Начало Основна линия Интензивен е трафикът на товарни автомобили на някои от граничните пунктове с Румъния
10031
България

Интензивен е трафикът на товарни автомобили на някои от граничните пунктове с Румъния

Интензивен е трафикът на някои от граничните пунктове с Румъния  - ГКПП "Кардам", ГКПП "Дуранкулак" и ГКПП "Никопол" на изход за товарни автомобили. Това съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“ към МВР на интернет страницата.

| 12 Октомври 2024, 08:22 ч.
Интензивен е трафикът на товарни автомобили на някои от граничните пунктове с Румъния
Интензивен е трафикът на товарни автомобили на някои от граничните пунктове с Румъния
Снимка © БТА

Интензивен е трафикът на някои от граничните пунктове с Румъния  - ГКПП "Кардам", ГКПП "Дуранкулак" и ГКПП "Никопол" на изход за товарни автомобили.  Това съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“ към МВР на интернет страницата. Информацията е актуална към 6:00 часа тази сутрин. На останалите гранични пунктове трафикът на автомобили е нормален. 

Областният управите на Ямбол Николай Костадинов върна за ново разглеждане в Общински съвет – Ямбол наредбата, уреждаща поставянето на преместваеми обекти, съобщават от пресслужбата на областната администрация.

Мотивите за връщане на Наредбата са неспазване на разпоредбите на Закона за нормативните актове и на указ, касаещ прилагането му, който регламентира формата и строежа на акта, както и правилата за формулиране на неговите разпоредби. Това се посочва в аргументите за решението на областния управител, цитирани от пресслужбата на администрацията.

Припомняме, че с решение от последното си заседание през септември, Общинският съвет гласува нова наредба, уреждаща реда и условията за поставяне на преместваеми обекти (павилиони, рекламни съоръжения и други елементи на градското обзавеждане). Внесеното от кмета на Ямбол Валентин Ревански предложение предизвика дискусия

На заседание на Общински съвет – Бяла Слатина беше подкрепено намерение на администрацията да кандидатства с проектно предложение за обновяване на стадиона в града. Финансиране ще се търси от „Националната програма на споделено финансиране на инвестиционни спортни проекти“ на Министерството на младежта и спорта (ММС). Съветниците одобриха участието на общината да бъде 10% от общата стойност на проекта. 

Община Бяла Слатина подготвя необходимата документация за финансиране на дейности по обновяване и ремонт на стадиона в град Бяла Слатина, тъй като условията за спорт там не са добри, пише в докладната на кмета инж. Иво Цветков. 

Според документа се предвиждат ремонти в основната сграда, прилежащата спортна инфраструктура и на спортни съоръжения. 

От ММС са обявили кампания за набиране на проекти от 20 септември, която изтича на 23 о

Само за летните месеци – юни, юли, август и септември, през 2024 г., са възникнали 277 произшествия с участие на тротинетки, докато през 2023 г. са били 105, седем души са загинали. Това съобщи главен инспектор Лъчезар Близнаков от „Пътна полиция” в предаването „Събуди се” по Нова телевизия.

По думите му около два и половина до три пъти се е повишил броят на произшествията с тротинетки. Затова и контролът по отношение на водачите на тези превозни средства е завишен. 

Лъчезар Близнаков обясни, че тротинетките не могат да се движат в парка. Могат да се движат по велосипедната инфраструктура, ако няма изградена такава – те са равноправни участници в движението и трябва да се движат по пътното платно.

Пътници на тротинетка не се превозват, забранен е превозът, посочи още той. Лица до 18 години задължително трябва да са с каска.

По думите му причината е, че в отделните държави членки правилата са много различни. Някъде такова производство приключва за 6 месеца, в други страни продължават по 7-8 години, обясни Радев. Той допълни, че има сериозни разлики и във възвращаемостта на дълговете. Всичко това изисква хармонизиране на процедурите, за да се чувстват сигурни инвеститорите, които са готови да вложат пари в друга държава членка, допълни Радев. По думите му на компаниите е нужна правна сигурност, за да знаят, че в случай на фалит ще могат да си възвърнат по-голямата част от това, което са вложили, при това по ясни, прозрачни и бързи процедури.

