Начало Контекст Началникът на неонатологичното отделение в сливенската болница д-р Таня Праматарова стана носител на наградата „Милосърдие“
10168
България

Началникът на неонатологичното отделение в сливенската болница д-р Таня Праматарова стана носител на наградата „Милосърдие“

Началникът на неонатологичното отделение в сливенската болница д-р Таня Праматарова стана носител на наградата „Милосърдие“ на Община Сливен, съобщиха от общинския пресцентър.Предложението за удостояването с приза бе внесено от ръководството на Многопрофилна болница за активно лечение (МБАЛ) „Д-р Иван Селимински“ – Сливен.

| 11 Октомври 2024, 12:18 ч.
Началникът на неонатологичното отделение в сливенската болница д-р Таня Праматарова стана носител на наградата „Милосърдие“
Началникът на неонатологичното отделение в сливенската болница д-р Таня Праматарова стана носител на наградата „Милосърдие“
Снимка © Община Сливен

Началникът на неонатологичното отделение в сливенската болница д-р Таня Праматарова стана носител на наградата „Милосърдие“ на Община Сливен, съобщиха от общинския пресцентър. Предложението за удостояването с приза бе внесено от ръководството на Многопрофилна болница за активно лечение (МБАЛ) „Д-р Иван Селимински“ – Сливен.

Интензивен е трафикът на вход за товарни автомобили на част от граничните контролно-пропускателните пунктове (ГКПП) с Румъния и Турция и на вход на границата с Гърция, съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“ на МВР. Информацията е актуална към 6:00 часа тази сутрин. 

По границата с Румъния трафикът на ГКПП „Кардам“ и „Никопол“ е интензивен на вход за товарни автомобили, а на „Русе“ – на вход и изход за леки автомобили.

Поради извършване на основен ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе е въведена временна организация на движение, като трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофарна уредба. Освен ГКПП „Русе“, шофьорите в региона могат да се насочат и към пунктовете „Силистра“, „Кардам“, „Дуранкулак“, „

„Лекар на годината 2024“ за oбласт Пловдив е д-р Никола Боянов, съобщиха от Районна лекарска колегия на Български лекарски съюз - Пловдив. На тържествена церемония, броени дни преди Деня на българския лекар, местната съсловна организация връчи престижните награди за 2024 година.

Той завършва МУ - Пловдив с отличие през 2007 г., а през 2014 г. придобива специалност Гастроентерология след четиригодишна специализация в МБАЛ Пловдив. Д-р Боянов притежава множество сертификати по абдоминална ехография и ехография на повърхностни структури, абдоминална доплерова ехография, интервенционална и контрастна ехография и ехоендоскопия, гастроинтестинална ендоскопия с биопсия, интервенционална гастроинтестинална ендоскопия. Преминава през множество обучения в Германия, Румъния, Индия, Португалия, Нидерландия и др. Д-р Боянов работи в областта на инвазивната гастроентерология. Изв

Безплатни изследвания на пациенти с поставена диагноза за захарен диабет тип 2 ще се извършват в Университетската многопрофилна болница за активно лечение (УМБАЛ) „Александровска“ в София, съобщиха от пресцентъра на лечебното заведение.

Прегледите ще бъдат в периода 21 октомври – 15 ноември и ще се проведат в Центъра за превенция на захарния диабет и в Клиниката по очни болести към болницата. Не е необходимо пациентите да носят медицинско направление от личен лекар. Препоръчително е пациентите да не приемат храна четири часа преди скрининга, уточниха от болницата.

Очните прегледи включват разширяване на зениците за установяване на диабетна ретинопатия и измерване на вътреочно налягане с въздушен тонометър и оглед на очното дъно, посочиха от болницата. Ще бъдат направени кръвни и апаратни изследвания за оценка на сърдечносъдов, бъбречен и очен риск, всле

Нужно е да се направи национална програма за намаляване на загубите от вода, като бъде набелязана система от конкретни мерки, каза днес председателят на Българската асоциация по водите Иван Иванов по време на дискусия в рамките на Годишната среща на местните власти, която се провежда в курорта "Албена". Организатор на събитието е Националното сдружение на общините в Република България. 

