Начало Основна линия В Петрич откриха изложбата „Сузи, внучката от къща №4 и времето на скритите еврейски звезди“
11722
България

В Петрич откриха изложбата „Сузи, внучката от къща №4 и времето на скритите еврейски звезди“

В Градски исторически музей-Петрич днес беше представена изложба под надслов „Сузи, внучката от къща №4 и времето на скритите еврейски звезди“."Така се случи, че времето на представяне на изложбата съвпада с лоши световни процеси, които много напомнят за ситуацията по време на войните", каза Елица Христова от фондация "Културна перспектива" - основен организатор на изложбата.

| 11 Октомври 2024, 21:09 ч.
В Петрич откриха изложбата „Сузи, внучката от къща №4 и времето на скритите еврейски звезди“
В Петрич откриха изложбата „Сузи, внучката от къща №4 и времето на скритите еврейски звезди“
Снимка © БТА

В Градски исторически музей-Петрич днес беше представена изложба под надслов „Сузи, внучката от къща №4 и времето на скритите еврейски звезди“. Експозицията е вдъхновена от едноименната книга на берлинската писателка, илюстраторка и учителка Биргита Бер. В книгата, написана по действителен случай, се разказва за изпитанията, на които са подложени еврейско момиче и нейното семейство по времето на Втората световна война. Семейството оцелява благодарение на помощта на цяла мрежа от хора.

В периода 16-18 октомври служебният премиер Димитър Главчев ще бъде в Брюксел, където ще участва в Срещата на върха между Европейския съюз (ЕС) и Съвета за сътрудничество в Персийския залив и в редовното заседание на Европейския съвет. Това съобщиха от пресслужбата на кабинета.

Днес министър-председателят ще вземе участие в първата по рода си Среща на върха между Европейския съюз и Съвета за сътрудничество в Персийския залив. Съветът за сътрудничество на арабските държави от Персийския залив е регионална организация, в която участват: Бахрейн, Кувейт, Оман, Катар, Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства. Основните теми, които ще бъдат дискутирани на срещата, ще бъдат: решаване на общите ключови глобални предизвикателства, икономическо сътрудничество, включително търговия и инвестиции, енергетика, промените в климата.

На 17 и 18 октомври в белгийската столица ще с

Окръжният съд в Търговище призна за виновен 68-годишния Б. М. от омуртагското село Станец за това, че е убил сестра си. За извършеното съдът му наложи наказание десет години „лишаване от свобода“ при първоначален строг режим. Осъден е и да заплати 70 000 лв. на съпруга на починалата и 40 000 лв. на дъщеря й за причинените неимуществени вреди, информират от пресцентъра на Окръжния съд в Търговище.

След смъртта на родителите им отношенията между двамата роднини се влошили крайно, като причина за това били споровете им около наследството. Наложило се те да бъдат решени по съдебен ред, поясняват причините около трагичния инцидент от Апелативната прокуратура във Варна. 

В образувано изпълнително производство имотът, в който се намирала бащината къща на брата и сестрата, бил изнесен на публична продан. Придобил го мъж, близък на семейството на сестрата, което

Машина за гласуване е поставена пред сградата на областната администрация в Шумен, . 

Машината ще бъде на разположение на гражданите за демонстрация и пробно гласуване до 16:00 часа, каза заместник-председателят на Районната избирателна комисия (РИК) Милен Митев. 

Той уточни, че предстои РИК да вземе решение дали устройство за електронно машинно гласуване да бъде поставено пред сградата на областната администрация в Шумен и утре.  

Областният управител на Шумен Бейнур Ахмед проведе в Националния пресклуб в града работна среща за координация на институциите за изборите малко по-рано днес. 

 

Младежът, който преби жена пред денонощен магазин в Перник, е обвинен в умишлено причиняване на смърт, съобщиха от прокуратурата.

Припомняме, че тежкото престъпление беше извършено в края на юли т.г. За побоя над 56-годишната жена бяха задържани двама непълнолетни, като според данните побоят е бил нанесен основно от единия от тях.. Сигнал по случая беше подаден от служители на Центъра за спешна медицинска помощ в Перник.  

