Начало Контекст Над 100 тежки пътнотранспортни произшествия са станали в област Добрич от началото на годината, съобщиха от полицията
7436
България

Над 100 тежки пътнотранспортни произшествия са станали в област Добрич от началото на годината, съобщиха от полицията

На територията на област Добрич са станали 110 тежки пътнотранспортни произшествия от началото на годината.Полицаите са установили и седем водачи, управлявали моторни превозни средства (МПС) след употреба на алкохол и трима - под въздействието на наркотични и упойващи вещества.

| 14 Октомври 2024, 13:21 ч.
Над 100 тежки пътнотранспортни произшествия са станали в област Добрич от началото на годината, съобщиха от полицията
Над 100 тежки пътнотранспортни произшествия са станали в област Добрич от началото на годината, съобщиха от полицията
Снимка © БТА

На територията на област Добрич са станали 110 тежки пътнотранспортни произшествия от началото на годината. Това съобщи на брифинг началникът на сектор "Пътна полиция" в Добрич главен инспектор Жулиян Минев. Той посочи още, че загиналите са 14 души, а ранените са 138. Жулиян Минев отчете също, че в сравнение с миналата година се отчита намаление на броя на произшествията с три, на ранените - с 10 души, но се наблюдава увеличение при броя на загиналите с осем души.

В навечерието на църковния празник Петковден, днес старозагорското село Люляк отпразнува своя празник. Денят започна с празнична литургия, която отслужи Отец Иван Тонев, заедно с църковния хор на село Хрищени. На всички присъстващи в църквата бяха раздадени пакети с храна. 

В знак на уважение бяха поднесени венци и цветя пред паметниците на Захари Стоянов и интелектуалците Петко и Христо Кацарови.

Празникът продължи на площада на селото с изпълнение на Общинския танцов ансамбъл „Загоре“, а после и с хоро под съпровода на оркестъра на ансамбъла.

Организатори на празничните прояви са църковното настоятелство в кметството в село Люляк, с подкрепата на Община Стара Загора.

 

Конкурс за рисунка или литературна творба на тема "Народните будители от моя роден край", с благоволението на Негово Високопреосвещенство Сливенския митрополит Арсений, организират в Бургас Общината, Центърът за подкрепа на личностното развитие и неделното училище към храм "Св. Пимен Зографски". За участие могат да се запишат ученици от първи до 12 клас, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.

Поводът е предстоящият Ден на будителите, който се отбелязва на 1 ноември. Конкурсът има за цел да поощрява и утвърждава интереса на учениците към историята на родния край чрез запознаването на живота и делото на будителите, да стимулира творческата изява към изобразителното изкуство, литературата и светото православие.

Всеки участник може да представи само по една паспартирана рисунка, а всякo училище, клуб, читалище или творческа формация  – до пет паспарт

Прокуратурата е използвала специални разузнавателни средства (СРС) спрямо 15 магистрати  - 11 прокурори, трима следователи и един съдия, в периода 2017 – 2023 г. Това съобщиха от държавното обвинение в отговор на запитвания от медии по повод изнесени твърдения за броя на разрешените от съд специални разузнавателни средства, прилагани спрямо съдии през последните години. 

По разпореждане на и.ф. главен Борислав Сарафов още през март 2024 г. е извършена проверка на всички разрешени от съда специални разузнавателни средства, прилагани спрямо магистрати, по които заявител се явява прокуратурата, се посочва в съобщението. 

Държавното обвинение не е искало разрешение за прилагане на способа, регламентиран в Закона за специалните разузнавателни средства – проникване, нито в съдебни кабинети, нито в съдебни зали и стаи за съвещание на съдебни състави,

България е силно притеснена от бързото влошаване на ситуацията в Ливан, от тежката хуманитарна криза, в която се намира страната. Ние трябва да работим с всички фактори в региона, в тясно сътрудничество със САЩ и Франция, с цел предотвратяване на по-нататъшното разрастване на конфликта. Това заяви в своето изказване служебният външен министър Иван Кондов.  

Той представи България в редовното заседание на Съвет „Външни работи“ на ЕС в Люксембург, съобщиха от Министерството на външните работи (МВнР).

