Начало Местен фокус В аптечната мрежа в област Сливен няма недостиг на противогрипни ваксини
11703
България

В аптечната мрежа в област Сливен няма недостиг на противогрипни ваксини

В аптечната мрежа в област Сливен няма недостиг на противогрипни ваксини, съобщиха от Регионалната здравна инспекция (РЗИ) - Сливен.От края на септември до 10 октомври в областта са приложени 928 ваксини, добавиха от здравната инспекция.

| 10 Октомври 2024, 16:22 ч.
В аптечната мрежа в област Сливен няма недостиг на противогрипни ваксини
В аптечната мрежа в област Сливен няма недостиг на противогрипни ваксини
Снимка © БТА

В аптечната мрежа в област Сливен няма недостиг на противогрипни ваксини, съобщиха от Регионалната здравна инспекция (РЗИ) - Сливен. От края на септември до 10 октомври в областта са приложени 928 ваксини, добавиха от здравната инспекция. 

Офталмологът д-р Димитър Джелебов е тазгодишният носител на отличието „Лекар на годината“ в Стара Загора. Това съобщи Камелия Костадинова, административен секретар на Регионалната колегия на Български лекарски съюз - Стара Загора. Отличието му беше връчено на официална церемония, в навечерието на 19 октомври - Ден на българския лекар.

Д-р Джелебов е завършил медицина в  Стара Загора през 1991 година, придобива специалност по очни болести през 1997 година. Той работи в катаракталната и витреоретиналната хирургия, още - хирургия на преден и заден сегмент, на клепачи. Главен изследовател е в шест клинични изпитвания, член е на Българската асоциация за клинични проучвания. Съавтор е на 4 учебника и ръководства по очни болести  и на няколко книги за очното здраве. Основател е на  Медицински център “Верея” в Стара Загора.

Сред отличените

По-слаба е реколтата от кестени тази година. Качеството им също е по-лошо. Това каза Ана Костадинова, жител на село Коларово. Тя и семейството й често събират кестени от планина Беласица. Там се намират най-обширните кестенови гори не само в България, но и на Балканския полуостров. 

По думите й кестеновите дървета са с много по-малко плод, който е дребен. По-големи кестени се намират само ако дърветата са близо до вода, добави Ана Костадинова. Според нея причина за недобрата реколта е продължителната суша и високите температури през лятото. 

Кестеновият плод е полезен за сърцето и кожата. Ядката на кестена се отличава със специфичен сладък и нишестен вкус. Тя е богата на витамини, протеини, минерали и мазнини. Кестенът е полезен за сърцето, храносмилателната система и за кожата. 

"Кестените могат да се хапват от малки и големи, стига да нямат алерг

Мъж на 49 години е осъден на година и половина затвор за телефонна измама, съобщиха от Окръжния съд в Стара Загора. Наказанието е наложено след одобрено споразумение, а изпълнението е отложено за срок от четири години. 

Пред съда мъжът е признал вината си за това, че на 6 август т.г. е Гълъбово в съучастие с неустановени при разследването лица е въвел в заблуждение 83-годишна жена. Казано е, че трябва да остави на улицата пред дома си сумата от 15 450 лева с цел да бъдат задържани от служители на МВР лица, които участват в телефонни измами. С деянието осъденият е причинил на пострадалата имотна вреда, като измамата е извършена от повече от две лица, уоворили се предварително за нейното извършване. Единият от съучастниците се е представил за длъжностно лице - служител в Министерството на вътрешните работи. 

В деня на престъплението непознат мъж се свързал с пос

Местната инициативна група "Добричка" (МИГ) отвори трети прием по процедура BG06RDNP001-19.641 - МИГ Добричка подмярка 19.2-4.1 "Инвестиции в земеделски стопанства" от Стратегията си за Водено от общностите местно развитие, съобщават от Областен информационен център – Добрич (ОИЦ). Целта на процедурата е модернизиране на земеделските стопанства, въвеждане на нови процеси и технологии, опазване на компонентите на околната среда, и др. Общият бюджет на подмярката е 361 826,54 лв., осигурени от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г., допълват от ОИЦ. 

