Начало В детайли Местните власти обсъдиха алтернативни решения за осигуряване на основни услуги за селските райони на пленарна сесия в "Албена"
7609
България

Местните власти обсъдиха алтернативни решения за осигуряване на основни услуги за селските райони на пленарна сесия в "Албена"

Местните власти обсъдиха алтернативни решения за осигуряване на основни услуги за селските райони на пленарна сесия в курорта “Албена”.Кметът на община Летница Красимир Джонев разказа как се е справил с проблема, свързан с дефицита на пожарна техника в общината.

| 14 Октомври 2024, 12:52 ч.
Местните власти обсъдиха алтернативни решения за осигуряване на основни услуги за селските райони на пленарна сесия в
Местните власти обсъдиха алтернативни решения за осигуряване на основни услуги за селските райони на пленарна сесия в "Албена"
Снимка © БТА

Местните власти обсъдиха алтернативни решения за осигуряване на основни услуги за селските райони на пленарна сесия в курорта “Албена”.

Петият национален събор "Млечният път на България през вековете" ще събере производители на млечни продукти в Луковит от 18 до 20 октомври. Основен организатор е Сдружение "Български традиционни млечни продукти", в партньорство с Министерството на земеделието и храните и Община Луковит. "Целта на инициативата е да се популяризират млечните продукти със защитено наименование за произход (ЗНП). По време на събора около 30 фирми ще представят продукцията си", каза Иван Грънчаров, кмет на Луковит.

По думите му акцент тази година ще е новият стандарт - Защитеното наименование за произход (ЗНП). "Той е малко по-различен от Българския държавен стандарт. Разликата е в това, че ЗНП надгражда с това, че може да се произвеждат стандартизирани български млечни продукти, в случая кисело мляко и сирене, единствено от българско сурово мляко. То трябва да е получено чрез хранене на животни с

Потушени са 46 пожара в страната през изминалото денонощие. Това съобщиха на сайта си от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН). Екипите на пожарната са реагирали на 77 сигнала за произшествия.

При пожарите няма загинали и пострадали.

С преки материални щети са възникнали 13 пожара, от които седем са били в жилищни сгради. Без нанесени материални щети са 33 пожара.

За изминалите 24 часа са извършени 25 спасителни дейности и помощни операции, от които две при катастрофи.

В името на паметта на пилотите, няма да си позволя да коментирам нещо, което не съм видяла като доклад. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова пред журналисти в отговор на въпрос за доклада на Министерство на отбраната (МО) във връзка с трагичния инцидент на "Граф Игнатиево", при който загинаха двама пилоти. 

Вицепрезидентът посочи, че достатъчно се е злоупотребило с катастрофата. За трагедията се изказаха хора, която нямаха никакво понятие нито от полети, нито от отбрана, нито от самолети. Достатъчно злоупотребиха с тази катастрофа и няма да си позволя под никаква форма да се наредя в този списък. Мога да имам мнение, тогава когато видя първо какво изнася Министерство на отбраната, второ да получим възможно повече информация и трето да видим кой реално носи отговорността за това, което се случи, заяви Йотова. 

Относно попълването състава на Конституционния с

Сметище гори в столичния квартал „Христо Ботев“, съобщиха от пресцентъра на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. От там уточниха, че горят автомобилни гуми.

На място са изпратени два екипа на пожарната. Сигналът е получен в 18:49 ч., уточниха от пожарната. Няма опасност от разрастване на пожара. Няма пострадали.

Десет месеца затвор постанови съдът за 43 годишен мъж от Хърлец за побой и закана с убийство спрямо майка му, съобщават от Апелативна прокуратура – София. Оттам посочват, че обвиняемият А.К. се е признал за виновен за извършени от него престъпления в условията на домашно насилие. 43-годишният мъж е бил привлечен към наказателна отговорност по дело на Районна прокуратура – Враца, Териториално отделение – Козлодуй.

На 12 август в дома си А.К. нанесъл побой на майка си като вследствие на удари с юмрук в областта на главата на пострадалата била причинена телесна повреда. Той се заканил с убийство, се казва в прессъобщение на прокуратурата.

Десет дни по късно, по искане на прокуратурата, съдът наложи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия А.К. 

