Начало Контекст Не е малък процентът на хората, които съобщават за дистрес на работното място, каза д-р Северина Василева
11561
България

Не е малък процентът на хората, които съобщават за дистрес на работното място, каза д-р Северина Василева

Не е малък процентът от хора, които съобщават за дистрес на работното място под една или друга форма. Това каза управителят на Центъра за психично здраве "Д-р Петър Станчев” в Добрич д-р Северина Василева.По думите темата е актуална за съвременния човек, тъй като прекарва голяма част от ежедневието си на работното място. “Неблагоприятните фактори там могат да бъдат причина за отключване на различни психични заболявания, най често в областта на тревожно-депресивния спектър.

| 10 Октомври 2024, 14:51 ч.
Не е малък процентът на хората, които съобщават за дистрес на работното място, каза  д-р Северина Василева
Не е малък процентът на хората, които съобщават за дистрес на работното място, каза д-р Северина Василева
Снимка © БТА

Не е малък процентът от хора, които съобщават за дистрес на работното място под една или друга форма. Това каза управителят на Центъра за психично здраве "Д-р Петър Станчев” в Добрич д-р Северина Василева. Мотото на тазгодишния Ден на психичното здраве, който се отбелязва днес, е: “Безопасността на работната среда или психичното здраве на работното място", добави тя. 

В страната няма Общински съвет (ОбС), който да не излъчва заседанията си онлайн, каза председателят на Националната асоциация на председателите на Общински съвети (НАПОС) Венцислав Спирдонов, който оглавява и ОбС във Велико Търново. Той бе сред участниците в дискусия, посветена на развитието на капацитета на местните парламенти като политически органи. Разговорът се състоя в рамките на Годишната среща на местните власти, организирана от Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ).

Спирдонов уточни, че ако понякога има заседания, които не се излъчват онлайн, това се дължи на технически проблеми, а не на неизпълнение на законовите изисквания. По думите му Общинските съвети вече са обезпечени с нужната апаратура.

Когато нещата са ясно регламентирани, съветите работят добре и спазват законодателството, допълни Спирдонов. Според него е абсолютно ненужно д

Общо 14 катастрофи са станали на територията на Пазарджишка област за периода от 1 до 13 октомври. Това съобщи старши инспектор Христо Георгиев от сектор „Пътна полиция” при Областна дирекция (ОД) на МВР- Пазарджик, цитиран от полицията.

Четири от катастрофите са тежки и при тях има четирима пострадали. В сравнение със същия период на 2023 година отчитаме намаление на общият брой станали произшествия, като те са с девет по-малко, каза ст. Инспектор Георгиев.

През септември са установени 42 водачи, управлявали моторни превозни средства под въздействието на алкохол, като с до 1,2 промила са санкционирани седем водачи, с над 1,2 промила седем водачи, като  спрямо тях са образувани бързи производства. Установени са четирима водачи, шофирали след употреба на наркотици или техните аналози.

Установени са 17 неправоспособни шофьори, управлявали моторни пр

Двама души са загинали, а 15 са ранени при 12 тежки катастрофи през последното денонощие в страната, съобщиха от МВР. 

В София са регистрирани две тежки и 32 леки пътнотранспортни произшествия, при които са пострадали двама души.

От началото на месеца са станали 294 катастрофи с 23 загинали и 362 ранени. 

От началото на годината са регистрирани 5705 пътнотранспортни произшествия, при които са загинали 362 души, а пострадалите са 7183-ма.

При сравнение с реалните данни за загиналите през същия период на 2023 г. се отчитат с 64 по-малко загинали участници в движението по пътищата през 2024 г., съобщават още от МВР. 

Жители на село Труд излязоха на втори протест в рамките на половин месец и затвориха Карловско шосе. Недоволството им е провокирано от нередовния градски транспорт, който свързва селото с Пловдив. Исканията на протестиращите са да бъде възстановена автобусна линия №1 към Труд. Протестът започна в 15:00 часа днес пред читалището в селото, а малко по-късно хората затвориха и шосето. 

