Начало Местен фокус Националното сдружение на общините връчи наградите “Инвеститор на общините” и “Партньор на общините” в курортния комплекс "Албена"
8689
България

Националното сдружение на общините връчи наградите “Инвеститор на общините” и “Партньор на общините” в курортния комплекс "Албена"

Наградите “Инвеститор на общините” и “Партньор на общините” на Националното сдружение на общините в Република България бяха връчени тази вечер пред зала Перуника в курортния комплекс “Албена”.Наградата “Инвеститор на общините” се присъжда на физическо или юридическо лице, извършило значими инвестиции в българските общини.

| 13 Октомври 2024, 21:30 ч.
Националното сдружение на общините връчи наградите “Инвеститор на общините” и “Партньор на общините” в курортния комплекс
Националното сдружение на общините връчи наградите “Инвеститор на общините” и “Партньор на общините” в курортния комплекс "Албена"
Снимка © БТА

Наградите “Инвеститор на общините” и “Партньор на общините” на Националното сдружение на общините в Република България бяха връчени тази вечер пред зала Перуника в курортния комплекс “Албена”.

За нас в президентската институция няма разлика между българите, които живеят на територията на България, и българските общности зад граница. Смятам, че България, като страна член на Европейския съюз (ЕС) е достатъчно силна, има достатъчно силни лостове в ръцете си, за да може да защити всяка една българска общност зад граница, особено в т.нар. исторически диаспори, които, за съжаление и днес, в 21 век, една част от тях, са подложени поне на опити за асимилация. Това каза вицепрезидентът Илияна Йотова в Кюстендил, където участва в кръгла маса „Българите на Балканите отвъд границата след 1878 г. Кодът на оцеляването“. Събитието се провежда под патронажа на вицепрезидента. 

Проектът изследва българските общности на Балканите от миналото до наши дни с открояване на съвременните проблеми и перспективи. Събитието, в което участват представители на българската общно

Отделението по анестезиология и интензивно лечение (ОАИЛ) към Търговищката болница отбелязва 50 години. В структурата на Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) – Търговище ОАИЛ е основно звено, осигуряващо лечение на всички пациенти с тежки нарушения в жизнените функции, независимо от характера на основното им заболяване. Осъществява денонощна готовност и провеждане на съвременно обезболяване на хирургически интервенции и болезнени процедури, както и интензивно лечение на тежко болни и болни след разширени оперативни интервенции. Това каза изпълнителният директор на здравното заведение д-р Иван Светулков. 

По неговите думи интензивно лечение се налага на пациенти със застрашаващи живота състояния като неефективно дишане, изпаднали в коматозни състояния, с черепно-мозъчни или съдови увреждания, с риск от спиране на сърдечна дейност. В отделението се лекува

Звания „Почетен гражданин на Дряново“ бяха връчени на Тържествено заседание на Общински съвет – Дряново в Ритуалната зала на Общината. 

„Днес ни събира едно от най-значимите събития, събитие, което обединява в едно традиция и любов. Наградите, които ще връчим днес, са израз на висока оценка към хората, които се трудят да прославят нашия град и община. Гордея се, че работя в града, от който са излезли достойни дряновци. Днес, във време на изпитание, по-ясно от всякога разбираме, че сплотени можем да постигнем много“, каза по време на заседанието председателят на Общински съвет – Дряново Тодор Георгиев.

Званието „Почетен гражданин на Дряново“ бе присъдено на Маргрета Григорова, инж. Веселин Кръстев, Антон Антонов, Дончо Дончев, посмъртно на д-р Тодор Тодоров и д-р Тодор Бахчеванов.

„Скъпи дряновци, уважаеми

Европейският конгрес по неврохирургия, на който България за първи път е домакин, бе открит тази вечер в НДК в София.

При откриването проф. д-р Николай Габровски, председател на Българското дружество по неврохирургия, обяви, че на събитието присъстват над 1675 участници и над 370 лектори. Решихме да отидем по-далеч от фокуса върху неврохирургията и да поканим експерти по високи технологии и успешни инвеститори, посочи той. През тази сесия ще имаме възможността да се срещнем с хора, които направиха истинска революция в сферата на новите перспективи в неврохирургията, добави проф. Габровски.

Мотото на конгреса тази година е „Иновации, образование, лидерство“ – тези три стълба не само отразяват духа на нашата професия, но са и движещата сила, която ще очертае бъдещето на неврохирургията, изтъкна той.