Кметът на община Летница Красимир Джонев разказа как се е справил с проблема, свързан с дефицита на пожарна техника в общината. “Държавата ни от гледна точка на техника за пожарагосене е доста консервативна”, каза Джонев.

Той обясни, че община Летница няма структура на държавната пожарна и поради това се е наложило да използва услугите от общините Ловеч и Левски. “Разстоянието до едно от селищата ни е 50 км от Ловеч и 30 км от Левски. От подаването на сигнала докато дойде пожарната до огнището, на практика имотът на човека е изгорял. Преди седем години предприех действия да снабдя общината с пожарни автомобили, които да изпозвам с налично доброволно формирование”, разказа той на пленарната сесия.

Кметът на Летница добави, че след това негово действие пожарната дейност в общината се е развила и вече има 15 човека, които могат да реагират на петата минута при пожар. “Имам целия набор от техника, която може да съществува в швейцарска община”, обясни Джонев.

Директорът на общинското предприятие „Върбица транс“ Айкут Хюсеинов представи стъпките по създаването на дружеството. Той обясни, че необходимостта от създаването на такова предприятие е дошла от това, че превозвачите отказват да извършват превоз на пътници до населените места, тъй като нямат печалба. Директорът обясни и предприетите стъпки за регистриране на дружеството и започването на дейността му. Той посочи, че това се е забавило заради пандемията от Ковид-19.

Към предприятието са закупени три двадесетместни автобуса, които са преминали всички необходими прегледи и са получили лицензи за превоз на пътници. Разработена е и транспортна схема, която да отговаря на нуждите на населението. Общината отпуска на предприятието безвъзмездно сграда за управление и място, на което да бъдат изградени подстъпи за слизане и качване. Общинският транспорт официално е започнал дейност от 15 февруари т.г., като обслужва четири линии.

Догодина предстои ремонт на бул. "Александър Стамболийски" с трамвайното трасе, което се чакаше от десетилетия, както и ремонт на бул. „Мария Луиза“ заедно с трамвайното трасе от ул. "Козлодуй" до надлез "Надежда". Това съобщи пред журналисти общинският съветник Борис Бонев, председател на групата на "Продължаваме промяната - Демократична България" ("Спаси София") в Столичния общински съвет .

През 2025 г. предстои да се ремонтира и бул. "Джеймс Баучер", обявяването на търг за Източната тангента на София, бул. "Копенхаген", ул. "Александър Мицкевич" и много други малки квартални улици и булеварди, каза Бонев. По думите му всичко това се прави, за да се решават отдавна трупаните проблеми с трафика. Той подчерта, че по всеки един от тези булеварди и ремонти са заложени мерки за приоритизирането на градския транспорт и велосипедното движение чрез бус ленти, велоалеи и т

През следващите четири дни, от 17 до 20 октомври, в София ще се проведе спортното събитие "Taekwon-Do for the rights". Това каза Венцислав Игнатов, председател на Централен полицейски Таекуондо клуб. Събитието се организира от клуба съвместно с още девет държави.

„Надграждаме програмата за деца „Приятели на полицията“ на европейско ниво, по европейски проект. От утре започват да пристигат представители от десет европейски държави, като във всяка делегация има по петнадесет състезатели по таекуондо, от 12 до 17 години, и петима възрастни – треньори, полицаи или представители на правоохранителна агенция и съдия“, обясни Игнатов и уточни, че страните освен България, са Румъния, Гърция, Сърбия, Словения, Словакия, Унгария, Белгия, Полша и Латвия. 

Той допълни, че гостите ще посетят Музея на МВР, а в петък, с възрастните, ще бъде орган

Конкурс за рисунка или литературна творба на тема "Народните будители от моя роден край", с благоволението на Негово Високопреосвещенство Сливенския митрополит Арсений, организират в Бургас Общината, Центърът за подкрепа на личностното развитие и неделното училище към храм "Св. Пимен Зографски". За участие могат да се запишат ученици от първи до 12 клас, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.

Поводът е предстоящият Ден на будителите, който се отбелязва на 1 ноември. Конкурсът има за цел да поощрява и утвърждава интереса на учениците към историята на родния край чрез запознаването на живота и делото на будителите, да стимулира творческата изява към изобразителното изкуство, литературата и светото православие.

