Начало Контекст Министърът на вътрешните работи Атанас Илков освободи от поста директора на "Вътрешна сигурност" Лазар Христов
6983
България

Министърът на вътрешните работи Атанас Илков освободи от поста директора на "Вътрешна сигурност" Лазар Христов

Министърът на вътрешните работи Атанас Илков освободи от поста директора на дирекция "Вътрешна сигурност" в МВР старши комисар Лазар Христов.Това съобщиха от институцията.

| 15 Октомври 2024, 15:00 ч.
Министърът на вътрешните работи Атанас Илков освободи от поста директора на
Министърът на вътрешните работи Атанас Илков освободи от поста директора на "Вътрешна сигурност" Лазар Христов
Снимка © Владимир Шоков (БТ)

Министърът на вътрешните работи Атанас Илков освободи от поста директора на дирекция "Вътрешна сигурност" в МВР старши комисар Лазар Христов. Това съобщиха от институцията.

Общо 195 стоманобетонни панела, всеки от които с размери 2,48 метра на 4,40 метра и тегло 5,6 тона, са изработени от началото на основния ремонт на Дунав мост при Русе, който започна на 10-и юли тази година. Това съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). 

Ремонтът на моста е в отсечка с дължина от над 400 метра в платното в посока България, като строително-монтажните дейности се изпълняват по утвърдения график.

От АПИ съобщават още, че през последната седмица са демонтирани 24 панела или общо 174 от началото на строително-монтажните работи. Монтирани са 22 нови, като общият им брой достига 155. 

В участък с дължина около 240 метра е завършен монтажът на корнизни панели, които служат за оформяне на тротоарния край на пътните стоманобетонни панели. Направени са и отворите за монтажа на мостовите отводнители. 

Работи се и по реставрацият

Смяната на външнополитическия курс на Аржентина след президентските избори в страната беше сред акцентите на кръгла маса на тема "Укрепване на сътрудничеството и взаимоотношенията на приятелство между България и Аржентина в контекста на съвременната геостратегическа ситуация", която се проведе в резиденцията на посланика на Аржентина в България.

Посланикът на Аржентина у нас Алехандро Зотнер Майер подчерта значението на сътрудничеството с отделните държави.

По отношение на политиката на страната, той отбеляза, че Аржентина се е ориентирала да бъде глобален партньор на Организацията на Северноатлантическия договор (НАТО), както и да се присъеди към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР). Също така отбеляза, че страната е избрала да не е част от БРИКС, както и да оказва помощ на Украйна и Израел.

Президентът на Атлантическия клуб в България С

Общински съвет – Неделино ще проведе извънредно заседание днес от 12:00 часа, става известно от публикуваната на сайта на Общината покана. В дневния ред са включени две точки. Първата е за предоставяне на временен безлихвен заем, необходим за авансово плащане в размер на 6 369,72 лева, необходими по проект „Изграждане и оборудване на нови социални и интегрирани здравно-социални услуги за резидентна грижа и специализирани социални услуги за лица с увреждания“.   

Втората докладна е свързана с желанието на Община Неделино да кандидатства пред Министерството на младежта и спорта с проектно предложение по Националната програма за споделено финансиране на инвестиционни спортни проекти 2024. Общинската администрация е подготвила проект за текущ ремонт на мултифункционална спортна площадка, като съфинансирането от Общината е в размер на 25 667,57 лв., които

Четири подвижни избирателни секции ще има на територията на община Монтана за парламентарните избори на 27 октомври. Това съобщи Красимир Иванов – директор на Дирекция „Административно-правно и информационно обслужване“ в Община Монтана.

Всяка от подвижните избирателни комисии ще се състои от шестима членове. Те ще обслужват населените места град Монтана и селата Николово, Долно Белотинци, Крапчене, Стубел, Липен, Сумер, Горно Церовене, Благово, Горна Вереница, Вирове, Габровница, Клисурица, Долна Рикса и Смоляновци.

Подалите заявление да гласуват в домовете си поради невъзможност да отидат до урната са 148 човека от община Монтана.

До пет дни преди изборите там, където има образувани подвижни секции, могат да подадат заявления и други трудноподвижни граждани, които нямат възможност да стигнат до изборните помещения на 27 октомври, поясни Красими

Търговищка област е на 22-ро място в страната по брой тежки пътнотранспортни произшествия (ПТП). На територията й през миналата година са регистрирани 100 тежки ПТП, при които са загинали 14 души и са ранени 136. В сравнение с 2022 г. при инцидентите с наличие на материални щети и пострадали се наблюдава увеличение със 7,4 процента, информират от Териториалното статистическо бюро - Североизток.

