Начало Основна линия До февруари 2025 г. местните данъци и такси трябва да бъдат преизчислени и в евро, обясни Стефан Тихолов от асоциацията на председателите на общински съвети
6883
България

До февруари 2025 г. местните данъци и такси трябва да бъдат преизчислени и в евро, обясни Стефан Тихолов от асоциацията на председателите на общински съвети

До февруари 2025 г. Общинските съвети трябва да са коригирали всички наредби, които касаят местните данъци, такси или цени на услуги, и те да бъдат преизчислени и в евро, каза днес Стефан Тихолов, член на УС на Националната асоциация на председателите на общински съвети (НАПОС) и председател на ОбС в Ловеч, пред участниците в дискусия, посветена на развитието на капацитета на местните парламенти като политически органи.Разговорът се проведе в рамките на Годишната среща на местните власти, организирана от Националното сдружение на общините в Република България.

| 15 Октомври 2024, 15:59 ч.
До февруари 2025 г. местните данъци и такси трябва да бъдат преизчислени и в евро, обясни Стефан Тихолов от асоциацията на председателите на общински съвети
До февруари 2025 г. местните данъци и такси трябва да бъдат преизчислени и в евро, обясни Стефан Тихолов от асоциацията на председателите на общински съвети
Снимка © БТА

До февруари 2025 г. Общинските съвети трябва да са коригирали всички наредби, които касаят местните данъци, такси или цени на услуги, и те да бъдат преизчислени и в евро, каза днес Стефан Тихолов, член на УС на Националната асоциация на председателите на общински съвети (НАПОС) и председател на ОбС в Ловеч, пред участниците в дискусия, посветена на развитието на капацитета на местните парламенти като политически органи. Разговорът се проведе в рамките на Годишната среща на местните власти, организирана от Националното сдружение на общините в Република България.

През нощта над по-голямата част от страната ще бъде ясно. По-значителна облачност ще има главно над Североизточна България, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). В Източна България ще духа слаб северен вятър. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между 4° и 9°, в София - около 5°. Атмосферното налягане ще бъде по-високо от средното за месеца и ще продължи бавно да се повишава.

Утре ще бъде предимно слънчево. По-значителна облачност ще има над Североизточна, а към обяд и над Централна България, която към края на деня ще намалее. Ще духа слаб до умерен вятър от изток, в Източна България временно силен от север. Максималните температури ще бъдат от 13° в североизточните до 20° в крайните югозападни райони, в София - около 16°.

По Черноморието преди обяд значителна облачност ще има над северното крайбрежие, а с

Общо 51 пожара са ликвидирани в страната през последното денонощие, съобщиха от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението" на МВР. Информацията е актуална към 6:00 часа тази сутрин. Пожарникарите са реагирали на 91 сигнала за произшествия. 

С преки материални щети са възникнали 11 пожара, от които един в жилищна сграда, шест в транспортни средства и други.

Без нанесени материални щети са възникнали 40 пожара, от които 18 в сухи треви, горска постеля и храсти, два в стърнища, 14 в отпадъци и други.

Извършени са 34 спасителни дейности и помощни операции, от които седем при катастрофи в транспортни средства, два битови или промишлени инцидента и 25 за оказване на техническа помощ. 

Регистриране са шест лъжливи повиквания.

При пожарите няма загинали и пострадали. 

Прокуратурата е използвала специални разузнавателни средства (СРС) спрямо 15 магистрати  - 11 прокурори, трима следователи и един съдия, в периода 2017 – 2023 г. Това съобщиха от държавното обвинение в отговор на запитвания от медии по повод изнесени твърдения за броя на разрешените от съд специални разузнавателни средства, прилагани спрямо съдии през последните години. 

По разпореждане на и.ф. главен Борислав Сарафов още през март 2024 г. е извършена проверка на всички разрешени от съда специални разузнавателни средства, прилагани спрямо магистрати, по които заявител се явява прокуратурата, се посочва в съобщението. 

Държавното обвинение не е искало разрешение за прилагане на способа, регламентиран в Закона за специалните разузнавателни средства – проникване, нито в съдебни кабинети, нито в съдебни зали и стаи за съвещание на съдебни състави,

Д-р Вилхелм Елисеев и д-р Пламена Вълчева бяха наградени от регионалната колегия на Българския лекарски съюз (БЛС) във Видин. Поводът е отбелязването на Деня на св. Иван Рилски и на българските лекари.