Според Иванов програмата е редно да бъде изработена в партньорство между "Български ВиК холдинг" и местните власти, а финансирането на мерките може да се търси от различни инструменти. Иванов подчерта още, че кметовете трябва да започнат да мислят и в посока повторното използване на отпадните води. 

В градовете има сериозен потенциал за пестене на вода, посочи още председателя на Българската асоциация по водите  Според него у нас като че ли се подценява ситуацията с безводи

Националната система за мониторинг на качеството на атмосферния въздух (НСМКАВ) на Министерството на околната среда и водите (МОСВ) се състои от 48 пункта за мониторинг на въздуха. От тях девет са с ръчно вземане на проби, 30 са автоматични измервателни станции, пет са автоматични ДОАС (Диференциална оптична абсорбционна спектроскопия) системи, работещи на оптичен принцип, и четири автоматични измервателни станции за мониторинг на качеството на атмосферния въздух в горски екосистеми. Това се посочва в отговор на ресорното министерство на запитване .

От МОСВ отбелязват че разположението на пунктовете е съгласно изискванията на европейското и национално законодателство. 

„Същите се разполагат съгласно изисквания, посочени в действащото към момента на поставянето им законодателство“, посочват от МОСВ. „Тези изисквания са посочени в Приложение № 6 към

Доктор Праматарова завършва медицина през 1989 г. Тогава започва работа в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ като лекар ординатор в отделението по неонатология. През 2015 г. става началник на отделението.

Тя е човек със съществен принос за европейската визия на отделението и се ползва с авторитет в цялата страна, посочват от общината. Сътрудник е на Фондация „Нашите недоносени деца“ от самото създаване. Автор е на множество медицински статии, включени в наръчника „Всичко за недоносените бебета“. Подкрепя организацията като лектор във видеоматериали и като медицински консултант.

Наградата ще бъде връчена на тържествения концерт за Димитровден - 25 октомври от 18 ч. в зала „Сливен“.

Наградата „Милосърдие” се присъжда за активна обществено-полезна дейност и проявен професионализъм, за научни достижения, хуманни дейност, за висока гражданска отговорност в областта на здравеопазването и социалната политика на Община Сливен. През 2023г. носител стана отец Йоан Петров за дългогодишната му работа по събиране на средства и уреждане на основните ремонти, изографисване и други дейности на няколко храма в епархията.

Рамково споразумение за взаимопомощ между общините и електроразпределителните дружества (ЕРП) подписаха по време на Годишната среща на местните власти в курортен комплекс "Албена" трите електроразпределителни дружества и Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ). 

С това споразумение ще утвърдим нашия диалог с ЕРП-тата. Разчитам действително на диалог и съдействие на ЕРП с всички кметове и общини, каза председателят на Управителния съвет на НСОРБ и кмет на Велико Търново Даниел Панов. 

Председателят на Управителния съвет на "Електроразпределение Север" Атанас Колев каза, че дружеството не е спирало да работи заедно с местната власт. "Надявам се с подписването на това споразумение да продължим да си партнираме, както и досега", каза още той. 

"Това споразумение е плод на много работа. Работа не по текстовете, а по-скоро по коорд

Контрабандни препарати за растителна защита, забранени за употреба в Европейския съюз, са спрени на граничния контролно- пропускателен пункт "Капитан Андреево" от служители на  Агенция “Митници“, съобщиха от пресслужбата на митническото звено в Свиленград.

Опитът да бъде пренесена нелегално забранената стока от Турция в България е разкрит при контрола на автобус. В превозното средство, с българска регистрация и шофирано от български гражданин, са пътували 7 пътници и още двама шофьори. Пред митническите власти те обявили, че не пренасят стоки, които подлежат на деклариране. Въпреки това автобусът е отклонен  за щателна митническа проверка.

В хода на контролните действия, в багажното отделение на автобуса, са открити недекларирани 500 бутилки по един литър и 287 пакета по един килограм с препарати за растителна защита от различни марки, допълниха от

Пешеходка е пострадала при пътнотранспортно произшествие в Пазарджик, съобщиха от Областна дирекция (ОД) на МВР - Пазарджик.

