Начало Контекст 20 инцидента с 14 пострадали и 418 нарушения през последната седмица отчетоха пътните полицаи в Русе
7326
България

20 инцидента с 14 пострадали и 418 нарушения през последната седмица отчетоха пътните полицаи в Русе

През последната седмица от 7 до 13 октомври в област Русе са станали 20 пътнотранспортни произшествия, от които 11 са по-тежки.Това съобщи днес началникът на "Пътна полиция" в крайдунавския град главен инспектор Николай Ненков.

| 14 Октомври 2024, 12:37 ч.
20 инцидента с 14 пострадали и 418 нарушения през последната седмица отчетоха пътните полицаи в Русе
20 инцидента с 14 пострадали и 418 нарушения през последната седмица отчетоха пътните полицаи в Русе
Снимка © БТА

През последната седмица от 7 до 13 октомври в област Русе са станали 20 пътнотранспортни произшествия, от които 11 са по-тежки. Това съобщи днес началникът на "Пътна полиция" в крайдунавския град главен инспектор Николай Ненков. 

Ограничава се движението в тръбата към Кулата в тунел "Железница" на автомагистрала (АМ) "Струма" от 97 км до 105 км от 8:00 ч. до 18:00 ч. днес за профилактика на осветлението. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

Трафикът в посока Кулата ще се пренасочва по обходен маршрут - през пътен възел "Благоевград-юг" при 97-ми км на АМ "Струма" автомобилите ще се пренасочват по път I-1 София – Кулата. 

Необходимо е шофьорите да се движат с повишено внимание и да следват стриктно пътната сигнализация, отбелязаха от АПИ. Оттам апелираха шофьорите да спазват правилата за движение и да не предприемат рискови изпреварвания, с които застрашават безопасността на всички останали пътуващи. Да не се използват аварийните ленти по автомагистралите за по-бързо придвижване при натоварен трафик, призоваха още от пътната агенция. По този начин се въз

Жена оглавява първото в историята на България служебно правителство. На 17 октомври 1994 г. Ренета Инджова се заклева като служебен министър-председател на България.
Служебното правителство е назначено с Указ 210 от 17 октомври 1994 г. на президента Желю Желев (1 август 1990 – 22 януари 1997). То управлява до 25 януари 1995 г.
Ренета Инджова е родена на 6 юли 1953 г. в Нова Загора. Тя е икономически експерт на Съюза на демократичните сили в VII Велико Народно събрание (1990-1991). Председател на Надзорния съвет на Агенцията по приватизация (17 август-28 септември 1993), изпълнителен директор на Агенцията за приватизация (28 септември 1993-18 октомври 1994). Министър-председател (17 октомври 1994-25 януари 1995). Тя е първата и единствена до сега жена министър-председател на България. На 3 мар

Четиридесет и три годишен мъж от Шумен е задържан за нанесена телесна повреда по хулигански подбуди, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР в Шумен.

Малко след 20:30 ч. вчера в полицейското управление в града е приет сигнал, че двама души, след възникнал скандал пред заведение на улица "Петър Парчевич“ в Шумен, са нанесли побой на мъж на 37 г. и на жена на 41 години. Към мястото на инцидента е бил насочен полицейски екип.

Установен е 43-годишен криминално проявен шуменец. Той е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление в града. Другият извършител на побоя се е укрил и е в неизвестност. Работата по образуваното досъдебно производство за извършено престъпление продължава, информират от ОД на МВР - Шумен.

Служителите на ОД на МВР в Шумен са разкрили 49,37 процента от престъпленията, които са разследвали през първите шест месеца на настоящата го

През нощта в по-голямата част от страната ще бъде предимно ясно и почти тихо, сутринта на места в котловините и около водните басейни видимостта ще бъде намалена, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). 

Минималните температури ще са между 6° и 11°, малко по-ниски в местата с трайна мъгла. В София минималната температура ще е около 6°.

 Атмосферното налягане ще е около средното за месеца, но до вечерта слабо ще се повиши.
 Утре ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад, в Източна България - от югозапад, но до вечерта в цялата страна ще отслабне, а на места и ще стихне. Максималните температури ще са между 22° и 27°, в София – около 22°.
 