От името на видинската колегия на БЛС д-р Елисеев получи знака на съюза и плакет за лекар на годината. Преди да връчи наградата председателят на регионалната колегия д-р Борислав Милчев изказа благодарност за неговата всеотдайна работа за пациентите, за видинската болница, както и за колегията. В това трудно време той продължава да стои на своя пост и да управлява една от най-важните структури, без която болницата не би могла да съществува – отделението по анестезиология и интензивно лечение, отбеляза д-р Милчев. И пожела на д-р Елисеев успехи като координатор на спешната медицинска помощ по въздуха за региона. 

Д-р Елисеев благодари за номинацията, както и на с

Нужно е да се направи национална програма за намаляване на загубите от вода, като бъде набелязана система от конкретни мерки, каза днес председателят на Българската асоциация по водите Иван Иванов по време на дискусия в рамките на Годишната среща на местните власти, която се провежда в курорта "Албена". Организатор на събитието е Националното сдружение на общините в Република България. 

Според Иванов програмата е редно да бъде изработена в партньорство между "Български ВиК холдинг" и местните власти, а финансирането на мерките може да се търси от различни инструменти. Иванов подчерта още, че кметовете трябва да започнат да мислят и в посока повторното използване на отпадните води. 

В градовете има сериозен потенциал за пестене на вода, посочи още председателя на Българската асоциация по водите  Според него у нас като че ли се подценява ситуацията с безводи

Той припомни, че тази стъпка е според закона за въвеждане на еврото у нас. Тихолов обаче подчерта, че преди тези гласувания е добре по места да бъдат проведени широки кампании сред хората, за да не се стига до напрежение и да има притеснения, че изведнъж местните налози ще поскъпнат двойно и тройно.

До края на тази година би трябвало да бъдат готови анализите на всички нормативни документи, които издава Общинския съвет и в които са посочени някакви левови стойности, обясни Тихолов. По думите му на първо време до левовата стойност просто ще се прибави и в евро. След анализа, документите трябва да бъдат представени за обществени консултации и обсъждания, допълни Тихолов. И уточни, че при превалутирането едва ли ще има проблеми, тъй като се смята по определения фиксинг, а сумите могат да бъдат закръгляни. 

В повечето общини в страната местните данъци, такси и цени на услуги не са променяни с години, коментира още Тихолов. Той призова администрациите при различните калкулации да посочват ясно всеки компонент, а не да включват „други разходи“, без да е ясно какви са те. Тази неясна формулировка, освен че може да накара областните управители да оспорят решението на съвета, може да предизвика и недоволство на гражданите, посочи Тихолов.

Като проблеми пред Общинските съвети, за чието разрешение трябва да се работи, той посочи капацитета на някои от хората, които вършат административната работа на местните парламенти, недостатъчната координация между институциите, както и на ангажираността на гражданите и бизнеса.

Годишната среща на местните власти започна на 13 октомври. 

В община Бяла Слатина спортната инфраструктура и дейности са на високо ниво, каза кметът инж. Иво Цветков по повод получена днес награда „Кмет на годината“ в категорията „Спорт и младежки дейности“ за малка община. Организатор на конкурса е Kmeta.bg, а целта е да се обърне внимание на работата на всички 265 общини, пишат на сайта си организаторите.

„В общината имаме множество спортни клубове с традиционни успехи и изяви. Стотици деца и младежи са ангажирани в различни дейности“, каза Цветков. По думите му наскоро градът е бил домакин на кръг от републиканското първенство по мотокрос. Припомняме, че в Бяла Слатина преди дни се проведе и Международен турнир по джудо. 

Кметът допълни, че спортната инфраструктура е приоритет и ежегодно се инвестират средства за облагородяване и ремонт. Спортната зала в Бяла Слатина е ремонтирана

Годишната среща на местните власти в курортния комплекс “Албена”, която е организирана от Националното сдружение на общините в България, продължава и днес с пленарни сесии. 

В първата сесия в зала „Сий“ на хотел „Парадайз Блу“ беше обсъдена темата за използване на местните ресурси за стопанско оживяване на селските райони.

