Начало Сфера Кметът на Шумен каза, че Община Шумен е спечелила с много труд и с усилия наградата „Принос в местното самоуправление 2024“ на НСОРБ
7534
България

Кметът на Шумен каза, че Община Шумен е спечелила с много труд и с усилия наградата „Принос в местното самоуправление 2024“ на НСОРБ

Кметът на Шумен проф. Христо Христов заяви , че Община Шумен е спечелила с много труд и с усилия, насочени към различните сфери на дейността на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ), наградата „Принос в местното самоуправление 2024“. Тези усилия на представителите на общинската администрация бяха оценени както от Управителния съвет, така и от председателя и изпълнителния директор на НСОРБ, отбеляза проф. Христов.Той подчерта, че наградата показва, че посоката в която се движи общинска администрация изцяло съответства на приоритетите на НСОРБ. "Ние се явяваме като водеща община, която дава пример за подражание на останалите, което няма как да не ни радва от една страна и в същото време това показва, че ние правилно сме насочили усилията си в нашата ежедневна дейност и планираме да развиваме нашия град в посока водеща община в страната", каза Христов.

| 14 Октомври 2024, 12:27 ч.
Кметът на Шумен каза, че Община Шумен е спечелила с много труд и с усилия наградата „Принос в местното самоуправление 2024“ на НСОРБ
Кметът на Шумен каза, че Община Шумен е спечелила с много труд и с усилия наградата „Принос в местното самоуправление 2024“ на НСОРБ
Снимка © БТА

Кметът на Шумен проф. Христо Христов заяви , че Община Шумен е спечелила с много труд и с усилия, насочени към различните сфери на дейността на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ), наградата „Принос в местното самоуправление 2024“. Тези усилия на представителите на общинската администрация бяха оценени както от Управителния съвет, така и от председателя и изпълнителния директор на НСОРБ, отбеляза проф. Христов.

Турски гражданин е с повдигнато обвинение от Окръжна прокуратура – Хасково за опит да пренесе нелегално през Граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Капитан Андреево" три пакета с марихуана с общо бруто тегло 1, 620 кг на стойност 25 920 лева по цени за нуждите на съдопроизводството, съобщиха от прокуратурата.

Мъжът, който е на 54 години, е пристигнал на граничния пункт на трасе „Изходящи товарни автомобили“ на 12 октомври т.г., уточниха от пресслужбата на митническото звено в Свиленград.

Той се е опитал да премине през българската територия към пункта в Турция като пешеходец. Пред митническата служителка заявява, че не може да се ориентира добре и търси къде да премине паспортен контрол, за да продължи към южната ни съседка, сочат подробностите от митническата пресслужба.

Оттам уточниха, че именно поведението на пешеходеца е дало повод з

Догодина предстои ремонт на бул. "Александър Стамболийски" с трамвайното трасе, което се чакаше от десетилетия, както и ремонт на бул. „Мария Луиза“ заедно с трамвайното трасе от ул. "Козлодуй" до надлез "Надежда". Това съобщи пред журналисти общинският съветник Борис Бонев, председател на групата на "Продължаваме промяната - Демократична България" ("Спаси София") в Столичния общински съвет .

През 2025 г. предстои да се ремонтира и бул. "Джеймс Баучер", обявяването на търг за Източната тангента на София, бул. "Копенхаген", ул. "Александър Мицкевич" и много други малки квартални улици и булеварди, каза Бонев. По думите му всичко това се прави, за да се решават отдавна трупаните проблеми с трафика. Той подчерта, че по всеки един от тези булеварди и ремонти са заложени мерки за приоритизирането на градския транспорт и велосипедното движение чрез бус ленти, велоалеи и т

Музеят на авиацията в Крумово, филиал на Военноисторическия музей, празнува 16 октомври - Ден на българската на авиация и празник на Военновъздушните сили, със специална програма, посветена на историята на българската авиация.

