Начало Местен фокус Наградиха лауреатите на националния конкурс „Графити от думи и звуци“, организиран от Съюза на слепите
7177
България

Наградиха лауреатите на националния конкурс „Графити от думи и звуци“, организиран от Съюза на слепите

Церемония по награждаване на лауреатите на националния творчески конкурс, организиран от Съюза на слепите, под наименованието „Графити от думи и звуци“, се проведе в Националния пресклуб на . Конкурсът се организира под патронажа на Десислава Радева, съпруга на Президента на Република България.Победителите излъчи жури в състав – Петя Йосифова – Хънкинс, Георги Арсов, Петър Чуков и Ина Вълчанова.

| 15 Октомври 2024, 13:52 ч.
Наградиха лауреатите на националния конкурс „Графити от думи и звуци“, организиран от Съюза на слепите
Наградиха лауреатите на националния конкурс „Графити от думи и звуци“, организиран от Съюза на слепите
Снимка © Владимир Шоков / БТА

Церемония по награждаване на лауреатите на националния творчески конкурс, организиран от Съюза на слепите, под наименованието „Графити от думи и звуци“, се проведе в Националния пресклуб на . Конкурсът се организира под патронажа на Десислава Радева, съпруга на Президента на Република България.

През последната седмица от 7 до 13 октомври в област Русе са станали 20 пътнотранспортни произшествия, от които 11 са по-тежки. Това съобщи днес началникът на "Пътна полиция" в крайдунавския град главен инспектор Николай Ненков. 

Той уточни, че при тези инциденти има 14 пострадали, като в един от случаите има образувано досъдебно производство за средна телесна повреда. 

418 са установените нарушения, от които 283 са за превишена скорост. Трима шофьори са управлявали автомобили без книжка. Извършени са и 128 проби за алкохол, от които четири са положителните, каза още главен инспектор Ненков.

Той отчете, че в сектор "Пътна полиция" през последната седмица са обслужени 1211 граждани. 

От началото на годината има регистрирани 35 произшествия с тротинетки, от които по вина на водачите им са пет, каза още главен инспектор Ненков. Той припомни, че

В тези години на кризи и политическа нестабилност местните власти се превърнаха в олицетворение на българската държавност, каза президентът Румен Радев в обръщението си към участниците в Годишната среща на местните власти, която се провежда в "Албена". Той посочи, че НСОРБ се утвърждава като най-представителния глас на общините у нас и незаменим фактор във взаимодействието между хората по места и централната власт.

Президентът каза още, че е необходимо да се променят отношенията между местната, централната и законодателна власт, ако искаме да видим България такава, каквато заслужава да бъде.

Следва

Едно от основните нарушения, които се извършват от шофьорите в София, е превишаването на скоростта. От началото на годината са установени 302 949 случая или с над 32 хил. повече в сравнение с миналата година, съобщи Николай Крушарски, началник на отдел "Пътна полиция" в Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР). Той добави, че на Околовръстния път е установен водач шофирал с над 260 км/ч.

Според представените данни от началото на годината в София са се случили 588 тежки катастрофи или с 11 по-малко в сравнение със същия период за миналата година, а ранените са 693 или с двама повече. Загиналите в София при катастрофи са 25 от началото на годината, което е с 14 по-малко в сравнение със същия период за 2023 г. Крушарски коментира, че тези резултати се дължат както на засиления контрол, така и на няколко направени законови промени.

В София за годината 6273 души, водач

Постоянният представител на България към Европейския съюз (ЕС) посланик Румен Александров представи България в редовното октомврийско заседание на Съвет ‘`Общи въпроси’’ на ЕС, което се проведе в Люксембург, съобщиха от Министерството на външните работи (МВнР). 

Министрите обсъдиха проекта на заключения за предстоящото на 17-18 октомври т.г. заседание на Европейския съвет, които включват темите Украйна, Близък изток, конкурентоспособност и миграция, както и кратки послания относно Молдова и Грузия. България потвърди подкрепата си за европейската помощ за Украйна.

По темата конкурентоспособност, посланик Румен Александров акцентира върху необходимостта от подобряване на европейската енергийна свързаност особено в Югоизточна Европа и призова за адресиране на ниво ЕС на проблема с високите цени на електроенергията в Югоизточна Европа. Българският

До февруари 2025 г. Общинските съвети трябва да са коригирали всички наредби, които касаят местните данъци, такси или цени на услуги, и те да бъдат преизчислени и в евро, каза днес Стефан Тихолов, член на УС на Националната асоциация на председателите на общински съвети (НАПОС) и председател на ОбС в Ловеч, пред участниците в дискусия, посветена на развитието на капацитета на местните парламенти като политически органи. Разговорът се проведе в рамките на Годишната среща на местните власти, организирана от Националното сдружение на общините в Република България.