Инцидентът е станал вчера в късния следобед в индустриалната зона на областния град. Водач на лек автомобил, на 64 години, от град Септември е блъснал пресичащата пътното платно 70-годишна жена, добавиха от полицията. Пострадалата е била транспортирана в Многопрофилна болница за активно лечение - Пазарджик с фрактура на тазобедрената става, без опасност за живота, поясниха от дирекцията.

На мястото на инцидента е извършен оглед, образувано е досъдебно производство. На водача е взета кръвна проба за лабораторен анализ. 

Общо 27 души са ранени при 25 тежки катастрофи през последното денонощие, съобщиха по-рано от МВР. 

Симулатор на сайта на Централната избирателна комисия (ЦИК) показва как се гласува чрез машина. Той е достъпен за всички , които искат да упражнят машинното гласуване, за да са подготвени за изборите за народни представители на 27 октомври. 

Симулаторът на машинно гласуване се намира в секция „Избори за Народно събрание 27 октомври 2024 г.“ - Машинно гласуване. След като се избере, се отваря нова страница, на която се визуализира машина. На нея е изписано „Добре дошли в избори 27.10.24 г. – ДЕМО“, както и „Поставете картата в слота за четене". "Картата" се намира в центъра под машината. С мишката се маркира опцията „Постави карта“. 

На устройството ще се появи бюлетината със списък с партии и коалиции, без да се споменават наименованията им. Има и опция за връщане назад, за да бъде променен изборът. За избор на пр

Възможности за подкрепа на биологичните производители ще бъдат представени в Троян на 17 октомври, съобщи Айнур Кехайова, главен експерт към троянския мобилен офис на Националната служба за съвети в земеделието (НССЗ). 

По време на еднодневното събитие ще бъдат разяснени и възможностите за подкрепа на биологични производители и възможности за финансово подпомагане по Стратегическия план за развитието на земеделието и селските райони за периода 2023-2027 г. (СПРЗСР).

Организатор на мероприятието е местният офис на Националната служба за съвети в земеделието. Срещата е част от национална информационна кампания, инициирана от Министерството на земеделието и храните, съвместно с НССЗ, допълни Кехайова.

Информационната среща ще се състои в Туристически информационен център в града и е отворена за земеделски производители от общините Троян и Априлци, както и всичк

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
През нощта ще бъде ясно, в Източна България ще духа слаб вятър от изток-североизток, на запад ще е почти тихо, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). ...
Пожар гори в бившето училище в русенското село Червена вода, няма пострадали хора
Пожар гори в сградата на бившето училище в Червена вода, съобщи директорът на Районната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Русе комисар Светослав ...
Общо 23-ма души са ранени при катастрофи в страната през последното денонощие
Общо 23-ма души са ранени при 17 тежки катастрофи в страната през последното денонощие, съобщиха от МВР на сайта си.  В София са регистрирани три тежки и 35 леки пътнотранспор ...
Жените не бива да се плашат от периода на менопауза, каза д-р Иван Башлиев от МБАЛ „Св. Иван Рилски“ в Козлодуй
Менопаузата е прекрасен период в живота на една жена и бих посъветвал дамите да не се плашат от него. Това каза началникът на Акушеро-гинекологично отделение в Многопрофилната бол ...
Днес изтича крайният срок за регистрация на социологическите агенции, които ще извършват проучвания „на изхода“ в изборния ден
Днес в 17:00 часа изтича крайният срок за регистрация на социологическите агенции, които ще извършват проучвания „на изхода“ (exit-poll) в изборния ден на 27 октомври. ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Започва изпълнението на втората фаза от проекта за подобряване на качеството на въздуха в Община Пловдив
Започва изпълнението на фаза 2 от проекта за подобряване на качеството на атмосферния въздух в Община Пловдив чрез намаляване на емисиите от фини прахови частици от битовото отопле ...
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
През нощта ще бъде ясно, в Източна България ще духа слаб вятър от изток-североизток, на запад ще е почти тихо, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). ...
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Първото застудяване тази есен вече е факт, съобщи дежурният в метеорологичната станция на връх Рожен. Най-ниската температура е измерена в Чепеларе – минус 4 градуса, а на Р ...
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Втора ферма със заразени с шарка овце е констатирана в рамките на два дни в хасковското село Узунджово, съобщиха на официалната си страница от Българската агенция по безопасност на ...
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете, съобщиха от общинския пресцентър. Услугата е част от стремежа на общината да насърч ...
Тикер в 11:55 ч.
Започва изпълнението на фаза 2 от проекта за подобряване на качеството на атмосф ...
Начало Контекст
10168
България

