Начало Местен фокус Шуменски полицаи съставиха 26 акта за неправилно използване на мобилни устройства по време на шофиране за седмица, при 13 – за септември
7401
България

Шуменски полицаи съставиха 26 акта за неправилно използване на мобилни устройства по време на шофиране за седмица, при 13 – за септември

Оттам уточняват, че методът е приложен на натоварен участък от пътното движение - на централния шуменски булевард „Славянски“, близо до пешеходни пътеки.Пътните полицаи са следили за нарушения на шофьорите.

| 14 Октомври 2024, 12:01 ч.
Шуменски полицаи съставиха 26 акта за неправилно използване на мобилни устройства по време на шофиране за седмица, при 13 – за септември
Шуменски полицаи съставиха 26 акта за неправилно използване на мобилни устройства по време на шофиране за седмица, при 13 – за септември
Снимка © БТА

За неправилно използване на мобилни устройства по време на движение, при прилагане на метода на констатиране по нестандартен начин, са установени 26 нарушения в Шумен през изминалата седмица, съобщи началникът на сектор “Пътна полиция" в Областната дирекция на МВР главен инспектор Веселин Георгиев, цитиран от пресцентъра на полицията в Шумен. 

Промишленият индекс Дау Джоунс се понижава със 733 пункта за ден на 15 октомври 2008 г. и пада под 9000 пункта, отбелязват световните агенции. Два дни по-късно президентът на САЩ Джордж Буш признава, че финансовата криза е излязла извън Уолстрийт.
Dow Jones & Company (“Дау Джоунс енд Къмпани”), издателство за финансови новини, основано от Чарлз Хенри Дау и Едуард Д. Джоунс, започва да изчислява дневната средна стойност на индустриалните акции през 1896 г., като използва списък с 12 акции и разделя общата им цена на 12, отбелязва Енциклопедия Британика. Оттогава списъкът с акции е разширен, а делителят е коригиран, за да компенсира разделянето на акции, замяната на акции и значителните промени в дивидентите. Това са средни стойности, предназначени да покажат общите тенденции на пазарните цени. Най-често цитираният индекс е D

Европейската комисия ще връчи ежегодните награди за пътна безопасност на официална церемония в Брюксел, няма нито една номинация от България. Това съобщиха от Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ (ДАБДП), която от 13 юни т.г. е новата национална контактна точка в България за Европейската харта за пътна безопасност.

Победителите ще бъдат обявени на церемонията в Брюксел, която ще се проведе на 14 ноември, а те ще бъдат удостоени с персонално отличие. Освен тази награда, ще получат и цифров знак на победителя и филм, който могат да използват за собствени комуникационни цели. 

В тазгодишното издание на наградите няма нито една номинация от България, въпреки че в Хартата членуват повече от 60 организации от нашата страна. За съжаление на този етап държавата ни се характеризира със слаба активност по отношение на дейностите, свързани с Ев

Проекти за допълнение и изменение на наредбата за определяне на местните такси и цени на услуги, съгласно Закона за местните данъци и такси, ще обсъди Общинският съвет в Брезник на редовното си заседание днес. Това съобщиха от пресцентъра на Съвета. Заседанието ще започне в 10:30 часа и ще е в малкия салон на Народно читалище "Просвещение 1870 г.".

Девет са точките включени в предварителния дневен ред на общинските съветници. Една от тях касае промяна в поименния списък на капиталовите разходи за тази година. 

Внесени за разглеждане са още две докладни свързани с приемането на Общинска стратегия за подкрепа на личностното развитие на децата и учениците в Община Брезник за периода 2024 - 2026 г., както и на Програма за енергийна ефективност на Община Брезник за периода 2024 - 2027 година. 

Голяма част от точките касаят устройствени въпроси. 

Общинският съвет в Дряново ще удостои на тържествено знание днес шестима души със званието "почетен гражданин". Това съобщиха от Общинския съвет на своя уебсайт. 

