Начало Контекст Петнадесетгодишно бременно момиче загуби бебето си при катастрофа в Твърдишко
7201
България

Петнадесетгодишно бременно момиче загуби бебето си при катастрофа в Твърдишко

Петнайсетгодишно бременно момиче е прието тази сутрин в областната болница в Сливен с тежка черепно-мозъчна травма и загуба на плода. Това съобщиха от МБАЛ "Д-р Иван Селимински" - Сливен.Състоянието на пациентката е много тежко, посочват от лечебното заведение.

| 14 Октомври 2024, 14:04 ч.
Петнадесетгодишно бременно момиче загуби бебето си при катастрофа в Твърдишко
Петнадесетгодишно бременно момиче загуби бебето си при катастрофа в Твърдишко
Снимка © Велина Василева

Петнайсетгодишно бременно момиче е прието тази сутрин в областната болница в Сливен с тежка черепно-мозъчна травма и загуба на плода. Това съобщиха от МБАЛ "Д-р Иван Селимински" - Сливен. Състоянието на пациентката е много тежко, посочват от лечебното заведение. 

Общо 73 пожара са загасени в страната през изминалото денонощие. Това съобщиха от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН) към МВР на своя уебсайт. На общо 101 сигнала за произшествия са реагирали звената на пожарната в цялата страна.

С преки материални щети са възникнали 18 пожара, от които четири в жилищни сгради, два в промишлени сгради, два в спомагателни, временни или паянтови постройки, шест в транспортни средства, един в съоръжения на открито и 3 други. Без нанесени материални щети са възникнали 55 пожара.

Извършени са 25 спасителни дейности и помощни операции, от които три при катастрофи в транспортни средства. Получени са три лъжливи повиквания. При пожарите няма загинали и пострадали.

От днес е отворено движението по бул. „Тодор Каблешков“ между бул. „Черни връх“ и ул. „Емилиян Станев“, съобщиха от Столична община. Движението се извършва в две пътни платна двупосочно, има нови две ленти за автомобилно движение, ново осветление и е резервирано бъдещо трасе за трамвай. Предстои да бъде положена хоризонтална пътна маркировка, с която ще се обособи бус лента. 

Изграден е тротоарът на южното пътно платно, осигурен е пешеходен достъп, озеленяване и велоалея. Осигурен е достъп и до ул. “Емилиян Станев“. 

Кръстовището на бул. „Черни връх“ и бул. „Тодор Каблешков“ е част от третия градски ринг на София, обясниха от Столична община. 

Дейностите по изграждането на бул. „Тодор Каблешков“ продължават в участъка от ул. „Емилиян Станев“ до ул. &bdquo

Инж. Андреан Ваньов е новият заместник-кмет по строителство и благоустройство на Шумен. Той бе представен на брифинг от кмета на общината проф. Христо Христов. 

Инж. Ваньов заменя на поста Лиляна Янкова-Гайдаржиева, която беше представена като зам.-кмет по строителство и благоустройство на пресконференция на 1 юли, след като предишният заместник-кмет по строителство и екология на община Шумен арх. Николай Симеонов подаде заявление за напускане на поста.

Проф. Христов каза за инж. Ваньов, че има над 20-годишен опит в областта на индустриалното и гражданското строителство, с богат опит е като ръководител на инвестиционни проекти и в чужбина - в Казахстан, Татарстан, Австралия, Украйна. Инж. Ваньов е работил и за внедряването на високотехнологични и иновативни решения в областта на енергетиката, енергийната ефективност, както и по техническото изпълнение и отчитане на

Национален тест на Системата BG-Alert ще се проведе на 17 октомври, четвъртък, съобщиха от МВР. В продължение на половин час – от 13:00 до 13:30 часа, ще бъде извършена проверка на  функционирането на всички компоненти на системата.

Чрез Системата BG-Alert ще бъде разпространено съобщение до крайни мобилни устройства на гражданите на територията на цялата страна, съдържащо текст на български и английски език. Получаването на съобщението ще бъде еднократно, съпроводено от специфичен звук и/или вибрация.

