Начало Местен фокус „Продължаваме промяната – Демократична България“ започва подписка с искане да бъде сезиран Конституционният съд за избора на главен прокурор
12202
България

„Продължаваме промяната – Демократична България“ започва подписка с искане да бъде сезиран Конституционният съд за избора на главен прокурор

„Продължаваме промяната – Демократична България“ започва подписка с искане да бъде сезиран Конституционният съд (КС) относно избора на нов главен прокурор от състав на Висш съдебен съвет (ВСС) с изтекъл мандат.Това обяви в изявление пред медиите Кирил Петков, съпредседател на „Продължаваме промяната“.

| 10 Октомври 2024, 17:00 ч.
„Продължаваме промяната – Демократична България“ започва подписка с искане да бъде сезиран Конституционният съд за избора на главен прокурор
„Продължаваме промяната – Демократична България“ започва подписка с искане да бъде сезиран Конституционният съд за избора на главен прокурор
Снимка © Никола Узунов / БТА (ЕВ)

„Продължаваме промяната – Демократична България“ започва подписка с искане да бъде сезиран Конституционният съд (КС) относно избора на нов главен прокурор от състав на Висш съдебен съвет (ВСС) с изтекъл мандат. Това обяви в изявление пред медиите Кирил Петков, съпредседател на „Продължаваме промяната“. Надежда Йорданова, член на Изпълнителния съвет на „Да, България“, допълни, че за да бъде сезиран Конституционният съд, са необходими 48 подписа и те ще търсят подкрепа за това искане от всички парламентарно представени политически сили, без „ДПС - Ново начало“. Относно номинацията на Борислав Сарафов за главен прокурор, Петков коментира, че Сарафов е „добър приятел на Петьо Еврото, а някои го наричат осмото джудже“. 

Рехабилитацията на магистралния водопровод, захранващ селата Орехово, Малево, Хвойна и Павелско в община Чепеларе, се планира да започне в началото на следващия строителен сезон през 2025 г., прогнозира кметът на Чепеларе Боран Хаджиев.

Общината сега е в етап на обявяване на процедура за избор на изпълнител за обекта.

Проектът за ремонт на магистралния водопровод се изпълнява с финансиране от Министерството на регионалното развитие и благоустройството на обща стойност 7,5 млн. лв.  Жители на Павелско организираха през лятото поредица от протести, настоявайки за решаване на проблема с режима на водата в селото.  

Заради амортизирания водопровод селото изпитва от години недостиг на питейна вода през летните месеци. С осигуреното от МРРБ финансиране ще се извърши рехабилитация на трасе с дължина 5,4 км, както и втори проект по преминаване на магистралния в

Със среща с българските военни, участващи в операция "Алтея" на мисията на Европейския съюз (ЕУФОР) в Сараево, приключи официалното посещение на българския държавен глава Румен Радев в Босна и Херцеговина.

Президентът Радев благодари на българските военнослужещи, че допринасят за сигурността и стабилността.

"Вашата мисия тук е изключително важна. Готови сме да продължим да подкрепяме мисията ви", посочи той.

Радев отбеляза, че най-тежкият проблем на българската армия е отливът на хора. По думите му трябва да се повиши финансирането и да се ускори модернизацията на българската армия.

Във военната база „Бутмир“, в която са базирани българските военнослужещи, участващи в операция „Алтея“, българският държавен глава се срещна също с главнокомандващия ЕУФОР генерал-лейтенант Ласло Щиц.

По-рано днес държавният глава отбеляза, че бъл

Прокуратурата внесе повторно в съда обвинителен акт по делото за причиняване на смърт при тежък инцидент в тунел „Ечемишка“. Това съобщиха от държавното обвинение.

Този път деянието е квалифицирано като причинена смърт по непредпазливост в условията на независимо съпричиняване на смърт от служители по транспорта, които са нарушили правилата за експлоатация на пътното съоръжение.

На 5 юни Софийският окръжен съд върна делото на прокуратурата. На разпоредителното заседание по делото съдът прие, че има допуснати неясноти в обвинителния акт и съществени процесуални нарушения, които трябва да се отстранят. 