Българският евродепутат е докладчик по новата Директива за хармонизация на производствата по несъстоятелност в ЕС и увери, че ще се работи в бързи темпове, особено като се има предвид, че над 20 процента от тези случаи имат трансграничен елемент. Когато има чуждест

Четири подвижни избирателни секции ще има на територията на община Монтана за парламентарните избори на 27 октомври. Това съобщи Красимир Иванов – директор на Дирекция „Административно-правно и информационно обслужване“ в Община Монтана.

Всяка от подвижните избирателни комисии ще се състои от шестима членове. Те ще обслужват населените места град Монтана и селата Николово, Долно Белотинци, Крапчене, Стубел, Липен, Сумер, Горно Церовене, Благово, Горна Вереница, Вирове, Габровница, Клисурица, Долна Рикса и Смоляновци.

Подалите заявление да гласуват в домовете си поради невъзможност да отидат до урната са 148 човека от община Монтана.

До пет дни преди изборите там, където има образувани подвижни секции, могат да подадат заявления и други трудноподвижни граждани, които нямат възможност да стигнат до изборните помещения на 27 октомври, поясни Красими

Поради извършване на основен ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе е въведена временна организация на движение, като трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофарна уредба. Освен ГКПП „Русе“, шофьорите в региона могат да се насочат и към ГКПП „Силистра“, ГКПП „Кардам“, ГКПП „Дуранкулак“, ГКПП „Кайнарджа“ и ГКПП „Крушари“. Последните два са с работно време от 8 до 20 часа всеки ден, през тях не се пропускат товарни автомобили.

На границата с Република Гърция трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. През граничните пунктове  "Маказа", „Златоград“ и „Ивайловград“ е разрешено преминаването само на леки коли и микробуси.
Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове с Република Сърбия.

На границата с Република Северна Македония трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. На ГКПП „Гюешево“ стартира изпълнението на дейностите по договор, свързан с изграждането на Системата вход/изход на ЕС. Ще бъдат демонтирани кабините за гранични проверки на преминаващите товарни автомобили и ще бъдат заменени с нови.

Временно движението на преминаващите товарни автомобили ще бъде пренасочвано през трасетата за преминаване на леки автомобили. Възможни са известни затруднения при преминаването на ГКПП „Гюешево“.

Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове на границата с Република Турция.

Над 20 изложители и 600 участници се включиха в деветата годишна конференция за онлайн маркетинг и търговия на България Digital4Plovdiv в Международния пловдивски панаир. Конференцията, която започна днес и ще продължи утре, събра на едно място водещи български и световноизвестни представители на дигиталния бранш, успешни предприемачи, маркетолози, мениджъри и собственици на различни бизнеси, за да споделят своите знания и опит. 

Официално начало на Digital4Plovdiv дадоха организаторите Любомир Атанасов, управляващ партньор на Internet Media Group и създател на Digital4 и Преслав Бобев, управляващ партньор на Digital4. Те пожелаха успех на участниците и ги насърчиха да създават контакти и партньорства в рамките на конференцията. Програмата на събитието включва лекции на говорители от страната и чужбина, които ще засегнат актуални теми, свързани с най-новите тенденции в диг

За липса на договори за пътна маркировка в столицата, скъпи антипаркинг колчета и предпазни парапети предупредиха на брифинг общинският съветник от ГЕРБ-СДС Мирослав Боршош и Георги Георгиев, трети в листата на коалиция ГЕРБ-СДС в 25 МИР.

По искане на групата на ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет утре предстои извънредна сесия,на която да бъде изслушан кметът Васил Терзиев за проблемите с трафика в столицата. 

Договорите за пътна маркировка са изтекли през лятото, но още няма нова процедура по Закона за обществените поръчки (ЗОП), посочи Георгиев. В същото време, по думите му, има сключен договор за инхаус, за пряко възлагане, по силата на който значително поскъпват боята за маркировка, както и предпазни елементи.

София вече е градът на „златните колчета и парапети“ по този договор, те вече са три пъти по-скъпи, обяви Георги Георгиев, като уточни

Фосилизиран череп на 1,8 милиона години, открит в Дманиси, Грузия, показва, че далечните предшественици на човека принадлежат към един вид, макар и да са изглеждали различно. През 2013 г. на днешната дата съобщава за публикация на грузински и швейцарски учени в сп. "Сайънс", че Хомо хабилис, Хомо рудолфензис и Хомо еректус са от една еволюираща линия, довела до съвременния човек. 