Тестовите съобщения от BG-Alert подлежат на управление и могат да бъдат активирани/деактивирани от потребителите. Подробна информация за настройка на Вашето устройство може да намерите тук.

Припомняме, че системата трябваше да се тества на 1 октомври, заедно с Националната система за ранно предупреждение и оповестяване (НСРПО), но проверката бе отложена з

Близо 19 килограма марихуана в газови бутилки за метан откриха митнически и гранични служители на пункта „Лесово” при границата с Република Турция, съобщават от Агенция „Митници”. Стойността на наркотичното вещество възлиза на около 300 000 лева, по цени на съдопроизводството, допълват оттам.

Укритата марихуана е установена при проверка на лек автомобил с българска регистрация, управляван от български гражданин с инициали А.М. Водачът е пътувал сам. Той е задържан за срок до 72 часа, съобщават от Окръжна прокуратура – Ямбол. Предстои да бъде внесено в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“. 

На 14 октомври митнически служители от отдел „Борба с наркотрафика“ селектират превозното средство за щателна проверка, при която откриват три броя фабрични бутилки за газ метан, допълнително п

Момичето е пътувало в кола по време на пътнотранспортно произшествие в землището на община Твърдица, потвърди говорителят на областната полиция Първолета Мандинска. Сигналът за катастрофата е получен около 01:30 сутринта. Лек автомобил "Фиат Пунто", управляван от 30-годишен водач, след като е загубил управление, е напуснал пътното платно и е катастрофирал.

Пострадалата при инцидента е настанена за лечение в болнично заведение в град Сливен. По случая е образувано досъдебно производство.

От полицията съобщиха за още два пътни инцидента с пострадали през почивните дни. На 12 октомври в землището на село Горно Александрово е станала катастрофа между лек автомобил "Ауди А6", управляван от мъж на 42 години и товарен автомобил "Мерцедес Спринтер", управляван от 54-годишен водач. От произшествието е пострадал водачът на Мерцедеса, който е получил фрактура на крака.

Велосипедист е със счупен крак, след като го е блъснал автомобил на 11 октомври в село Сборище. Откаран е за лечение в болнично заведение в град Сливен без опасност за живота.

Нашите позиции са непроменени, ние подкрепяме много топло и силно разширяването на Европейския съюз (ЕС) със страните от Западните Балкани от една страна, както и на Молдова, Украйна и Грузия от друга страна. Това съобщи служебният министър-председател Димитър Главчев в началото на днешното правителствено заседание.

Главчев припомни, че в последните дни той участва в международен форум за присъединяване на страните от Западни Балкани към ЕС, както и в друг форум за присъединяването на Молдова, Украйна и Грузия към ЕС. България е абсолютен мост между Западните Балкани и споменатите три други държави, като всяка една от тях, която кандидатства за ЕС, е в различна степен на готовност, посочи премиерът и допълни, че това се вижда от начина, по който те отварят преговорните глави. Главчев подчерта, че България винаги е била на мнение, че твърдо подкрепя това разширение. Според преми

Международният панаир в Пловдив ще посрещне над 70 водещи компании от зоо-индустрията, които ще се включат като изложители в рамките на тридневното събитие Plovdiv Zoo Expo 2024. Изложението ще се проведе на 18, 19 и 20 октомври и ще обедини разнообразен набор от бизнеси в сферата на грижата и продуктите за домашните любимци, включително борси и магазини за домашни любимци, дистрибутори, коафьори, ветеринарни лекари, производители на храни и лакомства и други.

Първият ден от събитието, петък, е посветен на бизнес срещи на хора от индустрията, които ще представят своите иновативни идеи и предложения в конкретни области. На място ще бъдат разположени щандове на разнообразни магазини за домашни любимци, представители на реномирани ветеринарни клиники, водещи производители в сферата на храната за домашни любимци, както и професионални фризьорски услуги от квалифицирани експерти - г

Проект за овластяване с дебатьорски умения и изграждане на ключови компетентности за гражданска активност в дебатьорската общност ще се реализира от 18 до 20 октомври в Шумен, съобщи Румянка Димитрова, кариерен консултант в Центъра за подкрепа за личностно развитие - Обединен детски комплекс (ЦПЛР - ОДК) „Анастас Стоянов".