С проектни предложения могат да кандидатстват регистрирани земеделски стопани, чието стопанство е със стандартен производствен обем над 8000 евро (Приложение 2 "Таблица СПО" към Условията за кандидатстване). За юридическите лица има изискване да са регистрирани по Търговския закон, Закона за кооперациите, З

Старата църква „Св. Успение Богородично“ в Търговище събра миряни за неделна служба. Днес се почита паметта на светите отци от Седмия вселенски събор. Тези, които с търпение в гоненията и в скърбите пазели словото Божие в добро и чисто сърце, каза по време на службата отец Анатоли Тодоров.

По думите му и днес ние продължаваме да се ползваме от благочестието на вярата, от догматическите формулировки на Събора – за почитанието на Светите икони, за почитанието на Светите мощи – нетленните тела на Божиите праведници и на свой ред, в своето поколение имаме възможност да принесем плод за спасение и за живот вечен.

Миряните научиха как в Цариград цяла поредица от императори в продължение на 70 години активно подкрепяли борбата против Светите икони. А църквата е основана от Христа и завещана на този свят като стълб и крепило на истината. Така че тя, в удо

Съгласно Националната програма за подобряване на ваксинопрофилактиката на сезонния грип и пневмококовите инфекции са осигурени безплатни ваксини за лица над 65-годишна възраст, които се прилагат от общопрактикуващите лекари.

Най-подходящото време за поставяне на противогрипна ваксина е през месеците октомври – ноември.

От август се забелязва плавно повишение на броя на регистрираните болни с COVID-19 инфекция, която протича с по-леко изразени клинични симптоми.

Продължава извършването на имунизации против COVID -19. От септември до 10 октомври в област Сливен са приложени 138 дози. Ваксината е съвместима с противогрипните ваксини и двете могат да се поставят едновременно или последователно без спазване на определен интервал между тях.

Обичайно за сезона започва увеличение и на острите респираторни заболявания, без да се достигат епидемични нива, съобщиха още от РЗИ.

С тържествен ритуал по полагане на венци и цветя пред Паметника на летеца в София бе отбелязан Празникът на авиацията и българските Военновъздушни сили (ВВС). Днес се навършват 112 години от първия боен полет в историята ни. 

Искам да поздравя всички хора със сини пагони с Празника на авиацията и българските Военновъздушни сили, да им благодаря за тяхната всеотдайност и професионализъм, с които отстояват въздушния суверенитет на страната и винаги по време на кризи и бедствия те са до народа си, коментира Румен Радев пред журналисти. Тази година празникът е помрачен от гибелта на двамата летци, за които продължаваме да скърби, посочи президентът.

На 13 септември т.г., при подготовка за демонстрационен полет край Граф Игнатиево, катастрофира учебно-боен самолет L-39ZA. Загинаха двамата пилоти от 12-а авиационна база в Долна Митрополия- Петко Димитров и Венцислав Дунки

Дълговете на държавните болници са 639 121 000 лв., от които 46 041 000 лв. са просрочените задължения. Това показват обработените данни от болниците към 30 юни т.г., публикувани на сайта на Министерството на здравеопазването (МЗ). Дълговете на общинските болници към същата дата са 200 466 000 лв., от които 14 321 000 лв. са просрочени. 

Преди дни Министерският съвет прие Постановление за одобряване на допълнителни плащания по бюджета на МЗ за 2024 г. за предоставяне на заем в размер на 25 млн. лв. на Многопрофилната болница за активно лечение "Лозенец" ЕАД в София. Заемът се предоставя за погасяване на просрочени задължения на лечебното заведение.