В приветствието си към участниците председателят н

Проекти за допълнение и изменение на наредбата за определяне на местните такси и цени на услуги, съгласно Закона за местните данъци и такси, ще обсъди Общинският съвет в Брезник на редовното си заседание днес. Това съобщиха от пресцентъра на Съвета. Заседанието ще започне в 10:30 часа и ще е в малкия салон на Народно читалище "Просвещение 1870 г.".

Девет са точките включени в предварителния дневен ред на общинските съветници. Една от тях касае промяна в поименния списък на капиталовите разходи за тази година. 

Внесени за разглеждане са още две докладни свързани с приемането на Общинска стратегия за подкрепа на личностното развитие на децата и учениците в Община Брезник за периода 2024 - 2026 г., както и на Програма за енергийна ефективност на Община Брезник за периода 2024 - 2027 година. 

Голяма част от точките касаят устройствени въпроси. 

Наградата “Инвеститор на общините” се присъжда на физическо или юридическо лице, извършило значими инвестиции в българските общини. Тя се връчва в три категории - за средна, малка и голяма община.

Наградата за инвестиция в малка община получи Медицинският комплекс “Д-р Щерев ЕАД” за изграждане на многопрофилна болница за активно лечение в Сливница. Инвеститорът е на българския пазар от 2006 година и обслужва населението в 3 общини - Сливница, Драгоман и Брезник.

Награда за инвестиция в малка община получи и фирмата “ЕДЕ 16 ООД” за изграждане на предприятие за сглобяване на електрически компоненти за световноизвестни брандове в община Ардино.

Наградата за инвестиция в средна община се присъди на “Биовет АД” клон Разград за инвестиция в нов завод за производство на ваксини и лаборатории за контрол на качеството по време на производството и готовата продукция. Заводът има сертификат за добра производствена практика от българската агенция по безопасност на храните, валиден за целия Европейски съюз.

Наградата за инвестиция в голяма община се присъжда и на “Дзу АД” за отваряне на нова производствена мощност в община Стара Загора. Това е завод за производство на печатни платки за автомобилната промишленост.

Двама мъже са установени от полицията за ден в Русенско да шофират автомобили след употреба на наркотици. Това съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Русе Даниела Малчева. 

И двата случая са от вчера сутринта. Полицейски екип е спрял в град Две могили за проверка автомобил, управляван от 33-годишен мъж. Направен му е бил тест за наркотици, който показал положителен резултат за употреба на метамфетамин. При обиск у шофьора била открита сферична пластмасова кутийка. В нея имало полиетиленово пликче с бяло кристалообразно вещество, за което мъжът обяснил, че е метамфетамин за лична употреба. Той бил задържан и конвоиран до медицинско заведение, където дал проби за химичен анализ. Срещу него е образувано бързо производство.

Вторият случай е от град Сеново. Екип на полицията извършил проверка на лек автомобил, управляван от 37-годишен мъж. Направен му бил тес

Специализиран полицейска операция с акцент върху спазването на правилата за движение от водачите на двуколесни превозни средства, ще се проведе на територията на цялата област Кърджали от 15 до 20 октомври. Това каза пред журналисти началникът на сектор „Пътна полиция“ в Кърджали главен инспектор Николай Дачев.

Той поясни, че в обсега на акцията попадат мотоциклети, велосипеди, както и индивидуални електрически превозни средства (тротинетки). 

Дачев припомни, че водачите на двуколесни превозни средства са били в обсега и на проведената в рамките на предходната седмица операция ROADPOL. Като резултат от нея той отчете установени седем водачи без каска. 

По линия на операцията са били проверени 1690 моторни превозни средства от общо 3189 проверени през изтеклата седмица в област Кърджали. Установени са 73 водачи без обезопасителни колани, както

Собственик на траурна агенция в Пловдив е задържан по подозрение за измама, съобщиха от Областната дирекция на МВР  в града. Днес мъжът е отведен за срок до 24 часа в Шесто Районно управление след придобити първоначални данни, че е осъществявал срещу заплащане фиктивна кремация на починали хора.

В хода на проверката са установени два такива случая, като работата на служителите продължава под надзора на Районна прокуратура- Пловдив.

