Начало Контекст Необходима е национална програма за намаляване на загубите от вода, според председателя на Българската асоциация по водите
6800
България

Необходима е национална програма за намаляване на загубите от вода, според председателя на Българската асоциация по водите

Нужно е да се направи национална програма за намаляване на загубите от вода, като бъде набелязана система от конкретни мерки, каза днес председателят на Българската асоциация по водите Иван Иванов по време на дискусия в рамките на Годишната среща на местните власти, която се провежда в курорта "Албена".Организатор на събитието е Националното сдружение на общините в Република България.

| 14 Октомври 2024, 14:03 ч.
Необходима е национална програма за намаляване на загубите от вода, според председателя на Българската асоциация по водите
Необходима е национална програма за намаляване на загубите от вода, според председателя на Българската асоциация по водите
Снимка © БТА

Нужно е да се направи национална програма за намаляване на загубите от вода, като бъде набелязана система от конкретни мерки, каза днес председателят на Българската асоциация по водите Иван Иванов по време на дискусия в рамките на Годишната среща на местните власти, която се провежда в курорта "Албена". Организатор на събитието е Националното сдружение на общините в Република България. 

Жените на ръководни позиции в България се увеличават, въпреки че остават по-малко от мъжете, като през 2023 г. техният брой е достигнал 68 000, което с 3200 повече в сравнение с предходната година. Това показват данните от Доклада за равнопоставеността на жените и мъжете за 2023 г., който беше одобрен днес от служебното правителство, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет. 

През миналата година делът на жените, които са част от управленски бордове, се е увеличил от 14,8% на 18,3%. Разликата в заплащането между двата пола през 2022 г. е била 13% в полза на мъжете, се посочва в доклада.

Докладът показва, че през миналата година коефициентът на заетостта на жените на възраст 15-64 години е бил 67,4%, а на мъжете - 73,9%. Разлика се отчита и при средния размер на пенсията за осигурителен стаж и възраст. За мъжете той е бил 942 лв., а за жените - 765 лв. Дамите о

Цената на водата трябва да стане двукомпонентна, както е на другите комунални услуги, и това ще бъде по-справедливо за потребителите, каза инж. Иван Иванов, председател на Българската асоциация по водите (БАВ), който бе сред участниците в Годишната среща на местните власти, която се проведе в Албена.

Неговата позиция беше, че едната от компонентите трябва да бъде постоянна. По думите му тя ще бъде за разходите на ВиК-дружествата за поддръжката на мрежата. По този начин операторите ще имат предвидимост за едни постоянни доходи, с които да разполагат, обясни Иванов. Той уточни, че другата компонента в цената на водата ще е плаваща и ще бъде за разходите на дружествата за осъществяване на услугите, свързани с отстраняване на аварии, заплати, поддръжка на техника и т.н.

Ако цената стане двукомпонентна, това ще е по-справедливо и за потребителите, посочи Иванов. Неговият арг

Мъж на 28 години е задържан с прокурорско постановление за срок до 72 часа в Добрич заради грабеж от бензиностанция, извършен през септември тази година в областния град. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Варна. Оттам допълниха, че мъжът е привлечен към наказателна отговорност, той не е осъждан до този момент. При задържането му органите на реда са намерили наркотични вещества, реагирали при тест на амфетамин.

Говорителят на Районна прокуратура – Добрич Даниел Илиев заяви на пресконференция, че предстои утре да бъде поискана и взета постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо 28-годишния мъж. "Обвиняемият е привлечен към наказателна отговорност за извършен грабеж, за който се предвижда наказание "лишаване от свобода" от 3 до 10 години. Разпитан е в хода на досъдебното производство, като признава вината си, изразява съжаление

За законови промени, които да регламентират законно прилагане на знанията и уменията, придобити в базовия курс на обучението в медицинските колежи, и надградените умения в следдипломното обучение на помощник-фармацевтите настояват от Българската асоциация на помощник-фармацевтите (БАПФ) в писмо, разпространено до медиите. Поводът е 15 октомври - Европейският ден на фармацевтичните асистенти. 

Според съсловната организация помощник-фармацевтите у нас са около 4000 и се обучават в шест медицински колежа, които са част структурите на медицинските университети. От 2008 г. те получават и степен „бакалавър“ при завършване на висшето си образование. 

