Начало Основна линия Нормален е трафикът на граничните пунктове със съседните на България държави
7383
България

Нормален е трафикът на граничните пунктове със съседните на България държави

Нормален е трафикът по всички гранично контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) със съседните на България държави.Това съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“ към МВР на своя уебсайт.

| 14 Октомври 2024, 07:22 ч.
Нормален е трафикът на граничните пунктове със съседните на България държави
Нормален е трафикът на граничните пунктове със съседните на България държави
Снимка © Благой Кирилов / БТА

Нормален е трафикът по всички гранично контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) със съседните на България държави. Това съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“ към МВР на своя уебсайт. Информацията е актуална към 6:00 часа тази сутрин.

Приключи специализираната полицейска операция в област Смолян, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. Акцията е за гарантиране на сигурността, опазване на обществения ред и предотвратяване на изборни нарушения и престъпления против политическите права на гражданите в периода на подготовка на изборите за Народно събрание на 27 октомври.

В хода на операцията са извършени проверки на 45 търговски обекта, заложни къщи и кредитни институции, за които съществува риск от свързани с изборния процес нарушения. Проверени са 34-ма души от активния криминален контингент, с цел превенция и осигуряване на обществения ред. Имало е превантивни беседи с шестима души, които могат да влияят на изборния процес, както и с 43-ма собственици на фирми със служители в йерархична зависимост, с цел предотвратяване на опити за т.нар. корпоративен вот. Съставени са 11 протокола за предупреж

Задържани са 976 души за престъпления, свързани с производство, преработване, държане и разпространение на наркотици през септември, а по линия на противодействието на нелегалната миграция са установени 666 нелегални мигранти във вътрешността на страната. Това показват данните  на Специализираното междуведомствено звено на прокуратурата и МВР за подпомагане на разследванията за нелегална миграция и наркотрафик, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. 

Досъдебните производства за престъпления, свързани с наркотици за септември, са 505, като 543 са проведените специализирани операции. Разкрити са 21 лаборатории/площи за производство и отглеждане на наркотици.

По линия на противодействието на незаконната миграция са проведени 458 специализирани операции. Новообразуваните досъдебни производства за незаконен трафик на хора и нелегална миграция са 182.

Припо

На някои от граничните пунктове с Румъния и Турция трафикът на излизащите от страната товарни автомобили е интензивен, съобщава на сайта си Главна дирекция „Гранична полиция“ на МВР по данни към 6:00 часа тази сутрин. 

На границата с Румъния, на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Кардам“ трафикът е интензивен за товарни автомобили на изход. 

Поради извършване на основен ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе е въведена временна организация на движение, като трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофарна уредба. Освен ГКПП „Русе“, шофьорите в региона могат да се насочат и към ГКПП „Силистра“, ГКПП „Кардам“, ГКПП „Дуранкулак“, ГКПП „Кайнарджа“ и ГКПП „Крушари“. Последните два са с работно време от 8:00

Общо 378 граждани в област Враца са се възползвали от улеснения достъп до мобилното приложение еЗдраве и са сдвоили своите телефони. Това каза директорът на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) – Враца д-р Чавдар Манов. Той напомни, че кампанията на Министерството на здравеопазването за популяризиране на мобилното приложение еЗдраве и възможността за осигуряване на достъп на гражданите до здравните им досиета стартира в началото на септември и продължава. 

По думите му служители на здравната инспекция във Враца съдействат на граждани да сдвоят електронното си пациентско досие с мобилно устройство, като на място в административната сграда има удобен фронт-офис, разположен на първия етаж. 

Д-р Манов допълни, че от услугата в изнесени пунктове, проведени в четири града от областта, са се възползвали 330 души, а на място в РЗИ – Враца 48 души.

О

Министерският съвет предлага за награждаване проф. д-р Боряна Слънчева с орден "Св. св. Кирил и Методий" - огърлие за значимия принос за развитието на медицинската наука и практика в областта на педиатрията и неонатологията в България, съобщиха от пресслужбата на кабинета.

