Начало Контекст Загубите на вода са огромни, включително и на места с изпълнени водни цикли, каза министърът на околната среда и водите Петър Димитров
7018
България

Загубите на вода са огромни, включително и на места с изпълнени водни цикли, каза министърът на околната среда и водите Петър Димитров

В много случаи общини, които в продължение на години страдат от безводие, не правят достатъчно, за да разрешат проблемите с липсата на вода. Това каза пред журналисти в Бургас министърът на околната среда и водите Петър Димитров.Той посочи като пример държавната програма за финансиране на общински проекти за периода 2024 – 2026 г., към която почти липсват подадени проекти, свързани с водоснабдяването и канализацията.

| 15 Октомври 2024, 11:06 ч.
Загубите на вода са огромни, включително и на места с изпълнени водни цикли, каза министърът на околната среда и водите Петър Димитров
Загубите на вода са огромни, включително и на места с изпълнени водни цикли, каза министърът на околната среда и водите Петър Димитров
Снимка © БТА

В много случаи общини, които в продължение на години страдат от безводие, не правят достатъчно, за да разрешат проблемите с липсата на вода. Това каза пред журналисти в Бургас министърът на околната среда и водите Петър Димитров. Той посочи като пример държавната програма за финансиране на общински проекти за периода 2024 – 2026 г., към която почти липсват подадени проекти, свързани с водоснабдяването и канализацията. 

В Стара Загора ще се състои тазгодишният избор за млад омбудсман на Млада Загора, пише в програмата за предстоящите събития, публикувана на официалната страница на местната администрация. Победителят ще бъде шестият млад омбудсман на Млада Загора с мандат 2024/2025 година. Надпреварата се очаква в зала „П. Р. Славейков“. 

Ще участват общо девет двойки кандидати за млад обществен посредник и негов заместник.

Инициативата, организирана от омбудсмана на Стара Загора Иванка Сотирова в партньорство с община Стара Загора, цели да насърчи младежкото самоуправление в града, както и участието на младите хора в обществения живот.  

Младият омбудсман на Млада Загора и неговият заместник се избират сред учениците от 10-и и 11-и клас от различни старозагорски училища, а мандатът им е едногодишен. Подборът се осъществява от седемчленна комисия. Изборът ще

Кметът на Шумен проф. Христо Христов заяви , че Община Шумен е спечелила с много труд и с усилия, насочени към различните сфери на дейността на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ), наградата „Принос в местното самоуправление 2024“. Тези усилия на представителите на общинската администрация бяха оценени както от Управителния съвет, така и от председателя и изпълнителния директор на НСОРБ, отбеляза проф. Христов.

"Искам от сърце да благодаря на всички служители на общинска администрация в Шумен за положените усилия, тъй като благодарение на тях ние комплексно заслужихме и бяхме удостоени с тази голяма награда", добави кметът на Шумен.

Той подчерта, че наградата показва, че посоката в която се движи общинска администрация изцяло съответства на приоритетите на НСОРБ. "Ние се явяваме като водеща община, която дава пример за подражание н

Местната инициативна група "Добричка" (МИГ) отвори трети прием по процедура BG06RDNP001-19.641 - МИГ Добричка подмярка 19.2-4.1 "Инвестиции в земеделски стопанства" от Стратегията си за Водено от общностите местно развитие, съобщават от Областен информационен център – Добрич (ОИЦ). Целта на процедурата е модернизиране на земеделските стопанства, въвеждане на нови процеси и технологии, опазване на компонентите на околната среда, и др. Общият бюджет на подмярката е 361 826,54 лв., осигурени от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г., допълват от ОИЦ. 

С проектни предложения могат да кандидатстват регистрирани земеделски стопани, чието стопанство е със стандартен производствен обем над 8000 евро (Приложение 2 "Таблица СПО" към Условията за кандидатстване). За юридическите лица има изискване да са регистрирани по Търговския закон, Закона за кооперациите, З

Разградската фирма „Биовет - клон Разград“ е сред петте фирми, които получиха приза „Общински  инвеститор“ за 2024 г., информираха от общинската администрация. Наградите бяха връчени в първия ден на Годишната среща на местните власти, която се организира от Националното сдружение на общините в България (НСОРБ) и се състои всяка година в курорта „Албена“.

