Начало Основна линия Полицаи установиха водачи, шофирали след употреба на алкохол, наркотици, както и с фалшива книжка в Шуменско
9846
България

Полицаи установиха водачи, шофирали след употреба на алкохол, наркотици, както и с фалшива книжка в Шуменско

Общо 13 престъпления са регистрирани при извършената специализирана полицейска операция за противодействие на престъпността, на престъпления срещу политическите права на гражданите, опазване на обществения ред, осигуряване на полицейско присъствие и противодействие на конвенционалната престъпност в Шуменско.Около 8:00 часа на 10 октомври за проверка на улица “ Преслав“ в Смядово е спрян водач на „Ситроен Джъмпър“, управляван от 28-годишен мъж от града. Той е тестван за шофиране след употреба на наркотични вещества и техни аналози.

| 11 Октомври 2024, 11:47 ч.
Полицаи установиха водачи, шофирали след употреба на алкохол, наркотици, както и с фалшива книжка в Шуменско
Полицаи установиха водачи, шофирали след употреба на алкохол, наркотици, както и с фалшива книжка в Шуменско
Снимка © БТА

Полицаи установиха водачи, шофирали след употреба на алкохол и наркотици, както и с фалшива книжка в Шуменско през изминалото денонощие, съобщиха от пресцентъра на Областта дирекция (ОД) на МВР. 

Апелативен съд – Пловдив потвърди взетата от окръжния съд мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо братята Иван и Атанас Димитрови, обвинени за убийството на 48-годишния Борис Кисьов в карловското село Столетово, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. 

Срещу двамата са повдигнати обвинения за това, че на 06.10.2024 г. в Столетово, като съизвършители и в съучастие, умишлено са умъртвили Борис Кисьов като са го нападнали с нож пред дома му посред нощ, за да „уредят“ дългогодишен спор помежду им за дворно място. Атанас Димитров е осъждан, затова обвинението му е за убийство при условията на опасен рецидив, което се наказва с лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. За престъплението, в което е обвинен брат му Димитров – за убийство, наказанието е от 10 до 20 г. лишаване от свобо

Пловдивският районен съд определи най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо 25-годишния Николай Амбарев, собственик на траурна агенция, който бе задържан преди два дни за измама, таксувал близки на починали за кремации, които не е извършил.

Той е обвинен за това, че през септември 2024 г. е заблудил близките на двама починали за извършена кремация и с това им причинил имотна вреда в размер на общо 1639 лева. Двата отделни случая са свързани с починали жена и мъж, като за кремациите собственикът на агенцията взел съответно по 809 лева и 830 лева. Според обвинението кремациите не били извършени, а телата им били поставени в хладилна камера, като на близките предал урни с прах с неизвестен произход. 

Пред съдебния състав Николай Амбарев заяви, че спира да се занимава с траурна дейност.

Районният  съд в Пловдив го остави в ареста, като

Служебният министър на земеделието и храните д-р Георги Тахов откри петия национален събор "Млечният път на България през вековете" в Луковит. Основен организатор е Сдружение "Български традиционни млечни продукти", в партньорство с Министерството на земеделието и храните и Община Луковит. Акцент на форума тази година е популяризиране на млечните продукти със защитено наименование за произход (ЗНП). По време на събора около 30 фирми ще представят продукцията си.

"Храната и то чистата храна е нещото, което българинът все повече иска и търси. Именно този бранд, който браншовите организации, съвместно с екипите на Министерството на земеделието и храните успя да извоюва пред Европейската комисия, дава предимство - не само пазарно, конкурентно, но и за всички производители, които работят с българска суровина", заяви министърът.

По думите му българският производител трябва да

Проведеният тест на системата BG-Alert е успешен. Системата и оборудването на мобилните оператори функционират според очакванията. Това съобщиха от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в отговор на запитване във връзка с днешния тест на системата. 

На въпрос защо част от гражданите не са получили известие и съобщение на телефоните си от пожарната обясниха, че най-вероятната причина да не се получи разпространеното тестово съобщение е неактивиран тестови канал на устройствата.

Оттам допълниха, че за получаването на тестови съобщения е необходимо да бъдат изпълнени определени условия като: съвместимост на устройството с технологията Cell Broadcast; минимално съвместима версия на операционната система на устройства с iOs 16.6; устройството да бъде включено в периода на разпространение на съобщение; устройството да не е с активиран

Пешеходка е пострадала при пътнотранспортно произшествие в Пазарджик, съобщиха от Областна дирекция (ОД) на МВР - Пазарджик.