Изложби, концерти, театрална премиера, представяне на книги, състезания са включени в програмата за отбелязване на духовния празник на Видин - Димитровден, каза главният експерт „Култура и изкуство“ в местната администрация Силвана Сюлейман.

Предстоящите почивни дни – на 19 и 20 октомври, на бившето летище до с. Иново ще се проведе четвъртият кръг на Националния шампионат по драг-рейсинг. Изложбата “На Видин с любов” на художника Веселин Нацин ще бъде открита в неделя вечерта в Културен център „Жул Паскин“, добави Сюлейман.

Регионалната библиотека „Михалаки Георгиев“ ще бъде домакин на представянето на книгата „Змей омайник“ на Симона Панова и на традиционното ученическо състезание „Аз познавам Видин“. Регионалният исторически музей е подготвил изложба „Благословен е този, който дарява&l

Район "Оборище" спира кандидатурата си за участие в проекта за резидентна грижа за непридружени деца бежанци. Това се посочва в становище на районната администрация по повод бъдещо участие в "Проект за настаняване в център-семеен тип и предоставяне на специализирани социални грижи и закрила на непридружени деца-бежанци без увреждания до 18 годишна възраст". Становището е публикувано на Фейсбук страницата на район "Оборище".

Оттам отчитат недопустимостта на предизборно заиграване на политически сили със съдбата на деца-жертва на военни конфликти и без родители и близки на територията на страната ни. Район "Оборище" декларира, че няма да допусне разпалването на омраза на етническа или расова основа с предизборна цел, което може да има дългосрочни последици отвъд предстоящите избори и разбира естественото безпокойство на гражданите на района и нагнетяваното напрежение, породено от

Наградата за инвестиция в голяма община се присъди и на “Амер спортс България ЕООД” за изграждане на завод за производство на ски в община Асеновград.

Наградата партньор на общините се присъди на дарители на общини със значим принос за местната общност.

Наградата за малка община се връчи на Величко Йосифов Яков за извършване на строително-монтажни работи по благоустрояване на площад пред католически храм “Успение Богородично” в село Житница, община Калояново.

Наградата за средна община получи “Фитофарма ЕООД” за дарение в подкрепа на професионалното развитие на кадри в сектор здравеопазване в община Троян.

Наградата за партньор за голяма община получи Фикрет Индже, който е мажоритарен собственик на “Алкомет АД” – голям български производител на алуминиеви валцови и пресови продукти. Наградата се връчва за благотворителни инициативи в сферата на образованието, културата, здравеопазването, техническата инфраструктура, спорта и екологията в община Шумен.

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, съобщи министър Атанас Илков
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, а образуваните досъдебни производства за престъпления против политическите права на гражданите са 70, показват данните, ...
Нова директива ще хармонизира правилата за фалити на фирмите, каза евродепутатът Емил Радев
По думите му причината е, че в отделните държави членки правилата са много различни. Някъде такова производство приключва за 6 месеца, в други страни продължават по 7-8 години, обя ...
Около 700 служители от МВР в Пазарджик ще са ангажирани с изборния процес
Около 700 са служителите от структурни звена на МВР в област Пазарджик, които са ангажирани с изборния процес. Това стана ясно на работна среща с ръководители на държавни институци ...
Специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с нарушения на изборното законодателство, се провежда в Гълъбово и Стара Загора
На територията на Областна дирекция на МВР – Стара Загора днес се провеждат активни полицейски действия в Районните управления в Гълъбово, както и Първо и Второ Районни управ ...
Полицаи задържаха употребил алкохол водач без шофьорска книжка, който опитал да избегне проверка в Шумен
Задържан е употребил алкохол водач без шофьорска книжка, който опитал да избегне полицейска проверка, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР в Шумен.  Малко след 00:30 ча ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Младежи от Комплекса за социално развитие в Търговище поздравиха лекари в навечерието на професионалния им празник
Младежи от Комплекса за социално развитие в Търговище поздравиха лекари в навечерието на професионалния им празник. Потребителите на услугата подариха на своите общопрактикуващи ле ...
От понеделник ще бъде затворен за движение участък по пътя Варна – Златни пясъци
От понеделник, 21 октомври, ще бъде затворено северното платно на пътя Варна – Златни пясъци в района от Ботаническата градина до Евксиноград, съобщиха от Община Варна. Движе ...
Конгрес за усложненията в естетичната дерматология започна в София
Трети конгрес по естетична дерматология с международно участие започна днес в столицата. Форумът продължава три дни - от 18 до 20 октомври, с акцент върху усложненията в естетичнат ...
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, съобщи министър Атанас Илков
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, а образуваните досъдебни производства за престъпления против политическите права на гражданите са 70, показват данните, ...
Предстои последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния, съобщи генерал-майор Явор Матеев
От понеделник предстои да преминем последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния. Това съобщи пред журналисти генерал-майор Явор ...
Тикер в 14:29 ч.
Младежи от Комплекса за социално развитие в Търговище поздравиха лекари в навече ...
Начало Местен фокус
8689
България