В сутрешните часове на места по крайбрежието ще има ниска слоеста облачност или мъгла. През деня облачността щ

На тази извънредна сесия няма да присъствам и няма да се подпиша, защото тя има изцяло предизборен характер. Това заяви общинският съветник от групата на "БСП за България" Ваня Григорова пред журналисти по повод извънредното заседание на Столичния общински съвет (СОС) днес. 

По думите тази извънредна сесия не предлага решения на проблемите, които са реални. Единственият доклад, които предлага решение, беше предложен от мен и подписан от Иван Таков и Екатерина Йорданова. Той е за гарантиране на средствата на допълнителните възнаграждения за транспортните работници, но не беше подкрепен от останалите вносители за провеждането на извънредна сесия, обясни Григорова. 

Според нея партийните формации трябва да се научат, че предизборните кампании са, за да покажат на избирателите как могат да се решават проблемите, а не да използват проблемите за предизборна кампания

Той уточни, че при тези инциденти има 14 пострадали, като в един от случаите има образувано досъдебно производство за средна телесна повреда. 

418 са установените нарушения, от които 283 са за превишена скорост. Трима шофьори са управлявали автомобили без книжка. Извършени са и 128 проби за алкохол, от които четири са положителните, каза още главен инспектор Ненков.

Той отчете, че в сектор "Пътна полиция" през последната седмица са обслужени 1211 граждани. 

От началото на годината има регистрирани 35 произшествия с тротинетки, от които по вина на водачите им са пет, каза още главен инспектор Ненков. Той припомни, че има и един загинал при подобен инцидент. 

Съставени са 135 акта и 80 фиша за нарушенията на Закона за движение по пътищата. 

Народната певица Радка Алексова ще бъде удостоена с „Почетна значка на Община Перник“, реши на днешното си извънредно заседание Общинският съвет (ОС). Отличието се връчва за значителен принос в областта на народното творчество и по повод 80- ата годишнина на изпълнителката.

Съветниците дадоха съгласието си Община Перник да сключи договор за рамков договор с фонд „ФЛАГ“ ЕАД за реализацията на проекти, по които администрацията е бенефициент. Решено бе да бъде изтеглен и краткосрочен общински заем за осигуряване на оборотни средства за погасяване на задължения, натрупали се с високия ръст на инфлацията през тази година и продължаващия военен конфликт в Украйна. 

С единодушие на днешната сесия бе приета и докладната записка на председателя на ОбС Денислав Захариев за приемането на нов учредителен акт на Общинското публично предприятие „Дези

Офталмологът д-р Димитър Джелебов е тазгодишният носител на отличието „Лекар на годината“ в Стара Загора. Това съобщи Камелия Костадинова, административен секретар на Регионалната колегия на Български лекарски съюз - Стара Загора. Отличието му беше връчено на официална церемония, в навечерието на 19 октомври - Ден на българския лекар.

Д-р Джелебов е завършил медицина в  Стара Загора през 1991 година, придобива специалност по очни болести през 1997 година. Той работи в катаракталната и витреоретиналната хирургия, още - хирургия на преден и заден сегмент, на клепачи. Главен изследовател е в шест клинични изпитвания, член е на Българската асоциация за клинични проучвания. Съавтор е на 4 учебника и ръководства по очни болести  и на няколко книги за очното здраве. Основател е на  Медицински център “Верея” в Стара Загора.

Сред отличените

На 31 октомври изтича срокът за плащане на годишния данък за недвижимите имоти, превозните средства, патентния данък и таксата за битови отпадъци. За това напомнят от отдел „Местни данъци и такси“ в Община Търговище. 

Към момента Общината в Търговище е изпълнила 96 процента от годишния си план за събиране на местните данъци и такси. За сравнение през миналата година реализираната събираемост на налозите е била 107 процента, посочи говорителят на общинската управа Станислава Солакова. 

