Начало Контекст Криминалисти от Твърдица са задържали извършител на кражба на пари в град Шивачево
9564
България

Криминалисти от Твърдица са задържали извършител на кражба на пари в град Шивачево

Криминалисти от Районното управление (РУ) -Твърдица са задържали извършител на кражба на пари от частен имот в град Шивачево, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Сливен.Сигналът е подаден на 9 октомври от 57-годишния собственик.

| 11 Октомври 2024, 09:25 ч.
Криминалисти от Твърдица са задържали извършител на кражба на пари в град Шивачево
Криминалисти от Твърдица са задържали извършител на кражба на пари в град Шивачево
Снимка © БТА

Криминалисти от Районното управление (РУ) -Твърдица са задържали извършител на кражба на пари от частен имот в град Шивачево, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Сливен.

През 2025 година общините ще могат да кандидатстват с проекти за изграждане на площадки за отпадъци за повторна употреба. Това съобщи днес ръководителят на Управителния орган на програма „Околна среда“ Галина Симеонова по време на дискусия в рамките на Годишната среща на местните власти, която се провежда в куоррта „Албена“. Тя уточни, че процедурата би трябвало да бъде отворена към края на март. Бюджетът й ще бъде 144 милиона лева, но финансирането ще бъде на конкурентен принцип, а не за всички.

Симеонова прикани общините да бъдат по-активни с представянето на проекти за изграждане на инфраструктура за биоразградимите отпадъци, които да бъдат отделяни от общия поток на боклука. Тя припомни, че по този начин смесеният отпадък намалява с между 20 и 25 на сто. Тъй като общините не са достатъчно активни и не са постъпили достатъчно предложения, сега отново

Младежи от Грузия, Армения и България организираха акция в центъра на Смолян, раздавайки на минувачите картички и брошури с еко послания. Участниците в инициативата гостуват в Смолян в рамките на младежкия обмен по програма „Еразъм+“.

Акцията е по повод международните дни на програма „Еразъм+“, които се отбелязват от 14 до 19 октомври не само в България, но и по света, каза Лидия Арсова, председател на сдружение „Екосвят Родопи“. Младежите са в Смолян в рамките на проект на сдружението на тема „Околната среда в града“. Те участваха в среща в РИОСВ – Смолян, запознавайки се със зелените каузи на града и региона. При престоя им в Смолян, специалисти обучават младите хора  как се създават и изработват картички, как се формулират посланията.

Извънредно заседание на Общинския съвет в Перник ще се проведе днес от 9:30 часа в зала „Панорама“, съобщи председателят на Съвета Денислав Захариев. Съветниците ще разгледат общо шест точки, две от тях са свързани с финансовото състояние на Общината.

„Става въпрос за два кредита. Единият от тях е мостов, който ние взимаме, за да разплащаме европейски проекти, по които работи Общината. Тъй като голяма част от тях все още не са минали финалния си етап и Общината не е получила от управляващия орган средствата, с които трябва да погаси този заем, се налага да удължим срока на взетия кредит с още една година, за да може тези проекти да минат заключителна верификация“, поясни Захариев.

Втората докладна записка касае поемането на нов краткосрочен общински дълг (овърдрафт) за осигуряване на оборотни средства за обезпечаване на задължения. Той е в р

Възможности за подкрепа на биологичните производители ще бъдат представени в Троян на 17 октомври, съобщи Айнур Кехайова, главен експерт към троянския мобилен офис на Националната служба за съвети в земеделието (НССЗ). 

По време на еднодневното събитие ще бъдат разяснени и възможностите за подкрепа на биологични производители и възможности за финансово подпомагане по Стратегическия план за развитието на земеделието и селските райони за периода 2023-2027 г. (СПРЗСР).

Организатор на мероприятието е местният офис на Националната служба за съвети в земеделието. Срещата е част от национална информационна кампания, инициирана от Министерството на земеделието и храните, съвместно с НССЗ, допълни Кехайова.

Информационната среща ще се състои в Туристически информационен център в града и е отворена за земеделски производители от общините Троян и Априлци, както и всичк

За единадесета година село Коларово е домакин на Фестивала на кестена. Официалното откриване на празника, който съчетава вкусни, традиционни ястия и местен фолклор, беше днес преди обед. 