Пострадалата бе настанена в болнично заведение, където два месеца по-късно почина. Спрямо извършителя на деянието бе взета мярка за неотклонение "задържане под стража", а след смъртта делото срещу него бе прехвърлено в Окръжната прокуратура. Въпреки че в ареста той навърши пълнолетие, ще бъде съден като непълнолетен, тъй като към момента на престъплението е бил на 17 години. Наказателният кодекс предвижда наказание "лишаване от свобода" от пет до

Община Велико Търново вече е с нов официален интернет портал – www.veliko-tarnovo.bg, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация. Новият портал е с обновена визия и широк набор от функционалности. Богатото информационно съдържание, предоставяно от Общината, е организирано в нови раздели, които помагат за по-лесно и достъпно намиране на необходимата информация, посредством визия, ориентирана към потребителите. 

Проектът е ключов приоритет и е част от предприетите инициативи на Община Велико Търново за прозрачност в общинското управление, с непрекъснат процес на развитие, подобряване и усъвършенстване на технологичната и организационна основа, с активно участие на гражданското общество, допълват от администрацията. 

Новата платформа представя единна точка за достъп до ключови инициативи, новини, проекти, инвестиционно портфолио, културен афиш и важ

"Така се случи, че времето на представяне на изложбата съвпада с лоши световни процеси, които много напомнят за ситуацията по време на войните", каза Елица Христова от фондация "Културна перспектива" - основен организатор на изложбата. 

"Експозицията е подредена като театрална пиеса - влизаш и попадаш в света на Сузи", добави Христова. Гостите ще видят платна от илюстрациите на книгата и предмети, част от къщата на главната героиня. Куратор на изложбата е Ина Кънчева, председател на фондация "Културна перспектива". Организаторите добавиха, че е създадена музика към книгата, както и аудиокнига и филм за съдбата на Сузи.

Посланието, което те искат да отправят към българските деца, е да не се поддават на пропагандата, да набавят всички необходими факти, и да вярват, че въпреки трудностите доброто винаги побеждава. 

Експозицията е подредена в залата за гостуващи изложби на музея в Петрич и ще остане открита за посетители до 11.02.2025 г. 

Събитието се организира от фондация „Културни перспективи“, Исторически музей-Петрич и Фондация „Америка за България“.

Казанлъшкото село Голямо Дряново ще посрещне производители и занаятчии от цялата страна за деветото издание на Фестивала на ореха. Това става ясно от афиша за събитието, публикуван в официалната страница на кметството. Събитието ще е на 19 октомври и се организира под патронажа на Националната асоциация на производителите и преработвателите на черупкови плодове и с подкрепата на земеделския производител Георги Василев. 

За поредна година жителите и гостите на Голямо Дряново ще имат възможност да закупят био ядки, сирена, пчелен мед, керамика, дърворезба и други ръчно изработени стоки. Начало на фестивала ще даде представянето на кулинарна благотворителна изложба, след което ще започне и фолклорна програма с участие на клубове по народни танци и певчески групи. Пресъздадени ще бъдат народни традиции, а специални гости на празника ще са певиците сестри Диневи. 

П

Извънредно заседание на Столичния общински съвет (СОС) ще се състои днес от 10:00 часа, съобщиха от пресцентъра на Съвета. Заседанието е с единствена точка изслушване на кмета на Столична община Васил Терзиев във връзка със силно затруднения трафик, транспортното обслужване и пътната безопасност в града.

Мотивите за свикването на извънредно заседание на СОС са продиктувани от липсата на устойчива политика на Столична община, особено в областта на транспорта и пътната безопасност, се посочва в доклада, чиито вносители са 22 общински съветници.

През миналата седмица общинските съветници на ГЕРБ-СДС внесоха искане за извънредна сесия на Съвета, на която да бъде изслушан кметът Васил Терзиев заради тежкия трафик в София, "кошмарните задръствания", за проблемите с обслужването на града и с пътната безопасност, съобщи на брифинг тогава председателят на групата на общинските съ

Проведеният тест на системата BG-Alert е успешен. Системата и оборудването на мобилните оператори функционират според очакванията. Това съобщиха от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в отговор на запитване във връзка с днешния тест на системата. 

