Начало Местен фокус Ден на българския производител ще се състои на 18 и 19 октомври край сливенското село Мечкарево
6710
Икономика

Ден на българския производител ще се състои на 18 и 19 октомври край сливенското село Мечкарево

Денят на българския производител ще се състои на 18 и 19 октомври на изложбените площи до разклона за сливенското село Мечкарево.Това съобщиха организаторите от Изпълнителната агенция по селекция и репродукция в животновъдството (ИАСРЖ) и Министерството на земеделието, с подкрепата на Държавен фонд "Земеделие".

| 15 Октомври 2024, 14:40 ч.
Ден на българския производител ще се състои на 18 и 19 октомври край сливенското село Мечкарево
Ден на българския производител ще се състои на 18 и 19 октомври край сливенското село Мечкарево
Снимка © Велина Василева

Денят на българския производител ще се състои на 18 и 19 октомври на изложбените площи до разклона за сливенското село Мечкарево. Това съобщиха организаторите от Изпълнителната агенция по селекция и репродукция в животновъдството (ИАСРЖ) и Министерството на земеделието, с подкрепата на Държавен фонд "Земеделие". 

Приветстваме реформите в Босна и Херцеговина и винаги сме готови да споделим опита си за успешната евроинтеграция на страната, заяви българският държавен глава Румен Радев на съвместна пресконференция с председателстващия босненското Председателство Денис Бечирович.

Очертахме мерки и приоритети по европейския път на Босна и Херцеговина. Много са важните уроци, които България може да предаде на Босна, подчерта Радев.

Аз споменах конкретни политики, делегациите (на двете държави – бел. ред.) споделят конкретен опит. Най-важно е консолидирането на усилията в страната, необходим е консенсус в страната. Разбирам политическата система, държавното устройство на Босна и приветствам политическото ръководство, че въпреки сложната система за постигане на консенсус, има постигнато разбирателство по конкретни въпроси, заяви той.

Президентът е на посещение в Босна и Херце

Специализирана полицейска операция започна рано тази сутрин в Силистренско, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Тя е насочена към предотвратяване на престъпления, свързани с политическите права на гражданите, противодействие на  конвенционалната престъпност и подобряване на средата за сигурност. В операцията са включени служители на криминална, икономическа, охранителна и пътна полиция, експерти от научно-техническата лаборатория, разследващи полицаи. Участват също Зоналното жандармерийско управление и Регионалната дирекция по горите - Русе. 

Във фокуса на полицейските действия са рискови населени места, идентифицирани след оперативен анализ и на базата на предходни избори. Обект на контрол са лица от активния криминален контингент и други, за които има данни, че могат да упражнят влияние върху вота на гражданите.

Проверяват се заложни къщи, магазини, пункт

През нощта над по-голямата част от страната ще бъде предимно ясно и почти тихо. По-значителна средна и висока облачност ще има над северните райони. В южните части на страната в отделни котловини и поречия сутринта временно ще има намалена видимост. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). В котловините най-ниските температури се очакват между 3° и 6°, но минималните в повечето места ще са между 6° и 11°, за София - около 6°.

Атмосферното налягане е малко по-високо от средното за месеца. Слабо ще се понижи и ще бъде около средната стойност.

Утре ще бъде предимно слънчево. От запад на изток ще има временни увеличения на средната и висока облачност. Ще духа слаб, в Дунавската равнина и Горнотракийската низина и умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще бъдат между 19° и 24°, в София - около

Предсрочното прекратяване на договорите с превозвачите няма да сложи край на агонията с частния градски транспорт в Пловдив, а ще я удължи с още над 10 години. Като вторичен ефект ще е „убиването“ на общинското дружество "Екобус" и възможността да имаме общински градски транспорт. Това заявиха на пресконференция в Пловдив общинските съветници от „Продължаваме промяната-Демократична България“ Веселина Александрова, Николай Гюров, Йоно Чипилски и Добромира Костова. 