„Нашите цели са да станем част от едно адекватно, съвременно и с европейска визия законодателство, което да отразява реалната действителност в сектора по отношение на труда ни, за да бъде той легитимен и

От утре започва третирането на терени, засегнати от борова процесионка в старозагорския квартал "Три чучура - север", съобщиха от пресцентъра на местната администрация. С това Община Стара Загора продължава последователните дейности по ограничаване и унищожаване на популацията на вредителя.

Сред дейностите са наземно пръскане с биологичен агент в старозагорските паркове и квартали, механична борба с изрязване на гнездата на ларвите вредители по дърветата с автовишка и прибирането им в найлонов чувал, който след това се изгаря в инсинератор, поставяне на феромонни капани, които улавят процесионката още като молец.

От администрацията предупреждават гражданите за специално внимание към указателните табели за обработката на терените. Парливите космици на боровата процесионка са опасни и причиняват обриви, а при по-чувствителните хора и при домашните животни могат да дов

Според Иванов програмата е редно да бъде изработена в партньорство между "Български ВиК холдинг" и местните власти, а финансирането на мерките може да се търси от различни инструменти. Иванов подчерта още, че кметовете трябва да започнат да мислят и в посока повторното използване на отпадните води. 

В градовете има сериозен потенциал за пестене на вода, посочи още председателя на Българската асоциация по водите  Според него у нас като че ли се подценява ситуацията с безводието и големите загуби по мрежата. Той припомни, че водоснабдяването е приоритет, но освен битовите абонати, има и други големи потребители – „Напоителни системи“ и индустрията.

Намаляването на загубите по мрежата е задача на ВиК-операторите, допълни Иванов. По думите му в момента пари за инвестиции има, но няма системен подход. Иванов подчерта, че вече трябва да се мисли за измерването на разходите на входа на определени зони и на изхода. Той призова кметовете да следят стриктно с какви материали се извършват ремонтите на мрежата, тъй като невинаги тръбите са с необходимото качество, а това е сериозна предпоставка за поява на течове. 

Модераторът на дискусията, бившият министър на околната среда Юлиян Попов припомни, че много общини вече се сблъскват с недостиг на вода, но пък и голям брой от тях не са си изградили системите за добро водоснабдяване. Като добри примери за управление на тези ресурси той посочи „Софийска вода“ и Русе. Попов подчерта още, че се очертават нови проблеми и сблъсъци за вода – за битови нужди, за напояване, и за нуждите на индустрията.  

Кметът на Самоков Ангел Джоргов постави проблема с увеличението на хората в малките населени места, което изправя общините пред нови затруднения. Има села, където населението през лятото се увеличава в пъти, но това води до нарастване на проблемите с мрежата и водоснабдяването, посочи Джоргов. Той каза още, че би било много добре, ако управляващите водят последователни политики, като позволят на местните власти да знаят източниците на финансиране и какви проекти ще бъдат финансирани с хоризонт поне няколко години напред.

Европейската комисия ще връчи ежегодните награди за пътна безопасност на официална церемония в Брюксел, няма нито една номинация от България. Това съобщиха от Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ (ДАБДП), която от 13 юни т.г. е новата национална контактна точка в България за Европейската харта за пътна безопасност.

Победителите ще бъдат обявени на церемонията в Брюксел, която ще се проведе на 14 ноември, а те ще бъдат удостоени с персонално отличие. Освен тази награда, ще получат и цифров знак на победителя и филм, който могат да използват за собствени комуникационни цели. 

В тазгодишното издание на наградите няма нито една номинация от България, въпреки че в Хартата членуват повече от 60 организации от нашата страна. За съжаление на този етап държавата ни се характеризира със слаба активност по отношение на дейностите, свързани с Ев

За съжаление Българското национално радио (БНР) не успява да направи реформите, с които да стигне до младата и активна аудитория. Това каза пред членовете на Съвета за електронни медии (СЕМ) Ива Дойчинова-Димитрова, която е сред кандидатите за генерален директор на общественото радио.

„Сред активната аудитория 25-54-годишните, в случая – градска, БНР е на предпоследно място с всичките си 11 програми. Това говори, че то не успява да достигне до активната аудитория. То е радио на малките населени места, на една по-почтена възрастова категория, която аз безкрайно уважавам, защото ако някой е страстен слушател на „Хоризонт“, това е майка ми“, каза Дойчинова по време на изслушването.

