Начало Местен фокус В лицето на Кирил Маричков българската сцена изгуби легенда - рокаджия в сърцето си и аристократ по душа, написа президентът Румен Радев
11304
България

В лицето на Кирил Маричков българската сцена изгуби легенда - рокаджия в сърцето си и аристократ по душа, написа президентът Румен Радев

В лицето на Кирил Маричков българската сцена изгуби легенда - рокаджия в сърцето си и аристократ по душа, написа президентът Румен Радев в профила си във Фейсбук.До последния си дъх живя с песента и с любовта на публиката, на която ще липсва, допълва държавният глава. Кирил Маричков и "Щурците" допринесоха за модерното звучене на българската музика, която донесе и духа на промяна в цялото ни общество.

| 11 Октомври 2024, 21:15 ч.
В лицето на Кирил Маричков българската сцена изгуби легенда - рокаджия в сърцето си и аристократ по душа, написа президентът Румен Радев
В лицето на Кирил Маричков българската сцена изгуби легенда - рокаджия в сърцето си и аристократ по душа, написа президентът Румен Радев
Снимка © Благой Кирилов

В лицето на Кирил Маричков българската сцена изгуби легенда - рокаджия в сърцето си и аристократ по душа, написа президентът Румен Радев в профила си във Фейсбук.

Специализиран полицейска операция с акцент върху спазването на правилата за движение от водачите на двуколесни превозни средства, ще се проведе на територията на цялата област Кърджали от 15 до 20 октомври. Това каза пред журналисти началникът на сектор „Пътна полиция“ в Кърджали главен инспектор Николай Дачев.

Той поясни, че в обсега на акцията попадат мотоциклети, велосипеди, както и индивидуални електрически превозни средства (тротинетки). 

Дачев припомни, че водачите на двуколесни превозни средства са били в обсега и на проведената в рамките на предходната седмица операция ROADPOL. Като резултат от нея той отчете установени седем водачи без каска. 

По линия на операцията са били проверени 1690 моторни превозни средства от общо 3189 проверени през изтеклата седмица в област Кърджали. Установени са 73 водачи без обезопасителни колани, както

Цената на водата трябва да стане двукомпонентна, както е на другите комунални услуги, и това ще бъде по-справедливо за потребителите, каза инж. Иван Иванов, председател на Българската асоциация по водите (БАВ), който бе сред участниците в Годишната среща на местните власти, която се проведе в Албена.

Неговата позиция беше, че едната от компонентите трябва да бъде постоянна. По думите му тя ще бъде за разходите на ВиК-дружествата за поддръжката на мрежата. По този начин операторите ще имат предвидимост за едни постоянни доходи, с които да разполагат, обясни Иванов. Той уточни, че другата компонента в цената на водата ще е плаваща и ще бъде за разходите на дружествата за осъществяване на услугите, свързани с отстраняване на аварии, заплати, поддръжка на техника и т.н.

Ако цената стане двукомпонентна, това ще е по-справедливо и за потребителите, посочи Иванов. Неговият арг

Приветстваме реформите в Босна и Херцеговина и винаги сме готови да споделим опита си за успешната евроинтеграция на страната, заяви българският държавен глава Румен Радев на съвместна пресконференция с председателстващия босненското Председателство Денис Бечирович.

Очертахме мерки и приоритети по европейския път на Босна и Херцеговина. Много са важните уроци, които България може да предаде на Босна, подчерта Радев.

Аз споменах конкретни политики, делегациите (на двете държави – бел. ред.) споделят конкретен опит. Най-важно е консолидирането на усилията в страната, необходим е консенсус в страната. Разбирам политическата система, държавното устройство на Босна и приветствам политическото ръководство, че въпреки сложната система за постигане на консенсус, има постигнато разбирателство по конкретни въпроси, заяви той.

Президентът е на посещение в Босна и Херце

Програма с терапевтични сесии с фокус върху психичното здраве на журналистите е предвидена в рамките на конференцията „Sofia Talks Media: Устойчиви на кризи“. Това съобщават от Асоциацията на европейските журналисти в България (АЕЖ-България).

Събитието ще се състои на 29 октомври във Френския институт, като посетителите ще имат право да кандидатстват за терапевтичните сесии.

