Начало Основна линия Интензивно е движението за товарни автомобили на граничния пункт „Кардам“
8288
България

Интензивно е движението за товарни автомобили на граничния пункт „Кардам“

Интензивно е движението за товарни автомобили на граничния пункт „Кардам“ на границата с Румъния.Поради извършването на основния ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе е въведена временна организация на движение, като трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофарна уредба, напомниха граничните власти.

| 13 Октомври 2024, 08:07 ч.
Интензивно е движението за товарни автомобили на граничния пункт „Кардам“
Интензивно е движението за товарни автомобили на граничния пункт „Кардам“
Снимка © БТА

Интензивно е движението за товарни автомобили на граничния пункт „Кардам“ на границата с Румъния. Това съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“ (ГКПП) на сайта си. Информацията за трафика по границите е към 6:00 часа.

Проблеми с паркирането, сметоизвозването, осветлението и необходимостта от подмяна на тротоарните настилки на много места в малките улички са сред основните въпроси, които вълнуват гражданите в район „Одесос“. Това каза кандидатът на ГЕРБ-СДС за районен кмет Георги Недев, който обобщи резултатите от ежедневните си срещи и разговори с тях, съобщиха от предизборния щаб на коалицията.

Недев обяснява, че занапред ще продължи да работи за подобряване условията на живот в района за жителите, гостите и туристите. „Преди 10 години с моя помощ основахме пенсионерския клуб „Съюз на пенсионерите – 2004“, който и до днес се помещава на ул. „Драгоман“, посочва кандидатът. Той допълва, че като кмет винаги се е грижил с особено голямо внимание както за членовете на клуба, така и за всички граждани в пенсионна възраст на територията на района.

Началото на ремонт на дилатационните гребеновидни фуги в румънския участък на Дунав мост при Русе-Гюргево ще бъде поставено от 21 октомври тази година. Съоръжението няма да се затваря за движение, съобщи пиарът на областната управа в Русе Георги Георгиев. 

Дейностите по ремонта на фугите в румънския участък от моста ще се извършват поетапно. "Те ще започнат от т.нар. гранична фуга, която се явява най-близка до извършващия се ремонт от българска страна. Началото ще бъде дадено от центъра на пътното платно до най-дясната част на пътната лента в посока от Румъния към България. По този начин ще бъде ограничен и ще се заобикаля участък от около 50 метра. Това няма да повлияе съществено на временната организация на движението, наложена заради ремонта на българската част от мостовото съоръжение", обясни Георгиев. 

След приключване на ремонта на първата фуга поетапно щ

През нощта ще бъде ясно, в Източна България ще духа слаб вятър от изток-североизток, на запад ще е почти тихо, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Сутринта на места в равнините ще има условия за образуване на слана, а по поречията - краткотрайна мъгла. Минималните температури в повечето места ще са от минус 2° на места в Западна България до 6°, за София - минус 2°.

Атмосферното налягане слабо ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за месеца.

Утре ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от изток, в Източна България - временно силен от север. Максималните температури ще са между 11° и 16°, в София -около 14°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево, на места в сутрешните часове видимостта ще бъде намалена. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат

Общо 40 са определените подвижни секции за гласуване на избиратели с трайни увреждания в област Кърджали, каза председателят на Районната избирателна комисия (РИК) Беркант Барзат. 

Да гласуват в подвижна секция желание са изявили над 1 220 жители от региона, като по думите на председателя на РИК все още не е приключил срокът, в който могат да се подават заявления. Той е 21 октомври, като условието е заявителят да притежава решение от ТЕЛК (териториална експертна лекарска комисия), НЕЛК (национална експертна лекарска комисия) или епикриза. 

По думите на Беркант Барзат традиционно най-голям е броят на подвижните секции в община Кърджали – 10, и най-малко в община Джебел – 1. Той уточни, че с определените подвижни секции общият брой на секциите за изборите на 27 октомври в Кърджалийски избирателен район ще бъде близо 530. А според предварителните изби

За неправилно използване на мобилни устройства по време на движение, при прилагане на метода на констатиране по нестандартен начин, са установени 26 нарушения в Шумен през изминалата седмица, съобщи началникът на сектор “Пътна полиция" в Областната дирекция на МВР главен инспектор Веселин Георгиев, цитиран от пресцентъра на полицията в Шумен. 

