Начало Контекст Тетрадки с имена и парични суми срещу тях са иззети при полицейска акция в котленските села Градец и Жеравна
7343
България

Тетрадки с имена и парични суми срещу тях са иззети при полицейска акция в котленските села Градец и Жеравна

Тетрадки с имена и парични суми срещу тях са иззети при полицейска акция в котленските села Градец и Жеравна, съобщиха от пресцентъра на областната полиция.Три жени са отведени в районното управление в Котел за разпит.

| 14 Октомври 2024, 13:35 ч.
Тетрадки с имена и парични суми срещу тях са иззети при полицейска акция в котленските села Градец и Жеравна
Тетрадки с имена и парични суми срещу тях са иззети при полицейска акция в котленските села Градец и Жеравна
Снимка © ОД на МВР

Тетрадки с имена и парични суми срещу тях са иззети при полицейска акция в котленските села Градец и Жеравна, съобщиха от пресцентъра на областната полиция. Три жени са отведени в районното управление в Котел за разпит.

Дълговете на държавните болници са 639 121 000 лв., от които 46 041 000 лв. са просрочените задължения. Това показват обработените данни от болниците към 30 юни т.г., публикувани на сайта на Министерството на здравеопазването (МЗ). Дълговете на общинските болници към същата дата са 200 466 000 лв., от които 14 321 000 лв. са просрочени. 

Преди дни Министерският съвет прие Постановление за одобряване на допълнителни плащания по бюджета на МЗ за 2024 г. за предоставяне на заем в размер на 25 млн. лв. на Многопрофилната болница за активно лечение "Лозенец" ЕАД в София. Заемът се предоставя за погасяване на просрочени задължения на лечебното заведение.

Според предоставената от болница „Лозенец“ информация, със средствата по заема ще бъдат погасени просрочени задължения към доставчици на лекарства и на медицински изделия, към доставчици на външни услуги и на

На 14 октомври 1971 г. председателят на Държавния съвет Тодор Живков огласява указа за създаването на Великотърновския университет и връчва символичния ключ на ректора проф. Жельо Авджиев. Събитието съвпада с организирания Международен научен симпозиум посветен на 600-годишнината на Търновската книжовна школа, чийто законен и достоен наследник е Великотърновският университет.

Като висше учебно заведение Великотърновският университет съществува от 1963 г. Неговата история се дели на два периода: от есента на 1963 г., когато започват занятията в новооткрития Висш педагогически институт „Братя Кирил и Методий“, до 13 октомври 1971 г. – деня в който се взема решение за преобразуване на института в университет и официалното обявяване на 14 октомври, и времето след това.

От 1971 до 1990 г. Университ

Нисък е интересът към безплатните скринингови прегледи за злокачествени новообразувания на маточната шийка в Комплексния онкологичен център (КОЦ) в Русе. А те са много важни, защото превенцията спасява, каза управителят на КОЦ д-р Камен Кожухаров. 

Той обясни, че прегледът не е толкова сложен и обхваща както здравноосигурени, така и здравнонеосигурени жени на възраст от 20 до 49 г. включително.

Кампанията продължава до 30 ноември тази година. Консултациите се правят от акушер-гинеколог от онкодиспансера в града. Прегледът включва взимане и изпращане на материал за цитонамазка, както и разчитане на резултата от специалист.

Започва изпълнението на фаза 2 от проекта за подобряване на качеството на атмосферния въздух в Община Пловдив чрез намаляване на емисиите от фини прахови частици от битовото отопление. Проектът е финансиран по процедура "За по-чист въздух" на ОП "Околна среда" 2021 - 2027 г", съобщиха от пресцентъра на общината. Общата му стойност е 28 072 211,55 лева, от които 23 861 379,82 лв. са предоставени от Европейския фонд за регионално развитие, а останалата сума е от национално съфинансиране. 