На въпрос защо част от гражданите не са получили известие и съобщение на телефоните си от пожарната обясниха, че най-вероятната причина да не се получи разпространеното тестово съобщение е неактивиран тестови канал на устройствата.

Оттам допълниха, че за получаването на тестови съобщения е необходимо да бъдат изпълнени определени условия като: съвместимост на устройството с технологията Cell Broadcast; минимално съвместима версия на операционната система на устройства с iOs 16.6; устройството да бъде включено в периода на разпространение на съобщение; устройството да не е с активиран

Шестима души са задържани, проверени са 76 души с 60 моторни превозни средства, съобщи комисар Петър Соколов, началник на отдел „Охранителна полиция“ при Областната дирекция на МВР - София, във връзка с провежданата днес специализирана полицейска операция предимно срещу престъпленията против политическите права на гражданите в Софийска област.

Трима са задържани във връзка с кражби и посегателства срещу гражданите, двама са установени без лични документи, а един човек е от криминалния контингент.

Акцент в операцията са общините Костенец и Долна Баня. В акцията участват представители от Националната агенция за приходите (НАП), регионалната инспекция по горите и агенцията по безопасност на храните. Проверяват се частни адреси и търговски обекти, ще се проверяват игрални зали и заложни къщи. На входовете и изходите на двете общини има сформирани контролно-пропус

Проекти за допълнение и изменение на наредбата за определяне на местните такси и цени на услуги, съгласно Закона за местните данъци и такси, ще обсъди Общинският съвет в Брезник на редовното си заседание днес. Това съобщиха от пресцентъра на Съвета. Заседанието ще започне в 10:30 часа и ще е в малкия салон на Народно читалище "Просвещение 1870 г.".

Девет са точките включени в предварителния дневен ред на общинските съветници. Една от тях касае промяна в поименния списък на капиталовите разходи за тази година. 

Внесени за разглеждане са още две докладни свързани с приемането на Общинска стратегия за подкрепа на личностното развитие на децата и учениците в Община Брезник за периода 2024 - 2026 г., както и на Програма за енергийна ефективност на Община Брезник за периода 2024 - 2027 година. 

Голяма част от точките касаят устройствени въпроси. 

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, съобщи министър Атанас Илков
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, а образуваните досъдебни производства за престъпления против политическите права на гражданите са 70, показват данните, ...
Нова директива ще хармонизира правилата за фалити на фирмите, каза евродепутатът Емил Радев
По думите му причината е, че в отделните държави членки правилата са много различни. Някъде такова производство приключва за 6 месеца, в други страни продължават по 7-8 години, обя ...
Около 700 служители от МВР в Пазарджик ще са ангажирани с изборния процес
Около 700 са служителите от структурни звена на МВР в област Пазарджик, които са ангажирани с изборния процес. Това стана ясно на работна среща с ръководители на държавни институци ...
Специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с нарушения на изборното законодателство, се провежда в Гълъбово и Стара Загора
На територията на Областна дирекция на МВР – Стара Загора днес се провеждат активни полицейски действия в Районните управления в Гълъбово, както и Първо и Второ Районни управ ...
Полицаи задържаха употребил алкохол водач без шофьорска книжка, който опитал да избегне проверка в Шумен
Задържан е употребил алкохол водач без шофьорска книжка, който опитал да избегне полицейска проверка, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР в Шумен.  Малко след 00:30 ча ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, съобщи министър Атанас Илков
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, а образуваните досъдебни производства за престъпления против политическите права на гражданите са 70, показват данните, ...
Предстои последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния, съобщи генерал-майор Явор Матеев
От понеделник предстои да преминем последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния. Това съобщи пред журналисти генерал-майор Явор ...
Главни прокурори обмислят всеобхватен инструмент за проследяване, блокиране и конфискация на активи, придобити по криминален път
В последните години се забелязва тенденция за повишаване на организираността при трафика на мигранти, контрабандата на наркотици, извършването на измами и други видове престъпления ...
Двама мъже са установени от полицията за ден в Русенско да шофират автомобили след употреба на наркотици
Двама мъже са установени от полицията за ден в Русенско да шофират автомобили след употреба на наркотици. Това съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Русе Даниела Малче ...
Земеделският министър д-р Георги Тахов откри петия национален събор "Млечният път на България през вековете" в Луковит
Служебният министър на земеделието и храните д-р Георги Тахов откри петия национален събор "Млечният път на България през вековете" в Луковит. Основен организатор е Сдружение "Бълг ...
Тикер в 14:25 ч.
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, а образуваните досъд ...
Начало Основна линия
11722
България

