Начало Основна линия Международният ден на белия бастун ще бъде отбелязан с Ден на отворените врати в Шумен
7360
България

Международният ден на белия бастун ще бъде отбелязан с Ден на отворените врати в Шумен

Международният ден на белия бастун 15 октомври ще бъде отбелязан от Центъра за социална рехабилитация и интеграция на лица със зрителни увреждания в Шумен с Ден на отворените врати, съобщи Миглена Пенкова, социален работник в центъра."След 13:00 часа в Центъра за социална рехабилитация и интеграция на всеки кръгъл час ще бъдат представени помощно-техническите средства, които използват незрящите хора, с основните обучителни моменти при нашата работа, свързани с ориентиране, мобилност и брайлова грамотност", добави Пенкова.

| 15 Октомври 2024, 10:32 ч.
Международният ден на белия бастун ще бъде отбелязан с Ден на отворените врати в Шумен
Международният ден на белия бастун ще бъде отбелязан с Ден на отворените врати в Шумен
Снимка © DFA

Международният ден на белия бастун 15 октомври ще бъде отбелязан от Центъра за социална рехабилитация и интеграция на лица със зрителни увреждания в Шумен с Ден на отворените врати, съобщи Миглена Пенкова, социален работник в центъра.

Рамково споразумение за взаимопомощ между общините и електроразпределителните дружества (ЕРП) подписаха по време на Годишната среща на местните власти в курортен комплекс "Албена" трите електроразпределителни дружества и Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ). 

С това споразумение ще утвърдим нашия диалог с ЕРП-тата. Разчитам действително на диалог и съдействие на ЕРП с всички кметове и общини, каза председателят на Управителния съвет на НСОРБ и кмет на Велико Търново Даниел Панов. 

Председателят на Управителния съвет на "Електроразпределение Север" Атанас Колев каза, че дружеството не е спирало да работи заедно с местната власт. "Надявам се с подписването на това споразумение да продължим да си партнираме, както и досега", каза още той. 

"Това споразумение е плод на много работа. Работа не по текстовете, а по-скоро по коорд

Община Вършец подреди есенен кът за снимки пред сградата на Туристическия информационен център в курортния град, съобщиха от местната администрация. 

Есенният кът потапя жителите и гостите на Вършец в красотата на есента с много багри, ръчно тъкани черги и килими, кестени, тикви, кратуни, които в миналото местните хора са използвали за наливане на вода, плетени кошници от върбови клонки, есенни цветя, слама, есенни плодове, сухи стръкове царевица и т.н. Есенният кът работи от 8:30 до 17:00 часа, като всеки желаещ ще може да си направи снимки с приятели и семейството в него безплатно. От общината призовават гражданите да не нарушават целостта на украсата в есенния кът и да проявяват добросъвестност.

От община Вършец заявиха , че всички подобни стъпки са насочени към привличане на повече туристи във Вършец и подобряване на жизнената среда на местните хора. Със същата

Смяната на външнополитическия курс на Аржентина след президентските избори в страната беше сред акцентите на кръгла маса на тема "Укрепване на сътрудничеството и взаимоотношенията на приятелство между България и Аржентина в контекста на съвременната геостратегическа ситуация", която се проведе в резиденцията на посланика на Аржентина в България.

Посланикът на Аржентина у нас Алехандро Зотнер Майер подчерта значението на сътрудничеството с отделните държави.

По отношение на политиката на страната, той отбеляза, че Аржентина се е ориентирала да бъде глобален партньор на Организацията на Северноатлантическия договор (НАТО), както и да се присъеди към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР). Също така отбеляза, че страната е избрала да не е част от БРИКС, както и да оказва помощ на Украйна и Израел.

Президентът на Атлантическия клуб в България С

В Ямбол започна днес кампания за събиране на опасни битови отпадъци. В мобилен пункт до сградата на Общината до 16:00 часа се приемат лекарства с изтекъл срок на годност, пестициди и различни видове препарати, живачни термометри и др.

От сутринта има желаещи, коментира служителката на пункта Марияна Тодорова. „Досега са предадени лекарства с изтекъл срок, препарати, бои, пестициди. Надяваме се да дойдат и още хора. Това са опасни отпадъци, които не трябва да се изхвърлят в контейнерите, ние ги вземаме и ги обезвреждаме“, допълни тя.