Началникът на неонатологичното отделение в сливенската болница д-р Таня Праматарова стана носител на наградата „Милосърдие“

Началникът на неонатологичното отделение в сливенската болница д-р Таня Праматарова стана носител на наградата „Милосърдие“ на Община Сливен, съобщиха от общинския пресцентър.Предложението за удостояването с приза бе внесено от ръководството на Многопрофилна болница за активно лечение (МБАЛ) „Д-р Иван Селимински“ – Сливен.

| 11 Октомври 2024, 12:18 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Началникът на неонатологичното отделение в сливенската болница д-р Таня Праматарова стана носител на наградата „Милосърдие“
Началникът на неонатологичното отделение в сливенската болница д-р Таня Праматарова стана носител на наградата „Милосърдие“
Снимка © Община Сливен

Началникът на неонатологичното отделение в сливенската болница д-р Таня Праматарова стана носител на наградата „Милосърдие“ на Община Сливен, съобщиха от общинския пресцентър. Предложението за удостояването с приза бе внесено от ръководството на Многопрофилна болница за активно лечение (МБАЛ) „Д-р Иван Селимински“ – Сливен.

Интензивен е трафикът на вход за товарни автомобили на част от граничните контролно-пропускателните пунктове (ГКПП) с Румъния и Турция и на вход на границата с Гърция, съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“ на МВР. Информацията е актуална към 6:00 часа тази сутрин. 

По границата с Румъния трафикът на ГКПП „Кардам“ и „Никопол“ е интензивен на вход за товарни автомобили, а на „Русе“ – на вход и изход за леки автомобили.

Поради извършване на основен ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе е въведена временна организация на движение, като трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофарна уредба. Освен ГКПП „Русе“, шофьорите в региона могат да се насочат и към пунктовете „Силистра“, „Кардам“, „Дуранкулак“, „

„Лекар на годината 2024“ за oбласт Пловдив е д-р Никола Боянов, съобщиха от Районна лекарска колегия на Български лекарски съюз - Пловдив. На тържествена церемония, броени дни преди Деня на българския лекар, местната съсловна организация връчи престижните награди за 2024 година.

Той завършва МУ - Пловдив с отличие през 2007 г., а през 2014 г. придобива специалност Гастроентерология след четиригодишна специализация в МБАЛ Пловдив. Д-р Боянов притежава множество сертификати по абдоминална ехография и ехография на повърхностни структури, абдоминална доплерова ехография, интервенционална и контрастна ехография и ехоендоскопия, гастроинтестинална ендоскопия с биопсия, интервенционална гастроинтестинална ендоскопия. Преминава през множество обучения в Германия, Румъния, Индия, Португалия, Нидерландия и др. Д-р Боянов работи в областта на инвазивната гастроентерология. Изв

Безплатни изследвания на пациенти с поставена диагноза за захарен диабет тип 2 ще се извършват в Университетската многопрофилна болница за активно лечение (УМБАЛ) „Александровска“ в София, съобщиха от пресцентъра на лечебното заведение.

Прегледите ще бъдат в периода 21 октомври – 15 ноември и ще се проведат в Центъра за превенция на захарния диабет и в Клиниката по очни болести към болницата. Не е необходимо пациентите да носят медицинско направление от личен лекар. Препоръчително е пациентите да не приемат храна четири часа преди скрининга, уточниха от болницата.

