Начало Сфера Над 150 млади фотографи показаха през своя поглед спомените си от лятото
11620
България

Над 150 млади фотографи показаха през своя поглед спомените си от лятото

Над 150 млади фотографи показаха през своя поглед спомените си от лятото.Във фото предизвикателството, отправено от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните към Община Разград, участваха ученици от всички краища на страната, съобщиха от общинската администрация.

| 10 Октомври 2024, 20:03 ч.
Над 150 млади фотографи показаха през своя поглед спомените си от лятото
Над 150 млади фотографи показаха през своя поглед спомените си от лятото
Снимка © Садет Кърова

Над 150 млади фотографи показаха през своя поглед спомените си от лятото. Във фото предизвикателството, отправено от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните към Община Разград, участваха ученици от всички краища на страната, съобщиха от общинската администрация.

През изминалата седмица са санкционирани 24 души за неизползване на предпазен колан в моторни превозни средства, съобщи на брифинг старши инспектор Красимир Кирилов - началник група „Пътен контрол, организация на движението и превантивна дейност“ в сектор „Пътна полиция“ при Областна дирекция на МВР - Монтана.

Акция на ROADPOL насочена към управлението на превозни средства без използване на предпазни колани, предпазни каски и системи за предпазване на деца, както и неправилно използване на мобилни телефони се проведе между седми и 13 октомври на територията на област Монтана.

За периода са проверени общо 417 водачи на моторни превозни средства. За неизползване на предпазни колани са глобени 24 души, от които девет шофьори, седем пътници возещи се на предната седалка и шестима пътници, возещи се на задната седалка на автомобили. За говорене по теле

Двама души са загинали, а 15 са ранени при 12 тежки катастрофи през последното денонощие в страната, съобщиха от МВР. 

В София са регистрирани две тежки и 32 леки пътнотранспортни произшествия, при които са пострадали двама души.

От началото на месеца са станали 294 катастрофи с 23 загинали и 362 ранени. 

От началото на годината са регистрирани 5705 пътнотранспортни произшествия, при които са загинали 362 души, а пострадалите са 7183-ма.

При сравнение с реалните данни за загиналите през същия период на 2023 г. се отчитат с 64 по-малко загинали участници в движението по пътищата през 2024 г., съобщават още от МВР. 

На извънредно заседание днес общинските съветници в Неделино гласуваха единодушно Общината да кандидатства пред Министерството на младежта и спорта с проект за ремонт на мултифункционална спортна площадка. Проектно предложение е по Националната програма за споделено финансиране на инвестиционни спортни проекти 2024 година. Стойността на проекта е 256 600,57 лева, а самоучастието е 25 660,57 лева с ДДС.

„Намерението на Общината е да кандидатстваме с проект за текущ ремонт на мултифункционална спортна площадка в квартал "Хаирника", която е на площ 1681 кв. м. Състоянието на съоръжението е изключително компрометирано и незадоволително. Липсва изкуствена тревна настилка, осветлението е недостатъчно и това възпрепятства организирането и практикуването на спортни дейности от деца и ученици“, посочи кметът Боян Кехайов.

В дейностите по проекта се предвижда доставка

Разград събра близо 130 състезатели от цялата страна за Държавното първенство по брейк. Надпреварата беше организирана от разградския клуб по брейк Shadows Crew, Българската брейк федерация с подкрепата на община Разград и спонсори. Състезателите демонстрираха уменията си на сцената на Общинския културен център. Състезанието продължи през целия съботен ден с квалификации и финали. Имаше и демонстративен батъл между двата национални отбора – на България и на Германия. Организаторите на първенството уточниха, че немските състезатели в момента са на подготвителен лагер в страната ни. 

Най-добрите в шампионата получиха медали и грамоти късно снощи след финалите. Победителите в отделните възрастови групи и стилове бяха оценявани от международно жури.

Домакините от Shadows Crew спечелиха четири индивидуални отличия. Андреана Маринова бе отличена със златен медал, Ми

Успехът на Олимпийските и Параолимпийските игри в Париж бе възможен благодарение на добрата организация на сигурността, каза посланикът на Франция у нас Жоел Мейер по време на среща с български участници, на която специални гости бяха министър Атанас Илков и служители на на МВР, съобщиха от вътрешното ведомство.