Миналата седмица Община Пловдив изпрати едномесечни предизвестия до превозвачите от градския транспорт за прекратяване на договора от 2018 година, обект на който са 13 линии. Като причина за решението от Общината посочиха неизпълнение от страна на някои от фирмите на клаузите по договора и продължаване на пропускането на курсове по някои от линиите."При прекратяване на договора от 2016 го

Рамково споразумение за взаимопомощ между общините и електроразпределителните дружества бе сключено по време на Годишната среща на местните власти в Албена, която бе организирана от Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ). 

По време на пленарните сесии през третия ден на срещата кметовете и общинските съветници обсъждаха развитието на капацитета на общинските съвети като политически орган на местното самоуправление. Сред панелите бяха "Отговорности и предизвикателства пред общинските съвети при формирането на местните политики в мандат 2023 - 2027", "Публичност и гражданско участие" и "Актуални въпроси пред общинските съвети през 2025 година". 

"Нужно е възнагражденията на общинските съветници да бъдат ясно регламентирани, а не да бъдат до определен процент от заплатите на администрацията", каза Златко Живков, член на Управителния съвет

Предвижда се изложението да бъде официално открито на 19 октомври от министъра на земеделието и храните д-р Георги Тахов и изпълнителния директор на ИАСРЖ Георги Йорданов. В официалното откриване ще участват браншови асоциации, които налагат България като бранд за висококачествени и чисти храни. 

Говедовъдството ще бъде представено с над 150 животни от млечни, месодайни и автохтонни породи. Биволите от породата "Българска мурра" също ще участват. Интерес за посетителите ще представляват и класните селекции в коневъдството, които ще бъдат представени от девет породи коне: Български тежковозен кон, Арабска шагия, Чистокръвна арабска, Европейски рисист кон, Български рисист кон, Чистокръвна английска, Плевенска, Хафлингер и Дунавски кон. Разнообразието при зайците ще бъде осигурено за изложението от Земеделския институт и много частни стопани.

Освен професионалисти в бранша и любители, организаторите очакват почитатели на чистата и вкусна българска храна, произведена от натурални продукти по традиционни рецепти, които ще могат да дегустират родни продукти и деликатеси, и посетят специално обособен фермерски базар. 

През миналата 2023 г. на изложението, което бе под мотото "Срещи на елита", бяха показани над 500 първокласни животни. Сред отличените участници бе и ферма за екзотични животни.

В началото на ноември се очакват първите случаи на грип, които след това ще започнат да зачестяват и през декември грипът ще преобладава пред останалите респираторни вируси. Това каза доц. Ангел Кунчев, главен държавен здравен инспектор. Доц. Кунчев участва в обявяването на кампанията за събиране на лекарства с изтекъл срок на годност.  

Все още в България няма регистрирани случаи на грип, допълни той. В грипните щамове за тази година няма изненада – „Виктория и „Тайланд“, които са включени в състава и на двете противогрипни ваксини, които се ползват в България. Ваксините, които са доставени в страната ни, са повече, отколкото бяха доставени миналата година, интересът е голям, каза още доц. Кунчев. В рамките на националната програма за предотвратяване на грипа сред хората на и над 65-годишна възраст Министерството на здравеопазването е осигурило до

Мащабна полицейска операция срещу купуването на гласове се провежда на територията на Софийска област, съобщиха от МВР.  Повече информация ще бъде дадена от комисар Петър Соколов, началник на отдел „Охранителна полиция“ при Областната дирекция на МВР - София

В петък служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков обяви, че са образувани са близо 50 досъдебни производства за престъпления против политическите права на гражданите. Постъпили са близо 140 сигнала, извършени са над 100 проверки, като почти една четвърт от тях са прекратени. В 14 от сигналите е имало данни за престъпление, посочи той. 

До момента са задържани 23-ма души. Изготвени са 471 предупредителни протоколи. До момента е имало над 100 операции на МВР, стана ясно още от думите на Атанас Илков. 

Община Поморие е отчела ръст в броя на туристите през изминалия летен туристически сезон спрямо същия период на 2023 година. Въпреки това обаче, все още не са достигнати нивата, отчетени преди пандемията от КОВИД-19 - през 2019 година. Това обяви кметът на община Поморие Иван Алексиев на среща с туристическия бранш, която се проведе в градската художествена галерия. 

