Начало Местен фокус Шофьорите в Бургаска област стават все по-дисциплинирани, отчете Областната дирекция на МВР
7418
България

Шофьорите в Бургаска област стават все по-дисциплинирани, отчете Областната дирекция на МВР

Шофьорите в Бургаско стават все по-дисциплинирани на фона на завишения контрол от страна на пътна полиция.Това посочиха от Областната дирекция на МВР в Бургас по време на брифинг, на който бяха отчетени резултатите от проверките по пътищата в областта през изминалата седмица.

| 14 Октомври 2024, 16:10 ч.
Шофьорите в Бургаска област стават все по-дисциплинирани, отчете Областната дирекция на МВР
Шофьорите в Бургаска област стават все по-дисциплинирани, отчете Областната дирекция на МВР
Снимка © БТА

Шофьорите в Бургаско стават все по-дисциплинирани на фона на завишения контрол от страна на пътна полиция. Това посочиха от Областната дирекция на МВР в Бургас по време на брифинг, на който бяха отчетени резултатите от проверките по пътищата в областта през изминалата седмица. Седем са регистрираните пътно-транспортни произшествия за последните седем дни. Пострадали са седем души, а един човек е загинал. 

Час по-скоро България трябва да възстанови водещата си роля на Балканите. Не да реагираме, не да следваме общи политики, а да ги генерираме. Това заяви държавният глава Румен Радев, след като положи венец на паметна плоча в Сараево, символ на приятелството между България и Босна и Херцеговина.

"Крайно време е да извадим главите си от пясъка, да престанем да се занимаваме с нашите вътрешни семейни и провинциални крамоли и да се върнем там, където ни е мястото", посочи Радев. "В Босна и Херцеговина гледат на България като на един силен и достоен член на НАТО и на Европейския съюз – страна с демокрация, развита икономика и социално устройство. Те гледат към нас с надежда – да подкрепяме, да помагаме, да водим", отбеляза президентът. 

Той припомни, че България е първата страна, признала независимостта на Босна и Херцеговина през 1992 г. 

"Въпросъ

До средата на 2026 г. летище София ще разполага с площадка за авиационна фотография. Това обяви на среща с авиофотографската (спотърска) общност Хесус Кабайеро, главен изпълнителен директор на СОФ Кънект - оператор на летище София. Площадката е част от проект за фотоволтаичен парк на летището, чието проектиране е в ход, отбеляза за той.

Днес на летище София се провежда Ден на отворените врати, на който спотъри и любители на авиацията могат да се докоснат до атмосферата на аеропорта. За тях е осигурен контролиран достъп до различни места на летището и летателното поле, с възможност да заснемат от близо излитащите и кацащите самолети, както и организацията на работа. 

Любителите на авиацията посетиха също противопожарната команда на летището, както и се запознаха как работи специалният автомобил, измерващ сцеплението и спирачните усилия на пистата. 

 

Общо четирима души са задържани по време на проведената днес специализирана полицейска операция във видинския квартал „Нов път“. Образувани са едно досъдебно производство и три предварителни проверки, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Видин. 

Припомняме, че операцията е за противодействие както на конвенционалната престъпност, така и срещу престъпления, свързани с купуването и продаването на гласове. В нея са участвали четири екипа на жандармерията, служители от видинското районно управление, от криминална, икономическа, охранителна и пътна полиция на областната дирекция, както и разследващи полицаи. На изградените три временни контролно-пропускателни пункта при входно-изходните точки на квартал „Нов път“ екипите са проверявали водачите на преминаващите моторни превозни средства. Паралелно са извършвали проверки на частни адреси, обществени

Изложба живопис на смолянската художничка Росица Палийска бе открита тази вечер в зала "Петър Стайков" в Клуба на дейците на културата в Смолян. Изложбата на Росица Палийска е своеобразна илюстрация на метафорите на поети и писатели, че Родопите са магична планина, каза при откриването актрисата Миряна Найденова. Пейзажите и творбите на Палийска са изригване на цветове, на красота и светлина, каза още актрисата. 