"Днес отново сме на протест, тъй като взетите решения от Областна администрация, община "Марица" и община Пловдив през последната седмица не ни удовлетворяват. Отново ни насочват към статуквото на транспорта, което са междуградски автобуси, тръгващи от други населени места и минаващи през Труд вече пълни, и които ние не можем да използваме, тъй като не спират в селото много често, особено в пиковия час. Железопътният транспорт, който кметът на "Марица" така усилено се опитва да ни накара да изпо

Във връзка с постъпил на 10 октомври сигнал за замърсяване на река Новачица в района на Ловен парк, експерти на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) – София са извършили незабавна проверка на място. След направен обход на реката са констатирани видими промени в качеството на водата с характеристики за битови отпадъчни води. Това се посочва в прессъобщение на РИОСВ-София. Изискана е и информация от Басейнова дирекция „Дунавски район“, район „Изгрев“ към Столичната община и „Софийска вода“ АД. 

От представителите на „Софийска вода“ АД, присъствали на проверката, е представена информация, че дружеството е възложител по изпълнението на спешен авариен проект за подмяна на десен слатински колектор в участъка между улица „д-р Любен Русев“ и болница „Свети Наум“, информират от РИОСВ-

По думите темата е актуална за съвременния човек, тъй като прекарва голяма част от ежедневието си на работното място. “Неблагоприятните фактори там могат да бъдат причина за отключване на различни психични заболявания, най често в областта на тревожно-депресивния спектър. Стресът може да бъде фактор, но и също прекомерният натиск, натоварване, лошият микроклимат”, обясни д-р Василева.

Според д-р Василева пандемията от COVID-19 също се е отразила психически на обществото заради изолацията и усещането за несигурност и страх. “В резултат на пандемията се увеличи процентът на боледуващите от тревожни депресивни състояния и разстройства”, коментира тя. 

Специалистът посочи, че употребата на психоактивни вещества също може да доведе до неблагоприятни социални и здравни последствия върху употребяващите. “Много често младите хора опитват психоактивни вещества заради средата си, за да се впишат, за да не се чувстват аутсайдери. Голям процент от подрастващите имат контакт по един или друг начин с психоактивни вещества или със свои връстници, които са употребявали, било то еднократно или неколкократно психоактивни вещества. Много често мотивът е търсене на удоволствени преживявания”, каза още д-р Василева. 

Тя съветва хората, ако усетят някакъв проблем, да се обърнат към специалист. “На никого не би навредило една компетентна консултация с колеги от нашата специалност, за да може оттам нататък да се предприемат съответни действия, ако това се налага. Много често хората търсят други специалисти заради страх, че ще бъдат коментирани от познати или от членове на семейството, или пък прибягват към различни алтернативни методики, или пък се борят сами да се справят с психичното страдание, което имат. Това не е за препоръчване”, коментира Василева.

 

Потушени са 46 пожара в страната през изминалото денонощие. Това съобщиха на сайта си от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН). Екипите на пожарната са реагирали на 77 сигнала за произшествия.

При пожарите няма загинали и пострадали.

С преки материални щети са възникнали 13 пожара, от които седем са били в жилищни сгради. Без нанесени материални щети са 33 пожара.

За изминалите 24 часа са извършени 25 спасителни дейности и помощни операции, от които две при катастрофи.

Изложби, концерти, театрална премиера, представяне на книги, състезания са включени в програмата за отбелязване на духовния празник на Видин - Димитровден, каза главният експерт „Култура и изкуство“ в местната администрация Силвана Сюлейман.

Предстоящите почивни дни – на 19 и 20 октомври, на бившето летище до с. Иново ще се проведе четвъртият кръг на Националния шампионат по драг-рейсинг. Изложбата “На Видин с любов” на художника Веселин Нацин ще бъде открита в неделя вечерта в Културен център „Жул Паскин“, добави Сюлейман.

Регионалната библиотека „Михалаки Георгиев“ ще бъде домакин на представянето на книгата „Змей омайник“ на Симона Панова и на традиционното ученическо състезание „Аз познавам Видин“. Регионалният исторически музей е подготвил изложба „Благословен е този, който дарява&l

Служебният министър на отбраната Атанас Запрянов ще участва в срещата на военните министри на НАТО в Брюксел на 17 и 18 октомври, съобщиха от Министерството на отбраната (МО). 