„Програмата е предназначена за журналисти, тъй като знаем колко стресираща е професията и че на психичното здраве на репортерите и редакторите често остава на заден план. Повечето от нас сме изпитвали или познаваме колеги, които имат симптоми на прегаряне, тревожност, депресия или дори посттравматично стресово разстройство“, посочват от АЕЖ-България.

По думите им сесиите ще са насочени към развиване на умения за справяне със стреса, управление на емоциите и укрепване на

През следващите четири дни, от 17 до 20 октомври, в София ще се проведе спортното събитие "Taekwon-Do for the rights". Това каза Венцислав Игнатов, председател на Централен полицейски Таекуондо клуб. Събитието се организира от клуба съвместно с още девет държави.

„Надграждаме програмата за деца „Приятели на полицията“ на европейско ниво, по европейски проект. От утре започват да пристигат представители от десет европейски държави, като във всяка делегация има по петнадесет състезатели по таекуондо, от 12 до 17 години, и петима възрастни – треньори, полицаи или представители на правоохранителна агенция и съдия“, обясни Игнатов и уточни, че страните освен България, са Румъния, Гърция, Сърбия, Словения, Словакия, Унгария, Белгия, Полша и Латвия. 

Той допълни, че гостите ще посетят Музея на МВР, а в петък, с възрастните, ще бъде орган

До последния си дъх живя с песента и с любовта на публиката, на която ще липсва, допълва държавният глава. Кирил Маричков и "Щурците" допринесоха за модерното звучене на българската музика, която донесе и духа на промяна в цялото ни общество. А като човек вдъхваше надежда, че музиката ни прави по-добри! Светла памет!, пише още президентът.

Кирил Маричков почина по-рано тази вечер на 79-годишна възраст в село Селановци, община Оряхово, област Враца, където тази вечер трябваше да има концерт, съобщи кметът на община Оряхово Росен Добрев. 

По време на подготовката на концерт на "Фондацията" Маричков е паднал, извикана е линейка. Музикантът е починал в линейката, каза още Добрев.

Никога човек не е готов за тръгването на такива хора, върху тях се гради българската популярна култура, каза служебният министър на културата Найден Тодоров по БТВ по повод кончината на Маричков.

В Търговище започва мащабен ремонт на спортната зала „Иван Ангелов“. Заложените в проекта дейности предвиждат цялостно обновяване на спортното съоръжение, което е строено в периода от 1959-та до 1964 година. Инвестицията е на стойност 3,4 млн. лв., осигурени от държавния бюджет, а срокът за приключването му е до средата на януари 2026 г., посочиха от пресслужбата на общинската администрация.

В проекта за обновяване на спортната зала са предвидени мерки за повишаване на енергийната ефективност. Ще бъде подменена дограмата и ще бъде поставена топлоизолация по фасадите на сградата. Заложена е подмяна на всички видове инсталации, както и изграждане на такива за мълниезащита, за климатизация на залата и на сервизните помещения.

Предвижда се премахване на първия ред трибуни, с цел осигуряване на изискуемите за баскетболно игрище габарити. Ще бъдат обособени и допъл

По-слаба е реколтата от кестени тази година. Качеството им също е по-лошо. Това каза Ана Костадинова, жител на село Коларово. Тя и семейството й често събират кестени от планина Беласица. Там се намират най-обширните кестенови гори не само в България, но и на Балканския полуостров. 

По думите й кестеновите дървета са с много по-малко плод, който е дребен. По-големи кестени се намират само ако дърветата са близо до вода, добави Ана Костадинова. Според нея причина за недобрата реколта е продължителната суша и високите температури през лятото. 

Кестеновият плод е полезен за сърцето и кожата. Ядката на кестена се отличава със специфичен сладък и нишестен вкус. Тя е богата на витамини, протеини, минерали и мазнини. Кестенът е полезен за сърцето, храносмилателната система и за кожата. 

"Кестените могат да се хапват от малки и големи, стига да нямат алерг

Общо 195 стоманобетонни панела, всеки от които с размери 2,48 метра на 4,40 метра и тегло 5,6 тона, са изработени от началото на основния ремонт на Дунав мост при Русе, който започна на 10-и юли тази година. Това съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). 

