Начало На преден план Започва полицейска операция за контрол върху водачите на мотоциклети, мотопеди, велосипеди и електрически тротинетки в Ловешко
6964
България

Започва полицейска операция за контрол върху водачите на мотоциклети, мотопеди, велосипеди и електрически тротинетки в Ловешко

Акцията ще се състои в периода от 15 до 20 октомври.Ще бъдат проверявани и пешеходците за спазване правилата на движение.

| 15 Октомври 2024, 14:00 ч.
Започва полицейска операция за контрол върху водачите на мотоциклети, мотопеди, велосипеди и електрически тротинетки в Ловешко
Започва полицейска операция за контрол върху водачите на мотоциклети, мотопеди, велосипеди и електрически тротинетки в Ловешко
Снимка © БТА

Започва специализирана полицейска операция за контрол на водачи на мотоциклети, мотопеди, велосипеди и индивидуални електрически превозни средства, съобщи на брифинг главен инспектор Светослав Шишийски, началник на сектора „Пътна полиция“ към Областната дирекция на МВР в Ловеч.

Пътнотранспортно произшествие с участието на трима мотоциклетисти е настъпило в района на Български извор, област Ловеч. При инцидента е загинал един от тях, съобщиха от пресцентъра на МВР. Катастрофата е станала на пътя Български извор – Севлиево, а на мястото на инцидента са изпратени екипи на „Пътна полиция“, „Спешна помощ“  и „Пожарна безопасност“. Състоянието на другите пострадали участници в катастрофата се установява.

От МВР съобщиха, че временно движението е ограничено и в двете посоки и се осъществява по обходен маршрут – Сопот– Угърчин  – Дерманци – Торос. Движението се регулира от екипи на "Пътна полиция". Установяват се обстоятелствата, при които е възникнало пътнотранспортното произшествие с участието на тримата мотоциклетисти. 

По-рано днес мотоциклетист загина на пътя Мездра

Икономическият обмен между България и Босна и Херцеговина е във възходящо развитие, но има далеч по-голям неизползван потенциал, заяви държавният глава Румен Радев днес на съвместна пресконференция след среща с председателстващия босненското Председателство Денис Бечирович в Сараево.

"Предложих да подпишем меморандум за взаимна защита на инвестициите", отбеляза Радев на пресконференцията. "Ние имаме интерес да разширяваме производството, да търсим нови възможности за съвместни предприятия. Убеден съм, че българският бизнес ще намери силно присъствие в Босна при наличие на повече информация".

Председателстващият босненското Председателство отбеляза, че в икономически план се забелязват позитивни тенденции, като износът от Босна за България през 2023 г. е възлязъл на 115 милиона конвертируеми марки (приблизително същата стойност и в лева – бел. ред.), а вносът от Бъл

Общо 73 пожара са загасени в страната през изминалото денонощие. Това съобщиха от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН) към МВР на своя уебсайт. На общо 101 сигнала за произшествия са реагирали звената на пожарната в цялата страна.

С преки материални щети са възникнали 18 пожара, от които четири в жилищни сгради, два в промишлени сгради, два в спомагателни, временни или паянтови постройки, шест в транспортни средства, един в съоръжения на открито и 3 други. Без нанесени материални щети са възникнали 55 пожара.

Извършени са 25 спасителни дейности и помощни операции, от които три при катастрофи в транспортни средства. Получени са три лъжливи повиквания. При пожарите няма загинали и пострадали.

Международен турнир по борба и Държавен шампионат по акробатика ще се проведат в Сливен, съобщиха от пресцентъра на Общината.

Те ще започнат в зала „Васил Левски“ в събота, 19 октомври, когато ще бъде открит ХХ-и юбилеен турнир по свободна борба за кадети „100-те Войводи“. Състезанието се организира от АСК по борба „Сливен“. На тепиха сили ще премерят представители от отбора на България и Турция в категории „кадети”. Началото е от 10:00 ч.

Градът ще бъде домакин на държавен отборен шампионат по спортна акробатика за Купа „България“. Официалното откриване е предвидено за 21 октомври, понеделник, в зала „Васил Левски“. Началото е от 11:00 ч. Домакин на шампионата е сливенският Спортен клуб по акробатика „Стефан Данчев“.