Този ден се отбелязва от 1963 година и е свързан с първия боен разузнавателен полет, който се провежда по време на Балканската война на 16 октомври 1912 година, извършен от поручиците Радул Милков и Продан Таракчиев със самолет "Албатрос" Л2 в района на Одрин. С този полет се поставя началото на българската бойна авиация по време на Балканската война, каза Рада Банялиева, директор на Музея на авиацията.

Днес посетителите имат възможност да разгледат новата фотодокументална изложба „С крилата на противника. Трофейните самолети на България (1915 – 1918)“. Тя разказва за някои от над 20-те противникови аероплана, свалени или кацнали

Проведеният тест на системата BG-Alert е успешен. Системата и оборудването на мобилните оператори функционират според очакванията. Това съобщиха от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в отговор на запитване във връзка с днешния тест на системата. 

На въпрос защо част от гражданите не са получили известие и съобщение на телефоните си от пожарната обясниха, че най-вероятната причина да не се получи разпространеното тестово съобщение е неактивиран тестови канал на устройствата.

Оттам допълниха, че за получаването на тестови съобщения е необходимо да бъдат изпълнени определени условия като: съвместимост на устройството с технологията Cell Broadcast; минимално съвместима версия на операционната система на устройства с iOs 16.6; устройството да бъде включено в периода на разпространение на съобщение; устройството да не е с активиран

От Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Русе провериха Градската пречиствателна станция за отпадъчни води (ГПСОВ) в Исперих, съобщиха от пресцентъра на инспекцията.

По време на контролната проверка експертите са установили, че пречиствателната станция на Исперих е в добро техническо състояние, а биостъпалото е в нормален експлоатационен режим. Изпълнени са предписанията, дадени при предишни проверки за привеждане на станцията в нормален режим на работа с оглед ефективно пречистване на градските отпадъчни води, преди заустването им във водоприемник – местното сухо дере.

От пресцентъра посочват, че констатираното добро състояние е факт благодарение на дългогодишните усилия на екоинспекцията – строг контрол, прилагане на административно-наказателни мерки назад във времето, както и търсене на активен диалог и решения с всички заинтересовани

"Искам от сърце да благодаря на всички служители на общинска администрация в Шумен за положените усилия, тъй като благодарение на тях ние комплексно заслужихме и бяхме удостоени с тази голяма награда", добави кметът на Шумен.

Той подчерта, че наградата показва, че посоката в която се движи общинска администрация изцяло съответства на приоритетите на НСОРБ. "Ние се явяваме като водеща община, която дава пример за подражание на останалите, което няма как да не ни радва от една страна и в същото време това показва, че ние правилно сме насочили усилията си в нашата ежедневна дейност и планираме да развиваме нашия град в посока водеща община в страната", каза Христов.

Както съобщихме, кметът на Шумен проф. Христо Христов получи наградата „Принос в местното самоуправление 2024“ за общинска администрация в категорията "Голяма община" на НСОРБ на Годишната среща на местните власти.

НСОРБ връчи наградите на сдружението за „Принос в местното самоуправление 2024“. Това стана по време на Годишната среща на местните власти в курортния комплекс „Албена“. Изпълнителният директор на сдружението Силвия Георгиева каза, че благодари на всички общини за сътрудничеството и екипната работа, както и за това, че се включват активно в дейностите на сдружението. Тя посочи, че общинската администрация в Шумен е изпратила над 20 актуални становища по различни теми към сдружението, а над 36 представители на администрацията участват в различни комитети на сдружението.

Наградите “Инвеститор на общините” и “Партньор на общините” на НСОРБ бяха връчени пред зала "Перуника" в курортния комплекс “Албена”. Наградата за партньор за голяма община получи Фикрет Индже, който е мажоритарен собственик на “Алкомет АД” – български производител на алуминиеви валцови и пресови продукти. Наградата се връчва за благотворителни инициативи в сферата на образованието, културата, здравеопазването, техническата инфраструктура, спорта и екологията в община Шумен.