През 2023 г. най-голям брой произшествия са регистрирани в община Търговище – 53, с двама загинали и 64 ранени човека. Най-малко катастрофи са се случили в община Антоново – три, при които двама души са загинали, а четирима са били ранени. 

Най-много пътни инциденти са регистрирано през месеците април и май – 12 процента от общия брой на ПТП за годината, а най-малко - през декември, когато са регистрирани три процента от общия брой. Броят на загиналите е най

Сменен е и директорът на полицията в Русе Пламен Пенчев. 

Преди месец бе сменен директорът на полицията в Бургас. Сега титуляр на поста е Владимир Маринов.

Община Антоново започва проект за реконструкция на вътрешната водопроводна мрежа в село Добротица. Инвестицията възлиза на 4,5 млн. лв. Кметът на Общината Хайредин Мехмедов вече е подписал двустранното споразумение за осигуряване на финансирането пред Министерството на регионалното развитие и благоустройството, съобщиха от общинската администрация. 

Водопроводната мрежа на Добротица е строена през 60-те години на миналия век. Изградена изцяло от етернитови тръби, днес тя е силно амортизирана. Отчетените загуби на водата в системата са около 55%, посочи инж. Петинка Петрова, директор на Дирекция „Устройство на територията, екология, образование и проекти” при община Антоново.

По нейни думи водоснабдяването на Добротица, част от водоснабдителната група "Добротица - Разделци", става чрез система от каптажни водовземания, помпена станция и преходен напорен

В знак на признателност към донорите на органи и техните близки днес от 17:00 часа ще бъдат засадени 16 рози в розовата градина зад Националния дворец на културата (НДК) в София, съобщиха от Изпълнителна агенция ,, Медицински надзор’’ (ИАМН).

Инициативита на „Медицински надзор“ има за цел популяризиране на смисъла и значението на донорството и трансплантацията. На събитието ще присъстват трансплантирани, близки на донори, представители на неправителствени организации, както и представители на ИАМН.

Розовата градина е създадена през 2020 г. от Министерството на здравеопазването и ИАМН, по инициатива на Сдружението на пациентите с дихателна недостатъчност и белодробна трансплантация. Тя символизира признателността и благодарността на трансплантираните хора към донорите и техните семейства. Всяка година Изпълнителна агенция „Ме

Пожар гори в сградата на бившето училище в Червена вода, съобщи директорът на Районната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Русе комисар Светослав Войчев.

Говорителят на Областната дирекция на МВР в крайдунавския град Даниела Малчева уточни, че сигналът подаден в 7:45 ч. Изгорял е покривът на сградата. На място са изпратени пет противопожарни автомобила и вишка. Пожарът е локализиран, като е предотвратено разпространението му във физкултурния салон на бившето училище. Няма пострадали хора и опасност за разпространение на пламъците.

Основно училище „Христо Ботев“ в село Червена вода е закрито официално от 2008 година. Към момента няма данни за какво се е използвала сградата, коментира Малчева.

Причините за пожара предстои да се изясняват.

Започва специализирана полицейска операция за контрол на водачи на мотоциклети, мотопеди, велосипеди и индивидуални електрически превозни средства, съобщи на брифинг главен инспектор Светослав Шишийски, началник на сектора „Пътна полиция“ към Областната дирекция на МВР в Ловеч.

Акцията ще се състои в периода от 15 до 20 октомври. Ще бъдат проверявани и пешеходците за спазване правилата на движение.

Проблемът с тротинетките в Ловешка област все още не е така обострен, както на други места, каза инспекторът и припомни, че водачите на тротинетки следва да се движат на пътища и улици, на които обозначената скорост е до 50 км/час или по велоалеи.  

През август трима младежи пострадаха след пътни инциденти с електрически тротинетки в Ловешко, припомня .

Лицата до 18 годишна възраст, управляващи тротинетка, задължително трябва да носят обезопасите

Служебното правителство одобри днес на заседание допълнителни 125 млн. лв. по бюджета на Държавен фонд "Земеделие" за т.нар. украинска помощ за земеделците за 2024 г., съобщиха от пресслужбата на кабинета.

Средствата ще бъдат осигурени и изплатени към земеделските стопани в срок до 30 ноември 2024 г.