Ремонтът на моста е в отсечка с дължина от над 400 метра в платното в посока България, като строително-монтажните дейности се изпълняват по утвърдения график.

От АПИ съобщават още, че през последната седмица са демонтирани 24 панела или общо 174 от началото на строително-монтажните работи. Монтирани са 22 нови, като общият им брой достига 155. 

В участък с дължина около 240 метра е завършен монтажът на корнизни панели, които служат за оформяне на тротоарния край на пътните стоманобетонни панели. Направени са и отворите за монтажа на мостовите отводнители. 

Работи се и по реставрацият

Проект за овластяване с дебатьорски умения и изграждане на ключови компетентности за гражданска активност в дебатьорската общност ще се реализира от 18 до 20 октомври в Шумен, съобщи Румянка Димитрова, кариерен консултант в Центъра за подкрепа за личностно развитие - Обединен детски комплекс (ЦПЛР - ОДК) „Анастас Стоянов".

На базата на ЦПЛР-ОДК „Анастас Стоянов“ „Зелено училище“ в  Природен парк „Шуменско плато“ се предвижда да има тренировки, състезания, общо ателие „Базови умения – формат „Британски парламент“, дискусия за връзката между лични умения и избор на професия, показва програмата на събитието.

Във форума ще се включат клубове „Дебати“ от Профилирана езикова гимназия „Никола Й. Вапцаров“, Профилирана природоматематическа гимназия „Нанчо Попович“ и Средно

От Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Русе провериха Градската пречиствателна станция за отпадъчни води (ГПСОВ) в Исперих, съобщиха от пресцентъра на инспекцията.

По време на контролната проверка експертите са установили, че пречиствателната станция на Исперих е в добро техническо състояние, а биостъпалото е в нормален експлоатационен режим. Изпълнени са предписанията, дадени при предишни проверки за привеждане на станцията в нормален режим на работа с оглед ефективно пречистване на градските отпадъчни води, преди заустването им във водоприемник – местното сухо дере.

От пресцентъра посочват, че констатираното добро състояние е факт благодарение на дългогодишните усилия на екоинспекцията – строг контрол, прилагане на административно-наказателни мерки назад във времето, както и търсене на активен диалог и решения с всички заинтересовани

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Предстои последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния, съобщи генерал-майор Явор Матеев
От понеделник предстои да преминем последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния. Това съобщи пред журналисти генерал-майор Явор ...
Седем млади лекари получиха грамоти от лекарската колегия във Видин
Регионалната колегия на Българския лекарски съюз (БЛС) във Видин връчи грамоти на седем млади лекари, постъпили на работа във видинската болница през последната година. Надявам се, ...
Посланикът на Франция у нас изрази признателност към МВР във връзка с помощта за организацията на сигурността на Олимпиадата в Париж
Успехът на Олимпийските и Параолимпийските игри в Париж бе възможен благодарение на добрата организация на сигурността, каза посланикът на Франция у нас Жоел Мейер по време на срещ ...
Заради случаи на пожари със загинал през последните седмици, пожарната в Кърджали излезе с препоръки за предотвратяването им
Мерки за предотвратяване на пожари през есенно-зимния сезон разпространи на сайта на МВР и по медиите Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението&ldquo ...
С над 2100 цветни стръка се оформят нови зелени пространства и алеи в Болярово по повод празника на града
С над 2100 стръка теменужки и хризантеми се оформят нови зелени пространства и цветни алеи в Болярово по повод празника на града, съобщиха от пресцентъра на Общината. С цялостно об ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Младежи от Комплекса за социално развитие в Търговище поздравиха лекари в навечерието на професионалния им празник
Младежи от Комплекса за социално развитие в Търговище поздравиха лекари в навечерието на професионалния им празник. Потребителите на услугата подариха на своите общопрактикуващи ле ...
От понеделник ще бъде затворен за движение участък по пътя Варна – Златни пясъци
От понеделник, 21 октомври, ще бъде затворено северното платно на пътя Варна – Златни пясъци в района от Ботаническата градина до Евксиноград, съобщиха от Община Варна. Движе ...
Конгрес за усложненията в естетичната дерматология започна в София
Трети конгрес по естетична дерматология с международно участие започна днес в столицата. Форумът продължава три дни - от 18 до 20 октомври, с акцент върху усложненията в естетичнат ...
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, съобщи министър Атанас Илков
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, а образуваните досъдебни производства за престъпления против политическите права на гражданите са 70, показват данните, ...
Предстои последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния, съобщи генерал-майор Явор Матеев
От понеделник предстои да преминем последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния. Това съобщи пред журналисти генерал-майор Явор ...
Тикер в 14:29 ч.
Младежи от Комплекса за социално развитие в Търговище поздравиха лекари в навече ...
Начало Местен фокус
11304
България