Всеки участник може да представи само по една паспартирана рисунка, а всякo училище, клуб, читалище или творческа формация  – до пет паспарт

Музеят на авиацията в Крумово, филиал на Военноисторическия музей, празнува 16 октомври - Ден на българската на авиация и празник на Военновъздушните сили, със специална програма, посветена на историята на българската авиация.

Този ден се отбелязва от 1963 година и е свързан с първия боен разузнавателен полет, който се провежда по време на Балканската война на 16 октомври 1912 година, извършен от поручиците Радул Милков и Продан Таракчиев със самолет "Албатрос" Л2 в района на Одрин. С този полет се поставя началото на българската бойна авиация по време на Балканската война, каза Рада Банялиева, директор на Музея на авиацията.

Днес посетителите имат възможност да разгледат новата фотодокументална изложба „С крилата на противника. Трофейните самолети на България (1915 – 1918)“. Тя разказва за някои от над 20-те противникови аероплана, свалени или кацнали

На 14 октомври 1971 г. председателят на Държавния съвет Тодор Живков огласява указа за създаването на Великотърновския университет и връчва символичния ключ на ректора проф. Жельо Авджиев. Събитието съвпада с организирания Международен научен симпозиум посветен на 600-годишнината на Търновската книжовна школа, чийто законен и достоен наследник е Великотърновският университет.

Като висше учебно заведение Великотърновският университет съществува от 1963 г. Неговата история се дели на два периода: от есента на 1963 г., когато започват занятията в новооткрития Висш педагогически институт „Братя Кирил и Методий“, до 13 октомври 1971 г. – деня в който се взема решение за преобразуване на института в университет и официалното обявяване на 14 октомври, и времето след това.

От 1971 до 1990 г. Университ

Кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов представи презентация, в която показа как Общината е развила общинската болница в града. Той обясни, че са реализирани няколко проекта, свързани с оборудването, санирането на болницата, доставката на техника. "Имаме и осигурен автомобил, с който лекари правят периодично посещения на места”, разказа Москов.

Годишната среща на местните власти ще продължи до 15 октомври. 

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Заради случаи на пожари със загинал през последните седмици, пожарната в Кърджали излезе с препоръки за предотвратяването им
Мерки за предотвратяване на пожари през есенно-зимния сезон разпространи на сайта на МВР и по медиите Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението&ldquo ...
С над 2100 цветни стръка се оформят нови зелени пространства и алеи в Болярово по повод празника на града
С над 2100 стръка теменужки и хризантеми се оформят нови зелени пространства и цветни алеи в Болярово по повод празника на града, съобщиха от пресцентъра на Общината. С цялостно об ...
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
През нощта ще бъде ясно, в Източна България ще духа слаб вятър от изток-североизток, на запад ще е почти тихо, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). ...
Пожар гори в бившето училище в русенското село Червена вода, няма пострадали хора
Пожар гори в сградата на бившето училище в Червена вода, съобщи директорът на Районната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Русе комисар Светослав ...
Общо 23-ма души са ранени при катастрофи в страната през последното денонощие
Общо 23-ма души са ранени при 17 тежки катастрофи в страната през последното денонощие, съобщиха от МВР на сайта си.  В София са регистрирани три тежки и 35 леки пътнотранспор ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Около 700 служители от МВР в Пазарджик ще са ангажирани с изборния процес
Около 700 са служителите от структурни звена на МВР в област Пазарджик, които са ангажирани с изборния процес. Това стана ясно на работна среща с ръководители на държавни институци ...
От началото на следващата седмица във Враца ще заработи нова система за таксуване и информационни услуги на градския транспорт
От началото на следващата седмица във Враца стартира тестовият период на новата електронна система за информиране на гражданите, използващи обществения транспорт в община Враца, а ...
До няколко дни ще започне поетапното пускане на парното в Перник, съобщиха от топлофикационното дружество
От 21 октомври ще започне поетапното пускане на отоплението в Перник, съобщават от „Топлофикация – Перник“. Във връзка с очакваното понижение на среднодневните те ...
Специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с нарушения на изборното законодателство, се провежда в Гълъбово и Стара Загора
На територията на Областна дирекция на МВР – Стара Загора днес се провеждат активни полицейски действия в Районните управления в Гълъбово, както и Първо и Второ Районни управ ...
Жена от Кресна пострада при побой
Жена от Кресна пострада при побой, нанесен от неин съгражданин, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР - Благоевград. Сигналът за побоя е подаден на 16 октомври на тел ...
Тикер в 13:24 ч.
Около 700 са служителите от структурни звена на МВР в област Пазарджик, които са ...
Начало В детайли
7609
България