Проявата традиционно предизвиква голям интерес. Тази година на фестивала бяха подредени 42 шатри, а осем села от Подгорския район се представиха с домашно приготвени сладкиши, ястия, питки, каза Маргарита Георгиева, главен експерт към Дирекция на Природен парк „Беласица“.

Сред най-атрактивните гозби, представени днес, бяха кекс от кестени, крем от кестени, пилаф и бутчета с кестени, каза Евгени Гоцков, секретар на читалище "Яне Сандански-1952", село Коларово. 

"В подножието на планина Беласица фестивалът е една жива традиция, която трябва да запазим и предадем на бъдещите поколения", смята кметът на Коларово Евгени Мицков. 

Фестивалът е посветен

Сигналът е подаден на 9 октомври от 57-годишния собственик. Той е заявил, че през нощта на 8 срещу 9 октомври от дома му в град Шивачево е открадната парична сума в размер на 2000 лева.

След незабавни издирвателни действия извършителят е установен и задържан. Той е криминално проявен мъж на 23 години от същото населено място, като регистрациите му са също за кражби, каза говорителят на областната полиция Първолета Мандинска. Доброволно е предал част от парите.

По случая е образувано досъдебно производство.

Европейски туристически град не може да си позволи некачествена инфраструктура, казва кандидатът за кмет на варненския район „Одесос“ от „Възраждане“ Борислав Барийски, цитиран от предизборния щаб на партията. Той е провел редица срещи с жителите на района, които са споделили какво е най-належащо да се промени.

Един от основните проблеми е състоянието на улиците и тротоарите, посочва Барийски. По думите му още преди началото на кампанията многократно е обходил по-голямата част от района и е констатирал, че състоянието на улиците е крайно незадоволително – на много места има дупки, кърпежи и усещането е, че "Одесос" не е получил нужната грижа, която му се полага. 

„Вярвам, че с общи усилия – между общинска и районна администрация, ще бъдат набелязани най-критичните участъци и ще бъдат предприети мерки за незабавни ремонти. Не

Специалисти от асоциация „Жени без остеопороза” и Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Разград разясняват как да запазим костите си здрави. Информационно-скрининговата кампания под тазгодишното мото „Кажете „не“ на чупливите кости“ е по повод Световния ден за борба с остеопорозата, който се отбелязва на 20 октомври. Инициативата се осъществява под егидата на Международната фондация по остеопороза. 

В рамките на кампанията, която ще продължи до края на работния ден днес, лично председателят на Асоциацията „Жени без остеопороза“ Ая Лилова ще извърши изследване на костната плътност. Лилова обясни, че посетителите попълват тест на Международната фондация по остеопороза, чрез който определят личните си рискови фактори. Тестът съдържа 10 въпроса и ако има положителен отговор, това е наличие на рисков фактор. „При наличие н

Мащабна полицейска операция срещу купуването на гласове се провежда на територията на Софийска област, съобщиха от МВР.  Повече информация ще бъде дадена от комисар Петър Соколов, началник на отдел „Охранителна полиция“ при Областната дирекция на МВР - София

В петък служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков обяви, че са образувани са близо 50 досъдебни производства за престъпления против политическите права на гражданите. Постъпили са близо 140 сигнала, извършени са над 100 проверки, като почти една четвърт от тях са прекратени. В 14 от сигналите е имало данни за престъпление, посочи той. 

До момента са задържани 23-ма души. Изготвени са 471 предупредителни протоколи. До момента е имало над 100 операции на МВР, стана ясно още от думите на Атанас Илков. 

Апелативен съд – Пловдив потвърди взетата от окръжния съд мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо братята Иван и Атанас Димитрови, обвинени за убийството на 48-годишния Борис Кисьов в карловското село Столетово, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. 

Срещу двамата са повдигнати обвинения за това, че на 06.10.2024 г. в Столетово, като съизвършители и в съучастие, умишлено са умъртвили Борис Кисьов като са го нападнали с нож пред дома му посред нощ, за да „уредят“ дългогодишен спор помежду им за дворно място. Атанас Димитров е осъждан, затова обвинението му е за убийство при условията на опасен рецидив, което се наказва с лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. За престъплението, в което е обвинен брат му Димитров – за убийство, наказанието е от 10 до 20 г. лишаване от свобо

Добри са условията за туризъм по планините, съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) на Българския Червен кръст (БЧК).

