Начало Контекст Извънредно заседание на Столичния общински съвет предстои в четвъртък
7199
България

Извънредно заседание на Столичния общински съвет предстои в четвъртък

Извънредно заседание на Столичния общински съвет (СОС) ще се състои на 17 октомври от 10:00 часа, съобщиха от пресцентъра на Съвета.Заседанието е свикано от председателя на Съвета Цветомир Петров заради искане на една трета от общинските съветници, каквото е изискването за извънредна сесия по правилник.

| 14 Октомври 2024, 12:52 ч.
Извънредно заседание на Столичния общински съвет предстои в четвъртък
Извънредно заседание на Столичния общински съвет предстои в четвъртък
Снимка © Благой Кирилов

Извънредно заседание на Столичния общински съвет (СОС) ще се състои на 17 октомври от 10:00 часа, съобщиха от пресцентъра на Съвета.

Благодаря ви, за нас бе истински празник да сме тук, заедно с вас. С тези думи се обърна към публиката в Разград Хилда Казасян тази вечер в залата на Общинския културен център. Заедно с Плевенската филхармония певицата представи в лудогорския град концерт-спектакъла "Да обичаш Гершуин". На сцената редом с нея излязоха Теодосий Спасов, Васил Петров, Живко Петров – „най-финият и елегантен музикант", както го представи певицата; тромпетистът Михаил Йосифов и контрабасистът Димитър Карамфилов. На барабаните беше Христо Йоцов, който е и автор на аранжиментите на песните в спектакъла.

Под диригентството на Борислав Йоцов, музикантите представиха едни от най-красивите произведения на композитора и основоположник на американската музика. Заедно с тях публиката се потопи в творчеството на гения, написал над 800 произведения, превърнали се по думите на Хилда Казасян „в

Четиридесет и три годишен мъж от Шумен е задържан за нанесена телесна повреда по хулигански подбуди, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР в Шумен.

Малко след 20:30 ч. вчера в полицейското управление в града е приет сигнал, че двама души, след възникнал скандал пред заведение на улица "Петър Парчевич“ в Шумен, са нанесли побой на мъж на 37 г. и на жена на 41 години. Към мястото на инцидента е бил насочен полицейски екип.

Установен е 43-годишен криминално проявен шуменец. Той е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление в града. Другият извършител на побоя се е укрил и е в неизвестност. Работата по образуваното досъдебно производство за извършено престъпление продължава, информират от ОД на МВР - Шумен.

Служителите на ОД на МВР в Шумен са разкрили 49,37 процента от престъпленията, които са разследвали през първите шест месеца на настоящата го

Районният съд в Дупница изпраща делото, по което обвиняем е кметът на община Дупница, а пострадало лице е временно изпълняващият длъжността началник на РУ – Дупница, на Върховния касационен съд (ВКС) за определяне на друг, еднакъв по степен, съд, в който то да бъде разгледано. Производство е образувано по обвинителен акт, внесен от Районна прокуратура – Кюстендил, териториално отделение Дупница, с който е повдигнато обвинение срещу Първан Дангов за престъпление по чл. 144, ал. 2 във вр. с ал. 1 от НК. Това съобщиха от съда в Кюстендил.

Всички съдии от наказателното и гражданското отделения на Районен съд – Дупница, след определянето им за докладчик чрез системата за случайно разпределение на делата, си направиха отвод или самоотвод по делото, припомниха още от пресцентъра на съда. 

В определенията си за отвод по делото съдебните състави посочват: &

Нашето намерение е още с бюджета за 2025 година разходите за отбрана да достигнат по-високо ниво от 2,5 процента от Брутния вътрешен продукт (БВП). Това каза в словото си при отбелязването на Деня на военния парашутист в Пловдив заместник-министърът на отбраната Радостин Илиев. По думите му днешната среда за сигурност, опитът на съюзниците и изискванията на съвременната среда налагат запазването на по-висок разход в областта на отбраната и отделяните за сега 2 процента от БВП се оказват недостатъчни.

Илиев припомни, че тази година заплащането в армията се увеличи средно с 10 процента и допълни, че за следващата година се планира ново увеличение - около 30 на сто. Процесът за модернизация и превъоръжаване на Българската армия ще продължи с ускорени темпове и за напред, допълни зам.-министърът.