Кметът на Троян и заместник-председател на НСОРБ Донка Михайлова връчи приза на управителят на „Биовет-клон Разград“ Теменуга Газдова.

По време на годишната среща на местните власти се връчват и награди за принос в местното самоуправление и партньор на общините. Като представители на Община Разград в срещата участваха кметът Добрин Добрев и заместник-кметовете Полина Иванова, Зорница Евгениева и Елка Неделчева, посочиха от администрацията.

Номинациите се правят

Край пловдивския квартал "Прослав" е възникнал пожар в незаконно сметище. Горят строителни отпадъци на обща площ от 3-4 декара, съобщиха от Областна администрация - Пловдив. По данни на началника на Аварийно-спасителния отряд към Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (РДПБЗН) - Пловдив гл. инспектор Димитър Бришимов, който е на място, огънят е ограничен и се прави всичко възможно за бързото потушаване на пожара.

Замерванията на пожарната не отчитат вредни вещества във въздуха в околните населени места. Вятърът е силен, духа на запад и в близките села в тази посока може да се усети миризма на дим, но няма опасност за хората. Огънят е локализиран, но на места тлеят огнища, коментира инспектор Бришимов.

Припомняме, че на 12 октомври през нощта гореше депото за битови отпадъци край село Цалапица. 

“Учудват ме местните властите, които имат дългогодишни проблеми, свързани с водите, но не участват по програми за обновяване на инфраструктурата. Нужно е по-отговорно отношение от тяхна страна. Има огромен проблем с безводието в страната. Проблемът не засяга само малките населени места“, каза Димитров. Той добави, че в Перник например загубите на вода надхвърлят 80 на сто, градът често се сблъсква с режим на водата, но действия не са предприети. 

“Проблемът с безводието е много сериозен. През последните четири години положението е тревожно. По данни на Българската академия на науките изминалият месец юни е бил най-топлият, откакто се води статистика. В същото време притокът намалява, особено в Дунавския басейн. Няма една причина и няма лесно решение. Причините са много – изменението на климата, сушата, от което намаляват подпочвените води, а това води до други проблеми. Разбира се сред причините е и ниската ефективност на водопреносните ни системи. Загубите на вода са огромни, включително и на места с изпълнени водни цикли. За щастие в много общини вече виждаме резултатите от инвестициите. Враца например успя да намали загубите значително“, каза още министърът на околната среда и водите. 

Петър Димитров пристигна в Бургас, за да участва в конференцията “От извора на Дунав до Черно море – здравословна вода и здравословен живот“, организирана от Европейската комисия и Министерството на околната среда и водите. Домакин на събитието е Бургаският свободен университет. Форумът беше открит от ректора на висшето училище проф. Милен Балтов. Сред участниците са и представителят на България в Мисията за океаните и водите на Европейския съюз Ивелина Василева, областният управител на област Бургас Мария Нейкова, представители на държавни институции и неправителствени организации. 

Общо четирима души са задържани по време на проведената днес специализирана полицейска операция във видинския квартал „Нов път“. Образувани са едно досъдебно производство и три предварителни проверки, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Видин. 

Припомняме, че операцията е за противодействие както на конвенционалната престъпност, така и срещу престъпления, свързани с купуването и продаването на гласове. В нея са участвали четири екипа на жандармерията, служители от видинското районно управление, от криминална, икономическа, охранителна и пътна полиция на областната дирекция, както и разследващи полицаи. На изградените три временни контролно-пропускателни пункта при входно-изходните точки на квартал „Нов път“ екипите са проверявали водачите на преминаващите моторни превозни средства. Паралелно са извършвали проверки на частни адреси, обществени

Общинският съвет в Дряново ще удостои на тържествено знание днес шестима души със званието "почетен гражданин". Това съобщиха от Общинския съвет на своя уебсайт. 

Заседанието ще е от 16:00 часа и ще е на открито пред паметника "Майка България" до Община Дряново, а при лоши метеорологични условия - в Ритуалната зала на Общината.

„Почетен гражданин на Дряново“ ще бъде присъдено на Маргрета Григорова, инж. Веселин Кръстев, Антон Антонов, Дончо Донев, посмъртно да д-р Тодор Тодоров и д-р Тодор Бахчеванов.

