Начало Контекст От екоинспекцията в Русе установиха добро техническо състояние на пречиствателната станция за отпадъчни води в Исперих при проверка
6959
България

От екоинспекцията в Русе установиха добро техническо състояние на пречиствателната станция за отпадъчни води в Исперих при проверка

От Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Русе провериха Градската пречиствателна станция за отпадъчни води (ГПСОВ) в Исперих, съобщиха от пресцентъра на инспекцията.Пречиствателната станция на Исперих е въведена в експлоатация през 2016 г. след извършена реконструкция, разширение и модернизация със средства, отпуснати от Оперативна програма „Околна среда 2007-2013“. Станцията се състои от механично и биологично стъпало, както и утайково стопанство.

| 15 Октомври 2024, 12:23 ч.
От екоинспекцията в Русе установиха добро техническо състояние на пречиствателната станция за отпадъчни води в Исперих при проверка
От екоинспекцията в Русе установиха добро техническо състояние на пречиствателната станция за отпадъчни води в Исперих при проверка
Снимка © Регионална инспекция по околната среда и водите - Русе

От Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Русе провериха Градската пречиствателна станция за отпадъчни води (ГПСОВ) в Исперих, съобщиха от пресцентъра на инспекцията.

Общо 1 300 бюлетини ще бъдат отпечатани и доставени в четвъртък за предстоящите частични местни избори за кмет на с. Бистрица, община Дупница, които ще се произведат на 20 октомври, каза председателят на Общинската избирателна комисия Мария Чомакова. В четвъртък ще бъдат доставени и двете машини за гласуване.

Секциите в селото ще бъдат две, а броят на избирателите е около 1200.

Кандидатът за кмет е само един. До предсрочния вот се стигна, след като се оказало, че избраният за кмет преди година кандидат не е отписал регистрацията си в две фирми, чийто собственик е.

На предишните местни избори са гласували близо 740 души.

Подготовката за вота върви нормално и без проблеми, каза още Мария Чомакова.

 

Районната прокуратура в Кюстендил ръководи разследване по дело за незаконно влизане в чужд имот, закани с убийство и причиняване на телесна повреда в условията на домашно насилие, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура в София.

По искане на Районна прокуратура – Кюстендил, Териториално отделение – Дупница, съдът в Дупница определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо мъж с инициали И.И., привлечен в качеството на обвиняем за извършени от него престъпления. Мъжът на 54 години е влязъл в чужд имот в Бобошево, като прескочил оградата, прекосил двора и проникнал в къщата през входната врата. Намерил стаята, в която се намирала съпругата му и се заканил с убийство. Нападнал с нож мъжа, с който жената била, като му нанесъл порезна рана в областта на крака и му се заканил с убийство. 

За случилото се бил подаден сигнал н

Безплатни изследвания на пациенти с поставена диагноза за захарен диабет тип 2 ще се извършват в Университетската многопрофилна болница за активно лечение (УМБАЛ) „Александровска“ в София, съобщиха от пресцентъра на лечебното заведение.

Прегледите ще бъдат в периода 21 октомври – 15 ноември и ще се проведат в Центъра за превенция на захарния диабет и в Клиниката по очни болести към болницата. Не е необходимо пациентите да носят медицинско направление от личен лекар. Препоръчително е пациентите да не приемат храна четири часа преди скрининга, уточниха от болницата.

Очните прегледи включват разширяване на зениците за установяване на диабетна ретинопатия и измерване на вътреочно налягане с въздушен тонометър и оглед на очното дъно, посочиха от болницата. Ще бъдат направени кръвни и апаратни изследвания за оценка на сърдечносъдов, бъбречен и очен риск, всле

Общинският съвет в Тополовград решава за устойчивостта на трансграничен проект на извънредна сесия днес. Това съобщиха от Общинския съвет на сайта си. В проекта за дневен ред на заседанието е включена само една точка - промяна и допълване на предишно решение на Съвета.

Общината кандидатства по Програма "ИНТЕРРЕГ България - Турция" за възстановяване на детски спортен комплекс, поясни заместник-кметът Хараламби Мочев, който е вносител на докладната. От управляващия орган на програмата са поискали в книжата изрично да залегне срокът на устойчивостта на проекта. Ако общинските съветници гласуват предложението, този срок на устойчивост ще бъде фиксиран на пет години, посочи Мочев.

