Начало Сфера Мотошествие и концерт в подкрепа на донорството и трансплантациите се провежда в центъра на София
9754
България

Мотошествие и концерт в подкрепа на донорството и трансплантациите се провежда в центъра на София

Мотошествие и концерт в подкрепа на донорството на органи и на генетичен материал се провежда в центъра на София. Събитието под надслов „Да! На живота“ се организира от Изпълнителна агенция „Медицински надзор“ с подкрепата на 36 мотоклуба и на неправителствени организации.Мотошествието започна в 9:00 ч. от пространството пред Националния исторически музей и приключи на площад ,,Народно събрание’’.

| 12 Октомври 2024, 14:17 ч.
Мотошествие и концерт в подкрепа на донорството и трансплантациите се провежда в центъра на София
Мотошествие и концерт в подкрепа на донорството и трансплантациите се провежда в центъра на София
Снимка © Милена Стойкова / БТА

Мотошествие и концерт в подкрепа на донорството на органи и на генетичен материал се провежда в центъра на София. Събитието под надслов „Да! На живота“ се организира от Изпълнителна агенция „Медицински надзор“ с подкрепата на 36 мотоклуба и на неправителствени организации. 

Категоризацията на общините трябва да бъде преразгледана и осъвременена, каза днес председателят на Управителния съвет на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) и кмет на Велико Търново Даниел Панов преди откриването на Годишната среща на местните власти, чийто домакин е Албена. Той припомни, че категоризацията е изработена през 2008 година, но оттогава са настъпили много промени, които трябва да се вземат предвид. 

Панов изрази задоволство, че новият начин за изчисляване на такса смет е отложен с една година и ще влезе в сила през 2026 г. Таксата щеше да бъде увеличена от 3 до 10 пъти на член на семейство, каза Панов. Той допълни, че по въпроса има няколко законопроекта, които трябва да бъдат приети от Народното събрание. Панов каза още, че НСОРБ иска допълнително 150 милиона лева от държавния бюджет за 2025 година, които да бъдат отпуснати на ме

Областният управител на София-град Стефан Арсов инициира работна среща във връзка с възможната нова мигрантска криза след конфликтите в Близкия Изток. Това съобщиха от пресцентъра на Областна администрация на област София.

В срещата са се включили представители на Областната администрация на София-град, Държавната агенция за бежанците при Министерския съвет, дирекция „Миграция“ към МВР, отдел „Миграция“ към СДВР, Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД), Столична регионална здравна инспекция, Регионална дирекция по социално подпомагане и главна дирекция „Гранична полиция“. От областната управа посочват, че въпреки поканата, нито един представител на Столична община не присъства на срещата.

По думите им основните изводи от дискусията са, че проблем е невъзможността за идентифициране на бежанците по име, възраст и произход поради л

Кандидатът за народен представител и водач на листата на "Възраждане" за Перник Димо Дренчев изрази загриженост за демографското състояние на България, съобщиха от пресцентъра на партията.

Демографската криза у нас е основен приоритет за "Възраждане", заяви той и добави, че тази криза не е просто социален, но и национален проблем.

"Нашата нация се свива с тревожни темпове, а това води до срив в икономиката, образованието и здравеопазването. Липсата на адекватни мерки от страна на държавата е основната причина за задълбочаването на този проблем. От "Възраждане" вярваме, че е време да се предприемат решителни действия", посочи още кандидатът. 

Според него основният фактор, възпрепятстващ младите хора да създават семейства, е несигурността в доходите и трудностите, с които се сблъскват при формирането на семейство. "Искаме да създадем среда, в която младите семе

Софийският районен съд даде ход на делото срещу Симона Радева, обвинена, че е подпомогнала Георги Семерджиев да се укрие след катастрофата на бул. "Черни връх" през юли 2022 г. Според тричленния съдебен състав няма основание делото да бъде върнато на прокуратурата. Днес се проведе разпоредително заседание по делото, като то ще продължи с разпит на свидетели на 19 ноември.

Симона Радева към момента е на свобода с наложена мярка „подписка“. Тя е обвинена за това, че на 05.07.2022 г., в София, в качеството си на младши инспектор-полицай в група „Охрана на обществения ред“ на сектор „Охранителна полиция“ към 01 РУ-СДВР, е спомогнала Георги Семерджиев, за да бъде осуетено наказателно преследване срещу него. Според обвинението тя е осигурила метална стълба, с която Семерджиев се изкачил до терасата на жилището си в София, влязъл вътре и се е укрил.