От името на френското правителство и на правоохранителните власти Мейер изрази признателност към Министерството на вътрешните работи и част от героите му - служители на ГДБОП и ГДГП, участвали в мисията с четириногите си партньори.

„Олимпийските и Параолимпийските игри в Париж бяха истински успех. Това стана възможно благодарение на добрата организация на сигурността. Заслугата е не само на Франция, а и на нашите международни и най-вече европейски партньори от всички държави членки на ЕС“, добави посланикът.

Служебният вътрешен министър Атанас

Снимки за конкурса под наслов „Моето различно щуро лято“ са получени от млади хора от София, Варна, Пловдив, Ямбол, Пазарджик, Шумен, Хасково, Пазарджик, Враца, Казанлък, Кюстендил, Кърджали, Калофер, Вълчедръм, Исперих, Попово, Луковит, Гулянци, Лудогорци, Стражец, Синдел, както и от всички разградски училища.

Творбите им бяха оценени от жури в състав Петя Радкова – фотограф, Петър Петров – репортер и оператор в Общинско радио Разград и Радка Минчева – старши експерт „Връзки с обществеността“ в Община Разград. 

Награждаването, заедно с откриване на изложба с творбите на призьорите, ще се проведе на 16 октомври, сряда, от 16:30 ч. в бистро в Разград, отбелязаха от Общината. 

В конкурса участват ученици от седем до 18-годишна възраст, като класирането бе в три възрастови групи. Фотографиите на участниците трябва да отразяват летните им моменти, свързани с човечност, добротворство, забавления, съпричастност, позитивни събития, пътешествия, спорт. 

Това е петото издание на фотоконкурса „Моето различно щуро лято“, в който всяко лято се включват млади любители на фотографията. Първото издание се проведе през лятото на 2020 г. и в него участваха близо 60 млади фотографи не само от община Разград, а и от София, Варна, Шумен и родопското село Устина.

Няма политически акт в това извънредно заседание, защото хората, които стоят с часове в задръстванията са от различни политически сили. И днес трябваше да решим техните проблеми. Това заяви Мирослав Боршош, общински съветник от групата на ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет (СОС), където днес не се състоя извънредното заседание на СОС поради липса на кворум.

Единствената точка в дневния ред беше изслушване на кмета на Столичната община Васил Терзиев във връзка със силно затруднения трафик, транспортното обслужване и пътната безопасност в града.

Боршош каза пред медиите, че хората, които дишат мръсния въздух в София и са в опасност заради липса на пътна маркировка, са от всички политически сили. Най-големият орган за дебати и решения беше бойкотиран от управляващите, заяви Боршош. Според него реалната градска политика е провалена. И другата седмица, ако трябва ще има извъ

Кметът на Ловеч оправомощи със заповед длъжностни лица да съставят актове за установяване на административни нарушения на Изборния кодекс, свързани с поставянето на агитационни материали. Те са служители на отдел „Контрол и сигурност“, съобщиха от общинската администрация.

На отдела е възложено още да премахва или иззема поставени или разпространени в нарушение на изборното законодателство агитационни материали на територията на общината. При необходимост това ще става със съдействието на органите на МВР. Този ангажимент се вменява на кмета и от Районната избирателна комисия – Ловеч, с решение от 8 октомври.

Местата за поставяне на агитационни материали за изборите на територията на община Ловеч са определени с предходна заповед на кмета. В нея е разпоредено още в седемдневен срок след вота материалите да бъдат премахнати, при неизпълнение на лицето, ко

През 2025 година общините ще могат да кандидатстват с проекти за изграждане на площадки за отпадъци за повторна употреба. Това съобщи днес ръководителят на Управителния орган на програма „Околна среда“ Галина Симеонова по време на дискусия в рамките на Годишната среща на местните власти, която се провежда в куоррта „Албена“. Тя уточни, че процедурата би трябвало да бъде отворена към края на март. Бюджетът й ще бъде 144 милиона лева, но финансирането ще бъде на конкурентен принцип, а не за всички.