В изложбата са събрани платна на художничката, създадени в 10-годишен период, а част от картините не са показвани досега.

Авторката на творбите каза, че картините разкриват Родопите в цялата им необятна палитра, от дълбоко синьо до облачно пурпурно. Родопите са моето вдъхновение, каза Палийска. Тя е завършила Художествената академия със специалност „Стенопис“. Нейни стенописи могат да се видят в обществени сгради в Смолян и с. Момчиловци, к

Плевен е сред десетте български града, които се включват в глобалната инициатива Walk For Freedom - Поход за свобода. Той се организира от фондация „Кампания А21“ и ще се състои на 19 октомври. Това съобщи секретарят на Местната комисия за борба с трафика на хора (МКБТХ) Иванка Ватева. 

Градът участва за трети път в глобалната инициатива.

Походът е посветен на Европейския ден за борба с трафика на хора, който се отбелязва на 18 октомври. 

Той има за цел да насочи общественото и медийното внимание към проблема със съвременното робство, както се нарича трафикът на хора, към мащабите на търговията с човешки съдби. Това е нетрадиционен начин за превенция и повишаване информираността на обществото, подчерта Ватева. 

Участниците в шествието ще са облечени в черни тениски и ще се движат в колона по един, мълчаливо. В Плевен маршрутът е

Началникът на сектор “Пътна полиция“ при Областната дирекция на МВР в Бургас главен комисар Пламен Николов отправи апел към шофьорите да бъдат особено внимателни, преминавайки в близост до детски площадки, учебни заведения и паркове. 

"Нашият апел към шофьорите е да шофират с повишено внимание в зоните, в които има повече деца. В повечето случаи те се движат на групи и неусетно вървят по платното за движение, с което създават опасност от възникването на инциденти. Водачите трябва да имат готовност да спрат във всеки един момент, тъй като децата изненадващо сменят посоката си", каза Николов. 

Повече от 430 са съставените актове на водачи за изминалата седмица. Над 2300 са издадените фишове за нарушения на правилника за движение по пътищата. 246 са електронните фишове за неспазване на ограниченията за скорост. През изминалата седмица в Бургаско от движение са били спрени 20 моторни превозни средства. За периода новите регистрации в Контрол на автомобилния трафик – Бургас са над 2500. 

За съжаление Българското национално радио (БНР) не успява да направи реформите, с които да стигне до младата и активна аудитория. Това каза пред членовете на Съвета за електронни медии (СЕМ) Ива Дойчинова-Димитрова, която е сред кандидатите за генерален директор на общественото радио.

„Сред активната аудитория 25-54-годишните, в случая – градска, БНР е на предпоследно място с всичките си 11 програми. Това говори, че то не успява да достигне до активната аудитория. То е радио на малките населени места, на една по-почтена възрастова категория, която аз безкрайно уважавам, защото ако някой е страстен слушател на „Хоризонт“, това е майка ми“, каза Дойчинова по време на изслушването.

Тя цитира проучване, според което в групата на 18-34 годишните аудиторният дял отива на 5,67 процента. Това наистина означава, че Българското национално радио изпуск

България за първи път е домакин на Европейския конгрес по неврохирургия. Това съобщиха от Българското дружество по неврохирургия. Откриването на конгреса ще бъде тази вечер в НДК. Официален гост на събитието ще бъде председателят на Народното събрание Рая Назарян, която ще отправи своето приветствие към гостите и делегатите на форума. В конгреса, който ще продължи до 17 октомври, ще участват над 1600 медицински специалисти от целия свят.

Президент на конгреса на Европейската асоциация на неврохирургичните дружества е проф. Николай Габровски, който е и председател на Българското дружество по неврохирургия. Мотото на конгреса тази година е „Иновации. Образование. Лидерство“. В програмата на форума са предвидени десетки сесии, посветени на технологичния напредък, на иновативните методи на лечение, на нови, оригинални изследвания на мозъка и нервната система. 