Мерки за предотвратяване на пожари през есенно-зимния сезон разпространи на сайта на МВР и по медиите Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Кърджали. Мерките са заради случаите на пожари в жилищни сгради в област Кърджали през последните седмици, съобщиха за медиите от регионалния пресцентър на МВР в областния град.

От началото на октомври в региона са възникнали три пожара, свързани с използването на отоплителни уреди, като при два от тях са нанесени материални щети, има и един загинал. Тялото му е било открито овъглено след потушаване на пожар в къща в село Висока поляна на 10 октомври. 

Последният случай на пожар е от изминалата нощ, когато се запалил комин на лятна кухня в село Айрово. Екип на пожарната служба в Кърджали е потушил пожара, преди да обхване сградата.

За сравнение, през 2023 г. са регистрирани 36 п

Мотошествието започна в 9:00 ч. от пространството пред Националния исторически музей и приключи на площад ,,Народно събрание’’. Събитието в подкрепа на донорството съвпадна със закриването на Мотосезон 2024.

Днес се събрахме всички да кажем "Да на живота", посочи Митко Рашков, президент на мотоклуб "Джентълмен". Нека си спомним за тези, които не са тук, но са дарили на някой друг живот, каза той и призова приживе всеки да си даде сметка дали би искал някога да стане донор и да продължи нечий друг живот. 

На площада беше отслужен водосвет за здраве от епископ Мелетий от Българската православна църква. Съвсем нормално е като християни да кажем "Да за живота" и сега ще се помолим Господ да подкрепи това начинание, посочи той. 

След водосвета директорът на ИА "Медицински надзор" Иванка Динева връчи благодарствени плакети на медици, близки на донори и пациенти, ангажирани с каузата на донорството. На плакетите пише "Вашата доброта създава бъдеще". Сред отличните бяха Българският лекарски съюз и болница "Лозенец". 

Иванка Динева каза , че посланието на събитието е да правим повече добро, да бъдем обединени. Символично събитието е на площад, на който традиционно се правят протести, то е изцяло насочено към доброто, отбеляза тя. 

Тежка катастрофа между два леки автомобила е станала тази сутрин в Плевенско. Това съобщи говорителят на Областната дирекция (ОД) на МВР в Плевен старши експерт Мариана Цветкова.

Сигнал за пътнотранспортното произшествие е получен в 08:10 часа в полицията. Инцидентът е на главен път Е-83 в района на местността „Шумата“, в близост до разклон за град Славяново, уточни Цветкова.

Незабавно са изпратени полицейски екипи. Установено е, че са катастрофирали два леки автомобила. Пътник, возещ се на задна дясна седалка, в единия автомобил е загинал на място. Огледите продължават.

От Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) съобщиха, че движението в района на инцидента се осъществява двупосочно в една лента. Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост, призоваха от АПИ. Трафикът се регулира от "Пътна полиция".

През миналата седмица в облас

Жена на 88 години е станала жертва на измама в Чирпан, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР в Стара Загора. Тя е дала сумата от 400 лева на непознат мъж, който е влязъл в дома и е заявил, че е изпратен от сина да достави дърва за огрев.

След като е платила сумата, жената се свързала със сина си и разбрала, че той не е поръчвал дърва, уточниха от полицията. Сигнал в полицията в Чирпан е подаден вчера, образувано е досъдебно производство за измама. 

Вчера съдът в Гълъбово осъди мъж на 49 години на година и половина затвор за телефонна измама на 83-годишна жена. 

В Пернишка област има много храмове, посветени на света Петка, а почитта към нея е много голяма и специална, каза игумения Павла в навечерието на храмовия празник на манастира "Св. Петка" в Перник. Особено в трънския край няма село, където кладенче, оброк или някое друго паметно място да не е кръстено на светицата и за което да не се твърди, че тя е минала оттам.

Всичкото това е добре обяснимо, допълни сестра Павла. Светите мощи на св. Петка пътували по Балканите, така в хората е останала тази дълбока почит. Освен това, религиозните хора имат особено отношение към жените светици, почитат ги като майки. Затова се казва мати Параскева, каза още монахинята.

В пернишкия квартал "Калкас", където се намира манастирът, от незапомнени времена първият и по-голям храмов празник е на Петковден, поясни сестра Павла.

От тази вечер ще започне богослужение, а в понеделник, 14 о

Кметът на община Мездра Иван Аспарухов получи персонална награда за принос за развитие на местното самоуправление от Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ), съобщиха от община Мездра. Оттам посочват, че наградата е връчена по време на годишната среща на местните власти, която се провежда от 13 до 15 октомври в курортен комплекс „Албена“.