По думите на Алексиев за положителния резултат през тази година са помогна посещенията на български туристи. В същото време общинската администрация в Поморие отчита ясно загубата на ключови пазари като Русия и Украйна. Според изнесените от Алексиев данни, делът на чуждестранните туристи в общината е намалял с близо 40 на сто. Вътрешният пазар съставлява над 60 на сто от броя на туристите.  

Като основни фактори за спада в туризма бяха очертани затварянето на големи хотелски комплекси след 2022 год

Общинският съвет в Дряново ще удостои на тържествено знание днес шестима души със званието "почетен гражданин". Това съобщиха от Общинския съвет на своя уебсайт. 

Заседанието ще е от 16:00 часа и ще е на открито пред паметника "Майка България" до Община Дряново, а при лоши метеорологични условия - в Ритуалната зала на Общината.

„Почетен гражданин на Дряново“ ще бъде присъдено на Маргрета Григорова, инж. Веселин Кръстев, Антон Антонов, Дончо Донев, посмъртно да д-р Тодор Тодоров и д-р Тодор Бахчеванов.

Почетен медал за принос в развитието на образованието ще бъде връчен на Пенка Дървеникова, а почетни грамоти ще бъдат присъдени на Виржиния Дачева, Ралица Игнатова-Киселкова, Валентина Начева, отново за принос в развитието на образованието. 

Нашите позиции са непроменени, ние подкрепяме много топло и силно разширяването на Европейския съюз (ЕС) със страните от Западните Балкани от една страна, както и на Молдова, Украйна и Грузия от друга страна. Това съобщи служебният министър-председател Димитър Главчев в началото на днешното правителствено заседание.

Главчев припомни, че в последните дни той участва в международен форум за присъединяване на страните от Западни Балкани към ЕС, както и в друг форум за присъединяването на Молдова, Украйна и Грузия към ЕС. България е абсолютен мост между Западните Балкани и споменатите три други държави, като всяка една от тях, която кандидатства за ЕС, е в различна степен на готовност, посочи премиерът и допълни, че това се вижда от начина, по който те отварят преговорните глави. Главчев подчерта, че България винаги е била на мнение, че твърдо подкрепя това разширение. Според преми

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Пред паметника „Майка България“ бе честван празникът на Търновския гарнизон
Курсанти от Националния военен университет „Васил Левски“ и Духовият оркестър на Военния университет се включиха в отбелязването на празника на Търновския гарнизон. Поч ...
В Роман започва традиционният есенен панаир
От днес до неделя ще се проведе традиционният есенен панаир в Роман, съобщиха във фейсбук страницата си от Община Роман. Петъчният ден е обявен за неучебен за всички учебни заведен ...
В община Бяла Слатина спортната инфраструктура и дейностите са на високо ниво, каза кметът инж. Иво Цветков
В община Бяла Слатина спортната инфраструктура и дейности са на високо ниво, каза кметът инж. Иво Цветков по повод получена днес награда „Кмет на годината“ в категория ...
Община Бяла Слатина ще кандидатства с проект за обновяване на стадиона в града
На заседание на Общински съвет – Бяла Слатина беше подкрепено намерение на администрацията да кандидатства с проектно предложение за обновяване на стадиона в града. Финансира ...
Лекарската колегия в Смолян ще отличи изтъкнати лекари
Районната лекарска колегия (РЛК) в Смолян ще отличи изтъкнати български лекари, съобщи д-р Даниела Дариткова – председател на РЛК. По повод Деня на българския лекар ще се съ ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
През нощта ще бъде ясно, в Източна България ще духа слаб вятър от изток-североизток, на запад ще е почти тихо, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). ...
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Първото застудяване тази есен вече е факт, съобщи дежурният в метеорологичната станция на връх Рожен. Най-ниската температура е измерена в Чепеларе – минус 4 градуса, а на Р ...
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Втора ферма със заразени с шарка овце е констатирана в рамките на два дни в хасковското село Узунджово, съобщиха на официалната си страница от Българската агенция по безопасност на ...
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете, съобщиха от общинския пресцентър. Услугата е част от стремежа на общината да насърч ...
Митничари задържаха 100 000 къса контрабандни цигари в турски камион на "Капитан Андреево"
Митническите служители на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Капитан Андреево" откриха и задържаха 100 000 къса (5000 кутии) контрабандни цигари при проверка на товаре ...
Тикер в 11:41 ч.
През нощта ще бъде ясно, в Източна България ще духа слаб вятър от изток-североиз ...
Начало Местен фокус
6710
Икономика