Симеонова прикани общините да бъдат по-активни с представянето на проекти за изграждане на инфраструктура за биоразградимите отпадъци, които да бъдат отделяни от общия поток на боклука. Тя припомни, че по този начин смесеният отпадък намалява с между 20 и 25 на сто. Тъй като общините не са достатъчно активни и не са постъпили достатъчно предложения, сега отново

България е готова да подкрепи инвестиции в развитието на дигиталната инфраструктура и свързаността. Това заяви държавният глава Румен Радев на среща в президентската институция с представители на водещи компании от щата Вирджиния, САЩ, в областта на високите технологии, отбраната, системите за сигурност в киберпространството, дигиталната и комуникационната инфраструктура. Това съобщиха от прессекретариата на президента.

В разговора участие взе и заместник-посланикът на САЩ у нас Мартин Макдауъл. В рамките на посещението си у нас мениджъри на американските компании ще проведат срещи с представители на българския бизнес, научни организации и държавни институции с цел проучване на възможности за бъдещо партньорство и развитие на икономическото сътрудничество между България и САЩ.

Подобряването на транспортната, енергийната и дигиталната свързаност е от ключово значение за м

Нощ на индустрията ще бъде организирана в Габрово на 18 октомври. Това съобщиха от Технически университет - Габрово. 

Събитието, което е инициатива на Сдружение "Мост между поколенията", има за цел да популяризира производствени предприятия в шестте региона на България като представи тяхната дейност пред младите хора, за да намерят те по-лесно своята професионална реализация, посочват организаторите.

Компаниите домакини в Габрово ще бъдат "Мехатроника" АД, "Дикси" ЕООД, "Дзалли" ООД, АМК ООД, "Пластформ" ООД и МАК АД. Нощта на индустрията ще бъде официално открита от 19:00 часа в зала "Пенчо Семов" на хотел "Балкан", където ще бъдат представени партньорите и компаниите домакини. Автобусите с посетители тръгват точно в 20:00 часа от хотел "Балкан" в три маршрута.

Партньори на инициативата в града са Община Габрово, Областна администрация Габрово, Технически ун

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Община Стара Загора ще си сътрудничи с технологичен стартъп в подкрепа на бизнеса и заетостта на хората от региона
Община Стара Загора ще си сътрудничи с технологичния стартъп VibeJobs в подкрепа на бизнеса и заетостта на хората от региона. Това обяви на пресконференция днес заместник-кметът Ра ...
Присъствените обучения на членовете на секционни избирателни комисии в област Ямбол започват идната седмица
Присъствените обучения на членовете на секционни избирателни комисии в област Ямбол започват идната седмица. За петте общини в региона те ще се състоят от 21 до 23 октомври. Това к ...
В Габрово пристигнаха бюлетините за предстоящите избори, съобщиха от Областната администрация
В Габрово пристигнаха 98 хил. броя бюлетини за предстоящите предсрочни парламентарни избори. Това съобщиха във Фейсбук от Областната администрация в Габрово.  Товарът е бил съ ...
До няколко дни ще започне поетапното пускане на парното в Перник, съобщиха от топлофикационното дружество
От 21 октомври ще започне поетапното пускане на отоплението в Перник, съобщават от „Топлофикация – Перник“. Във връзка с очакваното понижение на среднодневните те ...
Отвориха за кандидатстване процедура "За по-добро бъдеще" за предоставяне на пакети с продукти за новородени
Отворена за кандидатстване е процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „За по-добро бъдеще“ по Програма „Храни и основно материално подпо ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Конгрес за усложненията в естетичната дерматология започна в София
Трети конгрес по естетична дерматология с международно участие започна днес в столицата. Форумът продължава три дни - от 18 до 20 октомври, с акцент върху усложненията в естетичнат ...
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, съобщи министър Атанас Илков
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, а образуваните досъдебни производства за престъпления против политическите права на гражданите са 70, показват данните, ...
Предстои последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния, съобщи генерал-майор Явор Матеев
От понеделник предстои да преминем последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния. Това съобщи пред журналисти генерал-майор Явор ...
Главни прокурори обмислят всеобхватен инструмент за проследяване, блокиране и конфискация на активи, придобити по криминален път
В последните години се забелязва тенденция за повишаване на организираността при трафика на мигранти, контрабандата на наркотици, извършването на измами и други видове престъпления ...
Двама мъже са установени от полицията за ден в Русенско да шофират автомобили след употреба на наркотици
Двама мъже са установени от полицията за ден в Русенско да шофират автомобили след употреба на наркотици. Това съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Русе Даниела Малче ...
Тикер в 14:26 ч.
Трети конгрес по естетична дерматология с международно участие започна днес в ст ...
Начало Сфера
11620
България