Гражданите могат да заплащат дължимите суми по електронен път, чрез платформите за онлайн банкиране на най-големите банки в страната.

Задълженията може да се платят също в брой и чрез ПОС терминални устройства на касите в Центъра за административно обслужване на Общината. Сумите могат да бъдат преведени и чрез уебстраницата www.epay.bg, както и на касите на "Из

"Индустриален и логистичен парк - Бургас" АД е открил процедура по избор на кредитна институция, с което да бъдат осигурени необходимите мостови и собствени средства за разходите по проекта за изграждане на втора фаза на индустриалния парк. Припомняме, че проектът, който получи одобрение за финансиране по приоритетна ос "Интелигентна индустрия" по Плана за възстановяване и устойчивост ще се изпълнява от акционерното дружество в партньорство с общинската администрация в Бургас. Инвестициите ще бъдат насочени към изграждането на довеждаща и вътрешна инфраструктура, обособяването на нови индустриални територии както и изграждането на довеждаща инфраструктура. 

Максималният размер на заема е 21 млн. лева, се посочва в документацията по обявената процедура за избор на кредитна институция, показа справка на . 10 млн. лева от посочената сума ще бъдат усвоени като инвестиционен кр

Районна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняем и задържа 20-годишен мъж за извършено хулиганство при проявено насилие спрямо жена, съобщиха от прокуратурата. 

В.П., на 20 г., е обвиняем за това, че на 13.10.2024 г., в Пловдив, е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото  - нанесъл е множество удари с ръце и крака по лицето и тялото на 19-годишна жена, влачил я по земята, дърпал я за косата, обиждал я и крещял.

Досъдебното производство е било образувано след самосезиране на Районна прокуратура – Пловдив по разпространен в медиите видеоклип с проявено насилие спрямо жена. Установено е, че мъжът и жената, които се виждат на кадрите, се познавали и имали връзка. Извършват се действия по разследването – разпити на свидетели, назначена е съдебномедицинска експертиза за установяв

Началникът на група в "Пътна полиция" - Русе старши инспектор Стилиян Станев коментира, че вече има забрана за използване на тротинетки в редица европейски държави като Белгия, Германия, Нидерландия и Франция. Той добави, че през тази седмица от 15 до 20 октомври в областта предстои специализирана акция по контрол на водачите на мотоциклети, мотопеди, тротинетки, велосипеди и пешеходци. Старши инспектор Станев уточни, че ще се следи за движението им извън позволените за целта места, както и за скоростта им.

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Започва изпълнението на втората фаза от проекта за подобряване на качеството на въздуха в Община Пловдив
Започва изпълнението на фаза 2 от проекта за подобряване на качеството на атмосферния въздух в Община Пловдив чрез намаляване на емисиите от фини прахови частици от битовото отопле ...
При операция на полицията в Монтанско за ден са разкрити 14 престъпления
Специализирана операция за предотвратяване на престъпления, свързани с политическите права на гражданите, както и за противодействие на конвенционалната престъпност, бе проведена в ...
Как улична котка стана космонавт преди 61 години
Как улична котка стана космонавт и какъв принос имат към научните изследвания животните, пътували в Космоса, разказа доц. д-р Симеон Асеновски, заместник-директор на Института за к ...
Екипите на пожарната са реагирали на 98 сигнала за произшествия през изминалото денонощие
Екипите на пожарната са реагирали на 98 сигнала за произшествия през изминалото денонощие. Това съобщиха на сайта си от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на насел ...
Интензивно е движението за товарни автомобили на някои от граничните пунктове с Румъния
Интензивно е движението за товарни автомобили на някои от граничните пунктове с Румъния. Това съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“ (ГДГП) на сайта си. Информа ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Започва изпълнението на втората фаза от проекта за подобряване на качеството на въздуха в Община Пловдив
Започва изпълнението на фаза 2 от проекта за подобряване на качеството на атмосферния въздух в Община Пловдив чрез намаляване на емисиите от фини прахови частици от битовото отопле ...
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
През нощта ще бъде ясно, в Източна България ще духа слаб вятър от изток-североизток, на запад ще е почти тихо, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). ...
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Първото застудяване тази есен вече е факт, съобщи дежурният в метеорологичната станция на връх Рожен. Най-ниската температура е измерена в Чепеларе – минус 4 градуса, а на Р ...
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Втора ферма със заразени с шарка овце е констатирана в рамките на два дни в хасковското село Узунджово, съобщиха на официалната си страница от Българската агенция по безопасност на ...
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете, съобщиха от общинския пресцентър. Услугата е част от стремежа на общината да насърч ...
Тикер в 11:53 ч.
Започва изпълнението на фаза 2 от проекта за подобряване на качеството на атмосф ...
Начало Контекст
7326
България