Инцидентът стана през февруари 2017 година. Тогава в тунела падна една от лампите, а от удара върху колата загина 64-годишната Елена Михайлова. Частни обвинители в процеса са децата на жертвата.

През 2018 г. прокуратурата обвини шестима души,

Предсрочното прекратяване на договорите с превозвачите няма да сложи край на агонията с частния градски транспорт в Пловдив, а ще я удължи с още над 10 години. Като вторичен ефект ще е „убиването“ на общинското дружество "Екобус" и възможността да имаме общински градски транспорт. Това заявиха на пресконференция в Пловдив общинските съветници от „Продължаваме промяната-Демократична България“ Веселина Александрова, Николай Гюров, Йоно Чипилски и Добромира Костова. 

Миналата седмица Община Пловдив изпрати едномесечни предизвестия до превозвачите от градския транспорт за прекратяване на договора от 2018 година, обект на който са 13 линии. Като причина за решението от Общината посочиха неизпълнение от страна на някои от фирмите на клаузите по договора и продължаване на пропускането на курсове по някои от линиите."При прекратяване на договора от 2016 го

Четиридесет и три годишен мъж от Шумен е задържан за нанесена телесна повреда по хулигански подбуди, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР в Шумен.

Малко след 20:30 ч. вчера в полицейското управление в града е приет сигнал, че двама души, след възникнал скандал пред заведение на улица "Петър Парчевич“ в Шумен, са нанесли побой на мъж на 37 г. и на жена на 41 години. Към мястото на инцидента е бил насочен полицейски екип.

Установен е 43-годишен криминално проявен шуменец. Той е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление в града. Другият извършител на побоя се е укрил и е в неизвестност. Работата по образуваното досъдебно производство за извършено престъпление продължава, информират от ОД на МВР - Шумен.

Служителите на ОД на МВР в Шумен са разкрили 49,37 процента от престъпленията, които са разследвали през първите шест месеца на настоящата го

Ще сезираме Конституционния съд и ще изпратим на всички партии, които искат да подпишат това искане за сезиране на КС, защото не е нормално в следващите седем години тази „бухалка“ в ръцете на (Делян) Пеевски да бъде алтернативата на едно нормално правосъдие, заяви Кирил Петков. 

Надежда Йорданова заяви, че ще настояват последователно за тълкувателно решение на Конституционния съд относно параграф 23 от Преходни и заключителни разпоредби на Конституцията, за да стане ясно дали Висш съдебен съвет (ВСС) с изтекъл мандат има право да избира нов главен прокурор, нов председател на Върховен административен съд (ВАС), нов председател на Върховен касационен съд (ВКС).

Считано от днешния 15 октомври старши комисар Николай Кожухаров е временно назначен за директор на Областната дирекция на МВР (ОДМВР) в Русе със заповед на министъра на вътрешните работи Атанас Илков. Това съобщи говорителят на полицията в крайдунавския град Даниела Малчева.

Припомняме, че през миналия месец Кожухаров беше назначен за заместник-директор на ОДМВР в Русе и за началник на отдел "Криминална полиция".

Малчева уточни, че днес той е официално представен пред състава на областната дирекция в Русе от заместник-министъра на вътрешните работи Тони Тодоров.

Със заповед на министъра на вътрешните работи досегашният директор на ОДМВР – Русе старши комисар Пламен Първанов е преназначен на длъжност директор в Звеното за подпомагане на министъра на вътрешните работи.

Годишната среща на местните власти в курорта “Албена”, организирана от Националното сдружение на общините в България (НСОРБ), продължава трети ден.

В първата пленарна сесия в зала “Скай” на хотел “Парадайс Блу” властите обсъдиха темата за взаимодействие на общините с електроразпределителните дружества.

Членът на УС на НСРОБ и кмет на община Враца Калин Каменов сподели, че предстои да се финализира процес по подписването на рамково споразумение за сътрудничество.