Кметът на Мездра е бил отличен от НСОРБ в категорията „Средна община“. Освен Аспарухов, индивидуални награди за принос за развитие на местното самоуправление са получили кметът на община Сливен Стефан Радев в категорията „Голяма община“ и кметът на община Чепеларе Боран Хаджиев в категорията „Малка община“, съобщават от община Мездра.

Наградите  за общинар бяха връчени от председателя на НСОРБ и кмет на община Велико Търново Даниел Панов.

Припомняме, че

Повече от половината от работодателите в страната няма да наемат нови служители през следващите шест месеца. Това сочат данните от последното проучване на Българската конфедерация по заетостта (БКЗ), провело се сред 1197 компании и отнасящо се за периода октомври-март догодина. Тридесет и два процента от анкетираните компании не очакват промяна в числеността на заетите, а 24% прогнозират да наемат нови служители. Други 20% планират намаление на персонала, а 24% не са сигурни дали ще разширяват или свиват екипите си между октомври 2024 г. и март 2025 г., показват резултатите от изследването.

„Разликата между работодателите, които планират да намалят работната сила, и тези, които прогнозират да я увеличат, е +4%, или намаление с 12 процентни пункта спрямо предишното шестмесечие и спад с 6 процентни пункта в сравнение със същия период на 2023 г.“, коментират от БКЗ.

София - майка, загубила преди три години 24-годишния си син Дани, който не е получил сърце да продължи живота си, посочи, че много хора чакат трансплантация. Нека си тръгнем достойно от този свят и когато този ден настъпи, кажете "да", това ще е най-красивото "да" за някого, призова тя. 

В концерта в подкрепа на донорството участват "Подуяне блус бенд", "Конкурент" и "Акцент". Васко Кръпката и Емил Анчев споделиха , че се включват в инициативата заради човещината, защото сме хора и защото това е начинът музикантите да подкрепят каузи. 

Нека има светлина по пътя на Кирил Маричков, който вчера ни напусна, каза Васко Кръпката в началото на концерта. 

На площада пред Народното събрание са подредени информационни шатри за донорството и трансплантациите. Открита е и петиция, едната от точките, в която е апел от фондация "Искам бебе" за подкрепа от държавата за инвитро процедури с донорски яйцеклетки.

В 17:00 ч. мотошествието ще тръгне по бул. „Цариградско шосе“.

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Предстои последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния, съобщи генерал-майор Явор Матеев
От понеделник предстои да преминем последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния. Това съобщи пред журналисти генерал-майор Явор ...
Седем млади лекари получиха грамоти от лекарската колегия във Видин
Регионалната колегия на Българския лекарски съюз (БЛС) във Видин връчи грамоти на седем млади лекари, постъпили на работа във видинската болница през последната година. Надявам се, ...
Посланикът на Франция у нас изрази признателност към МВР във връзка с помощта за организацията на сигурността на Олимпиадата в Париж
Успехът на Олимпийските и Параолимпийските игри в Париж бе възможен благодарение на добрата организация на сигурността, каза посланикът на Франция у нас Жоел Мейер по време на срещ ...
Заради случаи на пожари със загинал през последните седмици, пожарната в Кърджали излезе с препоръки за предотвратяването им
Мерки за предотвратяване на пожари през есенно-зимния сезон разпространи на сайта на МВР и по медиите Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението&ldquo ...
С над 2100 цветни стръка се оформят нови зелени пространства и алеи в Болярово по повод празника на града
С над 2100 стръка теменужки и хризантеми се оформят нови зелени пространства и цветни алеи в Болярово по повод празника на града, съобщиха от пресцентъра на Общината. С цялостно об ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Конгрес за усложненията в естетичната дерматология започна в София
Трети конгрес по естетична дерматология с международно участие започна днес в столицата. Форумът продължава три дни - от 18 до 20 октомври, с акцент върху усложненията в естетичнат ...
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, съобщи министър Атанас Илков
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, а образуваните досъдебни производства за престъпления против политическите права на гражданите са 70, показват данните, ...
Предстои последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния, съобщи генерал-майор Явор Матеев
От понеделник предстои да преминем последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния. Това съобщи пред журналисти генерал-майор Явор ...
Главни прокурори обмислят всеобхватен инструмент за проследяване, блокиране и конфискация на активи, придобити по криминален път
В последните години се забелязва тенденция за повишаване на организираността при трафика на мигранти, контрабандата на наркотици, извършването на измами и други видове престъпления ...
Двама мъже са установени от полицията за ден в Русенско да шофират автомобили след употреба на наркотици
Двама мъже са установени от полицията за ден в Русенско да шофират автомобили след употреба на наркотици. Това съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Русе Даниела Малче ...
Тикер в 14:26 ч.
Трети конгрес по естетична дерматология с международно участие започна днес в ст ...
Начало Сфера
9754
България