Сред акцентите в работата на министрите бяха руската военна агресия срещу Украйна, обстановката в Близкия Изток, предстоящите избори в Грузия и Молдова, ситуацията в Африканския рог (Судан и Сомалия) и във Венецуела, както и отношенията Армения - Азербайджан. Специално участие в работата на Съвета взе британският външен министър Дейвид Лами, с когото бяха обсъ

Най-накрая трябва да има крайни и дългосрочни решения за развитието на енергетиката и за бъдещето на работещите във въглищната промишленост. Това каза вицепрезидентът на Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ) Огнян Атанасов пред журналисти в Стара Загора, където взе участие във форум на тема „Разговори за енергийната трансформация“. Според него нито един документ не е решил бъдещето на енергетиката, "тя си върви по течението и дори Народното събрание не може да контролира развитието в момента". 

Според Огнян Атанасов няма смисъл да има извънредно заседание на парламента във връзка със средствата по Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ) за дейности по техническа рекултивация на терените в "Мини Марица Изток" ЕАД. „И да се събере парламентът, решение за парите по ПВУ няма да се вземе, ще бъде едно предизборно говорене“, посо

Констатираните нарушения на Закона за движение по пътищата през изминалата седмица са 970. За тях са съставени 220 акта за административно  нарушение и 735 глоби по фиш. 

Полицаите са установили и седем водачи, управлявали моторни превозни средства (МПС) след употреба на алкохол и трима - под въздействието на наркотични и упойващи вещества. В шест от случайте, индикаторът за алкохол е отчел над 1,2 промила в издишания от водачите въздух. Общо шестима са шофирали без документи за управление на моторно превозно средство. С автоматизираните средства за контрол на скоростта са заснети 1126 нарушения.

Главен инспектор Жулиян Минев каза също, че през изминалата седмица са се състояли още две специализирани полицейски операции с ротация на полицейски екипи. На 10 октомври, на територията на Балчик, Каварна и Шабла, по време на такава операция са проверени 112 МПС и 144 души. Съставени са 21 акта и 33 глоби по фиш. По заповед на главния секретар на МВР, на 11 октомври, е проведена полицейска операция на територията на град Добрич с участие на екипи на „Пътна полиция” в Добрич, „Пътна полиция”- Варна, „Пътна полиция” - Шумен. В рамките на операцията са проверени 312 МПС, 376 души и са съставени 15 акта и 39 глоби по фиш, спрени от движение са шест автомобила.

От утре на територията на област Добрич ще започне операция за контрол над водачите на мотоциклети, мотопеди, електрически превозни средства, както и за движение на пешеходците по уличната мрежа.
По линия на административното обслужване през миналата седмица са регистрирани 363 превозни средства, осем от които са нови, 101 - внос от чужбина, 224 са пререгистрациите.

Няма да има стачки и проблеми с градския транспорт, заяви кметът на София Васил Терзиев на брифинг в Столичната община по повод на въвеждането от 1 ноември на бонусна система за заплащане в столичния автотранспорт и електротранспорт.

Това предвижда подписаното днес споразумение с кмета на София Васил Терзиев, което е в допълнение на договореностите от края на месец февруари тази година за повишаване на възнагражденията на работещите в градския транспорт, съобщиха по-рано днес от Федерацията на транспортните синдикати към КНСБ за въвеждането на бонусната система.

Васил Терзиев коментира, че това е поредният пример, когато Столичната община поема ангажименти и много съвестно ги изпълнява. От началото на мандата ни е било цел да сме предвидим партньор и обещанията да се спазват, посочи Терзиев. Щастлив съм, че се справихме с предизвикателствата, допълни той и посочи, че тру

На днешното заседание Общинският съвет оправомощи кмета да смени обслужващата банка на общината. Докладната записка на градоначалника беше изменена и прецизирана по предложение на общинския съветник Антоанетка Станева и подкрепена от всички 11 съветника.

От предварително обявения дневен ред отпадна точката за откриване на процедура за продажба чрез публичен търг с явно наддаване на урегулиран поземлен имот в с. Винарово с площ 872 кв.метра. Искането за оттегляне е от кмета на общината поради допуснати пропуски в документацията. Единодушно бяха приети промяна в поименния списък на капиталовите разходи и отчетът за изпълнението на решенията на Общинския съвет за третото тримесечие на 2024 година. Съветниците отмениха свое решение, върнато от областния управител на област Видин за ново разглеждане.