Очните прегледи включват разширяване на зениците за установяване на диабетна ретинопатия и измерване на вътреочно налягане с въздушен тонометър и оглед на очното дъно, посочиха от болницата. Ще бъдат направени кръвни и апаратни изследвания за оценка на сърдечносъдов, бъбречен и очен риск, всле

Нужно е да се направи национална програма за намаляване на загубите от вода, като бъде набелязана система от конкретни мерки, каза днес председателят на Българската асоциация по водите Иван Иванов по време на дискусия в рамките на Годишната среща на местните власти, която се провежда в курорта "Албена". Организатор на събитието е Националното сдружение на общините в Република България. 

Според Иванов програмата е редно да бъде изработена в партньорство между "Български ВиК холдинг" и местните власти, а финансирането на мерките може да се търси от различни инструменти. Иванов подчерта още, че кметовете трябва да започнат да мислят и в посока повторното използване на отпадните води. 

В градовете има сериозен потенциал за пестене на вода, посочи още председателя на Българската асоциация по водите  Според него у нас като че ли се подценява ситуацията с безводи

Националната система за мониторинг на качеството на атмосферния въздух (НСМКАВ) на Министерството на околната среда и водите (МОСВ) се състои от 48 пункта за мониторинг на въздуха. От тях девет са с ръчно вземане на проби, 30 са автоматични измервателни станции, пет са автоматични ДОАС (Диференциална оптична абсорбционна спектроскопия) системи, работещи на оптичен принцип, и четири автоматични измервателни станции за мониторинг на качеството на атмосферния въздух в горски екосистеми. Това се посочва в отговор на ресорното министерство на запитване .

От МОСВ отбелязват че разположението на пунктовете е съгласно изискванията на европейското и национално законодателство. 

„Същите се разполагат съгласно изисквания, посочени в действащото към момента на поставянето им законодателство“, посочват от МОСВ. „Тези изисквания са посочени в Приложение № 6 към

Доктор Праматарова завършва медицина през 1989 г. Тогава започва работа в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ като лекар ординатор в отделението по неонатология. През 2015 г. става началник на отделението.

Тя е човек със съществен принос за европейската визия на отделението и се ползва с авторитет в цялата страна, посочват от общината. Сътрудник е на Фондация „Нашите недоносени деца“ от самото създаване. Автор е на множество медицински статии, включени в наръчника „Всичко за недоносените бебета“. Подкрепя организацията като лектор във видеоматериали и като медицински консултант.

Наградата ще бъде връчена на тържествения концерт за Димитровден - 25 октомври от 18 ч. в зала „Сливен“.

Наградата „Милосърдие” се присъжда за активна обществено-полезна дейност и проявен професионализъм, за научни достижения, хуманни дейност, за висока гражданска отговорност в областта на здравеопазването и социалната политика на Община Сливен. През 2023г. носител стана отец Йоан Петров за дългогодишната му работа по събиране на средства и уреждане на основните ремонти, изографисване и други дейности на няколко храма в епархията.

Рамково споразумение за взаимопомощ между общините и електроразпределителните дружества (ЕРП) подписаха по време на Годишната среща на местните власти в курортен комплекс "Албена" трите електроразпределителни дружества и Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ). 

С това споразумение ще утвърдим нашия диалог с ЕРП-тата. Разчитам действително на диалог и съдействие на ЕРП с всички кметове и общини, каза председателят на Управителния съвет на НСОРБ и кмет на Велико Търново Даниел Панов. 

Председателят на Управителния съвет на "Електроразпределение Север" Атанас Колев каза, че дружеството не е спирало да работи заедно с местната власт. "Надявам се с подписването на това споразумение да продължим да си партнираме, както и досега", каза още той. 

"Това споразумение е плод на много работа. Работа не по текстовете, а по-скоро по коорд

Контрабандни препарати за растителна защита, забранени за употреба в Европейския съюз, са спрени на граничния контролно- пропускателен пункт "Капитан Андреево" от служители на  Агенция “Митници“, съобщиха от пресслужбата на митническото звено в Свиленград.