Според предоставената от болница „Лозенец“ информация, със средствата по заема ще бъдат погасени просрочени задължения към доставчици на лекарства и на медицински изделия, към доставчици на външни услуги и на

Започна участието на министър-председателя Димитър Главчев в Срещата на върха в рамките на „Берлинския процес“, съобщиха на своята фейсбук страница от Министерския съвет. Това е десетата поред среща във формат ръководители на държавите от Западните Балкани и на страните партньорите от инициативата, както и представители на международни финансови институции и регионални организации. Два са основните панела, в които ще се развиват днешните дискусии в Берлин: „Регионално сътрудничество и общ регионален пазар“ и „Зелена програма, свързаност, енергия“. 

Берлинският процес е създаден през 2014 г. като платформа за засилване на сътрудничеството между държавите от Западните Балкани и страните домакини на Берлинския процес, както и ЕС. Форумът има за цел да подпомогне страните в региона в постигането на европейските стандарти и да донесе конкретн

Върховният административен съд отмени решения на Централната избирателна комисия, с които са отхвърлени жалби против решения на Районна избирателна комисия - Велико Търново, които касаят съставите на секционните избирателни комисии в община Свищов и община Елена за изборите за народни представители на 27 октомври, съобщиха от пресцентъра на съда.

Съдът изпраща преписката на РИК - Велико Търново за назначаване на състав на секционни избирателни комисии в двете общини при съобразяване на задължителните указания, дадени с решенията на съда по двете дела.

Казусите са във връзка с решения на РИК-Велико Търново, с които от съставите на секционни избирателни комисии за
провеждане на изборите за народни представители са освободени едни лица и на тяхно място са назначени други.

Съдът приема, че освобождаването на член на мандатната избирателна комисия, след назначаван

За нас в президентската институция няма разлика между българите, които живеят на територията на България, и българските общности зад граница. Смятам, че България, като страна член на Европейския съюз (ЕС) е достатъчно силна, има достатъчно силни лостове в ръцете си, за да може да защити всяка една българска общност зад граница, особено в т.нар. исторически диаспори, които, за съжаление и днес, в 21 век, една част от тях, са подложени поне на опити за асимилация. Това каза вицепрезидентът Илияна Йотова в Кюстендил, където участва в кръгла маса „Българите на Балканите отвъд границата след 1878 г. Кодът на оцеляването“. Събитието се провежда под патронажа на вицепрезидента. 

Проектът изследва българските общности на Балканите от миналото до наши дни с открояване на съвременните проблеми и перспективи. Събитието, в което участват представители на българската общно

 

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Д-р Вилхелм Елисеев и д-р Пламена Вълчева бяха наградени от регионалната колегия на Българския лекарски съюз във Видин
Д-р Вилхелм Елисеев и д-р Пламена Вълчева бяха наградени от регионалната колегия на Българския лекарски съюз (БЛС) във Видин. Поводът е отбелязването на Деня на св. Иван Рилски и н ...
В Търговище започва мащабен ремонт на спортната зала „Иван Ангелов“
В Търговище започва мащабен ремонт на спортната зала „Иван Ангелов“. Заложените в проекта дейности предвиждат цялостно обновяване на спортното съоръжение, което е строе ...
Добри са условията за туризъм по планините, съобщиха от Планинската спасителна служба на БЧК
Добри са условията за туризъм по планините, съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) на Българския Червен кръст (БЧК). Температурите са ниски – около 1-2 градуса, кат ...
Градски фестивал ще предложи вино от местни сортове на жителите и гостите на София днес и утре
Urban Wine Fest София 2024 започва днес в столичното Ларго. Градският винен фестивал е посветен на многообразието на местни сортове винено грозде, с които българските винари дават ...
С отдаване на воински почести в София ще бъдат отбелязани 80 години от първото сражение на Парашутната дружина
С отдаване на воински почести и поднасяне на венци и цветя пред Паметника на парашутиста в София ще бъде отбелязан Денят на военния парашутист, съобщиха от пресцентъра на Министерс ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
През нощта ще бъде ясно, в Източна България ще духа слаб вятър от изток-североизток, на запад ще е почти тихо, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). ...
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Първото застудяване тази есен вече е факт, съобщи дежурният в метеорологичната станция на връх Рожен. Най-ниската температура е измерена в Чепеларе – минус 4 градуса, а на Р ...
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Втора ферма със заразени с шарка овце е констатирана в рамките на два дни в хасковското село Узунджово, съобщиха на официалната си страница от Българската агенция по безопасност на ...
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете, съобщиха от общинския пресцентър. Услугата е част от стремежа на общината да насърч ...
Митничари задържаха 100 000 къса контрабандни цигари в турски камион на "Капитан Андреево"
Митническите служители на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Капитан Андреево" откриха и задържаха 100 000 къса (5000 кутии) контрабандни цигари при проверка на товаре ...
Тикер в 11:45 ч.
През нощта ще бъде ясно, в Източна България ще духа слаб вятър от изток-североиз ...
Начало Местен фокус
11703
България

