Начало Сфера Честват 155 години от рождението на Цанко Церковски в Мизия
5428
България

Честват 155 години от рождението на Цанко Церковски в Мизия

Днес в Основно училище „Цанко Церковски“ в Мизия ще бъдат отбелязани 155 години от рождението на поета, писател, общественик и политик, патрон на учебното заведение Цанко Церковски, съобщиха от училището на официалната си интернет страница.В празничния ден ще има литературно-музикална програма, летоатлетически крос, състезателни игри, народни танци. Денят е неучебен, но присъствен, каза директорът Галина Вълчанова.

| 16 Октомври 2024, 07:15 ч.
Честват 155 години от рождението на Цанко Церковски в Мизия
Честват 155 години от рождението на Цанко Церковски в Мизия
Снимка © ОУ „Цанко Церковски“ – Мизия

Днес в Основно училище „Цанко Церковски“ в Мизия ще бъдат отбелязани 155 години от рождението на поета, писател, общественик и политик, патрон на учебното заведение Цанко Церковски, съобщиха от училището на официалната си интернет страница. 

Общо 1 300 бюлетини ще бъдат отпечатани и доставени в четвъртък за предстоящите частични местни избори за кмет на с. Бистрица, община Дупница, които ще се произведат на 20 октомври, каза председателят на Общинската избирателна комисия Мария Чомакова. В четвъртък ще бъдат доставени и двете машини за гласуване.

Секциите в селото ще бъдат две, а броят на избирателите е около 1200.

Кандидатът за кмет е само един. До предсрочния вот се стигна, след като се оказало, че избраният за кмет преди година кандидат не е отписал регистрацията си в две фирми, чийто собственик е.

На предишните местни избори са гласували близо 740 души.

Подготовката за вота върви нормално и без проблеми, каза още Мария Чомакова.

 

Започва специализирана полицейска операция за контрол на водачи на мотоциклети, мотопеди, велосипеди и индивидуални електрически превозни средства, съобщи на брифинг главен инспектор Светослав Шишийски, началник на сектора „Пътна полиция“ към Областната дирекция на МВР в Ловеч.

Акцията ще се състои в периода от 15 до 20 октомври. Ще бъдат проверявани и пешеходците за спазване правилата на движение.

Проблемът с тротинетките в Ловешка област все още не е така обострен, както на други места, каза инспекторът и припомни, че водачите на тротинетки следва да се движат на пътища и улици, на които обозначената скорост е до 50 км/час или по велоалеи.  

През август трима младежи пострадаха след пътни инциденти с електрически тротинетки в Ловешко, припомня .

Лицата до 18 годишна възраст, управляващи тротинетка, задължително трябва да носят обезопасите

Предстои в областите Ямбол, Хасково и Стара Загора да бъдат забранени пашата, търговията, придвижването и транспортът на дребни преживни животни, с изключение на тези за незабавно клане или преминаващи транзит, както и организирането на изложби и пазари. Това съобщи по време на извънредно заседание на Областната епизоотична комисия в Хасково директорът на Областната дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) д-р Георги Илиев. Заседанието беше свикано заради огнище на шарка във ферма с 307 овце и 217 кози в хасковското село Узунджово, констатирано на 16 октомври. По време на заседанието д-р Илиев съобщи, че днес вече е започнало умъртвяването по хуманен начин на животните в засегнатия обект.

Същевременно  от Българската агенция по безопасност на храните публикуваха на  официалния си интернет сайт писмо, което е изпратено до животновъдите асоциации, с което ги уведоми за

Фирмите, които използват изкуствен интелект, трябва да въведат принципи за защита на служителите, каза днес проф. Андрияна Андреева, юрист и областен управител на Варна. Тя бе сред докладчиците на националната научна конференция "Правото и бизнесът в съвременното общество". Организатор на форума е катедра „Правни науки“ към Икономическия университет в крайморския град. Във фокуса на конференцията бяха развитието на частното и публичното право за усъвършенстването на бизнеса и влиянието на дигитализацията върху обществените отношения.

За използването на изкуствения интелект (ИИ) на европейско ниво са заложени изисквания не само като законодателни мерки, но и като етични норми, които да регулират ИИ в трудовите отношения, посочи Андреева. По думите е нужно въвеждането на принципи за защита на работниците и служителите от дискриминация. Работодателите трябва да гаран

На автомагистрала „Европа“ при км 32 се провежда акция срещу нарушенията на Закона за движение по пътищата, съобщи на брифинг Владислав Павликянов, началник на сектор „Пътна полиция“ при Областната дирекция на МВР - София.