На базата на ЦПЛР-ОДК „Анастас Стоянов“ „Зелено училище“ в  Природен парк „Шуменско плато“ се предвижда да има тренировки, състезания, общо ателие „Базови умения – формат „Британски парламент“, дискусия за връзката между лични умения и избор на професия, показва програмата на събитието.

Във форума ще се включат клубове „Дебати“ от Профилирана езикова гимназия „Никола Й. Вапцаров“, Профилирана природоматематическа гимназия „Нанчо Попович“ и Средно

Едно от основните нарушения, които се извършват от шофьорите в София, е превишаването на скоростта. От началото на годината са установени 302 949 случая или с над 32 хил. повече в сравнение с миналата година, съобщи Николай Крушарски, началник на отдел "Пътна полиция" в Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР). Той добави, че на Околовръстния път е установен водач шофирал с над 260 км/ч.

Според представените данни от началото на годината в София са се случили 588 тежки катастрофи или с 11 по-малко в сравнение със същия период за миналата година, а ранените са 693 или с двама повече. Загиналите в София при катастрофи са 25 от началото на годината, което е с 14 по-малко в сравнение със същия период за 2023 г. Крушарски коментира, че тези резултати се дължат както на засиления контрол, така и на няколко направени законови промени.

В София за годината 6273 души, водач

Приключи протестът пред бившия Партиен дом, на който стотици граждани се бяха събрали с искане да бъде прекратена процедурата за избор на нов главен прокурор. Мероприятието беше организирано от Инициатива "Правосъдие за всеки", под наслов "#Кой прегрупира главните прокурори".  

В началото на протеста движението по бул. "Цар Освободител" между Българската народна банка и т.нар. триъгълник на властта беше ограничено, но вече е възстановено. В района все още има засилено полицейско присъствие.

Организаторите събираха подписи за спиране на процедурата за избор на главен прокурор.

"Има една традиция, че за поста на главен прокурор за втори пореден път има само една кандидатура и за втори път има лауреат на Висшия институт на МВР. Нямаме нищо против този институт, но нека подготвя кадри за МВР, полицията или борбата с престъпленията, но не и за прокуратурата",

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Започва изпълнението на втората фаза от проекта за подобряване на качеството на въздуха в Община Пловдив
Започва изпълнението на фаза 2 от проекта за подобряване на качеството на атмосферния въздух в Община Пловдив чрез намаляване на емисиите от фини прахови частици от битовото отопле ...
При операция на полицията в Монтанско за ден са разкрити 14 престъпления
Специализирана операция за предотвратяване на престъпления, свързани с политическите права на гражданите, както и за противодействие на конвенционалната престъпност, бе проведена в ...
Как улична котка стана космонавт преди 61 години
Как улична котка стана космонавт и какъв принос имат към научните изследвания животните, пътували в Космоса, разказа доц. д-р Симеон Асеновски, заместник-директор на Института за к ...
Екипите на пожарната са реагирали на 98 сигнала за произшествия през изминалото денонощие
Екипите на пожарната са реагирали на 98 сигнала за произшествия през изминалото денонощие. Това съобщиха на сайта си от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на насел ...
Интензивно е движението за товарни автомобили на някои от граничните пунктове с Румъния
Интензивно е движението за товарни автомобили на някои от граничните пунктове с Румъния. Това съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“ (ГДГП) на сайта си. Информа ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Започва изпълнението на втората фаза от проекта за подобряване на качеството на въздуха в Община Пловдив
Започва изпълнението на фаза 2 от проекта за подобряване на качеството на атмосферния въздух в Община Пловдив чрез намаляване на емисиите от фини прахови частици от битовото отопле ...
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
През нощта ще бъде ясно, в Източна България ще духа слаб вятър от изток-североизток, на запад ще е почти тихо, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). ...
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Първото застудяване тази есен вече е факт, съобщи дежурният в метеорологичната станция на връх Рожен. Най-ниската температура е измерена в Чепеларе – минус 4 градуса, а на Р ...
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Втора ферма със заразени с шарка овце е констатирана в рамките на два дни в хасковското село Узунджово, съобщиха на официалната си страница от Българската агенция по безопасност на ...
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете, съобщиха от общинския пресцентър. Услугата е част от стремежа на общината да насърч ...
Тикер в 11:47 ч.
Започва изпълнението на фаза 2 от проекта за подобряване на качеството на атмосф ...
Начало Контекст
7201
България