Съставени са 26 акта за установени административни нарушения, като на всеки един от нарушителите са отнети осем контролни точки и е наложена глоба от 50 лева, отбелязват от пресцентъра на Областната дирекция (ОД) на МВР. 

Оттам уточняват, че методът е приложен на натоварен участък от пътното движение - на централния шуменски булевард „Славянски“, близо до пешеходни пътеки. Пътните полицаи са следили за нарушения на шофьорите. При неправилно ползване на мобилно устройство по време на движение водачът е сп

Поради извършването на основния ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе е въведена временна организация на движение, като трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофарна уредба, напомниха граничните власти. Освен граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Русе“, шофьорите в региона могат да се насочат и към ГКПП „Силистра“, ГКПП „Кардам“, ГКПП „Дуранкулак“, ГКПП „Кайнарджа“ и ГКПП „Крушари“. Последните два са с работно време от 8:00 до 20:00 часа всеки ден, през тях не се пропускат товарни автомобили.

На границата с Гърция трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. През граничните пунктове „Маказа", „Златоград“ и „Ивайловград“ е разрешено преминаването само на леки коли и микробуси.

По границата със Сърбия движението е нормално на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

На границата с Република Северна Македония трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. На ГКПП „Гюешево“ започна изпълнението на дейностите по договор, свързан с изграждането на Системата вход/изход на Европейския съюз (ЕС). Ще бъдат демонтирани кабините за гранични проверки на преминаващите товарни автомобили и ще бъдат заменени с нови. Временно движението на преминаващите товарни автомобили ще бъде пренасочвано през трасетата за преминаване на леки автомобили. Възможни са известни затруднения при преминаването на ГКПП „Гюешево“, информираха още от „Гранична полиция“. 

 

По-слаба е реколтата от кестени тази година. Качеството им също е по-лошо. Това каза Ана Костадинова, жител на село Коларово. Тя и семейството й често събират кестени от планина Беласица. Там се намират най-обширните кестенови гори не само в България, но и на Балканския полуостров. 

По думите й кестеновите дървета са с много по-малко плод, който е дребен. По-големи кестени се намират само ако дърветата са близо до вода, добави Ана Костадинова. Според нея причина за недобрата реколта е продължителната суша и високите температури през лятото. 

Кестеновият плод е полезен за сърцето и кожата. Ядката на кестена се отличава със специфичен сладък и нишестен вкус. Тя е богата на витамини, протеини, минерали и мазнини. Кестенът е полезен за сърцето, храносмилателната система и за кожата. 

"Кестените могат да се хапват от малки и големи, стига да нямат алерг

Доставени са 1000 броя бюлетини за местните избори за кмет в село Габровница, община Монтана, съобщи говорителят на Районна избирателна комисия Петко Петков.

„Изборите се подготвят в сравнително спокойна обстановка. Вчера се проведе обучението на двете секционни комисии – едната стационарна и другата подвижна. Присъстваха почти всички членове. Утре ще бъдат раздадени материалите за комисиите, за да се подготвят съответните помещения. Нямаме нито една жалба в Общинска избирателна комисия към момента. В стационарната секция ще има и една машина за гласуване“, поясни Петко Петков.

Изборите за кмет на Габровница ще се проведат отново на 20 октомври, тъй като със свое решение от 27 юни 2024 година Върховният административен съд касира резултата от вота на 29 октомври 2023 г.  и прекрати правомощията на избрания тогава за кмет Рангел Иванов.

С ук

Община Вършец подреди есенен кът за снимки пред сградата на Туристическия информационен център в курортния град, съобщиха от местната администрация. 