Ще се проверяват водачите за употреба на алкохол, наркотици, „Гражданска отговорност“ и техническото състояние на автомобилите.

В акцията участват представителите на агенция „Автомобилна администрация“, НАП, Агенция „Пътна инфраструктура“ и инспекцията по труда във връзка с нарушения на трудовото законодателство.

До момента е установен един водач, който е дал положителна проба за наркотици.

От ОД на МВР - София апелират към водачите на тежкотоварни автомобили над 12 тона да спазват временната организация на движението при АМ „Хемус“ касаеща тунелите „Правешки ха

В празничния ден ще има литературно-музикална програма, летоатлетически крос, състезателни игри, народни танци. Денят е неучебен, но присъствен, каза директорът Галина Вълчанова. Тя допълни, че ученици от седми клас ще посетят родното място на Цанко Церковски в Бяла черква, където ще поднесат венец. 

„Гордеем се, че нашето училище е кръстено на този виден българин. В страната има много малко учебни заведения с неговото име", каза още Галина Вълчанова. По думите името на днешното основно училище е определено на 16 октомври 1921 година със заповед на Министерството на просвещението. Вълчанова добави, че синът на Цанко Церковски – Здравко, е преподавал в тогавашната народна прогимназия в село Букьовци (бившото име на Мизия) в периода 1927 – 1932 година. 

Цанко Церковски е роден 1869 година и е починал през 1926 година, сочи справка на отдел „Справочна" на . Цанко Генов Бакалов е истинското име на политика и общественик. Той е един от основателите на Българския земеделски народен съюз (1899 година). Депутат в 11-ото Обикновено народно събрание (22.02 – 23.12.1901 година), 13-ото и 14-ото Обикновено народно събрание (1903 – 1911 година) и в V Велико народно събрание (9.06. – 9.07.1911 година). 

Управляващ Министерството на обществените сгради, пътищата и благоустройството в два периода (17.10.1918 година – 23.01.1919 година и 22.05.1920 година – 16.03.1923 година). Бил е министър на железниците, пощите и телеграфите също в два периода (28.11.1918 – 6.10.1919 година и 9.02. – 14.03.1923 година). Церковски е и министър на народното просвещение от 7 октомври 1919 до 22 май 1920 година.

Издава списания „Селска пробуда“ (1903 – 1905 година). Той е първият български кинодраматург – автор е на сценария на игралния филм „Под старото небе“ (1922 година).

В Габрово пристигнаха 98 хил. броя бюлетини за предстоящите предсрочни парламентарни избори. Това съобщиха във Фейсбук от Областната администрация в Габрово. 

Товарът е бил съпроводен от части на МВР и жандармерията, а упълномощени представители на Областна администрация-Габрово и Районна избирателна комисия-Габрово са приели изборните книжа.

Общо 26 партии и коалиции се регистрираха за предстоящите парламентарни избори в 7-и Многомандатен избирателен район-Габрово, кандидатите за депутати са общо 121. От тях 32 са жени, а 89 - мъже. До момента общият брой секции на територията на областта са 237, в 156 от тях ще има възможност за гласуване и с хартиени бюлетини, и с машини.

В Пернишка област има много храмове, посветени на света Петка, а почитта към нея е много голяма и специална, каза игумения Павла в навечерието на храмовия празник на манастира "Св. Петка" в Перник. Особено в трънския край няма село, където кладенче, оброк или някое друго паметно място да не е кръстено на светицата и за което да не се твърди, че тя е минала оттам.

Всичкото това е добре обяснимо, допълни сестра Павла. Светите мощи на св. Петка пътували по Балканите, така в хората е останала тази дълбока почит. Освен това, религиозните хора имат особено отношение към жените светици, почитат ги като майки. Затова се казва мати Параскева, каза още монахинята.

В пернишкия квартал "Калкас", където се намира манастирът, от незапомнени времена първият и по-голям храмов празник е на Петковден, поясни сестра Павла.

