Начало Сфера Силните души, които не се огъват пред нищо, не изчезват, написа кметът на София Васил Терзиев за Кирил Маричков
11025
България

Силните души, които не се огъват пред нищо, не изчезват, написа кметът на София Васил Терзиев за Кирил Маричков

Силните души, които не се огъват пред нищо, не изчезват, написа кметът на София Васил Терзиев в профила си във Фейсбук по повод кончината на Кирил Маричков.„Кирил Маричков ни показа какво означава да останеш верен на себе си: "Можете да ме разстроите, но не и да свирите на мен", допълва Терзиев, цитирайки музиканта.

| 11 Октомври 2024, 21:32 ч.
Силните души, които не се огъват пред нищо, не изчезват, написа кметът на София Васил Терзиев за Кирил Маричков
Силните души, които не се огъват пред нищо, не изчезват, написа кметът на София Васил Терзиев за Кирил Маричков
Снимка © Владимир Шоков / БТА (АК)

Силните души, които не се огъват пред нищо, не изчезват, написа кметът на София Васил Терзиев в профила си във Фейсбук по повод кончината на Кирил Маричков. 

Президентът Румен Радев изразява съболезнования към семейството, близките и колегите на Николай Волев по повод загубата на видния български режисьор и сценарист, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

В съболезнователното си писмо държавният глава откроява забележителния талант, въображение и ерудиция на Волев, които личат в едни от най-обичаните български филми като „Двойникът“, „Господин за един ден", „Да обичаш на инат", „Маргарит и Маргарита" и „Козият рог“.

„Творческият размах на Николай Волев личеше във всяка сцена и кадър“, пише президентът като изтъква професионализма и посветеността на високите художествени стандарти, чиито плод е постигнатото от твореца. Държавният глава изразява увереност, че примерът на Николай Волев ще продължи да вдъхновява младите режисьори и сценаристи.

Скърбим за загу

Започва изпълнението на фаза 2 от проекта за подобряване на качеството на атмосферния въздух в Община Пловдив чрез намаляване на емисиите от фини прахови частици от битовото отопление. Проектът е финансиран по процедура "За по-чист въздух" на ОП "Околна среда" 2021 - 2027 г", съобщиха от пресцентъра на общината. Общата му стойност е 28 072 211,55 лева, от които 23 861 379,82 лв. са предоставени от Европейския фонд за регионално развитие, а останалата сума е от национално съфинансиране. 

За постигане на целта за подобряване на качеството на атмосферния въздух в Пловдив проектът предвижда подмяна на отоплителните уреди на твърдо гориво на домакинства с алтернативни видове отоплителни устройства - климатици и камини на пелети. От общината съобщиха, че близо 4000 домакинства ще могат да се възползват и да подменят отоплителните си уреди на твърдо гориво с по-екологични устройс

Urban Wine Fest София 2024 започва днес в столичното Ларго. Градският винен фестивал е посветен на многообразието на местни сортове винено грозде, с които българските винари дават автентичния облик на българското вино, посочват организаторите от Българската асоциация на винените професионалисти (БАВП).

Събитието ще се проведе днес и утре между 16:00 и 22:00 часа. Екип от винени експерти ще представят на посетителите повече от 40 вина от над 17 местни сорта. За музиката ще се погрижат Джаз формация "София" в петък и Софийски духов оркестър в събота.

Това е третото събитие от поредицата градски винени фестивали този месец. Вече минаха изданията във Велико Търново и Варна, а следващата седмица предстои Пловдив.

Urban Wine Fest е част от инициативата на БАВП - Международен ден на мавруда, която вече пета година успява да обедини винени специалисти, търговци и туристич

Започна проучване на владетелската резиденция – теренът пред източната фасада на жилищния дворец във Велики Преслав.

„Целият комплекс е интересен, тук е имало канцелария и верижна сграда. Тук е била и жилищната сграда на владетелската фамилия. Повече от 20 години вече се копае този обект. Първо с доц. Стойчо Бонев започнахме работата по обекта, а сега аз продължавам разкопките“. Това каза пред репортер в началото на започналите археологически проучвания на терена на старините във Велики Преслав д-р Радостина Благоева – ръководител на разкопките и уточни, че археологическите проучвания тази година са финансирани с близо 13 хил. лв. от Археологическия музей във Велики Преслав.

