Начало Контекст Националното сдружение на общините в Република България отличи общините с принос в местното самоуправление
9115
България

Националното сдружение на общините в Република България отличи общините с принос в местното самоуправление

Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) връчи наградите на сдружението на към общините за „Принос в местното самоуправление 2024“. Това стана по време на Годишната среща на местните власти в курортен комплекс „Албена“.Изпълнителният директор на сдружението Силвия Георгиева каза, че благодари на всички общини за сътрудничеството и екипната работа, както и че се включват активно в дейностите на сдружението.

| 13 Октомври 2024, 17:43 ч.
Националното сдружение на общините в Република България отличи общините с принос в местното самоуправление
Националното сдружение на общините в Република България отличи общините с принос в местното самоуправление
Снимка © DFA

Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) връчи наградите на сдружението на към общините за „Принос в местното самоуправление 2024“. Това стана по време на Годишната среща на местните власти в курортен комплекс „Албена“. Изпълнителният директор на сдружението Силвия Георгиева каза, че благодари на всички общини за сътрудничеството и екипната работа, както и че се включват активно в дейностите на сдружението. Отличията бяха връчени от президента Румен Радев.

Наградите “Инвеститор на общините” и “Партньор на общините” на Националното сдружение на общините в Република България бяха връчени тази вечер пред зала Перуника в курортния комплекс “Албена”.

Наградата “Инвеститор на общините” се присъжда на физическо или юридическо лице, извършило значими инвестиции в българските общини. Тя се връчва в три категории - за средна, малка и голяма община.

Наградата за инвестиция в малка община получи Медицинският комплекс “Д-р Щерев ЕАД” за изграждане на многопрофилна болница за активно лечение в Сливница. Инвеститорът е на българския пазар от 2006 година и обслужва населението в 3 общини - Сливница, Драгоман и Брезник.

Награда за инвестиция в малка община получи и фирмата “ЕДЕ 16 ООД” за изграждане на предприятие за сглобяване на електрически компоненти за свет

Задържан е 79-годишен мъж от с. Листец, община Руен, в чийто дом са открити множество артефакти, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Бургас.

В дома на мъжа са намерени монети и накити. По първоначални данни две от монетите вероятно са от сребро и датират от Второто българско царство, посочиха от полицията.

За откриването на артефактите, мъжът използвал три металдетектора, сред които и сонда за дълбочинно търсене. За откритите предмети, сред които също обеци и пръстени, са назначени различни експертизи.

По случая е образувано досъдебно производство. 

Стоки, имитиращи известни търговски марки, са иззети в град Левски при специализирана полицейска акция. Тя е насочена срещу трафика и разпространението на нелегални, фалшиви и контрабандни стоки в регионален мащаб, съобщават от пресцентъра на Областната дирекция на МВР (ОД на МВР) в Плевен.

Проверени са търговски обекти в Левски. В хода на действията, осъществени от служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОД на МВР – Плевен и техни колеги от районното управление в Левски, от импровизирана търговска маса, собственост на 52-годишен, са иззети спортни стоки. Те носели запазени търговски марки, които се предлагат за продажба, без съгласието на притежателя на изключителното право, допълват от полицията.

Конфискувани са 136 артикули - спортни клинове, блузи с дълъг и къс ръкав, рокли, грейки, зимни якета, спортни екипи и тениск

При пътен инцидент в Плевен е пострадал 31-годишен водач на електрическа тротинетка, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция (ОД) на МВР в Плевен.

Мъжът е блъснат вчера от автомобил на улица „България“, който е правил обратен завой. Водачите са тествани за употреба на алкохол и наркотични вещества, пробите им са отрицателни, уточняват от полицията.

Пострадалият водач на електрическа тротинетка е транспортиран в болница, където е диагностициран с фрактура на таз, без опасност за живота. Местопроизшествието е посетено от полицейски служители. Извършен е оглед. Уведомена е прокуратурата и е образувано досъдебно производство, добавят от ОДМВР в Плевен.

Община Плевен планира да започне информационна кампания в училищата в града сред децата на възраст между 12 и 17 години за техните права и задължения като водачи на електрически тротинетки. Очаква се

Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете, съобщиха от общинския пресцентър.

Услугата е част от стремежа на общината да насърчи опазването на околната среда и да улесни рециклирането на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване и предлага безплатна услуга по събиране на този вид отпадъци директно от домовете на гражданите.

