Начало Сфера С 355-метров тиквеник Севлиево посрещна хиляди гости за Празника на тиквата
9189
България

С 355-метров тиквеник Севлиево посрещна хиляди гости за Празника на тиквата

С 355-метров тиквеник Севлиево посрещна хиляди гости за празниците на града, които са посветени на Петковден.В празничната събота Краси Радков забавлява публиката на сцената на Празника на тиквата.

| 13 Октомври 2024, 14:44 ч.
С 355-метров тиквеник Севлиево посрещна хиляди гости за Празника на тиквата
С 355-метров тиквеник Севлиево посрещна хиляди гости за Празника на тиквата
Снимка © БТА

С 355-метров тиквеник Севлиево посрещна хиляди гости за празниците на града, които са посветени на Петковден. За седмица Севлиево се превръща в столица на тиквата и в център на различни инициативи, свързани с емблематичния за района плод.

Районният съд в Дупница изпраща делото, по което обвиняем е кметът на община Дупница, а пострадало лице е временно изпълняващият длъжността началник на РУ – Дупница, на Върховния касационен съд (ВКС) за определяне на друг, еднакъв по степен, съд, в който то да бъде разгледано. Производство е образувано по обвинителен акт, внесен от Районна прокуратура – Кюстендил, териториално отделение Дупница, с който е повдигнато обвинение срещу Първан Дангов за престъпление по чл. 144, ал. 2 във вр. с ал. 1 от НК. Това съобщиха от съда в Кюстендил.

Всички съдии от наказателното и гражданското отделения на Районен съд – Дупница, след определянето им за докладчик чрез системата за случайно разпределение на делата, си направиха отвод или самоотвод по делото, припомниха още от пресцентъра на съда. 

В определенията си за отвод по делото съдебните състави посочват: &

Започна проучване на владетелската резиденция – теренът пред източната фасада на жилищния дворец във Велики Преслав.

„Целият комплекс е интересен, тук е имало канцелария и верижна сграда. Тук е била и жилищната сграда на владетелската фамилия. Повече от 20 години вече се копае този обект. Първо с доц. Стойчо Бонев започнахме работата по обекта, а сега аз продължавам разкопките“. Това каза пред репортер в началото на започналите археологически проучвания на терена на старините във Велики Преслав д-р Радостина Благоева – ръководител на разкопките и уточни, че археологическите проучвания тази година са финансирани с близо 13 хил. лв. от Археологическия музей във Велики Преслав.

По думите най-голямата открита материална находка в района на разкопките е от 2016 година - сърцевидната апликация, златна, с клетъчен емайл, която е изложена в трезора на Ар

Председателят на Общинския съвет в Кубрат Нуршен Халилова организира публично обсъждане на годишния отчет за изпълнение на бюджета на Общината за 2023 г. По традиция приемането на отчета става след обществено обсъждане с местната общественост, съобщи председателят на Общинския съвет в града Нуршен Халилова. Поканени за участие са жителите на Община Кубрат, представители на бизнеса, неправителствени организации и цялата общественост. Обсъждането ще се състои утре, от 13:00 ч., в Ритуалната зала на читалище „Св. св. Кирил и Методий“ на Община Кубрат. 

Председателят на Общинския съвет отбеляза, че материалите по годишния отчет за изпълнението на бюджета за 2023 г. са на разположение в стая №18 в административната сграда на общината. Годишният отчет за изпълнение на бюджета е качен в интернет страницата на Община Кубрат. 

За 2024 година бюджетът на общ

Един човек е загинал и 24-ма са ранени при 19 пътнотранспортни произшествия в страната през изминалото денонощие, съобщиха на сайта на МВР.

В София са станали две тежки катастрофи и 19 леки пътни инцидента. Двама души са пострадали. 

От началото на месеца при пътни произшествия са загинали 17 човека, а 305 са ранени. За периода от началото на годината при катастрофи са загинали 355-ма, а 7127 души са пострадали.

При сравнение с реалните данни за загиналите участници в движението (424) през същия период на 2023 г., се отчитат 69 по-малко през 2024 г.

 

ВСС гласува декларация, свързана с избора на главен прокурор и председател на Върховния административен съд (ВАС). 

Призивите да бъде спряна процедурата за избор на председател на Върховния административен съд (ВАС) и главен прокурор са призив Висшият съдебен съвет (ВСС) да наруши Конституцията, което е недопустимо, пише в документа, представен от представляващия ВСС Боян Магдалинчев в началото на днешното заседание на пленума на Съвета.