Десет месеца затвор постанови съдът за 43 годишен мъж от Хърлец за побой и закана с убийство спрямо майка му, съобщават от Апелативна прокуратура – София. Оттам посочват, че обвиняемият А.К. се е признал за виновен за извършени от него престъпления в условията на домашно насилие. 43-годишният мъж е бил привлечен към наказателна отговорност по дело на Районна прокуратура – Враца, Териториално отделение – Козлодуй.

На 12 август в дома си А.К. нанесъл побой на майка си като вследствие на удари с юмрук в областта на главата на пострадалата била причинена телесна повреда. Той се заканил с убийство, се казва в прессъобщение на прокуратурата.

Десет дни по късно, по искане на прокуратурата, съдът наложи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия А.К. 

По време на контролната проверка експертите са установили, че пречиствателната станция на Исперих е в добро техническо състояние, а биостъпалото е в нормален експлоатационен режим. Изпълнени са предписанията, дадени при предишни проверки за привеждане на станцията в нормален режим на работа с оглед ефективно пречистване на градските отпадъчни води, преди заустването им във водоприемник – местното сухо дере.

От пресцентъра посочват, че констатираното добро състояние е факт благодарение на дългогодишните усилия на екоинспекцията – строг контрол, прилагане на административно-наказателни мерки назад във времето, както и търсене на активен диалог и решения с всички заинтересовани институции и лица.

Пречиствателната станция на Исперих е въведена в експлоатация през 2016 г. след извършена реконструкция, разширение и модернизация със средства, отпуснати от Оперативна програма „Околна среда 2007-2013“. Станцията се състои от механично и биологично стъпало, както и утайково стопанство. Стопанисва се и се експлоатира от Община Исперих, която не е ВиК оператор по смисъла на Закона за водите и не може да изпълнява функцията на такъв – по планиране и организиране на дейности, свързани с непрекъснат контрол на Пречиствателна станция за отпадни води и мониторинг на отпадъчните води, осигуряване на финансиране за поддръжката и др, информираха от пресцентъра.

Към настоящия момент на територията на област Разград са обособени две ВиК асоциации - „Водонабдяване Дунав“ ООД - Разград, и „Водоснабдяване и канализация“ ООД - Исперих. Пречиствателната станция на Исперих все още не е предадена на ВиК оператор за стопанисване и експлоатация съгласно изискванията на Закона за водите. Това ще предпоставя бъдещи проблеми с финансирането на поддръжката , посочиха от пресцентъра на екоинспекцията.

През юли експерти от РИОСВ Русе провериха заустванията на промишлените обекти в река Бели Лом в района на Разград след постъпили сигнали от жители на града за усещане на неприятни миризми в кварталите „Орел“ и „Водна централа“.

Специализирана полицейска операция е в ход на територията на област Благоевград, съобщиха от Областната дирекция на МВР (ОД на МВР) в Благоевград. Операцията е по линия на противодействие на конвенционалната престъпност и опазване на обществения ред, както и противодействие на престъпленията, свързани с политическите права на гражданите. 

Резултатите от операцията ще бъдат съобщени на брифинг в 10:00 часа, посочиха от полицията в Благоевград. 

По-рано днес петима бяха задържани в полицейска акция срещу изборната търговия в Хасковско. Акцията и там започна рано сутринта.  
 

Едно от основните нарушения, които се извършват от шофьорите в София, е превишаването на скоростта. От началото на годината са установени 302 949 случая или с над 32 хил. повече в сравнение с миналата година, съобщи Николай Крушарски, началник на отдел "Пътна полиция" в Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР). Той добави, че на Околовръстния път е установен водач шофирал с над 260 км/ч.

Според представените данни от началото на годината в София са се случили 588 тежки катастрофи или с 11 по-малко в сравнение със същия период за миналата година, а ранените са 693 или с двама повече. Загиналите в София при катастрофи са 25 от началото на годината, което е с 14 по-малко в сравнение със същия период за 2023 г. Крушарски коментира, че тези резултати се дължат както на засиления контрол, така и на няколко направени законови промени.