Ден на българския производител ще се състои на 18 и 19 октомври край сливенското село Мечкарево

Денят на българския производител ще се състои на 18 и 19 октомври на изложбените площи до разклона за сливенското село Мечкарево.Това съобщиха организаторите от Изпълнителната агенция по селекция и репродукция в животновъдството (ИАСРЖ) и Министерството на земеделието, с подкрепата на Държавен фонд "Земеделие".

| 15 Октомври 2024, 14:40 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Ден на българския производител ще се състои на 18 и 19 октомври край сливенското село Мечкарево
Ден на българския производител ще се състои на 18 и 19 октомври край сливенското село Мечкарево
Снимка © Велина Василева

Денят на българския производител ще се състои на 18 и 19 октомври на изложбените площи до разклона за сливенското село Мечкарево. Това съобщиха организаторите от Изпълнителната агенция по селекция и репродукция в животновъдството (ИАСРЖ) и Министерството на земеделието, с подкрепата на Държавен фонд "Земеделие". 

Приветстваме реформите в Босна и Херцеговина и винаги сме готови да споделим опита си за успешната евроинтеграция на страната, заяви българският държавен глава Румен Радев на съвместна пресконференция с председателстващия босненското Председателство Денис Бечирович.

Очертахме мерки и приоритети по европейския път на Босна и Херцеговина. Много са важните уроци, които България може да предаде на Босна, подчерта Радев.

Аз споменах конкретни политики, делегациите (на двете държави – бел. ред.) споделят конкретен опит. Най-важно е консолидирането на усилията в страната, необходим е консенсус в страната. Разбирам политическата система, държавното устройство на Босна и приветствам политическото ръководство, че въпреки сложната система за постигане на консенсус, има постигнато разбирателство по конкретни въпроси, заяви той.

Президентът е на посещение в Босна и Херце

Специализирана полицейска операция започна рано тази сутрин в Силистренско, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Тя е насочена към предотвратяване на престъпления, свързани с политическите права на гражданите, противодействие на  конвенционалната престъпност и подобряване на средата за сигурност. В операцията са включени служители на криминална, икономическа, охранителна и пътна полиция, експерти от научно-техническата лаборатория, разследващи полицаи. Участват също Зоналното жандармерийско управление и Регионалната дирекция по горите - Русе. 

Във фокуса на полицейските действия са рискови населени места, идентифицирани след оперативен анализ и на базата на предходни избори. Обект на контрол са лица от активния криминален контингент и други, за които има данни, че могат да упражнят влияние върху вота на гражданите.

Проверяват се заложни къщи, магазини, пункт

През нощта над по-голямата част от страната ще бъде предимно ясно и почти тихо. По-значителна средна и висока облачност ще има над северните райони. В южните части на страната в отделни котловини и поречия сутринта временно ще има намалена видимост. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). В котловините най-ниските температури се очакват между 3° и 6°, но минималните в повечето места ще са между 6° и 11°, за София - около 6°.

Атмосферното налягане е малко по-високо от средното за месеца. Слабо ще се понижи и ще бъде около средната стойност.