В Петрич откриха изложбата „Сузи, внучката от къща №4 и времето на скритите еврейски звезди“

В Градски исторически музей-Петрич днес беше представена изложба под надслов „Сузи, внучката от къща №4 и времето на скритите еврейски звезди“."Така се случи, че времето на представяне на изложбата съвпада с лоши световни процеси, които много напомнят за ситуацията по време на войните", каза Елица Христова от фондация "Културна перспектива" - основен организатор на изложбата.

| 11 Октомври 2024, 21:09 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
В Петрич откриха изложбата „Сузи, внучката от къща №4 и времето на скритите еврейски звезди“
В Петрич откриха изложбата „Сузи, внучката от къща №4 и времето на скритите еврейски звезди“
Снимка © БТА

В Градски исторически музей-Петрич днес беше представена изложба под надслов „Сузи, внучката от къща №4 и времето на скритите еврейски звезди“. Експозицията е вдъхновена от едноименната книга на берлинската писателка, илюстраторка и учителка Биргита Бер. В книгата, написана по действителен случай, се разказва за изпитанията, на които са подложени еврейско момиче и нейното семейство по времето на Втората световна война. Семейството оцелява благодарение на помощта на цяла мрежа от хора.

В периода 16-18 октомври служебният премиер Димитър Главчев ще бъде в Брюксел, където ще участва в Срещата на върха между Европейския съюз (ЕС) и Съвета за сътрудничество в Персийския залив и в редовното заседание на Европейския съвет. Това съобщиха от пресслужбата на кабинета.

Днес министър-председателят ще вземе участие в първата по рода си Среща на върха между Европейския съюз и Съвета за сътрудничество в Персийския залив. Съветът за сътрудничество на арабските държави от Персийския залив е регионална организация, в която участват: Бахрейн, Кувейт, Оман, Катар, Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства. Основните теми, които ще бъдат дискутирани на срещата, ще бъдат: решаване на общите ключови глобални предизвикателства, икономическо сътрудничество, включително търговия и инвестиции, енергетика, промените в климата.

На 17 и 18 октомври в белгийската столица ще с

Окръжният съд в Търговище призна за виновен 68-годишния Б. М. от омуртагското село Станец за това, че е убил сестра си. За извършеното съдът му наложи наказание десет години „лишаване от свобода“ при първоначален строг режим. Осъден е и да заплати 70 000 лв. на съпруга на починалата и 40 000 лв. на дъщеря й за причинените неимуществени вреди, информират от пресцентъра на Окръжния съд в Търговище.

След смъртта на родителите им отношенията между двамата роднини се влошили крайно, като причина за това били споровете им около наследството. Наложило се те да бъдат решени по съдебен ред, поясняват причините около трагичния инцидент от Апелативната прокуратура във Варна. 

В образувано изпълнително производство имотът, в който се намирала бащината къща на брата и сестрата, бил изнесен на публична продан. Придобил го мъж, близък на семейството на сестрата, което

Машина за гласуване е поставена пред сградата на областната администрация в Шумен, . 

Машината ще бъде на разположение на гражданите за демонстрация и пробно гласуване до 16:00 часа, каза заместник-председателят на Районната избирателна комисия (РИК) Милен Митев. 

Той уточни, че предстои РИК да вземе решение дали устройство за електронно машинно гласуване да бъде поставено пред сградата на областната администрация в Шумен и утре.  

Областният управител на Шумен Бейнур Ахмед проведе в Националния пресклуб в града работна среща за координация на институциите за изборите малко по-рано днес. 