По думите най-голямата открита материална находка в района на разкопките е от 2016 година - сърцевидната апликация, златна, с клетъчен емайл, която е изложена в трезора на Ар

Съдебно разрешение за използване на специални разузнавателни средства (СРС) срещу депутат в рамките на оперативни действия е допустимо и законосъобразно. Това гласи предоставено на медиите становище на заместник-mредседателя на Софийския градски съд (СГС) Руси Алексиев.

То е повод ареста на Джейхан Ибрямов и по отношение на становището на неговите адвокати. 

Според защитата на Джейхан Ибрямов той е незаконно задържан. Адвокатите са на мнение, че председателят на Народното събрание е оставил без разглеждане искането на прокуратурата за разрешаване на задържане, което означава, че го отхвърля. Също така адвокатите на Ибрямов смятат, че неправомерно е дадено разрешение от съда за използване на специални разузнавателни средства спрямо лице с имунитет.  

Съдия Алексиев посочва, че Народното събрание или неговият председател, когато то не заседава, издава

„Кирил Маричков ни показа какво означава да останеш верен на себе си: "Можете да ме разстроите, но не и да свирите на мен", допълва Терзиев, цитирайки музиканта. 

"Уроците, музиката и думите ти остават. Почивай в мир!", пише още кметът на София. 

Кирил Маричков почина по-рано днес при подготовката на концерт на "Фондацията" в село Селановци, община Оряхово, област Враца, съобщи кметът на община Оряхово Росен Добрев. 

По време на подготовката Маричков е паднал, извикана е линейка. 79-годишният музикант е починал в линейката, каза още Добрев.

Никога човек не е готов за тръгването на такива хора, върху тях се гради българската популярна култура, каза служебният министър на културата Найден Тодоров по БТВ. "Мисля, че ще остане една дупка, която дълго време няма да бъде запълнена", каза още той.

Държавният глава Румен Радев бе посрещнат с тържествена церемония пред босненското Председателство в Сараево от председателстващия тричленното Председателство Денис Бечирович.

Президентът Радев ще проведе среща с двама от тримата членове на Председателството – председателстващия Денис Бечирович и сръбския представител Желка Цвиянович, след което ще се състоят пленарни разговори между делегациите на двете държави. Румен Радев и Денис Бечирович ще дадат съвместна пресконференция по-късно днес. 

Европейската перспектива на Босна и Херцеговина, регионалното сътрудничество в Югоизточна Европа и укрепването на сигурността и стабилността в региона, както и теми от дневния ред на двустранното партньорство, се очаква да бъдат във фокуса на срещите на президента Радев по време на официалното му посещение.

Очаква се утре българският държавен глава да се срещне и с

Районната лекарска колегия (РЛК) в Смолян ще отличи изтъкнати български лекари, съобщи д-р Даниела Дариткова – председател на РЛК.

По повод Деня на българския лекар ще се състои поредното издание на научния симпозиум "Чилова академия – 2024", организиран от колегията. Форумът ще бъде на 25 и 26 октомври в гранд хотел "Мургавец“ в Пампорово.

На заседание на Управителния съвет на РЛК е взето решение за присъждане на четири награди. Чиловата награда се присъжда на д-р Тодор Кантарджиев - председател на Българската асоциация на микробиолозите, за цялостния му научен и практически принос в областта на микробиологията. „Наградата на д-р Кантарджиев е и за активната му позиция и ангажираност с проблемите на общественото здраве в България, както и ползотворното сътрудничество и помощта, която той оказа на лечебните заведения в Смолянска област по време н

На автомагистрала „Европа“ при км 32 се провежда акция срещу нарушенията на Закона за движение по пътищата, съобщи на брифинг Владислав Павликянов, началник на сектор „Пътна полиция“ при Областната дирекция на МВР - София.