20 инцидента с 14 пострадали и 418 нарушения през последната седмица отчетоха пътните полицаи в Русе

През последната седмица от 7 до 13 октомври в област Русе са станали 20 пътнотранспортни произшествия, от които 11 са по-тежки.Това съобщи днес началникът на "Пътна полиция" в крайдунавския град главен инспектор Николай Ненков.

| 14 Октомври 2024, 12:37 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
20 инцидента с 14 пострадали и 418 нарушения през последната седмица отчетоха пътните полицаи в Русе
20 инцидента с 14 пострадали и 418 нарушения през последната седмица отчетоха пътните полицаи в Русе
Снимка © БТА

През последната седмица от 7 до 13 октомври в област Русе са станали 20 пътнотранспортни произшествия, от които 11 са по-тежки. Това съобщи днес началникът на "Пътна полиция" в крайдунавския град главен инспектор Николай Ненков. 

Ограничава се движението в тръбата към Кулата в тунел "Железница" на автомагистрала (АМ) "Струма" от 97 км до 105 км от 8:00 ч. до 18:00 ч. днес за профилактика на осветлението. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

Трафикът в посока Кулата ще се пренасочва по обходен маршрут - през пътен възел "Благоевград-юг" при 97-ми км на АМ "Струма" автомобилите ще се пренасочват по път I-1 София – Кулата. 

Необходимо е шофьорите да се движат с повишено внимание и да следват стриктно пътната сигнализация, отбелязаха от АПИ. Оттам апелираха шофьорите да спазват правилата за движение и да не предприемат рискови изпреварвания, с които застрашават безопасността на всички останали пътуващи. Да не се използват аварийните ленти по автомагистралите за по-бързо придвижване при натоварен трафик, призоваха още от пътната агенция. По този начин се въз

Жена оглавява първото в историята на България служебно правителство. На 17 октомври 1994 г. Ренета Инджова се заклева като служебен министър-председател на България.
Служебното правителство е назначено с Указ 210 от 17 октомври 1994 г. на президента Желю Желев (1 август 1990 – 22 януари 1997). То управлява до 25 януари 1995 г.
Ренета Инджова е родена на 6 юли 1953 г. в Нова Загора. Тя е икономически експерт на Съюза на демократичните сили в VII Велико Народно събрание (1990-1991). Председател на Надзорния съвет на Агенцията по приватизация (17 август-28 септември 1993), изпълнителен директор на Агенцията за приватизация (28 септември 1993-18 октомври 1994). Министър-председател (17 октомври 1994-25 януари 1995). Тя е първата и единствена до сега жена министър-председател на България. На 3 мар

Четиридесет и три годишен мъж от Шумен е задържан за нанесена телесна повреда по хулигански подбуди, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР в Шумен.

Малко след 20:30 ч. вчера в полицейското управление в града е приет сигнал, че двама души, след възникнал скандал пред заведение на улица "Петър Парчевич“ в Шумен, са нанесли побой на мъж на 37 г. и на жена на 41 години. Към мястото на инцидента е бил насочен полицейски екип.

Установен е 43-годишен криминално проявен шуменец. Той е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление в града. Другият извършител на побоя се е укрил и е в неизвестност. Работата по образуваното досъдебно производство за извършено престъпление продължава, информират от ОД на МВР - Шумен.

