Начало Местен фокус В Бургас организират конкурс за ученическа рисунка и литературна творба на тема "Народните будители от моя роден край"
7858
България

В Бургас организират конкурс за ученическа рисунка и литературна творба на тема "Народните будители от моя роден край"

Конкурс за рисунка или литературна творба на тема "Народните будители от моя роден край", с благоволението на Негово Високопреосвещенство Сливенския митрополит Арсений, организират в Бургас Общината, Центърът за подкрепа на личностното развитие и неделното училище към храм "Св. Пимен Зографски".За участие могат да се запишат ученици от първи до 12 клас, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.

| 13 Октомври 2024, 07:15 ч.
В Бургас организират конкурс за ученическа рисунка и литературна творба на тема
В Бургас организират конкурс за ученическа рисунка и литературна творба на тема "Народните будители от моя роден край"
Снимка © БТА

Конкурс за рисунка или литературна творба на тема "Народните будители от моя роден край", с благоволението на Негово Високопреосвещенство Сливенския митрополит Арсений, организират в Бургас Общината, Центърът за подкрепа на личностното развитие и неделното училище към храм "Св. Пимен Зографски". За участие могат да се запишат ученици от първи до 12 клас, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.

Осигуряването на достъп до архитектурна, транспортна и комуникационна среда е сред основните проблеми за хората със зрителни затруднения.Това каза Васил Долапчиев от Съюза на слепите в България. Той посочи, че в големите общини се работи за подобряване на условията, но добави, че „има още много какво да се желае“. Коментарът му е във връзка с отбелязването на Международния ден на белия бастун.

По отношение на нормативната база нещата стоят много добре, работихме усърдно и променихме доста неща, заимствайки европейския и световен опит в тази област, заяви още Долапчиев. Има обаче занижен контрол, лошо качество на изпълнение на проекти за осигуряване на достъп до средата, добави той.

Друго предизвикателство е осигуряването на заетост и възможността незрящите хора, особено младите, да имат собствени доходи, посочи Долапчиев. Хората със зрителни проблеми имат ну

„Български държавни железници“ (БДЖ) организират атракционни пътувания с влак с парен локомотив по маршрутите София - Перник - София и София - Радомир - София във връзка с тематичните празници в Перник и Радомир, съобщиха от пресцентъра на националния железопътен превозвач. 

На 19 октомври, събота, в град Перник се отбелязва празника на града, а на 20 октомври, неделя, в Радомир ще се проведат тържества по повод Деня на бозата.

Атракционната композиция, съставена от четири пътнически вагона, ще бъде теглена от ретро парен локомотив серия 01.23, който е произведен във фабриката SLM Winterthur – Швейцария през 1935 г. и е представител на най-масовата серия бързоходни локомотиви в историята на българските железници, посочват от железниците.

На 19 октомври специалният влак ще тръгне от Централна гара София в 09:30 ч. и ще пристигне на гарата в г

Полицията в Пловдив работи по два случая, свързани подготовката за провеждането на парламентарните избори на 27 октомври. Това съобщи пред журналисти заместник-директорът на Областната дирекция на МВР в града комисар Николай Кирков. От началото на предизборната кампания униформените са проверили общо осем случая, като по шест от тях не се е потвърдила информацията и са прекратени с постановления на наблюдаващите прокурори. 

От 27 септември до момента са проверени над 400 обекта, като в тях са включени всички т.нар. рискови зони, които са определени от полицията на базата на анализ. Сред тях заложните къщи и дружества за бързи кредита са 226. Проведени са беседи с над 400 души от криминалния контингент и с над 50 т.нар. ромски лидери. Към момента са издадени 32 протокола за предупреждения по Закона за МВР. В над 180 големи фирми на територията на областта са извършвани пров

През следващите четири дни, от 17 до 20 октомври, в София ще се проведе спортното събитие "Taekwon-Do for the rights". Това каза Венцислав Игнатов, председател на Централен полицейски Таекуондо клуб. Събитието се организира от клуба съвместно с още девет държави.

