Начало Контекст Над половината от работодателите няма да наемат нови служители през следващите шест месеца, сочи проучване на Българската конфедерация по заетостта
7183
България

Над половината от работодателите няма да наемат нови служители през следващите шест месеца, сочи проучване на Българската конфедерация по заетостта

Повече от половината от работодателите в страната няма да наемат нови служители през следващите шест месеца.Това сочат данните от последното проучване на Българската конфедерация по заетостта (БКЗ), провело се сред 1197 компании и отнасящо се за периода октомври-март догодина.

| 14 Октомври 2024, 10:31 ч.
Над половината от работодателите няма да наемат нови служители през следващите шест месеца, сочи проучване на Българската конфедерация по заетостта
Над половината от работодателите няма да наемат нови служители през следващите шест месеца, сочи проучване на Българската конфедерация по заетостта
Снимка © DFA

Повече от половината от работодателите в страната няма да наемат нови служители през следващите шест месеца. Това сочат данните от последното проучване на Българската конфедерация по заетостта (БКЗ), провело се сред 1197 компании и отнасящо се за периода октомври-март догодина. Тридесет и два процента от анкетираните компании не очакват промяна в числеността на заетите, а 24% прогнозират да наемат нови служители. Други 20% планират намаление на персонала, а 24% не са сигурни дали ще разширяват или свиват екипите си между октомври 2024 г. и март 2025 г., показват резултатите от изследването.

Апелативеният съд в Пловдив отхвърли протеста на Софийска градска прокуратура (СГП), с който се искаше задържане под стража на сина на кмета на Минерални бани Мюмюн Искендер - Али Али и измени взетата на трети октомври от Хасковския окръжен съд мярка за неотклонение „домашен арест“ в "парична гаранция" от 5000 лева,  съобщиха от съда. 

Оттам припомниха, че с постановление на СГП от 20 септември Али е привлечен като обвиняем за участие в организирана престъпна група. Той е обвинен за престъпление, изразяващо се в получаване на средства, предоставени от ЕС на българската държава, разпределяни от Държавен фонд „Земеделие“ в размер от по 391 160 лева, чрез представяне на неверни сведения. Акцията по случая в Минерални бани бе на 20 септември, при която бяха задържани кметът на общината Мюмюн Искендер, синът му Али и общинският служител Байрям Иляз,

През този мандат акцент за Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) е развитието на иновационните умения на местните власти и на политическия капацитет на Общинските съвети, каза при откриването на Годишната среща на местните власти в Албена изпълнителният директор на сдружението Силвия Георгиева. Във форума участват президентът Румен Радев и съпругата му Десислава Радева, министри, близо 800 кметове, експерти и общински съветници от страната.

По думите на Георгиева това е пътят за бързата адаптация на общините към предизвикателствата на днешния ден. За нас, като сдружение, няма община, която не ни вълнува, или тема, която не ни засяга, допълни Георгиева. И подчерта, че така общият глас на местната власт се чувства пред националната държава, а вече и все по-уверено в Европа.

Държавата отново е в преход и опит за стабилизиране, предстоят и институци

Община Карнобат започна набирането на доброволци, които да се включат във формирование за предотвратяване или овладяване на бедствия, пожари и извънредни ситуации, съобщиха от Общината. Доброволец може да е всяко дееспособно, навършило 18 години физическо лице, което е клинично здраво, не страда от психично заболяване и не е осъждано за умишлено престъпление от общ характер, освен ако е реабилитирано, обясниха от общинската администрация. 

Служители от Министерството на вътрешните работи и военнослужещи от Министерството на отбраната не могат да членуват в доброволните формирования, посочиха от администрацията. Срокът за изпращане на документите, които са достъпни в сайта на община Карнобат, е 6 ноември. Кандидатите за доброволци подават заявление до кмета Георги Димитров. 

В края на август кметът обяви, че общинската администрация планува създаването на добров

От днес започва реализацията на проект за подобряване на енергийната ефективност и създаване на достъпна среда в административната сграда в резервата „Сребърна“. Това съобщиха от Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Русе, които са бенефициенти по проекта.

Проектът е на стойност над 250 хил. лева, финансиран е чрез Механизма за възстановяване и устойчивост и ще се реализира в рамките на 18 месеца. Към настоящия момент е извършено проектиране и избор на изпълнител за дейностите по строително-монтажните работи и строителен надзор.