На форума ще бъдат обсъдено как да бъдат прилагани най-важните решения, свързани с отбранителния и възпиращ потенциал на Алианса, взети на срещата на върха във Вашингтон през юли 2024 г. Ще бъде обсъдена и подготовката на предстоящата среща на върха през 2025 г. в Хага. 

В Брюксел ще се проведе работно заседание на Съвета НАТО-Украйна, на което ще бъдат обсъдени дългосрочната политическа и практическа подкрепа за Украйна, актуална информация във връзка със ситуацията на бойното поле и текущите и бъдещи потребности на страната.

За първи път по време на среща на министрите на отбраната на страните-членки на НАТО ще бъде проведено работно заседание с партньорите от Индийско-Тихоокеан

Съдиите сме поставени в безсилна ситуация. Софийската градска прокуратура раздроби разследването за мащабната деятелност за разследване на престъпна група. Това каза пред съдийската колегия на Висшия съдебен съвет съдия Владислава Цариградска, която колегията изслушва относно развитието на наказателното производство, свързано с отправени срещу нея заплахи, както и конкретни нейни искания. 

Смятам, че не трябва да бъда изслушвана, а заедно като колеги да решим този гигантски проблем. Страда цялата репутация и съдийската независимост, посочи тя.

"Има всевъзможни бездействия да не се движи разследването. Отказва ми се достъп до елементарна информация. Притеснително е какво прави прокуратурата, за да разследва мрежите за влияние. Бях заплашвана и смятам, че зад Червения пират се крият хора и мрежи, които заплашват редица съдии. Може да подозираме, че тези мрежи опитват

Четиридесет и три годишен мъж от Шумен е задържан за нанесена телесна повреда по хулигански подбуди, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР в Шумен.

Малко след 20:30 ч. вчера в полицейското управление в града е приет сигнал, че двама души, след възникнал скандал пред заведение на улица "Петър Парчевич“ в Шумен, са нанесли побой на мъж на 37 г. и на жена на 41 години. Към мястото на инцидента е бил насочен полицейски екип.

Установен е 43-годишен криминално проявен шуменец. Той е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление в града. Другият извършител на побоя се е укрил и е в неизвестност. Работата по образуваното досъдебно производство за извършено престъпление продължава, информират от ОД на МВР - Шумен.

Служителите на ОД на МВР в Шумен са разкрили 49,37 процента от престъпленията, които са разследвали през първите шест месеца на настоящата го

 

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Започва изпълнението на втората фаза от проекта за подобряване на качеството на въздуха в Община Пловдив
Започва изпълнението на фаза 2 от проекта за подобряване на качеството на атмосферния въздух в Община Пловдив чрез намаляване на емисиите от фини прахови частици от битовото отопле ...
При операция на полицията в Монтанско за ден са разкрити 14 престъпления
Специализирана операция за предотвратяване на престъпления, свързани с политическите права на гражданите, както и за противодействие на конвенционалната престъпност, бе проведена в ...
Как улична котка стана космонавт преди 61 години
Как улична котка стана космонавт и какъв принос имат към научните изследвания животните, пътували в Космоса, разказа доц. д-р Симеон Асеновски, заместник-директор на Института за к ...
Екипите на пожарната са реагирали на 98 сигнала за произшествия през изминалото денонощие
Екипите на пожарната са реагирали на 98 сигнала за произшествия през изминалото денонощие. Това съобщиха на сайта си от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на насел ...
Интензивно е движението за товарни автомобили на някои от граничните пунктове с Румъния
Интензивно е движението за товарни автомобили на някои от граничните пунктове с Румъния. Това съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“ (ГДГП) на сайта си. Информа ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Започва изпълнението на втората фаза от проекта за подобряване на качеството на въздуха в Община Пловдив
Започва изпълнението на фаза 2 от проекта за подобряване на качеството на атмосферния въздух в Община Пловдив чрез намаляване на емисиите от фини прахови частици от битовото отопле ...
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
През нощта ще бъде ясно, в Източна България ще духа слаб вятър от изток-североизток, на запад ще е почти тихо, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). ...
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Първото застудяване тази есен вече е факт, съобщи дежурният в метеорологичната станция на връх Рожен. Най-ниската температура е измерена в Чепеларе – минус 4 градуса, а на Р ...
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Втора ферма със заразени с шарка овце е констатирана в рамките на два дни в хасковското село Узунджово, съобщиха на официалната си страница от Българската агенция по безопасност на ...
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете, съобщиха от общинския пресцентър. Услугата е част от стремежа на общината да насърч ...
Тикер в 11:50 ч.
Започва изпълнението на фаза 2 от проекта за подобряване на качеството на атмосф ...
Начало Контекст
11561
България