Тя цитира проучване, според което в групата на 18-34 годишните аудиторният дял отива на 5,67 процента. Това наистина означава, че Българското национално радио изпуск

По пътя София – Своге, в участъка Нови Искър – Владо Тричков, в района на село Ромча са катастрофирали два леки насрещно движещи се автомобила. Вследствие на сблъсъка единият се е обърнал по таван, казаха от Областната дирекция на МВР-София . 

Сигналът за пътнотранспортно произшествие е получен тази сутрин, около 6:40 часа. 

От полицията допълниха, че пътник от преобърналия се автомобил е транспортиран в болница „Пирогов“. Данни за състоянието на пътника се очакват на по-късен етап. 

На място има полицейски екип, който регулира движението.

Движението се осъществява двупосочно в едната лента, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“. 

През последното денонощие в България са загинали двама души, а 15 са ранени при 12 тежки катастрофи, съобщиха по-рано от МВР.

Троян ще бъде домакин на  Държавното първенство по радиозасичане на 19 и 20 октомври, съобщи Любомир Досев, председател на Радиоклуб Троян. Организатори на надпреварата са Българска федерация радиолюбители (БФРЛ) и Радиоклуб – Троян, с подкрепата на Община Троян.

Състезателните категории са четири: мъже, жени, юноши и ветерани, а класирането е индивидуално и клубно. Очакванията на организаторите са над 50 състезатели да вземат участие в първенството, като ще има и представители от Румъния.

Участниците ще мерят сили в две отделни дисциплини: къси вълни – 3,5 мегахерца и ултракъси вълни – 144 мегахерца, които се пеленговат по различен начин (т.е. по различен начин се взима направлението, в което трябва да се търси предавателя). 

Относно протичането на състезанието Досев поясни, че в гориста местност ще бъдат разположени четири до пет пре

В община Бяла Слатина спортната инфраструктура и дейности са на високо ниво, каза кметът инж. Иво Цветков по повод получена днес награда „Кмет на годината“ в категорията „Спорт и младежки дейности“ за малка община. Организатор на конкурса е Kmeta.bg, а целта е да се обърне внимание на работата на всички 265 общини, пишат на сайта си организаторите.

„В общината имаме множество спортни клубове с традиционни успехи и изяви. Стотици деца и младежи са ангажирани в различни дейности“, каза Цветков. По думите му наскоро градът е бил домакин на кръг от републиканското първенство по мотокрос. Припомняме, че в Бяла Слатина преди дни се проведе и Международен турнир по джудо. 

Кметът допълни, че спортната инфраструктура е приоритет и ежегодно се инвестират средства за облагородяване и ремонт. Спортната зала в Бяла Слатина е ремонтирана

По време на дискусията бе повдигнат и проблемът с недостига на ВиК инженерни кадри в страната, както и с необходимостта от използването на новите технологии в работата на операторите в страната. 

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Пред паметника „Майка България“ бе честван празникът на Търновския гарнизон
Курсанти от Националния военен университет „Васил Левски“ и Духовият оркестър на Военния университет се включиха в отбелязването на празника на Търновския гарнизон. Поч ...
В Роман започва традиционният есенен панаир
От днес до неделя ще се проведе традиционният есенен панаир в Роман, съобщиха във фейсбук страницата си от Община Роман. Петъчният ден е обявен за неучебен за всички учебни заведен ...
В община Бяла Слатина спортната инфраструктура и дейностите са на високо ниво, каза кметът инж. Иво Цветков
В община Бяла Слатина спортната инфраструктура и дейности са на високо ниво, каза кметът инж. Иво Цветков по повод получена днес награда „Кмет на годината“ в категория ...
Община Бяла Слатина ще кандидатства с проект за обновяване на стадиона в града
На заседание на Общински съвет – Бяла Слатина беше подкрепено намерение на администрацията да кандидатства с проектно предложение за обновяване на стадиона в града. Финансира ...
Лекарската колегия в Смолян ще отличи изтъкнати лекари
Районната лекарска колегия (РЛК) в Смолян ще отличи изтъкнати български лекари, съобщи д-р Даниела Дариткова – председател на РЛК. По повод Деня на българския лекар ще се съ ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Започва изпълнението на втората фаза от проекта за подобряване на качеството на въздуха в Община Пловдив
Започва изпълнението на фаза 2 от проекта за подобряване на качеството на атмосферния въздух в Община Пловдив чрез намаляване на емисиите от фини прахови частици от битовото отопле ...
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
През нощта ще бъде ясно, в Източна България ще духа слаб вятър от изток-североизток, на запад ще е почти тихо, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). ...
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Първото застудяване тази есен вече е факт, съобщи дежурният в метеорологичната станция на връх Рожен. Най-ниската температура е измерена в Чепеларе – минус 4 градуса, а на Р ...
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Втора ферма със заразени с шарка овце е констатирана в рамките на два дни в хасковското село Узунджово, съобщиха на официалната си страница от Българската агенция по безопасност на ...
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете, съобщиха от общинския пресцентър. Услугата е част от стремежа на общината да насърч ...
Тикер в 11:51 ч.
Започва изпълнението на фаза 2 от проекта за подобряване на качеството на атмосф ...
Начало Контекст
6800
България