От тази вечер ще започне богослужение, а в понеделник, 14 о

Празник на спорта, здравето и дълголетието за хората от третата възраст се състоя в плевенския парк „Кайлъка“. Събитието бе открито от заместник-председателя на Българска федерация „Спорт за всички“ (БФСВ) Ирен Цветкова, която връчи благодарствен плакет на кмета на Плевен д-р Валентин Христов. Плакетът беше получен от представител на общината. 

В спортния празник с различни активности се включиха близо 70 представители на клуб „Спартакисти - спорт за всички“ - Плевен, Спортен клуб (СК) „Кула - спорт за всички“ - град Кула и СК „Мрамор - спорт за всички“ - село Мрамор. 

Най-възрастният участник беше 90-годишният Георги Шабански. Той се включи в композицията „Боят край Плевен. Залавянето на Осман паша“. Другите два отбора също представиха свои композиции.

Организатори на спортния празн

Проведеният тест на системата BG-Alert е успешен. Системата и оборудването на мобилните оператори функционират според очакванията. Това съобщиха от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в отговор на запитване във връзка с днешния тест на системата. 

На въпрос защо част от гражданите не са получили известие и съобщение на телефоните си от пожарната обясниха, че най-вероятната причина да не се получи разпространеното тестово съобщение е неактивиран тестови канал на устройствата.

Оттам допълниха, че за получаването на тестови съобщения е необходимо да бъдат изпълнени определени условия като: съвместимост на устройството с технологията Cell Broadcast; минимално съвместима версия на операционната система на устройства с iOs 16.6; устройството да бъде включено в периода на разпространение на съобщение; устройството да не е с активиран

Създадохме платформа за графити артисти, за да могат да творят в рамките на обществените норми и да покажем разликата между изкуство и вандализъм. Това написа кметът на София Васил Терзиев във Фейсбук. 

По думите му графитите могат да променят облика на града и да му дават нов живот. Това се опитваме да покажем заедно с над 60 талантливи графити артисти, които преобразиха оградата на Университетската многопрофилна болница за активно лечение "Царица Йоанна – ИСУЛ", добави кметът.

Терзиев посочи, че през очите на артистите градската среда оживява такава, каквато всички хора мечтаят да я видят - зелена, пълна с живот и с важни послания, които ни карат да се замислим. Столичният кмет каза още, че са изрисувани и 30 контейнера за смет. "Превърнаха се в истински произведения на изкуството, които сега красят ключови места в София", написа той.

Терзиев обясни,

 

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Предстои последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния, съобщи генерал-майор Явор Матеев
От понеделник предстои да преминем последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния. Това съобщи пред журналисти генерал-майор Явор ...
Седем млади лекари получиха грамоти от лекарската колегия във Видин
Регионалната колегия на Българския лекарски съюз (БЛС) във Видин връчи грамоти на седем млади лекари, постъпили на работа във видинската болница през последната година. Надявам се, ...
Посланикът на Франция у нас изрази признателност към МВР във връзка с помощта за организацията на сигурността на Олимпиадата в Париж
Успехът на Олимпийските и Параолимпийските игри в Париж бе възможен благодарение на добрата организация на сигурността, каза посланикът на Франция у нас Жоел Мейер по време на срещ ...
Заради случаи на пожари със загинал през последните седмици, пожарната в Кърджали излезе с препоръки за предотвратяването им
Мерки за предотвратяване на пожари през есенно-зимния сезон разпространи на сайта на МВР и по медиите Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението&ldquo ...
С над 2100 цветни стръка се оформят нови зелени пространства и алеи в Болярово по повод празника на града
С над 2100 стръка теменужки и хризантеми се оформят нови зелени пространства и цветни алеи в Болярово по повод празника на града, съобщиха от пресцентъра на Общината. С цялостно об ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Конгрес за усложненията в естетичната дерматология започна в София
Трети конгрес по естетична дерматология с международно участие започна днес в столицата. Форумът продължава три дни - от 18 до 20 октомври, с акцент върху усложненията в естетичнат ...
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, съобщи министър Атанас Илков
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, а образуваните досъдебни производства за престъпления против политическите права на гражданите са 70, показват данните, ...
Предстои последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния, съобщи генерал-майор Явор Матеев
От понеделник предстои да преминем последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния. Това съобщи пред журналисти генерал-майор Явор ...
Главни прокурори обмислят всеобхватен инструмент за проследяване, блокиране и конфискация на активи, придобити по криминален път
В последните години се забелязва тенденция за повишаване на организираността при трафика на мигранти, контрабандата на наркотици, извършването на измами и други видове престъпления ...
Двама мъже са установени от полицията за ден в Русенско да шофират автомобили след употреба на наркотици
Двама мъже са установени от полицията за ден в Русенско да шофират автомобили след употреба на наркотици. Това съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Русе Даниела Малче ...
Тикер в 14:26 ч.
Трети конгрес по естетична дерматология с международно участие започна днес в ст ...
Начало Сфера
5428
България