 

Младежът, който преби жена пред денонощен магазин в Перник, е обвинен в умишлено причиняване на смърт, съобщиха от прокуратурата.

Припомняме, че тежкото престъпление беше извършено в края на юли т.г. За побоя над 56-годишната жена бяха задържани двама непълнолетни, като според данните побоят е бил нанесен основно от единия от тях.. Сигнал по случая беше подаден от служители на Центъра за спешна медицинска помощ в Перник.  

Пострадалата бе настанена в болнично заведение, където два месеца по-късно почина. Спрямо извършителя на деянието бе взета мярка за неотклонение "задържане под стража", а след смъртта делото срещу него бе прехвърлено в Окръжната прокуратура. Въпреки че в ареста той навърши пълнолетие, ще бъде съден като непълнолетен, тъй като към момента на престъплението е бил на 17 години. Наказателният кодекс предвижда наказание "лишаване от свобода" от пет до

Община Велико Търново вече е с нов официален интернет портал – www.veliko-tarnovo.bg, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация. Новият портал е с обновена визия и широк набор от функционалности. Богатото информационно съдържание, предоставяно от Общината, е организирано в нови раздели, които помагат за по-лесно и достъпно намиране на необходимата информация, посредством визия, ориентирана към потребителите. 

Проектът е ключов приоритет и е част от предприетите инициативи на Община Велико Търново за прозрачност в общинското управление, с непрекъснат процес на развитие, подобряване и усъвършенстване на технологичната и организационна основа, с активно участие на гражданското общество, допълват от администрацията. 

Новата платформа представя единна точка за достъп до ключови инициативи, новини, проекти, инвестиционно портфолио, културен афиш и важ

"Така се случи, че времето на представяне на изложбата съвпада с лоши световни процеси, които много напомнят за ситуацията по време на войните", каза Елица Христова от фондация "Културна перспектива" - основен организатор на изложбата. 

"Експозицията е подредена като театрална пиеса - влизаш и попадаш в света на Сузи", добави Христова. Гостите ще видят платна от илюстрациите на книгата и предмети, част от къщата на главната героиня. Куратор на изложбата е Ина Кънчева, председател на фондация "Културна перспектива". Организаторите добавиха, че е създадена музика към книгата, както и аудиокнига и филм за съдбата на Сузи.

Посланието, което те искат да отправят към българските деца, е да не се поддават на пропагандата, да набавят всички необходими факти, и да вярват, че въпреки трудностите доброто винаги побеждава. 

Експозицията е подредена в залата за гостуващи изложби на музея в Петрич и ще остане открита за посетители до 11.02.2025 г. 

Събитието се организира от фондация „Културни перспективи“, Исторически музей-Петрич и Фондация „Америка за България“.

Казанлъшкото село Голямо Дряново ще посрещне производители и занаятчии от цялата страна за деветото издание на Фестивала на ореха. Това става ясно от афиша за събитието, публикуван в официалната страница на кметството. Събитието ще е на 19 октомври и се организира под патронажа на Националната асоциация на производителите и преработвателите на черупкови плодове и с подкрепата на земеделския производител Георги Василев. 

За поредна година жителите и гостите на Голямо Дряново ще имат възможност да закупят био ядки, сирена, пчелен мед, керамика, дърворезба и други ръчно изработени стоки. Начало на фестивала ще даде представянето на кулинарна благотворителна изложба, след което ще започне и фолклорна програма с участие на клубове по народни танци и певчески групи. Пресъздадени ще бъдат народни традиции, а специални гости на празника ще са певиците сестри Диневи. 

П

Извънредно заседание на Столичния общински съвет (СОС) ще се състои днес от 10:00 часа, съобщиха от пресцентъра на Съвета. Заседанието е с единствена точка изслушване на кмета на Столична община Васил Терзиев във връзка със силно затруднения трафик, транспортното обслужване и пътната безопасност в града.

Мотивите за свикването на извънредно заседание на СОС са продиктувани от липсата на устойчива политика на Столична община, особено в областта на транспорта и пътната безопасност, се посочва в доклада, чиито вносители са 22 общински съветници.

