Начало Основна линия Рок музиканти за Кирил Маричков: Той беше лидер, икона в рок музиката, песните и посланията му ще останат
9175
България

Рок музиканти за Кирил Маричков: Той беше лидер, икона в рок музиката, песните и посланията му ще останат

Вчера българската рок сцена загуби една от големите си легенди – Кирил Маричков.За мен Кирил Маричков беше рок икона, творец, който е дал много на българската  рок музика със своите послания, с посланията си към младите хора, сподели Емил Анчев, вокалист на група „Конкурент“.

| 12 Октомври 2024, 16:49 ч.
Рок музиканти за Кирил Маричков: Той беше лидер, икона в рок музиката, песните и посланията му ще останат
Рок музиканти за Кирил Маричков: Той беше лидер, икона в рок музиката, песните и посланията му ще останат
Снимка © Христо Стефанов, )

Кирил Маричков беше лидер, икона в рок музиката, песните и посланията му ще останат, казаха рок музикантите Емил Анчев, вокалист на група „Конкурент", и Васил Георгиев (Васко Кръпката, „Подуене блус бенд).

Почти 5000 участници и гости събра спортното състезание „Лозарски пътища“ в Чирпан, съобщиха от местната администрация. В състезанието се включиха над 1300 деца и младежи и 2000 участници в различните дисциплини, а организаторите съобщиха, че следващото издание ще бъде на 21, 22 и 23 септември идната година. 

„Благодаря на всички участници, посетители и спомоществуватели на състезанието „Лозарски пътища“, което цели да популяризира чрез спорт и култура отглеждането на лозя и производството на вино в общините Чирпан и Братя Даскалови“, каза кметът на Чирпан Ивайло Крачолов.

Инициативата на кмета е част от концепцията му за развитие на туризма в региона, посочиха от администрацията. По време на спортните състезания Крачолов изрази удовлетворението си, че „общинското ръководство намери нишата заедно с колоездачните клубове &bd

Национален тест на системата BG-Alert ще се проведе днес. В продължение на половин час – от 13:00 до 13:30 часа, ще бъде извършена проверка на функционирането на всички компоненти на системата, съобщиха от МВР.

Чрез системата BG-Alert ще бъде разпространено съобщение до крайни мобилни устройства на гражданите на територията на цялата страна, съдържащо текст на български и английски език. Получаването на съобщението ще бъде еднократно, съпроводено от специфичен звук и/или вибрация.

Тестовите съобщения от BG-Alert подлежат на управление и могат да бъдат активирани/деактивирани от потребителите. Подробна информация за настройка на Вашето устройство може да намерите тук.

Експерти на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Русе съставиха акт за установяване на административно нарушение на „Линамар Лайт Металс Русе“ ЕООД, съобщи днес експертът по „Връзки с обществеността“ в екоинспекцията Рени Петрова. 

Тя уточни, че е установено нарушено условие в комплексното разрешително на дружеството, като е допуснато разпространение на миризми, извън производствената площадка, установено в началото на октомври.

Актът е предявен писмено на оператора, поради липса на законов представител на фирмата, но в присъствието на трима податели на сигнала и служител на екоинспекцията. 

На 2 октомври, дежурен екип, назначен със заповед на директора на екоинспекцията Дауд Ибрям, е извършил  обход в Източна промишлена зона. В 19:40 ч. експертите на РИОСВ – Русе са потвърдили наличието на характ

Общинският съвет на Лъки решава дали да кандидатства с проект за изграждане на две социални услуги - Център за специализирана подкрепа за лица с увреждания и техните семейства в село Борово и Резидентна грижа за пълнолетни лица с интелектуални затруднения. Това е записано в дневния ред на днешното му заседание. Предложението трябва да бъде подадено към Министерството на труда и социалната политика, като общият размер на безвъзмездната финансова помощ е 100%, а предвидените за Община Лъки средства - са 5,2 млн. лева.

Финансирането е по Националния план за възстановяване и устойчивост по мярката „Изграждане и оборудване на нови социални и интегрирани здравно-социални услуги за резидентна грижа и специализирани социални услуги за лица с увреждания“.