Пред пункта идват както граждани, така и служители на фирми. „За втори път предаваме тонер касети. Сега около 20 касети, а предният път много повече, защото бяха трупани с години. Тази инициатива е много добра“, коментира Радостина Атанасова, служител в строителна фирма.

Екоакцията за събиране на опасни отпадъ

Ограничава се движението в тръбата към Кулата в тунел "Железница" на автомагистрала (АМ) "Струма" от 97 км до 105 км от 8:00 ч. до 18:00 ч. днес за профилактика на осветлението. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

Трафикът в посока Кулата ще се пренасочва по обходен маршрут - през пътен възел "Благоевград-юг" при 97-ми км на АМ "Струма" автомобилите ще се пренасочват по път I-1 София – Кулата. 

Необходимо е шофьорите да се движат с повишено внимание и да следват стриктно пътната сигнализация, отбелязаха от АПИ. Оттам апелираха шофьорите да спазват правилата за движение и да не предприемат рискови изпреварвания, с които застрашават безопасността на всички останали пътуващи. Да не се използват аварийните ленти по автомагистралите за по-бързо придвижване при натоварен трафик, призоваха още от пътната агенция. По този начин се въз

Тя каза, че инициативата е ежегодна и целта е да бъде информирана обществеността за незрящите хора, да се акцентира върху техните потребности и тяхното безопасно придвижване в градската среда.

"След 13:00 часа в Центъра за социална рехабилитация и интеграция на всеки кръгъл час ще бъдат представени помощно-техническите средства, които използват незрящите хора, с основните обучителни моменти при нашата работа, свързани с ориентиране, мобилност и брайлова грамотност", добави Пенкова.

"Още в този момент е разположена експозиция с помощно-технически средства. В 13:00 ч. тя ще бъде официално открита и достъпна за обществеността, медиите и гостите, които искат да я разгледат", допълни социалният работник. Тя поясни, че капацитетът на Център за социална рехабилитация и интеграция на лица със зрителни увреждания в Шумен е 25 души, в момента има настанени 48 души, екипът, който работи с тях, е от пет души.

Васил Долапчиев от Съюза на слепите в България коментира, че осигуряването на достъп до архитектурна, транспортна и комуникационна среда е сред основните проблеми за хората със зрителни затруднения.

Денят на белия бастун се отбелязва от 1964 г. по инициатива на Националната федерация на слепите в САЩ, информира отдел „Справочна“ на . На 6 октомври 1964 г. в САЩ с резолюция на Конгреса, подписана от президента Линдън Джонсън, 15 октомври е обявен за Ден на белия бастун. С решение на Международната федерация на слепите от 1969 г. денят се отбелязва по целия свят с цел привличане на вниманието на международната общност към проблемите на хората с нарушено зрение.

Приключи специализираната полицейска операция в област Смолян, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. Акцията е за гарантиране на сигурността, опазване на обществения ред и предотвратяване на изборни нарушения и престъпления против политическите права на гражданите в периода на подготовка на изборите за Народно събрание на 27 октомври.

В хода на операцията са извършени проверки на 45 търговски обекта, заложни къщи и кредитни институции, за които съществува риск от свързани с изборния процес нарушения. Проверени са 34-ма души от активния криминален контингент, с цел превенция и осигуряване на обществения ред. Имало е превантивни беседи с шестима души, които могат да влияят на изборния процес, както и с 43-ма собственици на фирми със служители в йерархична зависимост, с цел предотвратяване на опити за т.нар. корпоративен вот. Съставени са 11 протокола за предупреж

Поради строително-монтажни работи затворена за движение на автомобили ще бъде ул. „Христо Смирненски“ в участъците от ул. „Васил Левски“ до ул. „Първи май“ и ул. „Страцин“ от ул. „Джиджовска“ до ул. „Първи май“ от 14.10.2024 г. Това се посочва в официалната фейсбук страница на община Своге. 

Промените в движението ще бъдат в действие за срок от 15 календарни дни. 

В съобщението се посочва, че участъците от двете улици се затварят във връзка с  изпълнение на строително-монтажните работи на обект: „Изграждане и рехабилитация на канализационната и водоснабдителна мрежа на град Своге“ - първи етап, “Рехабилитация на водоснабдителна мрежа на централна градска част на град Своге“, “Изграждане и рехабилитация на канализационната мрежа на централна градска част на

С близо 50 процента са повече местата за настаняване в област Хасково преди есенния сезон тази година в сравнение с периода на миналата година, съобщиха от отдел "Статистически изследвания - Хасково" на Териториално статистическо бюро - юг.