Криминалисти иззеха 27 кг коноп от къща в село Хърсово, община Сандански. Обвиняемият за престъплението е задържан, информират от пресцентъра на Областна дирекция на МВР-Благоевград. 

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Благоевград се водят действия по разследване и по образуване на досъдебно производство.

На 16.10.2024 г. е извършено претърсване и изземване при условията на неотложност в къща в с. Хърсово, община Сандански. Домът е обитаван от 31-годишния А.Ш.. В хода на процесуалното действие е открито и иззето незаконно държано наркотично вещество – коноп, с общо тегло 27 кг. Наркотикът е бил разпределен в 10 отделни обекта.

В качеството на обвиняем по делото е привлечен А.Ш.

От събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е автор на деянието. Налице е реална опасност той да се укри

Денят на българския производител ще се състои на 18 и 19 октомври на изложбените площи до разклона за сливенското село Мечкарево. Това съобщиха организаторите от Изпълнителната агенция по селекция и репродукция в животновъдството (ИАСРЖ) и Министерството на земеделието, с подкрепата на Държавен фонд "Земеделие". 

Предвижда се изложението да бъде официално открито на 19 октомври от министъра на земеделието и храните д-р Георги Тахов и изпълнителния директор на ИАСРЖ Георги Йорданов. В официалното откриване ще участват браншови асоциации, които налагат България като бранд за висококачествени и чисти храни. 

Говедовъдството ще бъде представено с над 150 животни от млечни, месодайни и автохтонни породи. Биволите от породата "Българска мурра" също ще участват. Интерес за посетителите ще представляват и класните селекции в коневъдството, които ще бъдат представени от

През нощта ще бъде ясно, в Източна България ще духа слаб вятър от изток-североизток, на запад ще е почти тихо, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Сутринта на места в равнините ще има условия за образуване на слана, а по поречията - краткотрайна мъгла. Минималните температури в повечето места ще са от минус 2° на места в Западна България до 6°, за София - минус 2°.

Атмосферното налягане слабо ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за месеца.

Утре ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от изток, в Източна България - временно силен от север. Максималните температури ще са между 11° и 16°, в София -около 14°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево, на места в сутрешните часове видимостта ще бъде намалена. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат

Екипи на сектор „Рибарство и контрол“ Русе към Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) са съставили 11 акта за установяване на административни нарушения, от които девет за извършване на риболов през тъмната част на денонощието. Това съобщиха от агенцията, като уточниха, че нарушенията са установени при масови проверки за спазване на правилата за извършване на любителски риболов по Янтра и Русенски Лом.

От ИАРА уточниха , че според заповед на министъра на земеделието и храните, през тъмната част на денонощието е разрешено да се лови риба само на три места в област Русе. Две от тях са по река Дунав - в района на Мартен и в градската част на Русе на кея от Булрис до Топлата вода, в края на улица „Мостова“, както и по десния бряг на река Янтра в землището на град Бяла до моста на Кольо Фичето.

Към момента продължава да важи постояннат

ВиК дружеството в Сливен е възложило изготвяне на идеен проект за реконструкция на вътрешната водопроводна мрежа на село Крушаре, съобщиха от пресцентъра на Община Сливен.

От общинската администрация са уведомили с писмо кмета на селото Димо Станков, който заедно с жители на селото, на 4 октомври участваха в среща с кмета Стефан Радев и управителя на водопреносното дружество инж. Пламен Трифонов. На нея стана известно, че водопреносната мрежа на територията на селото е остаряла, авариите водят до чести спирания на водата, както и до нарушаване на пътната инфраструктура.

Както информирахме,  участниците в срещата предупредиха, че ще блокират пътя Сливен - Ямбол, ако не бъдат взети мерки.

По информация на ВиК - Сливен вече е поставен регулатор на налягане, след което е регистрирана само една авария, която е отстранена. От ВиК са се ангажирали пред кмета Стефан

Годишната среща на местните власти ще продължи до 15 октомври.