Инцидентът е станал вчера в късния следобед в индустриалната зона на областния град. Водач на лек автомобил, на 64 години, от град Септември е блъснал пресичащата пътното платно 70-годишна жена, добавиха от полицията. Пострадалата е била транспортирана в Многопрофилна болница за активно лечение - Пазарджик с фрактура на тазобедрената става, без опасност за живота, поясниха от дирекцията.

На мястото на инцидента е извършен оглед, образувано е досъдебно производство. На водача е взета кръвна проба за лабораторен анализ. 

Общо 27 души са ранени при 25 тежки катастрофи през последното денонощие, съобщиха по-рано от МВР. 

Общо 13 престъпления са регистрирани при извършената специализирана полицейска операция за противодействие на престъпността, на престъпления срещу политическите права на гражданите, опазване на обществения ред, осигуряване на полицейско присъствие и противодействие на конвенционалната престъпност в Шуменско. Задържани са осем души. 

Около 8:00 часа на 10 октомври за проверка на улица “ Преслав“ в Смядово е спрян водач на „Ситроен Джъмпър“, управляван от 28-годишен мъж от града. Той е тестван за шофиране след употреба на наркотични вещества и техни аналози. Отчетена е положителна на метамфетамин и бензодиазепин проба. Шофьорът не дал кръвна проба за анализ. Задържан е за срок до 24 часа в полицейското управление във Велики Преслав. Автомобилът му е иззет. Образувано е бързо производство.

Малко преди 1:30 часа на 11 октомври на кръстовище, образувано от ул.“ Борис Спиров“ и „Йордан Господинов“ във Велики Преслав, за проверка е спрян водач на лек автомобил „Нисан Мурано“, управляван от 41-годишен местен жител. След тест с дрегер са отчетени 1,22 промила алкохол в издишания въздух. Шофьорът е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление в града. Автомобилът му е приобщен като веществено доказателство към образувано бързо производство.

Около 18:40 часа вчера на ул.“ Софийско шосе“ в Шумен за проверка от екип на полицията в града е спрян водач на лек автомобил „Ситроен“, управляван от  31-годишен местен жител. Той представил неистинско свидетелство за управление на моторно превозно средство, украински образец. За ползване на фалшив документ е образувано бързо производство.

Полицаи установиха и задържаха трима водачи, шофирали с над 1,4 промила алкохол в Шуменско, а автомобилите им бяха иззети, както съобщи на 4 октомври. Други петима водачи бяха установени да шофират след употреба на алкохол с над 1,2 промила в Шуменско през последните почивни дни на септември. Автомобилите им също бяха иззети.

Трима души са обвинени за причинени телесни повреди след разследване на полицията в Самоков, съобщиха от Областната дирекция на МВР – София. 

Първите двама обвиняеми са самоковци на 19 и 20 години, причинили на друг самоковец лека телесна повреда чрез нанасяне на удари с ръце и крака, допълват от полицията. 

Оттам посочват, че им е наложена мярка за неотклонение „подписка“.

Към наказателна отговорност е привлечен и 26-годишен жител на града, причинил средна телесна повреда на друг мъж. Той му е счупил носните кости. На обвиняемия е наложена мярка за неотклонение „подписка“, допълват още от дирекцията. 

Припомняме, че тази година от полицията съобщиха за случай на нанесен побой, при който почина 17-годишен младеж, а извършителят бе на 18 години. 

През този мандат акцент за Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) е развитието на иновационните умения на местните власти и на политическия капацитет на Общинските съвети, каза при откриването на Годишната среща на местните власти в Албена изпълнителният директор на сдружението Силвия Георгиева. Във форума участват президентът Румен Радев и съпругата му Десислава Радева, министри, близо 800 кметове, експерти и общински съветници от страната.

По думите на Георгиева това е пътят за бързата адаптация на общините към предизвикателствата на днешния ден. За нас, като сдружение, няма община, която не ни вълнува, или тема, която не ни засяга, допълни Георгиева. И подчерта, че така общият глас на местната власт се чувства пред националната държава, а вече и все по-уверено в Европа.

Държавата отново е в преход и опит за стабилизиране, предстоят и институци

Троян ще бъде домакин на  Държавното първенство по радиозасичане на 19 и 20 октомври, съобщи Любомир Досев, председател на Радиоклуб Троян. Организатори на надпреварата са Българска федерация радиолюбители (БФРЛ) и Радиоклуб – Троян, с подкрепата на Община Троян.