Честват 155 години от рождението на Цанко Церковски в Мизия

Днес в Основно училище „Цанко Церковски“ в Мизия ще бъдат отбелязани 155 години от рождението на поета, писател, общественик и политик, патрон на учебното заведение Цанко Церковски, съобщиха от училището на официалната си интернет страница.В празничния ден ще има литературно-музикална програма, летоатлетически крос, състезателни игри, народни танци. Денят е неучебен, но присъствен, каза директорът Галина Вълчанова.

| 16 Октомври 2024, 07:15 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Честват 155 години от рождението на Цанко Церковски в Мизия
Честват 155 години от рождението на Цанко Церковски в Мизия
Снимка © ОУ „Цанко Церковски“ – Мизия

Днес в Основно училище „Цанко Церковски“ в Мизия ще бъдат отбелязани 155 години от рождението на поета, писател, общественик и политик, патрон на учебното заведение Цанко Церковски, съобщиха от училището на официалната си интернет страница. 

Общо 1 300 бюлетини ще бъдат отпечатани и доставени в четвъртък за предстоящите частични местни избори за кмет на с. Бистрица, община Дупница, които ще се произведат на 20 октомври, каза председателят на Общинската избирателна комисия Мария Чомакова. В четвъртък ще бъдат доставени и двете машини за гласуване.

Секциите в селото ще бъдат две, а броят на избирателите е около 1200.

Кандидатът за кмет е само един. До предсрочния вот се стигна, след като се оказало, че избраният за кмет преди година кандидат не е отписал регистрацията си в две фирми, чийто собственик е.

На предишните местни избори са гласували близо 740 души.

Подготовката за вота върви нормално и без проблеми, каза още Мария Чомакова.

 

Започва специализирана полицейска операция за контрол на водачи на мотоциклети, мотопеди, велосипеди и индивидуални електрически превозни средства, съобщи на брифинг главен инспектор Светослав Шишийски, началник на сектора „Пътна полиция“ към Областната дирекция на МВР в Ловеч.

Акцията ще се състои в периода от 15 до 20 октомври. Ще бъдат проверявани и пешеходците за спазване правилата на движение.

Проблемът с тротинетките в Ловешка област все още не е така обострен, както на други места, каза инспекторът и припомни, че водачите на тротинетки следва да се движат на пътища и улици, на които обозначената скорост е до 50 км/час или по велоалеи.  

През август трима младежи пострадаха след пътни инциденти с електрически тротинетки в Ловешко, припомня .

Лицата до 18 годишна възраст, управляващи тротинетка, задължително трябва да носят обезопасите

Предстои в областите Ямбол, Хасково и Стара Загора да бъдат забранени пашата, търговията, придвижването и транспортът на дребни преживни животни, с изключение на тези за незабавно клане или преминаващи транзит, както и организирането на изложби и пазари. Това съобщи по време на извънредно заседание на Областната епизоотична комисия в Хасково директорът на Областната дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) д-р Георги Илиев. Заседанието беше свикано заради огнище на шарка във ферма с 307 овце и 217 кози в хасковското село Узунджово, констатирано на 16 октомври. По време на заседанието д-р Илиев съобщи, че днес вече е започнало умъртвяването по хуманен начин на животните в засегнатия обект.

Същевременно  от Българската агенция по безопасност на храните публикуваха на  официалния си интернет сайт писмо, което е изпратено до животновъдите асоциации, с което ги уведоми за

Фирмите, които използват изкуствен интелект, трябва да въведат принципи за защита на служителите, каза днес проф. Андрияна Андреева, юрист и областен управител на Варна. Тя бе сред докладчиците на националната научна конференция "Правото и бизнесът в съвременното общество". Организатор на форума е катедра „Правни науки“ към Икономическия университет в крайморския град. Във фокуса на конференцията бяха развитието на частното и публичното право за усъвършенстването на бизнеса и влиянието на дигитализацията върху обществените отношения.