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, съобщи министър Атанас Илков
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, а образуваните досъдебни производства за престъпления против политическите права на гражданите са 70, показват данните, ...
Нова директива ще хармонизира правилата за фалити на фирмите, каза евродепутатът Емил Радев
По думите му причината е, че в отделните държави членки правилата са много различни. Някъде такова производство приключва за 6 месеца, в други страни продължават по 7-8 години, обя ...
Около 700 служители от МВР в Пазарджик ще са ангажирани с изборния процес
Около 700 са служителите от структурни звена на МВР в област Пазарджик, които са ангажирани с изборния процес. Това стана ясно на работна среща с ръководители на държавни институци ...
Специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с нарушения на изборното законодателство, се провежда в Гълъбово и Стара Загора
На територията на Областна дирекция на МВР – Стара Загора днес се провеждат активни полицейски действия в Районните управления в Гълъбово, както и Първо и Второ Районни управ ...
Полицаи задържаха употребил алкохол водач без шофьорска книжка, който опитал да избегне проверка в Шумен
Задържан е употребил алкохол водач без шофьорска книжка, който опитал да избегне полицейска проверка, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР в Шумен.  Малко след 00:30 ча ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Конгрес за усложненията в естетичната дерматология започна в София
Трети конгрес по естетична дерматология с международно участие започна днес в столицата. Форумът продължава три дни - от 18 до 20 октомври, с акцент върху усложненията в естетичнат ...
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, съобщи министър Атанас Илков
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, а образуваните досъдебни производства за престъпления против политическите права на гражданите са 70, показват данните, ...
Предстои последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния, съобщи генерал-майор Явор Матеев
От понеделник предстои да преминем последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния. Това съобщи пред журналисти генерал-майор Явор ...
Главни прокурори обмислят всеобхватен инструмент за проследяване, блокиране и конфискация на активи, придобити по криминален път
В последните години се забелязва тенденция за повишаване на организираността при трафика на мигранти, контрабандата на наркотици, извършването на измами и други видове престъпления ...
Двама мъже са установени от полицията за ден в Русенско да шофират автомобили след употреба на наркотици
Двама мъже са установени от полицията за ден в Русенско да шофират автомобили след употреба на наркотици. Това съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Русе Даниела Малче ...
Тикер в 14:26 ч.
Трети конгрес по естетична дерматология с международно участие започна днес в ст ...
Начало Сфера
7534
България

Кметът на Шумен каза, че Община Шумен е спечелила с много труд и с усилия наградата „Принос в местното самоуправление 2024“ на НСОРБ

Кметът на Шумен проф. Христо Христов заяви , че Община Шумен е спечелила с много труд и с усилия, насочени към различните сфери на дейността на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ), наградата „Принос в местното самоуправление 2024“. Тези усилия на представителите на общинската администрация бяха оценени както от Управителния съвет, така и от председателя и изпълнителния директор на НСОРБ, отбеляза проф. Христов.Той подчерта, че наградата показва, че посоката в която се движи общинска администрация изцяло съответства на приоритетите на НСОРБ. "Ние се явяваме като водеща община, която дава пример за подражание на останалите, което няма как да не ни радва от една страна и в същото време това показва, че ние правилно сме насочили усилията си в нашата ежедневна дейност и планираме да развиваме нашия град в посока водеща община в страната", каза Христов.

| 14 Октомври 2024, 12:27 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Кметът на Шумен каза, че Община Шумен е спечелила с много труд и с усилия наградата „Принос в местното самоуправление 2024“ на НСОРБ
Кметът на Шумен каза, че Община Шумен е спечелила с много труд и с усилия наградата „Принос в местното самоуправление 2024“ на НСОРБ
Снимка © БТА

Кметът на Шумен проф. Христо Христов заяви , че Община Шумен е спечелила с много труд и с усилия, насочени към различните сфери на дейността на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ), наградата „Принос в местното самоуправление 2024“. Тези усилия на представителите на общинската администрация бяха оценени както от Управителния съвет, така и от председателя и изпълнителния директор на НСОРБ, отбеляза проф. Христов.