В края на заседанието беше внесено питане от група общински съветници. С нег

Извънредно заседание на Столичния общински съвет (СОС) ще се състои на 17 октомври от 10:00 часа, съобщиха от пресцентъра на Съвета.

Заседанието е свикано от председателя на Съвета Цветомир Петров заради искане на една трета от общинските съветници, каквото е изискването за извънредна сесия по правилник.

Припомняме, че на 11 октомври общинските съветници на ГЕРБ-СДС в СОС внесоха искане за извънредна сесия на съвета, на която да бъде изслушан кметът Васил Терзиев заради тежкия трафик в София, „кошмарните задръствания“, за проблемите с обслужването на града и с пътната безопасност. Събрани бяха необходимите 21 подписа за свикване на заседанието.

Според Цветомир Петров няма никаква спешност в искането за изслушване на кмета заради задръстванията в града. За съжаление, политическата реторика в разгара на предизборната кампания пречи на някои съветници да

Предстои в областите Ямбол, Хасково и Стара Загора да бъдат забранени пашата, търговията, придвижването и транспортът на дребни преживни животни, с изключение на тези за незабавно клане или преминаващи транзит, както и организирането на изложби и пазари. Това съобщи по време на извънредно заседание на Областната епизоотична комисия в Хасково директорът на Областната дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) д-р Георги Илиев. Заседанието беше свикано заради огнище на шарка във ферма с 307 овце и 217 кози в хасковското село Узунджово, констатирано на 16 октомври. По време на заседанието д-р Илиев съобщи, че днес вече е започнало умъртвяването по хуманен начин на животните в засегнатия обект.

Същевременно  от Българската агенция по безопасност на храните публикуваха на  официалния си интернет сайт писмо, което е изпратено до животновъдите асоциации, с което ги уведоми за

Кметът на Ловеч оправомощи със заповед длъжностни лица да съставят актове за установяване на административни нарушения на Изборния кодекс, свързани с поставянето на агитационни материали. Те са служители на отдел „Контрол и сигурност“, съобщиха от общинската администрация.

На отдела е възложено още да премахва или иззема поставени или разпространени в нарушение на изборното законодателство агитационни материали на територията на общината. При необходимост това ще става със съдействието на органите на МВР. Този ангажимент се вменява на кмета и от Районната избирателна комисия – Ловеч, с решение от 8 октомври.

Местата за поставяне на агитационни материали за изборите на територията на община Ловеч са определени с предходна заповед на кмета. В нея е разпоредено още в седемдневен срок след вота материалите да бъдат премахнати, при неизпълнение на лицето, ко

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Първото застудяване тази есен вече е факт, съобщи дежурният в метеорологичната станция на връх Рожен. Най-ниската температура е измерена в Чепеларе – минус 4 градуса, а на Р ...
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете, съобщиха от общинския пресцентър. Услугата е част от стремежа на общината да насърч ...
Митничари задържаха 100 000 къса контрабандни цигари в турски камион на "Капитан Андреево"
Митническите служители на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Капитан Андреево" откриха и задържаха 100 000 къса (5000 кутии) контрабандни цигари при проверка на товаре ...
Военноморските сили получиха два нови автономни дистанционно управляеми подводни апарата по програма на Министерството на отбраната на САЩ
В Хидрографска служба на Военноморските сили бяха получени два нови автономни дистанционно управляеми подводни апарата UUV„Teledyne Gavia“. Придобивката се осъществява ...
С отварянето на кръстовището на бул. "Черни връх" и бул. "Тодор Каблешков" намаляваме задръстванията в тази част на града, написа Васил Терзиев
Днес отворихме новото кръстовище на бул. "Черни връх" и бул. "Тодор Каблешков". Така намаляваме задръствания в тази част на града, написа кметът на София Васил Терзиев в профила си ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Започва изпълнението на втората фаза от проекта за подобряване на качеството на въздуха в Община Пловдив
Започва изпълнението на фаза 2 от проекта за подобряване на качеството на атмосферния въздух в Община Пловдив чрез намаляване на емисиите от фини прахови частици от битовото отопле ...
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
През нощта ще бъде ясно, в Източна България ще духа слаб вятър от изток-североизток, на запад ще е почти тихо, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). ...
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Първото застудяване тази есен вече е факт, съобщи дежурният в метеорологичната станция на връх Рожен. Най-ниската температура е измерена в Чепеларе – минус 4 градуса, а на Р ...
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Втора ферма със заразени с шарка овце е констатирана в рамките на два дни в хасковското село Узунджово, съобщиха на официалната си страница от Българската агенция по безопасност на ...
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете, съобщиха от общинския пресцентър. Услугата е част от стремежа на общината да насърч ...
Тикер в 11:50 ч.
Започва изпълнението на фаза 2 от проекта за подобряване на качеството на атмосф ...
Начало Контекст
7436
България