„Надграждаме програмата за деца „Приятели на полицията“ на европейско ниво, по европейски проект. От утре започват да пристигат представители от десет европейски държави, като във всяка делегация има по петнадесет състезатели по таекуондо, от 12 до 17 години, и петима възрастни – треньори, полицаи или представители на правоохранителна агенция и съдия“, обясни Игнатов и уточни, че страните освен България, са Румъния, Гърция, Сърбия, Словения, Словакия, Унгария, Белгия, Полша и Латвия. 

Той допълни, че гостите ще посетят Музея на МВР, а в петък, с възрастните, ще бъде орган

Въпреки дигитализацията на процесите в туризма, класическите туроператори не бива да бъдат отписвани с лека ръка, те няма да изчезнат още дълги години, каза днес съпредседателят на Варненската туристическа камара (ВТК) проф. Стоян Маринов преди откриването на 17-ия Черноморски туристически форум, посветен на предизвикателствата пред зеления и дигиталния преход в този сектор. Основен организатор на срещата е ВТК, а в разговора се включиха представители на бранша, на неправителствени организации, на общински, държавни и образователни институции. Сред гостите на форума бе и областният управител на Варна проф. Андрияна Андреева.

Дигитализацията навлиза все повече в хотелиерството, но с различни темпове, коментира Маринов. По думите му скоростта на процеса зависи от това къде се намира и колко е голям хотелът, дали е сезонен или целогодишен, колко е склонен да инвестира собственикъ

Поводът е предстоящият Ден на будителите, който се отбелязва на 1 ноември. Конкурсът има за цел да поощрява и утвърждава интереса на учениците към историята на родния край чрез запознаването на живота и делото на будителите, да стимулира творческата изява към изобразителното изкуство, литературата и светото православие.

Всеки участник може да представи само по една паспартирана рисунка, а всякo училище, клуб, читалище или творческа формация  – до пет паспартирани  рисунки. Техниката, която трябва да се използва е акварел, темпера, пастели, туш и др.

Рисунките трябва да се изпращат до 24 октомври в Центъра за подкрепа на личностното развитие в Бургас. 

Жури от бургаски художници, организатори и учители по изобразително изкуство ще определи носителите на наградите в раздел  "Рисунка".

В раздела "Литературна творба" участниците могат да представят стих, есе или разказ. Жури от преподаватели по религия, православие, богослови и писатели ще определи носителите  на наградите в този раздел.

Шест участъка с концентрация на пътнотранспортни произшествия са регистрирани от „Пътна полиция“ – Враца, съобщи началникът на сектора главен инспектор Христо Димитров. Той посочи, че за периода юли 2023 – юни 2024 г. на тези шест участъка са станали 26 катастрофи. 

Няма жертви. Пострадалите са осемнайсет души. В петнайсет от случаите времето е било облачно или дъждовно, а пътната настилка мокра, затова призоваваме шофьорите да бъдат внимателни при подобни атмосферни условия, каза Димитров.  

Шестте участъка са по пътища извън населени места в област Враца. Средно 26 000 моторни превозни средства преминават през тях за денонощие, става известно от анализа на „Пътна полиция“. Най-интензивен е трафикът на участъка Монтана – Мездра, където близо 10 000 превозни средства минават за 24 часа. 

Четири от шестте уч

Фосилизиран череп на 1,8 милиона години, открит в Дманиси, Грузия, показва, че далечните предшественици на човека принадлежат към един вид, макар и да са изглеждали различно. През 2013 г. на днешната дата съобщава за публикация на грузински и швейцарски учени в сп. "Сайънс", че Хомо хабилис, Хомо рудолфензис и Хомо еректус са от една еволюираща линия, довела до съвременния човек. 

Обектът в Дманиси, където са намерени фосилите, беше открит през 1993 г. Той е много важен, защото доказва, че ранните хора са мигрирали в Азия малко след като родът Хомо се появява в Африка. 