Финансовият ресурс се отпуска за изплащане на част от втория транш на обща стойност 325 млн. лв. по схеми за държавни помощи "Помощ в подкрепа на ликвидността на земеделски стопани за преодоляване на негативното икономическо въздействие на руската агресия срещу Украйна" и "Помощ в подкрепа на ликвидността на земеделски стопани, производители на зърнени и маслодайни култури, за преодоляване на негативното икономическо въздействие на руската агресия срещу Украйна".

С постановление на правителството от 4 октомври тази година бяха одобрени допълнителни разходи по бюджета

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Започва изпълнението на втората фаза от проекта за подобряване на качеството на въздуха в Община Пловдив
Започва изпълнението на фаза 2 от проекта за подобряване на качеството на атмосферния въздух в Община Пловдив чрез намаляване на емисиите от фини прахови частици от битовото отопле ...
При операция на полицията в Монтанско за ден са разкрити 14 престъпления
Специализирана операция за предотвратяване на престъпления, свързани с политическите права на гражданите, както и за противодействие на конвенционалната престъпност, бе проведена в ...
Как улична котка стана космонавт преди 61 години
Как улична котка стана космонавт и какъв принос имат към научните изследвания животните, пътували в Космоса, разказа доц. д-р Симеон Асеновски, заместник-директор на Института за к ...
Екипите на пожарната са реагирали на 98 сигнала за произшествия през изминалото денонощие
Екипите на пожарната са реагирали на 98 сигнала за произшествия през изминалото денонощие. Това съобщиха на сайта си от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на насел ...
Интензивно е движението за товарни автомобили на някои от граничните пунктове с Румъния
Интензивно е движението за товарни автомобили на някои от граничните пунктове с Румъния. Това съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“ (ГДГП) на сайта си. Информа ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Започва изпълнението на втората фаза от проекта за подобряване на качеството на въздуха в Община Пловдив
Започва изпълнението на фаза 2 от проекта за подобряване на качеството на атмосферния въздух в Община Пловдив чрез намаляване на емисиите от фини прахови частици от битовото отопле ...
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
През нощта ще бъде ясно, в Източна България ще духа слаб вятър от изток-североизток, на запад ще е почти тихо, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). ...
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Първото застудяване тази есен вече е факт, съобщи дежурният в метеорологичната станция на връх Рожен. Най-ниската температура е измерена в Чепеларе – минус 4 градуса, а на Р ...
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Втора ферма със заразени с шарка овце е констатирана в рамките на два дни в хасковското село Узунджово, съобщиха на официалната си страница от Българската агенция по безопасност на ...
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете, съобщиха от общинския пресцентър. Услугата е част от стремежа на общината да насърч ...
Тикер в 11:53 ч.
Започва изпълнението на фаза 2 от проекта за подобряване на качеството на атмосф ...
Начало Контекст
6983
България

Министърът на вътрешните работи Атанас Илков освободи от поста директора на "Вътрешна сигурност" Лазар Христов

Министърът на вътрешните работи Атанас Илков освободи от поста директора на дирекция "Вътрешна сигурност" в МВР старши комисар Лазар Христов.Това съобщиха от институцията.

| 15 Октомври 2024, 15:00 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Министърът на вътрешните работи Атанас Илков освободи от поста директора на
Министърът на вътрешните работи Атанас Илков освободи от поста директора на "Вътрешна сигурност" Лазар Христов
Снимка © Владимир Шоков (БТ)

Министърът на вътрешните работи Атанас Илков освободи от поста директора на дирекция "Вътрешна сигурност" в МВР старши комисар Лазар Христов. Това съобщиха от институцията.

Общо 195 стоманобетонни панела, всеки от които с размери 2,48 метра на 4,40 метра и тегло 5,6 тона, са изработени от началото на основния ремонт на Дунав мост при Русе, който започна на 10-и юли тази година. Това съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). 

Ремонтът на моста е в отсечка с дължина от над 400 метра в платното в посока България, като строително-монтажните дейности се изпълняват по утвърдения график.

От АПИ съобщават още, че през последната седмица са демонтирани 24 панела или общо 174 от началото на строително-монтажните работи. Монтирани са 22 нови, като общият им брой достига 155. 

В участък с дължина около 240 метра е завършен монтажът на корнизни панели, които служат за оформяне на тротоарния край на пътните стоманобетонни панели. Направени са и отворите за монтажа на мостовите отводнители. 

