Начало Контекст Пред приключване е жътвата на слънчоглед в област Добрич, средният добив е 180,2 кг/дка
9507
Икономика

Пред приключване е жътвата на слънчоглед в област Добрич, средният добив е 180,2 кг/дка

Около 10 000 дка от маслодайния слънчоглед са останали за прибиране от земеделските стопани в област Добрич, показват данни на Министерството на земеделието и храните, предоставени в отговор на въпрос на . Засетите площи с културата са 932 850 дка, като са пожънати 920 120 дка. При маслодайния слънчоглед средният добив за областта е 180,2 кг/дка.Най-висок добив са получили стопаните в община Тервел, където прибират по 200 кг/дка.

| 12 Октомври 2024, 16:01 ч.
Пред приключване е жътвата на слънчоглед в област Добрич, средният добив е 180,2 кг/дка
Пред приключване е жътвата на слънчоглед в област Добрич, средният добив е 180,2 кг/дка
Снимка © DFA

Около 10 000 дка от маслодайния слънчоглед са останали за прибиране от земеделските стопани в област Добрич, показват данни на Министерството на земеделието и храните, предоставени в отговор на въпрос на . Засетите площи с културата са 932 850 дка, като са пожънати 920 120 дка. При маслодайния слънчоглед средният добив за областта е 180,2 кг/дка. Най-висок добив са получили стопаните в община Тервел, където прибират по 200 кг/дка. Средният добив от културата в общините Добрич, Балчик и Генерал Тошево е 180 кг/дка. В община Добричка е 185 кг/дка. По 170 кг/дка прибират стопаните в общините Каварна, Крушари и Шабла. Реколтирани са 869 410 дка от засети 932 850 дка. 

Икономическият обмен между България и Босна и Херцеговина е във възходящо развитие, но има далеч по-голям неизползван потенциал, заяви държавният глава Румен Радев днес на съвместна пресконференция след среща с председателстващия босненското Председателство Денис Бечирович в Сараево.

"Предложих да подпишем меморандум за взаимна защита на инвестициите", отбеляза Радев на пресконференцията. "Ние имаме интерес да разширяваме производството, да търсим нови възможности за съвместни предприятия. Убеден съм, че българският бизнес ще намери силно присъствие в Босна при наличие на повече информация".

Председателстващият босненското Председателство отбеляза, че в икономически план се забелязват позитивни тенденции, като износът от Босна за България през 2023 г. е възлязъл на 115 милиона конвертируеми марки (приблизително същата стойност и в лева – бел. ред.), а вносът от Бъл

Намален брой на загинали и ранени при катастрофи от началото на година досега спрямо същия период на 2023 г. отчете на брифинг днес главен инспектор Тодор Мишинев, началник на „Пътна полиция“ към Областната дирекция на МВР в Ямбол. Паралелно с това за регион Ямбол се регистрира значителен ръст на установените нарушения, като издадените актове и фишове са с 11 000 повече спрямо миналогодишния период.

Тежките пътнотранспортни нарушения през настоящата година от януари досега са общо 38, което с 21 случая по-малко спрямо същия период на 2023, посочи гл. инспектор Мишинев. Загинали при катастрофи през 2024 до момента са седем души, като последните две жертви са от началото на октомври. Спрямо периода януари-средата на октомври 2023 г. броят на загиналите в Ямболско е с трима души по-малко. Спад има и в броя на ранените – за 2024 г. досега те са 44, а за същия пери

Край пловдивския квартал "Прослав" е възникнал пожар в незаконно сметище. Горят строителни отпадъци на обща площ от 3-4 декара, съобщиха от Областна администрация - Пловдив. По данни на началника на Аварийно-спасителния отряд към Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (РДПБЗН) - Пловдив гл. инспектор Димитър Бришимов, който е на място, огънят е ограничен и се прави всичко възможно за бързото потушаване на пожара.

Замерванията на пожарната не отчитат вредни вещества във въздуха в околните населени места. Вятърът е силен, духа на запад и в близките села в тази посока може да се усети миризма на дим, но няма опасност за хората. Огънят е локализиран, но на места тлеят огнища, коментира инспектор Бришимов.

Припомняме, че на 12 октомври през нощта гореше депото за битови отпадъци край село Цалапица. 