Състезателните категории са четири: мъже, жени, юноши и ветерани, а класирането е индивидуално и клубно. Очакванията на организаторите са над 50 състезатели да вземат участие в първенството, като ще има и представители от Румъния.

Участниците ще мерят сили в две отделни дисциплини: къси вълни – 3,5 мегахерца и ултракъси вълни – 144 мегахерца, които се пеленговат по различен начин (т.е. по различен начин се взима направлението, в което трябва да се търси предавателя). 

Относно протичането на състезанието Досев поясни, че в гориста местност ще бъдат разположени четири до пет пре

Мащабите на трафика на хора стават все по-големи всяка година. Това каза пред журналисти Даниела Савеклиева, секретар на Националната комисия за борба с трафика на хора, по повод предстоящия „Поход за свободата“, който ще се състои на 19 октомври в София.

В България за 2023 г. жертвите на трафик на хора са 89, а от началото на 2024 г. са 55. Но това са само формално идентифицираните жертви – тези, които са предприели правни действия срещу престъпниците, обясни Савеклиева. Тя подчерта обаче, че голяма част от пострадалите отказват да предприемат правни действия и не влизат в статистиката, но мащабите са по-големи.

В Европейския съюз всяка година има около 7000 жертви на трафика на хора. Ако преди засегнатите са били социално слаби или безработни хора, сега, чрез социалните мрежи, всеки може да се стане жертва, обясни Савеклиева. По думите й трафикът на х

Тетрадки с имена и парични суми срещу тях са иззети при полицейска акция в котленските села Градец и Жеравна, съобщиха от пресцентъра на областната полиция. Три жени са отведени в районното управление в Котел за разпит.

Акцията, която е по противодействие на престъпленията, свързани с политическите права на гражданите, както и противодействие на конвенционалната престъпност се провежда на територията на цялата област Сливен. В проверките са включени екипи на охранителна, пътна, икономическа и криминална полиция, Зонално жандармерийско управление - Бургас, както и служители на Регионалната дирекция по горите (РДГ). 

Проверяват се частни адреси, търговски и други обекти и места, за които има данни, че евентуално може да се извършва престъпна дейност. Паралелно с това са изградени контролно-пропускателни пунктове около общинските центрове и някои по-малки населени мест

В сравнение с 2022 г. пътнотранспортната обстановка в областта е влошена. Тежките произшествия са с 28 повече, с четирима загинали и 38 ранени участници в движението, съобщиха в началото на годината от ОД на МВР в Шумен при отчета за дейността си през миналата година. 

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Главни прокурори обмислят всеобхватен инструмент за проследяване, блокиране и конфискация на активи, придобити по криминален път
В последните години се забелязва тенденция за повишаване на организираността при трафика на мигранти, контрабандата на наркотици, извършването на измами и други видове престъпления ...
Двама мъже са установени от полицията за ден в Русенско да шофират автомобили след употреба на наркотици
Двама мъже са установени от полицията за ден в Русенско да шофират автомобили след употреба на наркотици. Това съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Русе Даниела Малче ...
Трима души са обвинени за причинени телесни повреди след разследване на полицията в Самоков
Трима души са обвинени за причинени телесни повреди след разследване на полицията в Самоков, съобщиха от Областната дирекция на МВР – София.  Първите двама обвиняеми са ...
В Областната администрация в Хасково пристигнаха бюлетините и книжата за вота на 27 октомври
В Областната администрация в Хасково днес под полицейска охрана пристигнаха бюлетините, както и другите книжа, за парламентарния вот на 27 октомври. Получаваме 220 000 бюлетини при ...
Доставиха бюлетините за кметските избори в монтанското село Габровница
Доставени са 1000 броя бюлетини за местните избори за кмет в село Габровница, община Монтана, съобщи говорителят на Районна избирателна комисия Петко Петков. „Изборите се по ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, съобщи министър Атанас Илков
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, а образуваните досъдебни производства за престъпления против политическите права на гражданите са 70, показват данните, ...
Предстои последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния, съобщи генерал-майор Явор Матеев
От понеделник предстои да преминем последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния. Това съобщи пред журналисти генерал-майор Явор ...
Главни прокурори обмислят всеобхватен инструмент за проследяване, блокиране и конфискация на активи, придобити по криминален път
В последните години се забелязва тенденция за повишаване на организираността при трафика на мигранти, контрабандата на наркотици, извършването на измами и други видове престъпления ...
Двама мъже са установени от полицията за ден в Русенско да шофират автомобили след употреба на наркотици
Двама мъже са установени от полицията за ден в Русенско да шофират автомобили след употреба на наркотици. Това съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Русе Даниела Малче ...
Земеделският министър д-р Георги Тахов откри петия национален събор "Млечният път на България през вековете" в Луковит
Служебният министър на земеделието и храните д-р Георги Тахов откри петия национален събор "Млечният път на България през вековете" в Луковит. Основен организатор е Сдружение "Бълг ...
Тикер в 14:23 ч.
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, а образуваните досъд ...
Начало Основна линия
9846
България