Предвижда се да бъде положена топлоизолация на покрива, ограждащите сградата стени и пода, подмяна на дограмите, ремонт и надграждане на съществуващата система за отопление, както и монтаж на фотоволтаична централа на покрива на сградата. Със средства по проекта ще бъде изградена и тоалетна за инвалиди, което ще

Неформалната среща между министрите на отбраната на страните-членки на НАТО се провежда на 13 и 14 октомври 2004 г. в Пояна Брашов, Румъния. Неформалните срещи традиционно нямат фиксиран дневен ред и на тях не се вземат официални решения. Те позволяват на министрите да обсъждат свободно въпроси от дневния ред на НАТО. Форумът се организира за първи път в Румъния, която заедно с България, Естония, Латвия, Литва и Словакия се присъединява официално към Алианса през 2004 г. На срещата участват министри на отбраната, началници на генерални щабове на армиите на държавите-членки на НАТО, висши представители от Международния секретариат и от Международния военен секретариат на НАТО. По време на срещата се обсъждат ключови отбранителни въпроси, най-вече по промени в операциите на Организация на Северноатлантическия договор. Изготвят се различни насоки и планове

„Разликата между работодателите, които планират да намалят работната сила, и тези, които прогнозират да я увеличат, е +4%, или намаление с 12 процентни пункта спрямо предишното шестмесечие и спад с 6 процентни пункта в сравнение със същия период на 2023 г.“, коментират от БКЗ.

Седем от дванадесетте индустрии регистрират по-слаби прогнози за наемане на нови служители през следващите шест месеца. Най-голям спад отчитат секторите „Информационни технологии“ и „Търговия на едро и дребно“ и др. От БКЗ определят като обезпокоителен спадът от два процентни пункта в сектор „Производство“, в който има над 500 хиляди заети. Работодателите от четири сектора споделят по-сериозни планове за наемане на служители в сравнение с предишния изследван период. Увеличението е най-голямо в секторите „Транспорт, складиране и комуникации“ и „Строителство“, където нетният коефициент на заетостта достига съответно +14% и +12%, следвани от „Публичен и социален сектор“ и „Електричество, газ и вода“ с нетен коефициент на заетостта от +7% и +3%. Прогнозата на работодателите в „Аутсорсинг“ сектора намалява с 1 процентен пунт и достига коефициент на заетостта от +12%, в сектор „Добивна промишленост“ коефициентът на заетост от -1% не търпи промяна, а в сектор „Селско, горско и рибно стопанство“ намалява с 2 процентни пункта, сочат данните на Конфедерацията.

По отношение на отделните региони единствено плановете на работодателите в София и Русе да наемат нови служители през следващите шест месеца регистрират увеличение и достигат нетни коефициенти на заетостта от +74% и +2%.

Проучването е направено през последния един месец, уточни председателят на организацията Надя Василева. 

Прокуратурата внесе повторно в съда обвинителен акт по делото за причиняване на смърт при тежък инцидент в тунел „Ечемишка“. Това съобщиха от държавното обвинение.

Този път деянието е квалифицирано като причинена смърт по непредпазливост в условията на независимо съпричиняване на смърт от служители по транспорта, които са нарушили правилата за експлоатация на пътното съоръжение.

На 5 юни Софийският окръжен съд върна делото на прокуратурата. На разпоредителното заседание по делото съдът прие, че има допуснати неясноти в обвинителния акт и съществени процесуални нарушения, които трябва да се отстранят. 

Инцидентът стана през февруари 2017 година. Тогава в тунела падна една от лампите, а от удара върху колата загина 64-годишната Елена Михайлова. Частни обвинители в процеса са децата на жертвата.

През 2018 г. прокуратурата обвини шестима души,

Разград събра близо 130 състезатели от цялата страна за Държавното първенство по брейк. Надпреварата беше организирана от разградския клуб по брейк Shadows Crew, Българската брейк федерация с подкрепата на община Разград и спонсори. Състезателите демонстрираха уменията си на сцената на Общинския културен център. Състезанието продължи през целия съботен ден с квалификации и финали. Имаше и демонстративен батъл между двата национални отбора – на България и на Германия. Организаторите на първенството уточниха, че немските състезатели в момента са на подготвителен лагер в страната ни. 

Най-добрите в шампионата получиха медали и грамоти късно снощи след финалите. Победителите в отделните възрастови групи и стилове бяха оценявани от международно жури.