Спортните събития са част от програмата на Община Сливен за праз

Основна причината за катастрофата на учебно-боен самолет L-39ZA през септември е поемането на неоправдано висок риск при изпълнение на елементи от сложния пилотаж. Това каза полковник Петко Василев, държавен експерт в отдел „Разследване на авиационни произшествия и инциденти“ в Служба „Военна полиция“. Министерството на отбраната представя на пресконференция резултатите от проверките на авиационния инцидент от 13 септември т.г. в Трета авиационна база в Граф Игнатиево.

Авиационното произшествие е класифицирано като катaстрофа, посочи полковник Василев.

Като съпътстващи причини той посочи нарушаване на мерките за безопасност, нарушаване на реда на изпълнение на полетната задача и неправилна оценка на запаса от височина при вземане на решение за начина на извеждане на въздухоплавателното средство от фигура във вертикалната равнина, тъй като в г

Акцията ще се състои в периода от 15 до 20 октомври. Ще бъдат проверявани и пешеходците за спазване правилата на движение.

Проблемът с тротинетките в Ловешка област все още не е така обострен, както на други места, каза инспекторът и припомни, че водачите на тротинетки следва да се движат на пътища и улици, на които обозначената скорост е до 50 км/час или по велоалеи.  

През август трима младежи пострадаха след пътни инциденти с електрически тротинетки в Ловешко, припомня .

Лицата до 18 годишна възраст, управляващи тротинетка, задължително трябва да носят обезопасителни каски, посочи главен инспектор Шишийски. При установени нарушения при управление на електрически тротинетки от страна на малолетни, се санкционират родителите, а размерът на глобата е 50 лева.

Отнемане на тротинетка или друг вид санкция може да се случи само ако това е залегнала в наредба на съответната община, поясни той.

Д-р Вилхелм Елисеев и д-р Пламена Вълчева бяха наградени от регионалната колегия на Българския лекарски съюз (БЛС) във Видин. Поводът е отбелязването на Деня на св. Иван Рилски и на българските лекари.

От името на видинската колегия на БЛС д-р Елисеев получи знака на съюза и плакет за лекар на годината. Преди да връчи наградата председателят на регионалната колегия д-р Борислав Милчев изказа благодарност за неговата всеотдайна работа за пациентите, за видинската болница, както и за колегията. В това трудно време той продължава да стои на своя пост и да управлява една от най-важните структури, без която болницата не би могла да съществува – отделението по анестезиология и интензивно лечение, отбеляза д-р Милчев. И пожела на д-р Елисеев успехи като координатор на спешната медицинска помощ по въздуха за региона. 

Д-р Елисеев благодари за номинацията, както и на с

Бизнес форум "Кръгова икономика", организиран от Търговско-индустриалната камара (ТИК) в Бургас, съвместно с посолството на Република Полша в София и полското министерство на климата и околната среда ще се проведе в крайморския град. Това съобщиха от ТИК-Бургас.

Срещата, в която ще участват представители на български компании и на полски фирми от областта на зелените технологии и кръговата икономика, ще бъде на 17 октомври.

Полската бизнес делегация ще бъде съпроводена от отговорни лица от посолството на Република Полша и полското министерство на околната среда. Сред тях са Анна Янишевска - Фрачек, заместник-посланик на посолството на Република Полша в София, Анджей Крежел, първи съветник в посолството на Република Полша в София, Елжбиета Свиталска, експерт "Политико-икономически отдел" към
посолството на Република Полша, Йоанна Здановска, представител на Министерст

Близо 19 килограма марихуана в газови бутилки за метан откриха митнически и гранични служители на пункта „Лесово” при границата с Република Турция, съобщават от Агенция „Митници”. Стойността на наркотичното вещество възлиза на около 300 000 лева, по цени на съдопроизводството, допълват оттам.