Тези искания са демонстрация на правен нихилизъм и двоен стандарт. Усещането за беззаконие не трябва да се мултиплицира във всяка част от обществото, пише в документа.

Неуспехът на неслучилата се съдебна реформа не може да бъде вменен на ВСС. Съветът се третира като необходим грешник за провалянето на съдебната реформа, се посочва в проектодекларацията. С документа се отправя апел да не се минават границите на допустимото и и

В празничната събота Краси Радков забавлява публиката на сцената на Празника на тиквата. Изявиха се местни таланти и певчески групи, а хилядите събрали се на площада пред общинската администрация се хванаха на голямото севлиевско хоро.

По-рано шеф Ради Стамболов показа уменията си по правене на йогурт сладолед с тиква, като произведенията му бяха опитани от желаещите посетители.

По традиция за празника на Севлиево местните кулинари и ресторантьори обединяват усилия, за да зарадват гостите и гражданите на общината с 355-метров тиквеник. Тази година с безвъзмезден труд и дарени от тях продукти те успяха да почерпят всички гости на празника. За изработката на десерта са използвани 210 кг тикви, 82 кг кори за баница, 26 кг орехи, 32 кг захар, 36 л олио, 0,6 кг канела, 0,25 кг ванилия и 15 кг пудра захар.

Тиквеникът бе изработен от ученици от Професионалната гимназия по туризъм „Пенчо Семов“ в Габрово, като в работата се включиха екипи на ресторанти от региона.

Традиционните награди за най-дълга и най-тежка тиква бяха раздадени също по време на 19-ото издание на Празника на тиквата. Общо 1000 лева взе късметлията, отгледал най-голямата тиква в конкурса, а 500 лева бе наградата за най-дълга тиква. 

Двама непълнолетни младежи на 16 и 17 години от селата Габрица и Борци са задържани заради нарязване и увреждане на автомобилни гуми на различни места в Шумен, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция (ОД) на МВР.  

Работата по случая е започнала в началото на миналата седмица, когато са приети сигнали за срязани гуми на леки автомобили „Фолксваген Лупо“ и на „Рено Клио“, съответно на шуменските улици „Съединение“ и “Добруджа“. Около 23:00 часа на 13 октомври с нож са срязани и гуми на леки автомобили „Линкълн“ и на „Субару Форестър“, които били паркирани в централната част на града. 

След получен сигнал от гражданин за двама младежи със съмнително поведение, екип на полицията в Шумен е предприел незабавни действия за установяване на извършителите. В непосредствена близост д

Община Стара Загора ще си сътрудничи с технологичния стартъп VibeJobs в подкрепа на бизнеса и заетостта на хората от региона. Това обяви на пресконференция днес заместник-кметът Радостин Танев.

"Община Стара Загора е проактивна, когато става въпрос за работата ни с бизнеса в Стара Загора, за развитието на бизнес средата и начините, по които гражданите могат да развиват себе си и семействата си тук при нас. Един от основните проблеми, който е поставян не само в Стара Загора, а по цял свят, е с намирането на работна ръка и съответно намирането на работа", каза Танев. 

Той подчерта, че чрез платформата свободните работни места ще бъдат видими не само за хората, живеещи в Стара Загора, а и за тези в други населени места. "Община Стара Загора предоставя абсолютно безплатно на малкия и средния бизнес в града ползването на тази иновативна платформа", каза заместник-кметът.

Трябва да имаме силно политическо правителство, експертен кабинет не е решение, коментира пред журналисти вицепрезидентът Илияна Йотова. Тя участва в церемонията по връчване на наградите в националния конкурс „Кмет на годината“.

Внимателно следя всички предизборни дебати и послания от страна на политическите сили. Колкото повече ги следя, толкова повече се убеждавам, че трябва да имаме силно политическо правителство. С ясна отговорност от политическите партии. Експертен кабинет не е решение, смята Йотова.

Винаги в една криза, особено толкова дълбока, в която сме ние вече четири години, тази нестабилност, имаме блокирана държава, за мен е по-важно да има отговорността на политически кабинет. Всичко друго означава да се криеш зад кулисите, да имаш договорки, сглобки и какви ли не още синоними, коментира вицепрезидентът.

Истината е, че задръствания в София има и ще продължава да има, когато имаш 800 000 коли, които и тази година са се увеличили. Населението също се увеличава, строи се, развива се градът. Това каза кметът на София Васил Терзиев пред журналисти. Коментарът му е във връзка с извънредното заседание на Столичния общински съвет за силно затруднения трафик, транспортното обслужване и пътната безопасност в града. 