Националното сдружение на общините връчи наградите “Инвеститор на общините” и “Партньор на общините” в курортния комплекс "Албена"

Наградите “Инвеститор на общините” и “Партньор на общините” на Националното сдружение на общините в Република България бяха връчени тази вечер пред зала Перуника в курортния комплекс “Албена”.Наградата “Инвеститор на общините” се присъжда на физическо или юридическо лице, извършило значими инвестиции в българските общини.

| 13 Октомври 2024, 21:30 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Националното сдружение на общините връчи наградите “Инвеститор на общините” и “Партньор на общините” в курортния комплекс
Националното сдружение на общините връчи наградите “Инвеститор на общините” и “Партньор на общините” в курортния комплекс "Албена"
Снимка © БТА

Наградите “Инвеститор на общините” и “Партньор на общините” на Националното сдружение на общините в Република България бяха връчени тази вечер пред зала Перуника в курортния комплекс “Албена”.

За нас в президентската институция няма разлика между българите, които живеят на територията на България, и българските общности зад граница. Смятам, че България, като страна член на Европейския съюз (ЕС) е достатъчно силна, има достатъчно силни лостове в ръцете си, за да може да защити всяка една българска общност зад граница, особено в т.нар. исторически диаспори, които, за съжаление и днес, в 21 век, една част от тях, са подложени поне на опити за асимилация. Това каза вицепрезидентът Илияна Йотова в Кюстендил, където участва в кръгла маса „Българите на Балканите отвъд границата след 1878 г. Кодът на оцеляването“. Събитието се провежда под патронажа на вицепрезидента. 

Проектът изследва българските общности на Балканите от миналото до наши дни с открояване на съвременните проблеми и перспективи. Събитието, в което участват представители на българската общно

Отделението по анестезиология и интензивно лечение (ОАИЛ) към Търговищката болница отбелязва 50 години. В структурата на Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) – Търговище ОАИЛ е основно звено, осигуряващо лечение на всички пациенти с тежки нарушения в жизнените функции, независимо от характера на основното им заболяване. Осъществява денонощна готовност и провеждане на съвременно обезболяване на хирургически интервенции и болезнени процедури, както и интензивно лечение на тежко болни и болни след разширени оперативни интервенции. Това каза изпълнителният директор на здравното заведение д-р Иван Светулков. 

По неговите думи интензивно лечение се налага на пациенти със застрашаващи живота състояния като неефективно дишане, изпаднали в коматозни състояния, с черепно-мозъчни или съдови увреждания, с риск от спиране на сърдечна дейност. В отделението се лекува

Звания „Почетен гражданин на Дряново“ бяха връчени на Тържествено заседание на Общински съвет – Дряново в Ритуалната зала на Общината. 

„Днес ни събира едно от най-значимите събития, събитие, което обединява в едно традиция и любов. Наградите, които ще връчим днес, са израз на висока оценка към хората, които се трудят да прославят нашия град и община. Гордея се, че работя в града, от който са излезли достойни дряновци. Днес, във време на изпитание, по-ясно от всякога разбираме, че сплотени можем да постигнем много“, каза по време на заседанието председателят на Общински съвет – Дряново Тодор Георгиев.

Званието „Почетен гражданин на Дряново“ бе присъдено на Маргрета Григорова, инж. Веселин Кръстев, Антон Антонов, Дончо Дончев, посмъртно на д-р Тодор Тодоров и д-р Тодор Бахчеванов.

„Скъпи дряновци, уважаеми

Европейският конгрес по неврохирургия, на който България за първи път е домакин, бе открит тази вечер в НДК в София.