Укритата марихуана е установена при проверка на лек автомобил с българска регистрация, управляван от български гражданин с инициали А.М. Водачът е пътувал сам. Той е задържан за срок до 72 часа, съобщават от Окръжна прокуратура – Ямбол. Предстои да бъде внесено в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“. 

На 14 октомври митнически служители от отдел „Борба с наркотрафика“ селектират превозното средство за щателна проверка, при която откриват три броя фабрични бутилки за газ метан, допълнително п

През изминалата седмица полицаите в Плевенско са съставили 304  акта на нарушители на Закона за движение по пътищата, съобщи на пресконференция началникът на сектор „Пътна полиция“ при Областна дирекция  (ОД) на МВР в Плевен главен инспектор Даниел Петров.

 От съставените 304 акта, 131 са изготвени от служители на сектор „Пътна полиция“. Наложени са 680 глоби по фиш. Съставени са и 496 електронни фиша, каза още той.

От 7  до 13 октомври в областта са настъпили 36 пътнотранспортни произшествия, като при четири от тях има ранени. Няма загинали граждани. Само с материални щети са 32 от инцидентите, отчете главен инспектор Петров.

От началото на годината служители на ОДМВР – Плевен са съставили 22 акта на шофьори, които не използват пътя по предназначение и шофират с висока скорост, уточни той.

Полицията се

Областният управите на Ямбол Николай Костадинов върна за ново разглеждане в Общински съвет – Ямбол наредбата, уреждаща поставянето на преместваеми обекти, съобщават от пресслужбата на областната администрация.

Мотивите за връщане на Наредбата са неспазване на разпоредбите на Закона за нормативните актове и на указ, касаещ прилагането му, който регламентира формата и строежа на акта, както и правилата за формулиране на неговите разпоредби. Това се посочва в аргументите за решението на областния управител, цитирани от пресслужбата на администрацията.

Припомняме, че с решение от последното си заседание през септември, Общинският съвет гласува нова наредба, уреждаща реда и условията за поставяне на преместваеми обекти (павилиони, рекламни съоръжения и други елементи на градското обзавеждане). Внесеното от кмета на Ямбол Валентин Ревански предложение предизвика дискусия

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Заради случаи на пожари със загинал през последните седмици, пожарната в Кърджали излезе с препоръки за предотвратяването им
Мерки за предотвратяване на пожари през есенно-зимния сезон разпространи на сайта на МВР и по медиите Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението&ldquo ...
С над 2100 цветни стръка се оформят нови зелени пространства и алеи в Болярово по повод празника на града
С над 2100 стръка теменужки и хризантеми се оформят нови зелени пространства и цветни алеи в Болярово по повод празника на града, съобщиха от пресцентъра на Общината. С цялостно об ...
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
През нощта ще бъде ясно, в Източна България ще духа слаб вятър от изток-североизток, на запад ще е почти тихо, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). ...
Пожар гори в бившето училище в русенското село Червена вода, няма пострадали хора
Пожар гори в сградата на бившето училище в Червена вода, съобщи директорът на Районната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Русе комисар Светослав ...
Общо 23-ма души са ранени при катастрофи в страната през последното денонощие
Общо 23-ма души са ранени при 17 тежки катастрофи в страната през последното денонощие, съобщиха от МВР на сайта си.  В София са регистрирани три тежки и 35 леки пътнотранспор ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
До няколко дни ще започне поетапното пускане на парното в Перник, съобщиха от топлофикационното дружество
От 21 октомври ще започне поетапното пускане на отоплението в Перник, съобщават от „Топлофикация – Перник“. Във връзка с очакваното понижение на среднодневните те ...
Специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с нарушения на изборното законодателство, се провежда в Гълъбово и Стара Загора
На територията на Областна дирекция на МВР – Стара Загора днес се провеждат активни полицейски действия в Районните управления в Гълъбово, както и Първо и Второ Районни управ ...
Жена от Кресна пострада при побой
Жена от Кресна пострада при побой, нанесен от неин съгражданин, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР - Благоевград. Сигналът за побоя е подаден на 16 октомври на тел ...
В Областната администрация в Хасково пристигнаха бюлетините и книжата за вота на 27 октомври
В Областната администрация в Хасково днес под полицейска охрана пристигнаха бюлетините, както и другите книжа, за парламентарния вот на 27 октомври. Получаваме 220 000 бюлетини при ...
Фирмите, използващи изкуствен интелект, трябва да въведат принципи за защита на служителите, каза проф. Андрияна Андреева
Фирмите, които използват изкуствен интелект, трябва да въведат принципи за защита на служителите, каза днес проф. Андрияна Андреева, юрист и областен управител на Варна. Тя бе сре ...
Тикер в 13:17 ч.
От 21 октомври ще започне поетапното пускане на отоплението в Перник, съобщават ...
Начало На преден план
6964
България