Над 100 тежки пътнотранспортни произшествия са станали в област Добрич от началото на годината, съобщиха от полицията

На територията на област Добрич са станали 110 тежки пътнотранспортни произшествия от началото на годината.Полицаите са установили и седем водачи, управлявали моторни превозни средства (МПС) след употреба на алкохол и трима - под въздействието на наркотични и упойващи вещества.

| 14 Октомври 2024, 13:21 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Над 100 тежки пътнотранспортни произшествия са станали в област Добрич от началото на годината, съобщиха от полицията
Над 100 тежки пътнотранспортни произшествия са станали в област Добрич от началото на годината, съобщиха от полицията
Снимка © БТА

На територията на област Добрич са станали 110 тежки пътнотранспортни произшествия от началото на годината. Това съобщи на брифинг началникът на сектор "Пътна полиция" в Добрич главен инспектор Жулиян Минев. Той посочи още, че загиналите са 14 души, а ранените са 138. Жулиян Минев отчете също, че в сравнение с миналата година се отчита намаление на броя на произшествията с три, на ранените - с 10 души, но се наблюдава увеличение при броя на загиналите с осем души.

В навечерието на църковния празник Петковден, днес старозагорското село Люляк отпразнува своя празник. Денят започна с празнична литургия, която отслужи Отец Иван Тонев, заедно с църковния хор на село Хрищени. На всички присъстващи в църквата бяха раздадени пакети с храна. 

В знак на уважение бяха поднесени венци и цветя пред паметниците на Захари Стоянов и интелектуалците Петко и Христо Кацарови.

Празникът продължи на площада на селото с изпълнение на Общинския танцов ансамбъл „Загоре“, а после и с хоро под съпровода на оркестъра на ансамбъла.

Организатори на празничните прояви са църковното настоятелство в кметството в село Люляк, с подкрепата на Община Стара Загора.

 

Конкурс за рисунка или литературна творба на тема "Народните будители от моя роден край", с благоволението на Негово Високопреосвещенство Сливенския митрополит Арсений, организират в Бургас Общината, Центърът за подкрепа на личностното развитие и неделното училище към храм "Св. Пимен Зографски". За участие могат да се запишат ученици от първи до 12 клас, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.

Поводът е предстоящият Ден на будителите, който се отбелязва на 1 ноември. Конкурсът има за цел да поощрява и утвърждава интереса на учениците към историята на родния край чрез запознаването на живота и делото на будителите, да стимулира творческата изява към изобразителното изкуство, литературата и светото православие.

Всеки участник може да представи само по една паспартирана рисунка, а всякo училище, клуб, читалище или творческа формация  – до пет паспарт

Прокуратурата е използвала специални разузнавателни средства (СРС) спрямо 15 магистрати  - 11 прокурори, трима следователи и един съдия, в периода 2017 – 2023 г. Това съобщиха от държавното обвинение в отговор на запитвания от медии по повод изнесени твърдения за броя на разрешените от съд специални разузнавателни средства, прилагани спрямо съдии през последните години. 

По разпореждане на и.ф. главен Борислав Сарафов още през март 2024 г. е извършена проверка на всички разрешени от съда специални разузнавателни средства, прилагани спрямо магистрати, по които заявител се явява прокуратурата, се посочва в съобщението. 

Държавното обвинение не е искало разрешение за прилагане на способа, регламентиран в Закона за специалните разузнавателни средства – проникване, нито в съдебни кабинети, нито в съдебни зали и стаи за съвещание на съдебни състави,

България е силно притеснена от бързото влошаване на ситуацията в Ливан, от тежката хуманитарна криза, в която се намира страната. Ние трябва да работим с всички фактори в региона, в тясно сътрудничество със САЩ и Франция, с цел предотвратяване на по-нататъшното разрастване на конфликта. Това заяви в своето изказване служебният външен министър Иван Кондов.  

