснати в експлоатация неработещи поливни системи в различни части на града, като парковете до болница "Здраве", до Минералната баня и сградата на Община Пазарджик.

Работата по изграждането и възстановяването на поливните системи продължава и в други точки на града, посочиха още от Община Пазарджик.
„Зелените пространства на Пазарджик са лицето на нашия град. Те трябва да бъдат изрядно поддържани и да се отличават с обновена и по-красива визия. Започнахме с почистването и възстановяването на шадраваните в града и сег

Днес членовете на Съвета за електронни медии (СЕМ) ще изслушат концепциите на четирима от седемте кандидати за генерален директор на Българското национално радио (БНР). Това съобщават от медийния регулатор.

По думите им изслушванията ще се проведат в поредност, съгласно входящия номер на заявлението за участие в процедурата, подадено пред СЕМ. Днес своята концепция, свързана с развитието на националното радио, ще представят настоящият генерален директор на БНР Милен Митев, Цветослава Георгиева, Хелия Чавдарова и Маргарит Русев.

Всеки от тях ще разполага с 15 минути за това. Предвижда се след това да има време за въпроси и отговори. Общото време е 1 час и 25 минути за представяне на кандидат. Представители на БНР ще имат възможност да изпращат своите въпроси до СЕМ, така че те да бъдат зададени по време на изслушването, обясниха членовете на СЕМ на свое заседание от 10 ок

По-слаба е реколтата от кестени тази година. Качеството им също е по-лошо. Това каза Ана Костадинова, жител на село Коларово. Тя и семейството й често събират кестени от планина Беласица. Там се намират най-обширните кестенови гори не само в България, но и на Балканския полуостров. 

По думите й кестеновите дървета са с много по-малко плод, който е дребен. По-големи кестени се намират само ако дърветата са близо до вода, добави Ана Костадинова. Според нея причина за недобрата реколта е продължителната суша и високите температури през лятото. 

Кестеновият плод е полезен за сърцето и кожата. Ядката на кестена се отличава със специфичен сладък и нишестен вкус. Тя е богата на витамини, протеини, минерали и мазнини. Кестенът е полезен за сърцето, храносмилателната система и за кожата. 

"Кестените могат да се хапват от малки и големи, стига да нямат алерг

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, съобщи министър Атанас Илков
Нова директива ще хармонизира правилата за фалити на фирмите, каза евродепутатът Емил Радев
Около 700 служители от МВР в Пазарджик ще са ангажирани с изборния процес
Специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с нарушения на изборното законодателство, се провежда в Гълъбово и Стара Загора
Полицаи задържаха употребил алкохол водач без шофьорска книжка, който опитал да избегне проверка в Шумен
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Контекст
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, съобщи министър Атанас Илков
Сфера
Предстои последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния, съобщи генерал-майор Явор Матеев
Основна линия
Главни прокурори обмислят всеобхватен инструмент за проследяване, блокиране и конфискация на активи, придобити по криминален път
Основна линия
Двама мъже са установени от полицията за ден в Русенско да шофират автомобили след употреба на наркотици
Местен фокус
Земеделският министър д-р Георги Тахов откри петия национален събор "Млечният път на България през вековете" в Луковит
Сфера
Седем млади лекари получиха грамоти от лекарската колегия във Видин
В детайли
Община Стара Загора ще си сътрудничи с технологичен стартъп в подкрепа на бизнеса и заетостта на хората от региона
Основна линия
Трима души са обвинени за причинени телесни повреди след разследване на полицията в Самоков
В детайли
Присъствените обучения на членовете на секционни избирателни комисии в област Ямбол започват идната седмица
Местен фокус
Предстои последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния, каза ген.-м. Явор Матеев
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.