Домакините от Shadows Crew спечелиха четири индивидуални отличия. Андреана Маринова бе отличена със златен медал, Ми

Екип за обезвреждане на невзривени боеприпаси от 91-ви инженерен батальон за обща поддръжка от състава на 55-ти инженерен полк на 14 октомври разузна, транспортира и унищожи на учебен полигон „Червен” 50-килограмова немска учебна авиобомба ZC50. Боеприпасът беше открит при изкопни работи на строителен обект в ж.к. „Тракия”, Пловдив. Това съобщи пресцентърът на Министерството на отбраната.

Военнослужещите от формированието за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия за унищожаване на невзривени бойни припаси са действали под ръководството на капитан Петър Петров и по заповед на командира на Сухопътните войски генерал майор Деян Дешков.

Министерството на отбраната регулярно информира, че военнослужещи унищожават невзривени боеприпаси. На 10 октомври три оребрени снаряда, една ръчна граната тип „бухалка“ и една артилерий

Общинският съвет в Бяла Слатина ще проведе редовното си заседание днес, съобщиха от Съвета. Двадесет и три точки са включени в предварителния дневен ред на общинските съветници.

Една от точките касае актуализация на бюджета на общината. Кметът инж. Иво Цветков предлага на съветниците бюджетът да се актуализира със 17 401 600 лв. В докладната си той посочва, че през годината, след проведени процедури за избор на изпълнители по проектите, финансирани от държавния бюджет, са сключени договори за над 14 млн. лв. Те касаят ремонт на централния площад, облагородяване на пешеходно пространство по улица „Димитър Благоев“, ремонт на улици в Бяла Слатина, както и ремонт на тротоари по протежението на улиците с името „Георги Димитров“ в селата Търнава и Алтимир. 

Две от учебните заведения в общината са спечелили проекти за над един милион лева, получени

Призивите да бъде спряна процедурата за избор на председател на Върховния административен съд (ВАС) и главен прокурор е призив Висшият съдебен съвет (ВСС) да наруши Конституцията, което е недопустимо. Това е записано в проектодекларация на ВСС, представена от представляващия Боян Магдалинчев в началото на днешното заседание на пленума на Съвета, на което се очаква Пленумът да реши дали да приеме хронограма за избор за председател на ВАС.

Тези искания са демонстрация на правен нихилизъм и двоен стандарт. Усещането за беззаконие не трябва да се мултиплицира във всяка част от обществото, пише в документа.

Неуспехът на неслучилата се съдебна реформа не може да бъде вменен на ВСС. Съветът се третира като необходим грешник за провалянето на съдебната реформа, се посочва в проектодекларацията. С документа се отправя апел да не се минават границите на допустимото и институциите

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Първото застудяване тази есен вече е факт, съобщи дежурният в метеорологичната станция на връх Рожен. Най-ниската температура е измерена в Чепеларе – минус 4 градуса, а на Р ...
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете, съобщиха от общинския пресцентър. Услугата е част от стремежа на общината да насърч ...
Митничари задържаха 100 000 къса контрабандни цигари в турски камион на "Капитан Андреево"
Митническите служители на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Капитан Андреево" откриха и задържаха 100 000 къса (5000 кутии) контрабандни цигари при проверка на товаре ...
Военноморските сили получиха два нови автономни дистанционно управляеми подводни апарата по програма на Министерството на отбраната на САЩ
В Хидрографска служба на Военноморските сили бяха получени два нови автономни дистанционно управляеми подводни апарата UUV„Teledyne Gavia“. Придобивката се осъществява ...
С отварянето на кръстовището на бул. "Черни връх" и бул. "Тодор Каблешков" намаляваме задръстванията в тази част на града, написа Васил Терзиев
Днес отворихме новото кръстовище на бул. "Черни връх" и бул. "Тодор Каблешков". Така намаляваме задръствания в тази част на града, написа кметът на София Васил Терзиев в профила си ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Започва изпълнението на втората фаза от проекта за подобряване на качеството на въздуха в Община Пловдив
Започва изпълнението на фаза 2 от проекта за подобряване на качеството на атмосферния въздух в Община Пловдив чрез намаляване на емисиите от фини прахови частици от битовото отопле ...
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
През нощта ще бъде ясно, в Източна България ще духа слаб вятър от изток-североизток, на запад ще е почти тихо, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). ...
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Първото застудяване тази есен вече е факт, съобщи дежурният в метеорологичната станция на връх Рожен. Най-ниската температура е измерена в Чепеларе – минус 4 градуса, а на Р ...
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Втора ферма със заразени с шарка овце е констатирана в рамките на два дни в хасковското село Узунджово, съобщиха на официалната си страница от Българската агенция по безопасност на ...
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете, съобщиха от общинския пресцентър. Услугата е част от стремежа на общината да насърч ...
Тикер в 11:51 ч.
Започва изпълнението на фаза 2 от проекта за подобряване на качеството на атмосф ...
Начало Контекст
7183
България