В София за годината 6273 души, водач

Благотворителната кръводарителска кампания "Усмихни сърце" се организира за пети път в Отделението по трансфузионна хематология на Многопрофилната болница за активно лечение - Пазарджик, съобщават на официалната си страница от лечебното заведение.
"Тази кампания е нашият начин да запазим живи имената на Георги Арнаудов и Ангел Здравков – две лъчезарни момчета, чийто живот бе прекъснат твърде рано. Георги ни напусна преди четири години след тежка битка с онкологично заболяване, а Ангел загубихме преди година – внезапно и трагично. Две усмивки, които вече не могат да греят сред нас , но които никога няма да забравим. Тази кампания е за тях. За техните усмивки. За техния дух. За да покажем, че животът, който те обичаха, може да продължи в нечии други сърца. Те ни бяха отнети, но в нашите ръце е силата да ги помним и да ги почитаме – не с думи, а с действия, които с

Жителите на община Пазарджик активно се включиха в националната кампания "Капачки за бъдеще" в подкрепа на детското здравеопазване. 

Партньори на инициативата са Община Пазарджик, Клуб за бъдеще - Пазарджик и неправителствени организации.

Дори и след обявения краен час на кампанията имаше чакащи, за да предадат пластмасови капачки и алуминиеви кенчета, разказаха организаторите. Те коментираха, че каузата привлича все повече хора и партньори, което ще позволи разширяване на обхвата на благотворителната мисия. Кампанията подпомага и екологичното възпитание не само на децата, но и на възрастните, давайки пример как отпадъкът може да се превърне в ресурс и да послужи за правене на добро, каза Иванина Тодорова, която заедно с 5-годишната си дъщеря също предадоха капачки.

Благодарение на инициативата досега са осигурени кувьози за неонатологични отделения на болниц

Шуменец на 36 години, произвеждал и държал с цел разпространение марихуана, е осъден на една година „лишаване от свобода“, чието изтърпяване се отлага за срок от три години. В.Р. ще трябва да заплати глоба в размер на 2500 лева, като и разходите, направени за изготвянето на експертизите по делото в размер на около 1140 лева. Това съобщиха днес от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна. 

Оттам отбелязват, че мъжът е признат за виновен по обвинение на Окръжната прокуратура в Шумен за това, че без надлежно разрешително, произвел наркотични вещества и държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества в продължителен период от време, което е престъпление по чл. 354а, ал. 1, във връзка с чл. 26, ал. 1 от Наказателния кодекс.  

На 11 април 2024 година мъжът е задържан от органите на реда, след като в имот, използван от него в село З

През април беше извършена извънредна проверка в Разград, която беше разпоредена от служебния министър на околната среда и водите Петър Димитров. Поводът за проверката бе постъпил сигнал за неприятни миризми в града. Тогава бяха извършени обходи в района на заустванията в река Бели Лом на Градската пречиствателна станция за отпадъчни води (ГПСОВ)-Разград, „Биовет“ АД - клон Разград, „АДМ - Разград“ ЕАД и „Водстрой“ АД - Разград. По време на проверката не бяха усетени неприятни миризми.

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Втора ферма със заразени с шарка овце е констатирана в рамките на два дни в хасковското село Узунджово, съобщиха на официалната си страница от Българската агенция по безопасност на ...
От днес е отворено движението по бул. „Тодор Каблешков“ между бул. „Черни връх“ и ул. „Емилиян Станев“, съобщиха от Столична община
От днес е отворено движението по бул. „Тодор Каблешков“ между бул. „Черни връх“ и ул. „Емилиян Станев“, съобщиха от Столична община. Движението ...
Административният съд в Добрич остави без разглеждане жалба на областния управител срещу решението за провеждане на местен референдум
Административният съд в Добрич (ДАС) остави без разглеждане жалба на областния управител на Добрич срещу решение на Общински съвет (ОбС) - Добричка от извънредно заседание, на коет ...
Сметище гори в столичния квартал „Христо Ботев“, изпратени са два екипа на пожарната
Сметище гори в столичния квартал „Христо Ботев“, съобщиха от пресцентъра на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. От там уточниха, ...
Нарушения на забраната за нощен риболов установиха при масови проверки инспектори от агенцията по рибарство в Русе
Екипи на сектор „Рибарство и контрол“ Русе към Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) са съставили 11 акта за установяване на административни нарушени ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Започва изпълнението на втората фаза от проекта за подобряване на качеството на въздуха в Община Пловдив
Започва изпълнението на фаза 2 от проекта за подобряване на качеството на атмосферния въздух в Община Пловдив чрез намаляване на емисиите от фини прахови частици от битовото отопле ...
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
През нощта ще бъде ясно, в Източна България ще духа слаб вятър от изток-североизток, на запад ще е почти тихо, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). ...
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Първото застудяване тази есен вече е факт, съобщи дежурният в метеорологичната станция на връх Рожен. Най-ниската температура е измерена в Чепеларе – минус 4 градуса, а на Р ...
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Втора ферма със заразени с шарка овце е констатирана в рамките на два дни в хасковското село Узунджово, съобщиха на официалната си страница от Българската агенция по безопасност на ...
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете, съобщиха от общинския пресцентър. Услугата е част от стремежа на общината да насърч ...
Тикер в 11:50 ч.
Започва изпълнението на фаза 2 от проекта за подобряване на качеството на атмосф ...
Начало Контекст
6959
България