През миналата седмица общинските съветници на ГЕРБ-СДС внесоха искане за извънредна сесия на Съвета, на която да бъде изслушан кметът Васил Терзиев заради тежкия трафик в София, "кошмарните задръствания", за проблемите с обслужването на града и с пътната безопасност, съобщи на брифинг тогава председателят на групата на общинските съ

Проведеният тест на системата BG-Alert е успешен. Системата и оборудването на мобилните оператори функционират според очакванията. Това съобщиха от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в отговор на запитване във връзка с днешния тест на системата. 

На въпрос защо част от гражданите не са получили известие и съобщение на телефоните си от пожарната обясниха, че най-вероятната причина да не се получи разпространеното тестово съобщение е неактивиран тестови канал на устройствата.

Оттам допълниха, че за получаването на тестови съобщения е необходимо да бъдат изпълнени определени условия като: съвместимост на устройството с технологията Cell Broadcast; минимално съвместима версия на операционната система на устройства с iOs 16.6; устройството да бъде включено в периода на разпространение на съобщение; устройството да не е с активиран

Шестима души са задържани, проверени са 76 души с 60 моторни превозни средства, съобщи комисар Петър Соколов, началник на отдел „Охранителна полиция“ при Областната дирекция на МВР - София, във връзка с провежданата днес специализирана полицейска операция предимно срещу престъпленията против политическите права на гражданите в Софийска област.

Трима са задържани във връзка с кражби и посегателства срещу гражданите, двама са установени без лични документи, а един човек е от криминалния контингент.

Акцент в операцията са общините Костенец и Долна Баня. В акцията участват представители от Националната агенция за приходите (НАП), регионалната инспекция по горите и агенцията по безопасност на храните. Проверяват се частни адреси и търговски обекти, ще се проверяват игрални зали и заложни къщи. На входовете и изходите на двете общини има сформирани контролно-пропус

Проекти за допълнение и изменение на наредбата за определяне на местните такси и цени на услуги, съгласно Закона за местните данъци и такси, ще обсъди Общинският съвет в Брезник на редовното си заседание днес. Това съобщиха от пресцентъра на Съвета. Заседанието ще започне в 10:30 часа и ще е в малкия салон на Народно читалище "Просвещение 1870 г.".

Девет са точките включени в предварителния дневен ред на общинските съветници. Една от тях касае промяна в поименния списък на капиталовите разходи за тази година. 

Внесени за разглеждане са още две докладни свързани с приемането на Общинска стратегия за подкрепа на личностното развитие на децата и учениците в Община Брезник за периода 2024 - 2026 г., както и на Програма за енергийна ефективност на Община Брезник за периода 2024 - 2027 година. 

Голяма част от точките касаят устройствени въпроси. 

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, съобщи министър Атанас Илков
Нова директива ще хармонизира правилата за фалити на фирмите, каза евродепутатът Емил Радев
Около 700 служители от МВР в Пазарджик ще са ангажирани с изборния процес
Специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с нарушения на изборното законодателство, се провежда в Гълъбово и Стара Загора
Полицаи задържаха употребил алкохол водач без шофьорска книжка, който опитал да избегне проверка в Шумен
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Контекст
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, съобщи министър Атанас Илков
Сфера
Предстои последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния, съобщи генерал-майор Явор Матеев
Основна линия
Главни прокурори обмислят всеобхватен инструмент за проследяване, блокиране и конфискация на активи, придобити по криминален път
Основна линия
Двама мъже са установени от полицията за ден в Русенско да шофират автомобили след употреба на наркотици
Местен фокус
Земеделският министър д-р Георги Тахов откри петия национален събор "Млечният път на България през вековете" в Луковит
Сфера
Седем млади лекари получиха грамоти от лекарската колегия във Видин
В детайли
Община Стара Загора ще си сътрудничи с технологичен стартъп в подкрепа на бизнеса и заетостта на хората от региона
Основна линия
Трима души са обвинени за причинени телесни повреди след разследване на полицията в Самоков
В детайли
Присъствените обучения на членовете на секционни избирателни комисии в област Ямбол започват идната седмица
Местен фокус
Предстои последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния, каза ген.-м. Явор Матеев
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.