Ще се проверяват водачите за употреба на алкохол, наркотици, „Гражданска отговорност“ и техническото състояние на автомобилите.

В акцията участват представителите на агенция „Автомобилна администрация“, НАП, Агенция „Пътна инфраструктура“ и инспекцията по труда във връзка с нарушения на трудовото законодателство.

До момента е установен един водач, който е дал положителна проба за наркотици.

От ОД на МВР - София апелират към водачите на тежкотоварни автомобили над 12 тона да спазват временната организация на движението при АМ „Хемус“ касаеща тунелите „Правешки ха

Енергийната трансформация касае не само региона на Стара Загора, не само България, но и други държави като Германия, Полша, гърция, Испания и други и именно по тази причина е важно да се споделят знания, да се инициират работещи решения и да се идентифицират новите икономически дейности, които да разгърнат потенциала на региона. Това каза зам.-министъра на енергетиката Красимир Ненов по време на откриването на форум на тема "Разговори за енергийната трансформация", който се състоя в Регионалната библиотека "Захарий Княжески" в Стара Загора. Организатори са посолството на Федерална република Германия в София и Германо-Българската индустриално-търговска камара.

Според него това е изключително важна тема. "За много от участниците в дискусията тя е болезнена, тъй като засяга както съдбите на работещите във въглищните компании, така и на техните семейства и на цялата общност в регио

До февруари 2025 г. Общинските съвети трябва да са коригирали всички наредби, които касаят местните данъци, такси или цени на услуги, и те да бъдат преизчислени и в евро, каза днес Стефан Тихолов, член на УС на Националната асоциация на председателите на общински съвети (НАПОС) и председател на ОбС в Ловеч, пред участниците в дискусия, посветена на развитието на капацитета на местните парламенти като политически органи. Разговорът се проведе в рамките на Годишната среща на местните власти, организирана от Националното сдружение на общините в Република България.

Той припомни, че тази стъпка е според закона за въвеждане на еврото у нас. Тихолов обаче подчерта, че преди тези гласувания е добре по места да бъдат проведени широки кампании сред хората, за да не се стига до напрежение и да има притеснения, че изведнъж местните налози ще поскъпнат двойно и тройно.

До края на таз

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Конгрес за усложненията в естетичната дерматология започна в София
Трети конгрес по естетична дерматология с международно участие започна днес в столицата. Форумът продължава три дни - от 18 до 20 октомври, с акцент върху усложненията в естетичнат ...
Земеделският министър д-р Георги Тахов откри петия национален събор "Млечният път на България през вековете" в Луковит
Служебният министър на земеделието и храните д-р Георги Тахов откри петия национален събор "Млечният път на България през вековете" в Луковит. Основен организатор е Сдружение "Бълг ...
Предстои последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния, каза ген.-м. Явор Матеев
От понеделник предстои да преминем последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния. Това съобщи пред журналисти генерал-майор Явор ...
Фирмите, използващи изкуствен интелект, трябва да въведат принципи за защита на служителите, каза проф. Андрияна Андреева
Фирмите, които използват изкуствен интелект, трябва да въведат принципи за защита на служителите, каза днес проф. Андрияна Андреева, юрист и областен управител на Варна. Тя бе сре ...
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Втора ферма със заразени с шарка овце е констатирана в рамките на два дни в хасковското село Узунджово, съобщиха на официалната си страница от Българската агенция по безопасност на ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Конгрес за усложненията в естетичната дерматология започна в София
Трети конгрес по естетична дерматология с международно участие започна днес в столицата. Форумът продължава три дни - от 18 до 20 октомври, с акцент върху усложненията в естетичнат ...
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, съобщи министър Атанас Илков
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, а образуваните досъдебни производства за престъпления против политическите права на гражданите са 70, показват данните, ...
Предстои последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния, съобщи генерал-майор Явор Матеев
От понеделник предстои да преминем последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния. Това съобщи пред журналисти генерал-майор Явор ...
Главни прокурори обмислят всеобхватен инструмент за проследяване, блокиране и конфискация на активи, придобити по криминален път
В последните години се забелязва тенденция за повишаване на организираността при трафика на мигранти, контрабандата на наркотици, извършването на измами и други видове престъпления ...
Двама мъже са установени от полицията за ден в Русенско да шофират автомобили след употреба на наркотици
Двама мъже са установени от полицията за ден в Русенско да шофират автомобили след употреба на наркотици. Това съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Русе Даниела Малче ...
Тикер в 14:27 ч.
Трети конгрес по естетична дерматология с международно участие започна днес в ст ...
Начало Сфера
11025
България