Обектът в Дманиси, където са намерени фосилите, беше открит през 1993 г. Той е много важен, защото доказва, че ранните хора са мигрирали в Азия малко след като родът Хомо се появява в Африка. 

В емисията си “Забава и знание” на 18 октомври 2013 г. пише:

Най-ранните хора от Евразия и Африка може да са от един вид

Лондон, 18 октомври 2013 г. // Фосилизиран череп на 1,8 милиона години, открит в Дманиси, Грузия, показ

Urban Wine Fest София 2024 започва днес в столичното Ларго. Градският винен фестивал е посветен на многообразието на местни сортове винено грозде, с които българските винари дават автентичния облик на българското вино, посочват организаторите от Българската асоциация на винените професионалисти (БАВП).

Събитието ще се проведе днес и утре между 16:00 и 22:00 часа. Екип от винени експерти ще представят на посетителите повече от 40 вина от над 17 местни сорта. За музиката ще се погрижат Джаз формация "София" в петък и Софийски духов оркестър в събота.

Това е третото събитие от поредицата градски винени фестивали този месец. Вече минаха изданията във Велико Търново и Варна, а следващата седмица предстои Пловдив.

Urban Wine Fest е част от инициативата на БАВП - Международен ден на мавруда, която вече пета година успява да обедини винени специалисти, търговци и туристич

Общинският съвет в Бяла Слатина ще проведе редовното си заседание днес, съобщиха от Съвета. Двадесет и три точки са включени в предварителния дневен ред на общинските съветници.

Една от точките касае актуализация на бюджета на общината. Кметът инж. Иво Цветков предлага на съветниците бюджетът да се актуализира със 17 401 600 лв. В докладната си той посочва, че през годината, след проведени процедури за избор на изпълнители по проектите, финансирани от държавния бюджет, са сключени договори за над 14 млн. лв. Те касаят ремонт на централния площад, облагородяване на пешеходно пространство по улица „Димитър Благоев“, ремонт на улици в Бяла Слатина, както и ремонт на тротоари по протежението на улиците с името „Георги Димитров“ в селата Търнава и Алтимир. 

Две от учебните заведения в общината са спечелили проекти за над един милион лева, получени

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Предстои последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния, съобщи генерал-майор Явор Матеев
От понеделник предстои да преминем последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния. Това съобщи пред журналисти генерал-майор Явор ...
Седем млади лекари получиха грамоти от лекарската колегия във Видин
Регионалната колегия на Българския лекарски съюз (БЛС) във Видин връчи грамоти на седем млади лекари, постъпили на работа във видинската болница през последната година. Надявам се, ...
Посланикът на Франция у нас изрази признателност към МВР във връзка с помощта за организацията на сигурността на Олимпиадата в Париж
Успехът на Олимпийските и Параолимпийските игри в Париж бе възможен благодарение на добрата организация на сигурността, каза посланикът на Франция у нас Жоел Мейер по време на срещ ...
Заради случаи на пожари със загинал през последните седмици, пожарната в Кърджали излезе с препоръки за предотвратяването им
Мерки за предотвратяване на пожари през есенно-зимния сезон разпространи на сайта на МВР и по медиите Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението&ldquo ...
С над 2100 цветни стръка се оформят нови зелени пространства и алеи в Болярово по повод празника на града
С над 2100 стръка теменужки и хризантеми се оформят нови зелени пространства и цветни алеи в Болярово по повод празника на града, съобщиха от пресцентъра на Общината. С цялостно об ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, съобщи министър Атанас Илков
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, а образуваните досъдебни производства за престъпления против политическите права на гражданите са 70, показват данните, ...
Предстои последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния, съобщи генерал-майор Явор Матеев
От понеделник предстои да преминем последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния. Това съобщи пред журналисти генерал-майор Явор ...
Главни прокурори обмислят всеобхватен инструмент за проследяване, блокиране и конфискация на активи, придобити по криминален път
В последните години се забелязва тенденция за повишаване на организираността при трафика на мигранти, контрабандата на наркотици, извършването на измами и други видове престъпления ...
Двама мъже са установени от полицията за ден в Русенско да шофират автомобили след употреба на наркотици
Двама мъже са установени от полицията за ден в Русенско да шофират автомобили след употреба на наркотици. Това съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Русе Даниела Малче ...
Земеделският министър д-р Георги Тахов откри петия национален събор "Млечният път на България през вековете" в Луковит
Служебният министър на земеделието и храните д-р Георги Тахов откри петия национален събор "Млечният път на България през вековете" в Луковит. Основен организатор е Сдружение "Бълг ...
Тикер в 14:23 ч.
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, а образуваните досъд ...
Начало Основна линия
10031
България