Той припомни, че тази стъпка е според закона за въвеждане на еврото у нас. Тихолов обаче подчерта, че преди тези гласувания е добре по места да бъдат проведени широки кампании сред хората, за да не се стига до напрежение и да има притеснения, че изведнъж местните налози ще поскъпнат двойно и тройно.

До края на таз

Победителите излъчи жури в състав – Петя Йосифова – Хънкинс, Георги Арсов, Петър Чуков и Ина Вълчанова. Категориите на конкурса са стихотворение, разказ, есе и песен.

Васил Долапчиев, председател на Съюза на слепите, посочи в словото си, че на днешния ден – 15 септември, десетки милиони граждани на света отбелязват Международния ден на белия бастун, който символизира стремежа за независимост и достоен живот на хората със зрителни проблеми.

„Днес сме се събрали не да дискутираме проблемите, а да отбележим таланта на хората със зрителни проблеми, което е гаранция, че всички днешни и бъдещи трудности могат да бъдат преодолени и можем с общи усилия, и ние, като членове на обществото да изградим едно по-равностойно, по-справедливо бъдещо ежедневие за всички граждани на България“, каза Долапчиев.

Поощрителни награди получиха Диана Кръстева за изпълнението на песента „Като стара икона“; Боян Башев за музика, текст и изпълнение на песента „На море“; Гинка Жекова за стихотворението „Обичам те, живот“; Йордан Младенов за есето „Апокалипсис“. Втора поощрителна награда в категорията „Есе“ получи 10-годишната Цветелина Иванова за творбата й „Доброволчеството - мост между хората“. „Винаги напред и нагоре“, каза Цветелина Иванова, след като получи своята грамота, връчена от Десислава Радева.

Първа награда в категорията „Разказ“ е за „Земята е моето детство“ на Денка Илиева. Първа награда в категорията „Песен“ е за „Откакто ти“, по музика на Георги Панталеев, в изпълнение на Елена Николаева. Първа награда в категорията „Стихотворение“ получи Иван Карастоянов за творбата „Площад Славейков“.

По искане на Окръжна прокуратура - Ямбол е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на молдовския гражданин С. Л., съобщават от прокуратурата. Той е обвинен в контрабандно пренесяне стоки за търговски цели в големи размери.

Престъплението е осъществено на 9 октомври т.г. на граничния контролно-пропусквателен пункт „Лесово“, област Ямбол. По време на разследването е установено, че обвиняемият е управлявал камион, влязъл на българска територия от Турция. В превозното средство са били укрити контрабандно пренасяните 7847 артикула - якета, анцузи, дамски чанти, дънки, блузи, чиято обща стойност възлиза на 166 582 лева, посочват от Окръжна прокуратура - Ямбол.   

Определението на Окръжен съд - Ямбол подлежи на обжалване пред Апелативен съд - Бургас.

Обновява се инфраструктурата в североизточната част на Велико Търново, съобщиха от общинската администрация. По този начин се подобрява качеството на живот в кварталите „Асенов“, „Света гора“ и в района на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“. Инвестицията е по различни финансови механизми и включва изграждането на нови мостови съоръжения над река Янтра, рехабилитация на повече от 8 км улици, тротоари, ново осветление, предпазни съоръжения, хоризонтална и вертикална маркировка.  

С мостовите съоръжения се създават нови пътни връзки – между ул. „Сливница“ и кв. „Света гора“ и ул. „Св. Климент Охридски“, с което се разрешава дългогодишният проблем с аварийното състояние на стария т.нар Бейски мост. Втората връзка е подножието на Лобната скала на крепостта "Царевец" и с него с

Двама мъже са задържани за шофиране под въздействието на наркотици, единият е употребил и алкохол, съобщиха от Областната дирекция на МВР – Видин в информационния бюлетин.

Видинчанин на 43 г., шофирал лек автомобил, е спрян вчера за проверка на ул. „Преславска“ в областния град. При тестване с техническо средство пробата на водача реагирала положително на  метадон. Мъжът е дал и проби за изследване в Центъра за спешна медицинска помощ. 