“Започваме да си даваме сметка за значимостта на някои неща едва когато настъпят проблеми с тях. Такъв е случаят и с електрозахранването. Дадохме си сметка до какви проблеми може да доведе трайното му прекъсване, когато настъпи снежното бедствие през ноември 2023 г.”, припомни Каменов, като добави, че тогава много места в Северна България са останали без елек

Движението в тръбата за Кулата на тунел „Железница“ на автомагистрала „Струма“ от 97 км до 105 км се ограничава от 8:00 ч. до 18:00 ч. днес за профилактика на осветлението. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура".  Трафикът в посока Кулата ще преминава по обходен маршрут - през пътен възел „Благоевград-юг“ при 97-ми км на магистралата автомобилите ще се пренасочват по път I-1 София – Кулата. 

Необходимо е шофьорите да се движат с повишено внимание и да следват стриктно пътната сигнализация, отбелязват от АПИ. Оттам апелират шофьорите да спазват правилата за движение и да не предприемат рискови изпреварвания, с които застрашават безопасността на всички останали пътуващи. Да не се използват аварийните ленти по автомагистралите за по-бързо придвижване при натоварен трафик. По този начин се възпрепятства пре

Първата за този мандат Годишна среща на местните власти се провежда в курортен комплекс "Албена". Тя е организирана от Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) и ще продължи до 15 октомври

При откриването на срещата в зала "Перуника" президентът Румен Радев посочи, че в тези години на кризи и политическа нестабилност местните власти се превърнаха в олицетворение на българската държавност. Той отбеляза, че Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) се утвърждава като най-представителният глас на общините у нас и незаменим фактор във взаимодействието между хората по места и централната власт.

Изпълнителният директор на НСОРБ Силвия Георгиева посочи, че през този мандат акцент за НСОРБ е развитието на иновационните умения на местните власти и на политическия капацитет на общинските съвети. По думите на Георгиева това е пътят за бъ

Промишленият индекс Дау Джоунс се понижава със 733 пункта за ден на 15 октомври 2008 г. и пада под 9000 пункта, отбелязват световните агенции. Два дни по-късно президентът на САЩ Джордж Буш признава, че финансовата криза е излязла извън Уолстрийт.
Dow Jones & Company (“Дау Джоунс енд Къмпани”), издателство за финансови новини, основано от Чарлз Хенри Дау и Едуард Д. Джоунс, започва да изчислява дневната средна стойност на индустриалните акции през 1896 г., като използва списък с 12 акции и разделя общата им цена на 12, отбелязва Енциклопедия Британика. Оттогава списъкът с акции е разширен, а делителят е коригиран, за да компенсира разделянето на акции, замяната на акции и значителните промени в дивидентите. Това са средни стойности, предназначени да покажат общите тенденции на пазарните цени. Най-често цитираният индекс е D

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
През нощта ще бъде ясно, в Източна България ще духа слаб вятър от изток-североизток, на запад ще е почти тихо, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). ...
Пожар гори в бившето училище в русенското село Червена вода, няма пострадали хора
Пожар гори в сградата на бившето училище в Червена вода, съобщи директорът на Районната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Русе комисар Светослав ...
Общо 23-ма души са ранени при катастрофи в страната през последното денонощие
Общо 23-ма души са ранени при 17 тежки катастрофи в страната през последното денонощие, съобщиха от МВР на сайта си.  В София са регистрирани три тежки и 35 леки пътнотранспор ...
Жените не бива да се плашат от периода на менопауза, каза д-р Иван Башлиев от МБАЛ „Св. Иван Рилски“ в Козлодуй
Менопаузата е прекрасен период в живота на една жена и бих посъветвал дамите да не се плашат от него. Това каза началникът на Акушеро-гинекологично отделение в Многопрофилната бол ...
Днес изтича крайният срок за регистрация на социологическите агенции, които ще извършват проучвания „на изхода“ в изборния ден
Днес в 17:00 часа изтича крайният срок за регистрация на социологическите агенции, които ще извършват проучвания „на изхода“ (exit-poll) в изборния ден на 27 октомври. ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
През нощта ще бъде ясно, в Източна България ще духа слаб вятър от изток-североизток, на запад ще е почти тихо, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). ...
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Първото застудяване тази есен вече е факт, съобщи дежурният в метеорологичната станция на връх Рожен. Най-ниската температура е измерена в Чепеларе – минус 4 градуса, а на Р ...
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Втора ферма със заразени с шарка овце е констатирана в рамките на два дни в хасковското село Узунджово, съобщиха на официалната си страница от Българската агенция по безопасност на ...
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете, съобщиха от общинския пресцентър. Услугата е част от стремежа на общината да насърч ...
Митничари задържаха 100 000 къса контрабандни цигари в турски камион на "Капитан Андреево"
Митническите служители на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Капитан Андреево" откриха и задържаха 100 000 къса (5000 кутии) контрабандни цигари при проверка на товаре ...
Тикер в 11:38 ч.
През нощта ще бъде ясно, в Източна България ще духа слаб вятър от изток-североиз ...
Начало Местен фокус
12202
България