Почетен медал за принос в развитието на образованието ще бъде връчен на Пенка Дървеникова, а почетни грамоти ще бъдат присъдени на Виржиния Дачева, Ралица Игнатова-Киселкова, Валентина Начева, отново за принос в развитието на образованието. 

В рамките на националната полицейска операция от началото на октомври във Варненско са задържани 30 души, като действията за установяване на съпричастността им към престъпления, включително и свързани с изборните права на гражданите, продължават. Това каза на брифинг пред медиите днес главен инспектор Драгостин Тодоров от отдел „Охранителна полиция“ в Областната дирекция на МВР във Варна.

По време на днешната операция са получени седем сигнала за купуване и продаване на гласове, но към момента няма задържани. Сигналите са за селата Венелин, Камен дял и Горен чифлик. Проверени са 12 места, за които има информация за търговия с гласове, каза още Тодоров. До момента са образувани четири досъдебни производства. В отговор на въпрос има ли открити списъци с имена на хора с ЕГН и пари той посочи, че на този етап не могат да предоставят тази информация.

При операция

По-слаба е реколтата от кестени тази година. Качеството им също е по-лошо. Това каза Ана Костадинова, жител на село Коларово. Тя и семейството й често събират кестени от планина Беласица. Там се намират най-обширните кестенови гори не само в България, но и на Балканския полуостров. 

По думите й кестеновите дървета са с много по-малко плод, който е дребен. По-големи кестени се намират само ако дърветата са близо до вода, добави Ана Костадинова. Според нея причина за недобрата реколта е продължителната суша и високите температури през лятото. 

Кестеновият плод е полезен за сърцето и кожата. Ядката на кестена се отличава със специфичен сладък и нишестен вкус. Тя е богата на витамини, протеини, минерали и мазнини. Кестенът е полезен за сърцето, храносмилателната система и за кожата. 

"Кестените могат да се хапват от малки и големи, стига да нямат алерг

При пътен инцидент в Плевен е пострадал 31-годишен водач на електрическа тротинетка, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция (ОД) на МВР в Плевен.

Мъжът е блъснат вчера от автомобил на улица „България“, който е правил обратен завой. Водачите са тествани за употреба на алкохол и наркотични вещества, пробите им са отрицателни, уточняват от полицията.

Пострадалият водач на електрическа тротинетка е транспортиран в болница, където е диагностициран с фрактура на таз, без опасност за живота. Местопроизшествието е посетено от полицейски служители. Извършен е оглед. Уведомена е прокуратурата и е образувано досъдебно производство, добавят от ОДМВР в Плевен.

Община Плевен планира да започне информационна кампания в училищата в града сред децата на възраст между 12 и 17 години за техните права и задължения като водачи на електрически тротинетки. Очаква се

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Започва изпълнението на втората фаза от проекта за подобряване на качеството на въздуха в Община Пловдив
Започва изпълнението на фаза 2 от проекта за подобряване на качеството на атмосферния въздух в Община Пловдив чрез намаляване на емисиите от фини прахови частици от битовото отопле ...
При операция на полицията в Монтанско за ден са разкрити 14 престъпления
Специализирана операция за предотвратяване на престъпления, свързани с политическите права на гражданите, както и за противодействие на конвенционалната престъпност, бе проведена в ...
Как улична котка стана космонавт преди 61 години
Как улична котка стана космонавт и какъв принос имат към научните изследвания животните, пътували в Космоса, разказа доц. д-р Симеон Асеновски, заместник-директор на Института за к ...
Екипите на пожарната са реагирали на 98 сигнала за произшествия през изминалото денонощие
Екипите на пожарната са реагирали на 98 сигнала за произшествия през изминалото денонощие. Това съобщиха на сайта си от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на насел ...
Интензивно е движението за товарни автомобили на някои от граничните пунктове с Румъния
Интензивно е движението за товарни автомобили на някои от граничните пунктове с Румъния. Това съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“ (ГДГП) на сайта си. Информа ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Започва изпълнението на втората фаза от проекта за подобряване на качеството на въздуха в Община Пловдив
Започва изпълнението на фаза 2 от проекта за подобряване на качеството на атмосферния въздух в Община Пловдив чрез намаляване на емисиите от фини прахови частици от битовото отопле ...
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
През нощта ще бъде ясно, в Източна България ще духа слаб вятър от изток-североизток, на запад ще е почти тихо, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). ...
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Първото застудяване тази есен вече е факт, съобщи дежурният в метеорологичната станция на връх Рожен. Най-ниската температура е измерена в Чепеларе – минус 4 градуса, а на Р ...
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Втора ферма със заразени с шарка овце е констатирана в рамките на два дни в хасковското село Узунджово, съобщиха на официалната си страница от Българската агенция по безопасност на ...
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете, съобщиха от общинския пресцентър. Услугата е част от стремежа на общината да насърч ...
Тикер в 11:54 ч.
Започва изпълнението на фаза 2 от проекта за подобряване на качеството на атмосф ...
Начало Контекст
7018
България