Започва полицейска операция за контрол върху водачите на мотоциклети, мотопеди, велосипеди и електрически тротинетки в Ловешко

Акцията ще се състои в периода от 15 до 20 октомври.Ще бъдат проверявани и пешеходците за спазване правилата на движение.

| 15 Октомври 2024, 14:00 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Започва полицейска операция за контрол върху водачите на мотоциклети, мотопеди, велосипеди и електрически тротинетки в Ловешко
Започва полицейска операция за контрол върху водачите на мотоциклети, мотопеди, велосипеди и електрически тротинетки в Ловешко
Снимка © БТА

Започва специализирана полицейска операция за контрол на водачи на мотоциклети, мотопеди, велосипеди и индивидуални електрически превозни средства, съобщи на брифинг главен инспектор Светослав Шишийски, началник на сектора „Пътна полиция“ към Областната дирекция на МВР в Ловеч.

Пътнотранспортно произшествие с участието на трима мотоциклетисти е настъпило в района на Български извор, област Ловеч. При инцидента е загинал един от тях, съобщиха от пресцентъра на МВР. Катастрофата е станала на пътя Български извор – Севлиево, а на мястото на инцидента са изпратени екипи на „Пътна полиция“, „Спешна помощ“  и „Пожарна безопасност“. Състоянието на другите пострадали участници в катастрофата се установява.

От МВР съобщиха, че временно движението е ограничено и в двете посоки и се осъществява по обходен маршрут – Сопот– Угърчин  – Дерманци – Торос. Движението се регулира от екипи на "Пътна полиция". Установяват се обстоятелствата, при които е възникнало пътнотранспортното произшествие с участието на тримата мотоциклетисти. 

По-рано днес мотоциклетист загина на пътя Мездра

Икономическият обмен между България и Босна и Херцеговина е във възходящо развитие, но има далеч по-голям неизползван потенциал, заяви държавният глава Румен Радев днес на съвместна пресконференция след среща с председателстващия босненското Председателство Денис Бечирович в Сараево.

"Предложих да подпишем меморандум за взаимна защита на инвестициите", отбеляза Радев на пресконференцията. "Ние имаме интерес да разширяваме производството, да търсим нови възможности за съвместни предприятия. Убеден съм, че българският бизнес ще намери силно присъствие в Босна при наличие на повече информация".

Председателстващият босненското Председателство отбеляза, че в икономически план се забелязват позитивни тенденции, като износът от Босна за България през 2023 г. е възлязъл на 115 милиона конвертируеми марки (приблизително същата стойност и в лева – бел. ред.), а вносът от Бъл

Общо 73 пожара са загасени в страната през изминалото денонощие. Това съобщиха от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН) към МВР на своя уебсайт. На общо 101 сигнала за произшествия са реагирали звената на пожарната в цялата страна.

С преки материални щети са възникнали 18 пожара, от които четири в жилищни сгради, два в промишлени сгради, два в спомагателни, временни или паянтови постройки, шест в транспортни средства, един в съоръжения на открито и 3 други. Без нанесени материални щети са възникнали 55 пожара.

Извършени са 25 спасителни дейности и помощни операции, от които три при катастрофи в транспортни средства. Получени са три лъжливи повиквания. При пожарите няма загинали и пострадали.

Международен турнир по борба и Държавен шампионат по акробатика ще се проведат в Сливен, съобщиха от пресцентъра на Общината.