Необходима е национална програма за намаляване на загубите от вода, според председателя на Българската асоциация по водите

Нужно е да се направи национална програма за намаляване на загубите от вода, като бъде набелязана система от конкретни мерки, каза днес председателят на Българската асоциация по водите Иван Иванов по време на дискусия в рамките на Годишната среща на местните власти, която се провежда в курорта "Албена".Организатор на събитието е Националното сдружение на общините в Република България.

| 14 Октомври 2024, 14:03 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Необходима е национална програма за намаляване на загубите от вода, според председателя на Българската асоциация по водите
Необходима е национална програма за намаляване на загубите от вода, според председателя на Българската асоциация по водите
Снимка © БТА

Нужно е да се направи национална програма за намаляване на загубите от вода, като бъде набелязана система от конкретни мерки, каза днес председателят на Българската асоциация по водите Иван Иванов по време на дискусия в рамките на Годишната среща на местните власти, която се провежда в курорта "Албена". Организатор на събитието е Националното сдружение на общините в Република България. 

Жените на ръководни позиции в България се увеличават, въпреки че остават по-малко от мъжете, като през 2023 г. техният брой е достигнал 68 000, което с 3200 повече в сравнение с предходната година. Това показват данните от Доклада за равнопоставеността на жените и мъжете за 2023 г., който беше одобрен днес от служебното правителство, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет. 

През миналата година делът на жените, които са част от управленски бордове, се е увеличил от 14,8% на 18,3%. Разликата в заплащането между двата пола през 2022 г. е била 13% в полза на мъжете, се посочва в доклада.

Докладът показва, че през миналата година коефициентът на заетостта на жените на възраст 15-64 години е бил 67,4%, а на мъжете - 73,9%. Разлика се отчита и при средния размер на пенсията за осигурителен стаж и възраст. За мъжете той е бил 942 лв., а за жените - 765 лв. Дамите о

Цената на водата трябва да стане двукомпонентна, както е на другите комунални услуги, и това ще бъде по-справедливо за потребителите, каза инж. Иван Иванов, председател на Българската асоциация по водите (БАВ), който бе сред участниците в Годишната среща на местните власти, която се проведе в Албена.

Неговата позиция беше, че едната от компонентите трябва да бъде постоянна. По думите му тя ще бъде за разходите на ВиК-дружествата за поддръжката на мрежата. По този начин операторите ще имат предвидимост за едни постоянни доходи, с които да разполагат, обясни Иванов. Той уточни, че другата компонента в цената на водата ще е плаваща и ще бъде за разходите на дружествата за осъществяване на услугите, свързани с отстраняване на аварии, заплати, поддръжка на техника и т.н.

Ако цената стане двукомпонентна, това ще е по-справедливо и за потребителите, посочи Иванов. Неговият арг

Мъж на 28 години е задържан с прокурорско постановление за срок до 72 часа в Добрич заради грабеж от бензиностанция, извършен през септември тази година в областния град. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Варна. Оттам допълниха, че мъжът е привлечен към наказателна отговорност, той не е осъждан до този момент. При задържането му органите на реда са намерили наркотични вещества, реагирали при тест на амфетамин.

Говорителят на Районна прокуратура – Добрич Даниел Илиев заяви на пресконференция, че предстои утре да бъде поискана и взета постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо 28-годишния мъж. "Обвиняемият е привлечен към наказателна отговорност за извършен грабеж, за който се предвижда наказание "лишаване от свобода" от 3 до 10 години. Разпитан е в хода на досъдебното производство, като признава вината си, изразява съжаление

За законови промени, които да регламентират законно прилагане на знанията и уменията, придобити в базовия курс на обучението в медицинските колежи, и надградените умения в следдипломното обучение на помощник-фармацевтите настояват от Българската асоциация на помощник-фармацевтите (БАПФ) в писмо, разпространено до медиите. Поводът е 15 октомври - Европейският ден на фармацевтичните асистенти. 