Не е малък процентът на хората, които съобщават за дистрес на работното място, каза д-р Северина Василева

Не е малък процентът от хора, които съобщават за дистрес на работното място под една или друга форма. Това каза управителят на Центъра за психично здраве "Д-р Петър Станчев” в Добрич д-р Северина Василева.По думите темата е актуална за съвременния човек, тъй като прекарва голяма част от ежедневието си на работното място. “Неблагоприятните фактори там могат да бъдат причина за отключване на различни психични заболявания, най често в областта на тревожно-депресивния спектър.

| 10 Октомври 2024, 14:51 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Не е малък процентът на хората, които съобщават за дистрес на работното място, каза  д-р Северина Василева
Не е малък процентът на хората, които съобщават за дистрес на работното място, каза д-р Северина Василева
Снимка © БТА

Не е малък процентът от хора, които съобщават за дистрес на работното място под една или друга форма. Това каза управителят на Центъра за психично здраве "Д-р Петър Станчев” в Добрич д-р Северина Василева. Мотото на тазгодишния Ден на психичното здраве, който се отбелязва днес, е: “Безопасността на работната среда или психичното здраве на работното място", добави тя. 

В страната няма Общински съвет (ОбС), който да не излъчва заседанията си онлайн, каза председателят на Националната асоциация на председателите на Общински съвети (НАПОС) Венцислав Спирдонов, който оглавява и ОбС във Велико Търново. Той бе сред участниците в дискусия, посветена на развитието на капацитета на местните парламенти като политически органи. Разговорът се състоя в рамките на Годишната среща на местните власти, организирана от Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ).

Спирдонов уточни, че ако понякога има заседания, които не се излъчват онлайн, това се дължи на технически проблеми, а не на неизпълнение на законовите изисквания. По думите му Общинските съвети вече са обезпечени с нужната апаратура.

Когато нещата са ясно регламентирани, съветите работят добре и спазват законодателството, допълни Спирдонов. Според него е абсолютно ненужно д

Общо 14 катастрофи са станали на територията на Пазарджишка област за периода от 1 до 13 октомври. Това съобщи старши инспектор Христо Георгиев от сектор „Пътна полиция” при Областна дирекция (ОД) на МВР- Пазарджик, цитиран от полицията.

Четири от катастрофите са тежки и при тях има четирима пострадали. В сравнение със същия период на 2023 година отчитаме намаление на общият брой станали произшествия, като те са с девет по-малко, каза ст. Инспектор Георгиев.

През септември са установени 42 водачи, управлявали моторни превозни средства под въздействието на алкохол, като с до 1,2 промила са санкционирани седем водачи, с над 1,2 промила седем водачи, като  спрямо тях са образувани бързи производства. Установени са четирима водачи, шофирали след употреба на наркотици или техните аналози.

Установени са 17 неправоспособни шофьори, управлявали моторни пр

Двама души са загинали, а 15 са ранени при 12 тежки катастрофи през последното денонощие в страната, съобщиха от МВР. 

В София са регистрирани две тежки и 32 леки пътнотранспортни произшествия, при които са пострадали двама души.

От началото на месеца са станали 294 катастрофи с 23 загинали и 362 ранени. 

От началото на годината са регистрирани 5705 пътнотранспортни произшествия, при които са загинали 362 души, а пострадалите са 7183-ма.

При сравнение с реалните данни за загиналите през същия период на 2023 г. се отчитат с 64 по-малко загинали участници в движението по пътищата през 2024 г., съобщават още от МВР. 