Над 80 автомобила и 96 души са проверени от полицаи от районното управление в Самоков до днес следобед. При инспекциите са констатирани около 30 нарушения от сутринта, съобщи пред журналисти началникът на група „Криминална полиция“ в РУ – Самоков Станислав Станков. Той добави, че няма задържани и се работи по разкриване на текущи нарушения. През днешния ден на територията на София област се провежда специализирана полицейска операция  предимно срещу престъпленията против политическите права на гражданите

По думите на Станков целта на операцията е осигуряване на реда, спокойствието и сигурността на гражданите, противодействие на миграционния натиск, спазване на Закона за движение по пътищата и гарантиране на сигурността на изборите на 27 октомври. 

Станков посочи още, че през днешния ден са съставени фишове, актове, проверени са осем заложни къ

Административният съд в Добрич (ДАС) остави без разглеждане жалба на областния управител на Добрич срещу решение на Общински съвет (ОбС) - Добричка от извънредно заседание, на което бе взето решение за провеждане на местен референдум. С определението си от днес съдът прекратява и насроченото открито заседание по казуса. Решението бе върнато от областния управител за ново разглеждане от ОбС, но съветниците не са се произнесли в законоустановения срок. Това пише в публикувано днес решение на Административен съд - Добрич. 

С посоченото решение на ОбС е одобрено предложението на кмета на община Добричка за провеждането на местен референдум на територията на община Добричка за отговор с „да“ или „не“ на въпроса „Против ли сте определяне на територии за изграждане на ветроенергийни източници на енергия в Община Добричка чрез разрешение за изменение

Шофьор на камион, турски гражданин, е бил ранен при спор със свой колега на паркинга преди Граничния контролно – пропускателен пункт „Капитан Андреево“, съобщиха от пресслужбата на Областната дирекция на МВР в Хасково.

За инцидента с мъжа, който е на 49 години, е получен сигнал в Районното управление в Свиленград. При извършената проверка на място от полицейските служители е установено, че пострадалият е с прободна рана в лявото бедро, нанесена му от колега и сънародник, на 52-годишна възраст, при кавга помежду им. По думите на пострадалия разправията е започнала, след като при маневра с камиона си той е засякъл на пътя другия водач. След инцидента нападателят го е изоставил и е преминал границата към Турция.

Пострадалият мъж е прегледан в спешното отделение на свиленградската болница и е освободен за домашно лечение. По случая е образувано досъдебно пр

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Д-р Вилхелм Елисеев и д-р Пламена Вълчева бяха наградени от регионалната колегия на Българския лекарски съюз във Видин
Д-р Вилхелм Елисеев и д-р Пламена Вълчева бяха наградени от регионалната колегия на Българския лекарски съюз (БЛС) във Видин. Поводът е отбелязването на Деня на св. Иван Рилски и н ...
В Търговище започва мащабен ремонт на спортната зала „Иван Ангелов“
В Търговище започва мащабен ремонт на спортната зала „Иван Ангелов“. Заложените в проекта дейности предвиждат цялостно обновяване на спортното съоръжение, което е строе ...
Добри са условията за туризъм по планините, съобщиха от Планинската спасителна служба на БЧК
Добри са условията за туризъм по планините, съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) на Българския Червен кръст (БЧК). Температурите са ниски – около 1-2 градуса, кат ...
Градски фестивал ще предложи вино от местни сортове на жителите и гостите на София днес и утре
Urban Wine Fest София 2024 започва днес в столичното Ларго. Градският винен фестивал е посветен на многообразието на местни сортове винено грозде, с които българските винари дават ...
С отдаване на воински почести в София ще бъдат отбелязани 80 години от първото сражение на Парашутната дружина
С отдаване на воински почести и поднасяне на венци и цветя пред Паметника на парашутиста в София ще бъде отбелязан Денят на военния парашутист, съобщиха от пресцентъра на Министерс ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
През нощта ще бъде ясно, в Източна България ще духа слаб вятър от изток-североизток, на запад ще е почти тихо, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). ...
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Първото застудяване тази есен вече е факт, съобщи дежурният в метеорологичната станция на връх Рожен. Най-ниската температура е измерена в Чепеларе – минус 4 градуса, а на Р ...
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Втора ферма със заразени с шарка овце е констатирана в рамките на два дни в хасковското село Узунджово, съобщиха на официалната си страница от Българската агенция по безопасност на ...
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете, съобщиха от общинския пресцентър. Услугата е част от стремежа на общината да насърч ...
Митничари задържаха 100 000 къса контрабандни цигари в турски камион на "Капитан Андреево"
Митническите служители на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Капитан Андреево" откриха и задържаха 100 000 къса (5000 кутии) контрабандни цигари при проверка на товаре ...
Тикер в 11:45 ч.
През нощта ще бъде ясно, в Източна България ще духа слаб вятър от изток-североиз ...
Начало Местен фокус
7418
България