Дейността е във връзка със заложените в Закона за социалните услуги срокове до първи януари 2035 г. за закриване н

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов ще участва в заседание на Военния комитет на Европейския съюз, което започва днес в Будапеща, Унгария. Форумът се провежда в рамките на унгарското ротационно председателство на Съвета на ЕС, съобщиха от Министерството на отбраната. 

По време на заседанието ще бъдат обсъдени въпроси, свързани с изпълнението на стратегическите цели на Европейския съюз в областта на отбраната и други актуални теми от дневния ред на Общата политика за сигурност и отбрана, произтичащи от динамичната обстановка по сигурността. 

На третия ден от мероприятието, 16 октомври, началниците на отбраната ще присъстват на Деня за високопоставени гости на многонационалното учение  „BRAVE WARRIOR 2024“. Въоръжените сили на Република България участват в учението с формирования от Военновъздушните сили, един транспортен самолет C-27J С

Вчера българската рок сцена загуби една от големите си легенди – Кирил Маричков.

За мен Кирил Маричков беше рок икона, творец, който е дал много на българската  рок музика със своите послания, с посланията си към младите хора, сподели Емил Анчев, вокалист на група „Конкурент“.

Той беше човекът, който откри мен и нашата рок група през 1987 г., и помогна да запишем първата си плоча в „Балкантон“, върна се изпълнителят назад във времето. 

Маричков остава на един пиедестал, с песните и посланията си към нас ще остане завинаги в сърцата ни, добави Анчев. А за мен и като човекът, който ми е дал път в рок музиката, добави той. Според вокалиста на „Конкурент“ не би било лошо с един голям концерт да бъде почетена паметта на Кирил Маричков, на който различни изпълнители да изпеят неговите песни.

Кирил Маричков беше лидер, водач, гуру, личност, „абсолютен чешит“, каза Васко Кръпката. Според него той е светъл пример как човек може да живее без да изневерява на идеалите си, да оцелява в системата преди 1989 г. и да прави кариера, въпреки системата. А след това при демокрацията - въпреки проблемите - да продължава да издава албуми, да прави нови песни. Той продължи напред и беше много активен - почти 80-годишен беше все още на сцената, посочи Васко Кръпката. По думите му песните на Маричков ще останат, ще останат посланията му и човещината. Духът е тук, допълни той.

През изминалата седмица полицаите в Плевенско са съставили 304  акта на нарушители на Закона за движение по пътищата, съобщи на пресконференция началникът на сектор „Пътна полиция“ при Областна дирекция  (ОД) на МВР в Плевен главен инспектор Даниел Петров.

 От съставените 304 акта, 131 са изготвени от служители на сектор „Пътна полиция“. Наложени са 680 глоби по фиш. Съставени са и 496 електронни фиша, каза още той.

От 7  до 13 октомври в областта са настъпили 36 пътнотранспортни произшествия, като при четири от тях има ранени. Няма загинали граждани. Само с материални щети са 32 от инцидентите, отчете главен инспектор Петров.

От началото на годината служители на ОДМВР – Плевен са съставили 22 акта на шофьори, които не използват пътя по предназначение и шофират с висока скорост, уточни той.

Полицията се

Един човек е загинал и 24-ма са ранени при 19 пътнотранспортни произшествия в страната през изминалото денонощие, съобщиха на сайта на МВР.

В София са станали две тежки катастрофи и 19 леки пътни инцидента. Двама души са пострадали. 

От началото на месеца при пътни произшествия са загинали 17 човека, а 305 са ранени. За периода от началото на годината при катастрофи са загинали 355-ма, а 7127 души са пострадали.

При сравнение с реалните данни за загиналите участници в движението (424) през същия период на 2023 г., се отчитат 69 по-малко през 2024 г.

 

Във връзка с постъпил на 10 октомври сигнал за замърсяване на река Новачица в района на Ловен парк, експерти на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) – София са извършили незабавна проверка на място. След направен обход на реката са констатирани видими промени в качеството на водата с характеристики за битови отпадъчни води. Това се посочва в прессъобщение на РИОСВ-София. Изискана е и информация от Басейнова дирекция „Дунавски район“, район „Изгрев“ към Столичната община и „Софийска вода“ АД. 