Над половината от работодателите няма да наемат нови служители през следващите шест месеца, сочи проучване на Българската конфедерация по заетостта

Повече от половината от работодателите в страната няма да наемат нови служители през следващите шест месеца.Това сочат данните от последното проучване на Българската конфедерация по заетостта (БКЗ), провело се сред 1197 компании и отнасящо се за периода октомври-март догодина.

| 14 Октомври 2024, 10:31 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Над половината от работодателите няма да наемат нови служители през следващите шест месеца, сочи проучване на Българската конфедерация по заетостта
Над половината от работодателите няма да наемат нови служители през следващите шест месеца, сочи проучване на Българската конфедерация по заетостта
Снимка © DFA

Повече от половината от работодателите в страната няма да наемат нови служители през следващите шест месеца. Това сочат данните от последното проучване на Българската конфедерация по заетостта (БКЗ), провело се сред 1197 компании и отнасящо се за периода октомври-март догодина. Тридесет и два процента от анкетираните компании не очакват промяна в числеността на заетите, а 24% прогнозират да наемат нови служители. Други 20% планират намаление на персонала, а 24% не са сигурни дали ще разширяват или свиват екипите си между октомври 2024 г. и март 2025 г., показват резултатите от изследването.

Апелативеният съд в Пловдив отхвърли протеста на Софийска градска прокуратура (СГП), с който се искаше задържане под стража на сина на кмета на Минерални бани Мюмюн Искендер - Али Али и измени взетата на трети октомври от Хасковския окръжен съд мярка за неотклонение „домашен арест“ в "парична гаранция" от 5000 лева,  съобщиха от съда. 

Оттам припомниха, че с постановление на СГП от 20 септември Али е привлечен като обвиняем за участие в организирана престъпна група. Той е обвинен за престъпление, изразяващо се в получаване на средства, предоставени от ЕС на българската държава, разпределяни от Държавен фонд „Земеделие“ в размер от по 391 160 лева, чрез представяне на неверни сведения. Акцията по случая в Минерални бани бе на 20 септември, при която бяха задържани кметът на общината Мюмюн Искендер, синът му Али и общинският служител Байрям Иляз,

През този мандат акцент за Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) е развитието на иновационните умения на местните власти и на политическия капацитет на Общинските съвети, каза при откриването на Годишната среща на местните власти в Албена изпълнителният директор на сдружението Силвия Георгиева. Във форума участват президентът Румен Радев и съпругата му Десислава Радева, министри, близо 800 кметове, експерти и общински съветници от страната.

По думите на Георгиева това е пътят за бързата адаптация на общините към предизвикателствата на днешния ден. За нас, като сдружение, няма община, която не ни вълнува, или тема, която не ни засяга, допълни Георгиева. И подчерта, че така общият глас на местната власт се чувства пред националната държава, а вече и все по-уверено в Европа.

Държавата отново е в преход и опит за стабилизиране, предстоят и институци

Община Карнобат започна набирането на доброволци, които да се включат във формирование за предотвратяване или овладяване на бедствия, пожари и извънредни ситуации, съобщиха от Общината. Доброволец може да е всяко дееспособно, навършило 18 години физическо лице, което е клинично здраво, не страда от психично заболяване и не е осъждано за умишлено престъпление от общ характер, освен ако е реабилитирано, обясниха от общинската администрация. 

Служители от Министерството на вътрешните работи и военнослужещи от Министерството на отбраната не могат да членуват в доброволните формирования, посочиха от администрацията. Срокът за изпращане на документите, които са достъпни в сайта на община Карнобат, е 6 ноември. Кандидатите за доброволци подават заявление до кмета Георги Димитров. 