Заседанието ще е от 16:00 часа и ще е на открито пред паметника "Майка България" до Община Дряново, а при лоши метеорологични условия - в Ритуалната зала на Общината.

„Почетен гражданин на Дряново“ ще бъде присъдено на Маргрета Григорова, инж. Веселин Кръстев, Антон Антонов, Дончо Донев, посмъртно да д-р Тодор Тодоров и д-р Тодор Бахчеванов.

Почетен медал за принос в развитието на образованието ще бъде връчен на Пенка Дървеникова, а почетни грамоти ще бъдат присъдени на Виржиния Дачева, Ралица Игнатова-Киселкова, Валентина Начева, отново за принос в развитието на образованието. 

Окръжният съд в Ловеч организира Ден на отворените врати на 25 октомври по повод Европейския ден за гражданско правосъдие. Отбелязването му е съвместна инициатива на Съвета на Европа и Европейската комисия и цели да запознае гражданите с работата на съдебната система, съобщи Петя Иларионова - „Връзки с обществеността“ на съда. 

Институцията ще отвори вратите си за всички, които желаят да научат повече за дейността й. 

Програмата предвижда опознавателна обиколка в Съдебната палата в Ловеч с възможност за разглеждане на отделните звена от съдебната администрация – регистратура, наказателно и гражданско деловодство, служба „Архив“ и др. Самите деловодители и секретари ще разкажат в какво точно се състои тяхната работа.

Посетителите ще могат да разгледат и съдебна зала, където ще им бъде обяснено за съдебния процес, за учас

Съставени са 26 акта за установени административни нарушения, като на всеки един от нарушителите са отнети осем контролни точки и е наложена глоба от 50 лева, отбелязват от пресцентъра на Областната дирекция (ОД) на МВР. 

Оттам уточняват, че методът е приложен на натоварен участък от пътното движение - на централния шуменски булевард „Славянски“, близо до пешеходни пътеки. Пътните полицаи са следили за нарушения на шофьорите. При неправилно ползване на мобилно устройство по време на движение водачът е спиран за проверка. Оспорване на извършените нарушения от тяхна страна не е имало, обособено след като са разбрали, че са били заснети от контролните органи. 

Превантивна акция, която има за цел да ограничи влиянието на разсейване при водачите, започна в Шуменско на 7 октомври. "По време на операцията, която ще продължи до 13 октомври, ще приложим по-нестандартен метод за контрол на водачите за ползване на мобилен телефон, включително чрез цивилни полицаи", уточни директорът на ОД на МВР в Шумен старши комисар Георги Гендов. 

Други трима водачи са установени в Шуменско през изминалите почивни дни с положителна на наркотични вещества проба. Един е шофирал с алкохол над 1,2 промила, а двама - с алкохол под 1,2 промила, обобщава главен инспектор Веселин Георгиев, цитиран от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Шумен. 

Общо 13 водачи са санкционирани за използване на мобилен телефон по време на управление през септември в Шуменско. През месеца шестима са установени да шофират след употреба на наркотични вещества и техни аналози, 12 са установените водачи с алкохол над 1,2 промила, а 13 са управлявали с концентрация на алкохол под 1,2 промила, съобщават още от пресцентъра на полицията в Шумен.

Криминалисти иззеха 27 кг коноп от къща в село Хърсово, община Сандански. Обвиняемият за престъплението е задържан, информират от пресцентъра на Областна дирекция на МВР-Благоевград. 

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Благоевград се водят действия по разследване и по образуване на досъдебно производство.

На 16.10.2024 г. е извършено претърсване и изземване при условията на неотложност в къща в с. Хърсово, община Сандански. Домът е обитаван от 31-годишния А.Ш.. В хода на процесуалното действие е открито и иззето незаконно държано наркотично вещество – коноп, с общо тегло 27 кг. Наркотикът е бил разпределен в 10 отделни обекта.

В качеството на обвиняем по делото е привлечен А.Ш.

От събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е автор на деянието. Налице е реална опасност той да се укри

Няма политически акт в това извънредно заседание, защото хората, които стоят с часове в задръстванията са от различни политически сили. И днес трябваше да решим техните проблеми. Това заяви Мирослав Боршош, общински съветник от групата на ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет (СОС), където днес не се състоя извънредното заседание на СОС поради липса на кворум.

Единствената точка в дневния ред беше изслушване на кмета на Столичната община Васил Терзиев във връзка със силно затруднения трафик, транспортното обслужване и пътната безопасност в града.

Боршош каза пред медиите, че хората, които дишат мръсния въздух в София и са в опасност заради липса на пътна маркировка, са от всички политически сили. Най-големият орган за дебати и решения беше бойкотиран от управляващите, заяви Боршош. Според него реалната градска политика е провалена. И другата седмица, ако трябва ще има извъ

Време е за сериозни мерки спрямо вандалските набези в „Одесос“, казва кандидатът за кмет на района от „Възраждане“, подкрепен от „Има такъв народ“, Борислав Барийски, цитиран от предизборния щаб на партията.

“Район „Одесос“ е визитната картичка на Варна. В централната част на морската столица са по-голямата част от недвижимите паметници на културата, част от които са занемарени и оставени на произвола на съдбата”, посочва Барийски. И подчертава, че е недопустимо паметници на културата да тънат в разруха или да бъдат унищожавани от вандалски прояви. 

„Битката с вандалите се е превърнала в градска война. Изрисувани фасади, изпотрошени пейки, детски площадки и общинска собственост. Време е да кажем край на тази безумна градска война и да върнем блясъка на района. Моята лична амбиция е да бъде изградено в

За седмица във Варненско са регистрирани 4711 случая на шофиране с превишена скорост, съобщи началникът на сектор „Пътна полиция“ към Областната дирекция на МВР главен инспектор Петко Камбуров, съобщиха от пресцентъра на дирекцията.

Припомняме, че само за един ден – 10 октомври, в областния център бяха регистрирани 677 клипа на шофьори, каращи с превишена скорост.

За отчетния период са установени 24 случая на водачи, управлявали под въздействието на алкохол, като 10 от тях са засечени с над 1,2 промила.  

За периода са установени и 11 шофьори, карали автомобилите си след употреба на наркотични вещества. 

За седмица в областта са станали 54 катастрофи, при които няма загинали. 

От полицията допълват, че всекидневният контрол по пътищата в областта продължава.

Близо два тона пластмасови капачки бяха предадени в Търговище за благотворителна кауза. Въпреки дъждовния и мрачен ден в събота гражданите на региона подкрепиха активно кампанията „Капачки за бъдеще“, каза регионалният координатор за Търговище Ливий Катан.

След като предаде на фирма за рециклиране събраните в есенната инициатива количества, Катан отчете, че всъщност Търговище се включва в националната кампания с общо 1980 кг пластмасови капачки и 240 кг алуминиеви кенчета. Традиционно големи количества даряват детски и учебни заведения. Като положителен той оценява и личния ангажимент на подрастващите. Коментира, че родители и учители водят деца при кампанийното предаване на събраните капачки, учейки ги от една страна на опазване на околната среда, а от друга – на отговорно гражданско поведение и взаимопомощ.

Очаква се масова акция за предаване на капа

Двама водачи бяха задържани за шофиране под въздействие на наркотици в Шумен и Нови пазар. В началото на октомври полицаи задържаха други трима водачи в Шуменско, шофирали с над 1,4 промила алкохол, а автомобилите им бяха иззети. Дни по-рано полицаи установиха други петима пияни водачи в областта, на които автомобилите им също бяха иззети. 

В сравнение с 2022 г., пътнотранспортната обстановка в областта е влошена. Тежките произшествия са с 28 повече, с четирима загинали и 38 ранени участници в пътното движение. Това съобщиха от ОД на МВР в Шумен при отчета за дейността си през миналата година. 

Друга превантивната програма на ОД на МВР - „Детско полицейско управление“, започна в областта на 1 октомври. 