При откриването проф. д-р Николай Габровски, председател на Българското дружество по неврохирургия, обяви, че на събитието присъстват над 1675 участници и над 370 лектори. Решихме да отидем по-далеч от фокуса върху неврохирургията и да поканим експерти по високи технологии и успешни инвеститори, посочи той. През тази сесия ще имаме възможността да се срещнем с хора, които направиха истинска революция в сферата на новите перспективи в неврохирургията, добави проф. Габровски.

Мотото на конгреса тази година е „Иновации, образование, лидерство“ – тези три стълба не само отразяват духа на нашата професия, но са и движещата сила, която ще очертае бъдещето на неврохирургията, изтъкна той.

В приветствието си към участниците председателят н

Проекти за допълнение и изменение на наредбата за определяне на местните такси и цени на услуги, съгласно Закона за местните данъци и такси, ще обсъди Общинският съвет в Брезник на редовното си заседание днес. Това съобщиха от пресцентъра на Съвета. Заседанието ще започне в 10:30 часа и ще е в малкия салон на Народно читалище "Просвещение 1870 г.".

Девет са точките включени в предварителния дневен ред на общинските съветници. Една от тях касае промяна в поименния списък на капиталовите разходи за тази година. 

Внесени за разглеждане са още две докладни свързани с приемането на Общинска стратегия за подкрепа на личностното развитие на децата и учениците в Община Брезник за периода 2024 - 2026 г., както и на Програма за енергийна ефективност на Община Брезник за периода 2024 - 2027 година. 

Голяма част от точките касаят устройствени въпроси. 

Наградата “Инвеститор на общините” се присъжда на физическо или юридическо лице, извършило значими инвестиции в българските общини. Тя се връчва в три категории - за средна, малка и голяма община.

Наградата за инвестиция в малка община получи Медицинският комплекс “Д-р Щерев ЕАД” за изграждане на многопрофилна болница за активно лечение в Сливница. Инвеститорът е на българския пазар от 2006 година и обслужва населението в 3 общини - Сливница, Драгоман и Брезник.

Награда за инвестиция в малка община получи и фирмата “ЕДЕ 16 ООД” за изграждане на предприятие за сглобяване на електрически компоненти за световноизвестни брандове в община Ардино.

Наградата за инвестиция в средна община се присъди на “Биовет АД” клон Разград за инвестиция в нов завод за производство на ваксини и лаборатории за контрол на качеството по време на производството и готовата продукция. Заводът има сертификат за добра производствена практика от българската агенция по безопасност на храните, валиден за целия Европейски съюз.

Наградата за инвестиция в голяма община се присъжда и на “Дзу АД” за отваряне на нова производствена мощност в община Стара Загора. Това е завод за производство на печатни платки за автомобилната промишленост.

Двама мъже са установени от полицията за ден в Русенско да шофират автомобили след употреба на наркотици. Това съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Русе Даниела Малчева. 

И двата случая са от вчера сутринта. Полицейски екип е спрял в град Две могили за проверка автомобил, управляван от 33-годишен мъж. Направен му е бил тест за наркотици, който показал положителен резултат за употреба на метамфетамин. При обиск у шофьора била открита сферична пластмасова кутийка. В нея имало полиетиленово пликче с бяло кристалообразно вещество, за което мъжът обяснил, че е метамфетамин за лична употреба. Той бил задържан и конвоиран до медицинско заведение, където дал проби за химичен анализ. Срещу него е образувано бързо производство.

Вторият случай е от град Сеново. Екип на полицията извършил проверка на лек автомобил, управляван от 37-годишен мъж. Направен му бил тес

Специализиран полицейска операция с акцент върху спазването на правилата за движение от водачите на двуколесни превозни средства, ще се проведе на територията на цялата област Кърджали от 15 до 20 октомври. Това каза пред журналисти началникът на сектор „Пътна полиция“ в Кърджали главен инспектор Николай Дачев.

Той поясни, че в обсега на акцията попадат мотоциклети, велосипеди, както и индивидуални електрически превозни средства (тротинетки). 

Дачев припомни, че водачите на двуколесни превозни средства са били в обсега и на проведената в рамките на предходната седмица операция ROADPOL. Като резултат от нея той отчете установени седем водачи без каска. 

По линия на операцията са били проверени 1690 моторни превозни средства от общо 3189 проверени през изтеклата седмица в област Кърджали. Установени са 73 водачи без обезопасителни колани, както

Собственик на траурна агенция в Пловдив е задържан по подозрение за измама, съобщиха от Областната дирекция на МВР  в града. Днес мъжът е отведен за срок до 24 часа в Шесто Районно управление след придобити първоначални данни, че е осъществявал срещу заплащане фиктивна кремация на починали хора.