Жители на село Труд излязоха на втори протест в рамките на половин месец и затвориха Карловско шосе. Недоволството им е провокирано от нередовния градски транспорт, който свързва селото с Пловдив. Исканията на протестиращите са да бъде възстановена автобусна линия №1 към Труд. Протестът започна в 15:00 часа днес пред читалището в селото, а малко по-късно хората затвориха и шосето. 

"Днес отново сме на протест, тъй като взетите решения от Областна администрация, община "Марица" и община Пловдив през последната седмица не ни удовлетворяват. Отново ни насочват към статуквото на транспорта, което са междуградски автобуси, тръгващи от други населени места и минаващи през Труд вече пълни, и които ние не можем да използваме, тъй като не спират в селото много често, особено в пиковия час. Железопътният транспорт, който кметът на "Марица" така усилено се опитва да ни накара да изпо

Във връзка с постъпил на 10 октомври сигнал за замърсяване на река Новачица в района на Ловен парк, експерти на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) – София са извършили незабавна проверка на място. След направен обход на реката са констатирани видими промени в качеството на водата с характеристики за битови отпадъчни води. Това се посочва в прессъобщение на РИОСВ-София. Изискана е и информация от Басейнова дирекция „Дунавски район“, район „Изгрев“ към Столичната община и „Софийска вода“ АД. 

От представителите на „Софийска вода“ АД, присъствали на проверката, е представена информация, че дружеството е възложител по изпълнението на спешен авариен проект за подмяна на десен слатински колектор в участъка между улица „д-р Любен Русев“ и болница „Свети Наум“, информират от РИОСВ-

По думите темата е актуална за съвременния човек, тъй като прекарва голяма част от ежедневието си на работното място. “Неблагоприятните фактори там могат да бъдат причина за отключване на различни психични заболявания, най често в областта на тревожно-депресивния спектър. Стресът може да бъде фактор, но и също прекомерният натиск, натоварване, лошият микроклимат”, обясни д-р Василева.

Според д-р Василева пандемията от COVID-19 също се е отразила психически на обществото заради изолацията и усещането за несигурност и страх. “В резултат на пандемията се увеличи процентът на боледуващите от тревожни депресивни състояния и разстройства”, коментира тя. 

Специалистът посочи, че употребата на психоактивни вещества също може да доведе до неблагоприятни социални и здравни последствия върху употребяващите. “Много често младите хора опитват психоактивни вещества заради средата си, за да се впишат, за да не се чувстват аутсайдери. Голям процент от подрастващите имат контакт по един или друг начин с психоактивни вещества или със свои връстници, които са употребявали, било то еднократно или неколкократно психоактивни вещества. Много често мотивът е търсене на удоволствени преживявания”, каза още д-р Василева. 

Тя съветва хората, ако усетят някакъв проблем, да се обърнат към специалист. “На никого не би навредило една компетентна консултация с колеги от нашата специалност, за да може оттам нататък да се предприемат съответни действия, ако това се налага. Много често хората търсят други специалисти заради страх, че ще бъдат коментирани от познати или от членове на семейството, или пък прибягват към различни алтернативни методики, или пък се борят сами да се справят с психичното страдание, което имат. Това не е за препоръчване”, коментира Василева.

 

Потушени са 46 пожара в страната през изминалото денонощие. Това съобщиха на сайта си от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН). Екипите на пожарната са реагирали на 77 сигнала за произшествия.

При пожарите няма загинали и пострадали.

С преки материални щети са възникнали 13 пожара, от които седем са били в жилищни сгради. Без нанесени материални щети са 33 пожара.

За изминалите 24 часа са извършени 25 спасителни дейности и помощни операции, от които две при катастрофи.

Изложби, концерти, театрална премиера, представяне на книги, състезания са включени в програмата за отбелязване на духовния празник на Видин - Димитровден, каза главният експерт „Култура и изкуство“ в местната администрация Силвана Сюлейман.

Предстоящите почивни дни – на 19 и 20 октомври, на бившето летище до с. Иново ще се проведе четвъртият кръг на Националния шампионат по драг-рейсинг. Изложбата “На Видин с любов” на художника Веселин Нацин ще бъде открита в неделя вечерта в Културен център „Жул Паскин“, добави Сюлейман.