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Предстои последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния, съобщи генерал-майор Явор Матеев
От понеделник предстои да преминем последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния. Това съобщи пред журналисти генерал-майор Явор ...
Седем млади лекари получиха грамоти от лекарската колегия във Видин
Регионалната колегия на Българския лекарски съюз (БЛС) във Видин връчи грамоти на седем млади лекари, постъпили на работа във видинската болница през последната година. Надявам се, ...
Посланикът на Франция у нас изрази признателност към МВР във връзка с помощта за организацията на сигурността на Олимпиадата в Париж
Успехът на Олимпийските и Параолимпийските игри в Париж бе възможен благодарение на добрата организация на сигурността, каза посланикът на Франция у нас Жоел Мейер по време на срещ ...
Заради случаи на пожари със загинал през последните седмици, пожарната в Кърджали излезе с препоръки за предотвратяването им
Мерки за предотвратяване на пожари през есенно-зимния сезон разпространи на сайта на МВР и по медиите Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението&ldquo ...
С над 2100 цветни стръка се оформят нови зелени пространства и алеи в Болярово по повод празника на града
С над 2100 стръка теменужки и хризантеми се оформят нови зелени пространства и цветни алеи в Болярово по повод празника на града, съобщиха от пресцентъра на Общината. С цялостно об ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Младежи от Комплекса за социално развитие в Търговище поздравиха лекари в навечерието на професионалния им празник
Младежи от Комплекса за социално развитие в Търговище поздравиха лекари в навечерието на професионалния им празник. Потребителите на услугата подариха на своите общопрактикуващи ле ...
От понеделник ще бъде затворен за движение участък по пътя Варна – Златни пясъци
От понеделник, 21 октомври, ще бъде затворено северното платно на пътя Варна – Златни пясъци в района от Ботаническата градина до Евксиноград, съобщиха от Община Варна. Движе ...
Конгрес за усложненията в естетичната дерматология започна в София
Трети конгрес по естетична дерматология с международно участие започна днес в столицата. Форумът продължава три дни - от 18 до 20 октомври, с акцент върху усложненията в естетичнат ...
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, съобщи министър Атанас Илков
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, а образуваните досъдебни производства за престъпления против политическите права на гражданите са 70, показват данните, ...
Предстои последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния, съобщи генерал-майор Явор Матеев
От понеделник предстои да преминем последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния. Това съобщи пред журналисти генерал-майор Явор ...
Тикер в 14:30 ч.
Младежи от Комплекса за социално развитие в Търговище поздравиха лекари в навече ...
Начало Местен фокус
7401
България

Шуменски полицаи съставиха 26 акта за неправилно използване на мобилни устройства по време на шофиране за седмица, при 13 – за септември

Оттам уточняват, че методът е приложен на натоварен участък от пътното движение - на централния шуменски булевард „Славянски“, близо до пешеходни пътеки.Пътните полицаи са следили за нарушения на шофьорите.

| 14 Октомври 2024, 12:01 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Шуменски полицаи съставиха 26 акта за неправилно използване на мобилни устройства по време на шофиране за седмица, при 13 – за септември
Шуменски полицаи съставиха 26 акта за неправилно използване на мобилни устройства по време на шофиране за седмица, при 13 – за септември
Снимка © БТА

За неправилно използване на мобилни устройства по време на движение, при прилагане на метода на констатиране по нестандартен начин, са установени 26 нарушения в Шумен през изминалата седмица, съобщи началникът на сектор “Пътна полиция" в Областната дирекция на МВР главен инспектор Веселин Георгиев, цитиран от пресцентъра на полицията в Шумен. 