Шофьорите в Бургаска област стават все по-дисциплинирани, отчете Областната дирекция на МВР

Шофьорите в Бургаско стават все по-дисциплинирани на фона на завишения контрол от страна на пътна полиция.Това посочиха от Областната дирекция на МВР в Бургас по време на брифинг, на който бяха отчетени резултатите от проверките по пътищата в областта през изминалата седмица.

| 14 Октомври 2024, 16:10 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Шофьорите в Бургаска област стават все по-дисциплинирани, отчете Областната дирекция на МВР
Шофьорите в Бургаска област стават все по-дисциплинирани, отчете Областната дирекция на МВР
Снимка © БТА

Шофьорите в Бургаско стават все по-дисциплинирани на фона на завишения контрол от страна на пътна полиция. Това посочиха от Областната дирекция на МВР в Бургас по време на брифинг, на който бяха отчетени резултатите от проверките по пътищата в областта през изминалата седмица. Седем са регистрираните пътно-транспортни произшествия за последните седем дни. Пострадали са седем души, а един човек е загинал. 

Час по-скоро България трябва да възстанови водещата си роля на Балканите. Не да реагираме, не да следваме общи политики, а да ги генерираме. Това заяви държавният глава Румен Радев, след като положи венец на паметна плоча в Сараево, символ на приятелството между България и Босна и Херцеговина.

"Крайно време е да извадим главите си от пясъка, да престанем да се занимаваме с нашите вътрешни семейни и провинциални крамоли и да се върнем там, където ни е мястото", посочи Радев. "В Босна и Херцеговина гледат на България като на един силен и достоен член на НАТО и на Европейския съюз – страна с демокрация, развита икономика и социално устройство. Те гледат към нас с надежда – да подкрепяме, да помагаме, да водим", отбеляза президентът. 

Той припомни, че България е първата страна, признала независимостта на Босна и Херцеговина през 1992 г. 

"Въпросъ

До средата на 2026 г. летище София ще разполага с площадка за авиационна фотография. Това обяви на среща с авиофотографската (спотърска) общност Хесус Кабайеро, главен изпълнителен директор на СОФ Кънект - оператор на летище София. Площадката е част от проект за фотоволтаичен парк на летището, чието проектиране е в ход, отбеляза за той.

Днес на летище София се провежда Ден на отворените врати, на който спотъри и любители на авиацията могат да се докоснат до атмосферата на аеропорта. За тях е осигурен контролиран достъп до различни места на летището и летателното поле, с възможност да заснемат от близо излитащите и кацащите самолети, както и организацията на работа. 

Любителите на авиацията посетиха също противопожарната команда на летището, както и се запознаха как работи специалният автомобил, измерващ сцеплението и спирачните усилия на пистата. 

 

Общо четирима души са задържани по време на проведената днес специализирана полицейска операция във видинския квартал „Нов път“. Образувани са едно досъдебно производство и три предварителни проверки, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Видин. 