Служителите на ОД на МВР в Шумен са разкрили 49,37 процента от престъпленията, които са разследвали през първите шест месеца на настоящата го

През нощта в по-голямата част от страната ще бъде предимно ясно и почти тихо, сутринта на места в котловините и около водните басейни видимостта ще бъде намалена, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). 

Минималните температури ще са между 6° и 11°, малко по-ниски в местата с трайна мъгла. В София минималната температура ще е около 6°.

 Атмосферното налягане ще е около средното за месеца, но до вечерта слабо ще се повиши.
 Утре ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад, в Източна България - от югозапад, но до вечерта в цялата страна ще отслабне, а на места и ще стихне. Максималните температури ще са между 22° и 27°, в София – около 22°.
 
В сутрешните часове на места по крайбрежието ще има ниска слоеста облачност или мъгла. През деня облачността щ

На тази извънредна сесия няма да присъствам и няма да се подпиша, защото тя има изцяло предизборен характер. Това заяви общинският съветник от групата на "БСП за България" Ваня Григорова пред журналисти по повод извънредното заседание на Столичния общински съвет (СОС) днес. 

По думите тази извънредна сесия не предлага решения на проблемите, които са реални. Единственият доклад, които предлага решение, беше предложен от мен и подписан от Иван Таков и Екатерина Йорданова. Той е за гарантиране на средствата на допълнителните възнаграждения за транспортните работници, но не беше подкрепен от останалите вносители за провеждането на извънредна сесия, обясни Григорова. 

Според нея партийните формации трябва да се научат, че предизборните кампании са, за да покажат на избирателите как могат да се решават проблемите, а не да използват проблемите за предизборна кампания

Той уточни, че при тези инциденти има 14 пострадали, като в един от случаите има образувано досъдебно производство за средна телесна повреда. 

418 са установените нарушения, от които 283 са за превишена скорост. Трима шофьори са управлявали автомобили без книжка. Извършени са и 128 проби за алкохол, от които четири са положителните, каза още главен инспектор Ненков.

Той отчете, че в сектор "Пътна полиция" през последната седмица са обслужени 1211 граждани. 

От началото на годината има регистрирани 35 произшествия с тротинетки, от които по вина на водачите им са пет, каза още главен инспектор Ненков. Той припомни, че има и един загинал при подобен инцидент. 

Съставени са 135 акта и 80 фиша за нарушенията на Закона за движение по пътищата. 

Народната певица Радка Алексова ще бъде удостоена с „Почетна значка на Община Перник“, реши на днешното си извънредно заседание Общинският съвет (ОС). Отличието се връчва за значителен принос в областта на народното творчество и по повод 80- ата годишнина на изпълнителката.

Съветниците дадоха съгласието си Община Перник да сключи договор за рамков договор с фонд „ФЛАГ“ ЕАД за реализацията на проекти, по които администрацията е бенефициент. Решено бе да бъде изтеглен и краткосрочен общински заем за осигуряване на оборотни средства за погасяване на задължения, натрупали се с високия ръст на инфлацията през тази година и продължаващия военен конфликт в Украйна. 

С единодушие на днешната сесия бе приета и докладната записка на председателя на ОбС Денислав Захариев за приемането на нов учредителен акт на Общинското публично предприятие „Дези

Офталмологът д-р Димитър Джелебов е тазгодишният носител на отличието „Лекар на годината“ в Стара Загора. Това съобщи Камелия Костадинова, административен секретар на Регионалната колегия на Български лекарски съюз - Стара Загора. Отличието му беше връчено на официална церемония, в навечерието на 19 октомври - Ден на българския лекар.

Д-р Джелебов е завършил медицина в  Стара Загора през 1991 година, придобива специалност по очни болести през 1997 година. Той работи в катаракталната и витреоретиналната хирургия, още - хирургия на преден и заден сегмент, на клепачи. Главен изследовател е в шест клинични изпитвания, член е на Българската асоциация за клинични проучвания. Съавтор е на 4 учебника и ръководства по очни болести  и на няколко книги за очното здраве. Основател е на  Медицински център “Верея” в Стара Загора.