За използването на изкуствения интелект (ИИ) на европейско ниво са заложени изисквания не само като законодателни мерки, но и като етични норми, които да регулират ИИ в трудовите отношения, посочи Андреева. По думите е нужно въвеждането на принципи за защита на работниците и служителите от дискриминация. Работодателите трябва да гаран

На автомагистрала „Европа“ при км 32 се провежда акция срещу нарушенията на Закона за движение по пътищата, съобщи на брифинг Владислав Павликянов, началник на сектор „Пътна полиция“ при Областната дирекция на МВР - София.

Ще се проверяват водачите за употреба на алкохол, наркотици, „Гражданска отговорност“ и техническото състояние на автомобилите.

В акцията участват представителите на агенция „Автомобилна администрация“, НАП, Агенция „Пътна инфраструктура“ и инспекцията по труда във връзка с нарушения на трудовото законодателство.

До момента е установен един водач, който е дал положителна проба за наркотици.

От ОД на МВР - София апелират към водачите на тежкотоварни автомобили над 12 тона да спазват временната организация на движението при АМ „Хемус“ касаеща тунелите „Правешки ха

В празничния ден ще има литературно-музикална програма, летоатлетически крос, състезателни игри, народни танци. Денят е неучебен, но присъствен, каза директорът Галина Вълчанова. Тя допълни, че ученици от седми клас ще посетят родното място на Цанко Церковски в Бяла черква, където ще поднесат венец. 

„Гордеем се, че нашето училище е кръстено на този виден българин. В страната има много малко учебни заведения с неговото име", каза още Галина Вълчанова. По думите името на днешното основно училище е определено на 16 октомври 1921 година със заповед на Министерството на просвещението. Вълчанова добави, че синът на Цанко Церковски – Здравко, е преподавал в тогавашната народна прогимназия в село Букьовци (бившото име на Мизия) в периода 1927 – 1932 година. 

Цанко Церковски е роден 1869 година и е починал през 1926 година, сочи справка на отдел „Справочна" на . Цанко Генов Бакалов е истинското име на политика и общественик. Той е един от основателите на Българския земеделски народен съюз (1899 година). Депутат в 11-ото Обикновено народно събрание (22.02 – 23.12.1901 година), 13-ото и 14-ото Обикновено народно събрание (1903 – 1911 година) и в V Велико народно събрание (9.06. – 9.07.1911 година). 

Управляващ Министерството на обществените сгради, пътищата и благоустройството в два периода (17.10.1918 година – 23.01.1919 година и 22.05.1920 година – 16.03.1923 година). Бил е министър на железниците, пощите и телеграфите също в два периода (28.11.1918 – 6.10.1919 година и 9.02. – 14.03.1923 година). Церковски е и министър на народното просвещение от 7 октомври 1919 до 22 май 1920 година.

Издава списания „Селска пробуда“ (1903 – 1905 година). Той е първият български кинодраматург – автор е на сценария на игралния филм „Под старото небе“ (1922 година).

В Габрово пристигнаха 98 хил. броя бюлетини за предстоящите предсрочни парламентарни избори. Това съобщиха във Фейсбук от Областната администрация в Габрово. 

Товарът е бил съпроводен от части на МВР и жандармерията, а упълномощени представители на Областна администрация-Габрово и Районна избирателна комисия-Габрово са приели изборните книжа.

Общо 26 партии и коалиции се регистрираха за предстоящите парламентарни избори в 7-и Многомандатен избирателен район-Габрово, кандидатите за депутати са общо 121. От тях 32 са жени, а 89 - мъже. До момента общият брой секции на територията на областта са 237, в 156 от тях ще има възможност за гласуване и с хартиени бюлетини, и с машини.

В Пернишка област има много храмове, посветени на света Петка, а почитта към нея е много голяма и специална, каза игумения Павла в навечерието на храмовия празник на манастира "Св. Петка" в Перник. Особено в трънския край няма село, където кладенче, оброк или някое друго паметно място да не е кръстено на светицата и за което да не се твърди, че тя е минала оттам.