Зам.-министърът отбеляза, че в българската история има много запечатани моменти

На празника на Севлиево – Петковден, на тържествена сесия на Общински съвет – Севлиево бяха връчени 15 отличия „Почетен знак - Севлиево“ на заслужили личности, фирми и организации, свързани с града.

„Днес в деня на Севлиево на Петковден отбелязваме един важен празник. Няма по-тържествен повод, по който да отличим заслужилите севлиевци“, каза по време на откриването на тържествената сесия председателят на Общински съвет – Севлиево д-р Явор Памукчиев. 

„Поздравявам ви най-сърдечно с духовния празник на Севлиево – Петковден. Нека закрилницата на нашия град бди над всички нас, за да има здраве и хармония в домовете ни. Да са живи и здрави всички, които носят името на светицата, която почитаме като пазителка на семейството и рода. Севлиево е град за памет на традициите, с възрожденския плам на Възраждането и с интерес

Заседанието е свикано от председателя на Съвета Цветомир Петров заради искане на една трета от общинските съветници, каквото е изискването за извънредна сесия по правилник.

Припомняме, че на 11 октомври общинските съветници на ГЕРБ-СДС в СОС внесоха искане за извънредна сесия на съвета, на която да бъде изслушан кметът Васил Терзиев заради тежкия трафик в София, „кошмарните задръствания“, за проблемите с обслужването на града и с пътната безопасност. Събрани бяха необходимите 21 подписа за свикване на заседанието.

Според Цветомир Петров няма никаква спешност в искането за изслушване на кмета заради задръстванията в града. За съжаление, политическата реторика в разгара на предизборната кампания пречи на някои съветници да осъзнаят кой управлява София в продължение на близо две десетилетия, посочи Петров, цитиран от пресцентъра на Съвета. Според него трафикът в града не е резултат от последните месеци, а следствие на години липса на адекватни мерки. Пример за това е липсата на рехабилитация на ключови рингови булеварди, което би облекчило автомобилния поток; недостатъчното развитие на градския транспорт като ефективна алтернатива на автомобилното движение; както и непълната и несъгласувана с визията за устойчиво развитие веломрежа.

Председателят на СОС отбеляза, че от първия ден на управлението на "Продължаваме промяната-Демократична България" ("Спаси София") в Столичната община се работи за намирането на решения на натрупаните с времето проблеми. Задръстванията в София не са ново явление, свързано с встъпването в длъжност на кмета Терзиев, затова бих препоръчал на колегите от ГЕРБ да предложат изслушване на Йорданка Фандъкова, която да даде отговори за това защо в продължение на толкова години, докато беше кмет, не бяха извършени необходимите реформи за облекчаване на трафика“, коментира още Цветомир Петров.

Извънредно заседание на Общинския съвет в Перник ще се проведе днес от 9:30 часа в зала „Панорама“, съобщи председателят на Съвета Денислав Захариев. Съветниците ще разгледат общо шест точки, две от тях са свързани с финансовото състояние на Общината.

„Става въпрос за два кредита. Единият от тях е мостов, който ние взимаме, за да разплащаме европейски проекти, по които работи Общината. Тъй като голяма част от тях все още не са минали финалния си етап и Общината не е получила от управляващия орган средствата, с които трябва да погаси този заем, се налага да удължим срока на взетия кредит с още една година, за да може тези проекти да минат заключителна верификация“, поясни Захариев.

Втората докладна записка касае поемането на нов краткосрочен общински дълг (овърдрафт) за осигуряване на оборотни средства за обезпечаване на задължения. Той е в р

Безплатни изследвания на пациенти с поставена диагноза за захарен диабет тип 2 ще се извършват в Университетската многопрофилна болница за активно лечение (УМБАЛ) „Александровска“ в София, съобщиха от пресцентъра на лечебното заведение.

Прегледите ще бъдат в периода 21 октомври – 15 ноември и ще се проведат в Центъра за превенция на захарния диабет и в Клиниката по очни болести към болницата. Не е необходимо пациентите да носят медицинско направление от личен лекар. Препоръчително е пациентите да не приемат храна четири часа преди скрининга, уточниха от болницата.