Есенният кът потапя жителите и гостите на Вършец в красотата на есента с много багри, ръчно тъкани черги и килими, кестени, тикви, кратуни, които в миналото местните хора са използвали за наливане на вода, плетени кошници от върбови клонки, есенни цветя, слама, есенни плодове, сухи стръкове царевица и т.н. Есенният кът работи от 8:30 до 17:00 часа, като всеки желаещ ще може да си направи снимки с приятели и семейството в него безплатно. От общината призовават гражданите да не нарушават целостта на украсата в есенния кът и да проявяват добросъвестност.

От община Вършец заявиха , че всички подобни стъпки са насочени към привличане на повече туристи във Вършец и подобряване на жизнената среда на местните хора. Със същата

В Стара Загора ще се състои тазгодишният избор за млад омбудсман на Млада Загора, пише в програмата за предстоящите събития, публикувана на официалната страница на местната администрация. Победителят ще бъде шестият млад омбудсман на Млада Загора с мандат 2024/2025 година. Надпреварата се очаква в зала „П. Р. Славейков“. 

Ще участват общо девет двойки кандидати за млад обществен посредник и негов заместник.

Инициативата, организирана от омбудсмана на Стара Загора Иванка Сотирова в партньорство с община Стара Загора, цели да насърчи младежкото самоуправление в града, както и участието на младите хора в обществения живот.  

Младият омбудсман на Млада Загора и неговият заместник се избират сред учениците от 10-и и 11-и клас от различни старозагорски училища, а мандатът им е едногодишен. Подборът се осъществява от седемчленна комисия. Изборът ще

Фосилизиран череп на 1,8 милиона години, открит в Дманиси, Грузия, показва, че далечните предшественици на човека принадлежат към един вид, макар и да са изглеждали различно. През 2013 г. на днешната дата съобщава за публикация на грузински и швейцарски учени в сп. "Сайънс", че Хомо хабилис, Хомо рудолфензис и Хомо еректус са от една еволюираща линия, довела до съвременния човек. 

Обектът в Дманиси, където са намерени фосилите, беше открит през 1993 г. Той е много важен, защото доказва, че ранните хора са мигрирали в Азия малко след като родът Хомо се появява в Африка. 

В емисията си “Забава и знание” на 18 октомври 2013 г. пише:

Най-ранните хора от Евразия и Африка може да са от един вид

Лондон, 18 октомври 2013 г. // Фосилизиран череп на 1,8 милиона години, открит в Дманиси, Грузия, показ

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, съобщи министър Атанас Илков
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, а образуваните досъдебни производства за престъпления против политическите права на гражданите са 70, показват данните, ...
Нова директива ще хармонизира правилата за фалити на фирмите, каза евродепутатът Емил Радев
По думите му причината е, че в отделните държави членки правилата са много различни. Някъде такова производство приключва за 6 месеца, в други страни продължават по 7-8 години, обя ...
Около 700 служители от МВР в Пазарджик ще са ангажирани с изборния процес
Около 700 са служителите от структурни звена на МВР в област Пазарджик, които са ангажирани с изборния процес. Това стана ясно на работна среща с ръководители на държавни институци ...
Специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с нарушения на изборното законодателство, се провежда в Гълъбово и Стара Загора
На територията на Областна дирекция на МВР – Стара Загора днес се провеждат активни полицейски действия в Районните управления в Гълъбово, както и Първо и Второ Районни управ ...
Полицаи задържаха употребил алкохол водач без шофьорска книжка, който опитал да избегне проверка в Шумен
Задържан е употребил алкохол водач без шофьорска книжка, който опитал да избегне полицейска проверка, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР в Шумен.  Малко след 00:30 ча ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, съобщи министър Атанас Илков
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, а образуваните досъдебни производства за престъпления против политическите права на гражданите са 70, показват данните, ...
Предстои последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния, съобщи генерал-майор Явор Матеев
От понеделник предстои да преминем последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния. Това съобщи пред журналисти генерал-майор Явор ...
Главни прокурори обмислят всеобхватен инструмент за проследяване, блокиране и конфискация на активи, придобити по криминален път
В последните години се забелязва тенденция за повишаване на организираността при трафика на мигранти, контрабандата на наркотици, извършването на измами и други видове престъпления ...
Двама мъже са установени от полицията за ден в Русенско да шофират автомобили след употреба на наркотици
Двама мъже са установени от полицията за ден в Русенско да шофират автомобили след употреба на наркотици. Това съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Русе Даниела Малче ...
Земеделският министър д-р Георги Тахов откри петия национален събор "Млечният път на България през вековете" в Луковит
Служебният министър на земеделието и храните д-р Георги Тахов откри петия национален събор "Млечният път на България през вековете" в Луковит. Основен организатор е Сдружение "Бълг ...
Тикер в 14:25 ч.
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, а образуваните досъд ...
Начало Основна линия
8288
България