Времето е слънчево и ясно, на някои места има вятър и висока облачност.

В курортите съоръженията не работят.

В планините ще бъде предимно слънчево с разкъсана висока облачност, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология. Ще духа умерен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 15°, на 2000 метра - около 8°.

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Започва изпълнението на втората фаза от проекта за подобряване на качеството на въздуха в Община Пловдив
Започва изпълнението на фаза 2 от проекта за подобряване на качеството на атмосферния въздух в Община Пловдив чрез намаляване на емисиите от фини прахови частици от битовото отопле ...
При операция на полицията в Монтанско за ден са разкрити 14 престъпления
Специализирана операция за предотвратяване на престъпления, свързани с политическите права на гражданите, както и за противодействие на конвенционалната престъпност, бе проведена в ...
Как улична котка стана космонавт преди 61 години
Как улична котка стана космонавт и какъв принос имат към научните изследвания животните, пътували в Космоса, разказа доц. д-р Симеон Асеновски, заместник-директор на Института за к ...
Екипите на пожарната са реагирали на 98 сигнала за произшествия през изминалото денонощие
Екипите на пожарната са реагирали на 98 сигнала за произшествия през изминалото денонощие. Това съобщиха на сайта си от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на насел ...
Интензивно е движението за товарни автомобили на някои от граничните пунктове с Румъния
Интензивно е движението за товарни автомобили на някои от граничните пунктове с Румъния. Това съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“ (ГДГП) на сайта си. Информа ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Започва изпълнението на втората фаза от проекта за подобряване на качеството на въздуха в Община Пловдив
Започва изпълнението на фаза 2 от проекта за подобряване на качеството на атмосферния въздух в Община Пловдив чрез намаляване на емисиите от фини прахови частици от битовото отопле ...
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
През нощта ще бъде ясно, в Източна България ще духа слаб вятър от изток-североизток, на запад ще е почти тихо, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). ...
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Първото застудяване тази есен вече е факт, съобщи дежурният в метеорологичната станция на връх Рожен. Най-ниската температура е измерена в Чепеларе – минус 4 градуса, а на Р ...
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Втора ферма със заразени с шарка овце е констатирана в рамките на два дни в хасковското село Узунджово, съобщиха на официалната си страница от Българската агенция по безопасност на ...
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете, съобщиха от общинския пресцентър. Услугата е част от стремежа на общината да насърч ...
Тикер в 11:48 ч.
Започва изпълнението на фаза 2 от проекта за подобряване на качеството на атмосф ...
Начало Контекст
9564
България

Криминалисти от Твърдица са задържали извършител на кражба на пари в град Шивачево

Криминалисти от Районното управление (РУ) -Твърдица са задържали извършител на кражба на пари от частен имот в град Шивачево, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Сливен.Сигналът е подаден на 9 октомври от 57-годишния собственик.

| 11 Октомври 2024, 09:25 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Криминалисти от Твърдица са задържали извършител на кражба на пари в град Шивачево
Криминалисти от Твърдица са задържали извършител на кражба на пари в град Шивачево
Снимка © БТА

Криминалисти от Районното управление (РУ) -Твърдица са задържали извършител на кражба на пари от частен имот в град Шивачево, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Сливен.

През 2025 година общините ще могат да кандидатстват с проекти за изграждане на площадки за отпадъци за повторна употреба. Това съобщи днес ръководителят на Управителния орган на програма „Околна среда“ Галина Симеонова по време на дискусия в рамките на Годишната среща на местните власти, която се провежда в куоррта „Албена“. Тя уточни, че процедурата би трябвало да бъде отворена към края на март. Бюджетът й ще бъде 144 милиона лева, но финансирането ще бъде на конкурентен принцип, а не за всички.