В аптечната мрежа в област Сливен няма недостиг на противогрипни ваксини

В аптечната мрежа в област Сливен няма недостиг на противогрипни ваксини, съобщиха от Регионалната здравна инспекция (РЗИ) - Сливен.От края на септември до 10 октомври в областта са приложени 928 ваксини, добавиха от здравната инспекция.

| 10 Октомври 2024, 16:22 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
В аптечната мрежа в област Сливен няма недостиг на противогрипни ваксини
В аптечната мрежа в област Сливен няма недостиг на противогрипни ваксини
Снимка © БТА

В аптечната мрежа в област Сливен няма недостиг на противогрипни ваксини, съобщиха от Регионалната здравна инспекция (РЗИ) - Сливен. От края на септември до 10 октомври в областта са приложени 928 ваксини, добавиха от здравната инспекция. 

Офталмологът д-р Димитър Джелебов е тазгодишният носител на отличието „Лекар на годината“ в Стара Загора. Това съобщи Камелия Костадинова, административен секретар на Регионалната колегия на Български лекарски съюз - Стара Загора. Отличието му беше връчено на официална церемония, в навечерието на 19 октомври - Ден на българския лекар.

Д-р Джелебов е завършил медицина в  Стара Загора през 1991 година, придобива специалност по очни болести през 1997 година. Той работи в катаракталната и витреоретиналната хирургия, още - хирургия на преден и заден сегмент, на клепачи. Главен изследовател е в шест клинични изпитвания, член е на Българската асоциация за клинични проучвания. Съавтор е на 4 учебника и ръководства по очни болести  и на няколко книги за очното здраве. Основател е на  Медицински център “Верея” в Стара Загора.

Сред отличените

По-слаба е реколтата от кестени тази година. Качеството им също е по-лошо. Това каза Ана Костадинова, жител на село Коларово. Тя и семейството й често събират кестени от планина Беласица. Там се намират най-обширните кестенови гори не само в България, но и на Балканския полуостров. 

По думите й кестеновите дървета са с много по-малко плод, който е дребен. По-големи кестени се намират само ако дърветата са близо до вода, добави Ана Костадинова. Според нея причина за недобрата реколта е продължителната суша и високите температури през лятото. 

Кестеновият плод е полезен за сърцето и кожата. Ядката на кестена се отличава със специфичен сладък и нишестен вкус. Тя е богата на витамини, протеини, минерали и мазнини. Кестенът е полезен за сърцето, храносмилателната система и за кожата. 

"Кестените могат да се хапват от малки и големи, стига да нямат алерг

Мъж на 49 години е осъден на година и половина затвор за телефонна измама, съобщиха от Окръжния съд в Стара Загора. Наказанието е наложено след одобрено споразумение, а изпълнението е отложено за срок от четири години. 

Пред съда мъжът е признал вината си за това, че на 6 август т.г. е Гълъбово в съучастие с неустановени при разследването лица е въвел в заблуждение 83-годишна жена. Казано е, че трябва да остави на улицата пред дома си сумата от 15 450 лева с цел да бъдат задържани от служители на МВР лица, които участват в телефонни измами. С деянието осъденият е причинил на пострадалата имотна вреда, като измамата е извършена от повече от две лица, уоворили се предварително за нейното извършване. Единият от съучастниците се е представил за длъжностно лице - служител в Министерството на вътрешните работи. 