Полицаи установиха водачи, шофирали след употреба на алкохол, наркотици, както и с фалшива книжка в Шуменско

Общо 13 престъпления са регистрирани при извършената специализирана полицейска операция за противодействие на престъпността, на престъпления срещу политическите права на гражданите, опазване на обществения ред, осигуряване на полицейско присъствие и противодействие на конвенционалната престъпност в Шуменско.Около 8:00 часа на 10 октомври за проверка на улица “ Преслав“ в Смядово е спрян водач на „Ситроен Джъмпър“, управляван от 28-годишен мъж от града. Той е тестван за шофиране след употреба на наркотични вещества и техни аналози.

| 11 Октомври 2024, 11:47 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Полицаи установиха водачи, шофирали след употреба на алкохол, наркотици, както и с фалшива книжка в Шуменско
Полицаи установиха водачи, шофирали след употреба на алкохол, наркотици, както и с фалшива книжка в Шуменско
Снимка © БТА

Полицаи установиха водачи, шофирали след употреба на алкохол и наркотици, както и с фалшива книжка в Шуменско през изминалото денонощие, съобщиха от пресцентъра на Областта дирекция (ОД) на МВР. 

Апелативен съд – Пловдив потвърди взетата от окръжния съд мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо братята Иван и Атанас Димитрови, обвинени за убийството на 48-годишния Борис Кисьов в карловското село Столетово, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. 

Срещу двамата са повдигнати обвинения за това, че на 06.10.2024 г. в Столетово, като съизвършители и в съучастие, умишлено са умъртвили Борис Кисьов като са го нападнали с нож пред дома му посред нощ, за да „уредят“ дългогодишен спор помежду им за дворно място. Атанас Димитров е осъждан, затова обвинението му е за убийство при условията на опасен рецидив, което се наказва с лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. За престъплението, в което е обвинен брат му Димитров – за убийство, наказанието е от 10 до 20 г. лишаване от свобо

Пловдивският районен съд определи най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо 25-годишния Николай Амбарев, собственик на траурна агенция, който бе задържан преди два дни за измама, таксувал близки на починали за кремации, които не е извършил.

Той е обвинен за това, че през септември 2024 г. е заблудил близките на двама починали за извършена кремация и с това им причинил имотна вреда в размер на общо 1639 лева. Двата отделни случая са свързани с починали жена и мъж, като за кремациите собственикът на агенцията взел съответно по 809 лева и 830 лева. Според обвинението кремациите не били извършени, а телата им били поставени в хладилна камера, като на близките предал урни с прах с неизвестен произход. 

Пред съдебния състав Николай Амбарев заяви, че спира да се занимава с траурна дейност.

Районният  съд в Пловдив го остави в ареста, като

Служебният министър на земеделието и храните д-р Георги Тахов откри петия национален събор "Млечният път на България през вековете" в Луковит. Основен организатор е Сдружение "Български традиционни млечни продукти", в партньорство с Министерството на земеделието и храните и Община Луковит. Акцент на форума тази година е популяризиране на млечните продукти със защитено наименование за произход (ЗНП). По време на събора около 30 фирми ще представят продукцията си.

"Храната и то чистата храна е нещото, което българинът все повече иска и търси. Именно този бранд, който браншовите организации, съвместно с екипите на Министерството на земеделието и храните успя да извоюва пред Европейската комисия, дава предимство - не само пазарно, конкурентно, но и за всички производители, които работят с българска суровина", заяви министърът.

По думите му българският производител трябва да

Проведеният тест на системата BG-Alert е успешен. Системата и оборудването на мобилните оператори функционират според очакванията. Това съобщиха от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в отговор на запитване във връзка с днешния тест на системата. 

На въпрос защо част от гражданите не са получили известие и съобщение на телефоните си от пожарната обясниха, че най-вероятната причина да не се получи разпространеното тестово съобщение е неактивиран тестови канал на устройствата.