Работи се и по реставрацият

Смяната на външнополитическия курс на Аржентина след президентските избори в страната беше сред акцентите на кръгла маса на тема "Укрепване на сътрудничеството и взаимоотношенията на приятелство между България и Аржентина в контекста на съвременната геостратегическа ситуация", която се проведе в резиденцията на посланика на Аржентина в България.

Посланикът на Аржентина у нас Алехандро Зотнер Майер подчерта значението на сътрудничеството с отделните държави.

По отношение на политиката на страната, той отбеляза, че Аржентина се е ориентирала да бъде глобален партньор на Организацията на Северноатлантическия договор (НАТО), както и да се присъеди към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР). Също така отбеляза, че страната е избрала да не е част от БРИКС, както и да оказва помощ на Украйна и Израел.

Президентът на Атлантическия клуб в България С

Общински съвет – Неделино ще проведе извънредно заседание днес от 12:00 часа, става известно от публикуваната на сайта на Общината покана. В дневния ред са включени две точки. Първата е за предоставяне на временен безлихвен заем, необходим за авансово плащане в размер на 6 369,72 лева, необходими по проект „Изграждане и оборудване на нови социални и интегрирани здравно-социални услуги за резидентна грижа и специализирани социални услуги за лица с увреждания“.   

Втората докладна е свързана с желанието на Община Неделино да кандидатства пред Министерството на младежта и спорта с проектно предложение по Националната програма за споделено финансиране на инвестиционни спортни проекти 2024. Общинската администрация е подготвила проект за текущ ремонт на мултифункционална спортна площадка, като съфинансирането от Общината е в размер на 25 667,57 лв., които

Четири подвижни избирателни секции ще има на територията на община Монтана за парламентарните избори на 27 октомври. Това съобщи Красимир Иванов – директор на Дирекция „Административно-правно и информационно обслужване“ в Община Монтана.

Всяка от подвижните избирателни комисии ще се състои от шестима членове. Те ще обслужват населените места град Монтана и селата Николово, Долно Белотинци, Крапчене, Стубел, Липен, Сумер, Горно Церовене, Благово, Горна Вереница, Вирове, Габровница, Клисурица, Долна Рикса и Смоляновци.

Подалите заявление да гласуват в домовете си поради невъзможност да отидат до урната са 148 човека от община Монтана.

До пет дни преди изборите там, където има образувани подвижни секции, могат да подадат заявления и други трудноподвижни граждани, които нямат възможност да стигнат до изборните помещения на 27 октомври, поясни Красими

Търговищка област е на 22-ро място в страната по брой тежки пътнотранспортни произшествия (ПТП). На територията й през миналата година са регистрирани 100 тежки ПТП, при които са загинали 14 души и са ранени 136. В сравнение с 2022 г. при инцидентите с наличие на материални щети и пострадали се наблюдава увеличение със 7,4 процента, информират от Териториалното статистическо бюро - Североизток.

През 2023 г. най-голям брой произшествия са регистрирани в община Търговище – 53, с двама загинали и 64 ранени човека. Най-малко катастрофи са се случили в община Антоново – три, при които двама души са загинали, а четирима са били ранени. 

Най-много пътни инциденти са регистрирано през месеците април и май – 12 процента от общия брой на ПТП за годината, а най-малко - през декември, когато са регистрирани три процента от общия брой. Броят на загиналите е най

Сменен е и директорът на полицията в Русе Пламен Пенчев. 

Преди месец бе сменен директорът на полицията в Бургас. Сега титуляр на поста е Владимир Маринов.

Община Антоново започва проект за реконструкция на вътрешната водопроводна мрежа в село Добротица. Инвестицията възлиза на 4,5 млн. лв. Кметът на Общината Хайредин Мехмедов вече е подписал двустранното споразумение за осигуряване на финансирането пред Министерството на регионалното развитие и благоустройството, съобщиха от общинската администрация. 

Водопроводната мрежа на Добротица е строена през 60-те години на миналия век. Изградена изцяло от етернитови тръби, днес тя е силно амортизирана. Отчетените загуби на водата в системата са около 55%, посочи инж. Петинка Петрова, директор на Дирекция „Устройство на територията, екология, образование и проекти” при община Антоново.