Той представи България в редовното заседание на Съвет „Външни работи“ на ЕС в Люксембург, съобщиха от Министерството на външните работи (МВнР).

Сред акцентите в работата на министрите бяха руската военна агресия срещу Украйна, обстановката в Близкия Изток, предстоящите избори в Грузия и Молдова, ситуацията в Африканския рог (Судан и Сомалия) и във Венецуела, както и отношенията Армения - Азербайджан. Специално участие в работата на Съвета взе британският външен министър Дейвид Лами, с когото бяха обсъ

Най-накрая трябва да има крайни и дългосрочни решения за развитието на енергетиката и за бъдещето на работещите във въглищната промишленост. Това каза вицепрезидентът на Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ) Огнян Атанасов пред журналисти в Стара Загора, където взе участие във форум на тема „Разговори за енергийната трансформация“. Според него нито един документ не е решил бъдещето на енергетиката, "тя си върви по течението и дори Народното събрание не може да контролира развитието в момента". 

Според Огнян Атанасов няма смисъл да има извънредно заседание на парламента във връзка със средствата по Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ) за дейности по техническа рекултивация на терените в "Мини Марица Изток" ЕАД. „И да се събере парламентът, решение за парите по ПВУ няма да се вземе, ще бъде едно предизборно говорене“, посо

Констатираните нарушения на Закона за движение по пътищата през изминалата седмица са 970. За тях са съставени 220 акта за административно  нарушение и 735 глоби по фиш. 

Полицаите са установили и седем водачи, управлявали моторни превозни средства (МПС) след употреба на алкохол и трима - под въздействието на наркотични и упойващи вещества. В шест от случайте, индикаторът за алкохол е отчел над 1,2 промила в издишания от водачите въздух. Общо шестима са шофирали без документи за управление на моторно превозно средство. С автоматизираните средства за контрол на скоростта са заснети 1126 нарушения.

Главен инспектор Жулиян Минев каза също, че през изминалата седмица са се състояли още две специализирани полицейски операции с ротация на полицейски екипи. На 10 октомври, на територията на Балчик, Каварна и Шабла, по време на такава операция са проверени 112 МПС и 144 души. Съставени са 21 акта и 33 глоби по фиш. По заповед на главния секретар на МВР, на 11 октомври, е проведена полицейска операция на територията на град Добрич с участие на екипи на „Пътна полиция” в Добрич, „Пътна полиция”- Варна, „Пътна полиция” - Шумен. В рамките на операцията са проверени 312 МПС, 376 души и са съставени 15 акта и 39 глоби по фиш, спрени от движение са шест автомобила.

От утре на територията на област Добрич ще започне операция за контрол над водачите на мотоциклети, мотопеди, електрически превозни средства, както и за движение на пешеходците по уличната мрежа.
По линия на административното обслужване през миналата седмица са регистрирани 363 превозни средства, осем от които са нови, 101 - внос от чужбина, 224 са пререгистрациите.

Няма да има стачки и проблеми с градския транспорт, заяви кметът на София Васил Терзиев на брифинг в Столичната община по повод на въвеждането от 1 ноември на бонусна система за заплащане в столичния автотранспорт и електротранспорт.

Това предвижда подписаното днес споразумение с кмета на София Васил Терзиев, което е в допълнение на договореностите от края на месец февруари тази година за повишаване на възнагражденията на работещите в градския транспорт, съобщиха по-рано днес от Федерацията на транспортните синдикати към КНСБ за въвеждането на бонусната система.

Васил Терзиев коментира, че това е поредният пример, когато Столичната община поема ангажименти и много съвестно ги изпълнява. От началото на мандата ни е било цел да сме предвидим партньор и обещанията да се спазват, посочи Терзиев. Щастлив съм, че се справихме с предизвикателствата, допълни той и посочи, че тру

На днешното заседание Общинският съвет оправомощи кмета да смени обслужващата банка на общината. Докладната записка на градоначалника беше изменена и прецизирана по предложение на общинския съветник Антоанетка Станева и подкрепена от всички 11 съветника.