Очните прегледи включват разширяване на зениците за установяване на диабетна ретинопатия и измерване на вътреочно налягане с въздушен тонометър и оглед на очното дъно, посочиха от болницата. Ще бъдат направени кръвни и апаратни изследвания за оценка на сърдечносъдов, бъбречен и очен риск, всле

Обновява се инфраструктурата в североизточната част на Велико Търново, съобщиха от общинската администрация. По този начин се подобрява качеството на живот в кварталите „Асенов“, „Света гора“ и в района на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“. Инвестицията е по различни финансови механизми и включва изграждането на нови мостови съоръжения над река Янтра, рехабилитация на повече от 8 км улици, тротоари, ново осветление, предпазни съоръжения, хоризонтална и вертикална маркировка.  

С мостовите съоръжения се създават нови пътни връзки – между ул. „Сливница“ и кв. „Света гора“ и ул. „Св. Климент Охридски“, с което се разрешава дългогодишният проблем с аварийното състояние на стария т.нар Бейски мост. Втората връзка е подножието на Лобната скала на крепостта "Царевец" и с него с

Общо 1 300 бюлетини ще бъдат отпечатани и доставени в четвъртък за предстоящите частични местни избори за кмет на с. Бистрица, община Дупница, които ще се произведат на 20 октомври, каза председателят на Общинската избирателна комисия Мария Чомакова. В четвъртък ще бъдат доставени и двете машини за гласуване.

Секциите в селото ще бъдат две, а броят на избирателите е около 1200.

Кандидатът за кмет е само един. До предсрочния вот се стигна, след като се оказало, че избраният за кмет преди година кандидат не е отписал регистрацията си в две фирми, чийто собственик е.

На предишните местни избори са гласували близо 740 души.

Подготовката за вота върви нормално и без проблеми, каза още Мария Чомакова.

 

Общински съвет – Неделино ще проведе извънредно заседание днес от 12:00 часа, става известно от публикуваната на сайта на Общината покана. В дневния ред са включени две точки. Първата е за предоставяне на временен безлихвен заем, необходим за авансово плащане в размер на 6 369,72 лева, необходими по проект „Изграждане и оборудване на нови социални и интегрирани здравно-социални услуги за резидентна грижа и специализирани социални услуги за лица с увреждания“.   

Втората докладна е свързана с желанието на Община Неделино да кандидатства пред Министерството на младежта и спорта с проектно предложение по Националната програма за споделено финансиране на инвестиционни спортни проекти 2024. Общинската администрация е подготвила проект за текущ ремонт на мултифункционална спортна площадка, като съфинансирането от Общината е в размер на 25 667,57 лв., които

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Първото застудяване тази есен вече е факт, съобщи дежурният в метеорологичната станция на връх Рожен. Най-ниската температура е измерена в Чепеларе – минус 4 градуса, а на Р ...
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете, съобщиха от общинския пресцентър. Услугата е част от стремежа на общината да насърч ...
Митничари задържаха 100 000 къса контрабандни цигари в турски камион на "Капитан Андреево"
Митническите служители на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Капитан Андреево" откриха и задържаха 100 000 къса (5000 кутии) контрабандни цигари при проверка на товаре ...
Военноморските сили получиха два нови автономни дистанционно управляеми подводни апарата по програма на Министерството на отбраната на САЩ
В Хидрографска служба на Военноморските сили бяха получени два нови автономни дистанционно управляеми подводни апарата UUV„Teledyne Gavia“. Придобивката се осъществява ...
С отварянето на кръстовището на бул. "Черни връх" и бул. "Тодор Каблешков" намаляваме задръстванията в тази част на града, написа Васил Терзиев
Днес отворихме новото кръстовище на бул. "Черни връх" и бул. "Тодор Каблешков". Така намаляваме задръствания в тази част на града, написа кметът на София Васил Терзиев в профила си ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Започва изпълнението на втората фаза от проекта за подобряване на качеството на въздуха в Община Пловдив
Започва изпълнението на фаза 2 от проекта за подобряване на качеството на атмосферния въздух в Община Пловдив чрез намаляване на емисиите от фини прахови частици от битовото отопле ...
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
През нощта ще бъде ясно, в Източна България ще духа слаб вятър от изток-североизток, на запад ще е почти тихо, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). ...
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Първото застудяване тази есен вече е факт, съобщи дежурният в метеорологичната станция на връх Рожен. Най-ниската температура е измерена в Чепеларе – минус 4 градуса, а на Р ...
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Втора ферма със заразени с шарка овце е констатирана в рамките на два дни в хасковското село Узунджово, съобщиха на официалната си страница от Българската агенция по безопасност на ...
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете, съобщиха от общинския пресцентър. Услугата е част от стремежа на общината да насърч ...
Тикер в 11:51 ч.
Започва изпълнението на фаза 2 от проекта за подобряване на качеството на атмосф ...
Начало Контекст
7199
България