Мотошествие и концерт в подкрепа на донорството и трансплантациите се провежда в центъра на София

Мотошествие и концерт в подкрепа на донорството на органи и на генетичен материал се провежда в центъра на София. Събитието под надслов „Да! На живота“ се организира от Изпълнителна агенция „Медицински надзор“ с подкрепата на 36 мотоклуба и на неправителствени организации.Мотошествието започна в 9:00 ч. от пространството пред Националния исторически музей и приключи на площад ,,Народно събрание’’.

| 12 Октомври 2024, 14:17 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Мотошествие и концерт в подкрепа на донорството и трансплантациите се провежда в центъра на София
Мотошествие и концерт в подкрепа на донорството и трансплантациите се провежда в центъра на София
Снимка © Милена Стойкова / БТА

Мотошествие и концерт в подкрепа на донорството на органи и на генетичен материал се провежда в центъра на София. Събитието под надслов „Да! На живота“ се организира от Изпълнителна агенция „Медицински надзор“ с подкрепата на 36 мотоклуба и на неправителствени организации. 

Категоризацията на общините трябва да бъде преразгледана и осъвременена, каза днес председателят на Управителния съвет на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) и кмет на Велико Търново Даниел Панов преди откриването на Годишната среща на местните власти, чийто домакин е Албена. Той припомни, че категоризацията е изработена през 2008 година, но оттогава са настъпили много промени, които трябва да се вземат предвид. 

Панов изрази задоволство, че новият начин за изчисляване на такса смет е отложен с една година и ще влезе в сила през 2026 г. Таксата щеше да бъде увеличена от 3 до 10 пъти на член на семейство, каза Панов. Той допълни, че по въпроса има няколко законопроекта, които трябва да бъдат приети от Народното събрание. Панов каза още, че НСОРБ иска допълнително 150 милиона лева от държавния бюджет за 2025 година, които да бъдат отпуснати на ме

Областният управител на София-град Стефан Арсов инициира работна среща във връзка с възможната нова мигрантска криза след конфликтите в Близкия Изток. Това съобщиха от пресцентъра на Областна администрация на област София.

В срещата са се включили представители на Областната администрация на София-град, Държавната агенция за бежанците при Министерския съвет, дирекция „Миграция“ към МВР, отдел „Миграция“ към СДВР, Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД), Столична регионална здравна инспекция, Регионална дирекция по социално подпомагане и главна дирекция „Гранична полиция“. От областната управа посочват, че въпреки поканата, нито един представител на Столична община не присъства на срещата.

По думите им основните изводи от дискусията са, че проблем е невъзможността за идентифициране на бежанците по име, възраст и произход поради л

Кандидатът за народен представител и водач на листата на "Възраждане" за Перник Димо Дренчев изрази загриженост за демографското състояние на България, съобщиха от пресцентъра на партията.

Демографската криза у нас е основен приоритет за "Възраждане", заяви той и добави, че тази криза не е просто социален, но и национален проблем.

"Нашата нация се свива с тревожни темпове, а това води до срив в икономиката, образованието и здравеопазването. Липсата на адекватни мерки от страна на държавата е основната причина за задълбочаването на този проблем. От "Възраждане" вярваме, че е време да се предприемат решителни действия", посочи още кандидатът. 

Според него основният фактор, възпрепятстващ младите хора да създават семейства, е несигурността в доходите и трудностите, с които се сблъскват при формирането на семейство. "Искаме да създадем среда, в която младите семе

Софийският районен съд даде ход на делото срещу Симона Радева, обвинена, че е подпомогнала Георги Семерджиев да се укрие след катастрофата на бул. "Черни връх" през юли 2022 г. Според тричленния съдебен състав няма основание делото да бъде върнато на прокуратурата. Днес се проведе разпоредително заседание по делото, като то ще продължи с разпит на свидетели на 19 ноември.