Снощи около 22:00 ч. в с. Медовница униформени служители спрели за проверка 48-годишен мъж от Враца. При тестване с дрегер пробата на водача отчела 2,28 промила алкохол, а пробата с техническо средство индикирала положително на амфетамин. 

И по двата случая са образувани досъдебни производства, уточниха от полицията.

По данни на сектора „Пътна полиция“ Видин от 7 до 13 октомври пр

Нужно е да се направи национална програма за намаляване на загубите от вода, като бъде набелязана система от конкретни мерки, каза днес председателят на Българската асоциация по водите Иван Иванов по време на дискусия в рамките на Годишната среща на местните власти, която се провежда в курорта "Албена". Организатор на събитието е Националното сдружение на общините в Република България. 

Според Иванов програмата е редно да бъде изработена в партньорство между "Български ВиК холдинг" и местните власти, а финансирането на мерките може да се търси от различни инструменти. Иванов подчерта още, че кметовете трябва да започнат да мислят и в посока повторното използване на отпадните води. 

В градовете има сериозен потенциал за пестене на вода, посочи още председателя на Българската асоциация по водите  Според него у нас като че ли се подценява ситуацията с безводи

Пленарните сесии на Годишната среща на местните власти продължават в курорта "Албена". Първата сесия беше на тема "Използване на местните ресурси за стопанско оживяване на селските райони". Във втория панел местните власти обсъждаха как общините подкрепят местните производители. 

Кметът на Община Елена Дилян Млъзев разказа пред присъстващите за разработен проект от общината за стимулиране на икономическата активност и създаване на заетост. Идеята на проекта е да съберат на едно място местните производители и да им осигурят споделен транспорт за продажби на продукцията. Създаден е сайт, който е безплатен за производителите. Чрез него те могат да предлагат продукцията си онлайн и тя да достига до всяка точка на страната. По проекта е закупен и лекотоварен автомобил, който е трансформиран в хладилен. По този начин общината помага на производителите да осъществяват споделени д

В приветствието си към участниците в конкурса Десислава Радева изрази задоволство, че за втора поредна година е патрон на националния творчески конкурс „Графити от думи и звуци“.  Тя отбеляза, че конкурсът се превръща в традиционен и посочи, че той е от огромно значение за незрящите хора. „Защото липсата на зрение не е пречка за усещанията на сърцето и вие го доказвате“, каза Десислава Радева. Тя пожела на участниците и победителите в конкурса да не спират дотук, а да продължават, за да развиват уменията си. Десислава Радева завърши с думите на Малкия принц - „Най-хубавото се вижда само със сърцето. Най-същественото е невидимо за очите“.

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Предстои последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния, съобщи генерал-майор Явор Матеев
От понеделник предстои да преминем последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния. Това съобщи пред журналисти генерал-майор Явор ...
Седем млади лекари получиха грамоти от лекарската колегия във Видин
Регионалната колегия на Българския лекарски съюз (БЛС) във Видин връчи грамоти на седем млади лекари, постъпили на работа във видинската болница през последната година. Надявам се, ...
Посланикът на Франция у нас изрази признателност към МВР във връзка с помощта за организацията на сигурността на Олимпиадата в Париж
Успехът на Олимпийските и Параолимпийските игри в Париж бе възможен благодарение на добрата организация на сигурността, каза посланикът на Франция у нас Жоел Мейер по време на срещ ...
Заради случаи на пожари със загинал през последните седмици, пожарната в Кърджали излезе с препоръки за предотвратяването им
Мерки за предотвратяване на пожари през есенно-зимния сезон разпространи на сайта на МВР и по медиите Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението&ldquo ...
С над 2100 цветни стръка се оформят нови зелени пространства и алеи в Болярово по повод празника на града
С над 2100 стръка теменужки и хризантеми се оформят нови зелени пространства и цветни алеи в Болярово по повод празника на града, съобщиха от пресцентъра на Общината. С цялостно об ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Младежи от Комплекса за социално развитие в Търговище поздравиха лекари в навечерието на професионалния им празник
Младежи от Комплекса за социално развитие в Търговище поздравиха лекари в навечерието на професионалния им празник. Потребителите на услугата подариха на своите общопрактикуващи ле ...
От понеделник ще бъде затворен за движение участък по пътя Варна – Златни пясъци
От понеделник, 21 октомври, ще бъде затворено северното платно на пътя Варна – Златни пясъци в района от Ботаническата градина до Евксиноград, съобщиха от Община Варна. Движе ...
Конгрес за усложненията в естетичната дерматология започна в София
Трети конгрес по естетична дерматология с международно участие започна днес в столицата. Форумът продължава три дни - от 18 до 20 октомври, с акцент върху усложненията в естетичнат ...
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, съобщи министър Атанас Илков
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, а образуваните досъдебни производства за престъпления против политическите права на гражданите са 70, показват данните, ...
Предстои последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния, съобщи генерал-майор Явор Матеев
От понеделник предстои да преминем последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния. Това съобщи пред журналисти генерал-майор Явор ...
Тикер в 14:29 ч.
Младежи от Комплекса за социално развитие в Търговище поздравиха лекари в навече ...
Начало Местен фокус
7177
България