Извънредно заседание на Столичния общински съвет предстои в четвъртък

Извънредно заседание на Столичния общински съвет (СОС) ще се състои на 17 октомври от 10:00 часа, съобщиха от пресцентъра на Съвета.Заседанието е свикано от председателя на Съвета Цветомир Петров заради искане на една трета от общинските съветници, каквото е изискването за извънредна сесия по правилник.

| 14 Октомври 2024, 12:52 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Извънредно заседание на Столичния общински съвет предстои в четвъртък
Извънредно заседание на Столичния общински съвет предстои в четвъртък
Снимка © Благой Кирилов

Извънредно заседание на Столичния общински съвет (СОС) ще се състои на 17 октомври от 10:00 часа, съобщиха от пресцентъра на Съвета.

Благодаря ви, за нас бе истински празник да сме тук, заедно с вас. С тези думи се обърна към публиката в Разград Хилда Казасян тази вечер в залата на Общинския културен център. Заедно с Плевенската филхармония певицата представи в лудогорския град концерт-спектакъла "Да обичаш Гершуин". На сцената редом с нея излязоха Теодосий Спасов, Васил Петров, Живко Петров – „най-финият и елегантен музикант", както го представи певицата; тромпетистът Михаил Йосифов и контрабасистът Димитър Карамфилов. На барабаните беше Христо Йоцов, който е и автор на аранжиментите на песните в спектакъла.

Под диригентството на Борислав Йоцов, музикантите представиха едни от най-красивите произведения на композитора и основоположник на американската музика. Заедно с тях публиката се потопи в творчеството на гения, написал над 800 произведения, превърнали се по думите на Хилда Казасян „в

Четиридесет и три годишен мъж от Шумен е задържан за нанесена телесна повреда по хулигански подбуди, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР в Шумен.

Малко след 20:30 ч. вчера в полицейското управление в града е приет сигнал, че двама души, след възникнал скандал пред заведение на улица "Петър Парчевич“ в Шумен, са нанесли побой на мъж на 37 г. и на жена на 41 години. Към мястото на инцидента е бил насочен полицейски екип.

Установен е 43-годишен криминално проявен шуменец. Той е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление в града. Другият извършител на побоя се е укрил и е в неизвестност. Работата по образуваното досъдебно производство за извършено престъпление продължава, информират от ОД на МВР - Шумен.

Служителите на ОД на МВР в Шумен са разкрили 49,37 процента от престъпленията, които са разследвали през първите шест месеца на настоящата го

Районният съд в Дупница изпраща делото, по което обвиняем е кметът на община Дупница, а пострадало лице е временно изпълняващият длъжността началник на РУ – Дупница, на Върховния касационен съд (ВКС) за определяне на друг, еднакъв по степен, съд, в който то да бъде разгледано. Производство е образувано по обвинителен акт, внесен от Районна прокуратура – Кюстендил, териториално отделение Дупница, с който е повдигнато обвинение срещу Първан Дангов за престъпление по чл. 144, ал. 2 във вр. с ал. 1 от НК. Това съобщиха от съда в Кюстендил.

Всички съдии от наказателното и гражданското отделения на Районен съд – Дупница, след определянето им за докладчик чрез системата за случайно разпределение на делата, си направиха отвод или самоотвод по делото, припомниха още от пресцентъра на съда. 