Припомняме, че операцията е за противодействие както на конвенционалната престъпност, така и срещу престъпления, свързани с купуването и продаването на гласове. В нея са участвали четири екипа на жандармерията, служители от видинското районно управление, от криминална, икономическа, охранителна и пътна полиция на областната дирекция, както и разследващи полицаи. На изградените три временни контролно-пропускателни пункта при входно-изходните точки на квартал „Нов път“ екипите са проверявали водачите на преминаващите моторни превозни средства. Паралелно са извършвали проверки на частни адреси, обществени

Изложба живопис на смолянската художничка Росица Палийска бе открита тази вечер в зала "Петър Стайков" в Клуба на дейците на културата в Смолян. Изложбата на Росица Палийска е своеобразна илюстрация на метафорите на поети и писатели, че Родопите са магична планина, каза при откриването актрисата Миряна Найденова. Пейзажите и творбите на Палийска са изригване на цветове, на красота и светлина, каза още актрисата. 

В изложбата са събрани платна на художничката, създадени в 10-годишен период, а част от картините не са показвани досега.

Авторката на творбите каза, че картините разкриват Родопите в цялата им необятна палитра, от дълбоко синьо до облачно пурпурно. Родопите са моето вдъхновение, каза Палийска. Тя е завършила Художествената академия със специалност „Стенопис“. Нейни стенописи могат да се видят в обществени сгради в Смолян и с. Момчиловци, к

Плевен е сред десетте български града, които се включват в глобалната инициатива Walk For Freedom - Поход за свобода. Той се организира от фондация „Кампания А21“ и ще се състои на 19 октомври. Това съобщи секретарят на Местната комисия за борба с трафика на хора (МКБТХ) Иванка Ватева. 

Градът участва за трети път в глобалната инициатива.

Походът е посветен на Европейския ден за борба с трафика на хора, който се отбелязва на 18 октомври. 

Той има за цел да насочи общественото и медийното внимание към проблема със съвременното робство, както се нарича трафикът на хора, към мащабите на търговията с човешки съдби. Това е нетрадиционен начин за превенция и повишаване информираността на обществото, подчерта Ватева. 

Участниците в шествието ще са облечени в черни тениски и ще се движат в колона по един, мълчаливо. В Плевен маршрутът е

Началникът на сектор “Пътна полиция“ при Областната дирекция на МВР в Бургас главен комисар Пламен Николов отправи апел към шофьорите да бъдат особено внимателни, преминавайки в близост до детски площадки, учебни заведения и паркове. 

"Нашият апел към шофьорите е да шофират с повишено внимание в зоните, в които има повече деца. В повечето случаи те се движат на групи и неусетно вървят по платното за движение, с което създават опасност от възникването на инциденти. Водачите трябва да имат готовност да спрат във всеки един момент, тъй като децата изненадващо сменят посоката си", каза Николов. 

Повече от 430 са съставените актове на водачи за изминалата седмица. Над 2300 са издадените фишове за нарушения на правилника за движение по пътищата. 246 са електронните фишове за неспазване на ограниченията за скорост. През изминалата седмица в Бургаско от движение са били спрени 20 моторни превозни средства. За периода новите регистрации в Контрол на автомобилния трафик – Бургас са над 2500. 

За съжаление Българското национално радио (БНР) не успява да направи реформите, с които да стигне до младата и активна аудитория. Това каза пред членовете на Съвета за електронни медии (СЕМ) Ива Дойчинова-Димитрова, която е сред кандидатите за генерален директор на общественото радио.

„Сред активната аудитория 25-54-годишните, в случая – градска, БНР е на предпоследно място с всичките си 11 програми. Това говори, че то не успява да достигне до активната аудитория. То е радио на малките населени места, на една по-почтена възрастова категория, която аз безкрайно уважавам, защото ако някой е страстен слушател на „Хоризонт“, това е майка ми“, каза Дойчинова по време на изслушването.

Тя цитира проучване, според което в групата на 18-34 годишните аудиторният дял отива на 5,67 процента. Това наистина означава, че Българското национално радио изпуск

България за първи път е домакин на Европейския конгрес по неврохирургия. Това съобщиха от Българското дружество по неврохирургия. Откриването на конгреса ще бъде тази вечер в НДК. Официален гост на събитието ще бъде председателят на Народното събрание Рая Назарян, която ще отправи своето приветствие към гостите и делегатите на форума. В конгреса, който ще продължи до 17 октомври, ще участват над 1600 медицински специалисти от целия свят.