Симеонова прикани общините да бъдат по-активни с представянето на проекти за изграждане на инфраструктура за биоразградимите отпадъци, които да бъдат отделяни от общия поток на боклука. Тя припомни, че по този начин смесеният отпадък намалява с между 20 и 25 на сто. Тъй като общините не са достатъчно активни и не са постъпили достатъчно предложения, сега отново

Младежи от Грузия, Армения и България организираха акция в центъра на Смолян, раздавайки на минувачите картички и брошури с еко послания. Участниците в инициативата гостуват в Смолян в рамките на младежкия обмен по програма „Еразъм+“.

Акцията е по повод международните дни на програма „Еразъм+“, които се отбелязват от 14 до 19 октомври не само в България, но и по света, каза Лидия Арсова, председател на сдружение „Екосвят Родопи“. Младежите са в Смолян в рамките на проект на сдружението на тема „Околната среда в града“. Те участваха в среща в РИОСВ – Смолян, запознавайки се със зелените каузи на града и региона. При престоя им в Смолян, специалисти обучават младите хора  как се създават и изработват картички, как се формулират посланията.

Извънредно заседание на Общинския съвет в Перник ще се проведе днес от 9:30 часа в зала „Панорама“, съобщи председателят на Съвета Денислав Захариев. Съветниците ще разгледат общо шест точки, две от тях са свързани с финансовото състояние на Общината.

„Става въпрос за два кредита. Единият от тях е мостов, който ние взимаме, за да разплащаме европейски проекти, по които работи Общината. Тъй като голяма част от тях все още не са минали финалния си етап и Общината не е получила от управляващия орган средствата, с които трябва да погаси този заем, се налага да удължим срока на взетия кредит с още една година, за да може тези проекти да минат заключителна верификация“, поясни Захариев.

Втората докладна записка касае поемането на нов краткосрочен общински дълг (овърдрафт) за осигуряване на оборотни средства за обезпечаване на задължения. Той е в р

Възможности за подкрепа на биологичните производители ще бъдат представени в Троян на 17 октомври, съобщи Айнур Кехайова, главен експерт към троянския мобилен офис на Националната служба за съвети в земеделието (НССЗ). 

По време на еднодневното събитие ще бъдат разяснени и възможностите за подкрепа на биологични производители и възможности за финансово подпомагане по Стратегическия план за развитието на земеделието и селските райони за периода 2023-2027 г. (СПРЗСР).

Организатор на мероприятието е местният офис на Националната служба за съвети в земеделието. Срещата е част от национална информационна кампания, инициирана от Министерството на земеделието и храните, съвместно с НССЗ, допълни Кехайова.

Информационната среща ще се състои в Туристически информационен център в града и е отворена за земеделски производители от общините Троян и Априлци, както и всичк

За единадесета година село Коларово е домакин на Фестивала на кестена. Официалното откриване на празника, който съчетава вкусни, традиционни ястия и местен фолклор, беше днес преди обед. 

Проявата традиционно предизвиква голям интерес. Тази година на фестивала бяха подредени 42 шатри, а осем села от Подгорския район се представиха с домашно приготвени сладкиши, ястия, питки, каза Маргарита Георгиева, главен експерт към Дирекция на Природен парк „Беласица“.

Сред най-атрактивните гозби, представени днес, бяха кекс от кестени, крем от кестени, пилаф и бутчета с кестени, каза Евгени Гоцков, секретар на читалище "Яне Сандански-1952", село Коларово. 

"В подножието на планина Беласица фестивалът е една жива традиция, която трябва да запазим и предадем на бъдещите поколения", смята кметът на Коларово Евгени Мицков. 

Фестивалът е посветен

Сигналът е подаден на 9 октомври от 57-годишния собственик. Той е заявил, че през нощта на 8 срещу 9 октомври от дома му в град Шивачево е открадната парична сума в размер на 2000 лева.

След незабавни издирвателни действия извършителят е установен и задържан. Той е криминално проявен мъж на 23 години от същото населено място, като регистрациите му са също за кражби, каза говорителят на областната полиция Първолета Мандинска. Доброволно е предал част от парите.

По случая е образувано досъдебно производство.

Европейски туристически град не може да си позволи некачествена инфраструктура, казва кандидатът за кмет на варненския район „Одесос“ от „Възраждане“ Борислав Барийски, цитиран от предизборния щаб на партията. Той е провел редица срещи с жителите на района, които са споделили какво е най-належащо да се промени.