Според статистическите данни през месец август на 2024 година в областта са работили сто обекта с над десет легла. Хотелите, мотелите, къмпингите и хижите за краткосрочно настаняване разполагат с общо 1833 стаи с 3405 легла. В сравнение с миналата година легловата база е увеличена с 26 процента, сочат още данните.

Общият брой на реализираните нощувки е 26 972, или с 25,9 процента повече в сравнение със същия месец на предходната година, с 1,6 процентни пункта нараства и общата заетост на леглата.

От всички пренощували 62,4 процента са български граждани, а сред посетителите на местата за настаняване от чужбина най-много са реал

Почти 5000 участници и гости събра спортното състезание „Лозарски пътища“ в Чирпан, съобщиха от местната администрация. В състезанието се включиха над 1300 деца и младежи и 2000 участници в различните дисциплини, а организаторите съобщиха, че следващото издание ще бъде на 21, 22 и 23 септември идната година. 

„Благодаря на всички участници, посетители и спомоществуватели на състезанието „Лозарски пътища“, което цели да популяризира чрез спорт и култура отглеждането на лозя и производството на вино в общините Чирпан и Братя Даскалови“, каза кметът на Чирпан Ивайло Крачолов.

Инициативата на кмета е част от концепцията му за развитие на туризма в региона, посочиха от администрацията. По време на спортните състезания Крачолов изрази удовлетворението си, че „общинското ръководство намери нишата заедно с колоездачните клубове &bd

Подготвили сме нормативната база за начало на Подхода „Водено от общностите местно развитие“ и през настоящия програмен период, качен е за обществено обсъждане и полагаме усилия да започне час по скоро. За нас едни от най-важните проекти са инвестициите за населените места. Това каза на пленарна сесия от Годишната среща на местните власти в к.к. „Албена“ заместник-министърът на земеделието и храните д-р Лозана Василева. 

Тя посочи, че един от първите приеми, които ще започнат през този програмен период, е този по т.нар. „Общински мерки“. „Работим по нормативната уредба и критериите за подбор. Новото е, че ще има средства за всяка община. Разработихме справедлива методика, чрез която определихме справедлив бюджет за всяка една община. По този начин даваме възможност общините сами да приоритизират проектите си и да определят какво мо

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Главни прокурори обмислят всеобхватен инструмент за проследяване, блокиране и конфискация на активи, придобити по криминален път
В последните години се забелязва тенденция за повишаване на организираността при трафика на мигранти, контрабандата на наркотици, извършването на измами и други видове престъпления ...
Двама мъже са установени от полицията за ден в Русенско да шофират автомобили след употреба на наркотици
Двама мъже са установени от полицията за ден в Русенско да шофират автомобили след употреба на наркотици. Това съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Русе Даниела Малче ...
Трима души са обвинени за причинени телесни повреди след разследване на полицията в Самоков
Трима души са обвинени за причинени телесни повреди след разследване на полицията в Самоков, съобщиха от Областната дирекция на МВР – София.  Първите двама обвиняеми са ...
В Областната администрация в Хасково пристигнаха бюлетините и книжата за вота на 27 октомври
В Областната администрация в Хасково днес под полицейска охрана пристигнаха бюлетините, както и другите книжа, за парламентарния вот на 27 октомври. Получаваме 220 000 бюлетини при ...
Доставиха бюлетините за кметските избори в монтанското село Габровница
Доставени са 1000 броя бюлетини за местните избори за кмет в село Габровница, община Монтана, съобщи говорителят на Районна избирателна комисия Петко Петков. „Изборите се по ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, съобщи министър Атанас Илков
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, а образуваните досъдебни производства за престъпления против политическите права на гражданите са 70, показват данните, ...
Предстои последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния, съобщи генерал-майор Явор Матеев
От понеделник предстои да преминем последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния. Това съобщи пред журналисти генерал-майор Явор ...
Главни прокурори обмислят всеобхватен инструмент за проследяване, блокиране и конфискация на активи, придобити по криминален път
В последните години се забелязва тенденция за повишаване на организираността при трафика на мигранти, контрабандата на наркотици, извършването на измами и други видове престъпления ...
Двама мъже са установени от полицията за ден в Русенско да шофират автомобили след употреба на наркотици
Двама мъже са установени от полицията за ден в Русенско да шофират автомобили след употреба на наркотици. Това съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Русе Даниела Малче ...
Земеделският министър д-р Георги Тахов откри петия национален събор "Млечният път на България през вековете" в Луковит
Служебният министър на земеделието и храните д-р Георги Тахов откри петия национален събор "Млечният път на България през вековете" в Луковит. Основен организатор е Сдружение "Бълг ...
Тикер в 14:22 ч.
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, а образуваните досъд ...
Начало Основна линия
7360
България