Слънчева работи от 1980 г. в болница "Майчин дом", а от 2001 г. е началник на Клиниката по неонатология в лечебното заведение. Тя е основоположник на българската школа по неонатология, учител и ментор на множество български неонатолози. Автор е на над 85 научни труда, публикувани в специализирани медицински научни издания. Работи върху проблемите в адаптацията при недоносени с много ниско и екстремно ниско тегло при раждането. Участва в проучвания, свързани с особеностите на бъбречната функция при недоносените деца. Водещ изследовател е в разработване на програма за профилактика на мозъчните кръвоизливи при

На българо-румънската границата трафикът е нормален на всички пунктове. Поради извършване на основен ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе е въведена временна организация на движение, като трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофарна уредба, припомниха от „Гранична полиция“. Освен ГКПП „Русе“, шофьорите в региона могат да се насочат и към ГКПП „Силистра“, ГКПП „Кардам“, ГКПП „Дуранкулак“, ГКПП „Кайнарджа“ и ГКПП „Крушари“. Последните два са с работно време от 8:00 до 20:00 часа всеки ден, през тях не се пропускат товарни автомобили.

Нормален е трафикът на всички пунктове с Гърция. От „Гранична полиция“ припомниха, че през граничните пунктове „Маказа“, „Златоград“ и „Ивайловград“ е разрешено преминаването само на леки коли и микробуси.

Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове на българо-сръбската граница.

На границата с Република Северна Македония трафикът е спокоен. От „Гранична полиция“ припомниха, че на ГКПП „Гюешево“ е в ход изпълнението на дейностите по договор, свързан с изграждането на Системата вход/изход на ЕС. Ще бъдат демонтирани кабините за гранични проверки на преминаващите товарни автомобили и ще бъдат заменени с нови. Временно движението на преминаващите товарни автомобили ще бъде пренасочвано през трасетата за преминаване на леки автомобили. Възможни са известни затруднения при преминаването на ГКПП „Гюешево“.

Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове с Република Турция.

Около 700 са служителите от структурни звена на МВР в област Пазарджик, които са ангажирани с изборния процес. Това стана ясно на работна среща с ръководители на държавни институции и секретари на общини, която се проведе при областния управител Валентина Кайтазова, съобщиха от Областната администрация - Пазарджик. Изготвени са транспортните схеми и графиците, по които ще бъдат доставени машините за гласуване до секционни избирателни комисии. 

В срещата участваха председателят на Районна избирателна комисия (РИК) - Пазарджик, секретари на общински администрации, ръководители и представители на Областната дирекция (ОД) на МВР в Пазарджик, Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (РДПБЗН), Териториална дирекция на Държавната агенция "Национална сигурност" (ДАНС), Районна служба по образованието в Пазарджик, Регионална здравна инспекция и "Информацион

Община Антоново започва проект за реконструкция на вътрешната водопроводна мрежа в село Добротица. Инвестицията възлиза на 4,5 млн. лв. Кметът на Общината Хайредин Мехмедов вече е подписал двустранното споразумение за осигуряване на финансирането пред Министерството на регионалното развитие и благоустройството, съобщиха от общинската администрация. 

Водопроводната мрежа на Добротица е строена през 60-те години на миналия век. Изградена изцяло от етернитови тръби, днес тя е силно амортизирана. Отчетените загуби на водата в системата са около 55%, посочи инж. Петинка Петрова, директор на Дирекция „Устройство на територията, екология, образование и проекти” при община Антоново.

По нейни думи водоснабдяването на Добротица, част от водоснабдителната група "Добротица - Разделци", става чрез система от каптажни водовземания, помпена станция и преходен напорен

Община Свищов получи одобрение за финансиране на проекта „Извършване на строителни дейности и доставка на оборудване и обзавеждане с оглед реформиране на Дом за стари хора „Мария Луиза“ в град Свищов”. Дейностите са насочени към обновяване на сградата чрез преустройство и ремонт на помещенията и внедряване на мерки за енергийна ефективност с цел осигуряване на топлинен и енергиен комфорт, съобщиха от пресцентъра на Общината.