„Продължаваме промяната – Демократична България“ започва подписка с искане да бъде сезиран Конституционният съд за избора на главен прокурор

„Продължаваме промяната – Демократична България“ започва подписка с искане да бъде сезиран Конституционният съд (КС) относно избора на нов главен прокурор от състав на Висш съдебен съвет (ВСС) с изтекъл мандат.Това обяви в изявление пред медиите Кирил Петков, съпредседател на „Продължаваме промяната“.

| 10 Октомври 2024, 17:00 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
„Продължаваме промяната – Демократична България“ започва подписка с искане да бъде сезиран Конституционният съд за избора на главен прокурор
„Продължаваме промяната – Демократична България“ започва подписка с искане да бъде сезиран Конституционният съд за избора на главен прокурор
Снимка © Никола Узунов / БТА (ЕВ)

„Продължаваме промяната – Демократична България“ започва подписка с искане да бъде сезиран Конституционният съд (КС) относно избора на нов главен прокурор от състав на Висш съдебен съвет (ВСС) с изтекъл мандат. Това обяви в изявление пред медиите Кирил Петков, съпредседател на „Продължаваме промяната“. Надежда Йорданова, член на Изпълнителния съвет на „Да, България“, допълни, че за да бъде сезиран Конституционният съд, са необходими 48 подписа и те ще търсят подкрепа за това искане от всички парламентарно представени политически сили, без „ДПС - Ново начало“. Относно номинацията на Борислав Сарафов за главен прокурор, Петков коментира, че Сарафов е „добър приятел на Петьо Еврото, а някои го наричат осмото джудже“. 

Рехабилитацията на магистралния водопровод, захранващ селата Орехово, Малево, Хвойна и Павелско в община Чепеларе, се планира да започне в началото на следващия строителен сезон през 2025 г., прогнозира кметът на Чепеларе Боран Хаджиев.

Общината сега е в етап на обявяване на процедура за избор на изпълнител за обекта.

Проектът за ремонт на магистралния водопровод се изпълнява с финансиране от Министерството на регионалното развитие и благоустройството на обща стойност 7,5 млн. лв.  Жители на Павелско организираха през лятото поредица от протести, настоявайки за решаване на проблема с режима на водата в селото.  

Заради амортизирания водопровод селото изпитва от години недостиг на питейна вода през летните месеци. С осигуреното от МРРБ финансиране ще се извърши рехабилитация на трасе с дължина 5,4 км, както и втори проект по преминаване на магистралния в

Със среща с българските военни, участващи в операция "Алтея" на мисията на Европейския съюз (ЕУФОР) в Сараево, приключи официалното посещение на българския държавен глава Румен Радев в Босна и Херцеговина.

Президентът Радев благодари на българските военнослужещи, че допринасят за сигурността и стабилността.

"Вашата мисия тук е изключително важна. Готови сме да продължим да подкрепяме мисията ви", посочи той.

Радев отбеляза, че най-тежкият проблем на българската армия е отливът на хора. По думите му трябва да се повиши финансирането и да се ускори модернизацията на българската армия.

Във военната база „Бутмир“, в която са базирани българските военнослужещи, участващи в операция „Алтея“, българският държавен глава се срещна също с главнокомандващия ЕУФОР генерал-лейтенант Ласло Щиц.

По-рано днес държавният глава отбеляза, че бъл

Прокуратурата внесе повторно в съда обвинителен акт по делото за причиняване на смърт при тежък инцидент в тунел „Ечемишка“. Това съобщиха от държавното обвинение.