Терзиев посочи, че амбицията е да се подобри инфраструктурата на града. Ще продължава да има трафик и това не трябва да е изненада за никого, добави кметът. Всички искаме да караме по европейски улици и това го дължим на софиянци. Задръстванията ще продължава да ги има, докато този град се развива, каза още Терзиев. Той посочи, че така е било и преди. "Не сме ние първите, които затварят улици, за да се строи", допълни кметът. 

Той обясни, че е в голяма дилема

Мисля, че Българското национално радио (БНР) е длъжник на три категории хора – децата, подрастващите, хората в неравностойно положение и екосистемата, в която живеем. Това каза пред членовете на Съвета за електронни медии (СЕМ) Хелия Чавдарова, която бе третият изслушан от регулатора днес кандидат за генерален директор на общественото радио.

„Диалогът със слушателите е загубен сякаш отдавна. Иска ми се той да бъде възвърнат първо с журналистиката, която ние предлагаме и която докосва хората и техните проблеми“, отбеляза Чавдарова. Според нея трябва да има място, на което хората да съобщават своите сигнали. „Ние да отиваме да проверяваме тези сигнали, да видим защо един човек в неравностойно положение не може да мине по тази улица…“, отбеляза тя.

Според нея процесът трябва да се смята за завършен тогава, когато радиото се връща към кон

Победителят в категория "Най-голяма тиква" е 54-килограмовият уникат, отгледан от Христо Савчев в севлиевското село Млечево. В категорията "Най-дълга тиква" призът си поделиха Антон Башев от Пещера и Добрин Христов от село Градница, които са огледали тикви с дължина от по 1,25 метра.

Тиквите са произведени от семки на стари български сортове, които севлиевци си разменят всяка пролет в парк "Казармите" по време на друг голям фестивал с дълга история - "Семе българско".

Вчера вечерта на сцената се изяви певецът Любо Киров, който представи най-известните си песни. Изпълнителят отдаде почит към загиналия в инцидент музикант Кирил Маричков.

На панаирната естрада през седмицата концерт изнесоха и група "Молец", Upstream voices, Гери Никол, Джина Стоева, Рени, а тази вечер на сцената ще излезе Меди. 

Нощ в музея, отворени врати в Хаджистояново училище и Нощ в галерията – отворени врати в Градската художествена галерия „Асен и Илия Пейкови” също са част от празничната програма.

Утре предстои водосвет за здравето на севлиевци и благоденствието на града, а вечерта на Петковден ще бъде и тържественото заседание на Общински съвет – Севлиево. 

 

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Конгрес за усложненията в естетичната дерматология започна в София
Трети конгрес по естетична дерматология с международно участие започна днес в столицата. Форумът продължава три дни - от 18 до 20 октомври, с акцент върху усложненията в естетичнат ...
Земеделският министър д-р Георги Тахов откри петия национален събор "Млечният път на България през вековете" в Луковит
Служебният министър на земеделието и храните д-р Георги Тахов откри петия национален събор "Млечният път на България през вековете" в Луковит. Основен организатор е Сдружение "Бълг ...
Предстои последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния, каза ген.-м. Явор Матеев
От понеделник предстои да преминем последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния. Това съобщи пред журналисти генерал-майор Явор ...
Фирмите, използващи изкуствен интелект, трябва да въведат принципи за защита на служителите, каза проф. Андрияна Андреева
Фирмите, които използват изкуствен интелект, трябва да въведат принципи за защита на служителите, каза днес проф. Андрияна Андреева, юрист и областен управител на Варна. Тя бе сре ...
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Втора ферма със заразени с шарка овце е констатирана в рамките на два дни в хасковското село Узунджово, съобщиха на официалната си страница от Българската агенция по безопасност на ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Конгрес за усложненията в естетичната дерматология започна в София
Трети конгрес по естетична дерматология с международно участие започна днес в столицата. Форумът продължава три дни - от 18 до 20 октомври, с акцент върху усложненията в естетичнат ...
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, съобщи министър Атанас Илков
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, а образуваните досъдебни производства за престъпления против политическите права на гражданите са 70, показват данните, ...
Предстои последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния, съобщи генерал-майор Явор Матеев
От понеделник предстои да преминем последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния. Това съобщи пред журналисти генерал-майор Явор ...
Главни прокурори обмислят всеобхватен инструмент за проследяване, блокиране и конфискация на активи, придобити по криминален път
В последните години се забелязва тенденция за повишаване на организираността при трафика на мигранти, контрабандата на наркотици, извършването на измами и други видове престъпления ...
Двама мъже са установени от полицията за ден в Русенско да шофират автомобили след употреба на наркотици
Двама мъже са установени от полицията за ден в Русенско да шофират автомобили след употреба на наркотици. Това съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Русе Даниела Малче ...
Тикер в 14:29 ч.
Трети конгрес по естетична дерматология с международно участие започна днес в ст ...
Начало Сфера
9189
България