В емисията си “Забава и знание” на 18 октомври 2013 г. пише:

Най-ранните хора от Евразия и Африка може да са от един вид

Лондон, 18 октомври 2013 г. // Фосилизиран череп на 1,8 милиона години, открит в Дманиси, Грузия, показ

Нужно е възнагражденията на общинските съветници да бъдат ясно регламентирани, а не да бъдат до определен процент от заплатите на администрацията, каза Златко Живков, член на Управителния съвет (УС) на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) и кмет на Монтана, по време на дискусия, посветена на развитието на капацитета на Общинските съвети като политически органи на местното самоуправление. Разговорът е в рамките на Годишната среща на местните власти, която се провежда в к.к. "Албена", и организирана от НСОРБ.

По думите на Живков, ако има ясен регламент за възнагражденията на съветниците, няма да се стига до неудобни ситуации при гласуването им нито за самите тях, нито за кметовете. Той припомни, че в страната са избрани 5053 съветници, а парите за заплатите им не се осигуряват от държавата, а от местните приходи.

Живков коментира още, че една от

Мащабите на трафика на хора стават все по-големи всяка година. Това каза пред журналисти Даниела Савеклиева, секретар на Националната комисия за борба с трафика на хора, по повод предстоящия „Поход за свободата“, който ще се състои на 19 октомври в София.

В България за 2023 г. жертвите на трафик на хора са 89, а от началото на 2024 г. са 55. Но това са само формално идентифицираните жертви – тези, които са предприели правни действия срещу престъпниците, обясни Савеклиева. Тя подчерта обаче, че голяма част от пострадалите отказват да предприемат правни действия и не влизат в статистиката, но мащабите са по-големи.

В Европейския съюз всяка година има около 7000 жертви на трафика на хора. Ако преди засегнатите са били социално слаби или безработни хора, сега, чрез социалните мрежи, всеки може да се стане жертва, обясни Савеклиева. По думите й трафикът на х

Шофьорите в Бургаско стават все по-дисциплинирани на фона на завишения контрол от страна на пътна полиция. Това посочиха от Областната дирекция на МВР в Бургас по време на брифинг, на който бяха отчетени резултатите от проверките по пътищата в областта през изминалата седмица. Седем са регистрираните пътно-транспортни произшествия за последните седем дни. Пострадали са седем души, а един човек е загинал. 

Началникът на сектор “Пътна полиция“ при Областната дирекция на МВР в Бургас главен комисар Пламен Николов отправи апел към шофьорите да бъдат особено внимателни, преминавайки в близост до детски площадки, учебни заведения и паркове. 

"Нашият апел към шофьорите е да шофират с повишено внимание в зоните, в които има повече деца. В повечето случаи те се движат на групи и неусетно вървят по платното за движение, с което създават опасност от възникване

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
През нощта ще бъде ясно, в Източна България ще духа слаб вятър от изток-североизток, на запад ще е почти тихо, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). ...
Пожар гори в бившето училище в русенското село Червена вода, няма пострадали хора
Пожар гори в сградата на бившето училище в Червена вода, съобщи директорът на Районната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Русе комисар Светослав ...
Общо 23-ма души са ранени при катастрофи в страната през последното денонощие
Общо 23-ма души са ранени при 17 тежки катастрофи в страната през последното денонощие, съобщиха от МВР на сайта си.  В София са регистрирани три тежки и 35 леки пътнотранспор ...
Жените не бива да се плашат от периода на менопауза, каза д-р Иван Башлиев от МБАЛ „Св. Иван Рилски“ в Козлодуй
Менопаузата е прекрасен период в живота на една жена и бих посъветвал дамите да не се плашат от него. Това каза началникът на Акушеро-гинекологично отделение в Многопрофилната бол ...
Днес изтича крайният срок за регистрация на социологическите агенции, които ще извършват проучвания „на изхода“ в изборния ден
Днес в 17:00 часа изтича крайният срок за регистрация на социологическите агенции, които ще извършват проучвания „на изхода“ (exit-poll) в изборния ден на 27 октомври. ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
През нощта ще бъде ясно, в Източна България ще духа слаб вятър от изток-североизток, на запад ще е почти тихо, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). ...
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Първото застудяване тази есен вече е факт, съобщи дежурният в метеорологичната станция на връх Рожен. Най-ниската температура е измерена в Чепеларе – минус 4 градуса, а на Р ...
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Втора ферма със заразени с шарка овце е констатирана в рамките на два дни в хасковското село Узунджово, съобщиха на официалната си страница от Българската агенция по безопасност на ...
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете, съобщиха от общинския пресцентър. Услугата е част от стремежа на общината да насърч ...
Митничари задържаха 100 000 къса контрабандни цигари в турски камион на "Капитан Андреево"
Митническите служители на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Капитан Андреево" откриха и задържаха 100 000 къса (5000 кутии) контрабандни цигари при проверка на товаре ...
Тикер в 11:45 ч.
През нощта ще бъде ясно, в Източна България ще духа слаб вятър от изток-североиз ...
Начало Местен фокус
7858
България