Те ще започнат в зала „Васил Левски“ в събота, 19 октомври, когато ще бъде открит ХХ-и юбилеен турнир по свободна борба за кадети „100-те Войводи“. Състезанието се организира от АСК по борба „Сливен“. На тепиха сили ще премерят представители от отбора на България и Турция в категории „кадети”. Началото е от 10:00 ч.

Градът ще бъде домакин на държавен отборен шампионат по спортна акробатика за Купа „България“. Официалното откриване е предвидено за 21 октомври, понеделник, в зала „Васил Левски“. Началото е от 11:00 ч. Домакин на шампионата е сливенският Спортен клуб по акробатика „Стефан Данчев“.

Спортните събития са част от програмата на Община Сливен за праз

Основна причината за катастрофата на учебно-боен самолет L-39ZA през септември е поемането на неоправдано висок риск при изпълнение на елементи от сложния пилотаж. Това каза полковник Петко Василев, държавен експерт в отдел „Разследване на авиационни произшествия и инциденти“ в Служба „Военна полиция“. Министерството на отбраната представя на пресконференция резултатите от проверките на авиационния инцидент от 13 септември т.г. в Трета авиационна база в Граф Игнатиево.

Авиационното произшествие е класифицирано като катaстрофа, посочи полковник Василев.

Като съпътстващи причини той посочи нарушаване на мерките за безопасност, нарушаване на реда на изпълнение на полетната задача и неправилна оценка на запаса от височина при вземане на решение за начина на извеждане на въздухоплавателното средство от фигура във вертикалната равнина, тъй като в г

Акцията ще се състои в периода от 15 до 20 октомври. Ще бъдат проверявани и пешеходците за спазване правилата на движение.

Проблемът с тротинетките в Ловешка област все още не е така обострен, както на други места, каза инспекторът и припомни, че водачите на тротинетки следва да се движат на пътища и улици, на които обозначената скорост е до 50 км/час или по велоалеи.  

През август трима младежи пострадаха след пътни инциденти с електрически тротинетки в Ловешко, припомня .

Лицата до 18 годишна възраст, управляващи тротинетка, задължително трябва да носят обезопасителни каски, посочи главен инспектор Шишийски. При установени нарушения при управление на електрически тротинетки от страна на малолетни, се санкционират родителите, а размерът на глобата е 50 лева.

Отнемане на тротинетка или друг вид санкция може да се случи само ако това е залегнала в наредба на съответната община, поясни той.

Д-р Вилхелм Елисеев и д-р Пламена Вълчева бяха наградени от регионалната колегия на Българския лекарски съюз (БЛС) във Видин. Поводът е отбелязването на Деня на св. Иван Рилски и на българските лекари.

От името на видинската колегия на БЛС д-р Елисеев получи знака на съюза и плакет за лекар на годината. Преди да връчи наградата председателят на регионалната колегия д-р Борислав Милчев изказа благодарност за неговата всеотдайна работа за пациентите, за видинската болница, както и за колегията. В това трудно време той продължава да стои на своя пост и да управлява една от най-важните структури, без която болницата не би могла да съществува – отделението по анестезиология и интензивно лечение, отбеляза д-р Милчев. И пожела на д-р Елисеев успехи като координатор на спешната медицинска помощ по въздуха за региона. 

Д-р Елисеев благодари за номинацията, както и на с

Бизнес форум "Кръгова икономика", организиран от Търговско-индустриалната камара (ТИК) в Бургас, съвместно с посолството на Република Полша в София и полското министерство на климата и околната среда ще се проведе в крайморския град. Това съобщиха от ТИК-Бургас.

Срещата, в която ще участват представители на български компании и на полски фирми от областта на зелените технологии и кръговата икономика, ще бъде на 17 октомври.

Полската бизнес делегация ще бъде съпроводена от отговорни лица от посолството на Република Полша и полското министерство на околната среда. Сред тях са Анна Янишевска - Фрачек, заместник-посланик на посолството на Република Полша в София, Анджей Крежел, първи съветник в посолството на Република Полша в София, Елжбиета Свиталска, експерт "Политико-икономически отдел" към
посолството на Република Полша, Йоанна Здановска, представител на Министерст

Близо 19 килограма марихуана в газови бутилки за метан откриха митнически и гранични служители на пункта „Лесово” при границата с Република Турция, съобщават от Агенция „Митници”. Стойността на наркотичното вещество възлиза на около 300 000 лева, по цени на съдопроизводството, допълват оттам.