Местните власти обсъдиха алтернативни решения за осигуряване на основни услуги за селските райони на пленарна сесия в "Албена"

Местните власти обсъдиха алтернативни решения за осигуряване на основни услуги за селските райони на пленарна сесия в курорта “Албена”.Кметът на община Летница Красимир Джонев разказа как се е справил с проблема, свързан с дефицита на пожарна техника в общината.

| 14 Октомври 2024, 12:52 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Местните власти обсъдиха алтернативни решения за осигуряване на основни услуги за селските райони на пленарна сесия в
Местните власти обсъдиха алтернативни решения за осигуряване на основни услуги за селските райони на пленарна сесия в "Албена"
Снимка © БТА

Местните власти обсъдиха алтернативни решения за осигуряване на основни услуги за селските райони на пленарна сесия в курорта “Албена”.

Петият национален събор "Млечният път на България през вековете" ще събере производители на млечни продукти в Луковит от 18 до 20 октомври. Основен организатор е Сдружение "Български традиционни млечни продукти", в партньорство с Министерството на земеделието и храните и Община Луковит. "Целта на инициативата е да се популяризират млечните продукти със защитено наименование за произход (ЗНП). По време на събора около 30 фирми ще представят продукцията си", каза Иван Грънчаров, кмет на Луковит.

По думите му акцент тази година ще е новият стандарт - Защитеното наименование за произход (ЗНП). "Той е малко по-различен от Българския държавен стандарт. Разликата е в това, че ЗНП надгражда с това, че може да се произвеждат стандартизирани български млечни продукти, в случая кисело мляко и сирене, единствено от българско сурово мляко. То трябва да е получено чрез хранене на животни с

Потушени са 46 пожара в страната през изминалото денонощие. Това съобщиха на сайта си от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН). Екипите на пожарната са реагирали на 77 сигнала за произшествия.

При пожарите няма загинали и пострадали.

С преки материални щети са възникнали 13 пожара, от които седем са били в жилищни сгради. Без нанесени материални щети са 33 пожара.

За изминалите 24 часа са извършени 25 спасителни дейности и помощни операции, от които две при катастрофи.

В името на паметта на пилотите, няма да си позволя да коментирам нещо, което не съм видяла като доклад. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова пред журналисти в отговор на въпрос за доклада на Министерство на отбраната (МО) във връзка с трагичния инцидент на "Граф Игнатиево", при който загинаха двама пилоти. 

Вицепрезидентът посочи, че достатъчно се е злоупотребило с катастрофата. За трагедията се изказаха хора, която нямаха никакво понятие нито от полети, нито от отбрана, нито от самолети. Достатъчно злоупотребиха с тази катастрофа и няма да си позволя под никаква форма да се наредя в този списък. Мога да имам мнение, тогава когато видя първо какво изнася Министерство на отбраната, второ да получим възможно повече информация и трето да видим кой реално носи отговорността за това, което се случи, заяви Йотова. 

Относно попълването състава на Конституционния с

Сметище гори в столичния квартал „Христо Ботев“, съобщиха от пресцентъра на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. От там уточниха, че горят автомобилни гуми.

На място са изпратени два екипа на пожарната. Сигналът е получен в 18:49 ч., уточниха от пожарната. Няма опасност от разрастване на пожара. Няма пострадали.

Десет месеца затвор постанови съдът за 43 годишен мъж от Хърлец за побой и закана с убийство спрямо майка му, съобщават от Апелативна прокуратура – София. Оттам посочват, че обвиняемият А.К. се е признал за виновен за извършени от него престъпления в условията на домашно насилие. 43-годишният мъж е бил привлечен към наказателна отговорност по дело на Районна прокуратура – Враца, Териториално отделение – Козлодуй.