Над 150 млади фотографи показаха през своя поглед спомените си от лятото

Над 150 млади фотографи показаха през своя поглед спомените си от лятото.Във фото предизвикателството, отправено от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните към Община Разград, участваха ученици от всички краища на страната, съобщиха от общинската администрация.

| 10 Октомври 2024, 20:03 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Над 150 млади фотографи показаха през своя поглед спомените си от лятото
Над 150 млади фотографи показаха през своя поглед спомените си от лятото
Снимка © Садет Кърова

Над 150 млади фотографи показаха през своя поглед спомените си от лятото. Във фото предизвикателството, отправено от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните към Община Разград, участваха ученици от всички краища на страната, съобщиха от общинската администрация.

През изминалата седмица са санкционирани 24 души за неизползване на предпазен колан в моторни превозни средства, съобщи на брифинг старши инспектор Красимир Кирилов - началник група „Пътен контрол, организация на движението и превантивна дейност“ в сектор „Пътна полиция“ при Областна дирекция на МВР - Монтана.

Акция на ROADPOL насочена към управлението на превозни средства без използване на предпазни колани, предпазни каски и системи за предпазване на деца, както и неправилно използване на мобилни телефони се проведе между седми и 13 октомври на територията на област Монтана.

За периода са проверени общо 417 водачи на моторни превозни средства. За неизползване на предпазни колани са глобени 24 души, от които девет шофьори, седем пътници возещи се на предната седалка и шестима пътници, возещи се на задната седалка на автомобили. За говорене по теле

Двама души са загинали, а 15 са ранени при 12 тежки катастрофи през последното денонощие в страната, съобщиха от МВР. 

В София са регистрирани две тежки и 32 леки пътнотранспортни произшествия, при които са пострадали двама души.

От началото на месеца са станали 294 катастрофи с 23 загинали и 362 ранени. 

От началото на годината са регистрирани 5705 пътнотранспортни произшествия, при които са загинали 362 души, а пострадалите са 7183-ма.

При сравнение с реалните данни за загиналите през същия период на 2023 г. се отчитат с 64 по-малко загинали участници в движението по пътищата през 2024 г., съобщават още от МВР. 

На извънредно заседание днес общинските съветници в Неделино гласуваха единодушно Общината да кандидатства пред Министерството на младежта и спорта с проект за ремонт на мултифункционална спортна площадка. Проектно предложение е по Националната програма за споделено финансиране на инвестиционни спортни проекти 2024 година. Стойността на проекта е 256 600,57 лева, а самоучастието е 25 660,57 лева с ДДС.

„Намерението на Общината е да кандидатстваме с проект за текущ ремонт на мултифункционална спортна площадка в квартал "Хаирника", която е на площ 1681 кв. м. Състоянието на съоръжението е изключително компрометирано и незадоволително. Липсва изкуствена тревна настилка, осветлението е недостатъчно и това възпрепятства организирането и практикуването на спортни дейности от деца и ученици“, посочи кметът Боян Кехайов.

В дейностите по проекта се предвижда доставка

Разград събра близо 130 състезатели от цялата страна за Държавното първенство по брейк. Надпреварата беше организирана от разградския клуб по брейк Shadows Crew, Българската брейк федерация с подкрепата на община Разград и спонсори. Състезателите демонстрираха уменията си на сцената на Общинския културен център. Състезанието продължи през целия съботен ден с квалификации и финали. Имаше и демонстративен батъл между двата национални отбора – на България и на Германия. Организаторите на първенството уточниха, че немските състезатели в момента са на подготвителен лагер в страната ни. 