Един от основните проблеми е състоянието на улиците и тротоарите, посочва Барийски. По думите му още преди началото на кампанията многократно е обходил по-голямата част от района и е констатирал, че състоянието на улиците е крайно незадоволително – на много места има дупки, кърпежи и усещането е, че "Одесос" не е получил нужната грижа, която му се полага. 

„Вярвам, че с общи усилия – между общинска и районна администрация, ще бъдат набелязани най-критичните участъци и ще бъдат предприети мерки за незабавни ремонти. Не

Специалисти от асоциация „Жени без остеопороза” и Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Разград разясняват как да запазим костите си здрави. Информационно-скрининговата кампания под тазгодишното мото „Кажете „не“ на чупливите кости“ е по повод Световния ден за борба с остеопорозата, който се отбелязва на 20 октомври. Инициативата се осъществява под егидата на Международната фондация по остеопороза. 

В рамките на кампанията, която ще продължи до края на работния ден днес, лично председателят на Асоциацията „Жени без остеопороза“ Ая Лилова ще извърши изследване на костната плътност. Лилова обясни, че посетителите попълват тест на Международната фондация по остеопороза, чрез който определят личните си рискови фактори. Тестът съдържа 10 въпроса и ако има положителен отговор, това е наличие на рисков фактор. „При наличие н

Мащабна полицейска операция срещу купуването на гласове се провежда на територията на Софийска област, съобщиха от МВР.  Повече информация ще бъде дадена от комисар Петър Соколов, началник на отдел „Охранителна полиция“ при Областната дирекция на МВР - София

В петък служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков обяви, че са образувани са близо 50 досъдебни производства за престъпления против политическите права на гражданите. Постъпили са близо 140 сигнала, извършени са над 100 проверки, като почти една четвърт от тях са прекратени. В 14 от сигналите е имало данни за престъпление, посочи той. 

До момента са задържани 23-ма души. Изготвени са 471 предупредителни протоколи. До момента е имало над 100 операции на МВР, стана ясно още от думите на Атанас Илков. 

Апелативен съд – Пловдив потвърди взетата от окръжния съд мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо братята Иван и Атанас Димитрови, обвинени за убийството на 48-годишния Борис Кисьов в карловското село Столетово, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. 

Срещу двамата са повдигнати обвинения за това, че на 06.10.2024 г. в Столетово, като съизвършители и в съучастие, умишлено са умъртвили Борис Кисьов като са го нападнали с нож пред дома му посред нощ, за да „уредят“ дългогодишен спор помежду им за дворно място. Атанас Димитров е осъждан, затова обвинението му е за убийство при условията на опасен рецидив, което се наказва с лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. За престъплението, в което е обвинен брат му Димитров – за убийство, наказанието е от 10 до 20 г. лишаване от свобо

Добри са условията за туризъм по планините, съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) на Българския Червен кръст (БЧК).

Времето е слънчево и ясно, на някои места има вятър и висока облачност.

В курортите съоръженията не работят.

В планините ще бъде предимно слънчево с разкъсана висока облачност, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология. Ще духа умерен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 15°, на 2000 метра - около 8°.

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Започва изпълнението на втората фаза от проекта за подобряване на качеството на въздуха в Община Пловдив
При операция на полицията в Монтанско за ден са разкрити 14 престъпления
Как улична котка стана космонавт преди 61 години
Екипите на пожарната са реагирали на 98 сигнала за произшествия през изминалото денонощие
Интензивно е движението за товарни автомобили на някои от граничните пунктове с Румъния
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Основна линия
Започва изпълнението на втората фаза от проекта за подобряване на качеството на въздуха в Община Пловдив
Сфера
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
Контекст
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Местен фокус
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Контекст
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Контекст
Митничари задържаха 100 000 къса контрабандни цигари в турски камион на "Капитан Андреево"
На преден план
Д-р Вилхелм Елисеев и д-р Пламена Вълчева бяха наградени от регионалната колегия на Българския лекарски съюз във Видин
Основна линия
При операция на полицията в Монтанско за ден са разкрити 14 престъпления
На преден план
В Търговище започва мащабен ремонт на спортната зала „Иван Ангелов“
Основна линия
Как улична котка стана космонавт преди 61 години
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.