Проектът ще бъде финансиран по Националния план за възстановяване и устойчивост, като дейностите ще бъдат извършени чрез изпълнение на мерки за привеждането на дома в пълно съответствие с изискванията на стандартите за качество на резидентна грижа за възрастни хора в надтрудоспособна възраст. Общият размер на одобрените разходи за изпълнение на проекта възлизат на 9 655 312.16 лв., като предстои сключване на договор за финансиране на

Два случая на западнонилска треска са регистрирани в страната за периода 7 – 13 октомври 2024 г. Това показва справката на Националния център по заразни и паразитни болести (НЦЗПБ), публикувана на интернет страницата на институцията. За предходната отчетна седмица в страната е регистриран само един случай на заразата.

Първият случай на западнонилска треска е потвърден в София, показва справка на Столичната регионална здравна инспекция. По данни на НЦЗПБ вторият случай е регистриран като вероятен.

От началото на годината са регистрирани 27 случая на западнонилска треска. През 2023 г. не е имало регистрирани случаи, показват още данните. Общо 15 са потвърдените случаи на заразени със западнонилска треска в София за септември т.г., показват справките, публикувани на сайта на регионалната инспекция.

Инфекцията с вируса "Западен Нил" е трансмисивно заболяване, ко

Близо два тона пластмасови капачки бяха предадени в Търговище за благотворителна кауза. Въпреки дъждовния и мрачен ден в събота гражданите на региона подкрепиха активно кампанията „Капачки за бъдеще“, каза регионалният координатор за Търговище Ливий Катан.

След като предаде на фирма за рециклиране събраните в есенната инициатива количества, Катан отчете, че всъщност Търговище се включва в националната кампания с общо 1980 кг пластмасови капачки и 240 кг алуминиеви кенчета. Традиционно големи количества даряват детски и учебни заведения. Като положителен той оценява и личния ангажимент на подрастващите. Коментира, че родители и учители водят деца при кампанийното предаване на събраните капачки, учейки ги от една страна на опазване на околната среда, а от друга – на отговорно гражданско поведение и взаимопомощ.

Очаква се масова акция за предаване на капа

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Земеделският министър д-р Георги Тахов откри петия национален събор "Млечният път на България през вековете" в Луковит
Служебният министър на земеделието и храните д-р Георги Тахов откри петия национален събор "Млечният път на България през вековете" в Луковит. Основен организатор е Сдружение "Бълг ...
Предстои последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния, каза ген.-м. Явор Матеев
От понеделник предстои да преминем последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния. Това съобщи пред журналисти генерал-майор Явор ...
Фирмите, използващи изкуствен интелект, трябва да въведат принципи за защита на служителите, каза проф. Андрияна Андреева
Фирмите, които използват изкуствен интелект, трябва да въведат принципи за защита на служителите, каза днес проф. Андрияна Андреева, юрист и областен управител на Варна. Тя бе сре ...
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Втора ферма със заразени с шарка овце е констатирана в рамките на два дни в хасковското село Узунджово, съобщиха на официалната си страница от Българската агенция по безопасност на ...
От днес е отворено движението по бул. „Тодор Каблешков“ между бул. „Черни връх“ и ул. „Емилиян Станев“, съобщиха от Столична община
От днес е отворено движението по бул. „Тодор Каблешков“ между бул. „Черни връх“ и ул. „Емилиян Станев“, съобщиха от Столична община. Движението ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, съобщи министър Атанас Илков
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, а образуваните досъдебни производства за престъпления против политическите права на гражданите са 70, показват данните, ...
Предстои последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния, съобщи генерал-майор Явор Матеев
От понеделник предстои да преминем последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния. Това съобщи пред журналисти генерал-майор Явор ...
Главни прокурори обмислят всеобхватен инструмент за проследяване, блокиране и конфискация на активи, придобити по криминален път
В последните години се забелязва тенденция за повишаване на организираността при трафика на мигранти, контрабандата на наркотици, извършването на измами и други видове престъпления ...
Двама мъже са установени от полицията за ден в Русенско да шофират автомобили след употреба на наркотици
Двама мъже са установени от полицията за ден в Русенско да шофират автомобили след употреба на наркотици. Това съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Русе Даниела Малче ...
Земеделският министър д-р Георги Тахов откри петия национален събор "Млечният път на България през вековете" в Луковит
Служебният министър на земеделието и храните д-р Георги Тахов откри петия национален събор "Млечният път на България през вековете" в Луковит. Основен организатор е Сдружение "Бълг ...
Тикер в 14:24 ч.
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, а образуваните досъд ...
Начало Основна линия
7383
България