Загубите на вода са огромни, включително и на места с изпълнени водни цикли, каза министърът на околната среда и водите Петър Димитров

В много случаи общини, които в продължение на години страдат от безводие, не правят достатъчно, за да разрешат проблемите с липсата на вода. Това каза пред журналисти в Бургас министърът на околната среда и водите Петър Димитров.Той посочи като пример държавната програма за финансиране на общински проекти за периода 2024 – 2026 г., към която почти липсват подадени проекти, свързани с водоснабдяването и канализацията.

| 15 Октомври 2024, 11:06 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Загубите на вода са огромни, включително и на места с изпълнени водни цикли, каза министърът на околната среда и водите Петър Димитров
Загубите на вода са огромни, включително и на места с изпълнени водни цикли, каза министърът на околната среда и водите Петър Димитров
Снимка © БТА

В много случаи общини, които в продължение на години страдат от безводие, не правят достатъчно, за да разрешат проблемите с липсата на вода. Това каза пред журналисти в Бургас министърът на околната среда и водите Петър Димитров. Той посочи като пример държавната програма за финансиране на общински проекти за периода 2024 – 2026 г., към която почти липсват подадени проекти, свързани с водоснабдяването и канализацията. 

В Стара Загора ще се състои тазгодишният избор за млад омбудсман на Млада Загора, пише в програмата за предстоящите събития, публикувана на официалната страница на местната администрация. Победителят ще бъде шестият млад омбудсман на Млада Загора с мандат 2024/2025 година. Надпреварата се очаква в зала „П. Р. Славейков“. 

Ще участват общо девет двойки кандидати за млад обществен посредник и негов заместник.

Инициативата, организирана от омбудсмана на Стара Загора Иванка Сотирова в партньорство с община Стара Загора, цели да насърчи младежкото самоуправление в града, както и участието на младите хора в обществения живот.  

Младият омбудсман на Млада Загора и неговият заместник се избират сред учениците от 10-и и 11-и клас от различни старозагорски училища, а мандатът им е едногодишен. Подборът се осъществява от седемчленна комисия. Изборът ще

Кметът на Шумен проф. Христо Христов заяви , че Община Шумен е спечелила с много труд и с усилия, насочени към различните сфери на дейността на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ), наградата „Принос в местното самоуправление 2024“. Тези усилия на представителите на общинската администрация бяха оценени както от Управителния съвет, така и от председателя и изпълнителния директор на НСОРБ, отбеляза проф. Христов.

"Искам от сърце да благодаря на всички служители на общинска администрация в Шумен за положените усилия, тъй като благодарение на тях ние комплексно заслужихме и бяхме удостоени с тази голяма награда", добави кметът на Шумен.

Той подчерта, че наградата показва, че посоката в която се движи общинска администрация изцяло съответства на приоритетите на НСОРБ. "Ние се явяваме като водеща община, която дава пример за подражание н

Местната инициативна група "Добричка" (МИГ) отвори трети прием по процедура BG06RDNP001-19.641 - МИГ Добричка подмярка 19.2-4.1 "Инвестиции в земеделски стопанства" от Стратегията си за Водено от общностите местно развитие, съобщават от Областен информационен център – Добрич (ОИЦ). Целта на процедурата е модернизиране на земеделските стопанства, въвеждане на нови процеси и технологии, опазване на компонентите на околната среда, и др. Общият бюджет на подмярката е 361 826,54 лв., осигурени от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г., допълват от ОИЦ. 