Промишленият индекс Дау Джоунс се понижава със 733 пункта за ден на 15 октомври 2008 г. и пада под 9000 пункта, отбелязват световните агенции. Два дни по-късно президентът на САЩ Джордж Буш признава, че финансовата криза е излязла извън Уолстрийт.
Dow Jones & Company (“Дау Джоунс енд Къмпани”), издателство за финансови новини, основано от Чарлз Хенри Дау и Едуард Д. Джоунс, започва да изчислява дневната средна стойност на индустриалните акции през 1896 г., като използва списък с 12 акции и разделя общата им цена на 12, отбелязва Енциклопедия Британика. Оттогава списъкът с акции е разширен, а делителят е коригиран, за да компенсира разделянето на акции, замяната на акции и значителните промени в дивидентите. Това са средни стойности, предназначени да покажат общите тенденции на пазарните цени. Най-често цитираният индекс е D

Европейската комисия ще връчи ежегодните награди за пътна безопасност на официална церемония в Брюксел, няма нито една номинация от България. Това съобщиха от Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ (ДАБДП), която от 13 юни т.г. е новата национална контактна точка в България за Европейската харта за пътна безопасност.

Победителите ще бъдат обявени на церемонията в Брюксел, която ще се проведе на 14 ноември, а те ще бъдат удостоени с персонално отличие. Освен тази награда, ще получат и цифров знак на победителя и филм, който могат да използват за собствени комуникационни цели. 

В тазгодишното издание на наградите няма нито една номинация от България, въпреки че в Хартата членуват повече от 60 организации от нашата страна. За съжаление на този етап държавата ни се характеризира със слаба активност по отношение на дейностите, свързани с Ев

Проекти за допълнение и изменение на наредбата за определяне на местните такси и цени на услуги, съгласно Закона за местните данъци и такси, ще обсъди Общинският съвет в Брезник на редовното си заседание днес. Това съобщиха от пресцентъра на Съвета. Заседанието ще започне в 10:30 часа и ще е в малкия салон на Народно читалище "Просвещение 1870 г.".

Девет са точките включени в предварителния дневен ред на общинските съветници. Една от тях касае промяна в поименния списък на капиталовите разходи за тази година. 

Внесени за разглеждане са още две докладни свързани с приемането на Общинска стратегия за подкрепа на личностното развитие на децата и учениците в Община Брезник за периода 2024 - 2026 г., както и на Програма за енергийна ефективност на Община Брезник за периода 2024 - 2027 година. 

Голяма част от точките касаят устройствени въпроси. 

Общинският съвет в Дряново ще удостои на тържествено знание днес шестима души със званието "почетен гражданин". Това съобщиха от Общинския съвет на своя уебсайт. 

Заседанието ще е от 16:00 часа и ще е на открито пред паметника "Майка България" до Община Дряново, а при лоши метеорологични условия - в Ритуалната зала на Общината.

„Почетен гражданин на Дряново“ ще бъде присъдено на Маргрета Григорова, инж. Веселин Кръстев, Антон Антонов, Дончо Донев, посмъртно да д-р Тодор Тодоров и д-р Тодор Бахчеванов.

Почетен медал за принос в развитието на образованието ще бъде връчен на Пенка Дървеникова, а почетни грамоти ще бъдат присъдени на Виржиния Дачева, Ралица Игнатова-Киселкова, Валентина Начева, отново за принос в развитието на образованието. 

Окръжният съд в Ловеч организира Ден на отворените врати на 25 октомври по повод Европейския ден за гражданско правосъдие. Отбелязването му е съвместна инициатива на Съвета на Европа и Европейската комисия и цели да запознае гражданите с работата на съдебната система, съобщи Петя Иларионова - „Връзки с обществеността“ на съда. 

Институцията ще отвори вратите си за всички, които желаят да научат повече за дейността й. 

Програмата предвижда опознавателна обиколка в Съдебната палата в Ловеч с възможност за разглеждане на отделните звена от съдебната администрация – регистратура, наказателно и гражданско деловодство, служба „Архив“ и др. Самите деловодители и секретари ще разкажат в какво точно се състои тяхната работа.

Посетителите ще могат да разгледат и съдебна зала, където ще им бъде обяснено за съдебния процес, за учас

Съставени са 26 акта за установени административни нарушения, като на всеки един от нарушителите са отнети осем контролни точки и е наложена глоба от 50 лева, отбелязват от пресцентъра на Областната дирекция (ОД) на МВР. 