По нейни думи водоснабдяването на Добротица, част от водоснабдителната група "Добротица - Разделци", става чрез система от каптажни водовземания, помпена станция и преходен напорен

В знак на признателност към донорите на органи и техните близки днес от 17:00 часа ще бъдат засадени 16 рози в розовата градина зад Националния дворец на културата (НДК) в София, съобщиха от Изпълнителна агенция ,, Медицински надзор’’ (ИАМН).

Инициативита на „Медицински надзор“ има за цел популяризиране на смисъла и значението на донорството и трансплантацията. На събитието ще присъстват трансплантирани, близки на донори, представители на неправителствени организации, както и представители на ИАМН.

Розовата градина е създадена през 2020 г. от Министерството на здравеопазването и ИАМН, по инициатива на Сдружението на пациентите с дихателна недостатъчност и белодробна трансплантация. Тя символизира признателността и благодарността на трансплантираните хора към донорите и техните семейства. Всяка година Изпълнителна агенция „Ме

Пожар гори в сградата на бившето училище в Червена вода, съобщи директорът на Районната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Русе комисар Светослав Войчев.

Говорителят на Областната дирекция на МВР в крайдунавския град Даниела Малчева уточни, че сигналът подаден в 7:45 ч. Изгорял е покривът на сградата. На място са изпратени пет противопожарни автомобила и вишка. Пожарът е локализиран, като е предотвратено разпространението му във физкултурния салон на бившето училище. Няма пострадали хора и опасност за разпространение на пламъците.

Основно училище „Христо Ботев“ в село Червена вода е закрито официално от 2008 година. Към момента няма данни за какво се е използвала сградата, коментира Малчева.

Причините за пожара предстои да се изясняват.

Започва специализирана полицейска операция за контрол на водачи на мотоциклети, мотопеди, велосипеди и индивидуални електрически превозни средства, съобщи на брифинг главен инспектор Светослав Шишийски, началник на сектора „Пътна полиция“ към Областната дирекция на МВР в Ловеч.

Акцията ще се състои в периода от 15 до 20 октомври. Ще бъдат проверявани и пешеходците за спазване правилата на движение.

Проблемът с тротинетките в Ловешка област все още не е така обострен, както на други места, каза инспекторът и припомни, че водачите на тротинетки следва да се движат на пътища и улици, на които обозначената скорост е до 50 км/час или по велоалеи.  

През август трима младежи пострадаха след пътни инциденти с електрически тротинетки в Ловешко, припомня .

Лицата до 18 годишна възраст, управляващи тротинетка, задължително трябва да носят обезопасите

Служебното правителство одобри днес на заседание допълнителни 125 млн. лв. по бюджета на Държавен фонд "Земеделие" за т.нар. украинска помощ за земеделците за 2024 г., съобщиха от пресслужбата на кабинета.

Средствата ще бъдат осигурени и изплатени към земеделските стопани в срок до 30 ноември 2024 г.

Финансовият ресурс се отпуска за изплащане на част от втория транш на обща стойност 325 млн. лв. по схеми за държавни помощи "Помощ в подкрепа на ликвидността на земеделски стопани за преодоляване на негативното икономическо въздействие на руската агресия срещу Украйна" и "Помощ в подкрепа на ликвидността на земеделски стопани, производители на зърнени и маслодайни култури, за преодоляване на негативното икономическо въздействие на руската агресия срещу Украйна".

С постановление на правителството от 4 октомври тази година бяха одобрени допълнителни разходи по бюджета

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Започва изпълнението на втората фаза от проекта за подобряване на качеството на въздуха в Община Пловдив
При операция на полицията в Монтанско за ден са разкрити 14 престъпления
Как улична котка стана космонавт преди 61 години
Екипите на пожарната са реагирали на 98 сигнала за произшествия през изминалото денонощие
Интензивно е движението за товарни автомобили на някои от граничните пунктове с Румъния
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Основна линия
Започва изпълнението на втората фаза от проекта за подобряване на качеството на въздуха в Община Пловдив
Сфера
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
Контекст
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Местен фокус
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Контекст
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Контекст
Митничари задържаха 100 000 къса контрабандни цигари в турски камион на "Капитан Андреево"
На преден план
Д-р Вилхелм Елисеев и д-р Пламена Вълчева бяха наградени от регионалната колегия на Българския лекарски съюз във Видин
Основна линия
При операция на полицията в Монтанско за ден са разкрити 14 престъпления
На преден план
В Търговище започва мащабен ремонт на спортната зала „Иван Ангелов“
Основна линия
Как улична котка стана космонавт преди 61 години
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.