Силните души, които не се огъват пред нищо, не изчезват, написа кметът на София Васил Терзиев за Кирил Маричков

Силните души, които не се огъват пред нищо, не изчезват, написа кметът на София Васил Терзиев в профила си във Фейсбук по повод кончината на Кирил Маричков.„Кирил Маричков ни показа какво означава да останеш верен на себе си: "Можете да ме разстроите, но не и да свирите на мен", допълва Терзиев, цитирайки музиканта.

| 11 Октомври 2024, 21:32 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Силните души, които не се огъват пред нищо, не изчезват, написа кметът на София Васил Терзиев за Кирил Маричков
Силните души, които не се огъват пред нищо, не изчезват, написа кметът на София Васил Терзиев за Кирил Маричков
Снимка © Владимир Шоков / БТА (АК)

Силните души, които не се огъват пред нищо, не изчезват, написа кметът на София Васил Терзиев в профила си във Фейсбук по повод кончината на Кирил Маричков. 

Президентът Румен Радев изразява съболезнования към семейството, близките и колегите на Николай Волев по повод загубата на видния български режисьор и сценарист, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

В съболезнователното си писмо държавният глава откроява забележителния талант, въображение и ерудиция на Волев, които личат в едни от най-обичаните български филми като „Двойникът“, „Господин за един ден", „Да обичаш на инат", „Маргарит и Маргарита" и „Козият рог“.

„Творческият размах на Николай Волев личеше във всяка сцена и кадър“, пише президентът като изтъква професионализма и посветеността на високите художествени стандарти, чиито плод е постигнатото от твореца. Държавният глава изразява увереност, че примерът на Николай Волев ще продължи да вдъхновява младите режисьори и сценаристи.

Скърбим за загу

Започва изпълнението на фаза 2 от проекта за подобряване на качеството на атмосферния въздух в Община Пловдив чрез намаляване на емисиите от фини прахови частици от битовото отопление. Проектът е финансиран по процедура "За по-чист въздух" на ОП "Околна среда" 2021 - 2027 г", съобщиха от пресцентъра на общината. Общата му стойност е 28 072 211,55 лева, от които 23 861 379,82 лв. са предоставени от Европейския фонд за регионално развитие, а останалата сума е от национално съфинансиране. 

За постигане на целта за подобряване на качеството на атмосферния въздух в Пловдив проектът предвижда подмяна на отоплителните уреди на твърдо гориво на домакинства с алтернативни видове отоплителни устройства - климатици и камини на пелети. От общината съобщиха, че близо 4000 домакинства ще могат да се възползват и да подменят отоплителните си уреди на твърдо гориво с по-екологични устройс

Urban Wine Fest София 2024 започва днес в столичното Ларго. Градският винен фестивал е посветен на многообразието на местни сортове винено грозде, с които българските винари дават автентичния облик на българското вино, посочват организаторите от Българската асоциация на винените професионалисти (БАВП).

Събитието ще се проведе днес и утре между 16:00 и 22:00 часа. Екип от винени експерти ще представят на посетителите повече от 40 вина от над 17 местни сорта. За музиката ще се погрижат Джаз формация "София" в петък и Софийски духов оркестър в събота.

Това е третото събитие от поредицата градски винени фестивали този месец. Вече минаха изданията във Велико Търново и Варна, а следващата седмица предстои Пловдив.