В лицето на Кирил Маричков българската сцена изгуби легенда - рокаджия в сърцето си и аристократ по душа, написа президентът Румен Радев

В лицето на Кирил Маричков българската сцена изгуби легенда - рокаджия в сърцето си и аристократ по душа, написа президентът Румен Радев в профила си във Фейсбук.До последния си дъх живя с песента и с любовта на публиката, на която ще липсва, допълва държавният глава. Кирил Маричков и "Щурците" допринесоха за модерното звучене на българската музика, която донесе и духа на промяна в цялото ни общество.

| 11 Октомври 2024, 21:15 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
В лицето на Кирил Маричков българската сцена изгуби легенда - рокаджия в сърцето си и аристократ по душа, написа президентът Румен Радев
В лицето на Кирил Маричков българската сцена изгуби легенда - рокаджия в сърцето си и аристократ по душа, написа президентът Румен Радев
Снимка © Благой Кирилов

В лицето на Кирил Маричков българската сцена изгуби легенда - рокаджия в сърцето си и аристократ по душа, написа президентът Румен Радев в профила си във Фейсбук.

Специализиран полицейска операция с акцент върху спазването на правилата за движение от водачите на двуколесни превозни средства, ще се проведе на територията на цялата област Кърджали от 15 до 20 октомври. Това каза пред журналисти началникът на сектор „Пътна полиция“ в Кърджали главен инспектор Николай Дачев.

Той поясни, че в обсега на акцията попадат мотоциклети, велосипеди, както и индивидуални електрически превозни средства (тротинетки). 

Дачев припомни, че водачите на двуколесни превозни средства са били в обсега и на проведената в рамките на предходната седмица операция ROADPOL. Като резултат от нея той отчете установени седем водачи без каска. 

По линия на операцията са били проверени 1690 моторни превозни средства от общо 3189 проверени през изтеклата седмица в област Кърджали. Установени са 73 водачи без обезопасителни колани, както

Цената на водата трябва да стане двукомпонентна, както е на другите комунални услуги, и това ще бъде по-справедливо за потребителите, каза инж. Иван Иванов, председател на Българската асоциация по водите (БАВ), който бе сред участниците в Годишната среща на местните власти, която се проведе в Албена.

Неговата позиция беше, че едната от компонентите трябва да бъде постоянна. По думите му тя ще бъде за разходите на ВиК-дружествата за поддръжката на мрежата. По този начин операторите ще имат предвидимост за едни постоянни доходи, с които да разполагат, обясни Иванов. Той уточни, че другата компонента в цената на водата ще е плаваща и ще бъде за разходите на дружествата за осъществяване на услугите, свързани с отстраняване на аварии, заплати, поддръжка на техника и т.н.

Ако цената стане двукомпонентна, това ще е по-справедливо и за потребителите, посочи Иванов. Неговият арг

Приветстваме реформите в Босна и Херцеговина и винаги сме готови да споделим опита си за успешната евроинтеграция на страната, заяви българският държавен глава Румен Радев на съвместна пресконференция с председателстващия босненското Председателство Денис Бечирович.

Очертахме мерки и приоритети по европейския път на Босна и Херцеговина. Много са важните уроци, които България може да предаде на Босна, подчерта Радев.

Аз споменах конкретни политики, делегациите (на двете държави – бел. ред.) споделят конкретен опит. Най-важно е консолидирането на усилията в страната, необходим е консенсус в страната. Разбирам политическата система, държавното устройство на Босна и приветствам политическото ръководство, че въпреки сложната система за постигане на консенсус, има постигнато разбирателство по конкретни въпроси, заяви той.