Международният ден на белия бастун ще бъде отбелязан с Ден на отворените врати в Шумен

Международният ден на белия бастун 15 октомври ще бъде отбелязан от Центъра за социална рехабилитация и интеграция на лица със зрителни увреждания в Шумен с Ден на отворените врати, съобщи Миглена Пенкова, социален работник в центъра."След 13:00 часа в Центъра за социална рехабилитация и интеграция на всеки кръгъл час ще бъдат представени помощно-техническите средства, които използват незрящите хора, с основните обучителни моменти при нашата работа, свързани с ориентиране, мобилност и брайлова грамотност", добави Пенкова.

| 15 Октомври 2024, 10:32 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Международният ден на белия бастун ще бъде отбелязан с Ден на отворените врати в Шумен
Международният ден на белия бастун ще бъде отбелязан с Ден на отворените врати в Шумен
Снимка © DFA

Международният ден на белия бастун 15 октомври ще бъде отбелязан от Центъра за социална рехабилитация и интеграция на лица със зрителни увреждания в Шумен с Ден на отворените врати, съобщи Миглена Пенкова, социален работник в центъра.

Рамково споразумение за взаимопомощ между общините и електроразпределителните дружества (ЕРП) подписаха по време на Годишната среща на местните власти в курортен комплекс "Албена" трите електроразпределителни дружества и Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ). 

С това споразумение ще утвърдим нашия диалог с ЕРП-тата. Разчитам действително на диалог и съдействие на ЕРП с всички кметове и общини, каза председателят на Управителния съвет на НСОРБ и кмет на Велико Търново Даниел Панов. 

Председателят на Управителния съвет на "Електроразпределение Север" Атанас Колев каза, че дружеството не е спирало да работи заедно с местната власт. "Надявам се с подписването на това споразумение да продължим да си партнираме, както и досега", каза още той. 

"Това споразумение е плод на много работа. Работа не по текстовете, а по-скоро по коорд

Община Вършец подреди есенен кът за снимки пред сградата на Туристическия информационен център в курортния град, съобщиха от местната администрация. 

Есенният кът потапя жителите и гостите на Вършец в красотата на есента с много багри, ръчно тъкани черги и килими, кестени, тикви, кратуни, които в миналото местните хора са използвали за наливане на вода, плетени кошници от върбови клонки, есенни цветя, слама, есенни плодове, сухи стръкове царевица и т.н. Есенният кът работи от 8:30 до 17:00 часа, като всеки желаещ ще може да си направи снимки с приятели и семейството в него безплатно. От общината призовават гражданите да не нарушават целостта на украсата в есенния кът и да проявяват добросъвестност.

От община Вършец заявиха , че всички подобни стъпки са насочени към привличане на повече туристи във Вършец и подобряване на жизнената среда на местните хора. Със същата

Смяната на външнополитическия курс на Аржентина след президентските избори в страната беше сред акцентите на кръгла маса на тема "Укрепване на сътрудничеството и взаимоотношенията на приятелство между България и Аржентина в контекста на съвременната геостратегическа ситуация", която се проведе в резиденцията на посланика на Аржентина в България.

Посланикът на Аржентина у нас Алехандро Зотнер Майер подчерта значението на сътрудничеството с отделните държави.

По отношение на политиката на страната, той отбеляза, че Аржентина се е ориентирала да бъде глобален партньор на Организацията на Северноатлантическия договор (НАТО), както и да се присъеди към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР). Също така отбеляза, че страната е избрала да не е част от БРИКС, както и да оказва помощ на Украйна и Израел.

Президентът на Атлантическия клуб в България С

В Ямбол започна днес кампания за събиране на опасни битови отпадъци. В мобилен пункт до сградата на Общината до 16:00 часа се приемат лекарства с изтекъл срок на годност, пестициди и различни видове препарати, живачни термометри и др.