Urban Wine Fest е част от инициативата на БАВП - Международен ден на мавруда, която вече пета година успява да обедини винени специалисти, търговци и туристич

Започна проучване на владетелската резиденция – теренът пред източната фасада на жилищния дворец във Велики Преслав.

„Целият комплекс е интересен, тук е имало канцелария и верижна сграда. Тук е била и жилищната сграда на владетелската фамилия. Повече от 20 години вече се копае този обект. Първо с доц. Стойчо Бонев започнахме работата по обекта, а сега аз продължавам разкопките“. Това каза пред репортер в началото на започналите археологически проучвания на терена на старините във Велики Преслав д-р Радостина Благоева – ръководител на разкопките и уточни, че археологическите проучвания тази година са финансирани с близо 13 хил. лв. от Археологическия музей във Велики Преслав.

По думите най-голямата открита материална находка в района на разкопките е от 2016 година - сърцевидната апликация, златна, с клетъчен емайл, която е изложена в трезора на Ар

Съдебно разрешение за използване на специални разузнавателни средства (СРС) срещу депутат в рамките на оперативни действия е допустимо и законосъобразно. Това гласи предоставено на медиите становище на заместник-mредседателя на Софийския градски съд (СГС) Руси Алексиев.

То е повод ареста на Джейхан Ибрямов и по отношение на становището на неговите адвокати. 

Според защитата на Джейхан Ибрямов той е незаконно задържан. Адвокатите са на мнение, че председателят на Народното събрание е оставил без разглеждане искането на прокуратурата за разрешаване на задържане, което означава, че го отхвърля. Също така адвокатите на Ибрямов смятат, че неправомерно е дадено разрешение от съда за използване на специални разузнавателни средства спрямо лице с имунитет.  

Съдия Алексиев посочва, че Народното събрание или неговият председател, когато то не заседава, издава

„Кирил Маричков ни показа какво означава да останеш верен на себе си: "Можете да ме разстроите, но не и да свирите на мен", допълва Терзиев, цитирайки музиканта. 

"Уроците, музиката и думите ти остават. Почивай в мир!", пише още кметът на София. 

Кирил Маричков почина по-рано днес при подготовката на концерт на "Фондацията" в село Селановци, община Оряхово, област Враца, съобщи кметът на община Оряхово Росен Добрев. 

По време на подготовката Маричков е паднал, извикана е линейка. 79-годишният музикант е починал в линейката, каза още Добрев.

Никога човек не е готов за тръгването на такива хора, върху тях се гради българската популярна култура, каза служебният министър на културата Найден Тодоров по БТВ. "Мисля, че ще остане една дупка, която дълго време няма да бъде запълнена", каза още той.

Държавният глава Румен Радев бе посрещнат с тържествена церемония пред босненското Председателство в Сараево от председателстващия тричленното Председателство Денис Бечирович.

Президентът Радев ще проведе среща с двама от тримата членове на Председателството – председателстващия Денис Бечирович и сръбския представител Желка Цвиянович, след което ще се състоят пленарни разговори между делегациите на двете държави. Румен Радев и Денис Бечирович ще дадат съвместна пресконференция по-късно днес. 

Европейската перспектива на Босна и Херцеговина, регионалното сътрудничество в Югоизточна Европа и укрепването на сигурността и стабилността в региона, както и теми от дневния ред на двустранното партньорство, се очаква да бъдат във фокуса на срещите на президента Радев по време на официалното му посещение.

Очаква се утре българският държавен глава да се срещне и с

Районната лекарска колегия (РЛК) в Смолян ще отличи изтъкнати български лекари, съобщи д-р Даниела Дариткова – председател на РЛК.

По повод Деня на българския лекар ще се състои поредното издание на научния симпозиум "Чилова академия – 2024", организиран от колегията. Форумът ще бъде на 25 и 26 октомври в гранд хотел "Мургавец“ в Пампорово.