В определенията си за отвод по делото съдебните състави посочват: &

Нашето намерение е още с бюджета за 2025 година разходите за отбрана да достигнат по-високо ниво от 2,5 процента от Брутния вътрешен продукт (БВП). Това каза в словото си при отбелязването на Деня на военния парашутист в Пловдив заместник-министърът на отбраната Радостин Илиев. По думите му днешната среда за сигурност, опитът на съюзниците и изискванията на съвременната среда налагат запазването на по-висок разход в областта на отбраната и отделяните за сега 2 процента от БВП се оказват недостатъчни.

Илиев припомни, че тази година заплащането в армията се увеличи средно с 10 процента и допълни, че за следващата година се планира ново увеличение - около 30 на сто. Процесът за модернизация и превъоръжаване на Българската армия ще продължи с ускорени темпове и за напред, допълни зам.-министърът.

Зам.-министърът отбеляза, че в българската история има много запечатани моменти

На празника на Севлиево – Петковден, на тържествена сесия на Общински съвет – Севлиево бяха връчени 15 отличия „Почетен знак - Севлиево“ на заслужили личности, фирми и организации, свързани с града.

„Днес в деня на Севлиево на Петковден отбелязваме един важен празник. Няма по-тържествен повод, по който да отличим заслужилите севлиевци“, каза по време на откриването на тържествената сесия председателят на Общински съвет – Севлиево д-р Явор Памукчиев. 

„Поздравявам ви най-сърдечно с духовния празник на Севлиево – Петковден. Нека закрилницата на нашия град бди над всички нас, за да има здраве и хармония в домовете ни. Да са живи и здрави всички, които носят името на светицата, която почитаме като пазителка на семейството и рода. Севлиево е град за памет на традициите, с възрожденския плам на Възраждането и с интерес

Заседанието е свикано от председателя на Съвета Цветомир Петров заради искане на една трета от общинските съветници, каквото е изискването за извънредна сесия по правилник.

Припомняме, че на 11 октомври общинските съветници на ГЕРБ-СДС в СОС внесоха искане за извънредна сесия на съвета, на която да бъде изслушан кметът Васил Терзиев заради тежкия трафик в София, „кошмарните задръствания“, за проблемите с обслужването на града и с пътната безопасност. Събрани бяха необходимите 21 подписа за свикване на заседанието.

Според Цветомир Петров няма никаква спешност в искането за изслушване на кмета заради задръстванията в града. За съжаление, политическата реторика в разгара на предизборната кампания пречи на някои съветници да осъзнаят кой управлява София в продължение на близо две десетилетия, посочи Петров, цитиран от пресцентъра на Съвета. Според него трафикът в града не е резултат от последните месеци, а следствие на години липса на адекватни мерки. Пример за това е липсата на рехабилитация на ключови рингови булеварди, което би облекчило автомобилния поток; недостатъчното развитие на градския транспорт като ефективна алтернатива на автомобилното движение; както и непълната и несъгласувана с визията за устойчиво развитие веломрежа.

Председателят на СОС отбеляза, че от първия ден на управлението на "Продължаваме промяната-Демократична България" ("Спаси София") в Столичната община се работи за намирането на решения на натрупаните с времето проблеми. Задръстванията в София не са ново явление, свързано с встъпването в длъжност на кмета Терзиев, затова бих препоръчал на колегите от ГЕРБ да предложат изслушване на Йорданка Фандъкова, която да даде отговори за това защо в продължение на толкова години, докато беше кмет, не бяха извършени необходимите реформи за облекчаване на трафика“, коментира още Цветомир Петров.

Извънредно заседание на Общинския съвет в Перник ще се проведе днес от 9:30 часа в зала „Панорама“, съобщи председателят на Съвета Денислав Захариев. Съветниците ще разгледат общо шест точки, две от тях са свързани с финансовото състояние на Общината.

„Става въпрос за два кредита. Единият от тях е мостов, който ние взимаме, за да разплащаме европейски проекти, по които работи Общината. Тъй като голяма част от тях все още не са минали финалния си етап и Общината не е получила от управляващия орган средствата, с които трябва да погаси този заем, се налага да удължим срока на взетия кредит с още една година, за да може тези проекти да минат заключителна верификация“, поясни Захариев.

Втората докладна записка касае поемането на нов краткосрочен общински дълг (овърдрафт) за осигуряване на оборотни средства за обезпечаване на задължения. Той е в р

Безплатни изследвания на пациенти с поставена диагноза за захарен диабет тип 2 ще се извършват в Университетската многопрофилна болница за активно лечение (УМБАЛ) „Александровска“ в София, съобщиха от пресцентъра на лечебното заведение.