От сутринта има желаещи, коментира служителката на пункта Марияна Тодорова. „Досега са предадени лекарства с изтекъл срок, препарати, бои, пестициди. Надяваме се да дойдат и още хора. Това са опасни отпадъци, които не трябва да се изхвърлят в контейнерите, ние ги вземаме и ги обезвреждаме“, допълни тя.

Пред пункта идват както граждани, така и служители на фирми. „За втори път предаваме тонер касети. Сега около 20 касети, а предният път много повече, защото бяха трупани с години. Тази инициатива е много добра“, коментира Радостина Атанасова, служител в строителна фирма.

Екоакцията за събиране на опасни отпадъ

Ограничава се движението в тръбата към Кулата в тунел "Железница" на автомагистрала (АМ) "Струма" от 97 км до 105 км от 8:00 ч. до 18:00 ч. днес за профилактика на осветлението. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

Трафикът в посока Кулата ще се пренасочва по обходен маршрут - през пътен възел "Благоевград-юг" при 97-ми км на АМ "Струма" автомобилите ще се пренасочват по път I-1 София – Кулата. 

Необходимо е шофьорите да се движат с повишено внимание и да следват стриктно пътната сигнализация, отбелязаха от АПИ. Оттам апелираха шофьорите да спазват правилата за движение и да не предприемат рискови изпреварвания, с които застрашават безопасността на всички останали пътуващи. Да не се използват аварийните ленти по автомагистралите за по-бързо придвижване при натоварен трафик, призоваха още от пътната агенция. По този начин се въз

Тя каза, че инициативата е ежегодна и целта е да бъде информирана обществеността за незрящите хора, да се акцентира върху техните потребности и тяхното безопасно придвижване в градската среда.

"След 13:00 часа в Центъра за социална рехабилитация и интеграция на всеки кръгъл час ще бъдат представени помощно-техническите средства, които използват незрящите хора, с основните обучителни моменти при нашата работа, свързани с ориентиране, мобилност и брайлова грамотност", добави Пенкова.

"Още в този момент е разположена експозиция с помощно-технически средства. В 13:00 ч. тя ще бъде официално открита и достъпна за обществеността, медиите и гостите, които искат да я разгледат", допълни социалният работник. Тя поясни, че капацитетът на Център за социална рехабилитация и интеграция на лица със зрителни увреждания в Шумен е 25 души, в момента има настанени 48 души, екипът, който работи с тях, е от пет души.

Васил Долапчиев от Съюза на слепите в България коментира, че осигуряването на достъп до архитектурна, транспортна и комуникационна среда е сред основните проблеми за хората със зрителни затруднения.

Денят на белия бастун се отбелязва от 1964 г. по инициатива на Националната федерация на слепите в САЩ, информира отдел „Справочна“ на . На 6 октомври 1964 г. в САЩ с резолюция на Конгреса, подписана от президента Линдън Джонсън, 15 октомври е обявен за Ден на белия бастун. С решение на Международната федерация на слепите от 1969 г. денят се отбелязва по целия свят с цел привличане на вниманието на международната общност към проблемите на хората с нарушено зрение.

Приключи специализираната полицейска операция в област Смолян, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. Акцията е за гарантиране на сигурността, опазване на обществения ред и предотвратяване на изборни нарушения и престъпления против политическите права на гражданите в периода на подготовка на изборите за Народно събрание на 27 октомври.

В хода на операцията са извършени проверки на 45 търговски обекта, заложни къщи и кредитни институции, за които съществува риск от свързани с изборния процес нарушения. Проверени са 34-ма души от активния криминален контингент, с цел превенция и осигуряване на обществения ред. Имало е превантивни беседи с шестима души, които могат да влияят на изборния процес, както и с 43-ма собственици на фирми със служители в йерархична зависимост, с цел предотвратяване на опити за т.нар. корпоративен вот. Съставени са 11 протокола за предупреж

Поради строително-монтажни работи затворена за движение на автомобили ще бъде ул. „Христо Смирненски“ в участъците от ул. „Васил Левски“ до ул. „Първи май“ и ул. „Страцин“ от ул. „Джиджовска“ до ул. „Първи май“ от 14.10.2024 г. Това се посочва в официалната фейсбук страница на община Своге. 

Промените в движението ще бъдат в действие за срок от 15 календарни дни. 