Симона Радева към момента е на свобода с наложена мярка „подписка“. Тя е обвинена за това, че на 05.07.2022 г., в София, в качеството си на младши инспектор-полицай в група „Охрана на обществения ред“ на сектор „Охранителна полиция“ към 01 РУ-СДВР, е спомогнала Георги Семерджиев, за да бъде осуетено наказателно преследване срещу него. Според обвинението тя е осигурила метална стълба, с която Семерджиев се изкачил до терасата на жилището си в София, влязъл вътре и се е укрил.

Мерки за предотвратяване на пожари през есенно-зимния сезон разпространи на сайта на МВР и по медиите Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Кърджали. Мерките са заради случаите на пожари в жилищни сгради в област Кърджали през последните седмици, съобщиха за медиите от регионалния пресцентър на МВР в областния град.

От началото на октомври в региона са възникнали три пожара, свързани с използването на отоплителни уреди, като при два от тях са нанесени материални щети, има и един загинал. Тялото му е било открито овъглено след потушаване на пожар в къща в село Висока поляна на 10 октомври. 

Последният случай на пожар е от изминалата нощ, когато се запалил комин на лятна кухня в село Айрово. Екип на пожарната служба в Кърджали е потушил пожара, преди да обхване сградата.

За сравнение, през 2023 г. са регистрирани 36 п

Мотошествието започна в 9:00 ч. от пространството пред Националния исторически музей и приключи на площад ,,Народно събрание’’. Събитието в подкрепа на донорството съвпадна със закриването на Мотосезон 2024.

Днес се събрахме всички да кажем "Да на живота", посочи Митко Рашков, президент на мотоклуб "Джентълмен". Нека си спомним за тези, които не са тук, но са дарили на някой друг живот, каза той и призова приживе всеки да си даде сметка дали би искал някога да стане донор и да продължи нечий друг живот. 

На площада беше отслужен водосвет за здраве от епископ Мелетий от Българската православна църква. Съвсем нормално е като християни да кажем "Да за живота" и сега ще се помолим Господ да подкрепи това начинание, посочи той. 

След водосвета директорът на ИА "Медицински надзор" Иванка Динева връчи благодарствени плакети на медици, близки на донори и пациенти, ангажирани с каузата на донорството. На плакетите пише "Вашата доброта създава бъдеще". Сред отличните бяха Българският лекарски съюз и болница "Лозенец". 

Иванка Динева каза , че посланието на събитието е да правим повече добро, да бъдем обединени. Символично събитието е на площад, на който традиционно се правят протести, то е изцяло насочено към доброто, отбеляза тя. 

Тежка катастрофа между два леки автомобила е станала тази сутрин в Плевенско. Това съобщи говорителят на Областната дирекция (ОД) на МВР в Плевен старши експерт Мариана Цветкова.

Сигнал за пътнотранспортното произшествие е получен в 08:10 часа в полицията. Инцидентът е на главен път Е-83 в района на местността „Шумата“, в близост до разклон за град Славяново, уточни Цветкова.

Незабавно са изпратени полицейски екипи. Установено е, че са катастрофирали два леки автомобила. Пътник, возещ се на задна дясна седалка, в единия автомобил е загинал на място. Огледите продължават.

От Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) съобщиха, че движението в района на инцидента се осъществява двупосочно в една лента. Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост, призоваха от АПИ. Трафикът се регулира от "Пътна полиция".

През миналата седмица в облас

Жена на 88 години е станала жертва на измама в Чирпан, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР в Стара Загора. Тя е дала сумата от 400 лева на непознат мъж, който е влязъл в дома и е заявил, че е изпратен от сина да достави дърва за огрев.

След като е платила сумата, жената се свързала със сина си и разбрала, че той не е поръчвал дърва, уточниха от полицията. Сигнал в полицията в Чирпан е подаден вчера, образувано е досъдебно производство за измама. 

Вчера съдът в Гълъбово осъди мъж на 49 години на година и половина затвор за телефонна измама на 83-годишна жена. 

В Пернишка област има много храмове, посветени на света Петка, а почитта към нея е много голяма и специална, каза игумения Павла в навечерието на храмовия празник на манастира "Св. Петка" в Перник. Особено в трънския край няма село, където кладенче, оброк или някое друго паметно място да не е кръстено на светицата и за което да не се твърди, че тя е минала оттам.

Всичкото това е добре обяснимо, допълни сестра Павла. Светите мощи на св. Петка пътували по Балканите, така в хората е останала тази дълбока почит. Освен това, религиозните хора имат особено отношение към жените светици, почитат ги като майки. Затова се казва мати Параскева, каза още монахинята.