В хода на проверката са установени два такива случая, като работата на служителите продължава под надзора на Районна прокуратура- Пловдив.

Изложби, концерти, театрална премиера, представяне на книги, състезания са включени в програмата за отбелязване на духовния празник на Видин - Димитровден, каза главният експерт „Култура и изкуство“ в местната администрация Силвана Сюлейман.

Предстоящите почивни дни – на 19 и 20 октомври, на бившето летище до с. Иново ще се проведе четвъртият кръг на Националния шампионат по драг-рейсинг. Изложбата “На Видин с любов” на художника Веселин Нацин ще бъде открита в неделя вечерта в Културен център „Жул Паскин“, добави Сюлейман.

Регионалната библиотека „Михалаки Георгиев“ ще бъде домакин на представянето на книгата „Змей омайник“ на Симона Панова и на традиционното ученическо състезание „Аз познавам Видин“. Регионалният исторически музей е подготвил изложба „Благословен е този, който дарява&l

Район "Оборище" спира кандидатурата си за участие в проекта за резидентна грижа за непридружени деца бежанци. Това се посочва в становище на районната администрация по повод бъдещо участие в "Проект за настаняване в център-семеен тип и предоставяне на специализирани социални грижи и закрила на непридружени деца-бежанци без увреждания до 18 годишна възраст". Становището е публикувано на Фейсбук страницата на район "Оборище".

Оттам отчитат недопустимостта на предизборно заиграване на политически сили със съдбата на деца-жертва на военни конфликти и без родители и близки на територията на страната ни. Район "Оборище" декларира, че няма да допусне разпалването на омраза на етническа или расова основа с предизборна цел, което може да има дългосрочни последици отвъд предстоящите избори и разбира естественото безпокойство на гражданите на района и нагнетяваното напрежение, породено от

Наградата за инвестиция в голяма община се присъди и на “Амер спортс България ЕООД” за изграждане на завод за производство на ски в община Асеновград.

Наградата партньор на общините се присъди на дарители на общини със значим принос за местната общност.

Наградата за малка община се връчи на Величко Йосифов Яков за извършване на строително-монтажни работи по благоустрояване на площад пред католически храм “Успение Богородично” в село Житница, община Калояново.

Наградата за средна община получи “Фитофарма ЕООД” за дарение в подкрепа на професионалното развитие на кадри в сектор здравеопазване в община Троян.

Наградата за партньор за голяма община получи Фикрет Индже, който е мажоритарен собственик на “Алкомет АД” – голям български производител на алуминиеви валцови и пресови продукти. Наградата се връчва за благотворителни инициативи в сферата на образованието, културата, здравеопазването, техническата инфраструктура, спорта и екологията в община Шумен.

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, съобщи министър Атанас Илков
Нова директива ще хармонизира правилата за фалити на фирмите, каза евродепутатът Емил Радев
Около 700 служители от МВР в Пазарджик ще са ангажирани с изборния процес
Специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с нарушения на изборното законодателство, се провежда в Гълъбово и Стара Загора
Полицаи задържаха употребил алкохол водач без шофьорска книжка, който опитал да избегне проверка в Шумен
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
На преден план
Младежи от Комплекса за социално развитие в Търговище поздравиха лекари в навечерието на професионалния им празник
В детайли
От понеделник ще бъде затворен за движение участък по пътя Варна – Златни пясъци
Местен фокус
Конгрес за усложненията в естетичната дерматология започна в София
Контекст
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, съобщи министър Атанас Илков
Сфера
Предстои последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния, съобщи генерал-майор Явор Матеев
Основна линия
Главни прокурори обмислят всеобхватен инструмент за проследяване, блокиране и конфискация на активи, придобити по криминален път
Основна линия
Двама мъже са установени от полицията за ден в Русенско да шофират автомобили след употреба на наркотици
Местен фокус
Земеделският министър д-р Георги Тахов откри петия национален събор "Млечният път на България през вековете" в Луковит
Сфера
Седем млади лекари получиха грамоти от лекарската колегия във Видин
В детайли
Община Стара Загора ще си сътрудничи с технологичен стартъп в подкрепа на бизнеса и заетостта на хората от региона
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.