За постигане на целта за подобряване на качеството на атмосферния въздух в Пловдив проектът предвижда подмяна на отоплителните уреди на твърдо гориво на домакинства с алтернативни видове отоплителни устройства - климатици и камини на пелети. От общината съобщиха, че близо 4000 домакинства ще могат да се възползват и да подменят отоплителните си уреди на твърдо гориво с по-екологични устройс

Празник на спорта, здравето и дълголетието за хората от третата възраст се състоя в плевенския парк „Кайлъка“. Събитието бе открито от заместник-председателя на Българска федерация „Спорт за всички“ (БФСВ) Ирен Цветкова, която връчи благодарствен плакет на кмета на Плевен д-р Валентин Христов. Плакетът беше получен от представител на общината. 

В спортния празник с различни активности се включиха близо 70 представители на клуб „Спартакисти - спорт за всички“ - Плевен, Спортен клуб (СК) „Кула - спорт за всички“ - град Кула и СК „Мрамор - спорт за всички“ - село Мрамор. 

Най-възрастният участник беше 90-годишният Георги Шабански. Той се включи в композицията „Боят край Плевен. Залавянето на Осман паша“. Другите два отбора също представиха свои композиции.

Организатори на спортния празн

Акцията, която е по противодействие на престъпленията, свързани с политическите права на гражданите, както и противодействие на конвенционалната престъпност се провежда на територията на цялата област Сливен. В проверките са включени екипи на охранителна, пътна, икономическа и криминална полиция, Зонално жандармерийско управление - Бургас, както и служители на Регионалната дирекция по горите (РДГ). 

Проверяват се частни адреси, търговски и други обекти и места, за които има данни, че евентуално може да се извършва престъпна дейност. Паралелно с това са изградени контролно-пропускателни пунктове около общинските центрове и някои по-малки населени места в областта, на които се проверяват влизащите и излизащи превозни средства.

До момента са задържани осем души за различни престъпления. Разкрити са кражби от частни имоти в селата Пъдарево и Градец. Образувани са бързи производство срещу неправоспособен водач и водач с алкохол над 1.2 промила. В три имота в село Градец са иззети дърва за огрев без документи за произход. В град Сливен в кв. "Надежда" са иззети около 50 пакетчета, съдържащи вещество, което е реагирало положително на теста за наркотици. 

Проверките продължават.

Както съобщихме акция срещу търговията с вот се състоя на 3 октомври в община Твърдица, като там бяха задържани трима души и бяха образувани досъдебни производства за евентуална съпричастност към схеми за предоставяне на дърва срещу упражняване на вот.

Процедурата по предаване на изградена инфраструктура за стопанисване от ВиК-оператора бе тема на извънредно заседание на Асоциацията по ВиК. Това съобщиха от пресцентъра на Областната администрация в Търговище след заседанието на Общото събрание на Асоциацията по водоснабдяване и канализация на обособената територия, обслужвана от "Водоснабдяване и канализация" ООД - Търговище.

Членовете на Общото събрание приеха решение за препоръчителния размер на вноската на държавата в бюджета на Асоциацията за 2025 г. да бъде 27 000 лв.

Председателят на Асоциацията по ВиК – Търговище, областният управител Гюрсел Хасанов разясни задълженията на общините, съгласно Правилника за организацията и дейността на асоциациите по ВиК (ПОДАВиК). Припомнено бе, че представител на общината в Асоциацията е общинският кмет, а при невъзможност той да участва, Общинският съвет определя друг пре

Пешеходка е пострадала при пътнотранспортно произшествие в Пазарджик, съобщиха от Областна дирекция (ОД) на МВР - Пазарджик.

Инцидентът е станал вчера в късния следобед в индустриалната зона на областния град. Водач на лек автомобил, на 64 години, от град Септември е блъснал пресичащата пътното платно 70-годишна жена, добавиха от полицията. Пострадалата е била транспортирана в Многопрофилна болница за активно лечение - Пазарджик с фрактура на тазобедрената става, без опасност за живота, поясниха от дирекцията.

На мястото на инцидента е извършен оглед, образувано е досъдебно производство. На водача е взета кръвна проба за лабораторен анализ. 

Общо 27 души са ранени при 25 тежки катастрофи през последното денонощие, съобщиха по-рано от МВР. 