“Настоящето събитие е посветено на добрите практики и предизвикателствата пред местните власти за прилагането на ключовите приоритети на селскостопанската политика. Тя включва подобряване на пътищата, оползотворяването на местните ресурси”, каза в началото на събитието консултантът и партньор в проект “Растеж чрез активизиране на местния потенциал” Евгени Иванов.

Според кмета на община Летница Красимир Джонев през последните три години европейската политика за развитие на селските

Протестирам срещу публикуването на каквото и да е, срещу когото и да е без информацията да бъде проверена и без да бъде чута неговата гледна точка, заяви бившият кмет на Варна Иван Портних пред журналисти по повод обвиненията на Европейската прокуратура за измама, свързана с реконструкцията на рибарско пристанище.

В петък Европейската прокуратура съобщи, че официално повдига обвинения на бивш кмет и бивш областен управител на Варна, както и на двама държавни служители от Изпълнителна агенция "Морска администрация" по разследване на възможна измама, съобщена от европейската служба за борба с измамите със средства от ЕС (ОЛАФ) по повод реконструкцията на рибарско пристанище.

Четиримата са обвинени във фалшифициране на официални документи и предоставяне на невярна информация, за да получат неправомерно средства от ЕС по проект на стойност 3,4 милиона евро, съфинансиран от Е

Нелис Реджеб е новият председател на Общинската избирателна комисия (ОИК) в Омуртаг. Тя е назначена на поста с решение на Централната избирателна комисия от 16 октомври 2024 г. Реджеб поема поста от дългогодишния председател на ОИК – Омуртаг Мина Илиева.

Нелис Реджеб е на 27 години. Работи в Многопрофилната болница за активно лечение в града. По професия е акушер в Акушеро-гинекологичното отделение на здравното заведение. Има завършена бакалавърска степен по „Здравни грижи“ и магистратура - специалност „Психология“, каза Реджеб .

Мина Илиева е подала заявление за освобождаване по лични причини. тя припомни, че е председател на ОИК – Омуртаг от 2019 г. до момента. 

Със същото решение ЦИК освобождава и заместник-председателя на ОИК – Омуртаг Валентин Попов. Към днешна дата не е постъпило предложение за неговата позиция

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Община Стара Загора ще си сътрудничи с технологичен стартъп в подкрепа на бизнеса и заетостта на хората от региона
Община Стара Загора ще си сътрудничи с технологичния стартъп VibeJobs в подкрепа на бизнеса и заетостта на хората от региона. Това обяви на пресконференция днес заместник-кметът Ра ...
Присъствените обучения на членовете на секционни избирателни комисии в област Ямбол започват идната седмица
Присъствените обучения на членовете на секционни избирателни комисии в област Ямбол започват идната седмица. За петте общини в региона те ще се състоят от 21 до 23 октомври. Това к ...
В Габрово пристигнаха бюлетините за предстоящите избори, съобщиха от Областната администрация
В Габрово пристигнаха 98 хил. броя бюлетини за предстоящите предсрочни парламентарни избори. Това съобщиха във Фейсбук от Областната администрация в Габрово.  Товарът е бил съ ...
До няколко дни ще започне поетапното пускане на парното в Перник, съобщиха от топлофикационното дружество
От 21 октомври ще започне поетапното пускане на отоплението в Перник, съобщават от „Топлофикация – Перник“. Във връзка с очакваното понижение на среднодневните те ...
Отвориха за кандидатстване процедура "За по-добро бъдеще" за предоставяне на пакети с продукти за новородени
Отворена за кандидатстване е процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „За по-добро бъдеще“ по Програма „Храни и основно материално подпо ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, съобщи министър Атанас Илков
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, а образуваните досъдебни производства за престъпления против политическите права на гражданите са 70, показват данните, ...
Предстои последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния, съобщи генерал-майор Явор Матеев
От понеделник предстои да преминем последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния. Това съобщи пред журналисти генерал-майор Явор ...
Главни прокурори обмислят всеобхватен инструмент за проследяване, блокиране и конфискация на активи, придобити по криминален път
В последните години се забелязва тенденция за повишаване на организираността при трафика на мигранти, контрабандата на наркотици, извършването на измами и други видове престъпления ...
Двама мъже са установени от полицията за ден в Русенско да шофират автомобили след употреба на наркотици
Двама мъже са установени от полицията за ден в Русенско да шофират автомобили след употреба на наркотици. Това съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Русе Даниела Малче ...
Земеделският министър д-р Георги Тахов откри петия национален събор "Млечният път на България през вековете" в Луковит
Служебният министър на земеделието и храните д-р Георги Тахов откри петия национален събор "Млечният път на България през вековете" в Луковит. Основен организатор е Сдружение "Бълг ...
Тикер в 14:25 ч.
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, а образуваните досъд ...
Начало Основна линия
6883
България