От предварително обявения дневен ред отпадна точката за откриване на процедура за продажба чрез публичен търг с явно наддаване на урегулиран поземлен имот в с. Винарово с площ 872 кв.метра. Искането за оттегляне е от кмета на общината поради допуснати пропуски в документацията. Единодушно бяха приети промяна в поименния списък на капиталовите разходи и отчетът за изпълнението на решенията на Общинския съвет за третото тримесечие на 2024 година. Съветниците отмениха свое решение, върнато от областния управител на област Видин за ново разглеждане.

В края на заседанието беше внесено питане от група общински съветници. С нег

Извънредно заседание на Столичния общински съвет (СОС) ще се състои на 17 октомври от 10:00 часа, съобщиха от пресцентъра на Съвета.

Заседанието е свикано от председателя на Съвета Цветомир Петров заради искане на една трета от общинските съветници, каквото е изискването за извънредна сесия по правилник.

Припомняме, че на 11 октомври общинските съветници на ГЕРБ-СДС в СОС внесоха искане за извънредна сесия на съвета, на която да бъде изслушан кметът Васил Терзиев заради тежкия трафик в София, „кошмарните задръствания“, за проблемите с обслужването на града и с пътната безопасност. Събрани бяха необходимите 21 подписа за свикване на заседанието.

Според Цветомир Петров няма никаква спешност в искането за изслушване на кмета заради задръстванията в града. За съжаление, политическата реторика в разгара на предизборната кампания пречи на някои съветници да

Предстои в областите Ямбол, Хасково и Стара Загора да бъдат забранени пашата, търговията, придвижването и транспортът на дребни преживни животни, с изключение на тези за незабавно клане или преминаващи транзит, както и организирането на изложби и пазари. Това съобщи по време на извънредно заседание на Областната епизоотична комисия в Хасково директорът на Областната дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) д-р Георги Илиев. Заседанието беше свикано заради огнище на шарка във ферма с 307 овце и 217 кози в хасковското село Узунджово, констатирано на 16 октомври. По време на заседанието д-р Илиев съобщи, че днес вече е започнало умъртвяването по хуманен начин на животните в засегнатия обект.

Същевременно  от Българската агенция по безопасност на храните публикуваха на  официалния си интернет сайт писмо, което е изпратено до животновъдите асоциации, с което ги уведоми за

Кметът на Ловеч оправомощи със заповед длъжностни лица да съставят актове за установяване на административни нарушения на Изборния кодекс, свързани с поставянето на агитационни материали. Те са служители на отдел „Контрол и сигурност“, съобщиха от общинската администрация.

На отдела е възложено още да премахва или иззема поставени или разпространени в нарушение на изборното законодателство агитационни материали на територията на общината. При необходимост това ще става със съдействието на органите на МВР. Този ангажимент се вменява на кмета и от Районната избирателна комисия – Ловеч, с решение от 8 октомври.

Местата за поставяне на агитационни материали за изборите на територията на община Ловеч са определени с предходна заповед на кмета. В нея е разпоредено още в седемдневен срок след вота материалите да бъдат премахнати, при неизпълнение на лицето, ко

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Митничари задържаха 100 000 къса контрабандни цигари в турски камион на "Капитан Андреево"
Военноморските сили получиха два нови автономни дистанционно управляеми подводни апарата по програма на Министерството на отбраната на САЩ
С отварянето на кръстовището на бул. "Черни връх" и бул. "Тодор Каблешков" намаляваме задръстванията в тази част на града, написа Васил Терзиев
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Основна линия
Започва изпълнението на втората фаза от проекта за подобряване на качеството на въздуха в Община Пловдив
Сфера
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
Контекст
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Местен фокус
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Контекст
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Контекст
Митничари задържаха 100 000 къса контрабандни цигари в турски камион на "Капитан Андреево"
На преден план
Д-р Вилхелм Елисеев и д-р Пламена Вълчева бяха наградени от регионалната колегия на Българския лекарски съюз във Видин
Основна линия
При операция на полицията в Монтанско за ден са разкрити 14 престъпления
На преден план
В Търговище започва мащабен ремонт на спортната зала „Иван Ангелов“
Основна линия
Как улична котка стана космонавт преди 61 години
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.