В деня на престъплението непознат мъж се свързал с пос

Местната инициативна група "Добричка" (МИГ) отвори трети прием по процедура BG06RDNP001-19.641 - МИГ Добричка подмярка 19.2-4.1 "Инвестиции в земеделски стопанства" от Стратегията си за Водено от общностите местно развитие, съобщават от Областен информационен център – Добрич (ОИЦ). Целта на процедурата е модернизиране на земеделските стопанства, въвеждане на нови процеси и технологии, опазване на компонентите на околната среда, и др. Общият бюджет на подмярката е 361 826,54 лв., осигурени от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г., допълват от ОИЦ. 

С проектни предложения могат да кандидатстват регистрирани земеделски стопани, чието стопанство е със стандартен производствен обем над 8000 евро (Приложение 2 "Таблица СПО" към Условията за кандидатстване). За юридическите лица има изискване да са регистрирани по Търговския закон, Закона за кооперациите, З

Старата църква „Св. Успение Богородично“ в Търговище събра миряни за неделна служба. Днес се почита паметта на светите отци от Седмия вселенски събор. Тези, които с търпение в гоненията и в скърбите пазели словото Божие в добро и чисто сърце, каза по време на службата отец Анатоли Тодоров.

По думите му и днес ние продължаваме да се ползваме от благочестието на вярата, от догматическите формулировки на Събора – за почитанието на Светите икони, за почитанието на Светите мощи – нетленните тела на Божиите праведници и на свой ред, в своето поколение имаме възможност да принесем плод за спасение и за живот вечен.

Миряните научиха как в Цариград цяла поредица от императори в продължение на 70 години активно подкрепяли борбата против Светите икони. А църквата е основана от Христа и завещана на този свят като стълб и крепило на истината. Така че тя, в удо

Съгласно Националната програма за подобряване на ваксинопрофилактиката на сезонния грип и пневмококовите инфекции са осигурени безплатни ваксини за лица над 65-годишна възраст, които се прилагат от общопрактикуващите лекари.

Най-подходящото време за поставяне на противогрипна ваксина е през месеците октомври – ноември.

От август се забелязва плавно повишение на броя на регистрираните болни с COVID-19 инфекция, която протича с по-леко изразени клинични симптоми.

Продължава извършването на имунизации против COVID -19. От септември до 10 октомври в област Сливен са приложени 138 дози. Ваксината е съвместима с противогрипните ваксини и двете могат да се поставят едновременно или последователно без спазване на определен интервал между тях.

Обичайно за сезона започва увеличение и на острите респираторни заболявания, без да се достигат епидемични нива, съобщиха още от РЗИ.

С тържествен ритуал по полагане на венци и цветя пред Паметника на летеца в София бе отбелязан Празникът на авиацията и българските Военновъздушни сили (ВВС). Днес се навършват 112 години от първия боен полет в историята ни. 

Искам да поздравя всички хора със сини пагони с Празника на авиацията и българските Военновъздушни сили, да им благодаря за тяхната всеотдайност и професионализъм, с които отстояват въздушния суверенитет на страната и винаги по време на кризи и бедствия те са до народа си, коментира Румен Радев пред журналисти. Тази година празникът е помрачен от гибелта на двамата летци, за които продължаваме да скърби, посочи президентът.

На 13 септември т.г., при подготовка за демонстрационен полет край Граф Игнатиево, катастрофира учебно-боен самолет L-39ZA. Загинаха двамата пилоти от 12-а авиационна база в Долна Митрополия- Петко Димитров и Венцислав Дунки

Дълговете на държавните болници са 639 121 000 лв., от които 46 041 000 лв. са просрочените задължения. Това показват обработените данни от болниците към 30 юни т.г., публикувани на сайта на Министерството на здравеопазването (МЗ). Дълговете на общинските болници към същата дата са 200 466 000 лв., от които 14 321 000 лв. са просрочени. 