Този път деянието е квалифицирано като причинена смърт по непредпазливост в условията на независимо съпричиняване на смърт от служители по транспорта, които са нарушили правилата за експлоатация на пътното съоръжение.

На 5 юни Софийският окръжен съд върна делото на прокуратурата. На разпоредителното заседание по делото съдът прие, че има допуснати неясноти в обвинителния акт и съществени процесуални нарушения, които трябва да се отстранят. 

Инцидентът стана през февруари 2017 година. Тогава в тунела падна една от лампите, а от удара върху колата загина 64-годишната Елена Михайлова. Частни обвинители в процеса са децата на жертвата.

През 2018 г. прокуратурата обвини шестима души,

Предсрочното прекратяване на договорите с превозвачите няма да сложи край на агонията с частния градски транспорт в Пловдив, а ще я удължи с още над 10 години. Като вторичен ефект ще е „убиването“ на общинското дружество "Екобус" и възможността да имаме общински градски транспорт. Това заявиха на пресконференция в Пловдив общинските съветници от „Продължаваме промяната-Демократична България“ Веселина Александрова, Николай Гюров, Йоно Чипилски и Добромира Костова. 

Миналата седмица Община Пловдив изпрати едномесечни предизвестия до превозвачите от градския транспорт за прекратяване на договора от 2018 година, обект на който са 13 линии. Като причина за решението от Общината посочиха неизпълнение от страна на някои от фирмите на клаузите по договора и продължаване на пропускането на курсове по някои от линиите."При прекратяване на договора от 2016 го

Четиридесет и три годишен мъж от Шумен е задържан за нанесена телесна повреда по хулигански подбуди, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР в Шумен.

Малко след 20:30 ч. вчера в полицейското управление в града е приет сигнал, че двама души, след възникнал скандал пред заведение на улица "Петър Парчевич“ в Шумен, са нанесли побой на мъж на 37 г. и на жена на 41 години. Към мястото на инцидента е бил насочен полицейски екип.

Установен е 43-годишен криминално проявен шуменец. Той е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление в града. Другият извършител на побоя се е укрил и е в неизвестност. Работата по образуваното досъдебно производство за извършено престъпление продължава, информират от ОД на МВР - Шумен.

Служителите на ОД на МВР в Шумен са разкрили 49,37 процента от престъпленията, които са разследвали през първите шест месеца на настоящата го

Ще сезираме Конституционния съд и ще изпратим на всички партии, които искат да подпишат това искане за сезиране на КС, защото не е нормално в следващите седем години тази „бухалка“ в ръцете на (Делян) Пеевски да бъде алтернативата на едно нормално правосъдие, заяви Кирил Петков. 

Надежда Йорданова заяви, че ще настояват последователно за тълкувателно решение на Конституционния съд относно параграф 23 от Преходни и заключителни разпоредби на Конституцията, за да стане ясно дали Висш съдебен съвет (ВСС) с изтекъл мандат има право да избира нов главен прокурор, нов председател на Върховен административен съд (ВАС), нов председател на Върховен касационен съд (ВКС).

Считано от днешния 15 октомври старши комисар Николай Кожухаров е временно назначен за директор на Областната дирекция на МВР (ОДМВР) в Русе със заповед на министъра на вътрешните работи Атанас Илков. Това съобщи говорителят на полицията в крайдунавския град Даниела Малчева.

Припомняме, че през миналия месец Кожухаров беше назначен за заместник-директор на ОДМВР в Русе и за началник на отдел "Криминална полиция".

Малчева уточни, че днес той е официално представен пред състава на областната дирекция в Русе от заместник-министъра на вътрешните работи Тони Тодоров.

Със заповед на министъра на вътрешните работи досегашният директор на ОДМВР – Русе старши комисар Пламен Първанов е преназначен на длъжност директор в Звеното за подпомагане на министъра на вътрешните работи.

Годишната среща на местните власти в курорта “Албена”, организирана от Националното сдружение на общините в България (НСОРБ), продължава трети ден.

В първата пленарна сесия в зала “Скай” на хотел “Парадайс Блу” властите обсъдиха темата за взаимодействие на общините с електроразпределителните дружества.