Всеки, който желае да предаде старо електронно оборудване – компютри, телевизори, домакински уреди и други, може да направи заявка на безплатен телефон 080014100. След подаване на заявката, екипите за извършване на съответната дейност ще посетят гражданите в удобно за тях време, за да съберат отпадъците. 

Тази инициатива е част от ангажимента на Община Пловдив за насърчаване на устойчиво развитие и отговорно управление на електронните отпадъци. Чрез правилното предав

Наградите са в три категории – голяма, средна и малка община. В категория „Голяма община“ бе отличена община Шумен. Наградата получи кметът проф. Христо Христов. Силвия Георгиева посочи, че общинската администрация в Шумен е изпратила над 20 актуални становища по различни теми към сдружението, а над 36 представители на администрацията участват в различни комитети на сдружението.  

Отличието за „Средна община“ получи община Свиленград. Наградата бе връчена на кмета арх. Анастас Карчев и председателя на Общинския съвет Георги Еленков. Изпълнителният директор на НСОРБ каза, че Свиленград е първата община поела по пътя към нулеви отпадъци и са активни участници в дискусиите за реформата в такса „битови отпадъци“.

Община Ардино прие приза за „Малка община“. Отличието получи кметът Изет Шабан. Силвия Георгиева каза,, че това е първата община, която се е включила като партньор в Националния младежки конкурс на НСОРБ. Община Ардино е и най-активната община в дейностите на НСОБРБ.

Бяха връчени и наградите за общинар, като те също са разделени в три категории. Отличени са кметовете на Сливен, Мездра и Чепеларе, а наградите връчи председателят на НСОРБ Даниел Панов.

Бе отличен и директорът на дирекция "Общинска собственост и икономика" на Община Троян Борис Бояджиев за работата му при изграждане на Общинската оранжерийна система, от която и други общини черпят идеи и взимат модела. Той е награден за това, че е приел каузата за лична и е привлякъл към нея съмишленици и доброволци. 

Общо четирима мигранти са задържани при два случая през изминалите два дни в района на ГКПП "Дунав мост" при Русе. Това съобщиха от граничния пункт. 

Двама мигранти от Египет са открити вчера в камион с украинска регистрация, спрян за проверка на ГКПП "Дунав мост". Единият от тях е непълнолетен. Тежкотоварният автомобил пътувал от Турция към Украйна. 

Други двама мигранти - от Египет и Либия, са арестувани на паркинг в Русе. Сигналът е подаден от служител в зоната за паркиране, който забелязал двамата мъже. Вероятно те са пристигнали в крайдунавския град с камион. 

Един човек е загинал и 24-ма са ранени при 19 пътнотранспортни произшествия в страната през изминалото денонощие, съобщиха на сайта на МВР.

В София са станали две тежки катастрофи и 19 леки пътни инцидента. Двама души са пострадали. 

От началото на месеца при пътни произшествия са загинали 17 човека, а 305 са ранени. За периода от началото на годината при катастрофи са загинали 355-ма, а 7127 души са пострадали.

При сравнение с реалните данни за загиналите участници в движението (424) през същия период на 2023 г., се отчитат 69 по-малко през 2024 г.

 

Със заповед на служебния министър-председател Димитър Главчев на длъжността заместник-министър на околната среда и водите е назначена Михаела Крумова, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет. 

Михаела Крумова е магистър по право. Притежава над 20 години опит като адвокат и правен консултант. Била е председател на Общинския съвет в Кюстендил от 2016 г. до 2021 г. Била е депутат в 45-ото Народно събрание.

Разяснителна кампания за начина на гласуване с машина за предстоящия вот ще се проведе на 18 октомври в сградата на Община Смолян, съобщиха от пресцентъра на администрацията. Представител на Районната избирателна комисия (РИК) ще обяснява на желаещите в петък от 12:00  до 14:00 часа как да се гласува с машина и ще отговаря на поставените въпроси.

Целта е гражданите да получат пояснения как се използват устройствата за изборите на 27 октомври т.г., посочи Виолета Филипова – експерт „Връзки с обществеността“. 

От РИК - Смолян призовават гражданите да се включат активно в обучителния процес.

Приключи първата по рода си Среща на върха между Европейския съюз и Съвета за сътрудничество в Персийския залив, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет (МС) на официалната си фейсбук страница. Събитието даде ясен политически сигнал за задълбочаване на икономическите и политическите отношения с държавите от Персийския залив, посочиха от МС. В срещата участва и служебният министър-председател на България Димитър Главчев

Имаме много добри отношения със Саудитска Арабия, отбелязах със задоволство при разговора си в Брюксел с принц Мохамед бин Салман Ал Сауд, престолонаследник и министър-председател на Кралство Саудитска Арабия. Наред с развитието на двустранните връзки във фокуса на разговора ни беше и значимостта на отношенията между ЕС и Съвета за сътрудничество в Персийския залив, написа в профила си във фейсбук служебния премиер. 