Интензивен е трафикът на товарни автомобили на някои от граничните пунктове с Румъния

Интензивен е трафикът на някои от граничните пунктове с Румъния  - ГКПП "Кардам", ГКПП "Дуранкулак" и ГКПП "Никопол" на изход за товарни автомобили. Това съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“ към МВР на интернет страницата.

| 12 Октомври 2024, 08:22 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Интензивен е трафикът на товарни автомобили на някои от граничните пунктове с Румъния
Интензивен е трафикът на товарни автомобили на някои от граничните пунктове с Румъния
Снимка © БТА

Интензивен е трафикът на някои от граничните пунктове с Румъния  - ГКПП "Кардам", ГКПП "Дуранкулак" и ГКПП "Никопол" на изход за товарни автомобили.  Това съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“ към МВР на интернет страницата. Информацията е актуална към 6:00 часа тази сутрин. На останалите гранични пунктове трафикът на автомобили е нормален. 

Областният управите на Ямбол Николай Костадинов върна за ново разглеждане в Общински съвет – Ямбол наредбата, уреждаща поставянето на преместваеми обекти, съобщават от пресслужбата на областната администрация.

Мотивите за връщане на Наредбата са неспазване на разпоредбите на Закона за нормативните актове и на указ, касаещ прилагането му, който регламентира формата и строежа на акта, както и правилата за формулиране на неговите разпоредби. Това се посочва в аргументите за решението на областния управител, цитирани от пресслужбата на администрацията.

Припомняме, че с решение от последното си заседание през септември, Общинският съвет гласува нова наредба, уреждаща реда и условията за поставяне на преместваеми обекти (павилиони, рекламни съоръжения и други елементи на градското обзавеждане). Внесеното от кмета на Ямбол Валентин Ревански предложение предизвика дискусия

На заседание на Общински съвет – Бяла Слатина беше подкрепено намерение на администрацията да кандидатства с проектно предложение за обновяване на стадиона в града. Финансиране ще се търси от „Националната програма на споделено финансиране на инвестиционни спортни проекти“ на Министерството на младежта и спорта (ММС). Съветниците одобриха участието на общината да бъде 10% от общата стойност на проекта. 

Община Бяла Слатина подготвя необходимата документация за финансиране на дейности по обновяване и ремонт на стадиона в град Бяла Слатина, тъй като условията за спорт там не са добри, пише в докладната на кмета инж. Иво Цветков. 

Според документа се предвиждат ремонти в основната сграда, прилежащата спортна инфраструктура и на спортни съоръжения. 

От ММС са обявили кампания за набиране на проекти от 20 септември, която изтича на 23 о

Само за летните месеци – юни, юли, август и септември, през 2024 г., са възникнали 277 произшествия с участие на тротинетки, докато през 2023 г. са били 105, седем души са загинали. Това съобщи главен инспектор Лъчезар Близнаков от „Пътна полиция” в предаването „Събуди се” по Нова телевизия.

По думите му около два и половина до три пъти се е повишил броят на произшествията с тротинетки. Затова и контролът по отношение на водачите на тези превозни средства е завишен. 

Лъчезар Близнаков обясни, че тротинетките не могат да се движат в парка. Могат да се движат по велосипедната инфраструктура, ако няма изградена такава – те са равноправни участници в движението и трябва да се движат по пътното платно.

Пътници на тротинетка не се превозват, забранен е превозът, посочи още той. Лица до 18 години задължително трябва да са с каска.