Петнадесетгодишно бременно момиче загуби бебето си при катастрофа в Твърдишко

Петнайсетгодишно бременно момиче е прието тази сутрин в областната болница в Сливен с тежка черепно-мозъчна травма и загуба на плода. Това съобщиха от МБАЛ "Д-р Иван Селимински" - Сливен.Състоянието на пациентката е много тежко, посочват от лечебното заведение.

| 14 Октомври 2024, 14:04 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Петнадесетгодишно бременно момиче загуби бебето си при катастрофа в Твърдишко
Петнадесетгодишно бременно момиче загуби бебето си при катастрофа в Твърдишко
Снимка © Велина Василева

Петнайсетгодишно бременно момиче е прието тази сутрин в областната болница в Сливен с тежка черепно-мозъчна травма и загуба на плода. Това съобщиха от МБАЛ "Д-р Иван Селимински" - Сливен. Състоянието на пациентката е много тежко, посочват от лечебното заведение. 

Общо 73 пожара са загасени в страната през изминалото денонощие. Това съобщиха от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН) към МВР на своя уебсайт. На общо 101 сигнала за произшествия са реагирали звената на пожарната в цялата страна.

С преки материални щети са възникнали 18 пожара, от които четири в жилищни сгради, два в промишлени сгради, два в спомагателни, временни или паянтови постройки, шест в транспортни средства, един в съоръжения на открито и 3 други. Без нанесени материални щети са възникнали 55 пожара.

Извършени са 25 спасителни дейности и помощни операции, от които три при катастрофи в транспортни средства. Получени са три лъжливи повиквания. При пожарите няма загинали и пострадали.

От днес е отворено движението по бул. „Тодор Каблешков“ между бул. „Черни връх“ и ул. „Емилиян Станев“, съобщиха от Столична община. Движението се извършва в две пътни платна двупосочно, има нови две ленти за автомобилно движение, ново осветление и е резервирано бъдещо трасе за трамвай. Предстои да бъде положена хоризонтална пътна маркировка, с която ще се обособи бус лента. 

Изграден е тротоарът на южното пътно платно, осигурен е пешеходен достъп, озеленяване и велоалея. Осигурен е достъп и до ул. “Емилиян Станев“. 

Кръстовището на бул. „Черни връх“ и бул. „Тодор Каблешков“ е част от третия градски ринг на София, обясниха от Столична община. 

Дейностите по изграждането на бул. „Тодор Каблешков“ продължават в участъка от ул. „Емилиян Станев“ до ул. &bdquo

Инж. Андреан Ваньов е новият заместник-кмет по строителство и благоустройство на Шумен. Той бе представен на брифинг от кмета на общината проф. Христо Христов. 

Инж. Ваньов заменя на поста Лиляна Янкова-Гайдаржиева, която беше представена като зам.-кмет по строителство и благоустройство на пресконференция на 1 юли, след като предишният заместник-кмет по строителство и екология на община Шумен арх. Николай Симеонов подаде заявление за напускане на поста.

Проф. Христов каза за инж. Ваньов, че има над 20-годишен опит в областта на индустриалното и гражданското строителство, с богат опит е като ръководител на инвестиционни проекти и в чужбина - в Казахстан, Татарстан, Австралия, Украйна. Инж. Ваньов е работил и за внедряването на високотехнологични и иновативни решения в областта на енергетиката, енергийната ефективност, както и по техническото изпълнение и отчитане на

Национален тест на Системата BG-Alert ще се проведе на 17 октомври, четвъртък, съобщиха от МВР. В продължение на половин час – от 13:00 до 13:30 часа, ще бъде извършена проверка на  функционирането на всички компоненти на системата.