В края на август кметът обяви, че общинската администрация планува създаването на добров

От днес започва реализацията на проект за подобряване на енергийната ефективност и създаване на достъпна среда в административната сграда в резервата „Сребърна“. Това съобщиха от Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Русе, които са бенефициенти по проекта.

Проектът е на стойност над 250 хил. лева, финансиран е чрез Механизма за възстановяване и устойчивост и ще се реализира в рамките на 18 месеца. Към настоящия момент е извършено проектиране и избор на изпълнител за дейностите по строително-монтажните работи и строителен надзор.

Предвижда се да бъде положена топлоизолация на покрива, ограждащите сградата стени и пода, подмяна на дограмите, ремонт и надграждане на съществуващата система за отопление, както и монтаж на фотоволтаична централа на покрива на сградата. Със средства по проекта ще бъде изградена и тоалетна за инвалиди, което ще

Неформалната среща между министрите на отбраната на страните-членки на НАТО се провежда на 13 и 14 октомври 2004 г. в Пояна Брашов, Румъния. Неформалните срещи традиционно нямат фиксиран дневен ред и на тях не се вземат официални решения. Те позволяват на министрите да обсъждат свободно въпроси от дневния ред на НАТО. Форумът се организира за първи път в Румъния, която заедно с България, Естония, Латвия, Литва и Словакия се присъединява официално към Алианса през 2004 г. На срещата участват министри на отбраната, началници на генерални щабове на армиите на държавите-членки на НАТО, висши представители от Международния секретариат и от Международния военен секретариат на НАТО. По време на срещата се обсъждат ключови отбранителни въпроси, най-вече по промени в операциите на Организация на Северноатлантическия договор. Изготвят се различни насоки и планове

„Разликата между работодателите, които планират да намалят работната сила, и тези, които прогнозират да я увеличат, е +4%, или намаление с 12 процентни пункта спрямо предишното шестмесечие и спад с 6 процентни пункта в сравнение със същия период на 2023 г.“, коментират от БКЗ.

Седем от дванадесетте индустрии регистрират по-слаби прогнози за наемане на нови служители през следващите шест месеца. Най-голям спад отчитат секторите „Информационни технологии“ и „Търговия на едро и дребно“ и др. От БКЗ определят като обезпокоителен спадът от два процентни пункта в сектор „Производство“, в който има над 500 хиляди заети. Работодателите от четири сектора споделят по-сериозни планове за наемане на служители в сравнение с предишния изследван период. Увеличението е най-голямо в секторите „Транспорт, складиране и комуникации“ и „Строителство“, където нетният коефициент на заетостта достига съответно +14% и +12%, следвани от „Публичен и социален сектор“ и „Електричество, газ и вода“ с нетен коефициент на заетостта от +7% и +3%. Прогнозата на работодателите в „Аутсорсинг“ сектора намалява с 1 процентен пунт и достига коефициент на заетостта от +12%, в сектор „Добивна промишленост“ коефициентът на заетост от -1% не търпи промяна, а в сектор „Селско, горско и рибно стопанство“ намалява с 2 процентни пункта, сочат данните на Конфедерацията.

По отношение на отделните региони единствено плановете на работодателите в София и Русе да наемат нови служители през следващите шест месеца регистрират увеличение и достигат нетни коефициенти на заетостта от +74% и +2%.

Проучването е направено през последния един месец, уточни председателят на организацията Надя Василева. 

Прокуратурата внесе повторно в съда обвинителен акт по делото за причиняване на смърт при тежък инцидент в тунел „Ечемишка“. Това съобщиха от държавното обвинение.

Този път деянието е квалифицирано като причинена смърт по непредпазливост в условията на независимо съпричиняване на смърт от служители по транспорта, които са нарушили правилата за експлоатация на пътното съоръжение.

На 5 юни Софийският окръжен съд върна делото на прокуратурата. На разпоредителното заседание по делото съдът прие, че има допуснати неясноти в обвинителния акт и съществени процесуални нарушения, които трябва да се отстранят. 

Инцидентът стана през февруари 2017 година. Тогава в тунела падна една от лампите, а от удара върху колата загина 64-годишната Елена Михайлова. Частни обвинители в процеса са децата на жертвата.