След края на събитието

Церемонията завърши с обща снимка за спомен.  

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Д-р Вилхелм Елисеев и д-р Пламена Вълчева бяха наградени от регионалната колегия на Българския лекарски съюз във Видин
Д-р Вилхелм Елисеев и д-р Пламена Вълчева бяха наградени от регионалната колегия на Българския лекарски съюз (БЛС) във Видин. Поводът е отбелязването на Деня на св. Иван Рилски и н ...
В Търговище започва мащабен ремонт на спортната зала „Иван Ангелов“
В Търговище започва мащабен ремонт на спортната зала „Иван Ангелов“. Заложените в проекта дейности предвиждат цялостно обновяване на спортното съоръжение, което е строе ...
Добри са условията за туризъм по планините, съобщиха от Планинската спасителна служба на БЧК
Добри са условията за туризъм по планините, съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) на Българския Червен кръст (БЧК). Температурите са ниски – около 1-2 градуса, кат ...
Градски фестивал ще предложи вино от местни сортове на жителите и гостите на София днес и утре
Urban Wine Fest София 2024 започва днес в столичното Ларго. Градският винен фестивал е посветен на многообразието на местни сортове винено грозде, с които българските винари дават ...
С отдаване на воински почести в София ще бъдат отбелязани 80 години от първото сражение на Парашутната дружина
С отдаване на воински почести и поднасяне на венци и цветя пред Паметника на парашутиста в София ще бъде отбелязан Денят на военния парашутист, съобщиха от пресцентъра на Министерс ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Започва изпълнението на втората фаза от проекта за подобряване на качеството на въздуха в Община Пловдив
Започва изпълнението на фаза 2 от проекта за подобряване на качеството на атмосферния въздух в Община Пловдив чрез намаляване на емисиите от фини прахови частици от битовото отопле ...
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
През нощта ще бъде ясно, в Източна България ще духа слаб вятър от изток-североизток, на запад ще е почти тихо, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). ...
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Първото застудяване тази есен вече е факт, съобщи дежурният в метеорологичната станция на връх Рожен. Най-ниската температура е измерена в Чепеларе – минус 4 градуса, а на Р ...
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Втора ферма със заразени с шарка овце е констатирана в рамките на два дни в хасковското село Узунджово, съобщиха на официалната си страница от Българската агенция по безопасност на ...
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете, съобщиха от общинския пресцентър. Услугата е част от стремежа на общината да насърч ...
Тикер в 11:50 ч.
Започва изпълнението на фаза 2 от проекта за подобряване на качеството на атмосф ...
Начало Контекст
9115
България

Националното сдружение на общините в Република България отличи общините с принос в местното самоуправление

Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) връчи наградите на сдружението на към общините за „Принос в местното самоуправление 2024“. Това стана по време на Годишната среща на местните власти в курортен комплекс „Албена“.Изпълнителният директор на сдружението Силвия Георгиева каза, че благодари на всички общини за сътрудничеството и екипната работа, както и че се включват активно в дейностите на сдружението.

| 13 Октомври 2024, 17:43 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Националното сдружение на общините в Република България отличи общините с принос в местното самоуправление
Националното сдружение на общините в Република България отличи общините с принос в местното самоуправление
Снимка © DFA

Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) връчи наградите на сдружението на към общините за „Принос в местното самоуправление 2024“. Това стана по време на Годишната среща на местните власти в курортен комплекс „Албена“. Изпълнителният директор на сдружението Силвия Георгиева каза, че благодари на всички общини за сътрудничеството и екипната работа, както и че се включват активно в дейностите на сдружението. Отличията бяха връчени от президента Румен Радев.

Наградите “Инвеститор на общините” и “Партньор на общините” на Националното сдружение на общините в Република България бяха връчени тази вечер пред зала Перуника в курортния комплекс “Албена”.

Наградата “Инвеститор на общините” се присъжда на физическо или юридическо лице, извършило значими инвестиции в българските общини. Тя се връчва в три категории - за средна, малка и голяма община.