Президентът е на посещение в Босна и Херце

Програма с терапевтични сесии с фокус върху психичното здраве на журналистите е предвидена в рамките на конференцията „Sofia Talks Media: Устойчиви на кризи“. Това съобщават от Асоциацията на европейските журналисти в България (АЕЖ-България).

Събитието ще се състои на 29 октомври във Френския институт, като посетителите ще имат право да кандидатстват за терапевтичните сесии.

„Програмата е предназначена за журналисти, тъй като знаем колко стресираща е професията и че на психичното здраве на репортерите и редакторите често остава на заден план. Повечето от нас сме изпитвали или познаваме колеги, които имат симптоми на прегаряне, тревожност, депресия или дори посттравматично стресово разстройство“, посочват от АЕЖ-България.

По думите им сесиите ще са насочени към развиване на умения за справяне със стреса, управление на емоциите и укрепване на

През следващите четири дни, от 17 до 20 октомври, в София ще се проведе спортното събитие "Taekwon-Do for the rights". Това каза Венцислав Игнатов, председател на Централен полицейски Таекуондо клуб. Събитието се организира от клуба съвместно с още девет държави.

„Надграждаме програмата за деца „Приятели на полицията“ на европейско ниво, по европейски проект. От утре започват да пристигат представители от десет европейски държави, като във всяка делегация има по петнадесет състезатели по таекуондо, от 12 до 17 години, и петима възрастни – треньори, полицаи или представители на правоохранителна агенция и съдия“, обясни Игнатов и уточни, че страните освен България, са Румъния, Гърция, Сърбия, Словения, Словакия, Унгария, Белгия, Полша и Латвия. 

Той допълни, че гостите ще посетят Музея на МВР, а в петък, с възрастните, ще бъде орган

До последния си дъх живя с песента и с любовта на публиката, на която ще липсва, допълва държавният глава. Кирил Маричков и "Щурците" допринесоха за модерното звучене на българската музика, която донесе и духа на промяна в цялото ни общество. А като човек вдъхваше надежда, че музиката ни прави по-добри! Светла памет!, пише още президентът.

Кирил Маричков почина по-рано тази вечер на 79-годишна възраст в село Селановци, община Оряхово, област Враца, където тази вечер трябваше да има концерт, съобщи кметът на община Оряхово Росен Добрев. 

По време на подготовката на концерт на "Фондацията" Маричков е паднал, извикана е линейка. Музикантът е починал в линейката, каза още Добрев.

Никога човек не е готов за тръгването на такива хора, върху тях се гради българската популярна култура, каза служебният министър на културата Найден Тодоров по БТВ по повод кончината на Маричков.

В Търговище започва мащабен ремонт на спортната зала „Иван Ангелов“. Заложените в проекта дейности предвиждат цялостно обновяване на спортното съоръжение, което е строено в периода от 1959-та до 1964 година. Инвестицията е на стойност 3,4 млн. лв., осигурени от държавния бюджет, а срокът за приключването му е до средата на януари 2026 г., посочиха от пресслужбата на общинската администрация.

В проекта за обновяване на спортната зала са предвидени мерки за повишаване на енергийната ефективност. Ще бъде подменена дограмата и ще бъде поставена топлоизолация по фасадите на сградата. Заложена е подмяна на всички видове инсталации, както и изграждане на такива за мълниезащита, за климатизация на залата и на сервизните помещения.

Предвижда се премахване на първия ред трибуни, с цел осигуряване на изискуемите за баскетболно игрище габарити. Ще бъдат обособени и допъл

По-слаба е реколтата от кестени тази година. Качеството им също е по-лошо. Това каза Ана Костадинова, жител на село Коларово. Тя и семейството й често събират кестени от планина Беласица. Там се намират най-обширните кестенови гори не само в България, но и на Балканския полуостров. 

По думите й кестеновите дървета са с много по-малко плод, който е дребен. По-големи кестени се намират само ако дърветата са близо до вода, добави Ана Костадинова. Според нея причина за недобрата реколта е продължителната суша и високите температури през лятото. 

Кестеновият плод е полезен за сърцето и кожата. Ядката на кестена се отличава със специфичен сладък и нишестен вкус. Тя е богата на витамини, протеини, минерали и мазнини. Кестенът е полезен за сърцето, храносмилателната система и за кожата. 