По думите му причината е, че в отделните държави членки правилата са много различни. Някъде такова производство приключва за 6 месеца, в други страни продължават по 7-8 години, обясни Радев. Той допълни, че има сериозни разлики и във възвращаемостта на дълговете. Всичко това изисква хармонизиране на процедурите, за да се чувстват сигурни инвеститорите, които са готови да вложат пари в друга държава членка, допълни Радев. По думите му на компаниите е нужна правна сигурност, за да знаят, че в случай на фалит ще могат да си възвърнат по-голямата част от това, което са вложили, при това по ясни, прозрачни и бързи процедури.

Българският евродепутат е докладчик по новата Директива за хармонизация на производствата по несъстоятелност в ЕС и увери, че ще се работи в бързи темпове, особено като се има предвид, че над 20 процента от тези случаи имат трансграничен елемент. Когато има чуждест

Четири подвижни избирателни секции ще има на територията на община Монтана за парламентарните избори на 27 октомври. Това съобщи Красимир Иванов – директор на Дирекция „Административно-правно и информационно обслужване“ в Община Монтана.

Всяка от подвижните избирателни комисии ще се състои от шестима членове. Те ще обслужват населените места град Монтана и селата Николово, Долно Белотинци, Крапчене, Стубел, Липен, Сумер, Горно Церовене, Благово, Горна Вереница, Вирове, Габровница, Клисурица, Долна Рикса и Смоляновци.

Подалите заявление да гласуват в домовете си поради невъзможност да отидат до урната са 148 човека от община Монтана.

До пет дни преди изборите там, където има образувани подвижни секции, могат да подадат заявления и други трудноподвижни граждани, които нямат възможност да стигнат до изборните помещения на 27 октомври, поясни Красими

Поради извършване на основен ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе е въведена временна организация на движение, като трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофарна уредба. Освен ГКПП „Русе“, шофьорите в региона могат да се насочат и към ГКПП „Силистра“, ГКПП „Кардам“, ГКПП „Дуранкулак“, ГКПП „Кайнарджа“ и ГКПП „Крушари“. Последните два са с работно време от 8 до 20 часа всеки ден, през тях не се пропускат товарни автомобили.

На границата с Република Гърция трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. През граничните пунктове  "Маказа", „Златоград“ и „Ивайловград“ е разрешено преминаването само на леки коли и микробуси.
Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове с Република Сърбия.

На границата с Република Северна Македония трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. На ГКПП „Гюешево“ стартира изпълнението на дейностите по договор, свързан с изграждането на Системата вход/изход на ЕС. Ще бъдат демонтирани кабините за гранични проверки на преминаващите товарни автомобили и ще бъдат заменени с нови.

Временно движението на преминаващите товарни автомобили ще бъде пренасочвано през трасетата за преминаване на леки автомобили. Възможни са известни затруднения при преминаването на ГКПП „Гюешево“.

Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове на границата с Република Турция.

Над 20 изложители и 600 участници се включиха в деветата годишна конференция за онлайн маркетинг и търговия на България Digital4Plovdiv в Международния пловдивски панаир. Конференцията, която започна днес и ще продължи утре, събра на едно място водещи български и световноизвестни представители на дигиталния бранш, успешни предприемачи, маркетолози, мениджъри и собственици на различни бизнеси, за да споделят своите знания и опит. 

Официално начало на Digital4Plovdiv дадоха организаторите Любомир Атанасов, управляващ партньор на Internet Media Group и създател на Digital4 и Преслав Бобев, управляващ партньор на Digital4. Те пожелаха успех на участниците и ги насърчиха да създават контакти и партньорства в рамките на конференцията. Програмата на събитието включва лекции на говорители от страната и чужбина, които ще засегнат актуални теми, свързани с най-новите тенденции в диг

За липса на договори за пътна маркировка в столицата, скъпи антипаркинг колчета и предпазни парапети предупредиха на брифинг общинският съветник от ГЕРБ-СДС Мирослав Боршош и Георги Георгиев, трети в листата на коалиция ГЕРБ-СДС в 25 МИР.

По искане на групата на ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет утре предстои извънредна сесия,на която да бъде изслушан кметът Васил Терзиев за проблемите с трафика в столицата. 

Договорите за пътна маркировка са изтекли през лятото, но още няма нова процедура по Закона за обществените поръчки (ЗОП), посочи Георгиев. В същото време, по думите му, има сключен договор за инхаус, за пряко възлагане, по силата на който значително поскъпват боята за маркировка, както и предпазни елементи.