Нормален е трафикът на граничните пунктове със съседните на България държави

Нормален е трафикът по всички гранично контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) със съседните на България държави.Това съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“ към МВР на своя уебсайт.

| 14 Октомври 2024, 07:22 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Нормален е трафикът на граничните пунктове със съседните на България държави
Нормален е трафикът на граничните пунктове със съседните на България държави
Снимка © Благой Кирилов / БТА

Нормален е трафикът по всички гранично контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) със съседните на България държави. Това съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“ към МВР на своя уебсайт. Информацията е актуална към 6:00 часа тази сутрин.

Приключи специализираната полицейска операция в област Смолян, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. Акцията е за гарантиране на сигурността, опазване на обществения ред и предотвратяване на изборни нарушения и престъпления против политическите права на гражданите в периода на подготовка на изборите за Народно събрание на 27 октомври.

В хода на операцията са извършени проверки на 45 търговски обекта, заложни къщи и кредитни институции, за които съществува риск от свързани с изборния процес нарушения. Проверени са 34-ма души от активния криминален контингент, с цел превенция и осигуряване на обществения ред. Имало е превантивни беседи с шестима души, които могат да влияят на изборния процес, както и с 43-ма собственици на фирми със служители в йерархична зависимост, с цел предотвратяване на опити за т.нар. корпоративен вот. Съставени са 11 протокола за предупреж

Задържани са 976 души за престъпления, свързани с производство, преработване, държане и разпространение на наркотици през септември, а по линия на противодействието на нелегалната миграция са установени 666 нелегални мигранти във вътрешността на страната. Това показват данните  на Специализираното междуведомствено звено на прокуратурата и МВР за подпомагане на разследванията за нелегална миграция и наркотрафик, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. 

Досъдебните производства за престъпления, свързани с наркотици за септември, са 505, като 543 са проведените специализирани операции. Разкрити са 21 лаборатории/площи за производство и отглеждане на наркотици.

По линия на противодействието на незаконната миграция са проведени 458 специализирани операции. Новообразуваните досъдебни производства за незаконен трафик на хора и нелегална миграция са 182.

Припо

На някои от граничните пунктове с Румъния и Турция трафикът на излизащите от страната товарни автомобили е интензивен, съобщава на сайта си Главна дирекция „Гранична полиция“ на МВР по данни към 6:00 часа тази сутрин. 

На границата с Румъния, на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Кардам“ трафикът е интензивен за товарни автомобили на изход. 

Поради извършване на основен ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе е въведена временна организация на движение, като трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофарна уредба. Освен ГКПП „Русе“, шофьорите в региона могат да се насочат и към ГКПП „Силистра“, ГКПП „Кардам“, ГКПП „Дуранкулак“, ГКПП „Кайнарджа“ и ГКПП „Крушари“. Последните два са с работно време от 8:00

Общо 378 граждани в област Враца са се възползвали от улеснения достъп до мобилното приложение еЗдраве и са сдвоили своите телефони. Това каза директорът на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) – Враца д-р Чавдар Манов. Той напомни, че кампанията на Министерството на здравеопазването за популяризиране на мобилното приложение еЗдраве и възможността за осигуряване на достъп на гражданите до здравните им досиета стартира в началото на септември и продължава. 

По думите му служители на здравната инспекция във Враца съдействат на граждани да сдвоят електронното си пациентско досие с мобилно устройство, като на място в административната сграда има удобен фронт-офис, разположен на първия етаж. 