На заседание на Управителния съвет на РЛК е взето решение за присъждане на четири награди. Чиловата награда се присъжда на д-р Тодор Кантарджиев - председател на Българската асоциация на микробиолозите, за цялостния му научен и практически принос в областта на микробиологията. „Наградата на д-р Кантарджиев е и за активната му позиция и ангажираност с проблемите на общественото здраве в България, както и ползотворното сътрудничество и помощта, която той оказа на лечебните заведения в Смолянска област по време н

На автомагистрала „Европа“ при км 32 се провежда акция срещу нарушенията на Закона за движение по пътищата, съобщи на брифинг Владислав Павликянов, началник на сектор „Пътна полиция“ при Областната дирекция на МВР - София.

Ще се проверяват водачите за употреба на алкохол, наркотици, „Гражданска отговорност“ и техническото състояние на автомобилите.

В акцията участват представителите на агенция „Автомобилна администрация“, НАП, Агенция „Пътна инфраструктура“ и инспекцията по труда във връзка с нарушения на трудовото законодателство.

До момента е установен един водач, който е дал положителна проба за наркотици.

От ОД на МВР - София апелират към водачите на тежкотоварни автомобили над 12 тона да спазват временната организация на движението при АМ „Хемус“ касаеща тунелите „Правешки ха

Енергийната трансформация касае не само региона на Стара Загора, не само България, но и други държави като Германия, Полша, гърция, Испания и други и именно по тази причина е важно да се споделят знания, да се инициират работещи решения и да се идентифицират новите икономически дейности, които да разгърнат потенциала на региона. Това каза зам.-министъра на енергетиката Красимир Ненов по време на откриването на форум на тема "Разговори за енергийната трансформация", който се състоя в Регионалната библиотека "Захарий Княжески" в Стара Загора. Организатори са посолството на Федерална република Германия в София и Германо-Българската индустриално-търговска камара.

Според него това е изключително важна тема. "За много от участниците в дискусията тя е болезнена, тъй като засяга както съдбите на работещите във въглищните компании, така и на техните семейства и на цялата общност в регио

До февруари 2025 г. Общинските съвети трябва да са коригирали всички наредби, които касаят местните данъци, такси или цени на услуги, и те да бъдат преизчислени и в евро, каза днес Стефан Тихолов, член на УС на Националната асоциация на председателите на общински съвети (НАПОС) и председател на ОбС в Ловеч, пред участниците в дискусия, посветена на развитието на капацитета на местните парламенти като политически органи. Разговорът се проведе в рамките на Годишната среща на местните власти, организирана от Националното сдружение на общините в Република България.

Той припомни, че тази стъпка е според закона за въвеждане на еврото у нас. Тихолов обаче подчерта, че преди тези гласувания е добре по места да бъдат проведени широки кампании сред хората, за да не се стига до напрежение и да има притеснения, че изведнъж местните налози ще поскъпнат двойно и тройно.

До края на таз

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Конгрес за усложненията в естетичната дерматология започна в София
Земеделският министър д-р Георги Тахов откри петия национален събор "Млечният път на България през вековете" в Луковит
Предстои последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния, каза ген.-м. Явор Матеев
Фирмите, използващи изкуствен интелект, трябва да въведат принципи за защита на служителите, каза проф. Андрияна Андреева
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Местен фокус
Конгрес за усложненията в естетичната дерматология започна в София
Контекст
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, съобщи министър Атанас Илков
Сфера
Предстои последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния, съобщи генерал-майор Явор Матеев
Основна линия
Главни прокурори обмислят всеобхватен инструмент за проследяване, блокиране и конфискация на активи, придобити по криминален път
Основна линия
Двама мъже са установени от полицията за ден в Русенско да шофират автомобили след употреба на наркотици
Местен фокус
Земеделският министър д-р Георги Тахов откри петия национален събор "Млечният път на България през вековете" в Луковит
Сфера
Седем млади лекари получиха грамоти от лекарската колегия във Видин
В детайли
Община Стара Загора ще си сътрудничи с технологичен стартъп в подкрепа на бизнеса и заетостта на хората от региона
Основна линия
Трима души са обвинени за причинени телесни повреди след разследване на полицията в Самоков
В детайли
Присъствените обучения на членовете на секционни избирателни комисии в област Ямбол започват идната седмица
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.