София вече е градът на „златните колчета и парапети“ по този договор, те вече са три пъти по-скъпи, обяви Георги Георгиев, като уточни

Фосилизиран череп на 1,8 милиона години, открит в Дманиси, Грузия, показва, че далечните предшественици на човека принадлежат към един вид, макар и да са изглеждали различно. През 2013 г. на днешната дата съобщава за публикация на грузински и швейцарски учени в сп. "Сайънс", че Хомо хабилис, Хомо рудолфензис и Хомо еректус са от една еволюираща линия, довела до съвременния човек. 

Обектът в Дманиси, където са намерени фосилите, беше открит през 1993 г. Той е много важен, защото доказва, че ранните хора са мигрирали в Азия малко след като родът Хомо се появява в Африка. 

В емисията си “Забава и знание” на 18 октомври 2013 г. пише:

Най-ранните хора от Евразия и Африка може да са от един вид

Лондон, 18 октомври 2013 г. // Фосилизиран череп на 1,8 милиона години, открит в Дманиси, Грузия, показ

Urban Wine Fest София 2024 започва днес в столичното Ларго. Градският винен фестивал е посветен на многообразието на местни сортове винено грозде, с които българските винари дават автентичния облик на българското вино, посочват организаторите от Българската асоциация на винените професионалисти (БАВП).

Събитието ще се проведе днес и утре между 16:00 и 22:00 часа. Екип от винени експерти ще представят на посетителите повече от 40 вина от над 17 местни сорта. За музиката ще се погрижат Джаз формация "София" в петък и Софийски духов оркестър в събота.

Това е третото събитие от поредицата градски винени фестивали този месец. Вече минаха изданията във Велико Търново и Варна, а следващата седмица предстои Пловдив.

Urban Wine Fest е част от инициативата на БАВП - Международен ден на мавруда, която вече пета година успява да обедини винени специалисти, търговци и туристич

Общинският съвет в Бяла Слатина ще проведе редовното си заседание днес, съобщиха от Съвета. Двадесет и три точки са включени в предварителния дневен ред на общинските съветници.

Една от точките касае актуализация на бюджета на общината. Кметът инж. Иво Цветков предлага на съветниците бюджетът да се актуализира със 17 401 600 лв. В докладната си той посочва, че през годината, след проведени процедури за избор на изпълнители по проектите, финансирани от държавния бюджет, са сключени договори за над 14 млн. лв. Те касаят ремонт на централния площад, облагородяване на пешеходно пространство по улица „Димитър Благоев“, ремонт на улици в Бяла Слатина, както и ремонт на тротоари по протежението на улиците с името „Георги Димитров“ в селата Търнава и Алтимир. 

Две от учебните заведения в общината са спечелили проекти за над един милион лева, получени

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Предстои последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния, съобщи генерал-майор Явор Матеев
Седем млади лекари получиха грамоти от лекарската колегия във Видин
Посланикът на Франция у нас изрази признателност към МВР във връзка с помощта за организацията на сигурността на Олимпиадата в Париж
Заради случаи на пожари със загинал през последните седмици, пожарната в Кърджали излезе с препоръки за предотвратяването им
С над 2100 цветни стръка се оформят нови зелени пространства и алеи в Болярово по повод празника на града
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Контекст
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, съобщи министър Атанас Илков
Сфера
Предстои последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния, съобщи генерал-майор Явор Матеев
Основна линия
Главни прокурори обмислят всеобхватен инструмент за проследяване, блокиране и конфискация на активи, придобити по криминален път
Основна линия
Двама мъже са установени от полицията за ден в Русенско да шофират автомобили след употреба на наркотици
Местен фокус
Земеделският министър д-р Георги Тахов откри петия национален събор "Млечният път на България през вековете" в Луковит
Сфера
Седем млади лекари получиха грамоти от лекарската колегия във Видин
В детайли
Община Стара Загора ще си сътрудничи с технологичен стартъп в подкрепа на бизнеса и заетостта на хората от региона
Основна линия
Трима души са обвинени за причинени телесни повреди след разследване на полицията в Самоков
В детайли
Присъствените обучения на членовете на секционни избирателни комисии в област Ямбол започват идната седмица
Местен фокус
Предстои последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния, каза ген.-м. Явор Матеев
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.