Според съсловната организация помощник-фармацевтите у нас са около 4000 и се обучават в шест медицински колежа, които са част структурите на медицинските университети. От 2008 г. те получават и степен „бакалавър“ при завършване на висшето си образование. 

„Нашите цели са да станем част от едно адекватно, съвременно и с европейска визия законодателство, което да отразява реалната действителност в сектора по отношение на труда ни, за да бъде той легитимен и

От утре започва третирането на терени, засегнати от борова процесионка в старозагорския квартал "Три чучура - север", съобщиха от пресцентъра на местната администрация. С това Община Стара Загора продължава последователните дейности по ограничаване и унищожаване на популацията на вредителя.

Сред дейностите са наземно пръскане с биологичен агент в старозагорските паркове и квартали, механична борба с изрязване на гнездата на ларвите вредители по дърветата с автовишка и прибирането им в найлонов чувал, който след това се изгаря в инсинератор, поставяне на феромонни капани, които улавят процесионката още като молец.

От администрацията предупреждават гражданите за специално внимание към указателните табели за обработката на терените. Парливите космици на боровата процесионка са опасни и причиняват обриви, а при по-чувствителните хора и при домашните животни могат да дов

Според Иванов програмата е редно да бъде изработена в партньорство между "Български ВиК холдинг" и местните власти, а финансирането на мерките може да се търси от различни инструменти. Иванов подчерта още, че кметовете трябва да започнат да мислят и в посока повторното използване на отпадните води. 

В градовете има сериозен потенциал за пестене на вода, посочи още председателя на Българската асоциация по водите  Според него у нас като че ли се подценява ситуацията с безводието и големите загуби по мрежата. Той припомни, че водоснабдяването е приоритет, но освен битовите абонати, има и други големи потребители – „Напоителни системи“ и индустрията.

Намаляването на загубите по мрежата е задача на ВиК-операторите, допълни Иванов. По думите му в момента пари за инвестиции има, но няма системен подход. Иванов подчерта, че вече трябва да се мисли за измерването на разходите на входа на определени зони и на изхода. Той призова кметовете да следят стриктно с какви материали се извършват ремонтите на мрежата, тъй като невинаги тръбите са с необходимото качество, а това е сериозна предпоставка за поява на течове. 

Модераторът на дискусията, бившият министър на околната среда Юлиян Попов припомни, че много общини вече се сблъскват с недостиг на вода, но пък и голям брой от тях не са си изградили системите за добро водоснабдяване. Като добри примери за управление на тези ресурси той посочи „Софийска вода“ и Русе. Попов подчерта още, че се очертават нови проблеми и сблъсъци за вода – за битови нужди, за напояване, и за нуждите на индустрията.  

Кметът на Самоков Ангел Джоргов постави проблема с увеличението на хората в малките населени места, което изправя общините пред нови затруднения. Има села, където населението през лятото се увеличава в пъти, но това води до нарастване на проблемите с мрежата и водоснабдяването, посочи Джоргов. Той каза още, че би било много добре, ако управляващите водят последователни политики, като позволят на местните власти да знаят източниците на финансиране и какви проекти ще бъдат финансирани с хоризонт поне няколко години напред.

Европейската комисия ще връчи ежегодните награди за пътна безопасност на официална церемония в Брюксел, няма нито една номинация от България. Това съобщиха от Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ (ДАБДП), която от 13 юни т.г. е новата национална контактна точка в България за Европейската харта за пътна безопасност.

Победителите ще бъдат обявени на церемонията в Брюксел, която ще се проведе на 14 ноември, а те ще бъдат удостоени с персонално отличие. Освен тази награда, ще получат и цифров знак на победителя и филм, който могат да използват за собствени комуникационни цели. 

В тазгодишното издание на наградите няма нито една номинация от България, въпреки че в Хартата членуват повече от 60 организации от нашата страна. За съжаление на този етап държавата ни се характеризира със слаба активност по отношение на дейностите, свързани с Ев

За съжаление Българското национално радио (БНР) не успява да направи реформите, с които да стигне до младата и активна аудитория. Това каза пред членовете на Съвета за електронни медии (СЕМ) Ива Дойчинова-Димитрова, която е сред кандидатите за генерален директор на общественото радио.