На 12 август в дома си А.К. нанесъл побой на майка си като вследствие на удари с юмрук в областта на главата на пострадалата била причинена телесна повреда. Той се заканил с убийство, се казва в прессъобщение на прокуратурата.

Десет дни по късно, по искане на прокуратурата, съдът наложи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия А.К. 

Кметът на община Летница Красимир Джонев разказа как се е справил с проблема, свързан с дефицита на пожарна техника в общината. “Държавата ни от гледна точка на техника за пожарагосене е доста консервативна”, каза Джонев.

Той обясни, че община Летница няма структура на държавната пожарна и поради това се е наложило да използва услугите от общините Ловеч и Левски. “Разстоянието до едно от селищата ни е 50 км от Ловеч и 30 км от Левски. От подаването на сигнала докато дойде пожарната до огнището, на практика имотът на човека е изгорял. Преди седем години предприех действия да снабдя общината с пожарни автомобили, които да изпозвам с налично доброволно формирование”, разказа той на пленарната сесия.

Кметът на Летница добави, че след това негово действие пожарната дейност в общината се е развила и вече има 15 човека, които могат да реагират на петата минута при пожар. “Имам целия набор от техника, която може да съществува в швейцарска община”, обясни Джонев.

Директорът на общинското предприятие „Върбица транс“ Айкут Хюсеинов представи стъпките по създаването на дружеството. Той обясни, че необходимостта от създаването на такова предприятие е дошла от това, че превозвачите отказват да извършват превоз на пътници до населените места, тъй като нямат печалба. Директорът обясни и предприетите стъпки за регистриране на дружеството и започването на дейността му. Той посочи, че това се е забавило заради пандемията от Ковид-19.

Към предприятието са закупени три двадесетместни автобуса, които са преминали всички необходими прегледи и са получили лицензи за превоз на пътници. Разработена е и транспортна схема, която да отговаря на нуждите на населението. Общината отпуска на предприятието безвъзмездно сграда за управление и място, на което да бъдат изградени подстъпи за слизане и качване. Общинският транспорт официално е започнал дейност от 15 февруари т.г., като обслужва четири линии.

Догодина предстои ремонт на бул. "Александър Стамболийски" с трамвайното трасе, което се чакаше от десетилетия, както и ремонт на бул. „Мария Луиза“ заедно с трамвайното трасе от ул. "Козлодуй" до надлез "Надежда". Това съобщи пред журналисти общинският съветник Борис Бонев, председател на групата на "Продължаваме промяната - Демократична България" ("Спаси София") в Столичния общински съвет .

През 2025 г. предстои да се ремонтира и бул. "Джеймс Баучер", обявяването на търг за Източната тангента на София, бул. "Копенхаген", ул. "Александър Мицкевич" и много други малки квартални улици и булеварди, каза Бонев. По думите му всичко това се прави, за да се решават отдавна трупаните проблеми с трафика. Той подчерта, че по всеки един от тези булеварди и ремонти са заложени мерки за приоритизирането на градския транспорт и велосипедното движение чрез бус ленти, велоалеи и т

През следващите четири дни, от 17 до 20 октомври, в София ще се проведе спортното събитие "Taekwon-Do for the rights". Това каза Венцислав Игнатов, председател на Централен полицейски Таекуондо клуб. Събитието се организира от клуба съвместно с още девет държави.

„Надграждаме програмата за деца „Приятели на полицията“ на европейско ниво, по европейски проект. От утре започват да пристигат представители от десет европейски държави, като във всяка делегация има по петнадесет състезатели по таекуондо, от 12 до 17 години, и петима възрастни – треньори, полицаи или представители на правоохранителна агенция и съдия“, обясни Игнатов и уточни, че страните освен България, са Румъния, Гърция, Сърбия, Словения, Словакия, Унгария, Белгия, Полша и Латвия. 