Международният ден на белия бастун 15 октомври ще бъде отбелязан от Центъра за социална рехабилитация и интеграция на лица със зрителни увреждания в Шумен с Ден на отворените врати, съобщи Миглена Пенкова, социален работник в центъра.

Тя каза, че инициативата е ежегодна и целта е да бъде информирана обществеността за незрящите хора, да се акцентира върху техните потребности и тяхното безопасно придвижване в градската среда.

"След 13:00 часа в Центъра за социална рехабилитация и интеграция на всеки кръгъл час ще бъдат представени помощно-техническите средства, които използват незрящите хора, с основните обучителни моменти при нашата работа, свързани с ориентиране, мобилност и брайлова грамотност", добави Пенкова.

"Още в този момент е разположена експозиция с помощно-технически средства. В 13:00 ч. тя ще бъде официално открита и достъпна за обществеността, медиите

От днес е отворено движението по бул. „Тодор Каблешков“ между бул. „Черни връх“ и ул. „Емилиян Станев“, съобщиха от Столична община. Движението се извършва в две пътни платна двупосочно, има нови две ленти за автомобилно движение, ново осветление и е резервирано бъдещо трасе за трамвай. Предстои да бъде положена хоризонтална пътна маркировка, с която ще се обособи бус лента. 

Изграден е тротоарът на южното пътно платно, осигурен е пешеходен достъп, озеленяване и велоалея. Осигурен е достъп и до ул. “Емилиян Станев“. 

Кръстовището на бул. „Черни връх“ и бул. „Тодор Каблешков“ е част от третия градски ринг на София, обясниха от Столична община. 

Дейностите по изграждането на бул. „Тодор Каблешков“ продължават в участъка от ул. „Емилиян Станев“ до ул. &bdquo

Миналата стопанска година жътвата на слънчоглед приключи със среден добив за областта от 170,2 кг/дка. 

Средният добив при царевицата за зърно в област Добрич е 301 кг/дка. Той е най-висок в община Тервел, където земеделците прибират до 415 кг/дка, а най-нисък е в община Балчик - 200 кг/дка. В община Генерал Тошево земеделците са прибрали среден добив от слънчогледа 230 кг/дка.

Средният добив от културата в община Добричка е 350 кг/дка, в община Добрич земеделците прибират по 330 кг/дка. При земеделските стопани в община Каварна средният добив е 250 кг/дка, в Шабла - 235,4 кг/дка, а в Крушари - по 310 кг/дка. Към момента е прибрана реколтата от 624 450 дка, а засетите с царевица полета в област Добрич са 816 350 дка, посочват още от МЗХ.

През миналата стопанска година засетите площи с царевица за зърно са били 970 800 дка, а средният добив е бил 314,1 кг/дка. 

За Коледните празници „Български държавни железници“ ще организират пътуване със специален влак с парен локомотив, съобщават от пресцентъра на дружеството. В тази връзка националният железопътен превозвач предоставя възможност на своите клиенти да спечелят ваучер за пътуване с Коледния влак.

За целта пътуващите с влак на територията на страната могат да участват в томбола, чрез която от всички регистрирани валидни билети на лотариен принцип ще бъдат избрани 15 печеливши участници. Срокът за участие в томболата е до 31 октомври 2024 г.

Печелившите участници, които ще получат ваучер за специално организирано пътуване с влака за Коледните празници, ще бъдат изтеглени на 15 ноември 2024 г.

Парният локомотив на Коледния влак е участник в най-новия български филм „Гунди – легенда за любовта“ и ще предостави възможност на пътуващите да изпит

През изминалата седмица са санкционирани 24 души за неизползване на предпазен колан в моторни превозни средства, съобщи на брифинг старши инспектор Красимир Кирилов - началник група „Пътен контрол, организация на движението и превантивна дейност“ в сектор „Пътна полиция“ при Областна дирекция на МВР - Монтана.

Акция на ROADPOL насочена към управлението на превозни средства без използване на предпазни колани, предпазни каски и системи за предпазване на деца, както и неправилно използване на мобилни телефони се проведе между седми и 13 октомври на територията на област Монтана.