Оттам уточняват, че методът е приложен на натоварен участък от пътното движение - на централния шуменски булевард „Славянски“, близо до пешеходни пътеки. Пътните полицаи са следили за нарушения на шофьорите. При неправилно ползване на мобилно устройство по време на движение водачът е спиран за проверка. Оспорване на извършените нарушения от тяхна страна не е имало, обособено след като са разбрали, че са били заснети от контролните органи. 

Превантивна акция, която има за цел да ограничи влиянието на разсейване при водачите, започна в Шуменско на 7 октомври. "По време на операцията, която ще продължи до 13 октомври, ще приложим по-нестандартен метод за контрол на водачите за ползване на мобилен телефон, включително чрез цивилни полицаи", уточни директорът на ОД на МВР в Шумен старши комисар Георги Гендов. 

Други трима водачи са установени в Шуменско през изминалите почивни дни с положителна на наркотични вещества проба. Един е шофирал с алкохол над 1,2 промила, а двама - с алкохол под 1,2 промила, обобщава главен инспектор Веселин Георгиев, цитиран от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Шумен. 

Общо 13 водачи са санкционирани за използване на мобилен телефон по време на управление през септември в Шуменско. През месеца шестима са установени да шофират след употреба на наркотични вещества и техни аналози, 12 са установените водачи с алкохол над 1,2 промила, а 13 са управлявали с концентрация на алкохол под 1,2 промила, съобщават още от пресцентъра на полицията в Шумен.

Криминалисти иззеха 27 кг коноп от къща в село Хърсово, община Сандански. Обвиняемият за престъплението е задържан, информират от пресцентъра на Областна дирекция на МВР-Благоевград. 

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Благоевград се водят действия по разследване и по образуване на досъдебно производство.

На 16.10.2024 г. е извършено претърсване и изземване при условията на неотложност в къща в с. Хърсово, община Сандански. Домът е обитаван от 31-годишния А.Ш.. В хода на процесуалното действие е открито и иззето незаконно държано наркотично вещество – коноп, с общо тегло 27 кг. Наркотикът е бил разпределен в 10 отделни обекта.

В качеството на обвиняем по делото е привлечен А.Ш.

От събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е автор на деянието. Налице е реална опасност той да се укри

Няма политически акт в това извънредно заседание, защото хората, които стоят с часове в задръстванията са от различни политически сили. И днес трябваше да решим техните проблеми. Това заяви Мирослав Боршош, общински съветник от групата на ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет (СОС), където днес не се състоя извънредното заседание на СОС поради липса на кворум.

Единствената точка в дневния ред беше изслушване на кмета на Столичната община Васил Терзиев във връзка със силно затруднения трафик, транспортното обслужване и пътната безопасност в града.

Боршош каза пред медиите, че хората, които дишат мръсния въздух в София и са в опасност заради липса на пътна маркировка, са от всички политически сили. Най-големият орган за дебати и решения беше бойкотиран от управляващите, заяви Боршош. Според него реалната градска политика е провалена. И другата седмица, ако трябва ще има извъ

Време е за сериозни мерки спрямо вандалските набези в „Одесос“, казва кандидатът за кмет на района от „Възраждане“, подкрепен от „Има такъв народ“, Борислав Барийски, цитиран от предизборния щаб на партията.

“Район „Одесос“ е визитната картичка на Варна. В централната част на морската столица са по-голямата част от недвижимите паметници на културата, част от които са занемарени и оставени на произвола на съдбата”, посочва Барийски. И подчертава, че е недопустимо паметници на културата да тънат в разруха или да бъдат унищожавани от вандалски прояви. 