Интензивно е движението за товарни автомобили на граничния пункт „Кардам“

Интензивно е движението за товарни автомобили на граничния пункт „Кардам“ на границата с Румъния.Поради извършването на основния ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе е въведена временна организация на движение, като трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофарна уредба, напомниха граничните власти.

| 13 Октомври 2024, 08:07 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Интензивно е движението за товарни автомобили на граничния пункт „Кардам“
Интензивно е движението за товарни автомобили на граничния пункт „Кардам“
Снимка © БТА

Интензивно е движението за товарни автомобили на граничния пункт „Кардам“ на границата с Румъния. Това съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“ (ГКПП) на сайта си. Информацията за трафика по границите е към 6:00 часа.

Проблеми с паркирането, сметоизвозването, осветлението и необходимостта от подмяна на тротоарните настилки на много места в малките улички са сред основните въпроси, които вълнуват гражданите в район „Одесос“. Това каза кандидатът на ГЕРБ-СДС за районен кмет Георги Недев, който обобщи резултатите от ежедневните си срещи и разговори с тях, съобщиха от предизборния щаб на коалицията.

Недев обяснява, че занапред ще продължи да работи за подобряване условията на живот в района за жителите, гостите и туристите. „Преди 10 години с моя помощ основахме пенсионерския клуб „Съюз на пенсионерите – 2004“, който и до днес се помещава на ул. „Драгоман“, посочва кандидатът. Той допълва, че като кмет винаги се е грижил с особено голямо внимание както за членовете на клуба, така и за всички граждани в пенсионна възраст на територията на района.

Началото на ремонт на дилатационните гребеновидни фуги в румънския участък на Дунав мост при Русе-Гюргево ще бъде поставено от 21 октомври тази година. Съоръжението няма да се затваря за движение, съобщи пиарът на областната управа в Русе Георги Георгиев. 

Дейностите по ремонта на фугите в румънския участък от моста ще се извършват поетапно. "Те ще започнат от т.нар. гранична фуга, която се явява най-близка до извършващия се ремонт от българска страна. Началото ще бъде дадено от центъра на пътното платно до най-дясната част на пътната лента в посока от Румъния към България. По този начин ще бъде ограничен и ще се заобикаля участък от около 50 метра. Това няма да повлияе съществено на временната организация на движението, наложена заради ремонта на българската част от мостовото съоръжение", обясни Георгиев. 

След приключване на ремонта на първата фуга поетапно щ

През нощта ще бъде ясно, в Източна България ще духа слаб вятър от изток-североизток, на запад ще е почти тихо, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Сутринта на места в равнините ще има условия за образуване на слана, а по поречията - краткотрайна мъгла. Минималните температури в повечето места ще са от минус 2° на места в Западна България до 6°, за София - минус 2°.

Атмосферното налягане слабо ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за месеца.

Утре ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от изток, в Източна България - временно силен от север. Максималните температури ще са между 11° и 16°, в София -около 14°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево, на места в сутрешните часове видимостта ще бъде намалена. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат

Общо 40 са определените подвижни секции за гласуване на избиратели с трайни увреждания в област Кърджали, каза председателят на Районната избирателна комисия (РИК) Беркант Барзат. 

Да гласуват в подвижна секция желание са изявили над 1 220 жители от региона, като по думите на председателя на РИК все още не е приключил срокът, в който могат да се подават заявления. Той е 21 октомври, като условието е заявителят да притежава решение от ТЕЛК (териториална експертна лекарска комисия), НЕЛК (национална експертна лекарска комисия) или епикриза. 