Преди дни Министерският съвет прие Постановление за одобряване на допълнителни плащания по бюджета на МЗ за 2024 г. за предоставяне на заем в размер на 25 млн. лв. на Многопрофилната болница за активно лечение "Лозенец" ЕАД в София. Заемът се предоставя за погасяване на просрочени задължения на лечебното заведение.

Според предоставената от болница „Лозенец“ информация, със средствата по заема ще бъдат погасени просрочени задължения към доставчици на лекарства и на медицински изделия, към доставчици на външни услуги и на

Започна участието на министър-председателя Димитър Главчев в Срещата на върха в рамките на „Берлинския процес“, съобщиха на своята фейсбук страница от Министерския съвет. Това е десетата поред среща във формат ръководители на държавите от Западните Балкани и на страните партньорите от инициативата, както и представители на международни финансови институции и регионални организации. Два са основните панела, в които ще се развиват днешните дискусии в Берлин: „Регионално сътрудничество и общ регионален пазар“ и „Зелена програма, свързаност, енергия“. 

Берлинският процес е създаден през 2014 г. като платформа за засилване на сътрудничеството между държавите от Западните Балкани и страните домакини на Берлинския процес, както и ЕС. Форумът има за цел да подпомогне страните в региона в постигането на европейските стандарти и да донесе конкретн

Върховният административен съд отмени решения на Централната избирателна комисия, с които са отхвърлени жалби против решения на Районна избирателна комисия - Велико Търново, които касаят съставите на секционните избирателни комисии в община Свищов и община Елена за изборите за народни представители на 27 октомври, съобщиха от пресцентъра на съда.

Съдът изпраща преписката на РИК - Велико Търново за назначаване на състав на секционни избирателни комисии в двете общини при съобразяване на задължителните указания, дадени с решенията на съда по двете дела.

Казусите са във връзка с решения на РИК-Велико Търново, с които от съставите на секционни избирателни комисии за
провеждане на изборите за народни представители са освободени едни лица и на тяхно място са назначени други.

Съдът приема, че освобождаването на член на мандатната избирателна комисия, след назначаван

За нас в президентската институция няма разлика между българите, които живеят на територията на България, и българските общности зад граница. Смятам, че България, като страна член на Европейския съюз (ЕС) е достатъчно силна, има достатъчно силни лостове в ръцете си, за да може да защити всяка една българска общност зад граница, особено в т.нар. исторически диаспори, които, за съжаление и днес, в 21 век, една част от тях, са подложени поне на опити за асимилация. Това каза вицепрезидентът Илияна Йотова в Кюстендил, където участва в кръгла маса „Българите на Балканите отвъд границата след 1878 г. Кодът на оцеляването“. Събитието се провежда под патронажа на вицепрезидента. 

Проектът изследва българските общности на Балканите от миналото до наши дни с открояване на съвременните проблеми и перспективи. Събитието, в което участват представители на българската общно

 

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Д-р Вилхелм Елисеев и д-р Пламена Вълчева бяха наградени от регионалната колегия на Българския лекарски съюз във Видин
В Търговище започва мащабен ремонт на спортната зала „Иван Ангелов“
Добри са условията за туризъм по планините, съобщиха от Планинската спасителна служба на БЧК
Градски фестивал ще предложи вино от местни сортове на жителите и гостите на София днес и утре
С отдаване на воински почести в София ще бъдат отбелязани 80 години от първото сражение на Парашутната дружина
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Сфера
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
Контекст
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Местен фокус
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Контекст
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Контекст
Митничари задържаха 100 000 къса контрабандни цигари в турски камион на "Капитан Андреево"
На преден план
Д-р Вилхелм Елисеев и д-р Пламена Вълчева бяха наградени от регионалната колегия на Българския лекарски съюз във Видин
Основна линия
При операция на полицията в Монтанско за ден са разкрити 14 престъпления
На преден план
В Търговище започва мащабен ремонт на спортната зала „Иван Ангелов“
Основна линия
Как улична котка стана космонавт преди 61 години
Контекст
Военноморските сили получиха два нови автономни дистанционно управляеми подводни апарата по програма на Министерството на отбраната на САЩ
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.