С 355-метров тиквеник Севлиево посрещна хиляди гости за Празника на тиквата

С 355-метров тиквеник Севлиево посрещна хиляди гости за празниците на града, които са посветени на Петковден.В празничната събота Краси Радков забавлява публиката на сцената на Празника на тиквата.

| 13 Октомври 2024, 14:44 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
С 355-метров тиквеник Севлиево посрещна хиляди гости за Празника на тиквата
С 355-метров тиквеник Севлиево посрещна хиляди гости за Празника на тиквата
Снимка © БТА

С 355-метров тиквеник Севлиево посрещна хиляди гости за празниците на града, които са посветени на Петковден. За седмица Севлиево се превръща в столица на тиквата и в център на различни инициативи, свързани с емблематичния за района плод.

Районният съд в Дупница изпраща делото, по което обвиняем е кметът на община Дупница, а пострадало лице е временно изпълняващият длъжността началник на РУ – Дупница, на Върховния касационен съд (ВКС) за определяне на друг, еднакъв по степен, съд, в който то да бъде разгледано. Производство е образувано по обвинителен акт, внесен от Районна прокуратура – Кюстендил, териториално отделение Дупница, с който е повдигнато обвинение срещу Първан Дангов за престъпление по чл. 144, ал. 2 във вр. с ал. 1 от НК. Това съобщиха от съда в Кюстендил.

Всички съдии от наказателното и гражданското отделения на Районен съд – Дупница, след определянето им за докладчик чрез системата за случайно разпределение на делата, си направиха отвод или самоотвод по делото, припомниха още от пресцентъра на съда. 

В определенията си за отвод по делото съдебните състави посочват: &

Започна проучване на владетелската резиденция – теренът пред източната фасада на жилищния дворец във Велики Преслав.

„Целият комплекс е интересен, тук е имало канцелария и верижна сграда. Тук е била и жилищната сграда на владетелската фамилия. Повече от 20 години вече се копае този обект. Първо с доц. Стойчо Бонев започнахме работата по обекта, а сега аз продължавам разкопките“. Това каза пред репортер в началото на започналите археологически проучвания на терена на старините във Велики Преслав д-р Радостина Благоева – ръководител на разкопките и уточни, че археологическите проучвания тази година са финансирани с близо 13 хил. лв. от Археологическия музей във Велики Преслав.

По думите най-голямата открита материална находка в района на разкопките е от 2016 година - сърцевидната апликация, златна, с клетъчен емайл, която е изложена в трезора на Ар

Председателят на Общинския съвет в Кубрат Нуршен Халилова организира публично обсъждане на годишния отчет за изпълнение на бюджета на Общината за 2023 г. По традиция приемането на отчета става след обществено обсъждане с местната общественост, съобщи председателят на Общинския съвет в града Нуршен Халилова. Поканени за участие са жителите на Община Кубрат, представители на бизнеса, неправителствени организации и цялата общественост. Обсъждането ще се състои утре, от 13:00 ч., в Ритуалната зала на читалище „Св. св. Кирил и Методий“ на Община Кубрат. 

Председателят на Общинския съвет отбеляза, че материалите по годишния отчет за изпълнението на бюджета за 2023 г. са на разположение в стая №18 в административната сграда на общината. Годишният отчет за изпълнение на бюджета е качен в интернет страницата на Община Кубрат. 

За 2024 година бюджетът на общ

Един човек е загинал и 24-ма са ранени при 19 пътнотранспортни произшествия в страната през изминалото денонощие, съобщиха на сайта на МВР.

В София са станали две тежки катастрофи и 19 леки пътни инцидента. Двама души са пострадали. 

От началото на месеца при пътни произшествия са загинали 17 човека, а 305 са ранени. За периода от началото на годината при катастрофи са загинали 355-ма, а 7127 души са пострадали.

При сравнение с реалните данни за загиналите участници в движението (424) през същия период на 2023 г., се отчитат 69 по-малко през 2024 г.