Чрез Системата BG-Alert ще бъде разпространено съобщение до крайни мобилни устройства на гражданите на територията на цялата страна, съдържащо текст на български и английски език. Получаването на съобщението ще бъде еднократно, съпроводено от специфичен звук и/или вибрация.

Тестовите съобщения от BG-Alert подлежат на управление и могат да бъдат активирани/деактивирани от потребителите. Подробна информация за настройка на Вашето устройство може да намерите тук.

Припомняме, че системата трябваше да се тества на 1 октомври, заедно с Националната система за ранно предупреждение и оповестяване (НСРПО), но проверката бе отложена з

Близо 19 килограма марихуана в газови бутилки за метан откриха митнически и гранични служители на пункта „Лесово” при границата с Република Турция, съобщават от Агенция „Митници”. Стойността на наркотичното вещество възлиза на около 300 000 лева, по цени на съдопроизводството, допълват оттам.

Укритата марихуана е установена при проверка на лек автомобил с българска регистрация, управляван от български гражданин с инициали А.М. Водачът е пътувал сам. Той е задържан за срок до 72 часа, съобщават от Окръжна прокуратура – Ямбол. Предстои да бъде внесено в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“. 

На 14 октомври митнически служители от отдел „Борба с наркотрафика“ селектират превозното средство за щателна проверка, при която откриват три броя фабрични бутилки за газ метан, допълнително п

Момичето е пътувало в кола по време на пътнотранспортно произшествие в землището на община Твърдица, потвърди говорителят на областната полиция Първолета Мандинска. Сигналът за катастрофата е получен около 01:30 сутринта. Лек автомобил "Фиат Пунто", управляван от 30-годишен водач, след като е загубил управление, е напуснал пътното платно и е катастрофирал.

Пострадалата при инцидента е настанена за лечение в болнично заведение в град Сливен. По случая е образувано досъдебно производство.

От полицията съобщиха за още два пътни инцидента с пострадали през почивните дни. На 12 октомври в землището на село Горно Александрово е станала катастрофа между лек автомобил "Ауди А6", управляван от мъж на 42 години и товарен автомобил "Мерцедес Спринтер", управляван от 54-годишен водач. От произшествието е пострадал водачът на Мерцедеса, който е получил фрактура на крака.

Велосипедист е със счупен крак, след като го е блъснал автомобил на 11 октомври в село Сборище. Откаран е за лечение в болнично заведение в град Сливен без опасност за живота.

Нашите позиции са непроменени, ние подкрепяме много топло и силно разширяването на Европейския съюз (ЕС) със страните от Западните Балкани от една страна, както и на Молдова, Украйна и Грузия от друга страна. Това съобщи служебният министър-председател Димитър Главчев в началото на днешното правителствено заседание.

Главчев припомни, че в последните дни той участва в международен форум за присъединяване на страните от Западни Балкани към ЕС, както и в друг форум за присъединяването на Молдова, Украйна и Грузия към ЕС. България е абсолютен мост между Западните Балкани и споменатите три други държави, като всяка една от тях, която кандидатства за ЕС, е в различна степен на готовност, посочи премиерът и допълни, че това се вижда от начина, по който те отварят преговорните глави. Главчев подчерта, че България винаги е била на мнение, че твърдо подкрепя това разширение. Според преми

Международният панаир в Пловдив ще посрещне над 70 водещи компании от зоо-индустрията, които ще се включат като изложители в рамките на тридневното събитие Plovdiv Zoo Expo 2024. Изложението ще се проведе на 18, 19 и 20 октомври и ще обедини разнообразен набор от бизнеси в сферата на грижата и продуктите за домашните любимци, включително борси и магазини за домашни любимци, дистрибутори, коафьори, ветеринарни лекари, производители на храни и лакомства и други.