Повече от половината българи – 55 процента, смятат принципа „замърсителят плаща“ за по-справедлив при определяне на таксата за битови отпадъци. Това сочат резултатите от национално представително проучване на социологическа агенция „Тренд“, които бяха представени днес по време на пленарен форум в рамките на годишната среща на местните власти, организирана от Националното сдружение на общините в република България (НСОРБ). Данните бяха оповестени от социолога от агенцията Евелина Славкова. Други 16 на сто смятат, че този принцип не е справедлив, а останалите 29 процента отговарят, че не знаят или не могат да преценят. 

Любопитното в изследването е, че близо 60 на сто от участвалите в анкетата не са чували или не знаят, че таксата битови отпадъци ще се определя на принципа „замърсителят плаща“. 29 на сто от анкетираните са отговорили

Три случая с шофиране след употреба на алкохол регистрираха през почивните дни полицейски служители в Силистренско. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Полицията изяснява случай на повреден след удар в крайпътно дърво лек автомобил „Пежо“. Произшествието е станало вечерта на 12 октомври в Алфатар. При пристигането на адреса полицейските служители установили трима мъже, един от които - собственик на колата. Алкохолните проби на тримата с дрегер отчели 1,73, 2,17 и 2,99 промила. 

Според първоначалната информация произшествието е предшествано от битов скандал, изясняват се причините и съпричастността на мъжете към него. Образувано е досъдебно производство.

Мъж на 28 г. е задържан, след като е установен да шофира след употреба на алкохол вечерта на 13 октомври. Той управлявал лек автомобил и бил спрян за полицейска проверка в село Босна. С др

Изпълняващият длъжността кмет на Пловдив Иван Стоянов, Николай Бухалов, зам.- кмет „Спорт и младежки дейности“ и Георги Титюков , общински съветник, официално откриха в Пловдив девететажен блок с новопостроени социални жилища по проект „Изграждане на социални жилища в град Пловдив”, който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж 2014-2020”, съфинансирана от Европейския съюз, чрез Европейски фонд за регионално развитие. 

Новопостроената сграда разполага общо с 74 апартамента, от които 40 едностайни, 22 двустайни, осем- тристайни и четири -четиристайни апартамента, 18 паркоместа, като и общи спомагателни помещения. 

Жилищата ще бъдат предоставяни за настаняване на хора от уязвими групи и в неравностойно положение, като те максимално могат да бъдат настанени за три години - три пъти по една

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Пред паметника „Майка България“ бе честван празникът на Търновския гарнизон
Курсанти от Националния военен университет „Васил Левски“ и Духовият оркестър на Военния университет се включиха в отбелязването на празника на Търновския гарнизон. Поч ...
В Роман започва традиционният есенен панаир
От днес до неделя ще се проведе традиционният есенен панаир в Роман, съобщиха във фейсбук страницата си от Община Роман. Петъчният ден е обявен за неучебен за всички учебни заведен ...
В община Бяла Слатина спортната инфраструктура и дейностите са на високо ниво, каза кметът инж. Иво Цветков
В община Бяла Слатина спортната инфраструктура и дейности са на високо ниво, каза кметът инж. Иво Цветков по повод получена днес награда „Кмет на годината“ в категория ...
Община Бяла Слатина ще кандидатства с проект за обновяване на стадиона в града
На заседание на Общински съвет – Бяла Слатина беше подкрепено намерение на администрацията да кандидатства с проектно предложение за обновяване на стадиона в града. Финансира ...
Лекарската колегия в Смолян ще отличи изтъкнати лекари
Районната лекарска колегия (РЛК) в Смолян ще отличи изтъкнати български лекари, съобщи д-р Даниела Дариткова – председател на РЛК. По повод Деня на българския лекар ще се съ ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Започва изпълнението на втората фаза от проекта за подобряване на качеството на въздуха в Община Пловдив
Започва изпълнението на фаза 2 от проекта за подобряване на качеството на атмосферния въздух в Община Пловдив чрез намаляване на емисиите от фини прахови частици от битовото отопле ...
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
През нощта ще бъде ясно, в Източна България ще духа слаб вятър от изток-североизток, на запад ще е почти тихо, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). ...
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Първото застудяване тази есен вече е факт, съобщи дежурният в метеорологичната станция на връх Рожен. Най-ниската температура е измерена в Чепеларе – минус 4 градуса, а на Р ...
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Втора ферма със заразени с шарка овце е констатирана в рамките на два дни в хасковското село Узунджово, съобщиха на официалната си страница от Българската агенция по безопасност на ...
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете, съобщиха от общинския пресцентър. Услугата е част от стремежа на общината да насърч ...
Тикер в 11:50 ч.
Започва изпълнението на фаза 2 от проекта за подобряване на качеството на атмосф ...
Начало Контекст
7343
България