Турски гражданин е с повдигнато обвинение от Окръжна прокуратура – Хасково за опит да пренесе нелегално през Граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Капитан Андреево" три пакета с марихуана с общо бруто тегло 1, 620 кг на стойност 25 920 лева по цени за нуждите на съдопроизводството, съобщиха от прокуратурата.

Мъжът, който е на 54 години, е пристигнал на граничния пункт на трасе „Изходящи товарни автомобили“ на 12 октомври т.г., уточниха от пресслужбата на митническото звено в Свиленград.

Той се е опитал да премине през българската територия към пункта в Турция като пешеходец. Пред митническата служителка заявява, че не може да се ориентира добре и търси къде да премине паспортен контрол, за да продължи към южната ни съседка, сочат подробностите от митническата пресслужба.

Оттам уточниха, че именно поведението на пешеходеца е дало повод з

Догодина предстои ремонт на бул. "Александър Стамболийски" с трамвайното трасе, което се чакаше от десетилетия, както и ремонт на бул. „Мария Луиза“ заедно с трамвайното трасе от ул. "Козлодуй" до надлез "Надежда". Това съобщи пред журналисти общинският съветник Борис Бонев, председател на групата на "Продължаваме промяната - Демократична България" ("Спаси София") в Столичния общински съвет .

През 2025 г. предстои да се ремонтира и бул. "Джеймс Баучер", обявяването на търг за Източната тангента на София, бул. "Копенхаген", ул. "Александър Мицкевич" и много други малки квартални улици и булеварди, каза Бонев. По думите му всичко това се прави, за да се решават отдавна трупаните проблеми с трафика. Той подчерта, че по всеки един от тези булеварди и ремонти са заложени мерки за приоритизирането на градския транспорт и велосипедното движение чрез бус ленти, велоалеи и т

Музеят на авиацията в Крумово, филиал на Военноисторическия музей, празнува 16 октомври - Ден на българската на авиация и празник на Военновъздушните сили, със специална програма, посветена на историята на българската авиация.

Този ден се отбелязва от 1963 година и е свързан с първия боен разузнавателен полет, който се провежда по време на Балканската война на 16 октомври 1912 година, извършен от поручиците Радул Милков и Продан Таракчиев със самолет "Албатрос" Л2 в района на Одрин. С този полет се поставя началото на българската бойна авиация по време на Балканската война, каза Рада Банялиева, директор на Музея на авиацията.

Днес посетителите имат възможност да разгледат новата фотодокументална изложба „С крилата на противника. Трофейните самолети на България (1915 – 1918)“. Тя разказва за някои от над 20-те противникови аероплана, свалени или кацнали

Проведеният тест на системата BG-Alert е успешен. Системата и оборудването на мобилните оператори функционират според очакванията. Това съобщиха от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в отговор на запитване във връзка с днешния тест на системата. 

На въпрос защо част от гражданите не са получили известие и съобщение на телефоните си от пожарната обясниха, че най-вероятната причина да не се получи разпространеното тестово съобщение е неактивиран тестови канал на устройствата.

Оттам допълниха, че за получаването на тестови съобщения е необходимо да бъдат изпълнени определени условия като: съвместимост на устройството с технологията Cell Broadcast; минимално съвместима версия на операционната система на устройства с iOs 16.6; устройството да бъде включено в периода на разпространение на съобщение; устройството да не е с активиран

От Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Русе провериха Градската пречиствателна станция за отпадъчни води (ГПСОВ) в Исперих, съобщиха от пресцентъра на инспекцията.