Най-добрите в шампионата получиха медали и грамоти късно снощи след финалите. Победителите в отделните възрастови групи и стилове бяха оценявани от международно жури.

Домакините от Shadows Crew спечелиха четири индивидуални отличия. Андреана Маринова бе отличена със златен медал, Ми

Успехът на Олимпийските и Параолимпийските игри в Париж бе възможен благодарение на добрата организация на сигурността, каза посланикът на Франция у нас Жоел Мейер по време на среща с български участници, на която специални гости бяха министър Атанас Илков и служители на на МВР, съобщиха от вътрешното ведомство.

От името на френското правителство и на правоохранителните власти Мейер изрази признателност към Министерството на вътрешните работи и част от героите му - служители на ГДБОП и ГДГП, участвали в мисията с четириногите си партньори.

„Олимпийските и Параолимпийските игри в Париж бяха истински успех. Това стана възможно благодарение на добрата организация на сигурността. Заслугата е не само на Франция, а и на нашите международни и най-вече европейски партньори от всички държави членки на ЕС“, добави посланикът.

Служебният вътрешен министър Атанас

Снимки за конкурса под наслов „Моето различно щуро лято“ са получени от млади хора от София, Варна, Пловдив, Ямбол, Пазарджик, Шумен, Хасково, Пазарджик, Враца, Казанлък, Кюстендил, Кърджали, Калофер, Вълчедръм, Исперих, Попово, Луковит, Гулянци, Лудогорци, Стражец, Синдел, както и от всички разградски училища.

Творбите им бяха оценени от жури в състав Петя Радкова – фотограф, Петър Петров – репортер и оператор в Общинско радио Разград и Радка Минчева – старши експерт „Връзки с обществеността“ в Община Разград. 

Награждаването, заедно с откриване на изложба с творбите на призьорите, ще се проведе на 16 октомври, сряда, от 16:30 ч. в бистро в Разград, отбелязаха от Общината. 

В конкурса участват ученици от седем до 18-годишна възраст, като класирането бе в три възрастови групи. Фотографиите на участниците трябва да отразяват летните им моменти, свързани с човечност, добротворство, забавления, съпричастност, позитивни събития, пътешествия, спорт. 

Това е петото издание на фотоконкурса „Моето различно щуро лято“, в който всяко лято се включват млади любители на фотографията. Първото издание се проведе през лятото на 2020 г. и в него участваха близо 60 млади фотографи не само от община Разград, а и от София, Варна, Шумен и родопското село Устина.

Няма политически акт в това извънредно заседание, защото хората, които стоят с часове в задръстванията са от различни политически сили. И днес трябваше да решим техните проблеми. Това заяви Мирослав Боршош, общински съветник от групата на ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет (СОС), където днес не се състоя извънредното заседание на СОС поради липса на кворум.

Единствената точка в дневния ред беше изслушване на кмета на Столичната община Васил Терзиев във връзка със силно затруднения трафик, транспортното обслужване и пътната безопасност в града.

Боршош каза пред медиите, че хората, които дишат мръсния въздух в София и са в опасност заради липса на пътна маркировка, са от всички политически сили. Най-големият орган за дебати и решения беше бойкотиран от управляващите, заяви Боршош. Според него реалната градска политика е провалена. И другата седмица, ако трябва ще има извъ

Кметът на Ловеч оправомощи със заповед длъжностни лица да съставят актове за установяване на административни нарушения на Изборния кодекс, свързани с поставянето на агитационни материали. Те са служители на отдел „Контрол и сигурност“, съобщиха от общинската администрация.

На отдела е възложено още да премахва или иззема поставени или разпространени в нарушение на изборното законодателство агитационни материали на територията на общината. При необходимост това ще става със съдействието на органите на МВР. Този ангажимент се вменява на кмета и от Районната избирателна комисия – Ловеч, с решение от 8 октомври.