Тетрадки с имена и парични суми срещу тях са иззети при полицейска акция в котленските села Градец и Жеравна

Тетрадки с имена и парични суми срещу тях са иззети при полицейска акция в котленските села Градец и Жеравна, съобщиха от пресцентъра на областната полиция.Три жени са отведени в районното управление в Котел за разпит.

| 14 Октомври 2024, 13:35 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Тетрадки с имена и парични суми срещу тях са иззети при полицейска акция в котленските села Градец и Жеравна
Тетрадки с имена и парични суми срещу тях са иззети при полицейска акция в котленските села Градец и Жеравна
Снимка © ОД на МВР

Тетрадки с имена и парични суми срещу тях са иззети при полицейска акция в котленските села Градец и Жеравна, съобщиха от пресцентъра на областната полиция. Три жени са отведени в районното управление в Котел за разпит.

Дълговете на държавните болници са 639 121 000 лв., от които 46 041 000 лв. са просрочените задължения. Това показват обработените данни от болниците към 30 юни т.г., публикувани на сайта на Министерството на здравеопазването (МЗ). Дълговете на общинските болници към същата дата са 200 466 000 лв., от които 14 321 000 лв. са просрочени. 

Преди дни Министерският съвет прие Постановление за одобряване на допълнителни плащания по бюджета на МЗ за 2024 г. за предоставяне на заем в размер на 25 млн. лв. на Многопрофилната болница за активно лечение "Лозенец" ЕАД в София. Заемът се предоставя за погасяване на просрочени задължения на лечебното заведение.

Според предоставената от болница „Лозенец“ информация, със средствата по заема ще бъдат погасени просрочени задължения към доставчици на лекарства и на медицински изделия, към доставчици на външни услуги и на

На 14 октомври 1971 г. председателят на Държавния съвет Тодор Живков огласява указа за създаването на Великотърновския университет и връчва символичния ключ на ректора проф. Жельо Авджиев. Събитието съвпада с организирания Международен научен симпозиум посветен на 600-годишнината на Търновската книжовна школа, чийто законен и достоен наследник е Великотърновският университет.

Като висше учебно заведение Великотърновският университет съществува от 1963 г. Неговата история се дели на два периода: от есента на 1963 г., когато започват занятията в новооткрития Висш педагогически институт „Братя Кирил и Методий“, до 13 октомври 1971 г. – деня в който се взема решение за преобразуване на института в университет и официалното обявяване на 14 октомври, и времето след това.

От 1971 до 1990 г. Университ

Нисък е интересът към безплатните скринингови прегледи за злокачествени новообразувания на маточната шийка в Комплексния онкологичен център (КОЦ) в Русе. А те са много важни, защото превенцията спасява, каза управителят на КОЦ д-р Камен Кожухаров. 

Той обясни, че прегледът не е толкова сложен и обхваща както здравноосигурени, така и здравнонеосигурени жени на възраст от 20 до 49 г. включително.

Кампанията продължава до 30 ноември тази година. Консултациите се правят от акушер-гинеколог от онкодиспансера в града. Прегледът включва взимане и изпращане на материал за цитонамазка, както и разчитане на резултата от специалист.