Д-р Манов допълни, че от услугата в изнесени пунктове, проведени в четири града от областта, са се възползвали 330 души, а на място в РЗИ – Враца 48 души.

О

Министерският съвет предлага за награждаване проф. д-р Боряна Слънчева с орден "Св. св. Кирил и Методий" - огърлие за значимия принос за развитието на медицинската наука и практика в областта на педиатрията и неонатологията в България, съобщиха от пресслужбата на кабинета.

Слънчева работи от 1980 г. в болница "Майчин дом", а от 2001 г. е началник на Клиниката по неонатология в лечебното заведение. Тя е основоположник на българската школа по неонатология, учител и ментор на множество български неонатолози. Автор е на над 85 научни труда, публикувани в специализирани медицински научни издания. Работи върху проблемите в адаптацията при недоносени с много ниско и екстремно ниско тегло при раждането. Участва в проучвания, свързани с особеностите на бъбречната функция при недоносените деца. Водещ изследовател е в разработване на програма за профилактика на мозъчните кръвоизливи при

На българо-румънската границата трафикът е нормален на всички пунктове. Поради извършване на основен ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе е въведена временна организация на движение, като трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофарна уредба, припомниха от „Гранична полиция“. Освен ГКПП „Русе“, шофьорите в региона могат да се насочат и към ГКПП „Силистра“, ГКПП „Кардам“, ГКПП „Дуранкулак“, ГКПП „Кайнарджа“ и ГКПП „Крушари“. Последните два са с работно време от 8:00 до 20:00 часа всеки ден, през тях не се пропускат товарни автомобили.

Нормален е трафикът на всички пунктове с Гърция. От „Гранична полиция“ припомниха, че през граничните пунктове „Маказа“, „Златоград“ и „Ивайловград“ е разрешено преминаването само на леки коли и микробуси.

Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове на българо-сръбската граница.

На границата с Република Северна Македония трафикът е спокоен. От „Гранична полиция“ припомниха, че на ГКПП „Гюешево“ е в ход изпълнението на дейностите по договор, свързан с изграждането на Системата вход/изход на ЕС. Ще бъдат демонтирани кабините за гранични проверки на преминаващите товарни автомобили и ще бъдат заменени с нови. Временно движението на преминаващите товарни автомобили ще бъде пренасочвано през трасетата за преминаване на леки автомобили. Възможни са известни затруднения при преминаването на ГКПП „Гюешево“.

Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове с Република Турция.

Около 700 са служителите от структурни звена на МВР в област Пазарджик, които са ангажирани с изборния процес. Това стана ясно на работна среща с ръководители на държавни институции и секретари на общини, която се проведе при областния управител Валентина Кайтазова, съобщиха от Областната администрация - Пазарджик. Изготвени са транспортните схеми и графиците, по които ще бъдат доставени машините за гласуване до секционни избирателни комисии. 

В срещата участваха председателят на Районна избирателна комисия (РИК) - Пазарджик, секретари на общински администрации, ръководители и представители на Областната дирекция (ОД) на МВР в Пазарджик, Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (РДПБЗН), Териториална дирекция на Държавната агенция "Национална сигурност" (ДАНС), Районна служба по образованието в Пазарджик, Регионална здравна инспекция и "Информацион

Община Антоново започва проект за реконструкция на вътрешната водопроводна мрежа в село Добротица. Инвестицията възлиза на 4,5 млн. лв. Кметът на Общината Хайредин Мехмедов вече е подписал двустранното споразумение за осигуряване на финансирането пред Министерството на регионалното развитие и благоустройството, съобщиха от общинската администрация. 

Водопроводната мрежа на Добротица е строена през 60-те години на миналия век. Изградена изцяло от етернитови тръби, днес тя е силно амортизирана. Отчетените загуби на водата в системата са около 55%, посочи инж. Петинка Петрова, директор на Дирекция „Устройство на територията, екология, образование и проекти” при община Антоново.