Първият ден от събитието, петък, е посветен на бизнес срещи на хора от индустрията, които ще представят своите иновативни идеи и предложения в конкретни области. На място ще бъдат разположени щандове на разнообразни магазини за домашни любимци, представители на реномирани ветеринарни клиники, водещи производители в сферата на храната за домашни любимци, както и професионални фризьорски услуги от квалифицирани експерти - г

Проект за овластяване с дебатьорски умения и изграждане на ключови компетентности за гражданска активност в дебатьорската общност ще се реализира от 18 до 20 октомври в Шумен, съобщи Румянка Димитрова, кариерен консултант в Центъра за подкрепа за личностно развитие - Обединен детски комплекс (ЦПЛР - ОДК) „Анастас Стоянов".

На базата на ЦПЛР-ОДК „Анастас Стоянов“ „Зелено училище“ в  Природен парк „Шуменско плато“ се предвижда да има тренировки, състезания, общо ателие „Базови умения – формат „Британски парламент“, дискусия за връзката между лични умения и избор на професия, показва програмата на събитието.

Във форума ще се включат клубове „Дебати“ от Профилирана езикова гимназия „Никола Й. Вапцаров“, Профилирана природоматематическа гимназия „Нанчо Попович“ и Средно

Едно от основните нарушения, които се извършват от шофьорите в София, е превишаването на скоростта. От началото на годината са установени 302 949 случая или с над 32 хил. повече в сравнение с миналата година, съобщи Николай Крушарски, началник на отдел "Пътна полиция" в Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР). Той добави, че на Околовръстния път е установен водач шофирал с над 260 км/ч.

Според представените данни от началото на годината в София са се случили 588 тежки катастрофи или с 11 по-малко в сравнение със същия период за миналата година, а ранените са 693 или с двама повече. Загиналите в София при катастрофи са 25 от началото на годината, което е с 14 по-малко в сравнение със същия период за 2023 г. Крушарски коментира, че тези резултати се дължат както на засиления контрол, така и на няколко направени законови промени.

В София за годината 6273 души, водач

Приключи протестът пред бившия Партиен дом, на който стотици граждани се бяха събрали с искане да бъде прекратена процедурата за избор на нов главен прокурор. Мероприятието беше организирано от Инициатива "Правосъдие за всеки", под наслов "#Кой прегрупира главните прокурори".  

В началото на протеста движението по бул. "Цар Освободител" между Българската народна банка и т.нар. триъгълник на властта беше ограничено, но вече е възстановено. В района все още има засилено полицейско присъствие.

Организаторите събираха подписи за спиране на процедурата за избор на главен прокурор.

"Има една традиция, че за поста на главен прокурор за втори пореден път има само една кандидатура и за втори път има лауреат на Висшия институт на МВР. Нямаме нищо против този институт, но нека подготвя кадри за МВР, полицията или борбата с престъпленията, но не и за прокуратурата",

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Започва изпълнението на втората фаза от проекта за подобряване на качеството на въздуха в Община Пловдив
При операция на полицията в Монтанско за ден са разкрити 14 престъпления
Как улична котка стана космонавт преди 61 години
Екипите на пожарната са реагирали на 98 сигнала за произшествия през изминалото денонощие
Интензивно е движението за товарни автомобили на някои от граничните пунктове с Румъния
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Основна линия
Започва изпълнението на втората фаза от проекта за подобряване на качеството на въздуха в Община Пловдив
Сфера
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
Контекст
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Местен фокус
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Контекст
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Контекст
Митничари задържаха 100 000 къса контрабандни цигари в турски камион на "Капитан Андреево"
На преден план
Д-р Вилхелм Елисеев и д-р Пламена Вълчева бяха наградени от регионалната колегия на Българския лекарски съюз във Видин
Основна линия
При операция на полицията в Монтанско за ден са разкрити 14 престъпления
На преден план
В Търговище започва мащабен ремонт на спортната зала „Иван Ангелов“
Основна линия
Как улична котка стана космонавт преди 61 години
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.