До февруари 2025 г. местните данъци и такси трябва да бъдат преизчислени и в евро, обясни Стефан Тихолов от асоциацията на председателите на общински съвети

До февруари 2025 г. Общинските съвети трябва да са коригирали всички наредби, които касаят местните данъци, такси или цени на услуги, и те да бъдат преизчислени и в евро, каза днес Стефан Тихолов, член на УС на Националната асоциация на председателите на общински съвети (НАПОС) и председател на ОбС в Ловеч, пред участниците в дискусия, посветена на развитието на капацитета на местните парламенти като политически органи.Разговорът се проведе в рамките на Годишната среща на местните власти, организирана от Националното сдружение на общините в Република България.

| 15 Октомври 2024, 15:59 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
До февруари 2025 г. местните данъци и такси трябва да бъдат преизчислени и в евро, обясни Стефан Тихолов от асоциацията на председателите на общински съвети
До февруари 2025 г. местните данъци и такси трябва да бъдат преизчислени и в евро, обясни Стефан Тихолов от асоциацията на председателите на общински съвети
Снимка © БТА

До февруари 2025 г. Общинските съвети трябва да са коригирали всички наредби, които касаят местните данъци, такси или цени на услуги, и те да бъдат преизчислени и в евро, каза днес Стефан Тихолов, член на УС на Националната асоциация на председателите на общински съвети (НАПОС) и председател на ОбС в Ловеч, пред участниците в дискусия, посветена на развитието на капацитета на местните парламенти като политически органи. Разговорът се проведе в рамките на Годишната среща на местните власти, организирана от Националното сдружение на общините в Република България.

През нощта над по-голямата част от страната ще бъде ясно. По-значителна облачност ще има главно над Североизточна България, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). В Източна България ще духа слаб северен вятър. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между 4° и 9°, в София - около 5°. Атмосферното налягане ще бъде по-високо от средното за месеца и ще продължи бавно да се повишава.

Утре ще бъде предимно слънчево. По-значителна облачност ще има над Североизточна, а към обяд и над Централна България, която към края на деня ще намалее. Ще духа слаб до умерен вятър от изток, в Източна България временно силен от север. Максималните температури ще бъдат от 13° в североизточните до 20° в крайните югозападни райони, в София - около 16°.

По Черноморието преди обяд значителна облачност ще има над северното крайбрежие, а с

Общо 51 пожара са ликвидирани в страната през последното денонощие, съобщиха от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението" на МВР. Информацията е актуална към 6:00 часа тази сутрин. Пожарникарите са реагирали на 91 сигнала за произшествия. 

С преки материални щети са възникнали 11 пожара, от които един в жилищна сграда, шест в транспортни средства и други.

Без нанесени материални щети са възникнали 40 пожара, от които 18 в сухи треви, горска постеля и храсти, два в стърнища, 14 в отпадъци и други.

Извършени са 34 спасителни дейности и помощни операции, от които седем при катастрофи в транспортни средства, два битови или промишлени инцидента и 25 за оказване на техническа помощ. 

Регистриране са шест лъжливи повиквания.

При пожарите няма загинали и пострадали. 

Прокуратурата е използвала специални разузнавателни средства (СРС) спрямо 15 магистрати  - 11 прокурори, трима следователи и един съдия, в периода 2017 – 2023 г. Това съобщиха от държавното обвинение в отговор на запитвания от медии по повод изнесени твърдения за броя на разрешените от съд специални разузнавателни средства, прилагани спрямо съдии през последните години. 