Той допълни, че гостите ще посетят Музея на МВР, а в петък, с възрастните, ще бъде орган

Конкурс за рисунка или литературна творба на тема "Народните будители от моя роден край", с благоволението на Негово Високопреосвещенство Сливенския митрополит Арсений, организират в Бургас Общината, Центърът за подкрепа на личностното развитие и неделното училище към храм "Св. Пимен Зографски". За участие могат да се запишат ученици от първи до 12 клас, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.

Поводът е предстоящият Ден на будителите, който се отбелязва на 1 ноември. Конкурсът има за цел да поощрява и утвърждава интереса на учениците към историята на родния край чрез запознаването на живота и делото на будителите, да стимулира творческата изява към изобразителното изкуство, литературата и светото православие.

Всеки участник може да представи само по една паспартирана рисунка, а всякo училище, клуб, читалище или творческа формация  – до пет паспарт

Музеят на авиацията в Крумово, филиал на Военноисторическия музей, празнува 16 октомври - Ден на българската на авиация и празник на Военновъздушните сили, със специална програма, посветена на историята на българската авиация.

Този ден се отбелязва от 1963 година и е свързан с първия боен разузнавателен полет, който се провежда по време на Балканската война на 16 октомври 1912 година, извършен от поручиците Радул Милков и Продан Таракчиев със самолет "Албатрос" Л2 в района на Одрин. С този полет се поставя началото на българската бойна авиация по време на Балканската война, каза Рада Банялиева, директор на Музея на авиацията.

Днес посетителите имат възможност да разгледат новата фотодокументална изложба „С крилата на противника. Трофейните самолети на България (1915 – 1918)“. Тя разказва за някои от над 20-те противникови аероплана, свалени или кацнали

На 14 октомври 1971 г. председателят на Държавния съвет Тодор Живков огласява указа за създаването на Великотърновския университет и връчва символичния ключ на ректора проф. Жельо Авджиев. Събитието съвпада с организирания Международен научен симпозиум посветен на 600-годишнината на Търновската книжовна школа, чийто законен и достоен наследник е Великотърновският университет.

Като висше учебно заведение Великотърновският университет съществува от 1963 г. Неговата история се дели на два периода: от есента на 1963 г., когато започват занятията в новооткрития Висш педагогически институт „Братя Кирил и Методий“, до 13 октомври 1971 г. – деня в който се взема решение за преобразуване на института в университет и официалното обявяване на 14 октомври, и времето след това.

От 1971 до 1990 г. Университ

Кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов представи презентация, в която показа как Общината е развила общинската болница в града. Той обясни, че са реализирани няколко проекта, свързани с оборудването, санирането на болницата, доставката на техника. "Имаме и осигурен автомобил, с който лекари правят периодично посещения на места”, разказа Москов.

Годишната среща на местните власти ще продължи до 15 октомври. 

Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Заради случаи на пожари със загинал през последните седмици, пожарната в Кърджали излезе с препоръки за предотвратяването им
С над 2100 цветни стръка се оформят нови зелени пространства и алеи в Болярово по повод празника на града
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
Пожар гори в бившето училище в русенското село Червена вода, няма пострадали хора
Общо 23-ма души са ранени при катастрофи в страната през последното денонощие
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Контекст
Около 700 служители от МВР в Пазарджик ще са ангажирани с изборния процес
На преден план
От началото на следващата седмица във Враца ще заработи нова система за таксуване и информационни услуги на градския транспорт
В детайли
До няколко дни ще започне поетапното пускане на парното в Перник, съобщиха от топлофикационното дружество
Контекст
Специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с нарушения на изборното законодателство, се провежда в Гълъбово и Стара Загора
На преден план
Жена от Кресна пострада при побой
Основна линия
В Областната администрация в Хасково пристигнаха бюлетините и книжата за вота на 27 октомври
Местен фокус
Фирмите, използващи изкуствен интелект, трябва да въведат принципи за защита на служителите, каза проф. Андрияна Андреева
На преден план
Младежът, който преби жена пред денонощен магазин в Перник, е обвинен в умишлено причиняване на смърт
Контекст
Полицаи задържаха употребил алкохол водач без шофьорска книжка, който опитал да избегне проверка в Шумен
Сфера
Заради случаи на пожари със загинал през последните седмици, пожарната в Кърджали излезе с препоръки за предотвратяването им
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.