Започва изпълнението на фаза 2 от проекта за подобряване на качеството на атмосферния въздух в Община Пловдив чрез намаляване на емисиите от фини прахови частици от битовото отопление. Проектът е финансиран по процедура "За по-чист въздух" на ОП "Околна среда" 2021 - 2027 г", съобщиха от пресцентъра на общината. Общата му стойност е 28 072 211,55 лева, от които 23 861 379,82 лв. са предоставени от Европейския фонд за регионално развитие, а останалата сума е от национално съфинансиране. 

За постигане на целта за подобряване на качеството на атмосферния въздух в Пловдив проектът предвижда подмяна на отоплителните уреди на твърдо гориво на домакинства с алтернативни видове отоплителни устройства - климатици и камини на пелети. От общината съобщиха, че близо 4000 домакинства ще могат да се възползват и да подменят отоплителните си уреди на твърдо гориво с по-екологични устройс

Празник на спорта, здравето и дълголетието за хората от третата възраст се състоя в плевенския парк „Кайлъка“. Събитието бе открито от заместник-председателя на Българска федерация „Спорт за всички“ (БФСВ) Ирен Цветкова, която връчи благодарствен плакет на кмета на Плевен д-р Валентин Христов. Плакетът беше получен от представител на общината. 

В спортния празник с различни активности се включиха близо 70 представители на клуб „Спартакисти - спорт за всички“ - Плевен, Спортен клуб (СК) „Кула - спорт за всички“ - град Кула и СК „Мрамор - спорт за всички“ - село Мрамор. 

Най-възрастният участник беше 90-годишният Георги Шабански. Той се включи в композицията „Боят край Плевен. Залавянето на Осман паша“. Другите два отбора също представиха свои композиции.

Организатори на спортния празн

Акцията, която е по противодействие на престъпленията, свързани с политическите права на гражданите, както и противодействие на конвенционалната престъпност се провежда на територията на цялата област Сливен. В проверките са включени екипи на охранителна, пътна, икономическа и криминална полиция, Зонално жандармерийско управление - Бургас, както и служители на Регионалната дирекция по горите (РДГ). 

Проверяват се частни адреси, търговски и други обекти и места, за които има данни, че евентуално може да се извършва престъпна дейност. Паралелно с това са изградени контролно-пропускателни пунктове около общинските центрове и някои по-малки населени места в областта, на които се проверяват влизащите и излизащи превозни средства.

До момента са задържани осем души за различни престъпления. Разкрити са кражби от частни имоти в селата Пъдарево и Градец. Образувани са бързи производство срещу неправоспособен водач и водач с алкохол над 1.2 промила. В три имота в село Градец са иззети дърва за огрев без документи за произход. В град Сливен в кв. "Надежда" са иззети около 50 пакетчета, съдържащи вещество, което е реагирало положително на теста за наркотици. 

Проверките продължават.

Както съобщихме акция срещу търговията с вот се състоя на 3 октомври в община Твърдица, като там бяха задържани трима души и бяха образувани досъдебни производства за евентуална съпричастност към схеми за предоставяне на дърва срещу упражняване на вот.

Процедурата по предаване на изградена инфраструктура за стопанисване от ВиК-оператора бе тема на извънредно заседание на Асоциацията по ВиК. Това съобщиха от пресцентъра на Областната администрация в Търговище след заседанието на Общото събрание на Асоциацията по водоснабдяване и канализация на обособената територия, обслужвана от "Водоснабдяване и канализация" ООД - Търговище.

Членовете на Общото събрание приеха решение за препоръчителния размер на вноската на държавата в бюджета на Асоциацията за 2025 г. да бъде 27 000 лв.

Председателят на Асоциацията по ВиК – Търговище, областният управител Гюрсел Хасанов разясни задълженията на общините, съгласно Правилника за организацията и дейността на асоциациите по ВиК (ПОДАВиК). Припомнено бе, че представител на общината в Асоциацията е общинският кмет, а при невъзможност той да участва, Общинският съвет определя друг пре

Пешеходка е пострадала при пътнотранспортно произшествие в Пазарджик, съобщиха от Областна дирекция (ОД) на МВР - Пазарджик.