„Сред активната аудитория 25-54-годишните, в случая – градска, БНР е на предпоследно място с всичките си 11 програми. Това говори, че то не успява да достигне до активната аудитория. То е радио на малките населени места, на една по-почтена възрастова категория, която аз безкрайно уважавам, защото ако някой е страстен слушател на „Хоризонт“, това е майка ми“, каза Дойчинова по време на изслушването.

Тя цитира проучване, според което в групата на 18-34 годишните аудиторният дял отива на 5,67 процента. Това наистина означава, че Българското национално радио изпуск

По пътя София – Своге, в участъка Нови Искър – Владо Тричков, в района на село Ромча са катастрофирали два леки насрещно движещи се автомобила. Вследствие на сблъсъка единият се е обърнал по таван, казаха от Областната дирекция на МВР-София . 

Сигналът за пътнотранспортно произшествие е получен тази сутрин, около 6:40 часа. 

От полицията допълниха, че пътник от преобърналия се автомобил е транспортиран в болница „Пирогов“. Данни за състоянието на пътника се очакват на по-късен етап. 

На място има полицейски екип, който регулира движението.

Движението се осъществява двупосочно в едната лента, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“. 

През последното денонощие в България са загинали двама души, а 15 са ранени при 12 тежки катастрофи, съобщиха по-рано от МВР.

Троян ще бъде домакин на  Държавното първенство по радиозасичане на 19 и 20 октомври, съобщи Любомир Досев, председател на Радиоклуб Троян. Организатори на надпреварата са Българска федерация радиолюбители (БФРЛ) и Радиоклуб – Троян, с подкрепата на Община Троян.

Състезателните категории са четири: мъже, жени, юноши и ветерани, а класирането е индивидуално и клубно. Очакванията на организаторите са над 50 състезатели да вземат участие в първенството, като ще има и представители от Румъния.

Участниците ще мерят сили в две отделни дисциплини: къси вълни – 3,5 мегахерца и ултракъси вълни – 144 мегахерца, които се пеленговат по различен начин (т.е. по различен начин се взима направлението, в което трябва да се търси предавателя). 

Относно протичането на състезанието Досев поясни, че в гориста местност ще бъдат разположени четири до пет пре

В община Бяла Слатина спортната инфраструктура и дейности са на високо ниво, каза кметът инж. Иво Цветков по повод получена днес награда „Кмет на годината“ в категорията „Спорт и младежки дейности“ за малка община. Организатор на конкурса е Kmeta.bg, а целта е да се обърне внимание на работата на всички 265 общини, пишат на сайта си организаторите.

„В общината имаме множество спортни клубове с традиционни успехи и изяви. Стотици деца и младежи са ангажирани в различни дейности“, каза Цветков. По думите му наскоро градът е бил домакин на кръг от републиканското първенство по мотокрос. Припомняме, че в Бяла Слатина преди дни се проведе и Международен турнир по джудо. 

Кметът допълни, че спортната инфраструктура е приоритет и ежегодно се инвестират средства за облагородяване и ремонт. Спортната зала в Бяла Слатина е ремонтирана

По време на дискусията бе повдигнат и проблемът с недостига на ВиК инженерни кадри в страната, както и с необходимостта от използването на новите технологии в работата на операторите в страната. 

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Пред паметника „Майка България“ бе честван празникът на Търновския гарнизон
В Роман започва традиционният есенен панаир
В община Бяла Слатина спортната инфраструктура и дейностите са на високо ниво, каза кметът инж. Иво Цветков
Община Бяла Слатина ще кандидатства с проект за обновяване на стадиона в града
Лекарската колегия в Смолян ще отличи изтъкнати лекари
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Основна линия
Започва изпълнението на втората фаза от проекта за подобряване на качеството на въздуха в Община Пловдив
Сфера
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
Контекст
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Местен фокус
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Контекст
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Контекст
Митничари задържаха 100 000 къса контрабандни цигари в турски камион на "Капитан Андреево"
На преден план
Д-р Вилхелм Елисеев и д-р Пламена Вълчева бяха наградени от регионалната колегия на Българския лекарски съюз във Видин
Основна линия
При операция на полицията в Монтанско за ден са разкрити 14 престъпления
На преден план
В Търговище започва мащабен ремонт на спортната зала „Иван Ангелов“
Основна линия
Как улична котка стана космонавт преди 61 години
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.