С проектни предложения могат да кандидатстват регистрирани земеделски стопани, чието стопанство е със стандартен производствен обем над 8000 евро (Приложение 2 "Таблица СПО" към Условията за кандидатстване). За юридическите лица има изискване да са регистрирани по Търговския закон, Закона за кооперациите, З

Разградската фирма „Биовет - клон Разград“ е сред петте фирми, които получиха приза „Общински  инвеститор“ за 2024 г., информираха от общинската администрация. Наградите бяха връчени в първия ден на Годишната среща на местните власти, която се организира от Националното сдружение на общините в България (НСОРБ) и се състои всяка година в курорта „Албена“.

Кметът на Троян и заместник-председател на НСОРБ Донка Михайлова връчи приза на управителят на „Биовет-клон Разград“ Теменуга Газдова.

По време на годишната среща на местните власти се връчват и награди за принос в местното самоуправление и партньор на общините. Като представители на Община Разград в срещата участваха кметът Добрин Добрев и заместник-кметовете Полина Иванова, Зорница Евгениева и Елка Неделчева, посочиха от администрацията.

Номинациите се правят

Край пловдивския квартал "Прослав" е възникнал пожар в незаконно сметище. Горят строителни отпадъци на обща площ от 3-4 декара, съобщиха от Областна администрация - Пловдив. По данни на началника на Аварийно-спасителния отряд към Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (РДПБЗН) - Пловдив гл. инспектор Димитър Бришимов, който е на място, огънят е ограничен и се прави всичко възможно за бързото потушаване на пожара.

Замерванията на пожарната не отчитат вредни вещества във въздуха в околните населени места. Вятърът е силен, духа на запад и в близките села в тази посока може да се усети миризма на дим, но няма опасност за хората. Огънят е локализиран, но на места тлеят огнища, коментира инспектор Бришимов.

Припомняме, че на 12 октомври през нощта гореше депото за битови отпадъци край село Цалапица. 

“Учудват ме местните властите, които имат дългогодишни проблеми, свързани с водите, но не участват по програми за обновяване на инфраструктурата. Нужно е по-отговорно отношение от тяхна страна. Има огромен проблем с безводието в страната. Проблемът не засяга само малките населени места“, каза Димитров. Той добави, че в Перник например загубите на вода надхвърлят 80 на сто, градът често се сблъсква с режим на водата, но действия не са предприети. 

“Проблемът с безводието е много сериозен. През последните четири години положението е тревожно. По данни на Българската академия на науките изминалият месец юни е бил най-топлият, откакто се води статистика. В същото време притокът намалява, особено в Дунавския басейн. Няма една причина и няма лесно решение. Причините са много – изменението на климата, сушата, от което намаляват подпочвените води, а това води до други проблеми. Разбира се сред причините е и ниската ефективност на водопреносните ни системи. Загубите на вода са огромни, включително и на места с изпълнени водни цикли. За щастие в много общини вече виждаме резултатите от инвестициите. Враца например успя да намали загубите значително“, каза още министърът на околната среда и водите. 

Петър Димитров пристигна в Бургас, за да участва в конференцията “От извора на Дунав до Черно море – здравословна вода и здравословен живот“, организирана от Европейската комисия и Министерството на околната среда и водите. Домакин на събитието е Бургаският свободен университет. Форумът беше открит от ректора на висшето училище проф. Милен Балтов. Сред участниците са и представителят на България в Мисията за океаните и водите на Европейския съюз Ивелина Василева, областният управител на област Бургас Мария Нейкова, представители на държавни институции и неправителствени организации. 

Общо четирима души са задържани по време на проведената днес специализирана полицейска операция във видинския квартал „Нов път“. Образувани са едно досъдебно производство и три предварителни проверки, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Видин. 

Припомняме, че операцията е за противодействие както на конвенционалната престъпност, така и срещу престъпления, свързани с купуването и продаването на гласове. В нея са участвали четири екипа на жандармерията, служители от видинското районно управление, от криминална, икономическа, охранителна и пътна полиция на областната дирекция, както и разследващи полицаи. На изградените три временни контролно-пропускателни пункта при входно-изходните точки на квартал „Нов път“ екипите са проверявали водачите на преминаващите моторни превозни средства. Паралелно са извършвали проверки на частни адреси, обществени

Общинският съвет в Дряново ще удостои на тържествено знание днес шестима души със званието "почетен гражданин". Това съобщиха от Общинския съвет на своя уебсайт. 