От представителите на „Софийска вода“ АД, присъствали на проверката, е представена информация, че дружеството е възложител по изпълнението на спешен авариен проект за подмяна на десен слатински колектор в участъка между улица „д-р Любен Русев“ и болница „Свети Наум“, информират от РИОСВ-

Апелативен съд – Пловдив потвърди взетата от окръжния съд мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо братята Иван и Атанас Димитрови, обвинени за убийството на 48-годишния Борис Кисьов в карловското село Столетово, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. 

Срещу двамата са повдигнати обвинения за това, че на 06.10.2024 г. в Столетово, като съизвършители и в съучастие, умишлено са умъртвили Борис Кисьов като са го нападнали с нож пред дома му посред нощ, за да „уредят“ дългогодишен спор помежду им за дворно място. Атанас Димитров е осъждан, затова обвинението му е за убийство при условията на опасен рецидив, което се наказва с лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. За престъплението, в което е обвинен брат му Димитров – за убийство, наказанието е от 10 до 20 г. лишаване от свобо

От утре започва третирането на терени, засегнати от борова процесионка в старозагорския квартал "Три чучура - север", съобщиха от пресцентъра на местната администрация. С това Община Стара Загора продължава последователните дейности по ограничаване и унищожаване на популацията на вредителя.

Сред дейностите са наземно пръскане с биологичен агент в старозагорските паркове и квартали, механична борба с изрязване на гнездата на ларвите вредители по дърветата с автовишка и прибирането им в найлонов чувал, който след това се изгаря в инсинератор, поставяне на феромонни капани, които улавят процесионката още като молец.

От администрацията предупреждават гражданите за специално внимание към указателните табели за обработката на терените. Парливите космици на боровата процесионка са опасни и причиняват обриви, а при по-чувствителните хора и при домашните животни могат да дов

Да не се сещаме за хората, когато си отидат, да ги почитаме приживе, да звучат техните песни – така блус легендата смята, че ще е най-добре да бъде почетена паметта му. Най-голямата му любов бяха песните. Това важи и за Ваня Костова, Вили Кавалджиев, нека музиката им остане, призова Васко Кръпката.

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Община Стара Загора ще си сътрудничи с технологичен стартъп в подкрепа на бизнеса и заетостта на хората от региона
Община Стара Загора ще си сътрудничи с технологичния стартъп VibeJobs в подкрепа на бизнеса и заетостта на хората от региона. Това обяви на пресконференция днес заместник-кметът Ра ...
Присъствените обучения на членовете на секционни избирателни комисии в област Ямбол започват идната седмица
Присъствените обучения на членовете на секционни избирателни комисии в област Ямбол започват идната седмица. За петте общини в региона те ще се състоят от 21 до 23 октомври. Това к ...
В Габрово пристигнаха бюлетините за предстоящите избори, съобщиха от Областната администрация
В Габрово пристигнаха 98 хил. броя бюлетини за предстоящите предсрочни парламентарни избори. Това съобщиха във Фейсбук от Областната администрация в Габрово.  Товарът е бил съ ...
До няколко дни ще започне поетапното пускане на парното в Перник, съобщиха от топлофикационното дружество
От 21 октомври ще започне поетапното пускане на отоплението в Перник, съобщават от „Топлофикация – Перник“. Във връзка с очакваното понижение на среднодневните те ...
Отвориха за кандидатстване процедура "За по-добро бъдеще" за предоставяне на пакети с продукти за новородени
Отворена за кандидатстване е процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „За по-добро бъдеще“ по Програма „Храни и основно материално подпо ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, съобщи министър Атанас Илков
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, а образуваните досъдебни производства за престъпления против политическите права на гражданите са 70, показват данните, ...
Предстои последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния, съобщи генерал-майор Явор Матеев
От понеделник предстои да преминем последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния. Това съобщи пред журналисти генерал-майор Явор ...
Главни прокурори обмислят всеобхватен инструмент за проследяване, блокиране и конфискация на активи, придобити по криминален път
В последните години се забелязва тенденция за повишаване на организираността при трафика на мигранти, контрабандата на наркотици, извършването на измами и други видове престъпления ...
Двама мъже са установени от полицията за ден в Русенско да шофират автомобили след употреба на наркотици
Двама мъже са установени от полицията за ден в Русенско да шофират автомобили след употреба на наркотици. Това съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Русе Даниела Малче ...
Земеделският министър д-р Георги Тахов откри петия национален събор "Млечният път на България през вековете" в Луковит
Служебният министър на земеделието и храните д-р Георги Тахов откри петия национален събор "Млечният път на България през вековете" в Луковит. Основен организатор е Сдружение "Бълг ...
Тикер в 14:22 ч.
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, а образуваните досъд ...
Начало Основна линия
9175
България