По думите на Беркант Барзат традиционно най-голям е броят на подвижните секции в община Кърджали – 10, и най-малко в община Джебел – 1. Той уточни, че с определените подвижни секции общият брой на секциите за изборите на 27 октомври в Кърджалийски избирателен район ще бъде близо 530. А според предварителните изби

За неправилно използване на мобилни устройства по време на движение, при прилагане на метода на констатиране по нестандартен начин, са установени 26 нарушения в Шумен през изминалата седмица, съобщи началникът на сектор “Пътна полиция" в Областната дирекция на МВР главен инспектор Веселин Георгиев, цитиран от пресцентъра на полицията в Шумен. 

Съставени са 26 акта за установени административни нарушения, като на всеки един от нарушителите са отнети осем контролни точки и е наложена глоба от 50 лева, отбелязват от пресцентъра на Областната дирекция (ОД) на МВР. 

Оттам уточняват, че методът е приложен на натоварен участък от пътното движение - на централния шуменски булевард „Славянски“, близо до пешеходни пътеки. Пътните полицаи са следили за нарушения на шофьорите. При неправилно ползване на мобилно устройство по време на движение водачът е сп

Поради извършването на основния ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе е въведена временна организация на движение, като трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофарна уредба, напомниха граничните власти. Освен граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Русе“, шофьорите в региона могат да се насочат и към ГКПП „Силистра“, ГКПП „Кардам“, ГКПП „Дуранкулак“, ГКПП „Кайнарджа“ и ГКПП „Крушари“. Последните два са с работно време от 8:00 до 20:00 часа всеки ден, през тях не се пропускат товарни автомобили.

На границата с Гърция трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. През граничните пунктове „Маказа", „Златоград“ и „Ивайловград“ е разрешено преминаването само на леки коли и микробуси.

По границата със Сърбия движението е нормално на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

На границата с Република Северна Македония трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. На ГКПП „Гюешево“ започна изпълнението на дейностите по договор, свързан с изграждането на Системата вход/изход на Европейския съюз (ЕС). Ще бъдат демонтирани кабините за гранични проверки на преминаващите товарни автомобили и ще бъдат заменени с нови. Временно движението на преминаващите товарни автомобили ще бъде пренасочвано през трасетата за преминаване на леки автомобили. Възможни са известни затруднения при преминаването на ГКПП „Гюешево“, информираха още от „Гранична полиция“. 

 

По-слаба е реколтата от кестени тази година. Качеството им също е по-лошо. Това каза Ана Костадинова, жител на село Коларово. Тя и семейството й често събират кестени от планина Беласица. Там се намират най-обширните кестенови гори не само в България, но и на Балканския полуостров. 

По думите й кестеновите дървета са с много по-малко плод, който е дребен. По-големи кестени се намират само ако дърветата са близо до вода, добави Ана Костадинова. Според нея причина за недобрата реколта е продължителната суша и високите температури през лятото. 

Кестеновият плод е полезен за сърцето и кожата. Ядката на кестена се отличава със специфичен сладък и нишестен вкус. Тя е богата на витамини, протеини, минерали и мазнини. Кестенът е полезен за сърцето, храносмилателната система и за кожата. 

"Кестените могат да се хапват от малки и големи, стига да нямат алерг

Доставени са 1000 броя бюлетини за местните избори за кмет в село Габровница, община Монтана, съобщи говорителят на Районна избирателна комисия Петко Петков.

„Изборите се подготвят в сравнително спокойна обстановка. Вчера се проведе обучението на двете секционни комисии – едната стационарна и другата подвижна. Присъстваха почти всички членове. Утре ще бъдат раздадени материалите за комисиите, за да се подготвят съответните помещения. Нямаме нито една жалба в Общинска избирателна комисия към момента. В стационарната секция ще има и една машина за гласуване“, поясни Петко Петков.

Изборите за кмет на Габровница ще се проведат отново на 20 октомври, тъй като със свое решение от 27 юни 2024 година Върховният административен съд касира резултата от вота на 29 октомври 2023 г.  и прекрати правомощията на избрания тогава за кмет Рангел Иванов.