Сред отличените

На 31 октомври изтича срокът за плащане на годишния данък за недвижимите имоти, превозните средства, патентния данък и таксата за битови отпадъци. За това напомнят от отдел „Местни данъци и такси“ в Община Търговище. 

Към момента Общината в Търговище е изпълнила 96 процента от годишния си план за събиране на местните данъци и такси. За сравнение през миналата година реализираната събираемост на налозите е била 107 процента, посочи говорителят на общинската управа Станислава Солакова. 

Гражданите могат да заплащат дължимите суми по електронен път, чрез платформите за онлайн банкиране на най-големите банки в страната.

Задълженията може да се платят също в брой и чрез ПОС терминални устройства на касите в Центъра за административно обслужване на Общината. Сумите могат да бъдат преведени и чрез уебстраницата www.epay.bg, както и на касите на "Из

"Индустриален и логистичен парк - Бургас" АД е открил процедура по избор на кредитна институция, с което да бъдат осигурени необходимите мостови и собствени средства за разходите по проекта за изграждане на втора фаза на индустриалния парк. Припомняме, че проектът, който получи одобрение за финансиране по приоритетна ос "Интелигентна индустрия" по Плана за възстановяване и устойчивост ще се изпълнява от акционерното дружество в партньорство с общинската администрация в Бургас. Инвестициите ще бъдат насочени към изграждането на довеждаща и вътрешна инфраструктура, обособяването на нови индустриални територии както и изграждането на довеждаща инфраструктура. 

Максималният размер на заема е 21 млн. лева, се посочва в документацията по обявената процедура за избор на кредитна институция, показа справка на . 10 млн. лева от посочената сума ще бъдат усвоени като инвестиционен кр

Районна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняем и задържа 20-годишен мъж за извършено хулиганство при проявено насилие спрямо жена, съобщиха от прокуратурата. 

В.П., на 20 г., е обвиняем за това, че на 13.10.2024 г., в Пловдив, е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото  - нанесъл е множество удари с ръце и крака по лицето и тялото на 19-годишна жена, влачил я по земята, дърпал я за косата, обиждал я и крещял.

Досъдебното производство е било образувано след самосезиране на Районна прокуратура – Пловдив по разпространен в медиите видеоклип с проявено насилие спрямо жена. Установено е, че мъжът и жената, които се виждат на кадрите, се познавали и имали връзка. Извършват се действия по разследването – разпити на свидетели, назначена е съдебномедицинска експертиза за установяв

Началникът на група в "Пътна полиция" - Русе старши инспектор Стилиян Станев коментира, че вече има забрана за използване на тротинетки в редица европейски държави като Белгия, Германия, Нидерландия и Франция. Той добави, че през тази седмица от 15 до 20 октомври в областта предстои специализирана акция по контрол на водачите на мотоциклети, мотопеди, тротинетки, велосипеди и пешеходци. Старши инспектор Станев уточни, че ще се следи за движението им извън позволените за целта места, както и за скоростта им.

Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Започва изпълнението на втората фаза от проекта за подобряване на качеството на въздуха в Община Пловдив
При операция на полицията в Монтанско за ден са разкрити 14 престъпления
Как улична котка стана космонавт преди 61 години
Екипите на пожарната са реагирали на 98 сигнала за произшествия през изминалото денонощие
Интензивно е движението за товарни автомобили на някои от граничните пунктове с Румъния
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Основна линия
Започва изпълнението на втората фаза от проекта за подобряване на качеството на въздуха в Община Пловдив
Сфера
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
Контекст
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Местен фокус
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Контекст
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Контекст
Митничари задържаха 100 000 къса контрабандни цигари в турски камион на "Капитан Андреево"
На преден план
Д-р Вилхелм Елисеев и д-р Пламена Вълчева бяха наградени от регионалната колегия на Българския лекарски съюз във Видин
Основна линия
При операция на полицията в Монтанско за ден са разкрити 14 престъпления
На преден план
В Търговище започва мащабен ремонт на спортната зала „Иван Ангелов“
Основна линия
Как улична котка стана космонавт преди 61 години
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.