Утре ще бъде предимно слънчево. От запад на изток ще има временни увеличения на средната и висока облачност. Ще духа слаб, в Дунавската равнина и Горнотракийската низина и умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще бъдат между 19° и 24°, в София - около

Предсрочното прекратяване на договорите с превозвачите няма да сложи край на агонията с частния градски транспорт в Пловдив, а ще я удължи с още над 10 години. Като вторичен ефект ще е „убиването“ на общинското дружество "Екобус" и възможността да имаме общински градски транспорт. Това заявиха на пресконференция в Пловдив общинските съветници от „Продължаваме промяната-Демократична България“ Веселина Александрова, Николай Гюров, Йоно Чипилски и Добромира Костова. 

Миналата седмица Община Пловдив изпрати едномесечни предизвестия до превозвачите от градския транспорт за прекратяване на договора от 2018 година, обект на който са 13 линии. Като причина за решението от Общината посочиха неизпълнение от страна на някои от фирмите на клаузите по договора и продължаване на пропускането на курсове по някои от линиите."При прекратяване на договора от 2016 го

Рамково споразумение за взаимопомощ между общините и електроразпределителните дружества бе сключено по време на Годишната среща на местните власти в Албена, която бе организирана от Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ). 

По време на пленарните сесии през третия ден на срещата кметовете и общинските съветници обсъждаха развитието на капацитета на общинските съвети като политически орган на местното самоуправление. Сред панелите бяха "Отговорности и предизвикателства пред общинските съвети при формирането на местните политики в мандат 2023 - 2027", "Публичност и гражданско участие" и "Актуални въпроси пред общинските съвети през 2025 година". 

"Нужно е възнагражденията на общинските съветници да бъдат ясно регламентирани, а не да бъдат до определен процент от заплатите на администрацията", каза Златко Живков, член на Управителния съвет

Предвижда се изложението да бъде официално открито на 19 октомври от министъра на земеделието и храните д-р Георги Тахов и изпълнителния директор на ИАСРЖ Георги Йорданов. В официалното откриване ще участват браншови асоциации, които налагат България като бранд за висококачествени и чисти храни. 

Говедовъдството ще бъде представено с над 150 животни от млечни, месодайни и автохтонни породи. Биволите от породата "Българска мурра" също ще участват. Интерес за посетителите ще представляват и класните селекции в коневъдството, които ще бъдат представени от девет породи коне: Български тежковозен кон, Арабска шагия, Чистокръвна арабска, Европейски рисист кон, Български рисист кон, Чистокръвна английска, Плевенска, Хафлингер и Дунавски кон. Разнообразието при зайците ще бъде осигурено за изложението от Земеделския институт и много частни стопани.

Освен професионалисти в бранша и любители, организаторите очакват почитатели на чистата и вкусна българска храна, произведена от натурални продукти по традиционни рецепти, които ще могат да дегустират родни продукти и деликатеси, и посетят специално обособен фермерски базар. 

През миналата 2023 г. на изложението, което бе под мотото "Срещи на елита", бяха показани над 500 първокласни животни. Сред отличените участници бе и ферма за екзотични животни.

В началото на ноември се очакват първите случаи на грип, които след това ще започнат да зачестяват и през декември грипът ще преобладава пред останалите респираторни вируси. Това каза доц. Ангел Кунчев, главен държавен здравен инспектор. Доц. Кунчев участва в обявяването на кампанията за събиране на лекарства с изтекъл срок на годност.  

Все още в България няма регистрирани случаи на грип, допълни той. В грипните щамове за тази година няма изненада – „Виктория и „Тайланд“, които са включени в състава и на двете противогрипни ваксини, които се ползват в България. Ваксините, които са доставени в страната ни, са повече, отколкото бяха доставени миналата година, интересът е голям, каза още доц. Кунчев. В рамките на националната програма за предотвратяване на грипа сред хората на и над 65-годишна възраст Министерството на здравеопазването е осигурило до

Мащабна полицейска операция срещу купуването на гласове се провежда на територията на Софийска област, съобщиха от МВР.  Повече информация ще бъде дадена от комисар Петър Соколов, началник на отдел „Охранителна полиция“ при Областната дирекция на МВР - София

В петък служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков обяви, че са образувани са близо 50 досъдебни производства за престъпления против политическите права на гражданите. Постъпили са близо 140 сигнала, извършени са над 100 проверки, като почти една четвърт от тях са прекратени. В 14 от сигналите е имало данни за престъпление, посочи той. 