През 2018 г. прокуратурата обвини шестима души,

Разград събра близо 130 състезатели от цялата страна за Държавното първенство по брейк. Надпреварата беше организирана от разградския клуб по брейк Shadows Crew, Българската брейк федерация с подкрепата на община Разград и спонсори. Състезателите демонстрираха уменията си на сцената на Общинския културен център. Състезанието продължи през целия съботен ден с квалификации и финали. Имаше и демонстративен батъл между двата национални отбора – на България и на Германия. Организаторите на първенството уточниха, че немските състезатели в момента са на подготвителен лагер в страната ни. 

Най-добрите в шампионата получиха медали и грамоти късно снощи след финалите. Победителите в отделните възрастови групи и стилове бяха оценявани от международно жури.

Домакините от Shadows Crew спечелиха четири индивидуални отличия. Андреана Маринова бе отличена със златен медал, Ми

Екип за обезвреждане на невзривени боеприпаси от 91-ви инженерен батальон за обща поддръжка от състава на 55-ти инженерен полк на 14 октомври разузна, транспортира и унищожи на учебен полигон „Червен” 50-килограмова немска учебна авиобомба ZC50. Боеприпасът беше открит при изкопни работи на строителен обект в ж.к. „Тракия”, Пловдив. Това съобщи пресцентърът на Министерството на отбраната.

Военнослужещите от формированието за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия за унищожаване на невзривени бойни припаси са действали под ръководството на капитан Петър Петров и по заповед на командира на Сухопътните войски генерал майор Деян Дешков.

Министерството на отбраната регулярно информира, че военнослужещи унищожават невзривени боеприпаси. На 10 октомври три оребрени снаряда, една ръчна граната тип „бухалка“ и една артилерий

Общинският съвет в Бяла Слатина ще проведе редовното си заседание днес, съобщиха от Съвета. Двадесет и три точки са включени в предварителния дневен ред на общинските съветници.

Една от точките касае актуализация на бюджета на общината. Кметът инж. Иво Цветков предлага на съветниците бюджетът да се актуализира със 17 401 600 лв. В докладната си той посочва, че през годината, след проведени процедури за избор на изпълнители по проектите, финансирани от държавния бюджет, са сключени договори за над 14 млн. лв. Те касаят ремонт на централния площад, облагородяване на пешеходно пространство по улица „Димитър Благоев“, ремонт на улици в Бяла Слатина, както и ремонт на тротоари по протежението на улиците с името „Георги Димитров“ в селата Търнава и Алтимир. 

Две от учебните заведения в общината са спечелили проекти за над един милион лева, получени

Призивите да бъде спряна процедурата за избор на председател на Върховния административен съд (ВАС) и главен прокурор е призив Висшият съдебен съвет (ВСС) да наруши Конституцията, което е недопустимо. Това е записано в проектодекларация на ВСС, представена от представляващия Боян Магдалинчев в началото на днешното заседание на пленума на Съвета, на което се очаква Пленумът да реши дали да приеме хронограма за избор за председател на ВАС.

Тези искания са демонстрация на правен нихилизъм и двоен стандарт. Усещането за беззаконие не трябва да се мултиплицира във всяка част от обществото, пише в документа.

Неуспехът на неслучилата се съдебна реформа не може да бъде вменен на ВСС. Съветът се третира като необходим грешник за провалянето на съдебната реформа, се посочва в проектодекларацията. С документа се отправя апел да не се минават границите на допустимото и институциите

Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Митничари задържаха 100 000 къса контрабандни цигари в турски камион на "Капитан Андреево"
Военноморските сили получиха два нови автономни дистанционно управляеми подводни апарата по програма на Министерството на отбраната на САЩ
С отварянето на кръстовището на бул. "Черни връх" и бул. "Тодор Каблешков" намаляваме задръстванията в тази част на града, написа Васил Терзиев
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Основна линия
Започва изпълнението на втората фаза от проекта за подобряване на качеството на въздуха в Община Пловдив
Сфера
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
Контекст
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Местен фокус
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Контекст
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Контекст
Митничари задържаха 100 000 къса контрабандни цигари в турски камион на "Капитан Андреево"
На преден план
Д-р Вилхелм Елисеев и д-р Пламена Вълчева бяха наградени от регионалната колегия на Българския лекарски съюз във Видин
Основна линия
При операция на полицията в Монтанско за ден са разкрити 14 престъпления
На преден план
В Търговище започва мащабен ремонт на спортната зала „Иван Ангелов“
Основна линия
Как улична котка стана космонавт преди 61 години
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.