За периода са проверени общо 417 водачи на моторни превозни средства. За неизползване на предпазни колани са глобени 24 души, от които девет шофьори, седем пътници возещи се на предната седалка и шестима пътници, возещи се на задната седалка на автомобили. За говорене по теле

Общинският съвет на Лъки решава дали да кандидатства с проект за изграждане на две социални услуги - Център за специализирана подкрепа за лица с увреждания и техните семейства в село Борово и Резидентна грижа за пълнолетни лица с интелектуални затруднения. Това е записано в дневния ред на днешното му заседание. Предложението трябва да бъде подадено към Министерството на труда и социалната политика, като общият размер на безвъзмездната финансова помощ е 100%, а предвидените за Община Лъки средства - са 5,2 млн. лева.

Финансирането е по Националния план за възстановяване и устойчивост по мярката „Изграждане и оборудване на нови социални и интегрирани здравно-социални услуги за резидентна грижа и специализирани социални услуги за лица с увреждания“.

Дейността е във връзка със заложените в Закона за социалните услуги срокове до първи януари 2035 г. за закриване н

В страната няма Общински съвет (ОбС), който да не излъчва заседанията си онлайн, каза председателят на Националната асоциация на председателите на Общински съвети (НАПОС) Венцислав Спирдонов, който оглавява и ОбС във Велико Търново. Той бе сред участниците в дискусия, посветена на развитието на капацитета на местните парламенти като политически органи. Разговорът се състоя в рамките на Годишната среща на местните власти, организирана от Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ).

Спирдонов уточни, че ако понякога има заседания, които не се излъчват онлайн, това се дължи на технически проблеми, а не на неизпълнение на законовите изисквания. По думите му Общинските съвети вече са обезпечени с нужната апаратура.

Когато нещата са ясно регламентирани, съветите работят добре и спазват законодателството, допълни Спирдонов. Според него е абсолютно ненужно д

Общо четирима души са задържани по време на проведената днес специализирана полицейска операция във видинския квартал „Нов път“. Образувани са едно досъдебно производство и три предварителни проверки, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Видин. 

Припомняме, че операцията е за противодействие както на конвенционалната престъпност, така и срещу престъпления, свързани с купуването и продаването на гласове. В нея са участвали четири екипа на жандармерията, служители от видинското районно управление, от криминална, икономическа, охранителна и пътна полиция на областната дирекция, както и разследващи полицаи. На изградените три временни контролно-пропускателни пункта при входно-изходните точки на квартал „Нов път“ екипите са проверявали водачите на преминаващите моторни превозни средства. Паралелно са извършвали проверки на частни адреси, обществени

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Първото застудяване тази есен вече е факт, съобщи дежурният в метеорологичната станция на връх Рожен. Най-ниската температура е измерена в Чепеларе – минус 4 градуса, а на Р ...
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете, съобщиха от общинския пресцентър. Услугата е част от стремежа на общината да насърч ...
Митничари задържаха 100 000 къса контрабандни цигари в турски камион на "Капитан Андреево"
Митническите служители на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Капитан Андреево" откриха и задържаха 100 000 къса (5000 кутии) контрабандни цигари при проверка на товаре ...
Военноморските сили получиха два нови автономни дистанционно управляеми подводни апарата по програма на Министерството на отбраната на САЩ
В Хидрографска служба на Военноморските сили бяха получени два нови автономни дистанционно управляеми подводни апарата UUV„Teledyne Gavia“. Придобивката се осъществява ...
С отварянето на кръстовището на бул. "Черни връх" и бул. "Тодор Каблешков" намаляваме задръстванията в тази част на града, написа Васил Терзиев
Днес отворихме новото кръстовище на бул. "Черни връх" и бул. "Тодор Каблешков". Така намаляваме задръствания в тази част на града, написа кметът на София Васил Терзиев в профила си ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Започва изпълнението на втората фаза от проекта за подобряване на качеството на въздуха в Община Пловдив
Започва изпълнението на фаза 2 от проекта за подобряване на качеството на атмосферния въздух в Община Пловдив чрез намаляване на емисиите от фини прахови частици от битовото отопле ...
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
През нощта ще бъде ясно, в Източна България ще духа слаб вятър от изток-североизток, на запад ще е почти тихо, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). ...
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Първото застудяване тази есен вече е факт, съобщи дежурният в метеорологичната станция на връх Рожен. Най-ниската температура е измерена в Чепеларе – минус 4 градуса, а на Р ...
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Втора ферма със заразени с шарка овце е констатирана в рамките на два дни в хасковското село Узунджово, съобщиха на официалната си страница от Българската агенция по безопасност на ...
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете, съобщиха от общинския пресцентър. Услугата е част от стремежа на общината да насърч ...
Тикер в 11:48 ч.
Започва изпълнението на фаза 2 от проекта за подобряване на качеството на атмосф ...
Начало Контекст
9507
Икономика