Наградиха лауреатите на националния конкурс „Графити от думи и звуци“, организиран от Съюза на слепите

Церемония по награждаване на лауреатите на националния творчески конкурс, организиран от Съюза на слепите, под наименованието „Графити от думи и звуци“, се проведе в Националния пресклуб на . Конкурсът се организира под патронажа на Десислава Радева, съпруга на Президента на Република България.Победителите излъчи жури в състав – Петя Йосифова – Хънкинс, Георги Арсов, Петър Чуков и Ина Вълчанова.

| 15 Октомври 2024, 13:52 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Наградиха лауреатите на националния конкурс „Графити от думи и звуци“, организиран от Съюза на слепите
Наградиха лауреатите на националния конкурс „Графити от думи и звуци“, организиран от Съюза на слепите
Снимка © Владимир Шоков / БТА

Церемония по награждаване на лауреатите на националния творчески конкурс, организиран от Съюза на слепите, под наименованието „Графити от думи и звуци“, се проведе в Националния пресклуб на . Конкурсът се организира под патронажа на Десислава Радева, съпруга на Президента на Република България.

През последната седмица от 7 до 13 октомври в област Русе са станали 20 пътнотранспортни произшествия, от които 11 са по-тежки. Това съобщи днес началникът на "Пътна полиция" в крайдунавския град главен инспектор Николай Ненков. 

Той уточни, че при тези инциденти има 14 пострадали, като в един от случаите има образувано досъдебно производство за средна телесна повреда. 

418 са установените нарушения, от които 283 са за превишена скорост. Трима шофьори са управлявали автомобили без книжка. Извършени са и 128 проби за алкохол, от които четири са положителните, каза още главен инспектор Ненков.

Той отчете, че в сектор "Пътна полиция" през последната седмица са обслужени 1211 граждани. 

От началото на годината има регистрирани 35 произшествия с тротинетки, от които по вина на водачите им са пет, каза още главен инспектор Ненков. Той припомни, че

В тези години на кризи и политическа нестабилност местните власти се превърнаха в олицетворение на българската държавност, каза президентът Румен Радев в обръщението си към участниците в Годишната среща на местните власти, която се провежда в "Албена". Той посочи, че НСОРБ се утвърждава като най-представителния глас на общините у нас и незаменим фактор във взаимодействието между хората по места и централната власт.

Президентът каза още, че е необходимо да се променят отношенията между местната, централната и законодателна власт, ако искаме да видим България такава, каквато заслужава да бъде.

Следва

Едно от основните нарушения, които се извършват от шофьорите в София, е превишаването на скоростта. От началото на годината са установени 302 949 случая или с над 32 хил. повече в сравнение с миналата година, съобщи Николай Крушарски, началник на отдел "Пътна полиция" в Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР). Той добави, че на Околовръстния път е установен водач шофирал с над 260 км/ч.

Според представените данни от началото на годината в София са се случили 588 тежки катастрофи или с 11 по-малко в сравнение със същия период за миналата година, а ранените са 693 или с двама повече. Загиналите в София при катастрофи са 25 от началото на годината, което е с 14 по-малко в сравнение със същия период за 2023 г. Крушарски коментира, че тези резултати се дължат както на засиления контрол, така и на няколко направени законови промени.

В София за годината 6273 души, водач

Постоянният представител на България към Европейския съюз (ЕС) посланик Румен Александров представи България в редовното октомврийско заседание на Съвет ‘`Общи въпроси’’ на ЕС, което се проведе в Люксембург, съобщиха от Министерството на външните работи (МВнР). 

Министрите обсъдиха проекта на заключения за предстоящото на 17-18 октомври т.г. заседание на Европейския съвет, които включват темите Украйна, Близък изток, конкурентоспособност и миграция, както и кратки послания относно Молдова и Грузия. България потвърди подкрепата си за европейската помощ за Украйна.