По разпореждане на и.ф. главен Борислав Сарафов още през март 2024 г. е извършена проверка на всички разрешени от съда специални разузнавателни средства, прилагани спрямо магистрати, по които заявител се явява прокуратурата, се посочва в съобщението. 

Държавното обвинение не е искало разрешение за прилагане на способа, регламентиран в Закона за специалните разузнавателни средства – проникване, нито в съдебни кабинети, нито в съдебни зали и стаи за съвещание на съдебни състави,

Д-р Вилхелм Елисеев и д-р Пламена Вълчева бяха наградени от регионалната колегия на Българския лекарски съюз (БЛС) във Видин. Поводът е отбелязването на Деня на св. Иван Рилски и на българските лекари.

От името на видинската колегия на БЛС д-р Елисеев получи знака на съюза и плакет за лекар на годината. Преди да връчи наградата председателят на регионалната колегия д-р Борислав Милчев изказа благодарност за неговата всеотдайна работа за пациентите, за видинската болница, както и за колегията. В това трудно време той продължава да стои на своя пост и да управлява една от най-важните структури, без която болницата не би могла да съществува – отделението по анестезиология и интензивно лечение, отбеляза д-р Милчев. И пожела на д-р Елисеев успехи като координатор на спешната медицинска помощ по въздуха за региона. 

Д-р Елисеев благодари за номинацията, както и на с

Нужно е да се направи национална програма за намаляване на загубите от вода, като бъде набелязана система от конкретни мерки, каза днес председателят на Българската асоциация по водите Иван Иванов по време на дискусия в рамките на Годишната среща на местните власти, която се провежда в курорта "Албена". Организатор на събитието е Националното сдружение на общините в Република България. 

Според Иванов програмата е редно да бъде изработена в партньорство между "Български ВиК холдинг" и местните власти, а финансирането на мерките може да се търси от различни инструменти. Иванов подчерта още, че кметовете трябва да започнат да мислят и в посока повторното използване на отпадните води. 

В градовете има сериозен потенциал за пестене на вода, посочи още председателя на Българската асоциация по водите  Според него у нас като че ли се подценява ситуацията с безводи

Той припомни, че тази стъпка е според закона за въвеждане на еврото у нас. Тихолов обаче подчерта, че преди тези гласувания е добре по места да бъдат проведени широки кампании сред хората, за да не се стига до напрежение и да има притеснения, че изведнъж местните налози ще поскъпнат двойно и тройно.

До края на тази година би трябвало да бъдат готови анализите на всички нормативни документи, които издава Общинския съвет и в които са посочени някакви левови стойности, обясни Тихолов. По думите му на първо време до левовата стойност просто ще се прибави и в евро. След анализа, документите трябва да бъдат представени за обществени консултации и обсъждания, допълни Тихолов. И уточни, че при превалутирането едва ли ще има проблеми, тъй като се смята по определения фиксинг, а сумите могат да бъдат закръгляни. 

В повечето общини в страната местните данъци, такси и цени на услуги не са променяни с години, коментира още Тихолов. Той призова администрациите при различните калкулации да посочват ясно всеки компонент, а не да включват „други разходи“, без да е ясно какви са те. Тази неясна формулировка, освен че може да накара областните управители да оспорят решението на съвета, може да предизвика и недоволство на гражданите, посочи Тихолов.

Като проблеми пред Общинските съвети, за чието разрешение трябва да се работи, той посочи капацитета на някои от хората, които вършат административната работа на местните парламенти, недостатъчната координация между институциите, както и на ангажираността на гражданите и бизнеса.

Годишната среща на местните власти започна на 13 октомври. 

В община Бяла Слатина спортната инфраструктура и дейности са на високо ниво, каза кметът инж. Иво Цветков по повод получена днес награда „Кмет на годината“ в категорията „Спорт и младежки дейности“ за малка община. Организатор на конкурса е Kmeta.bg, а целта е да се обърне внимание на работата на всички 265 общини, пишат на сайта си организаторите.

„В общината имаме множество спортни клубове с традиционни успехи и изяви. Стотици деца и младежи са ангажирани в различни дейности“, каза Цветков. По думите му наскоро градът е бил домакин на кръг от републиканското първенство по мотокрос. Припомняме, че в Бяла Слатина преди дни се проведе и Международен турнир по джудо. 