По време на контролната проверка експертите са установили, че пречиствателната станция на Исперих е в добро техническо състояние, а биостъпалото е в нормален експлоатационен режим. Изпълнени са предписанията, дадени при предишни проверки за привеждане на станцията в нормален режим на работа с оглед ефективно пречистване на градските отпадъчни води, преди заустването им във водоприемник – местното сухо дере.

От пресцентъра посочват, че констатираното добро състояние е факт благодарение на дългогодишните усилия на екоинспекцията – строг контрол, прилагане на административно-наказателни мерки назад във времето, както и търсене на активен диалог и решения с всички заинтересовани

"Искам от сърце да благодаря на всички служители на общинска администрация в Шумен за положените усилия, тъй като благодарение на тях ние комплексно заслужихме и бяхме удостоени с тази голяма награда", добави кметът на Шумен.

Той подчерта, че наградата показва, че посоката в която се движи общинска администрация изцяло съответства на приоритетите на НСОРБ. "Ние се явяваме като водеща община, която дава пример за подражание на останалите, което няма как да не ни радва от една страна и в същото време това показва, че ние правилно сме насочили усилията си в нашата ежедневна дейност и планираме да развиваме нашия град в посока водеща община в страната", каза Христов.

Както съобщихме, кметът на Шумен проф. Христо Христов получи наградата „Принос в местното самоуправление 2024“ за общинска администрация в категорията "Голяма община" на НСОРБ на Годишната среща на местните власти.

НСОРБ връчи наградите на сдружението за „Принос в местното самоуправление 2024“. Това стана по време на Годишната среща на местните власти в курортния комплекс „Албена“. Изпълнителният директор на сдружението Силвия Георгиева каза, че благодари на всички общини за сътрудничеството и екипната работа, както и за това, че се включват активно в дейностите на сдружението. Тя посочи, че общинската администрация в Шумен е изпратила над 20 актуални становища по различни теми към сдружението, а над 36 представители на администрацията участват в различни комитети на сдружението.

Наградите “Инвеститор на общините” и “Партньор на общините” на НСОРБ бяха връчени пред зала "Перуника" в курортния комплекс “Албена”. Наградата за партньор за голяма община получи Фикрет Индже, който е мажоритарен собственик на “Алкомет АД” – български производител на алуминиеви валцови и пресови продукти. Наградата се връчва за благотворителни инициативи в сферата на образованието, културата, здравеопазването, техническата инфраструктура, спорта и екологията в община Шумен.

Криминалисти иззеха 27 кг коноп от къща в село Хърсово, община Сандански. Обвиняемият за престъплението е задържан, информират от пресцентъра на Областна дирекция на МВР-Благоевград. 

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Благоевград се водят действия по разследване и по образуване на досъдебно производство.

На 16.10.2024 г. е извършено претърсване и изземване при условията на неотложност в къща в с. Хърсово, община Сандански. Домът е обитаван от 31-годишния А.Ш.. В хода на процесуалното действие е открито и иззето незаконно държано наркотично вещество – коноп, с общо тегло 27 кг. Наркотикът е бил разпределен в 10 отделни обекта.

В качеството на обвиняем по делото е привлечен А.Ш.

От събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е автор на деянието. Налице е реална опасност той да се укри

Денят на българския производител ще се състои на 18 и 19 октомври на изложбените площи до разклона за сливенското село Мечкарево. Това съобщиха организаторите от Изпълнителната агенция по селекция и репродукция в животновъдството (ИАСРЖ) и Министерството на земеделието, с подкрепата на Държавен фонд "Земеделие". 

Предвижда се изложението да бъде официално открито на 19 октомври от министъра на земеделието и храните д-р Георги Тахов и изпълнителния директор на ИАСРЖ Георги Йорданов. В официалното откриване ще участват браншови асоциации, които налагат България като бранд за висококачествени и чисти храни. 