С ук

Община Вършец подреди есенен кът за снимки пред сградата на Туристическия информационен център в курортния град, съобщиха от местната администрация. 

Есенният кът потапя жителите и гостите на Вършец в красотата на есента с много багри, ръчно тъкани черги и килими, кестени, тикви, кратуни, които в миналото местните хора са използвали за наливане на вода, плетени кошници от върбови клонки, есенни цветя, слама, есенни плодове, сухи стръкове царевица и т.н. Есенният кът работи от 8:30 до 17:00 часа, като всеки желаещ ще може да си направи снимки с приятели и семейството в него безплатно. От общината призовават гражданите да не нарушават целостта на украсата в есенния кът и да проявяват добросъвестност.

От община Вършец заявиха , че всички подобни стъпки са насочени към привличане на повече туристи във Вършец и подобряване на жизнената среда на местните хора. Със същата

В Стара Загора ще се състои тазгодишният избор за млад омбудсман на Млада Загора, пише в програмата за предстоящите събития, публикувана на официалната страница на местната администрация. Победителят ще бъде шестият млад омбудсман на Млада Загора с мандат 2024/2025 година. Надпреварата се очаква в зала „П. Р. Славейков“. 

Ще участват общо девет двойки кандидати за млад обществен посредник и негов заместник.

Инициативата, организирана от омбудсмана на Стара Загора Иванка Сотирова в партньорство с община Стара Загора, цели да насърчи младежкото самоуправление в града, както и участието на младите хора в обществения живот.  

Младият омбудсман на Млада Загора и неговият заместник се избират сред учениците от 10-и и 11-и клас от различни старозагорски училища, а мандатът им е едногодишен. Подборът се осъществява от седемчленна комисия. Изборът ще

Фосилизиран череп на 1,8 милиона години, открит в Дманиси, Грузия, показва, че далечните предшественици на човека принадлежат към един вид, макар и да са изглеждали различно. През 2013 г. на днешната дата съобщава за публикация на грузински и швейцарски учени в сп. "Сайънс", че Хомо хабилис, Хомо рудолфензис и Хомо еректус са от една еволюираща линия, довела до съвременния човек. 

Обектът в Дманиси, където са намерени фосилите, беше открит през 1993 г. Той е много важен, защото доказва, че ранните хора са мигрирали в Азия малко след като родът Хомо се появява в Африка. 

В емисията си “Забава и знание” на 18 октомври 2013 г. пише:

Най-ранните хора от Евразия и Африка може да са от един вид

Лондон, 18 октомври 2013 г. // Фосилизиран череп на 1,8 милиона години, открит в Дманиси, Грузия, показ

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, съобщи министър Атанас Илков
Нова директива ще хармонизира правилата за фалити на фирмите, каза евродепутатът Емил Радев
Около 700 служители от МВР в Пазарджик ще са ангажирани с изборния процес
Специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с нарушения на изборното законодателство, се провежда в Гълъбово и Стара Загора
Полицаи задържаха употребил алкохол водач без шофьорска книжка, който опитал да избегне проверка в Шумен
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Контекст
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, съобщи министър Атанас Илков
Сфера
Предстои последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния, съобщи генерал-майор Явор Матеев
Основна линия
Главни прокурори обмислят всеобхватен инструмент за проследяване, блокиране и конфискация на активи, придобити по криминален път
Основна линия
Двама мъже са установени от полицията за ден в Русенско да шофират автомобили след употреба на наркотици
Местен фокус
Земеделският министър д-р Георги Тахов откри петия национален събор "Млечният път на България през вековете" в Луковит
Сфера
Седем млади лекари получиха грамоти от лекарската колегия във Видин
В детайли
Община Стара Загора ще си сътрудничи с технологичен стартъп в подкрепа на бизнеса и заетостта на хората от региона
Основна линия
Трима души са обвинени за причинени телесни повреди след разследване на полицията в Самоков
В детайли
Присъствените обучения на членовете на секционни избирателни комисии в област Ямбол започват идната седмица
Местен фокус
Предстои последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния, каза ген.-м. Явор Матеев
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.