Местата за поставяне на агитационни материали за изборите на територията на община Ловеч са определени с предходна заповед на кмета. В нея е разпоредено още в седемдневен срок след вота материалите да бъдат премахнати, при неизпълнение на лицето, ко

През 2025 година общините ще могат да кандидатстват с проекти за изграждане на площадки за отпадъци за повторна употреба. Това съобщи днес ръководителят на Управителния орган на програма „Околна среда“ Галина Симеонова по време на дискусия в рамките на Годишната среща на местните власти, която се провежда в куоррта „Албена“. Тя уточни, че процедурата би трябвало да бъде отворена към края на март. Бюджетът й ще бъде 144 милиона лева, но финансирането ще бъде на конкурентен принцип, а не за всички.

Симеонова прикани общините да бъдат по-активни с представянето на проекти за изграждане на инфраструктура за биоразградимите отпадъци, които да бъдат отделяни от общия поток на боклука. Тя припомни, че по този начин смесеният отпадък намалява с между 20 и 25 на сто. Тъй като общините не са достатъчно активни и не са постъпили достатъчно предложения, сега отново

България е готова да подкрепи инвестиции в развитието на дигиталната инфраструктура и свързаността. Това заяви държавният глава Румен Радев на среща в президентската институция с представители на водещи компании от щата Вирджиния, САЩ, в областта на високите технологии, отбраната, системите за сигурност в киберпространството, дигиталната и комуникационната инфраструктура. Това съобщиха от прессекретариата на президента.

В разговора участие взе и заместник-посланикът на САЩ у нас Мартин Макдауъл. В рамките на посещението си у нас мениджъри на американските компании ще проведат срещи с представители на българския бизнес, научни организации и държавни институции с цел проучване на възможности за бъдещо партньорство и развитие на икономическото сътрудничество между България и САЩ.

Подобряването на транспортната, енергийната и дигиталната свързаност е от ключово значение за м

Нощ на индустрията ще бъде организирана в Габрово на 18 октомври. Това съобщиха от Технически университет - Габрово. 

Събитието, което е инициатива на Сдружение "Мост между поколенията", има за цел да популяризира производствени предприятия в шестте региона на България като представи тяхната дейност пред младите хора, за да намерят те по-лесно своята професионална реализация, посочват организаторите.

Компаниите домакини в Габрово ще бъдат "Мехатроника" АД, "Дикси" ЕООД, "Дзалли" ООД, АМК ООД, "Пластформ" ООД и МАК АД. Нощта на индустрията ще бъде официално открита от 19:00 часа в зала "Пенчо Семов" на хотел "Балкан", където ще бъдат представени партньорите и компаниите домакини. Автобусите с посетители тръгват точно в 20:00 часа от хотел "Балкан" в три маршрута.

Партньори на инициативата в града са Община Габрово, Областна администрация Габрово, Технически ун

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Община Стара Загора ще си сътрудничи с технологичен стартъп в подкрепа на бизнеса и заетостта на хората от региона
Присъствените обучения на членовете на секционни избирателни комисии в област Ямбол започват идната седмица
В Габрово пристигнаха бюлетините за предстоящите избори, съобщиха от Областната администрация
До няколко дни ще започне поетапното пускане на парното в Перник, съобщиха от топлофикационното дружество
Отвориха за кандидатстване процедура "За по-добро бъдеще" за предоставяне на пакети с продукти за новородени
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Местен фокус
Конгрес за усложненията в естетичната дерматология започна в София
Контекст
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, съобщи министър Атанас Илков
Сфера
Предстои последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния, съобщи генерал-майор Явор Матеев
Основна линия
Главни прокурори обмислят всеобхватен инструмент за проследяване, блокиране и конфискация на активи, придобити по криминален път
Основна линия
Двама мъже са установени от полицията за ден в Русенско да шофират автомобили след употреба на наркотици
Местен фокус
Земеделският министър д-р Георги Тахов откри петия национален събор "Млечният път на България през вековете" в Луковит
Сфера
Седем млади лекари получиха грамоти от лекарската колегия във Видин
В детайли
Община Стара Загора ще си сътрудничи с технологичен стартъп в подкрепа на бизнеса и заетостта на хората от региона
Основна линия
Трима души са обвинени за причинени телесни повреди след разследване на полицията в Самоков
В детайли
Присъствените обучения на членовете на секционни избирателни комисии в област Ямбол започват идната седмица
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.