Пред приключване е жътвата на слънчоглед в област Добрич, средният добив е 180,2 кг/дка

Около 10 000 дка от маслодайния слънчоглед са останали за прибиране от земеделските стопани в област Добрич, показват данни на Министерството на земеделието и храните, предоставени в отговор на въпрос на . Засетите площи с културата са 932 850 дка, като са пожънати 920 120 дка. При маслодайния слънчоглед средният добив за областта е 180,2 кг/дка.Най-висок добив са получили стопаните в община Тервел, където прибират по 200 кг/дка.

| 12 Октомври 2024, 16:01 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Пред приключване е жътвата на слънчоглед в област Добрич, средният добив е 180,2 кг/дка
Пред приключване е жътвата на слънчоглед в област Добрич, средният добив е 180,2 кг/дка
Снимка © DFA

Около 10 000 дка от маслодайния слънчоглед са останали за прибиране от земеделските стопани в област Добрич, показват данни на Министерството на земеделието и храните, предоставени в отговор на въпрос на . Засетите площи с културата са 932 850 дка, като са пожънати 920 120 дка. При маслодайния слънчоглед средният добив за областта е 180,2 кг/дка. Най-висок добив са получили стопаните в община Тервел, където прибират по 200 кг/дка. Средният добив от културата в общините Добрич, Балчик и Генерал Тошево е 180 кг/дка. В община Добричка е 185 кг/дка. По 170 кг/дка прибират стопаните в общините Каварна, Крушари и Шабла. Реколтирани са 869 410 дка от засети 932 850 дка. 

Икономическият обмен между България и Босна и Херцеговина е във възходящо развитие, но има далеч по-голям неизползван потенциал, заяви държавният глава Румен Радев днес на съвместна пресконференция след среща с председателстващия босненското Председателство Денис Бечирович в Сараево.

"Предложих да подпишем меморандум за взаимна защита на инвестициите", отбеляза Радев на пресконференцията. "Ние имаме интерес да разширяваме производството, да търсим нови възможности за съвместни предприятия. Убеден съм, че българският бизнес ще намери силно присъствие в Босна при наличие на повече информация".

Председателстващият босненското Председателство отбеляза, че в икономически план се забелязват позитивни тенденции, като износът от Босна за България през 2023 г. е възлязъл на 115 милиона конвертируеми марки (приблизително същата стойност и в лева – бел. ред.), а вносът от Бъл

Намален брой на загинали и ранени при катастрофи от началото на година досега спрямо същия период на 2023 г. отчете на брифинг днес главен инспектор Тодор Мишинев, началник на „Пътна полиция“ към Областната дирекция на МВР в Ямбол. Паралелно с това за регион Ямбол се регистрира значителен ръст на установените нарушения, като издадените актове и фишове са с 11 000 повече спрямо миналогодишния период.

Тежките пътнотранспортни нарушения през настоящата година от януари досега са общо 38, което с 21 случая по-малко спрямо същия период на 2023, посочи гл. инспектор Мишинев. Загинали при катастрофи през 2024 до момента са седем души, като последните две жертви са от началото на октомври. Спрямо периода януари-средата на октомври 2023 г. броят на загиналите в Ямболско е с трима души по-малко. Спад има и в броя на ранените – за 2024 г. досега те са 44, а за същия пери

Край пловдивския квартал "Прослав" е възникнал пожар в незаконно сметище. Горят строителни отпадъци на обща площ от 3-4 декара, съобщиха от Областна администрация - Пловдив. По данни на началника на Аварийно-спасителния отряд към Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (РДПБЗН) - Пловдив гл. инспектор Димитър Бришимов, който е на място, огънят е ограничен и се прави всичко възможно за бързото потушаване на пожара.