В пернишкия квартал "Калкас", където се намира манастирът, от незапомнени времена първият и по-голям храмов празник е на Петковден, поясни сестра Павла.

От тази вечер ще започне богослужение, а в понеделник, 14 о

Кметът на община Мездра Иван Аспарухов получи персонална награда за принос за развитие на местното самоуправление от Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ), съобщиха от община Мездра. Оттам посочват, че наградата е връчена по време на годишната среща на местните власти, която се провежда от 13 до 15 октомври в курортен комплекс „Албена“.

Кметът на Мездра е бил отличен от НСОРБ в категорията „Средна община“. Освен Аспарухов, индивидуални награди за принос за развитие на местното самоуправление са получили кметът на община Сливен Стефан Радев в категорията „Голяма община“ и кметът на община Чепеларе Боран Хаджиев в категорията „Малка община“, съобщават от община Мездра.

Наградите  за общинар бяха връчени от председателя на НСОРБ и кмет на община Велико Търново Даниел Панов.

Припомняме, че

Повече от половината от работодателите в страната няма да наемат нови служители през следващите шест месеца. Това сочат данните от последното проучване на Българската конфедерация по заетостта (БКЗ), провело се сред 1197 компании и отнасящо се за периода октомври-март догодина. Тридесет и два процента от анкетираните компании не очакват промяна в числеността на заетите, а 24% прогнозират да наемат нови служители. Други 20% планират намаление на персонала, а 24% не са сигурни дали ще разширяват или свиват екипите си между октомври 2024 г. и март 2025 г., показват резултатите от изследването.

„Разликата между работодателите, които планират да намалят работната сила, и тези, които прогнозират да я увеличат, е +4%, или намаление с 12 процентни пункта спрямо предишното шестмесечие и спад с 6 процентни пункта в сравнение със същия период на 2023 г.“, коментират от БКЗ.

София - майка, загубила преди три години 24-годишния си син Дани, който не е получил сърце да продължи живота си, посочи, че много хора чакат трансплантация. Нека си тръгнем достойно от този свят и когато този ден настъпи, кажете "да", това ще е най-красивото "да" за някого, призова тя. 

В концерта в подкрепа на донорството участват "Подуяне блус бенд", "Конкурент" и "Акцент". Васко Кръпката и Емил Анчев споделиха , че се включват в инициативата заради човещината, защото сме хора и защото това е начинът музикантите да подкрепят каузи. 

Нека има светлина по пътя на Кирил Маричков, който вчера ни напусна, каза Васко Кръпката в началото на концерта. 

На площада пред Народното събрание са подредени информационни шатри за донорството и трансплантациите. Открита е и петиция, едната от точките, в която е апел от фондация "Искам бебе" за подкрепа от държавата за инвитро процедури с донорски яйцеклетки.

В 17:00 ч. мотошествието ще тръгне по бул. „Цариградско шосе“.

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Предстои последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния, съобщи генерал-майор Явор Матеев
Седем млади лекари получиха грамоти от лекарската колегия във Видин
Посланикът на Франция у нас изрази признателност към МВР във връзка с помощта за организацията на сигурността на Олимпиадата в Париж
Заради случаи на пожари със загинал през последните седмици, пожарната в Кърджали излезе с препоръки за предотвратяването им
С над 2100 цветни стръка се оформят нови зелени пространства и алеи в Болярово по повод празника на града
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Местен фокус
Конгрес за усложненията в естетичната дерматология започна в София
Контекст
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, съобщи министър Атанас Илков
Сфера
Предстои последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния, съобщи генерал-майор Явор Матеев
Основна линия
Главни прокурори обмислят всеобхватен инструмент за проследяване, блокиране и конфискация на активи, придобити по криминален път
Основна линия
Двама мъже са установени от полицията за ден в Русенско да шофират автомобили след употреба на наркотици
Местен фокус
Земеделският министър д-р Георги Тахов откри петия национален събор "Млечният път на България през вековете" в Луковит
Сфера
Седем млади лекари получиха грамоти от лекарската колегия във Видин
В детайли
Община Стара Загора ще си сътрудничи с технологичен стартъп в подкрепа на бизнеса и заетостта на хората от региона
Основна линия
Трима души са обвинени за причинени телесни повреди след разследване на полицията в Самоков
В детайли
Присъствените обучения на членовете на секционни избирателни комисии в област Ямбол започват идната седмица
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.