Заседанието ще е от 16:00 часа и ще е на открито пред паметника "Майка България" до Община Дряново, а при лоши метеорологични условия - в Ритуалната зала на Общината.

„Почетен гражданин на Дряново“ ще бъде присъдено на Маргрета Григорова, инж. Веселин Кръстев, Антон Антонов, Дончо Донев, посмъртно да д-р Тодор Тодоров и д-р Тодор Бахчеванов.

Почетен медал за принос в развитието на образованието ще бъде връчен на Пенка Дървеникова, а почетни грамоти ще бъдат присъдени на Виржиния Дачева, Ралица Игнатова-Киселкова, Валентина Начева, отново за принос в развитието на образованието. 

В рамките на националната полицейска операция от началото на октомври във Варненско са задържани 30 души, като действията за установяване на съпричастността им към престъпления, включително и свързани с изборните права на гражданите, продължават. Това каза на брифинг пред медиите днес главен инспектор Драгостин Тодоров от отдел „Охранителна полиция“ в Областната дирекция на МВР във Варна.

По време на днешната операция са получени седем сигнала за купуване и продаване на гласове, но към момента няма задържани. Сигналите са за селата Венелин, Камен дял и Горен чифлик. Проверени са 12 места, за които има информация за търговия с гласове, каза още Тодоров. До момента са образувани четири досъдебни производства. В отговор на въпрос има ли открити списъци с имена на хора с ЕГН и пари той посочи, че на този етап не могат да предоставят тази информация.

При операция

По-слаба е реколтата от кестени тази година. Качеството им също е по-лошо. Това каза Ана Костадинова, жител на село Коларово. Тя и семейството й често събират кестени от планина Беласица. Там се намират най-обширните кестенови гори не само в България, но и на Балканския полуостров. 

По думите й кестеновите дървета са с много по-малко плод, който е дребен. По-големи кестени се намират само ако дърветата са близо до вода, добави Ана Костадинова. Според нея причина за недобрата реколта е продължителната суша и високите температури през лятото. 

Кестеновият плод е полезен за сърцето и кожата. Ядката на кестена се отличава със специфичен сладък и нишестен вкус. Тя е богата на витамини, протеини, минерали и мазнини. Кестенът е полезен за сърцето, храносмилателната система и за кожата. 

"Кестените могат да се хапват от малки и големи, стига да нямат алерг

При пътен инцидент в Плевен е пострадал 31-годишен водач на електрическа тротинетка, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция (ОД) на МВР в Плевен.

Мъжът е блъснат вчера от автомобил на улица „България“, който е правил обратен завой. Водачите са тествани за употреба на алкохол и наркотични вещества, пробите им са отрицателни, уточняват от полицията.

Пострадалият водач на електрическа тротинетка е транспортиран в болница, където е диагностициран с фрактура на таз, без опасност за живота. Местопроизшествието е посетено от полицейски служители. Извършен е оглед. Уведомена е прокуратурата и е образувано досъдебно производство, добавят от ОДМВР в Плевен.

Община Плевен планира да започне информационна кампания в училищата в града сред децата на възраст между 12 и 17 години за техните права и задължения като водачи на електрически тротинетки. Очаква се

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Започва изпълнението на втората фаза от проекта за подобряване на качеството на въздуха в Община Пловдив
При операция на полицията в Монтанско за ден са разкрити 14 престъпления
Как улична котка стана космонавт преди 61 години
Екипите на пожарната са реагирали на 98 сигнала за произшествия през изминалото денонощие
Интензивно е движението за товарни автомобили на някои от граничните пунктове с Румъния
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Основна линия
Започва изпълнението на втората фаза от проекта за подобряване на качеството на въздуха в Община Пловдив
Сфера
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
Контекст
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Местен фокус
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Контекст
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Контекст
Митничари задържаха 100 000 къса контрабандни цигари в турски камион на "Капитан Андреево"
На преден план
Д-р Вилхелм Елисеев и д-р Пламена Вълчева бяха наградени от регионалната колегия на Българския лекарски съюз във Видин
Основна линия
При операция на полицията в Монтанско за ден са разкрити 14 престъпления
На преден план
В Търговище започва мащабен ремонт на спортната зала „Иван Ангелов“
Основна линия
Как улична котка стана космонавт преди 61 години
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.