В Бургас организират конкурс за ученическа рисунка и литературна творба на тема "Народните будители от моя роден край"

Конкурс за рисунка или литературна творба на тема "Народните будители от моя роден край", с благоволението на Негово Високопреосвещенство Сливенския митрополит Арсений, организират в Бургас Общината, Центърът за подкрепа на личностното развитие и неделното училище към храм "Св. Пимен Зографски".За участие могат да се запишат ученици от първи до 12 клас, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.

| 13 Октомври 2024, 07:15 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
В Бургас организират конкурс за ученическа рисунка и литературна творба на тема
В Бургас организират конкурс за ученическа рисунка и литературна творба на тема "Народните будители от моя роден край"
Снимка © БТА

Конкурс за рисунка или литературна творба на тема "Народните будители от моя роден край", с благоволението на Негово Високопреосвещенство Сливенския митрополит Арсений, организират в Бургас Общината, Центърът за подкрепа на личностното развитие и неделното училище към храм "Св. Пимен Зографски". За участие могат да се запишат ученици от първи до 12 клас, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.

Осигуряването на достъп до архитектурна, транспортна и комуникационна среда е сред основните проблеми за хората със зрителни затруднения.Това каза Васил Долапчиев от Съюза на слепите в България. Той посочи, че в големите общини се работи за подобряване на условията, но добави, че „има още много какво да се желае“. Коментарът му е във връзка с отбелязването на Международния ден на белия бастун.

По отношение на нормативната база нещата стоят много добре, работихме усърдно и променихме доста неща, заимствайки европейския и световен опит в тази област, заяви още Долапчиев. Има обаче занижен контрол, лошо качество на изпълнение на проекти за осигуряване на достъп до средата, добави той.

Друго предизвикателство е осигуряването на заетост и възможността незрящите хора, особено младите, да имат собствени доходи, посочи Долапчиев. Хората със зрителни проблеми имат ну

„Български държавни железници“ (БДЖ) организират атракционни пътувания с влак с парен локомотив по маршрутите София - Перник - София и София - Радомир - София във връзка с тематичните празници в Перник и Радомир, съобщиха от пресцентъра на националния железопътен превозвач. 

На 19 октомври, събота, в град Перник се отбелязва празника на града, а на 20 октомври, неделя, в Радомир ще се проведат тържества по повод Деня на бозата.

Атракционната композиция, съставена от четири пътнически вагона, ще бъде теглена от ретро парен локомотив серия 01.23, който е произведен във фабриката SLM Winterthur – Швейцария през 1935 г. и е представител на най-масовата серия бързоходни локомотиви в историята на българските железници, посочват от железниците.

На 19 октомври специалният влак ще тръгне от Централна гара София в 09:30 ч. и ще пристигне на гарата в г

Полицията в Пловдив работи по два случая, свързани подготовката за провеждането на парламентарните избори на 27 октомври. Това съобщи пред журналисти заместник-директорът на Областната дирекция на МВР в града комисар Николай Кирков. От началото на предизборната кампания униформените са проверили общо осем случая, като по шест от тях не се е потвърдила информацията и са прекратени с постановления на наблюдаващите прокурори. 