От екоинспекцията в Русе установиха добро техническо състояние на пречиствателната станция за отпадъчни води в Исперих при проверка

От Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Русе провериха Градската пречиствателна станция за отпадъчни води (ГПСОВ) в Исперих, съобщиха от пресцентъра на инспекцията.Пречиствателната станция на Исперих е въведена в експлоатация през 2016 г. след извършена реконструкция, разширение и модернизация със средства, отпуснати от Оперативна програма „Околна среда 2007-2013“. Станцията се състои от механично и биологично стъпало, както и утайково стопанство.

| 15 Октомври 2024, 12:23 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
От екоинспекцията в Русе установиха добро техническо състояние на пречиствателната станция за отпадъчни води в Исперих при проверка
От екоинспекцията в Русе установиха добро техническо състояние на пречиствателната станция за отпадъчни води в Исперих при проверка
Снимка © Регионална инспекция по околната среда и водите - Русе

От Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Русе провериха Градската пречиствателна станция за отпадъчни води (ГПСОВ) в Исперих, съобщиха от пресцентъра на инспекцията.

Общо 1 300 бюлетини ще бъдат отпечатани и доставени в четвъртък за предстоящите частични местни избори за кмет на с. Бистрица, община Дупница, които ще се произведат на 20 октомври, каза председателят на Общинската избирателна комисия Мария Чомакова. В четвъртък ще бъдат доставени и двете машини за гласуване.

Секциите в селото ще бъдат две, а броят на избирателите е около 1200.

Кандидатът за кмет е само един. До предсрочния вот се стигна, след като се оказало, че избраният за кмет преди година кандидат не е отписал регистрацията си в две фирми, чийто собственик е.

На предишните местни избори са гласували близо 740 души.

Подготовката за вота върви нормално и без проблеми, каза още Мария Чомакова.

 

Районната прокуратура в Кюстендил ръководи разследване по дело за незаконно влизане в чужд имот, закани с убийство и причиняване на телесна повреда в условията на домашно насилие, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура в София.

По искане на Районна прокуратура – Кюстендил, Териториално отделение – Дупница, съдът в Дупница определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо мъж с инициали И.И., привлечен в качеството на обвиняем за извършени от него престъпления. Мъжът на 54 години е влязъл в чужд имот в Бобошево, като прескочил оградата, прекосил двора и проникнал в къщата през входната врата. Намерил стаята, в която се намирала съпругата му и се заканил с убийство. Нападнал с нож мъжа, с който жената била, като му нанесъл порезна рана в областта на крака и му се заканил с убийство. 

За случилото се бил подаден сигнал н

Безплатни изследвания на пациенти с поставена диагноза за захарен диабет тип 2 ще се извършват в Университетската многопрофилна болница за активно лечение (УМБАЛ) „Александровска“ в София, съобщиха от пресцентъра на лечебното заведение.

Прегледите ще бъдат в периода 21 октомври – 15 ноември и ще се проведат в Центъра за превенция на захарния диабет и в Клиниката по очни болести към болницата. Не е необходимо пациентите да носят медицинско направление от личен лекар. Препоръчително е пациентите да не приемат храна четири часа преди скрининга, уточниха от болницата.

Очните прегледи включват разширяване на зениците за установяване на диабетна ретинопатия и измерване на вътреочно налягане с въздушен тонометър и оглед на очното дъно, посочиха от болницата. Ще бъдат направени кръвни и апаратни изследвания за оценка на сърдечносъдов, бъбречен и очен риск, всле

Общинският съвет в Тополовград решава за устойчивостта на трансграничен проект на извънредна сесия днес. Това съобщиха от Общинския съвет на сайта си. В проекта за дневен ред на заседанието е включена само една точка - промяна и допълване на предишно решение на Съвета.