Инцидентът е станал вчера в късния следобед в индустриалната зона на областния град. Водач на лек автомобил, на 64 години, от град Септември е блъснал пресичащата пътното платно 70-годишна жена, добавиха от полицията. Пострадалата е била транспортирана в Многопрофилна болница за активно лечение - Пазарджик с фрактура на тазобедрената става, без опасност за живота, поясниха от дирекцията.

На мястото на инцидента е извършен оглед, образувано е досъдебно производство. На водача е взета кръвна проба за лабораторен анализ. 

Общо 27 души са ранени при 25 тежки катастрофи през последното денонощие, съобщиха по-рано от МВР. 

Повече от половината българи – 55 процента, смятат принципа „замърсителят плаща“ за по-справедлив при определяне на таксата за битови отпадъци. Това сочат резултатите от национално представително проучване на социологическа агенция „Тренд“, които бяха представени днес по време на пленарен форум в рамките на годишната среща на местните власти, организирана от Националното сдружение на общините в република България (НСОРБ). Данните бяха оповестени от социолога от агенцията Евелина Славкова. Други 16 на сто смятат, че този принцип не е справедлив, а останалите 29 процента отговарят, че не знаят или не могат да преценят. 

Любопитното в изследването е, че близо 60 на сто от участвалите в анкетата не са чували или не знаят, че таксата битови отпадъци ще се определя на принципа „замърсителят плаща“. 29 на сто от анкетираните са отговорили

Три случая с шофиране след употреба на алкохол регистрираха през почивните дни полицейски служители в Силистренско. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Полицията изяснява случай на повреден след удар в крайпътно дърво лек автомобил „Пежо“. Произшествието е станало вечерта на 12 октомври в Алфатар. При пристигането на адреса полицейските служители установили трима мъже, един от които - собственик на колата. Алкохолните проби на тримата с дрегер отчели 1,73, 2,17 и 2,99 промила. 

Според първоначалната информация произшествието е предшествано от битов скандал, изясняват се причините и съпричастността на мъжете към него. Образувано е досъдебно производство.

Мъж на 28 г. е задържан, след като е установен да шофира след употреба на алкохол вечерта на 13 октомври. Той управлявал лек автомобил и бил спрян за полицейска проверка в село Босна. С др

Изпълняващият длъжността кмет на Пловдив Иван Стоянов, Николай Бухалов, зам.- кмет „Спорт и младежки дейности“ и Георги Титюков , общински съветник, официално откриха в Пловдив девететажен блок с новопостроени социални жилища по проект „Изграждане на социални жилища в град Пловдив”, който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж 2014-2020”, съфинансирана от Европейския съюз, чрез Европейски фонд за регионално развитие. 

Новопостроената сграда разполага общо с 74 апартамента, от които 40 едностайни, 22 двустайни, осем- тристайни и четири -четиристайни апартамента, 18 паркоместа, като и общи спомагателни помещения. 

Жилищата ще бъдат предоставяни за настаняване на хора от уязвими групи и в неравностойно положение, като те максимално могат да бъдат настанени за три години - три пъти по една

Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Пред паметника „Майка България“ бе честван празникът на Търновския гарнизон
В Роман започва традиционният есенен панаир
В община Бяла Слатина спортната инфраструктура и дейностите са на високо ниво, каза кметът инж. Иво Цветков
Община Бяла Слатина ще кандидатства с проект за обновяване на стадиона в града
Лекарската колегия в Смолян ще отличи изтъкнати лекари
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Основна линия
Започва изпълнението на втората фаза от проекта за подобряване на качеството на въздуха в Община Пловдив
Сфера
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
Контекст
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Местен фокус
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Контекст
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Контекст
Митничари задържаха 100 000 къса контрабандни цигари в турски камион на "Капитан Андреево"
На преден план
Д-р Вилхелм Елисеев и д-р Пламена Вълчева бяха наградени от регионалната колегия на Българския лекарски съюз във Видин
Основна линия
При операция на полицията в Монтанско за ден са разкрити 14 престъпления
На преден план
В Търговище започва мащабен ремонт на спортната зала „Иван Ангелов“
Основна линия
Как улична котка стана космонавт преди 61 години
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.