 

ВСС гласува декларация, свързана с избора на главен прокурор и председател на Върховния административен съд (ВАС). 

Призивите да бъде спряна процедурата за избор на председател на Върховния административен съд (ВАС) и главен прокурор са призив Висшият съдебен съвет (ВСС) да наруши Конституцията, което е недопустимо, пише в документа, представен от представляващия ВСС Боян Магдалинчев в началото на днешното заседание на пленума на Съвета.

Тези искания са демонстрация на правен нихилизъм и двоен стандарт. Усещането за беззаконие не трябва да се мултиплицира във всяка част от обществото, пише в документа.

Неуспехът на неслучилата се съдебна реформа не може да бъде вменен на ВСС. Съветът се третира като необходим грешник за провалянето на съдебната реформа, се посочва в проектодекларацията. С документа се отправя апел да не се минават границите на допустимото и и

В празничната събота Краси Радков забавлява публиката на сцената на Празника на тиквата. Изявиха се местни таланти и певчески групи, а хилядите събрали се на площада пред общинската администрация се хванаха на голямото севлиевско хоро.

По-рано шеф Ради Стамболов показа уменията си по правене на йогурт сладолед с тиква, като произведенията му бяха опитани от желаещите посетители.

По традиция за празника на Севлиево местните кулинари и ресторантьори обединяват усилия, за да зарадват гостите и гражданите на общината с 355-метров тиквеник. Тази година с безвъзмезден труд и дарени от тях продукти те успяха да почерпят всички гости на празника. За изработката на десерта са използвани 210 кг тикви, 82 кг кори за баница, 26 кг орехи, 32 кг захар, 36 л олио, 0,6 кг канела, 0,25 кг ванилия и 15 кг пудра захар.

Тиквеникът бе изработен от ученици от Професионалната гимназия по туризъм „Пенчо Семов“ в Габрово, като в работата се включиха екипи на ресторанти от региона.

Традиционните награди за най-дълга и най-тежка тиква бяха раздадени също по време на 19-ото издание на Празника на тиквата. Общо 1000 лева взе късметлията, отгледал най-голямата тиква в конкурса, а 500 лева бе наградата за най-дълга тиква. 

Двама непълнолетни младежи на 16 и 17 години от селата Габрица и Борци са задържани заради нарязване и увреждане на автомобилни гуми на различни места в Шумен, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция (ОД) на МВР.  

Работата по случая е започнала в началото на миналата седмица, когато са приети сигнали за срязани гуми на леки автомобили „Фолксваген Лупо“ и на „Рено Клио“, съответно на шуменските улици „Съединение“ и “Добруджа“. Около 23:00 часа на 13 октомври с нож са срязани и гуми на леки автомобили „Линкълн“ и на „Субару Форестър“, които били паркирани в централната част на града. 

След получен сигнал от гражданин за двама младежи със съмнително поведение, екип на полицията в Шумен е предприел незабавни действия за установяване на извършителите. В непосредствена близост д

Община Стара Загора ще си сътрудничи с технологичния стартъп VibeJobs в подкрепа на бизнеса и заетостта на хората от региона. Това обяви на пресконференция днес заместник-кметът Радостин Танев.

"Община Стара Загора е проактивна, когато става въпрос за работата ни с бизнеса в Стара Загора, за развитието на бизнес средата и начините, по които гражданите могат да развиват себе си и семействата си тук при нас. Един от основните проблеми, който е поставян не само в Стара Загора, а по цял свят, е с намирането на работна ръка и съответно намирането на работа", каза Танев. 

Той подчерта, че чрез платформата свободните работни места ще бъдат видими не само за хората, живеещи в Стара Загора, а и за тези в други населени места. "Община Стара Загора предоставя абсолютно безплатно на малкия и средния бизнес в града ползването на тази иновативна платформа", каза заместник-кметът.

Трябва да имаме силно политическо правителство, експертен кабинет не е решение, коментира пред журналисти вицепрезидентът Илияна Йотова. Тя участва в церемонията по връчване на наградите в националния конкурс „Кмет на годината“.

Внимателно следя всички предизборни дебати и послания от страна на политическите сили. Колкото повече ги следя, толкова повече се убеждавам, че трябва да имаме силно политическо правителство. С ясна отговорност от политическите партии. Експертен кабинет не е решение, смята Йотова.