Наградата за инвестиция в малка община получи Медицинският комплекс “Д-р Щерев ЕАД” за изграждане на многопрофилна болница за активно лечение в Сливница. Инвеститорът е на българския пазар от 2006 година и обслужва населението в 3 общини - Сливница, Драгоман и Брезник.

Награда за инвестиция в малка община получи и фирмата “ЕДЕ 16 ООД” за изграждане на предприятие за сглобяване на електрически компоненти за свет

Задържан е 79-годишен мъж от с. Листец, община Руен, в чийто дом са открити множество артефакти, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Бургас.

В дома на мъжа са намерени монети и накити. По първоначални данни две от монетите вероятно са от сребро и датират от Второто българско царство, посочиха от полицията.

За откриването на артефактите, мъжът използвал три металдетектора, сред които и сонда за дълбочинно търсене. За откритите предмети, сред които също обеци и пръстени, са назначени различни експертизи.

По случая е образувано досъдебно производство. 

Стоки, имитиращи известни търговски марки, са иззети в град Левски при специализирана полицейска акция. Тя е насочена срещу трафика и разпространението на нелегални, фалшиви и контрабандни стоки в регионален мащаб, съобщават от пресцентъра на Областната дирекция на МВР (ОД на МВР) в Плевен.

Проверени са търговски обекти в Левски. В хода на действията, осъществени от служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОД на МВР – Плевен и техни колеги от районното управление в Левски, от импровизирана търговска маса, собственост на 52-годишен, са иззети спортни стоки. Те носели запазени търговски марки, които се предлагат за продажба, без съгласието на притежателя на изключителното право, допълват от полицията.

Конфискувани са 136 артикули - спортни клинове, блузи с дълъг и къс ръкав, рокли, грейки, зимни якета, спортни екипи и тениск

При пътен инцидент в Плевен е пострадал 31-годишен водач на електрическа тротинетка, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция (ОД) на МВР в Плевен.

Мъжът е блъснат вчера от автомобил на улица „България“, който е правил обратен завой. Водачите са тествани за употреба на алкохол и наркотични вещества, пробите им са отрицателни, уточняват от полицията.

Пострадалият водач на електрическа тротинетка е транспортиран в болница, където е диагностициран с фрактура на таз, без опасност за живота. Местопроизшествието е посетено от полицейски служители. Извършен е оглед. Уведомена е прокуратурата и е образувано досъдебно производство, добавят от ОДМВР в Плевен.

Община Плевен планира да започне информационна кампания в училищата в града сред децата на възраст между 12 и 17 години за техните права и задължения като водачи на електрически тротинетки. Очаква се

Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете, съобщиха от общинския пресцентър.

Услугата е част от стремежа на общината да насърчи опазването на околната среда и да улесни рециклирането на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване и предлага безплатна услуга по събиране на този вид отпадъци директно от домовете на гражданите.

Всеки, който желае да предаде старо електронно оборудване – компютри, телевизори, домакински уреди и други, може да направи заявка на безплатен телефон 080014100. След подаване на заявката, екипите за извършване на съответната дейност ще посетят гражданите в удобно за тях време, за да съберат отпадъците. 

Тази инициатива е част от ангажимента на Община Пловдив за насърчаване на устойчиво развитие и отговорно управление на електронните отпадъци. Чрез правилното предав

Наградите са в три категории – голяма, средна и малка община. В категория „Голяма община“ бе отличена община Шумен. Наградата получи кметът проф. Христо Христов. Силвия Георгиева посочи, че общинската администрация в Шумен е изпратила над 20 актуални становища по различни теми към сдружението, а над 36 представители на администрацията участват в различни комитети на сдружението.  

Отличието за „Средна община“ получи община Свиленград. Наградата бе връчена на кмета арх. Анастас Карчев и председателя на Общинския съвет Георги Еленков. Изпълнителният директор на НСОРБ каза, че Свиленград е първата община поела по пътя към нулеви отпадъци и са активни участници в дискусиите за реформата в такса „битови отпадъци“.

Община Ардино прие приза за „Малка община“. Отличието получи кметът Изет Шабан. Силвия Георгиева каза,, че това е първата община, която се е включила като партньор в Националния младежки конкурс на НСОРБ. Община Ардино е и най-активната община в дейностите на НСОБРБ.

Бяха връчени и наградите за общинар, като те също са разделени в три категории. Отличени са кметовете на Сливен, Мездра и Чепеларе, а наградите връчи председателят на НСОРБ Даниел Панов.