Говедовъдството ще бъде представено с над 150 животни от млечни, месодайни и автохтонни породи. Биволите от породата "Българска мурра" също ще участват. Интерес за посетителите ще представляват и класните селекции в коневъдството, които ще бъдат представени от

През нощта ще бъде ясно, в Източна България ще духа слаб вятър от изток-североизток, на запад ще е почти тихо, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Сутринта на места в равнините ще има условия за образуване на слана, а по поречията - краткотрайна мъгла. Минималните температури в повечето места ще са от минус 2° на места в Западна България до 6°, за София - минус 2°.

Атмосферното налягане слабо ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за месеца.

Утре ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от изток, в Източна България - временно силен от север. Максималните температури ще са между 11° и 16°, в София -около 14°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево, на места в сутрешните часове видимостта ще бъде намалена. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат

Екипи на сектор „Рибарство и контрол“ Русе към Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) са съставили 11 акта за установяване на административни нарушения, от които девет за извършване на риболов през тъмната част на денонощието. Това съобщиха от агенцията, като уточниха, че нарушенията са установени при масови проверки за спазване на правилата за извършване на любителски риболов по Янтра и Русенски Лом.

От ИАРА уточниха , че според заповед на министъра на земеделието и храните, през тъмната част на денонощието е разрешено да се лови риба само на три места в област Русе. Две от тях са по река Дунав - в района на Мартен и в градската част на Русе на кея от Булрис до Топлата вода, в края на улица „Мостова“, както и по десния бряг на река Янтра в землището на град Бяла до моста на Кольо Фичето.

Към момента продължава да важи постояннат

ВиК дружеството в Сливен е възложило изготвяне на идеен проект за реконструкция на вътрешната водопроводна мрежа на село Крушаре, съобщиха от пресцентъра на Община Сливен.

От общинската администрация са уведомили с писмо кмета на селото Димо Станков, който заедно с жители на селото, на 4 октомври участваха в среща с кмета Стефан Радев и управителя на водопреносното дружество инж. Пламен Трифонов. На нея стана известно, че водопреносната мрежа на територията на селото е остаряла, авариите водят до чести спирания на водата, както и до нарушаване на пътната инфраструктура.

Както информирахме,  участниците в срещата предупредиха, че ще блокират пътя Сливен - Ямбол, ако не бъдат взети мерки.

По информация на ВиК - Сливен вече е поставен регулатор на налягане, след което е регистрирана само една авария, която е отстранена. От ВиК са се ангажирали пред кмета Стефан

Годишната среща на местните власти ще продължи до 15 октомври.

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, съобщи министър Атанас Илков
Нова директива ще хармонизира правилата за фалити на фирмите, каза евродепутатът Емил Радев
Около 700 служители от МВР в Пазарджик ще са ангажирани с изборния процес
Специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с нарушения на изборното законодателство, се провежда в Гълъбово и Стара Загора
Полицаи задържаха употребил алкохол водач без шофьорска книжка, който опитал да избегне проверка в Шумен
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Местен фокус
Конгрес за усложненията в естетичната дерматология започна в София
Контекст
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, съобщи министър Атанас Илков
Сфера
Предстои последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния, съобщи генерал-майор Явор Матеев
Основна линия
Главни прокурори обмислят всеобхватен инструмент за проследяване, блокиране и конфискация на активи, придобити по криминален път
Основна линия
Двама мъже са установени от полицията за ден в Русенско да шофират автомобили след употреба на наркотици
Местен фокус
Земеделският министър д-р Георги Тахов откри петия национален събор "Млечният път на България през вековете" в Луковит
Сфера
Седем млади лекари получиха грамоти от лекарската колегия във Видин
В детайли
Община Стара Загора ще си сътрудничи с технологичен стартъп в подкрепа на бизнеса и заетостта на хората от региона
Основна линия
Трима души са обвинени за причинени телесни повреди след разследване на полицията в Самоков
В детайли
Присъствените обучения на членовете на секционни избирателни комисии в област Ямбол започват идната седмица
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.