Винаги в една криза, особено толкова дълбока, в която сме ние вече четири години, тази нестабилност, имаме блокирана държава, за мен е по-важно да има отговорността на политически кабинет. Всичко друго означава да се криеш зад кулисите, да имаш договорки, сглобки и какви ли не още синоними, коментира вицепрезидентът.

Истината е, че задръствания в София има и ще продължава да има, когато имаш 800 000 коли, които и тази година са се увеличили. Населението също се увеличава, строи се, развива се градът. Това каза кметът на София Васил Терзиев пред журналисти. Коментарът му е във връзка с извънредното заседание на Столичния общински съвет за силно затруднения трафик, транспортното обслужване и пътната безопасност в града. 

Терзиев посочи, че амбицията е да се подобри инфраструктурата на града. Ще продължава да има трафик и това не трябва да е изненада за никого, добави кметът. Всички искаме да караме по европейски улици и това го дължим на софиянци. Задръстванията ще продължава да ги има, докато този град се развива, каза още Терзиев. Той посочи, че така е било и преди. "Не сме ние първите, които затварят улици, за да се строи", допълни кметът. 

Той обясни, че е в голяма дилема

Мисля, че Българското национално радио (БНР) е длъжник на три категории хора – децата, подрастващите, хората в неравностойно положение и екосистемата, в която живеем. Това каза пред членовете на Съвета за електронни медии (СЕМ) Хелия Чавдарова, която бе третият изслушан от регулатора днес кандидат за генерален директор на общественото радио.

„Диалогът със слушателите е загубен сякаш отдавна. Иска ми се той да бъде възвърнат първо с журналистиката, която ние предлагаме и която докосва хората и техните проблеми“, отбеляза Чавдарова. Според нея трябва да има място, на което хората да съобщават своите сигнали. „Ние да отиваме да проверяваме тези сигнали, да видим защо един човек в неравностойно положение не може да мине по тази улица…“, отбеляза тя.

Според нея процесът трябва да се смята за завършен тогава, когато радиото се връща към кон

Победителят в категория "Най-голяма тиква" е 54-килограмовият уникат, отгледан от Христо Савчев в севлиевското село Млечево. В категорията "Най-дълга тиква" призът си поделиха Антон Башев от Пещера и Добрин Христов от село Градница, които са огледали тикви с дължина от по 1,25 метра.

Тиквите са произведени от семки на стари български сортове, които севлиевци си разменят всяка пролет в парк "Казармите" по време на друг голям фестивал с дълга история - "Семе българско".

Вчера вечерта на сцената се изяви певецът Любо Киров, който представи най-известните си песни. Изпълнителят отдаде почит към загиналия в инцидент музикант Кирил Маричков.

На панаирната естрада през седмицата концерт изнесоха и група "Молец", Upstream voices, Гери Никол, Джина Стоева, Рени, а тази вечер на сцената ще излезе Меди. 

Нощ в музея, отворени врати в Хаджистояново училище и Нощ в галерията – отворени врати в Градската художествена галерия „Асен и Илия Пейкови” също са част от празничната програма.

Утре предстои водосвет за здравето на севлиевци и благоденствието на града, а вечерта на Петковден ще бъде и тържественото заседание на Общински съвет – Севлиево. 

 

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Конгрес за усложненията в естетичната дерматология започна в София
Земеделският министър д-р Георги Тахов откри петия национален събор "Млечният път на България през вековете" в Луковит
Предстои последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния, каза ген.-м. Явор Матеев
Фирмите, използващи изкуствен интелект, трябва да въведат принципи за защита на служителите, каза проф. Андрияна Андреева
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Местен фокус
Конгрес за усложненията в естетичната дерматология започна в София
Контекст
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, съобщи министър Атанас Илков
Сфера
Предстои последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния, съобщи генерал-майор Явор Матеев
Основна линия
Главни прокурори обмислят всеобхватен инструмент за проследяване, блокиране и конфискация на активи, придобити по криминален път
Основна линия
Двама мъже са установени от полицията за ден в Русенско да шофират автомобили след употреба на наркотици
Местен фокус
Земеделският министър д-р Георги Тахов откри петия национален събор "Млечният път на България през вековете" в Луковит
Сфера
Седем млади лекари получиха грамоти от лекарската колегия във Видин
В детайли
Община Стара Загора ще си сътрудничи с технологичен стартъп в подкрепа на бизнеса и заетостта на хората от региона
Основна линия
Трима души са обвинени за причинени телесни повреди след разследване на полицията в Самоков
В детайли
Присъствените обучения на членовете на секционни избирателни комисии в област Ямбол започват идната седмица
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.