Президент на конгреса на Европейската асоциация на неврохирургичните дружества е проф. Николай Габровски, който е и председател на Българското дружество по неврохирургия. Мотото на конгреса тази година е „Иновации. Образование. Лидерство“. В програмата на форума са предвидени десетки сесии, посветени на технологичния напредък, на иновативните методи на лечение, на нови, оригинални изследвания на мозъка и нервната система. 

Над 80 автомобила и 96 души са проверени от полицаи от районното управление в Самоков до днес следобед. При инспекциите са констатирани около 30 нарушения от сутринта, съобщи пред журналисти началникът на група „Криминална полиция“ в РУ – Самоков Станислав Станков. Той добави, че няма задържани и се работи по разкриване на текущи нарушения. През днешния ден на територията на София област се провежда специализирана полицейска операция  предимно срещу престъпленията против политическите права на гражданите

По думите на Станков целта на операцията е осигуряване на реда, спокойствието и сигурността на гражданите, противодействие на миграционния натиск, спазване на Закона за движение по пътищата и гарантиране на сигурността на изборите на 27 октомври. 

Станков посочи още, че през днешния ден са съставени фишове, актове, проверени са осем заложни къ

Административният съд в Добрич (ДАС) остави без разглеждане жалба на областния управител на Добрич срещу решение на Общински съвет (ОбС) - Добричка от извънредно заседание, на което бе взето решение за провеждане на местен референдум. С определението си от днес съдът прекратява и насроченото открито заседание по казуса. Решението бе върнато от областния управител за ново разглеждане от ОбС, но съветниците не са се произнесли в законоустановения срок. Това пише в публикувано днес решение на Административен съд - Добрич. 

С посоченото решение на ОбС е одобрено предложението на кмета на община Добричка за провеждането на местен референдум на територията на община Добричка за отговор с „да“ или „не“ на въпроса „Против ли сте определяне на територии за изграждане на ветроенергийни източници на енергия в Община Добричка чрез разрешение за изменение

Шофьор на камион, турски гражданин, е бил ранен при спор със свой колега на паркинга преди Граничния контролно – пропускателен пункт „Капитан Андреево“, съобщиха от пресслужбата на Областната дирекция на МВР в Хасково.

За инцидента с мъжа, който е на 49 години, е получен сигнал в Районното управление в Свиленград. При извършената проверка на място от полицейските служители е установено, че пострадалият е с прободна рана в лявото бедро, нанесена му от колега и сънародник, на 52-годишна възраст, при кавга помежду им. По думите на пострадалия разправията е започнала, след като при маневра с камиона си той е засякъл на пътя другия водач. След инцидента нападателят го е изоставил и е преминал границата към Турция.

Пострадалият мъж е прегледан в спешното отделение на свиленградската болница и е освободен за домашно лечение. По случая е образувано досъдебно пр

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Д-р Вилхелм Елисеев и д-р Пламена Вълчева бяха наградени от регионалната колегия на Българския лекарски съюз във Видин
В Търговище започва мащабен ремонт на спортната зала „Иван Ангелов“
Добри са условията за туризъм по планините, съобщиха от Планинската спасителна служба на БЧК
Градски фестивал ще предложи вино от местни сортове на жителите и гостите на София днес и утре
С отдаване на воински почести в София ще бъдат отбелязани 80 години от първото сражение на Парашутната дружина
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Сфера
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
Контекст
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Местен фокус
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Контекст
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Контекст
Митничари задържаха 100 000 къса контрабандни цигари в турски камион на "Капитан Андреево"
На преден план
Д-р Вилхелм Елисеев и д-р Пламена Вълчева бяха наградени от регионалната колегия на Българския лекарски съюз във Видин
Основна линия
При операция на полицията в Монтанско за ден са разкрити 14 престъпления
На преден план
В Търговище започва мащабен ремонт на спортната зала „Иван Ангелов“
Основна линия
Как улична котка стана космонавт преди 61 години
Контекст
Военноморските сили получиха два нови автономни дистанционно управляеми подводни апарата по програма на Министерството на отбраната на САЩ
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.