Общината кандидатства по Програма "ИНТЕРРЕГ България - Турция" за възстановяване на детски спортен комплекс, поясни заместник-кметът Хараламби Мочев, който е вносител на докладната. От управляващия орган на програмата са поискали в книжата изрично да залегне срокът на устойчивостта на проекта. Ако общинските съветници гласуват предложението, този срок на устойчивост ще бъде фиксиран на пет години, посочи Мочев.

Десет месеца затвор постанови съдът за 43 годишен мъж от Хърлец за побой и закана с убийство спрямо майка му, съобщават от Апелативна прокуратура – София. Оттам посочват, че обвиняемият А.К. се е признал за виновен за извършени от него престъпления в условията на домашно насилие. 43-годишният мъж е бил привлечен към наказателна отговорност по дело на Районна прокуратура – Враца, Териториално отделение – Козлодуй.

На 12 август в дома си А.К. нанесъл побой на майка си като вследствие на удари с юмрук в областта на главата на пострадалата била причинена телесна повреда. Той се заканил с убийство, се казва в прессъобщение на прокуратурата.

Десет дни по късно, по искане на прокуратурата, съдът наложи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия А.К. 

По време на контролната проверка експертите са установили, че пречиствателната станция на Исперих е в добро техническо състояние, а биостъпалото е в нормален експлоатационен режим. Изпълнени са предписанията, дадени при предишни проверки за привеждане на станцията в нормален режим на работа с оглед ефективно пречистване на градските отпадъчни води, преди заустването им във водоприемник – местното сухо дере.

От пресцентъра посочват, че констатираното добро състояние е факт благодарение на дългогодишните усилия на екоинспекцията – строг контрол, прилагане на административно-наказателни мерки назад във времето, както и търсене на активен диалог и решения с всички заинтересовани институции и лица.

Пречиствателната станция на Исперих е въведена в експлоатация през 2016 г. след извършена реконструкция, разширение и модернизация със средства, отпуснати от Оперативна програма „Околна среда 2007-2013“. Станцията се състои от механично и биологично стъпало, както и утайково стопанство. Стопанисва се и се експлоатира от Община Исперих, която не е ВиК оператор по смисъла на Закона за водите и не може да изпълнява функцията на такъв – по планиране и организиране на дейности, свързани с непрекъснат контрол на Пречиствателна станция за отпадни води и мониторинг на отпадъчните води, осигуряване на финансиране за поддръжката и др, информираха от пресцентъра.

Към настоящия момент на територията на област Разград са обособени две ВиК асоциации - „Водонабдяване Дунав“ ООД - Разград, и „Водоснабдяване и канализация“ ООД - Исперих. Пречиствателната станция на Исперих все още не е предадена на ВиК оператор за стопанисване и експлоатация съгласно изискванията на Закона за водите. Това ще предпоставя бъдещи проблеми с финансирането на поддръжката , посочиха от пресцентъра на екоинспекцията.

През юли експерти от РИОСВ Русе провериха заустванията на промишлените обекти в река Бели Лом в района на Разград след постъпили сигнали от жители на града за усещане на неприятни миризми в кварталите „Орел“ и „Водна централа“.

Специализирана полицейска операция е в ход на територията на област Благоевград, съобщиха от Областната дирекция на МВР (ОД на МВР) в Благоевград. Операцията е по линия на противодействие на конвенционалната престъпност и опазване на обществения ред, както и противодействие на престъпленията, свързани с политическите права на гражданите. 

Резултатите от операцията ще бъдат съобщени на брифинг в 10:00 часа, посочиха от полицията в Благоевград. 

По-рано днес петима бяха задържани в полицейска акция срещу изборната търговия в Хасковско. Акцията и там започна рано сутринта.  
 

Едно от основните нарушения, които се извършват от шофьорите в София, е превишаването на скоростта. От началото на годината са установени 302 949 случая или с над 32 хил. повече в сравнение с миналата година, съобщи Николай Крушарски, началник на отдел "Пътна полиция" в Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР). Той добави, че на Околовръстния път е установен водач шофирал с над 260 км/ч.

Според представените данни от началото на годината в София са се случили 588 тежки катастрофи или с 11 по-малко в сравнение със същия период за миналата година, а ранените са 693 или с двама повече. Загиналите в София при катастрофи са 25 от началото на годината, което е с 14 по-малко в сравнение със същия период за 2023 г. Крушарски коментира, че тези резултати се дължат както на засиления контрол, така и на няколко направени законови промени.