Рок музиканти за Кирил Маричков: Той беше лидер, икона в рок музиката, песните и посланията му ще останат

Вчера българската рок сцена загуби една от големите си легенди – Кирил Маричков.За мен Кирил Маричков беше рок икона, творец, който е дал много на българската  рок музика със своите послания, с посланията си към младите хора, сподели Емил Анчев, вокалист на група „Конкурент“.

| 12 Октомври 2024, 16:49 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Рок музиканти за Кирил Маричков: Той беше лидер, икона в рок музиката, песните и посланията му ще останат
Рок музиканти за Кирил Маричков: Той беше лидер, икона в рок музиката, песните и посланията му ще останат
Снимка © Христо Стефанов, )

Кирил Маричков беше лидер, икона в рок музиката, песните и посланията му ще останат, казаха рок музикантите Емил Анчев, вокалист на група „Конкурент", и Васил Георгиев (Васко Кръпката, „Подуене блус бенд).

Почти 5000 участници и гости събра спортното състезание „Лозарски пътища“ в Чирпан, съобщиха от местната администрация. В състезанието се включиха над 1300 деца и младежи и 2000 участници в различните дисциплини, а организаторите съобщиха, че следващото издание ще бъде на 21, 22 и 23 септември идната година. 

„Благодаря на всички участници, посетители и спомоществуватели на състезанието „Лозарски пътища“, което цели да популяризира чрез спорт и култура отглеждането на лозя и производството на вино в общините Чирпан и Братя Даскалови“, каза кметът на Чирпан Ивайло Крачолов.

Инициативата на кмета е част от концепцията му за развитие на туризма в региона, посочиха от администрацията. По време на спортните състезания Крачолов изрази удовлетворението си, че „общинското ръководство намери нишата заедно с колоездачните клубове &bd

Национален тест на системата BG-Alert ще се проведе днес. В продължение на половин час – от 13:00 до 13:30 часа, ще бъде извършена проверка на функционирането на всички компоненти на системата, съобщиха от МВР.

Чрез системата BG-Alert ще бъде разпространено съобщение до крайни мобилни устройства на гражданите на територията на цялата страна, съдържащо текст на български и английски език. Получаването на съобщението ще бъде еднократно, съпроводено от специфичен звук и/или вибрация.

Тестовите съобщения от BG-Alert подлежат на управление и могат да бъдат активирани/деактивирани от потребителите. Подробна информация за настройка на Вашето устройство може да намерите тук.

Експерти на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Русе съставиха акт за установяване на административно нарушение на „Линамар Лайт Металс Русе“ ЕООД, съобщи днес експертът по „Връзки с обществеността“ в екоинспекцията Рени Петрова. 

Тя уточни, че е установено нарушено условие в комплексното разрешително на дружеството, като е допуснато разпространение на миризми, извън производствената площадка, установено в началото на октомври.

Актът е предявен писмено на оператора, поради липса на законов представител на фирмата, но в присъствието на трима податели на сигнала и служител на екоинспекцията. 

На 2 октомври, дежурен екип, назначен със заповед на директора на екоинспекцията Дауд Ибрям, е извършил  обход в Източна промишлена зона. В 19:40 ч. експертите на РИОСВ – Русе са потвърдили наличието на характ

Общинският съвет на Лъки решава дали да кандидатства с проект за изграждане на две социални услуги - Център за специализирана подкрепа за лица с увреждания и техните семейства в село Борово и Резидентна грижа за пълнолетни лица с интелектуални затруднения. Това е записано в дневния ред на днешното му заседание. Предложението трябва да бъде подадено към Министерството на труда и социалната политика, като общият размер на безвъзмездната финансова помощ е 100%, а предвидените за Община Лъки средства - са 5,2 млн. лева.