Опитът да бъде пренесена нелегално забранената стока от Турция в България е разкрит при контрола на автобус. В превозното средство, с българска регистрация и шофирано от български гражданин, са пътували 7 пътници и още двама шофьори. Пред митническите власти те обявили, че не пренасят стоки, които подлежат на деклариране. Въпреки това автобусът е отклонен  за щателна митническа проверка.

В хода на контролните действия, в багажното отделение на автобуса, са открити недекларирани 500 бутилки по един литър и 287 пакета по един килограм с препарати за растителна защита от различни марки, допълниха от

Пешеходка е пострадала при пътнотранспортно произшествие в Пазарджик, съобщиха от Областна дирекция (ОД) на МВР - Пазарджик.

Инцидентът е станал вчера в късния следобед в индустриалната зона на областния град. Водач на лек автомобил, на 64 години, от град Септември е блъснал пресичащата пътното платно 70-годишна жена, добавиха от полицията. Пострадалата е била транспортирана в Многопрофилна болница за активно лечение - Пазарджик с фрактура на тазобедрената става, без опасност за живота, поясниха от дирекцията.

На мястото на инцидента е извършен оглед, образувано е досъдебно производство. На водача е взета кръвна проба за лабораторен анализ. 

Общо 27 души са ранени при 25 тежки катастрофи през последното денонощие, съобщиха по-рано от МВР. 

Симулатор на сайта на Централната избирателна комисия (ЦИК) показва как се гласува чрез машина. Той е достъпен за всички , които искат да упражнят машинното гласуване, за да са подготвени за изборите за народни представители на 27 октомври. 

Симулаторът на машинно гласуване се намира в секция „Избори за Народно събрание 27 октомври 2024 г.“ - Машинно гласуване. След като се избере, се отваря нова страница, на която се визуализира машина. На нея е изписано „Добре дошли в избори 27.10.24 г. – ДЕМО“, както и „Поставете картата в слота за четене". "Картата" се намира в центъра под машината. С мишката се маркира опцията „Постави карта“. 

На устройството ще се появи бюлетината със списък с партии и коалиции, без да се споменават наименованията им. Има и опция за връщане назад, за да бъде променен изборът. За избор на пр

Възможности за подкрепа на биологичните производители ще бъдат представени в Троян на 17 октомври, съобщи Айнур Кехайова, главен експерт към троянския мобилен офис на Националната служба за съвети в земеделието (НССЗ). 

По време на еднодневното събитие ще бъдат разяснени и възможностите за подкрепа на биологични производители и възможности за финансово подпомагане по Стратегическия план за развитието на земеделието и селските райони за периода 2023-2027 г. (СПРЗСР).

Организатор на мероприятието е местният офис на Националната служба за съвети в земеделието. Срещата е част от национална информационна кампания, инициирана от Министерството на земеделието и храните, съвместно с НССЗ, допълни Кехайова.

Информационната среща ще се състои в Туристически информационен център в града и е отворена за земеделски производители от общините Троян и Априлци, както и всичк

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
Пожар гори в бившето училище в русенското село Червена вода, няма пострадали хора
Общо 23-ма души са ранени при катастрофи в страната през последното денонощие
Жените не бива да се плашат от периода на менопауза, каза д-р Иван Башлиев от МБАЛ „Св. Иван Рилски“ в Козлодуй
Днес изтича крайният срок за регистрация на социологическите агенции, които ще извършват проучвания „на изхода“ в изборния ден
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Основна линия
Започва изпълнението на втората фаза от проекта за подобряване на качеството на въздуха в Община Пловдив
Сфера
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
Контекст
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Местен фокус
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Контекст
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Контекст
Митничари задържаха 100 000 къса контрабандни цигари в турски камион на "Капитан Андреево"
На преден план
Д-р Вилхелм Елисеев и д-р Пламена Вълчева бяха наградени от регионалната колегия на Българския лекарски съюз във Видин
Основна линия
При операция на полицията в Монтанско за ден са разкрити 14 престъпления
На преден план
В Търговище започва мащабен ремонт на спортната зала „Иван Ангелов“
Основна линия
Как улична котка стана космонавт преди 61 години
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.