"Кестените могат да се хапват от малки и големи, стига да нямат алерг

Общо 195 стоманобетонни панела, всеки от които с размери 2,48 метра на 4,40 метра и тегло 5,6 тона, са изработени от началото на основния ремонт на Дунав мост при Русе, който започна на 10-и юли тази година. Това съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). 

Ремонтът на моста е в отсечка с дължина от над 400 метра в платното в посока България, като строително-монтажните дейности се изпълняват по утвърдения график.

От АПИ съобщават още, че през последната седмица са демонтирани 24 панела или общо 174 от началото на строително-монтажните работи. Монтирани са 22 нови, като общият им брой достига 155. 

В участък с дължина около 240 метра е завършен монтажът на корнизни панели, които служат за оформяне на тротоарния край на пътните стоманобетонни панели. Направени са и отворите за монтажа на мостовите отводнители. 

Работи се и по реставрацият

Проект за овластяване с дебатьорски умения и изграждане на ключови компетентности за гражданска активност в дебатьорската общност ще се реализира от 18 до 20 октомври в Шумен, съобщи Румянка Димитрова, кариерен консултант в Центъра за подкрепа за личностно развитие - Обединен детски комплекс (ЦПЛР - ОДК) „Анастас Стоянов".

На базата на ЦПЛР-ОДК „Анастас Стоянов“ „Зелено училище“ в  Природен парк „Шуменско плато“ се предвижда да има тренировки, състезания, общо ателие „Базови умения – формат „Британски парламент“, дискусия за връзката между лични умения и избор на професия, показва програмата на събитието.

Във форума ще се включат клубове „Дебати“ от Профилирана езикова гимназия „Никола Й. Вапцаров“, Профилирана природоматематическа гимназия „Нанчо Попович“ и Средно

От Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Русе провериха Градската пречиствателна станция за отпадъчни води (ГПСОВ) в Исперих, съобщиха от пресцентъра на инспекцията.

По време на контролната проверка експертите са установили, че пречиствателната станция на Исперих е в добро техническо състояние, а биостъпалото е в нормален експлоатационен режим. Изпълнени са предписанията, дадени при предишни проверки за привеждане на станцията в нормален режим на работа с оглед ефективно пречистване на градските отпадъчни води, преди заустването им във водоприемник – местното сухо дере.

От пресцентъра посочват, че констатираното добро състояние е факт благодарение на дългогодишните усилия на екоинспекцията – строг контрол, прилагане на административно-наказателни мерки назад във времето, както и търсене на активен диалог и решения с всички заинтересовани

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Предстои последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния, съобщи генерал-майор Явор Матеев
Седем млади лекари получиха грамоти от лекарската колегия във Видин
Посланикът на Франция у нас изрази признателност към МВР във връзка с помощта за организацията на сигурността на Олимпиадата в Париж
Заради случаи на пожари със загинал през последните седмици, пожарната в Кърджали излезе с препоръки за предотвратяването им
С над 2100 цветни стръка се оформят нови зелени пространства и алеи в Болярово по повод празника на града
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
На преден план
Младежи от Комплекса за социално развитие в Търговище поздравиха лекари в навечерието на професионалния им празник
В детайли
От понеделник ще бъде затворен за движение участък по пътя Варна – Златни пясъци
Местен фокус
Конгрес за усложненията в естетичната дерматология започна в София
Контекст
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, съобщи министър Атанас Илков
Сфера
Предстои последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния, съобщи генерал-майор Явор Матеев
Основна линия
Главни прокурори обмислят всеобхватен инструмент за проследяване, блокиране и конфискация на активи, придобити по криминален път
Основна линия
Двама мъже са установени от полицията за ден в Русенско да шофират автомобили след употреба на наркотици
Местен фокус
Земеделският министър д-р Георги Тахов откри петия национален събор "Млечният път на България през вековете" в Луковит
Сфера
Седем млади лекари получиха грамоти от лекарската колегия във Видин
В детайли
Община Стара Загора ще си сътрудничи с технологичен стартъп в подкрепа на бизнеса и заетостта на хората от региона
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.