Всичкото това е добре обяснимо, допълни сестра Павла. Светите мощи на св. Петка пътували по Балканите, така в хората е останала тази дълбока почит. Освен това, религиозните хора имат особено отношение към жените светици, почитат ги като майки. Затова се казва мати Параскева, каза още монахинята.

В пернишкия квартал "Калкас", където се намира манастирът, от незапомнени времена първият и по-голям храмов празник е на Петковден, поясни сестра Павла.

От тази вечер ще започне богослужение, а в понеделник, 14 о

Празник на спорта, здравето и дълголетието за хората от третата възраст се състоя в плевенския парк „Кайлъка“. Събитието бе открито от заместник-председателя на Българска федерация „Спорт за всички“ (БФСВ) Ирен Цветкова, която връчи благодарствен плакет на кмета на Плевен д-р Валентин Христов. Плакетът беше получен от представител на общината. 

В спортния празник с различни активности се включиха близо 70 представители на клуб „Спартакисти - спорт за всички“ - Плевен, Спортен клуб (СК) „Кула - спорт за всички“ - град Кула и СК „Мрамор - спорт за всички“ - село Мрамор. 

Най-възрастният участник беше 90-годишният Георги Шабански. Той се включи в композицията „Боят край Плевен. Залавянето на Осман паша“. Другите два отбора също представиха свои композиции.

Организатори на спортния празн

Проведеният тест на системата BG-Alert е успешен. Системата и оборудването на мобилните оператори функционират според очакванията. Това съобщиха от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в отговор на запитване във връзка с днешния тест на системата. 

На въпрос защо част от гражданите не са получили известие и съобщение на телефоните си от пожарната обясниха, че най-вероятната причина да не се получи разпространеното тестово съобщение е неактивиран тестови канал на устройствата.

Оттам допълниха, че за получаването на тестови съобщения е необходимо да бъдат изпълнени определени условия като: съвместимост на устройството с технологията Cell Broadcast; минимално съвместима версия на операционната система на устройства с iOs 16.6; устройството да бъде включено в периода на разпространение на съобщение; устройството да не е с активиран

Създадохме платформа за графити артисти, за да могат да творят в рамките на обществените норми и да покажем разликата между изкуство и вандализъм. Това написа кметът на София Васил Терзиев във Фейсбук. 

По думите му графитите могат да променят облика на града и да му дават нов живот. Това се опитваме да покажем заедно с над 60 талантливи графити артисти, които преобразиха оградата на Университетската многопрофилна болница за активно лечение "Царица Йоанна – ИСУЛ", добави кметът.

Терзиев посочи, че през очите на артистите градската среда оживява такава, каквато всички хора мечтаят да я видят - зелена, пълна с живот и с важни послания, които ни карат да се замислим. Столичният кмет каза още, че са изрисувани и 30 контейнера за смет. "Превърнаха се в истински произведения на изкуството, които сега красят ключови места в София", написа той.

Терзиев обясни,

 

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Предстои последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния, съобщи генерал-майор Явор Матеев
Седем млади лекари получиха грамоти от лекарската колегия във Видин
Посланикът на Франция у нас изрази признателност към МВР във връзка с помощта за организацията на сигурността на Олимпиадата в Париж
Заради случаи на пожари със загинал през последните седмици, пожарната в Кърджали излезе с препоръки за предотвратяването им
С над 2100 цветни стръка се оформят нови зелени пространства и алеи в Болярово по повод празника на града
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Местен фокус
Конгрес за усложненията в естетичната дерматология започна в София
Контекст
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, съобщи министър Атанас Илков
Сфера
Предстои последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния, съобщи генерал-майор Явор Матеев
Основна линия
Главни прокурори обмислят всеобхватен инструмент за проследяване, блокиране и конфискация на активи, придобити по криминален път
Основна линия
Двама мъже са установени от полицията за ден в Русенско да шофират автомобили след употреба на наркотици
Местен фокус
Земеделският министър д-р Георги Тахов откри петия национален събор "Млечният път на България през вековете" в Луковит
Сфера
Седем млади лекари получиха грамоти от лекарската колегия във Видин
В детайли
Община Стара Загора ще си сътрудничи с технологичен стартъп в подкрепа на бизнеса и заетостта на хората от региона
Основна линия
Трима души са обвинени за причинени телесни повреди след разследване на полицията в Самоков
В детайли
Присъствените обучения на членовете на секционни избирателни комисии в област Ямбол започват идната седмица
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.