По темата конкурентоспособност, посланик Румен Александров акцентира върху необходимостта от подобряване на европейската енергийна свързаност особено в Югоизточна Европа и призова за адресиране на ниво ЕС на проблема с високите цени на електроенергията в Югоизточна Европа. Българският

До февруари 2025 г. Общинските съвети трябва да са коригирали всички наредби, които касаят местните данъци, такси или цени на услуги, и те да бъдат преизчислени и в евро, каза днес Стефан Тихолов, член на УС на Националната асоциация на председателите на общински съвети (НАПОС) и председател на ОбС в Ловеч, пред участниците в дискусия, посветена на развитието на капацитета на местните парламенти като политически органи. Разговорът се проведе в рамките на Годишната среща на местните власти, организирана от Националното сдружение на общините в Република България.

Той припомни, че тази стъпка е според закона за въвеждане на еврото у нас. Тихолов обаче подчерта, че преди тези гласувания е добре по места да бъдат проведени широки кампании сред хората, за да не се стига до напрежение и да има притеснения, че изведнъж местните налози ще поскъпнат двойно и тройно.

До края на таз

Победителите излъчи жури в състав – Петя Йосифова – Хънкинс, Георги Арсов, Петър Чуков и Ина Вълчанова. Категориите на конкурса са стихотворение, разказ, есе и песен.

Васил Долапчиев, председател на Съюза на слепите, посочи в словото си, че на днешния ден – 15 септември, десетки милиони граждани на света отбелязват Международния ден на белия бастун, който символизира стремежа за независимост и достоен живот на хората със зрителни проблеми.

„Днес сме се събрали не да дискутираме проблемите, а да отбележим таланта на хората със зрителни проблеми, което е гаранция, че всички днешни и бъдещи трудности могат да бъдат преодолени и можем с общи усилия, и ние, като членове на обществото да изградим едно по-равностойно, по-справедливо бъдещо ежедневие за всички граждани на България“, каза Долапчиев.

Поощрителни награди получиха Диана Кръстева за изпълнението на песента „Като стара икона“; Боян Башев за музика, текст и изпълнение на песента „На море“; Гинка Жекова за стихотворението „Обичам те, живот“; Йордан Младенов за есето „Апокалипсис“. Втора поощрителна награда в категорията „Есе“ получи 10-годишната Цветелина Иванова за творбата й „Доброволчеството - мост между хората“. „Винаги напред и нагоре“, каза Цветелина Иванова, след като получи своята грамота, връчена от Десислава Радева.

Първа награда в категорията „Разказ“ е за „Земята е моето детство“ на Денка Илиева. Първа награда в категорията „Песен“ е за „Откакто ти“, по музика на Георги Панталеев, в изпълнение на Елена Николаева. Първа награда в категорията „Стихотворение“ получи Иван Карастоянов за творбата „Площад Славейков“.

По искане на Окръжна прокуратура - Ямбол е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на молдовския гражданин С. Л., съобщават от прокуратурата. Той е обвинен в контрабандно пренесяне стоки за търговски цели в големи размери.

Престъплението е осъществено на 9 октомври т.г. на граничния контролно-пропусквателен пункт „Лесово“, област Ямбол. По време на разследването е установено, че обвиняемият е управлявал камион, влязъл на българска територия от Турция. В превозното средство са били укрити контрабандно пренасяните 7847 артикула - якета, анцузи, дамски чанти, дънки, блузи, чиято обща стойност възлиза на 166 582 лева, посочват от Окръжна прокуратура - Ямбол.   

Определението на Окръжен съд - Ямбол подлежи на обжалване пред Апелативен съд - Бургас.

Обновява се инфраструктурата в североизточната част на Велико Търново, съобщиха от общинската администрация. По този начин се подобрява качеството на живот в кварталите „Асенов“, „Света гора“ и в района на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“. Инвестицията е по различни финансови механизми и включва изграждането на нови мостови съоръжения над река Янтра, рехабилитация на повече от 8 км улици, тротоари, ново осветление, предпазни съоръжения, хоризонтална и вертикална маркировка.  

С мостовите съоръжения се създават нови пътни връзки – между ул. „Сливница“ и кв. „Света гора“ и ул. „Св. Климент Охридски“, с което се разрешава дългогодишният проблем с аварийното състояние на стария т.нар Бейски мост. Втората връзка е подножието на Лобната скала на крепостта "Царевец" и с него с

Двама мъже са задържани за шофиране под въздействието на наркотици, единият е употребил и алкохол, съобщиха от Областната дирекция на МВР – Видин в информационния бюлетин.