В съобщението се посочва, че участъците от двете улици се затварят във връзка с  изпълнение на строително-монтажните работи на обект: „Изграждане и рехабилитация на канализационната и водоснабдителна мрежа на град Своге“ - първи етап, “Рехабилитация на водоснабдителна мрежа на централна градска част на град Своге“, “Изграждане и рехабилитация на канализационната мрежа на централна градска част на

С близо 50 процента са повече местата за настаняване в област Хасково преди есенния сезон тази година в сравнение с периода на миналата година, съобщиха от отдел "Статистически изследвания - Хасково" на Териториално статистическо бюро - юг.

Според статистическите данни през месец август на 2024 година в областта са работили сто обекта с над десет легла. Хотелите, мотелите, къмпингите и хижите за краткосрочно настаняване разполагат с общо 1833 стаи с 3405 легла. В сравнение с миналата година легловата база е увеличена с 26 процента, сочат още данните.

Общият брой на реализираните нощувки е 26 972, или с 25,9 процента повече в сравнение със същия месец на предходната година, с 1,6 процентни пункта нараства и общата заетост на леглата.

От всички пренощували 62,4 процента са български граждани, а сред посетителите на местата за настаняване от чужбина най-много са реал

Почти 5000 участници и гости събра спортното състезание „Лозарски пътища“ в Чирпан, съобщиха от местната администрация. В състезанието се включиха над 1300 деца и младежи и 2000 участници в различните дисциплини, а организаторите съобщиха, че следващото издание ще бъде на 21, 22 и 23 септември идната година. 

„Благодаря на всички участници, посетители и спомоществуватели на състезанието „Лозарски пътища“, което цели да популяризира чрез спорт и култура отглеждането на лозя и производството на вино в общините Чирпан и Братя Даскалови“, каза кметът на Чирпан Ивайло Крачолов.

Инициативата на кмета е част от концепцията му за развитие на туризма в региона, посочиха от администрацията. По време на спортните състезания Крачолов изрази удовлетворението си, че „общинското ръководство намери нишата заедно с колоездачните клубове &bd

Подготвили сме нормативната база за начало на Подхода „Водено от общностите местно развитие“ и през настоящия програмен период, качен е за обществено обсъждане и полагаме усилия да започне час по скоро. За нас едни от най-важните проекти са инвестициите за населените места. Това каза на пленарна сесия от Годишната среща на местните власти в к.к. „Албена“ заместник-министърът на земеделието и храните д-р Лозана Василева. 

Тя посочи, че един от първите приеми, които ще започнат през този програмен период, е този по т.нар. „Общински мерки“. „Работим по нормативната уредба и критериите за подбор. Новото е, че ще има средства за всяка община. Разработихме справедлива методика, чрез която определихме справедлив бюджет за всяка една община. По този начин даваме възможност общините сами да приоритизират проектите си и да определят какво мо

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Главни прокурори обмислят всеобхватен инструмент за проследяване, блокиране и конфискация на активи, придобити по криминален път
Двама мъже са установени от полицията за ден в Русенско да шофират автомобили след употреба на наркотици
Трима души са обвинени за причинени телесни повреди след разследване на полицията в Самоков
В Областната администрация в Хасково пристигнаха бюлетините и книжата за вота на 27 октомври
Доставиха бюлетините за кметските избори в монтанското село Габровница
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Контекст
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, съобщи министър Атанас Илков
Сфера
Предстои последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния, съобщи генерал-майор Явор Матеев
Основна линия
Главни прокурори обмислят всеобхватен инструмент за проследяване, блокиране и конфискация на активи, придобити по криминален път
Основна линия
Двама мъже са установени от полицията за ден в Русенско да шофират автомобили след употреба на наркотици
Местен фокус
Земеделският министър д-р Георги Тахов откри петия национален събор "Млечният път на България през вековете" в Луковит
Сфера
Седем млади лекари получиха грамоти от лекарската колегия във Видин
В детайли
Община Стара Загора ще си сътрудничи с технологичен стартъп в подкрепа на бизнеса и заетостта на хората от региона
Основна линия
Трима души са обвинени за причинени телесни повреди след разследване на полицията в Самоков
В детайли
Присъствените обучения на членовете на секционни избирателни комисии в област Ямбол започват идната седмица
Местен фокус
Предстои последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния, каза ген.-м. Явор Матеев
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.