Членът на УС на НСРОБ и кмет на община Враца Калин Каменов сподели, че предстои да се финализира процес по подписването на рамково споразумение за сътрудничество.

“Започваме да си даваме сметка за значимостта на някои неща едва когато настъпят проблеми с тях. Такъв е случаят и с електрозахранването. Дадохме си сметка до какви проблеми може да доведе трайното му прекъсване, когато настъпи снежното бедствие през ноември 2023 г.”, припомни Каменов, като добави, че тогава много места в Северна България са останали без елек

Движението в тръбата за Кулата на тунел „Железница“ на автомагистрала „Струма“ от 97 км до 105 км се ограничава от 8:00 ч. до 18:00 ч. днес за профилактика на осветлението. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура".  Трафикът в посока Кулата ще преминава по обходен маршрут - през пътен възел „Благоевград-юг“ при 97-ми км на магистралата автомобилите ще се пренасочват по път I-1 София – Кулата. 

Необходимо е шофьорите да се движат с повишено внимание и да следват стриктно пътната сигнализация, отбелязват от АПИ. Оттам апелират шофьорите да спазват правилата за движение и да не предприемат рискови изпреварвания, с които застрашават безопасността на всички останали пътуващи. Да не се използват аварийните ленти по автомагистралите за по-бързо придвижване при натоварен трафик. По този начин се възпрепятства пре

Първата за този мандат Годишна среща на местните власти се провежда в курортен комплекс "Албена". Тя е организирана от Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) и ще продължи до 15 октомври

При откриването на срещата в зала "Перуника" президентът Румен Радев посочи, че в тези години на кризи и политическа нестабилност местните власти се превърнаха в олицетворение на българската държавност. Той отбеляза, че Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) се утвърждава като най-представителният глас на общините у нас и незаменим фактор във взаимодействието между хората по места и централната власт.

Изпълнителният директор на НСОРБ Силвия Георгиева посочи, че през този мандат акцент за НСОРБ е развитието на иновационните умения на местните власти и на политическия капацитет на общинските съвети. По думите на Георгиева това е пътят за бъ

Промишленият индекс Дау Джоунс се понижава със 733 пункта за ден на 15 октомври 2008 г. и пада под 9000 пункта, отбелязват световните агенции. Два дни по-късно президентът на САЩ Джордж Буш признава, че финансовата криза е излязла извън Уолстрийт.
Dow Jones & Company (“Дау Джоунс енд Къмпани”), издателство за финансови новини, основано от Чарлз Хенри Дау и Едуард Д. Джоунс, започва да изчислява дневната средна стойност на индустриалните акции през 1896 г., като използва списък с 12 акции и разделя общата им цена на 12, отбелязва Енциклопедия Британика. Оттогава списъкът с акции е разширен, а делителят е коригиран, за да компенсира разделянето на акции, замяната на акции и значителните промени в дивидентите. Това са средни стойности, предназначени да покажат общите тенденции на пазарните цени. Най-често цитираният индекс е D

Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
Пожар гори в бившето училище в русенското село Червена вода, няма пострадали хора
Общо 23-ма души са ранени при катастрофи в страната през последното денонощие
Жените не бива да се плашат от периода на менопауза, каза д-р Иван Башлиев от МБАЛ „Св. Иван Рилски“ в Козлодуй
Днес изтича крайният срок за регистрация на социологическите агенции, които ще извършват проучвания „на изхода“ в изборния ден
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Сфера
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
Контекст
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Местен фокус
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Контекст
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Контекст
Митничари задържаха 100 000 къса контрабандни цигари в турски камион на "Капитан Андреево"
На преден план
Д-р Вилхелм Елисеев и д-р Пламена Вълчева бяха наградени от регионалната колегия на Българския лекарски съюз във Видин
Основна линия
При операция на полицията в Монтанско за ден са разкрити 14 престъпления
На преден план
В Търговище започва мащабен ремонт на спортната зала „Иван Ангелов“
Основна линия
Как улична котка стана космонавт преди 61 години
Контекст
Военноморските сили получиха два нови автономни дистанционно управляеми подводни апарата по програма на Министерството на отбраната на САЩ
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.