Видинчанин на 43 г., шофирал лек автомобил, е спрян вчера за проверка на ул. „Преславска“ в областния град. При тестване с техническо средство пробата на водача реагирала положително на  метадон. Мъжът е дал и проби за изследване в Центъра за спешна медицинска помощ. 

Снощи около 22:00 ч. в с. Медовница униформени служители спрели за проверка 48-годишен мъж от Враца. При тестване с дрегер пробата на водача отчела 2,28 промила алкохол, а пробата с техническо средство индикирала положително на амфетамин. 

И по двата случая са образувани досъдебни производства, уточниха от полицията.

По данни на сектора „Пътна полиция“ Видин от 7 до 13 октомври пр

Нужно е да се направи национална програма за намаляване на загубите от вода, като бъде набелязана система от конкретни мерки, каза днес председателят на Българската асоциация по водите Иван Иванов по време на дискусия в рамките на Годишната среща на местните власти, която се провежда в курорта "Албена". Организатор на събитието е Националното сдружение на общините в Република България. 

Според Иванов програмата е редно да бъде изработена в партньорство между "Български ВиК холдинг" и местните власти, а финансирането на мерките може да се търси от различни инструменти. Иванов подчерта още, че кметовете трябва да започнат да мислят и в посока повторното използване на отпадните води. 

В градовете има сериозен потенциал за пестене на вода, посочи още председателя на Българската асоциация по водите  Според него у нас като че ли се подценява ситуацията с безводи

Пленарните сесии на Годишната среща на местните власти продължават в курорта "Албена". Първата сесия беше на тема "Използване на местните ресурси за стопанско оживяване на селските райони". Във втория панел местните власти обсъждаха как общините подкрепят местните производители. 

Кметът на Община Елена Дилян Млъзев разказа пред присъстващите за разработен проект от общината за стимулиране на икономическата активност и създаване на заетост. Идеята на проекта е да съберат на едно място местните производители и да им осигурят споделен транспорт за продажби на продукцията. Създаден е сайт, който е безплатен за производителите. Чрез него те могат да предлагат продукцията си онлайн и тя да достига до всяка точка на страната. По проекта е закупен и лекотоварен автомобил, който е трансформиран в хладилен. По този начин общината помага на производителите да осъществяват споделени д

В приветствието си към участниците в конкурса Десислава Радева изрази задоволство, че за втора поредна година е патрон на националния творчески конкурс „Графити от думи и звуци“.  Тя отбеляза, че конкурсът се превръща в традиционен и посочи, че той е от огромно значение за незрящите хора. „Защото липсата на зрение не е пречка за усещанията на сърцето и вие го доказвате“, каза Десислава Радева. Тя пожела на участниците и победителите в конкурса да не спират дотук, а да продължават, за да развиват уменията си. Десислава Радева завърши с думите на Малкия принц - „Най-хубавото се вижда само със сърцето. Най-същественото е невидимо за очите“.

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Предстои последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния, съобщи генерал-майор Явор Матеев
Седем млади лекари получиха грамоти от лекарската колегия във Видин
Посланикът на Франция у нас изрази признателност към МВР във връзка с помощта за организацията на сигурността на Олимпиадата в Париж
Заради случаи на пожари със загинал през последните седмици, пожарната в Кърджали излезе с препоръки за предотвратяването им
С над 2100 цветни стръка се оформят нови зелени пространства и алеи в Болярово по повод празника на града
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
На преден план
Младежи от Комплекса за социално развитие в Търговище поздравиха лекари в навечерието на професионалния им празник
В детайли
От понеделник ще бъде затворен за движение участък по пътя Варна – Златни пясъци
Местен фокус
Конгрес за усложненията в естетичната дерматология започна в София
Контекст
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, съобщи министър Атанас Илков
Сфера
Предстои последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния, съобщи генерал-майор Явор Матеев
Основна линия
Главни прокурори обмислят всеобхватен инструмент за проследяване, блокиране и конфискация на активи, придобити по криминален път
Основна линия
Двама мъже са установени от полицията за ден в Русенско да шофират автомобили след употреба на наркотици
Местен фокус
Земеделският министър д-р Георги Тахов откри петия национален събор "Млечният път на България през вековете" в Луковит
Сфера
Седем млади лекари получиха грамоти от лекарската колегия във Видин
В детайли
Община Стара Загора ще си сътрудничи с технологичен стартъп в подкрепа на бизнеса и заетостта на хората от региона
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.