От 27 септември до момента са проверени над 400 обекта, като в тях са включени всички т.нар. рискови зони, които са определени от полицията на базата на анализ. Сред тях заложните къщи и дружества за бързи кредита са 226. Проведени са беседи с над 400 души от криминалния контингент и с над 50 т.нар. ромски лидери. Към момента са издадени 32 протокола за предупреждения по Закона за МВР. В над 180 големи фирми на територията на областта са извършвани пров

През следващите четири дни, от 17 до 20 октомври, в София ще се проведе спортното събитие "Taekwon-Do for the rights". Това каза Венцислав Игнатов, председател на Централен полицейски Таекуондо клуб. Събитието се организира от клуба съвместно с още девет държави.

„Надграждаме програмата за деца „Приятели на полицията“ на европейско ниво, по европейски проект. От утре започват да пристигат представители от десет европейски държави, като във всяка делегация има по петнадесет състезатели по таекуондо, от 12 до 17 години, и петима възрастни – треньори, полицаи или представители на правоохранителна агенция и съдия“, обясни Игнатов и уточни, че страните освен България, са Румъния, Гърция, Сърбия, Словения, Словакия, Унгария, Белгия, Полша и Латвия. 

Той допълни, че гостите ще посетят Музея на МВР, а в петък, с възрастните, ще бъде орган

Въпреки дигитализацията на процесите в туризма, класическите туроператори не бива да бъдат отписвани с лека ръка, те няма да изчезнат още дълги години, каза днес съпредседателят на Варненската туристическа камара (ВТК) проф. Стоян Маринов преди откриването на 17-ия Черноморски туристически форум, посветен на предизвикателствата пред зеления и дигиталния преход в този сектор. Основен организатор на срещата е ВТК, а в разговора се включиха представители на бранша, на неправителствени организации, на общински, държавни и образователни институции. Сред гостите на форума бе и областният управител на Варна проф. Андрияна Андреева.

Дигитализацията навлиза все повече в хотелиерството, но с различни темпове, коментира Маринов. По думите му скоростта на процеса зависи от това къде се намира и колко е голям хотелът, дали е сезонен или целогодишен, колко е склонен да инвестира собственикъ

Поводът е предстоящият Ден на будителите, който се отбелязва на 1 ноември. Конкурсът има за цел да поощрява и утвърждава интереса на учениците към историята на родния край чрез запознаването на живота и делото на будителите, да стимулира творческата изява към изобразителното изкуство, литературата и светото православие.

Всеки участник може да представи само по една паспартирана рисунка, а всякo училище, клуб, читалище или творческа формация  – до пет паспартирани  рисунки. Техниката, която трябва да се използва е акварел, темпера, пастели, туш и др.

Рисунките трябва да се изпращат до 24 октомври в Центъра за подкрепа на личностното развитие в Бургас. 

Жури от бургаски художници, организатори и учители по изобразително изкуство ще определи носителите на наградите в раздел  "Рисунка".

В раздела "Литературна творба" участниците могат да представят стих, есе или разказ. Жури от преподаватели по религия, православие, богослови и писатели ще определи носителите  на наградите в този раздел.

Шест участъка с концентрация на пътнотранспортни произшествия са регистрирани от „Пътна полиция“ – Враца, съобщи началникът на сектора главен инспектор Христо Димитров. Той посочи, че за периода юли 2023 – юни 2024 г. на тези шест участъка са станали 26 катастрофи. 

Няма жертви. Пострадалите са осемнайсет души. В петнайсет от случаите времето е било облачно или дъждовно, а пътната настилка мокра, затова призоваваме шофьорите да бъдат внимателни при подобни атмосферни условия, каза Димитров.  

Шестте участъка са по пътища извън населени места в област Враца. Средно 26 000 моторни превозни средства преминават през тях за денонощие, става известно от анализа на „Пътна полиция“. Най-интензивен е трафикът на участъка Монтана – Мездра, където близо 10 000 превозни средства минават за 24 часа. 

Четири от шестте уч

Фосилизиран череп на 1,8 милиона години, открит в Дманиси, Грузия, показва, че далечните предшественици на човека принадлежат към един вид, макар и да са изглеждали различно. През 2013 г. на днешната дата съобщава за публикация на грузински и швейцарски учени в сп. "Сайънс", че Хомо хабилис, Хомо рудолфензис и Хомо еректус са от една еволюираща линия, довела до съвременния човек. 