Финансирането е по Националния план за възстановяване и устойчивост по мярката „Изграждане и оборудване на нови социални и интегрирани здравно-социални услуги за резидентна грижа и специализирани социални услуги за лица с увреждания“.

Дейността е във връзка със заложените в Закона за социалните услуги срокове до първи януари 2035 г. за закриване н

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов ще участва в заседание на Военния комитет на Европейския съюз, което започва днес в Будапеща, Унгария. Форумът се провежда в рамките на унгарското ротационно председателство на Съвета на ЕС, съобщиха от Министерството на отбраната. 

По време на заседанието ще бъдат обсъдени въпроси, свързани с изпълнението на стратегическите цели на Европейския съюз в областта на отбраната и други актуални теми от дневния ред на Общата политика за сигурност и отбрана, произтичащи от динамичната обстановка по сигурността. 

На третия ден от мероприятието, 16 октомври, началниците на отбраната ще присъстват на Деня за високопоставени гости на многонационалното учение  „BRAVE WARRIOR 2024“. Въоръжените сили на Република България участват в учението с формирования от Военновъздушните сили, един транспортен самолет C-27J С

Вчера българската рок сцена загуби една от големите си легенди – Кирил Маричков.

За мен Кирил Маричков беше рок икона, творец, който е дал много на българската  рок музика със своите послания, с посланията си към младите хора, сподели Емил Анчев, вокалист на група „Конкурент“.

Той беше човекът, който откри мен и нашата рок група през 1987 г., и помогна да запишем първата си плоча в „Балкантон“, върна се изпълнителят назад във времето. 

Маричков остава на един пиедестал, с песните и посланията си към нас ще остане завинаги в сърцата ни, добави Анчев. А за мен и като човекът, който ми е дал път в рок музиката, добави той. Според вокалиста на „Конкурент“ не би било лошо с един голям концерт да бъде почетена паметта на Кирил Маричков, на който различни изпълнители да изпеят неговите песни.

Кирил Маричков беше лидер, водач, гуру, личност, „абсолютен чешит“, каза Васко Кръпката. Според него той е светъл пример как човек може да живее без да изневерява на идеалите си, да оцелява в системата преди 1989 г. и да прави кариера, въпреки системата. А след това при демокрацията - въпреки проблемите - да продължава да издава албуми, да прави нови песни. Той продължи напред и беше много активен - почти 80-годишен беше все още на сцената, посочи Васко Кръпката. По думите му песните на Маричков ще останат, ще останат посланията му и човещината. Духът е тук, допълни той.

През изминалата седмица полицаите в Плевенско са съставили 304  акта на нарушители на Закона за движение по пътищата, съобщи на пресконференция началникът на сектор „Пътна полиция“ при Областна дирекция  (ОД) на МВР в Плевен главен инспектор Даниел Петров.

 От съставените 304 акта, 131 са изготвени от служители на сектор „Пътна полиция“. Наложени са 680 глоби по фиш. Съставени са и 496 електронни фиша, каза още той.

От 7  до 13 октомври в областта са настъпили 36 пътнотранспортни произшествия, като при четири от тях има ранени. Няма загинали граждани. Само с материални щети са 32 от инцидентите, отчете главен инспектор Петров.

От началото на годината служители на ОДМВР – Плевен са съставили 22 акта на шофьори, които не използват пътя по предназначение и шофират с висока скорост, уточни той.

Полицията се

Един човек е загинал и 24-ма са ранени при 19 пътнотранспортни произшествия в страната през изминалото денонощие, съобщиха на сайта на МВР.

В София са станали две тежки катастрофи и 19 леки пътни инцидента. Двама души са пострадали. 

От началото на месеца при пътни произшествия са загинали 17 човека, а 305 са ранени. За периода от началото на годината при катастрофи са загинали 355-ма, а 7127 души са пострадали.

При сравнение с реалните данни за загиналите участници в движението (424) през същия период на 2023 г., се отчитат 69 по-малко през 2024 г.