Замерванията на пожарната не отчитат вредни вещества във въздуха в околните населени места. Вятърът е силен, духа на запад и в близките села в тази посока може да се усети миризма на дим, но няма опасност за хората. Огънят е локализиран, но на места тлеят огнища, коментира инспектор Бришимов.

Припомняме, че на 12 октомври през нощта гореше депото за битови отпадъци край село Цалапица. 

Международният ден на белия бастун 15 октомври ще бъде отбелязан от Центъра за социална рехабилитация и интеграция на лица със зрителни увреждания в Шумен с Ден на отворените врати, съобщи Миглена Пенкова, социален работник в центъра.

Тя каза, че инициативата е ежегодна и целта е да бъде информирана обществеността за незрящите хора, да се акцентира върху техните потребности и тяхното безопасно придвижване в градската среда.

"След 13:00 часа в Центъра за социална рехабилитация и интеграция на всеки кръгъл час ще бъдат представени помощно-техническите средства, които използват незрящите хора, с основните обучителни моменти при нашата работа, свързани с ориентиране, мобилност и брайлова грамотност", добави Пенкова.

"Още в този момент е разположена експозиция с помощно-технически средства. В 13:00 ч. тя ще бъде официално открита и достъпна за обществеността, медиите

От днес е отворено движението по бул. „Тодор Каблешков“ между бул. „Черни връх“ и ул. „Емилиян Станев“, съобщиха от Столична община. Движението се извършва в две пътни платна двупосочно, има нови две ленти за автомобилно движение, ново осветление и е резервирано бъдещо трасе за трамвай. Предстои да бъде положена хоризонтална пътна маркировка, с която ще се обособи бус лента. 

Изграден е тротоарът на южното пътно платно, осигурен е пешеходен достъп, озеленяване и велоалея. Осигурен е достъп и до ул. “Емилиян Станев“. 

Кръстовището на бул. „Черни връх“ и бул. „Тодор Каблешков“ е част от третия градски ринг на София, обясниха от Столична община. 

Дейностите по изграждането на бул. „Тодор Каблешков“ продължават в участъка от ул. „Емилиян Станев“ до ул. &bdquo

Миналата стопанска година жътвата на слънчоглед приключи със среден добив за областта от 170,2 кг/дка. 

Средният добив при царевицата за зърно в област Добрич е 301 кг/дка. Той е най-висок в община Тервел, където земеделците прибират до 415 кг/дка, а най-нисък е в община Балчик - 200 кг/дка. В община Генерал Тошево земеделците са прибрали среден добив от слънчогледа 230 кг/дка.

Средният добив от културата в община Добричка е 350 кг/дка, в община Добрич земеделците прибират по 330 кг/дка. При земеделските стопани в община Каварна средният добив е 250 кг/дка, в Шабла - 235,4 кг/дка, а в Крушари - по 310 кг/дка. Към момента е прибрана реколтата от 624 450 дка, а засетите с царевица полета в област Добрич са 816 350 дка, посочват още от МЗХ.

През миналата стопанска година засетите площи с царевица за зърно са били 970 800 дка, а средният добив е бил 314,1 кг/дка. 

За Коледните празници „Български държавни железници“ ще организират пътуване със специален влак с парен локомотив, съобщават от пресцентъра на дружеството. В тази връзка националният железопътен превозвач предоставя възможност на своите клиенти да спечелят ваучер за пътуване с Коледния влак.

За целта пътуващите с влак на територията на страната могат да участват в томбола, чрез която от всички регистрирани валидни билети на лотариен принцип ще бъдат избрани 15 печеливши участници. Срокът за участие в томболата е до 31 октомври 2024 г.

Печелившите участници, които ще получат ваучер за специално организирано пътуване с влака за Коледните празници, ще бъдат изтеглени на 15 ноември 2024 г.