Обектът в Дманиси, където са намерени фосилите, беше открит през 1993 г. Той е много важен, защото доказва, че ранните хора са мигрирали в Азия малко след като родът Хомо се появява в Африка. 

В емисията си “Забава и знание” на 18 октомври 2013 г. пише:

Най-ранните хора от Евразия и Африка може да са от един вид

Лондон, 18 октомври 2013 г. // Фосилизиран череп на 1,8 милиона години, открит в Дманиси, Грузия, показ

Нужно е възнагражденията на общинските съветници да бъдат ясно регламентирани, а не да бъдат до определен процент от заплатите на администрацията, каза Златко Живков, член на Управителния съвет (УС) на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) и кмет на Монтана, по време на дискусия, посветена на развитието на капацитета на Общинските съвети като политически органи на местното самоуправление. Разговорът е в рамките на Годишната среща на местните власти, която се провежда в к.к. "Албена", и организирана от НСОРБ.

По думите на Живков, ако има ясен регламент за възнагражденията на съветниците, няма да се стига до неудобни ситуации при гласуването им нито за самите тях, нито за кметовете. Той припомни, че в страната са избрани 5053 съветници, а парите за заплатите им не се осигуряват от държавата, а от местните приходи.

Живков коментира още, че една от

Мащабите на трафика на хора стават все по-големи всяка година. Това каза пред журналисти Даниела Савеклиева, секретар на Националната комисия за борба с трафика на хора, по повод предстоящия „Поход за свободата“, който ще се състои на 19 октомври в София.

В България за 2023 г. жертвите на трафик на хора са 89, а от началото на 2024 г. са 55. Но това са само формално идентифицираните жертви – тези, които са предприели правни действия срещу престъпниците, обясни Савеклиева. Тя подчерта обаче, че голяма част от пострадалите отказват да предприемат правни действия и не влизат в статистиката, но мащабите са по-големи.

В Европейския съюз всяка година има около 7000 жертви на трафика на хора. Ако преди засегнатите са били социално слаби или безработни хора, сега, чрез социалните мрежи, всеки може да се стане жертва, обясни Савеклиева. По думите й трафикът на х

Шофьорите в Бургаско стават все по-дисциплинирани на фона на завишения контрол от страна на пътна полиция. Това посочиха от Областната дирекция на МВР в Бургас по време на брифинг, на който бяха отчетени резултатите от проверките по пътищата в областта през изминалата седмица. Седем са регистрираните пътно-транспортни произшествия за последните седем дни. Пострадали са седем души, а един човек е загинал. 

Началникът на сектор “Пътна полиция“ при Областната дирекция на МВР в Бургас главен комисар Пламен Николов отправи апел към шофьорите да бъдат особено внимателни, преминавайки в близост до детски площадки, учебни заведения и паркове. 

"Нашият апел към шофьорите е да шофират с повишено внимание в зоните, в които има повече деца. В повечето случаи те се движат на групи и неусетно вървят по платното за движение, с което създават опасност от възникване

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
Пожар гори в бившето училище в русенското село Червена вода, няма пострадали хора
Общо 23-ма души са ранени при катастрофи в страната през последното денонощие
Жените не бива да се плашат от периода на менопауза, каза д-р Иван Башлиев от МБАЛ „Св. Иван Рилски“ в Козлодуй
Днес изтича крайният срок за регистрация на социологическите агенции, които ще извършват проучвания „на изхода“ в изборния ден
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Сфера
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
Контекст
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Местен фокус
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Контекст
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Контекст
Митничари задържаха 100 000 къса контрабандни цигари в турски камион на "Капитан Андреево"
На преден план
Д-р Вилхелм Елисеев и д-р Пламена Вълчева бяха наградени от регионалната колегия на Българския лекарски съюз във Видин
Основна линия
При операция на полицията в Монтанско за ден са разкрити 14 престъпления
На преден план
В Търговище започва мащабен ремонт на спортната зала „Иван Ангелов“
Основна линия
Как улична котка стана космонавт преди 61 години
Контекст
Военноморските сили получиха два нови автономни дистанционно управляеми подводни апарата по програма на Министерството на отбраната на САЩ
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.