Оттам допълниха, че за получаването на тестови съобщения е необходимо да бъдат изпълнени определени условия като: съвместимост на устройството с технологията Cell Broadcast; минимално съвместима версия на операционната система на устройства с iOs 16.6; устройството да бъде включено в периода на разпространение на съобщение; устройството да не е с активиран

Пешеходка е пострадала при пътнотранспортно произшествие в Пазарджик, съобщиха от Областна дирекция (ОД) на МВР - Пазарджик.

Инцидентът е станал вчера в късния следобед в индустриалната зона на областния град. Водач на лек автомобил, на 64 години, от град Септември е блъснал пресичащата пътното платно 70-годишна жена, добавиха от полицията. Пострадалата е била транспортирана в Многопрофилна болница за активно лечение - Пазарджик с фрактура на тазобедрената става, без опасност за живота, поясниха от дирекцията.

На мястото на инцидента е извършен оглед, образувано е досъдебно производство. На водача е взета кръвна проба за лабораторен анализ. 

Общо 27 души са ранени при 25 тежки катастрофи през последното денонощие, съобщиха по-рано от МВР. 

Общо 13 престъпления са регистрирани при извършената специализирана полицейска операция за противодействие на престъпността, на престъпления срещу политическите права на гражданите, опазване на обществения ред, осигуряване на полицейско присъствие и противодействие на конвенционалната престъпност в Шуменско. Задържани са осем души. 

Около 8:00 часа на 10 октомври за проверка на улица “ Преслав“ в Смядово е спрян водач на „Ситроен Джъмпър“, управляван от 28-годишен мъж от града. Той е тестван за шофиране след употреба на наркотични вещества и техни аналози. Отчетена е положителна на метамфетамин и бензодиазепин проба. Шофьорът не дал кръвна проба за анализ. Задържан е за срок до 24 часа в полицейското управление във Велики Преслав. Автомобилът му е иззет. Образувано е бързо производство.

Малко преди 1:30 часа на 11 октомври на кръстовище, образувано от ул.“ Борис Спиров“ и „Йордан Господинов“ във Велики Преслав, за проверка е спрян водач на лек автомобил „Нисан Мурано“, управляван от 41-годишен местен жител. След тест с дрегер са отчетени 1,22 промила алкохол в издишания въздух. Шофьорът е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление в града. Автомобилът му е приобщен като веществено доказателство към образувано бързо производство.

Около 18:40 часа вчера на ул.“ Софийско шосе“ в Шумен за проверка от екип на полицията в града е спрян водач на лек автомобил „Ситроен“, управляван от  31-годишен местен жител. Той представил неистинско свидетелство за управление на моторно превозно средство, украински образец. За ползване на фалшив документ е образувано бързо производство.

Полицаи установиха и задържаха трима водачи, шофирали с над 1,4 промила алкохол в Шуменско, а автомобилите им бяха иззети, както съобщи на 4 октомври. Други петима водачи бяха установени да шофират след употреба на алкохол с над 1,2 промила в Шуменско през последните почивни дни на септември. Автомобилите им също бяха иззети.

Трима души са обвинени за причинени телесни повреди след разследване на полицията в Самоков, съобщиха от Областната дирекция на МВР – София. 

Първите двама обвиняеми са самоковци на 19 и 20 години, причинили на друг самоковец лека телесна повреда чрез нанасяне на удари с ръце и крака, допълват от полицията. 

Оттам посочват, че им е наложена мярка за неотклонение „подписка“.

Към наказателна отговорност е привлечен и 26-годишен жител на града, причинил средна телесна повреда на друг мъж. Той му е счупил носните кости. На обвиняемия е наложена мярка за неотклонение „подписка“, допълват още от дирекцията. 

Припомняме, че тази година от полицията съобщиха за случай на нанесен побой, при който почина 17-годишен младеж, а извършителят бе на 18 години. 

През този мандат акцент за Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) е развитието на иновационните умения на местните власти и на политическия капацитет на Общинските съвети, каза при откриването на Годишната среща на местните власти в Албена изпълнителният директор на сдружението Силвия Георгиева. Във форума участват президентът Румен Радев и съпругата му Десислава Радева, министри, близо 800 кметове, експерти и общински съветници от страната.

По думите на Георгиева това е пътят за бързата адаптация на общините към предизвикателствата на днешния ден. За нас, като сдружение, няма община, която не ни вълнува, или тема, която не ни засяга, допълни Георгиева. И подчерта, че така общият глас на местната власт се чувства пред националната държава, а вече и все по-уверено в Европа.