Парният локомотив на Коледния влак е участник в най-новия български филм „Гунди – легенда за любовта“ и ще предостави възможност на пътуващите да изпит

През изминалата седмица са санкционирани 24 души за неизползване на предпазен колан в моторни превозни средства, съобщи на брифинг старши инспектор Красимир Кирилов - началник група „Пътен контрол, организация на движението и превантивна дейност“ в сектор „Пътна полиция“ при Областна дирекция на МВР - Монтана.

Акция на ROADPOL насочена към управлението на превозни средства без използване на предпазни колани, предпазни каски и системи за предпазване на деца, както и неправилно използване на мобилни телефони се проведе между седми и 13 октомври на територията на област Монтана.

За периода са проверени общо 417 водачи на моторни превозни средства. За неизползване на предпазни колани са глобени 24 души, от които девет шофьори, седем пътници возещи се на предната седалка и шестима пътници, возещи се на задната седалка на автомобили. За говорене по теле

Общинският съвет на Лъки решава дали да кандидатства с проект за изграждане на две социални услуги - Център за специализирана подкрепа за лица с увреждания и техните семейства в село Борово и Резидентна грижа за пълнолетни лица с интелектуални затруднения. Това е записано в дневния ред на днешното му заседание. Предложението трябва да бъде подадено към Министерството на труда и социалната политика, като общият размер на безвъзмездната финансова помощ е 100%, а предвидените за Община Лъки средства - са 5,2 млн. лева.

Финансирането е по Националния план за възстановяване и устойчивост по мярката „Изграждане и оборудване на нови социални и интегрирани здравно-социални услуги за резидентна грижа и специализирани социални услуги за лица с увреждания“.

Дейността е във връзка със заложените в Закона за социалните услуги срокове до първи януари 2035 г. за закриване н

В страната няма Общински съвет (ОбС), който да не излъчва заседанията си онлайн, каза председателят на Националната асоциация на председателите на Общински съвети (НАПОС) Венцислав Спирдонов, който оглавява и ОбС във Велико Търново. Той бе сред участниците в дискусия, посветена на развитието на капацитета на местните парламенти като политически органи. Разговорът се състоя в рамките на Годишната среща на местните власти, организирана от Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ).

Спирдонов уточни, че ако понякога има заседания, които не се излъчват онлайн, това се дължи на технически проблеми, а не на неизпълнение на законовите изисквания. По думите му Общинските съвети вече са обезпечени с нужната апаратура.

Когато нещата са ясно регламентирани, съветите работят добре и спазват законодателството, допълни Спирдонов. Според него е абсолютно ненужно д

Общо четирима души са задържани по време на проведената днес специализирана полицейска операция във видинския квартал „Нов път“. Образувани са едно досъдебно производство и три предварителни проверки, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Видин. 

Припомняме, че операцията е за противодействие както на конвенционалната престъпност, така и срещу престъпления, свързани с купуването и продаването на гласове. В нея са участвали четири екипа на жандармерията, служители от видинското районно управление, от криминална, икономическа, охранителна и пътна полиция на областната дирекция, както и разследващи полицаи. На изградените три временни контролно-пропускателни пункта при входно-изходните точки на квартал „Нов път“ екипите са проверявали водачите на преминаващите моторни превозни средства. Паралелно са извършвали проверки на частни адреси, обществени

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Митничари задържаха 100 000 къса контрабандни цигари в турски камион на "Капитан Андреево"
Военноморските сили получиха два нови автономни дистанционно управляеми подводни апарата по програма на Министерството на отбраната на САЩ
С отварянето на кръстовището на бул. "Черни връх" и бул. "Тодор Каблешков" намаляваме задръстванията в тази част на града, написа Васил Терзиев
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Основна линия
Започва изпълнението на втората фаза от проекта за подобряване на качеството на въздуха в Община Пловдив
Сфера
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
Контекст
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Местен фокус
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Контекст
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Контекст
Митничари задържаха 100 000 къса контрабандни цигари в турски камион на "Капитан Андреево"
На преден план
Д-р Вилхелм Елисеев и д-р Пламена Вълчева бяха наградени от регионалната колегия на Българския лекарски съюз във Видин
Основна линия
При операция на полицията в Монтанско за ден са разкрити 14 престъпления
На преден план
В Търговище започва мащабен ремонт на спортната зала „Иван Ангелов“
Основна линия
Как улична котка стана космонавт преди 61 години
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.