Кметът допълни, че спортната инфраструктура е приоритет и ежегодно се инвестират средства за облагородяване и ремонт. Спортната зала в Бяла Слатина е ремонтирана

Годишната среща на местните власти в курортния комплекс “Албена”, която е организирана от Националното сдружение на общините в България, продължава и днес с пленарни сесии. 

В първата сесия в зала „Сий“ на хотел „Парадайз Блу“ беше обсъдена темата за използване на местните ресурси за стопанско оживяване на селските райони.

“Настоящето събитие е посветено на добрите практики и предизвикателствата пред местните власти за прилагането на ключовите приоритети на селскостопанската политика. Тя включва подобряване на пътищата, оползотворяването на местните ресурси”, каза в началото на събитието консултантът и партньор в проект “Растеж чрез активизиране на местния потенциал” Евгени Иванов.

Според кмета на община Летница Красимир Джонев през последните три години европейската политика за развитие на селските

Протестирам срещу публикуването на каквото и да е, срещу когото и да е без информацията да бъде проверена и без да бъде чута неговата гледна точка, заяви бившият кмет на Варна Иван Портних пред журналисти по повод обвиненията на Европейската прокуратура за измама, свързана с реконструкцията на рибарско пристанище.

В петък Европейската прокуратура съобщи, че официално повдига обвинения на бивш кмет и бивш областен управител на Варна, както и на двама държавни служители от Изпълнителна агенция "Морска администрация" по разследване на възможна измама, съобщена от европейската служба за борба с измамите със средства от ЕС (ОЛАФ) по повод реконструкцията на рибарско пристанище.

Четиримата са обвинени във фалшифициране на официални документи и предоставяне на невярна информация, за да получат неправомерно средства от ЕС по проект на стойност 3,4 милиона евро, съфинансиран от Е

Нелис Реджеб е новият председател на Общинската избирателна комисия (ОИК) в Омуртаг. Тя е назначена на поста с решение на Централната избирателна комисия от 16 октомври 2024 г. Реджеб поема поста от дългогодишния председател на ОИК – Омуртаг Мина Илиева.

Нелис Реджеб е на 27 години. Работи в Многопрофилната болница за активно лечение в града. По професия е акушер в Акушеро-гинекологичното отделение на здравното заведение. Има завършена бакалавърска степен по „Здравни грижи“ и магистратура - специалност „Психология“, каза Реджеб .

Мина Илиева е подала заявление за освобождаване по лични причини. тя припомни, че е председател на ОИК – Омуртаг от 2019 г. до момента. 

Със същото решение ЦИК освобождава и заместник-председателя на ОИК – Омуртаг Валентин Попов. Към днешна дата не е постъпило предложение за неговата позиция

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Община Стара Загора ще си сътрудничи с технологичен стартъп в подкрепа на бизнеса и заетостта на хората от региона
Присъствените обучения на членовете на секционни избирателни комисии в област Ямбол започват идната седмица
В Габрово пристигнаха бюлетините за предстоящите избори, съобщиха от Областната администрация
До няколко дни ще започне поетапното пускане на парното в Перник, съобщиха от топлофикационното дружество
Отвориха за кандидатстване процедура "За по-добро бъдеще" за предоставяне на пакети с продукти за новородени
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Контекст
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, съобщи министър Атанас Илков
Сфера
Предстои последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния, съобщи генерал-майор Явор Матеев
Основна линия
Главни прокурори обмислят всеобхватен инструмент за проследяване, блокиране и конфискация на активи, придобити по криминален път
Основна линия
Двама мъже са установени от полицията за ден в Русенско да шофират автомобили след употреба на наркотици
Местен фокус
Земеделският министър д-р Георги Тахов откри петия национален събор "Млечният път на България през вековете" в Луковит
Сфера
Седем млади лекари получиха грамоти от лекарската колегия във Видин
В детайли
Община Стара Загора ще си сътрудничи с технологичен стартъп в подкрепа на бизнеса и заетостта на хората от региона
Основна линия
Трима души са обвинени за причинени телесни повреди след разследване на полицията в Самоков
В детайли
Присъствените обучения на членовете на секционни избирателни комисии в област Ямбол започват идната седмица
Местен фокус
Предстои последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния, каза ген.-м. Явор Матеев
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.