Държавата отново е в преход и опит за стабилизиране, предстоят и институци

Троян ще бъде домакин на  Държавното първенство по радиозасичане на 19 и 20 октомври, съобщи Любомир Досев, председател на Радиоклуб Троян. Организатори на надпреварата са Българска федерация радиолюбители (БФРЛ) и Радиоклуб – Троян, с подкрепата на Община Троян.

Състезателните категории са четири: мъже, жени, юноши и ветерани, а класирането е индивидуално и клубно. Очакванията на организаторите са над 50 състезатели да вземат участие в първенството, като ще има и представители от Румъния.

Участниците ще мерят сили в две отделни дисциплини: къси вълни – 3,5 мегахерца и ултракъси вълни – 144 мегахерца, които се пеленговат по различен начин (т.е. по различен начин се взима направлението, в което трябва да се търси предавателя). 

Относно протичането на състезанието Досев поясни, че в гориста местност ще бъдат разположени четири до пет пре

Мащабите на трафика на хора стават все по-големи всяка година. Това каза пред журналисти Даниела Савеклиева, секретар на Националната комисия за борба с трафика на хора, по повод предстоящия „Поход за свободата“, който ще се състои на 19 октомври в София.

В България за 2023 г. жертвите на трафик на хора са 89, а от началото на 2024 г. са 55. Но това са само формално идентифицираните жертви – тези, които са предприели правни действия срещу престъпниците, обясни Савеклиева. Тя подчерта обаче, че голяма част от пострадалите отказват да предприемат правни действия и не влизат в статистиката, но мащабите са по-големи.

В Европейския съюз всяка година има около 7000 жертви на трафика на хора. Ако преди засегнатите са били социално слаби или безработни хора, сега, чрез социалните мрежи, всеки може да се стане жертва, обясни Савеклиева. По думите й трафикът на х

Тетрадки с имена и парични суми срещу тях са иззети при полицейска акция в котленските села Градец и Жеравна, съобщиха от пресцентъра на областната полиция. Три жени са отведени в районното управление в Котел за разпит.

Акцията, която е по противодействие на престъпленията, свързани с политическите права на гражданите, както и противодействие на конвенционалната престъпност се провежда на територията на цялата област Сливен. В проверките са включени екипи на охранителна, пътна, икономическа и криминална полиция, Зонално жандармерийско управление - Бургас, както и служители на Регионалната дирекция по горите (РДГ). 

Проверяват се частни адреси, търговски и други обекти и места, за които има данни, че евентуално може да се извършва престъпна дейност. Паралелно с това са изградени контролно-пропускателни пунктове около общинските центрове и някои по-малки населени мест

В сравнение с 2022 г. пътнотранспортната обстановка в областта е влошена. Тежките произшествия са с 28 повече, с четирима загинали и 38 ранени участници в движението, съобщиха в началото на годината от ОД на МВР в Шумен при отчета за дейността си през миналата година. 

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Главни прокурори обмислят всеобхватен инструмент за проследяване, блокиране и конфискация на активи, придобити по криминален път
Двама мъже са установени от полицията за ден в Русенско да шофират автомобили след употреба на наркотици
Трима души са обвинени за причинени телесни повреди след разследване на полицията в Самоков
В Областната администрация в Хасково пристигнаха бюлетините и книжата за вота на 27 октомври
Доставиха бюлетините за кметските избори в монтанското село Габровница
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Контекст
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, съобщи министър Атанас Илков
Сфера
Предстои последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния, съобщи генерал-майор Явор Матеев
Основна линия
Главни прокурори обмислят всеобхватен инструмент за проследяване, блокиране и конфискация на активи, придобити по криминален път
Основна линия
Двама мъже са установени от полицията за ден в Русенско да шофират автомобили след употреба на наркотици
Местен фокус
Земеделският министър д-р Георги Тахов откри петия национален събор "Млечният път на България през вековете" в Луковит
Сфера
Седем млади лекари получиха грамоти от лекарската колегия във Видин
В детайли
Община Стара Загора ще си сътрудничи с технологичен стартъп в подкрепа на бизнеса и заетостта на хората от региона
Основна линия
Трима души са обвинени за причинени телесни повреди след разследване на полицията в Самоков
В детайли
Присъствените обучения на членовете на секционни избирателни комисии в област Ямбол започват идната седмица
Местен фокус
Предстои последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния, каза ген.-м. Явор Матеев
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.