 

Във връзка с постъпил на 10 октомври сигнал за замърсяване на река Новачица в района на Ловен парк, експерти на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) – София са извършили незабавна проверка на място. След направен обход на реката са констатирани видими промени в качеството на водата с характеристики за битови отпадъчни води. Това се посочва в прессъобщение на РИОСВ-София. Изискана е и информация от Басейнова дирекция „Дунавски район“, район „Изгрев“ към Столичната община и „Софийска вода“ АД. 

От представителите на „Софийска вода“ АД, присъствали на проверката, е представена информация, че дружеството е възложител по изпълнението на спешен авариен проект за подмяна на десен слатински колектор в участъка между улица „д-р Любен Русев“ и болница „Свети Наум“, информират от РИОСВ-

Апелативен съд – Пловдив потвърди взетата от окръжния съд мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо братята Иван и Атанас Димитрови, обвинени за убийството на 48-годишния Борис Кисьов в карловското село Столетово, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. 

Срещу двамата са повдигнати обвинения за това, че на 06.10.2024 г. в Столетово, като съизвършители и в съучастие, умишлено са умъртвили Борис Кисьов като са го нападнали с нож пред дома му посред нощ, за да „уредят“ дългогодишен спор помежду им за дворно място. Атанас Димитров е осъждан, затова обвинението му е за убийство при условията на опасен рецидив, което се наказва с лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. За престъплението, в което е обвинен брат му Димитров – за убийство, наказанието е от 10 до 20 г. лишаване от свобо

От утре започва третирането на терени, засегнати от борова процесионка в старозагорския квартал "Три чучура - север", съобщиха от пресцентъра на местната администрация. С това Община Стара Загора продължава последователните дейности по ограничаване и унищожаване на популацията на вредителя.

Сред дейностите са наземно пръскане с биологичен агент в старозагорските паркове и квартали, механична борба с изрязване на гнездата на ларвите вредители по дърветата с автовишка и прибирането им в найлонов чувал, който след това се изгаря в инсинератор, поставяне на феромонни капани, които улавят процесионката още като молец.

От администрацията предупреждават гражданите за специално внимание към указателните табели за обработката на терените. Парливите космици на боровата процесионка са опасни и причиняват обриви, а при по-чувствителните хора и при домашните животни могат да дов

Да не се сещаме за хората, когато си отидат, да ги почитаме приживе, да звучат техните песни – така блус легендата смята, че ще е най-добре да бъде почетена паметта му. Най-голямата му любов бяха песните. Това важи и за Ваня Костова, Вили Кавалджиев, нека музиката им остане, призова Васко Кръпката.

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Община Стара Загора ще си сътрудничи с технологичен стартъп в подкрепа на бизнеса и заетостта на хората от региона
Присъствените обучения на членовете на секционни избирателни комисии в област Ямбол започват идната седмица
В Габрово пристигнаха бюлетините за предстоящите избори, съобщиха от Областната администрация
До няколко дни ще започне поетапното пускане на парното в Перник, съобщиха от топлофикационното дружество
Отвориха за кандидатстване процедура "За по-добро бъдеще" за предоставяне на пакети с продукти за новородени
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Контекст
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, съобщи министър Атанас Илков
Сфера
Предстои последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния, съобщи генерал-майор Явор Матеев
Основна линия
Главни прокурори обмислят всеобхватен инструмент за проследяване, блокиране и конфискация на активи, придобити по криминален път
Основна линия
Двама мъже са установени от полицията за ден в Русенско да шофират автомобили след употреба на наркотици
Местен фокус
Земеделският министър д-р Георги Тахов откри петия национален събор "Млечният път на България през вековете" в Луковит
Сфера
Седем млади лекари получиха грамоти от лекарската колегия във Видин
В детайли
Община Стара Загора ще си сътрудничи с технологичен стартъп в подкрепа на бизнеса и заетостта на хората от региона
Основна линия
Трима души са обвинени за причинени телесни повреди след разследване на полицията в Самоков
В детайли
Присъствените обучения на членовете на секционни избирателни комисии в област Ямбол започват идната седмица
Местен фокус
Предстои последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния, каза ген.-м. Явор Матеев
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.