Укритата марихуана е установена при проверка на лек автомобил с българска регистрация, управляван от български гражданин с инициали А.М. Водачът е пътувал сам. Той е задържан за срок до 72 часа, съобщават от Окръжна прокуратура – Ямбол. Предстои да бъде внесено в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“. 

На 14 октомври митнически служители от отдел „Борба с наркотрафика“ селектират превозното средство за щателна проверка, при която откриват три броя фабрични бутилки за газ метан, допълнително п

През изминалата седмица полицаите в Плевенско са съставили 304  акта на нарушители на Закона за движение по пътищата, съобщи на пресконференция началникът на сектор „Пътна полиция“ при Областна дирекция  (ОД) на МВР в Плевен главен инспектор Даниел Петров.

 От съставените 304 акта, 131 са изготвени от служители на сектор „Пътна полиция“. Наложени са 680 глоби по фиш. Съставени са и 496 електронни фиша, каза още той.

От 7  до 13 октомври в областта са настъпили 36 пътнотранспортни произшествия, като при четири от тях има ранени. Няма загинали граждани. Само с материални щети са 32 от инцидентите, отчете главен инспектор Петров.

От началото на годината служители на ОДМВР – Плевен са съставили 22 акта на шофьори, които не използват пътя по предназначение и шофират с висока скорост, уточни той.

Полицията се

Областният управите на Ямбол Николай Костадинов върна за ново разглеждане в Общински съвет – Ямбол наредбата, уреждаща поставянето на преместваеми обекти, съобщават от пресслужбата на областната администрация.

Мотивите за връщане на Наредбата са неспазване на разпоредбите на Закона за нормативните актове и на указ, касаещ прилагането му, който регламентира формата и строежа на акта, както и правилата за формулиране на неговите разпоредби. Това се посочва в аргументите за решението на областния управител, цитирани от пресслужбата на администрацията.

Припомняме, че с решение от последното си заседание през септември, Общинският съвет гласува нова наредба, уреждаща реда и условията за поставяне на преместваеми обекти (павилиони, рекламни съоръжения и други елементи на градското обзавеждане). Внесеното от кмета на Ямбол Валентин Ревански предложение предизвика дискусия

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Заради случаи на пожари със загинал през последните седмици, пожарната в Кърджали излезе с препоръки за предотвратяването им
С над 2100 цветни стръка се оформят нови зелени пространства и алеи в Болярово по повод празника на града
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
Пожар гори в бившето училище в русенското село Червена вода, няма пострадали хора
Общо 23-ма души са ранени при катастрофи в страната през последното денонощие
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В детайли
До няколко дни ще започне поетапното пускане на парното в Перник, съобщиха от топлофикационното дружество
Контекст
Специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с нарушения на изборното законодателство, се провежда в Гълъбово и Стара Загора
На преден план
Жена от Кресна пострада при побой
Основна линия
В Областната администрация в Хасково пристигнаха бюлетините и книжата за вота на 27 октомври
Местен фокус
Фирмите, използващи изкуствен интелект, трябва да въведат принципи за защита на служителите, каза проф. Андрияна Андреева
На преден план
Младежът, който преби жена пред денонощен магазин в Перник, е обвинен в умишлено причиняване на смърт
Контекст
Полицаи задържаха употребил алкохол водач без шофьорска книжка, който опитал да избегне проверка в Шумен
Сфера
Заради случаи на пожари със загинал през последните седмици, пожарната в Кърджали излезе с препоръки за предотвратяването им
На преден план
Областният управител върна решението на Общински съвет – Ямбол за преместваемите обекти
Контекст
Програма с фокус върху психичното здраве на журналистите е предвидена на конференцията „Sofia Talks Media: Устойчиви на кризи“
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.