По нейни думи водоснабдяването на Добротица, част от водоснабдителната група "Добротица - Разделци", става чрез система от каптажни водовземания, помпена станция и преходен напорен

Община Свищов получи одобрение за финансиране на проекта „Извършване на строителни дейности и доставка на оборудване и обзавеждане с оглед реформиране на Дом за стари хора „Мария Луиза“ в град Свищов”. Дейностите са насочени към обновяване на сградата чрез преустройство и ремонт на помещенията и внедряване на мерки за енергийна ефективност с цел осигуряване на топлинен и енергиен комфорт, съобщиха от пресцентъра на Общината.

Проектът ще бъде финансиран по Националния план за възстановяване и устойчивост, като дейностите ще бъдат извършени чрез изпълнение на мерки за привеждането на дома в пълно съответствие с изискванията на стандартите за качество на резидентна грижа за възрастни хора в надтрудоспособна възраст. Общият размер на одобрените разходи за изпълнение на проекта възлизат на 9 655 312.16 лв., като предстои сключване на договор за финансиране на

Два случая на западнонилска треска са регистрирани в страната за периода 7 – 13 октомври 2024 г. Това показва справката на Националния център по заразни и паразитни болести (НЦЗПБ), публикувана на интернет страницата на институцията. За предходната отчетна седмица в страната е регистриран само един случай на заразата.

Първият случай на западнонилска треска е потвърден в София, показва справка на Столичната регионална здравна инспекция. По данни на НЦЗПБ вторият случай е регистриран като вероятен.

От началото на годината са регистрирани 27 случая на западнонилска треска. През 2023 г. не е имало регистрирани случаи, показват още данните. Общо 15 са потвърдените случаи на заразени със западнонилска треска в София за септември т.г., показват справките, публикувани на сайта на регионалната инспекция.

Инфекцията с вируса "Западен Нил" е трансмисивно заболяване, ко

Близо два тона пластмасови капачки бяха предадени в Търговище за благотворителна кауза. Въпреки дъждовния и мрачен ден в събота гражданите на региона подкрепиха активно кампанията „Капачки за бъдеще“, каза регионалният координатор за Търговище Ливий Катан.

След като предаде на фирма за рециклиране събраните в есенната инициатива количества, Катан отчете, че всъщност Търговище се включва в националната кампания с общо 1980 кг пластмасови капачки и 240 кг алуминиеви кенчета. Традиционно големи количества даряват детски и учебни заведения. Като положителен той оценява и личния ангажимент на подрастващите. Коментира, че родители и учители водят деца при кампанийното предаване на събраните капачки, учейки ги от една страна на опазване на околната среда, а от друга – на отговорно гражданско поведение и взаимопомощ.

Очаква се масова акция за предаване на капа

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Земеделският министър д-р Георги Тахов откри петия национален събор "Млечният път на България през вековете" в Луковит
Предстои последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния, каза ген.-м. Явор Матеев
Фирмите, използващи изкуствен интелект, трябва да въведат принципи за защита на служителите, каза проф. Андрияна Андреева
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
От днес е отворено движението по бул. „Тодор Каблешков“ между бул. „Черни връх“ и ул. „Емилиян Станев“, съобщиха от Столична община
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Контекст
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, съобщи министър Атанас Илков
Сфера
Предстои последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния, съобщи генерал-майор Явор Матеев
Основна линия
Главни прокурори обмислят всеобхватен инструмент за проследяване, блокиране и конфискация на активи, придобити по криминален път
Основна линия
Двама мъже са установени от полицията за ден в Русенско да шофират автомобили след употреба на наркотици
Местен фокус
Земеделският министър д-р Георги Тахов откри петия национален събор "Млечният път на България през вековете" в Луковит
Сфера
Седем млади лекари получиха грамоти от лекарската колегия във Видин
В детайли
Община Стара Загора ще си сътрудничи с технологичен стартъп в подкрепа на бизнеса и заетостта на хората от региона
Основна линия
Трима души са обвинени за причинени телесни повреди след разследване на полицията в Самоков
В детайли
Присъствените обучения на членовете на секционни избирателни комисии в област Ямбол започват идната седмица
Местен фокус
Предстои последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния, каза ген.-м. Явор Матеев
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.