Прегледите ще бъдат в периода 21 октомври – 15 ноември и ще се проведат в Центъра за превенция на захарния диабет и в Клиниката по очни болести към болницата. Не е необходимо пациентите да носят медицинско направление от личен лекар. Препоръчително е пациентите да не приемат храна четири часа преди скрининга, уточниха от болницата.

Очните прегледи включват разширяване на зениците за установяване на диабетна ретинопатия и измерване на вътреочно налягане с въздушен тонометър и оглед на очното дъно, посочиха от болницата. Ще бъдат направени кръвни и апаратни изследвания за оценка на сърдечносъдов, бъбречен и очен риск, всле

Обновява се инфраструктурата в североизточната част на Велико Търново, съобщиха от общинската администрация. По този начин се подобрява качеството на живот в кварталите „Асенов“, „Света гора“ и в района на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“. Инвестицията е по различни финансови механизми и включва изграждането на нови мостови съоръжения над река Янтра, рехабилитация на повече от 8 км улици, тротоари, ново осветление, предпазни съоръжения, хоризонтална и вертикална маркировка.  

С мостовите съоръжения се създават нови пътни връзки – между ул. „Сливница“ и кв. „Света гора“ и ул. „Св. Климент Охридски“, с което се разрешава дългогодишният проблем с аварийното състояние на стария т.нар Бейски мост. Втората връзка е подножието на Лобната скала на крепостта "Царевец" и с него с

Общо 1 300 бюлетини ще бъдат отпечатани и доставени в четвъртък за предстоящите частични местни избори за кмет на с. Бистрица, община Дупница, които ще се произведат на 20 октомври, каза председателят на Общинската избирателна комисия Мария Чомакова. В четвъртък ще бъдат доставени и двете машини за гласуване.

Секциите в селото ще бъдат две, а броят на избирателите е около 1200.

Кандидатът за кмет е само един. До предсрочния вот се стигна, след като се оказало, че избраният за кмет преди година кандидат не е отписал регистрацията си в две фирми, чийто собственик е.

На предишните местни избори са гласували близо 740 души.

Подготовката за вота върви нормално и без проблеми, каза още Мария Чомакова.

 

Общински съвет – Неделино ще проведе извънредно заседание днес от 12:00 часа, става известно от публикуваната на сайта на Общината покана. В дневния ред са включени две точки. Първата е за предоставяне на временен безлихвен заем, необходим за авансово плащане в размер на 6 369,72 лева, необходими по проект „Изграждане и оборудване на нови социални и интегрирани здравно-социални услуги за резидентна грижа и специализирани социални услуги за лица с увреждания“.   

Втората докладна е свързана с желанието на Община Неделино да кандидатства пред Министерството на младежта и спорта с проектно предложение по Националната програма за споделено финансиране на инвестиционни спортни проекти 2024. Общинската администрация е подготвила проект за текущ ремонт на мултифункционална спортна площадка, като съфинансирането от Общината е в размер на 25 667,57 лв., които

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Митничари задържаха 100 000 къса контрабандни цигари в турски камион на "Капитан Андреево"
Военноморските сили получиха два нови автономни дистанционно управляеми подводни апарата по програма на Министерството на отбраната на САЩ
С отварянето на кръстовището на бул. "Черни връх" и бул. "Тодор Каблешков" намаляваме задръстванията в тази част на града, написа Васил Терзиев
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Основна линия
Започва изпълнението на втората фаза от проекта за подобряване на качеството на въздуха в Община Пловдив
Сфера
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
Контекст
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Местен фокус
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Контекст
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Контекст
Митничари задържаха 100 000 къса контрабандни цигари в турски камион на "Капитан Андреево"
На преден план
Д-р Вилхелм Елисеев и д-р Пламена Вълчева бяха наградени от регионалната колегия на Българския лекарски съюз във Видин
Основна линия
При операция на полицията в Монтанско за ден са разкрити 14 престъпления
На преден план
В Търговище започва мащабен ремонт на спортната зала „Иван Ангелов“
Основна линия
Как улична котка стана космонавт преди 61 години
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.