До момента са задържани 23-ма души. Изготвени са 471 предупредителни протоколи. До момента е имало над 100 операции на МВР, стана ясно още от думите на Атанас Илков. 

Община Поморие е отчела ръст в броя на туристите през изминалия летен туристически сезон спрямо същия период на 2023 година. Въпреки това обаче, все още не са достигнати нивата, отчетени преди пандемията от КОВИД-19 - през 2019 година. Това обяви кметът на община Поморие Иван Алексиев на среща с туристическия бранш, която се проведе в градската художествена галерия. 

По думите на Алексиев за положителния резултат през тази година са помогна посещенията на български туристи. В същото време общинската администрация в Поморие отчита ясно загубата на ключови пазари като Русия и Украйна. Според изнесените от Алексиев данни, делът на чуждестранните туристи в общината е намалял с близо 40 на сто. Вътрешният пазар съставлява над 60 на сто от броя на туристите.  

Като основни фактори за спада в туризма бяха очертани затварянето на големи хотелски комплекси след 2022 год

Общинският съвет в Дряново ще удостои на тържествено знание днес шестима души със званието "почетен гражданин". Това съобщиха от Общинския съвет на своя уебсайт. 

Заседанието ще е от 16:00 часа и ще е на открито пред паметника "Майка България" до Община Дряново, а при лоши метеорологични условия - в Ритуалната зала на Общината.

„Почетен гражданин на Дряново“ ще бъде присъдено на Маргрета Григорова, инж. Веселин Кръстев, Антон Антонов, Дончо Донев, посмъртно да д-р Тодор Тодоров и д-р Тодор Бахчеванов.

Почетен медал за принос в развитието на образованието ще бъде връчен на Пенка Дървеникова, а почетни грамоти ще бъдат присъдени на Виржиния Дачева, Ралица Игнатова-Киселкова, Валентина Начева, отново за принос в развитието на образованието. 

Нашите позиции са непроменени, ние подкрепяме много топло и силно разширяването на Европейския съюз (ЕС) със страните от Западните Балкани от една страна, както и на Молдова, Украйна и Грузия от друга страна. Това съобщи служебният министър-председател Димитър Главчев в началото на днешното правителствено заседание.

Главчев припомни, че в последните дни той участва в международен форум за присъединяване на страните от Западни Балкани към ЕС, както и в друг форум за присъединяването на Молдова, Украйна и Грузия към ЕС. България е абсолютен мост между Западните Балкани и споменатите три други държави, като всяка една от тях, която кандидатства за ЕС, е в различна степен на готовност, посочи премиерът и допълни, че това се вижда от начина, по който те отварят преговорните глави. Главчев подчерта, че България винаги е била на мнение, че твърдо подкрепя това разширение. Според преми

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Пред паметника „Майка България“ бе честван празникът на Търновския гарнизон
В Роман започва традиционният есенен панаир
В община Бяла Слатина спортната инфраструктура и дейностите са на високо ниво, каза кметът инж. Иво Цветков
Община Бяла Слатина ще кандидатства с проект за обновяване на стадиона в града
Лекарската колегия в Смолян ще отличи изтъкнати лекари
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Сфера
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
Контекст
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Местен фокус
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Контекст
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Контекст
Митничари задържаха 100 000 къса контрабандни цигари в турски камион на "Капитан Андреево"
На преден план
Д-р Вилхелм Елисеев и д-р Пламена Вълчева бяха наградени от регионалната колегия на Българския лекарски съюз във Видин
Основна линия
При операция на полицията в Монтанско за ден са разкрити 14 престъпления
На преден план
В Търговище започва мащабен ремонт на спортната зала „Иван Ангелов“
Основна линия
Как улична котка стана космонавт преди 61 години
Контекст
Военноморските сили получиха два нови автономни дистанционно управляеми подводни апарата по програма на Министерството на отбраната на САЩ
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.