Регионалната библиотека „Михалаки Георгиев“ ще бъде домакин на представянето на книгата „Змей омайник“ на Симона Панова и на традиционното ученическо състезание „Аз познавам Видин“. Регионалният исторически музей е подготвил изложба „Благословен е този, който дарява&l

Служебният министър на отбраната Атанас Запрянов ще участва в срещата на военните министри на НАТО в Брюксел на 17 и 18 октомври, съобщиха от Министерството на отбраната (МО). 

На форума ще бъдат обсъдено как да бъдат прилагани най-важните решения, свързани с отбранителния и възпиращ потенциал на Алианса, взети на срещата на върха във Вашингтон през юли 2024 г. Ще бъде обсъдена и подготовката на предстоящата среща на върха през 2025 г. в Хага. 

В Брюксел ще се проведе работно заседание на Съвета НАТО-Украйна, на което ще бъдат обсъдени дългосрочната политическа и практическа подкрепа за Украйна, актуална информация във връзка със ситуацията на бойното поле и текущите и бъдещи потребности на страната.

За първи път по време на среща на министрите на отбраната на страните-членки на НАТО ще бъде проведено работно заседание с партньорите от Индийско-Тихоокеан

Съдиите сме поставени в безсилна ситуация. Софийската градска прокуратура раздроби разследването за мащабната деятелност за разследване на престъпна група. Това каза пред съдийската колегия на Висшия съдебен съвет съдия Владислава Цариградска, която колегията изслушва относно развитието на наказателното производство, свързано с отправени срещу нея заплахи, както и конкретни нейни искания. 

Смятам, че не трябва да бъда изслушвана, а заедно като колеги да решим този гигантски проблем. Страда цялата репутация и съдийската независимост, посочи тя.

"Има всевъзможни бездействия да не се движи разследването. Отказва ми се достъп до елементарна информация. Притеснително е какво прави прокуратурата, за да разследва мрежите за влияние. Бях заплашвана и смятам, че зад Червения пират се крият хора и мрежи, които заплашват редица съдии. Може да подозираме, че тези мрежи опитват

Четиридесет и три годишен мъж от Шумен е задържан за нанесена телесна повреда по хулигански подбуди, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР в Шумен.

Малко след 20:30 ч. вчера в полицейското управление в града е приет сигнал, че двама души, след възникнал скандал пред заведение на улица "Петър Парчевич“ в Шумен, са нанесли побой на мъж на 37 г. и на жена на 41 години. Към мястото на инцидента е бил насочен полицейски екип.

Установен е 43-годишен криминално проявен шуменец. Той е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление в града. Другият извършител на побоя се е укрил и е в неизвестност. Работата по образуваното досъдебно производство за извършено престъпление продължава, информират от ОД на МВР - Шумен.

Служителите на ОД на МВР в Шумен са разкрили 49,37 процента от престъпленията, които са разследвали през първите шест месеца на настоящата го

 

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Започва изпълнението на втората фаза от проекта за подобряване на качеството на въздуха в Община Пловдив
При операция на полицията в Монтанско за ден са разкрити 14 престъпления
Как улична котка стана космонавт преди 61 години
Екипите на пожарната са реагирали на 98 сигнала за произшествия през изминалото денонощие
Интензивно е движението за товарни автомобили на някои от граничните пунктове с Румъния
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Основна линия
Започва изпълнението на втората фаза от проекта за подобряване на качеството на въздуха в Община Пловдив
Сфера
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
Контекст
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Местен фокус
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Контекст
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Контекст
Митничари задържаха 100 000 къса контрабандни цигари в турски камион на "Капитан Андреево"
На преден план
Д-р Вилхелм Елисеев и д-р Пламена Вълчева бяха наградени от регионалната колегия на Българския лекарски съюз във Видин
Основна линия
При операция на полицията в Монтанско за ден са разкрити 14 престъпления
На преден план
В Търговище започва мащабен ремонт на спортната зала „Иван Ангелов“
Основна линия
Как улична котка стана космонавт преди 61 години
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.