Бе отличен и директорът на дирекция "Общинска собственост и икономика" на Община Троян Борис Бояджиев за работата му при изграждане на Общинската оранжерийна система, от която и други общини черпят идеи и взимат модела. Той е награден за това, че е приел каузата за лична и е привлякъл към нея съмишленици и доброволци. 

Общо четирима мигранти са задържани при два случая през изминалите два дни в района на ГКПП "Дунав мост" при Русе. Това съобщиха от граничния пункт. 

Двама мигранти от Египет са открити вчера в камион с украинска регистрация, спрян за проверка на ГКПП "Дунав мост". Единият от тях е непълнолетен. Тежкотоварният автомобил пътувал от Турция към Украйна. 

Други двама мигранти - от Египет и Либия, са арестувани на паркинг в Русе. Сигналът е подаден от служител в зоната за паркиране, който забелязал двамата мъже. Вероятно те са пристигнали в крайдунавския град с камион. 

Един човек е загинал и 24-ма са ранени при 19 пътнотранспортни произшествия в страната през изминалото денонощие, съобщиха на сайта на МВР.

В София са станали две тежки катастрофи и 19 леки пътни инцидента. Двама души са пострадали. 

От началото на месеца при пътни произшествия са загинали 17 човека, а 305 са ранени. За периода от началото на годината при катастрофи са загинали 355-ма, а 7127 души са пострадали.

При сравнение с реалните данни за загиналите участници в движението (424) през същия период на 2023 г., се отчитат 69 по-малко през 2024 г.

 

Със заповед на служебния министър-председател Димитър Главчев на длъжността заместник-министър на околната среда и водите е назначена Михаела Крумова, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет. 

Михаела Крумова е магистър по право. Притежава над 20 години опит като адвокат и правен консултант. Била е председател на Общинския съвет в Кюстендил от 2016 г. до 2021 г. Била е депутат в 45-ото Народно събрание.

Разяснителна кампания за начина на гласуване с машина за предстоящия вот ще се проведе на 18 октомври в сградата на Община Смолян, съобщиха от пресцентъра на администрацията. Представител на Районната избирателна комисия (РИК) ще обяснява на желаещите в петък от 12:00  до 14:00 часа как да се гласува с машина и ще отговаря на поставените въпроси.

Целта е гражданите да получат пояснения как се използват устройствата за изборите на 27 октомври т.г., посочи Виолета Филипова – експерт „Връзки с обществеността“. 

От РИК - Смолян призовават гражданите да се включат активно в обучителния процес.

Приключи първата по рода си Среща на върха между Европейския съюз и Съвета за сътрудничество в Персийския залив, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет (МС) на официалната си фейсбук страница. Събитието даде ясен политически сигнал за задълбочаване на икономическите и политическите отношения с държавите от Персийския залив, посочиха от МС. В срещата участва и служебният министър-председател на България Димитър Главчев

Имаме много добри отношения със Саудитска Арабия, отбелязах със задоволство при разговора си в Брюксел с принц Мохамед бин Салман Ал Сауд, престолонаследник и министър-председател на Кралство Саудитска Арабия. Наред с развитието на двустранните връзки във фокуса на разговора ни беше и значимостта на отношенията между ЕС и Съвета за сътрудничество в Персийския залив, написа в профила си във фейсбук служебния премиер. 

След края на събитието

Церемонията завърши с обща снимка за спомен.  

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Д-р Вилхелм Елисеев и д-р Пламена Вълчева бяха наградени от регионалната колегия на Българския лекарски съюз във Видин
В Търговище започва мащабен ремонт на спортната зала „Иван Ангелов“
Добри са условията за туризъм по планините, съобщиха от Планинската спасителна служба на БЧК
Градски фестивал ще предложи вино от местни сортове на жителите и гостите на София днес и утре
С отдаване на воински почести в София ще бъдат отбелязани 80 години от първото сражение на Парашутната дружина
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Основна линия
Започва изпълнението на втората фаза от проекта за подобряване на качеството на въздуха в Община Пловдив
Сфера
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
Контекст
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Местен фокус
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Контекст
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Контекст
Митничари задържаха 100 000 къса контрабандни цигари в турски камион на "Капитан Андреево"
На преден план
Д-р Вилхелм Елисеев и д-р Пламена Вълчева бяха наградени от регионалната колегия на Българския лекарски съюз във Видин
Основна линия
При операция на полицията в Монтанско за ден са разкрити 14 престъпления
На преден план
В Търговище започва мащабен ремонт на спортната зала „Иван Ангелов“
Основна линия
Как улична котка стана космонавт преди 61 години
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.