В София за годината 6273 души, водач

Благотворителната кръводарителска кампания "Усмихни сърце" се организира за пети път в Отделението по трансфузионна хематология на Многопрофилната болница за активно лечение - Пазарджик, съобщават на официалната си страница от лечебното заведение.
"Тази кампания е нашият начин да запазим живи имената на Георги Арнаудов и Ангел Здравков – две лъчезарни момчета, чийто живот бе прекъснат твърде рано. Георги ни напусна преди четири години след тежка битка с онкологично заболяване, а Ангел загубихме преди година – внезапно и трагично. Две усмивки, които вече не могат да греят сред нас , но които никога няма да забравим. Тази кампания е за тях. За техните усмивки. За техния дух. За да покажем, че животът, който те обичаха, може да продължи в нечии други сърца. Те ни бяха отнети, но в нашите ръце е силата да ги помним и да ги почитаме – не с думи, а с действия, които с

Жителите на община Пазарджик активно се включиха в националната кампания "Капачки за бъдеще" в подкрепа на детското здравеопазване. 

Партньори на инициативата са Община Пазарджик, Клуб за бъдеще - Пазарджик и неправителствени организации.

Дори и след обявения краен час на кампанията имаше чакащи, за да предадат пластмасови капачки и алуминиеви кенчета, разказаха организаторите. Те коментираха, че каузата привлича все повече хора и партньори, което ще позволи разширяване на обхвата на благотворителната мисия. Кампанията подпомага и екологичното възпитание не само на децата, но и на възрастните, давайки пример как отпадъкът може да се превърне в ресурс и да послужи за правене на добро, каза Иванина Тодорова, която заедно с 5-годишната си дъщеря също предадоха капачки.

Благодарение на инициативата досега са осигурени кувьози за неонатологични отделения на болниц

Шуменец на 36 години, произвеждал и държал с цел разпространение марихуана, е осъден на една година „лишаване от свобода“, чието изтърпяване се отлага за срок от три години. В.Р. ще трябва да заплати глоба в размер на 2500 лева, като и разходите, направени за изготвянето на експертизите по делото в размер на около 1140 лева. Това съобщиха днес от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна. 

Оттам отбелязват, че мъжът е признат за виновен по обвинение на Окръжната прокуратура в Шумен за това, че без надлежно разрешително, произвел наркотични вещества и държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества в продължителен период от време, което е престъпление по чл. 354а, ал. 1, във връзка с чл. 26, ал. 1 от Наказателния кодекс.  

На 11 април 2024 година мъжът е задържан от органите на реда, след като в имот, използван от него в село З

През април беше извършена извънредна проверка в Разград, която беше разпоредена от служебния министър на околната среда и водите Петър Димитров. Поводът за проверката бе постъпил сигнал за неприятни миризми в града. Тогава бяха извършени обходи в района на заустванията в река Бели Лом на Градската пречиствателна станция за отпадъчни води (ГПСОВ)-Разград, „Биовет“ АД - клон Разград, „АДМ - Разград“ ЕАД и „Водстрой“ АД - Разград. По време на проверката не бяха усетени неприятни миризми.

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
От днес е отворено движението по бул. „Тодор Каблешков“ между бул. „Черни връх“ и ул. „Емилиян Станев“, съобщиха от Столична община
Административният съд в Добрич остави без разглеждане жалба на областния управител срещу решението за провеждане на местен референдум
Сметище гори в столичния квартал „Христо Ботев“, изпратени са два екипа на пожарната
Нарушения на забраната за нощен риболов установиха при масови проверки инспектори от агенцията по рибарство в Русе
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Основна линия
Започва изпълнението на втората фаза от проекта за подобряване на качеството на въздуха в Община Пловдив
Сфера
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
Контекст
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Местен фокус
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Контекст
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Контекст
Митничари задържаха 100 000 къса контрабандни цигари в турски камион на "Капитан Андреево"
На преден план
Д-р Вилхелм Елисеев и д-р Пламена Вълчева бяха наградени от регионалната колегия на Българския лекарски съюз във Видин
Основна линия
При операция на полицията в Монтанско за ден са разкрити 14 престъпления
На преден план
В Търговище започва мащабен ремонт на спортната зала „Иван Ангелов“
Основна линия
Как улична котка стана космонавт преди 61 години
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.