„Битката с вандалите се е превърнала в градска война. Изрисувани фасади, изпотрошени пейки, детски площадки и общинска собственост. Време е да кажем край на тази безумна градска война и да върнем блясъка на района. Моята лична амбиция е да бъде изградено в

За седмица във Варненско са регистрирани 4711 случая на шофиране с превишена скорост, съобщи началникът на сектор „Пътна полиция“ към Областната дирекция на МВР главен инспектор Петко Камбуров, съобщиха от пресцентъра на дирекцията.

Припомняме, че само за един ден – 10 октомври, в областния център бяха регистрирани 677 клипа на шофьори, каращи с превишена скорост.

За отчетния период са установени 24 случая на водачи, управлявали под въздействието на алкохол, като 10 от тях са засечени с над 1,2 промила.  

За периода са установени и 11 шофьори, карали автомобилите си след употреба на наркотични вещества. 

За седмица в областта са станали 54 катастрофи, при които няма загинали. 

От полицията допълват, че всекидневният контрол по пътищата в областта продължава.

Близо два тона пластмасови капачки бяха предадени в Търговище за благотворителна кауза. Въпреки дъждовния и мрачен ден в събота гражданите на региона подкрепиха активно кампанията „Капачки за бъдеще“, каза регионалният координатор за Търговище Ливий Катан.

След като предаде на фирма за рециклиране събраните в есенната инициатива количества, Катан отчете, че всъщност Търговище се включва в националната кампания с общо 1980 кг пластмасови капачки и 240 кг алуминиеви кенчета. Традиционно големи количества даряват детски и учебни заведения. Като положителен той оценява и личния ангажимент на подрастващите. Коментира, че родители и учители водят деца при кампанийното предаване на събраните капачки, учейки ги от една страна на опазване на околната среда, а от друга – на отговорно гражданско поведение и взаимопомощ.

Очаква се масова акция за предаване на капа

Двама водачи бяха задържани за шофиране под въздействие на наркотици в Шумен и Нови пазар. В началото на октомври полицаи задържаха други трима водачи в Шуменско, шофирали с над 1,4 промила алкохол, а автомобилите им бяха иззети. Дни по-рано полицаи установиха други петима пияни водачи в областта, на които автомобилите им също бяха иззети. 

В сравнение с 2022 г., пътнотранспортната обстановка в областта е влошена. Тежките произшествия са с 28 повече, с четирима загинали и 38 ранени участници в пътното движение. Това съобщиха от ОД на МВР в Шумен при отчета за дейността си през миналата година. 

Друга превантивната програма на ОД на МВР - „Детско полицейско управление“, започна в областта на 1 октомври. 

Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Предстои последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния, съобщи генерал-майор Явор Матеев
Седем млади лекари получиха грамоти от лекарската колегия във Видин
Посланикът на Франция у нас изрази признателност към МВР във връзка с помощта за организацията на сигурността на Олимпиадата в Париж
Заради случаи на пожари със загинал през последните седмици, пожарната в Кърджали излезе с препоръки за предотвратяването им
С над 2100 цветни стръка се оформят нови зелени пространства и алеи в Болярово по повод празника на града
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
На преден план
Младежи от Комплекса за социално развитие в Търговище поздравиха лекари в навечерието на професионалния им празник
В детайли
От понеделник ще бъде затворен за движение участък по пътя Варна – Златни пясъци
Местен фокус
Конгрес за усложненията в естетичната дерматология започна в София
Контекст
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, съобщи министър Атанас Илков
Сфера
Предстои последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния, съобщи генерал-майор Явор Матеев
Основна линия
Главни прокурори обмислят всеобхватен инструмент за проследяване, блокиране и конфискация на активи, придобити по криминален път
Основна линия
Двама мъже са установени от полицията за ден в Русенско да шофират автомобили след употреба на наркотици
Местен фокус
Земеделският министър д-р Георги Тахов откри петия национален събор "Млечният път на България през вековете" в Луковит
Сфера
Седем млади лекари получиха грамоти от лекарската колегия във Видин
В детайли
Община Стара Загора ще си сътрудничи с технологичен стартъп в подкрепа на бизнеса и заетостта на хората от региона
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.