Начало Контекст Местна инициативна група "Добричка" започна трети прием на документи за финансова помощ на земеделски производители от общината
4774
Икономика

Местна инициативна група "Добричка" започна трети прием на документи за финансова помощ на земеделски производители от общината

С проектни предложения могат да кандидатстват регистрирани земеделски стопани, чието стопанство е със стандартен производствен обем над 8000 евро (Приложение 2 "Таблица СПО" към Условията за кандидатстване).За юридическите лица има изискване да са регистрирани по Търговския закон, Закона за кооперациите, Закона за вероизповеданията или създадени по Закона за Селскостопанската академия.

| 16 Октомври 2024, 09:30 ч.
Местна инициативна група
Местна инициативна група "Добричка" започна трети прием на документи за финансова помощ на земеделски производители от общината
Снимка © Областен информационен център - Добрич

Местната инициативна група "Добричка" (МИГ) отвори трети прием по процедура BG06RDNP001-19.641 - МИГ Добричка подмярка 19.2-4.1 "Инвестиции в земеделски стопанства" от Стратегията си за Водено от общностите местно развитие, съобщават от Областен информационен център – Добрич (ОИЦ). Целта на процедурата е модернизиране на земеделските стопанства, въвеждане на нови процеси и технологии, опазване на компонентите на околната среда, и др. Общият бюджет на подмярката е 361 826,54 лв., осигурени от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г., допълват от ОИЦ. 

Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) връчи наградите на сдружението на към общините за „Принос в местното самоуправление 2024“. Това стана по време на Годишната среща на местните власти в курортен комплекс „Албена“. Изпълнителният директор на сдружението Силвия Георгиева каза, че благодари на всички общини за сътрудничеството и екипната работа, както и че се включват активно в дейностите на сдружението. Отличията бяха връчени от президента Румен Радев.

Наградите са в три категории – голяма, средна и малка община. В категория „Голяма община“ бе отличена община Шумен. Наградата получи кметът проф. Христо Христов. Силвия Георгиева посочи, че общинската администрация в Шумен е изпратила над 20 актуални становища по различни теми към сдружението, а над 36 представители на администрацията участват в различни комитет

Районна прокуратура-Пловдив се самосезира по разпространен в медиите видеоклип с проявено насилие спрямо млада жена на улица в Пловдив и образува досъдебно производство за извършено хулиганство, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Установена е самоличността на пострадалата – 19-годишна жена, както и на мъжа, който е на 20 г. Двамата се познавали и отскоро живеели на семейни начала.  

По досъдебното производство се извършват действия по разследването – разпити на свидетели, назначени са съдебномедицински експертизи и др. Срокът за приключване на разследването е двумесечен.   

Припомняме, че по рано днес Окръжната прокуратура в Пловдив привлече като обвиняем и задържа непълнолетен за умишлено убийство на майка си в условията на домашно насилие.

„Информационно обслужване“ АД ще направи демонстрация на софтуерните системи за компютърна обработка на данните от гласуването на изборите за народни представители на 27 октомври 2024 г. от 10:00 ч. днес. Това съобщиха от пресцентъра на Централната избирателна комисия (ЦИК).

Демонстрацията ще се състои в сградата на Народното събрание на пл. „Княз Александър I“ № 1.                                                                                    

На нея могат да присъстват по един упълномощен представител на регистрираните за участие в изборите партии, коалиции и инициативни комитети и представители на медиите.

Общо 53-ма експе

Интензивен е трафикът на вход за товарни автомобили на част от граничните контролно-пропускателните пунктове (ГКПП) с Румъния и Турция и на вход на границата с Гърция, съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“ на МВР. Информацията е актуална към 6:00 часа тази сутрин. 

По границата с Румъния трафикът на ГКПП „Кардам“ и „Никопол“ е интензивен на вход за товарни автомобили, а на „Русе“ – на вход и изход за леки автомобили.

Поради извършване на основен ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе е въведена временна организация на движение, като трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофарна уредба. Освен ГКПП „Русе“, шофьорите в региона могат да се насочат и към пунктовете „Силистра“, „Кардам“, „Дуранкулак“, „

Европейски туристически град не може да си позволи некачествена инфраструктура, казва кандидатът за кмет на варненския район „Одесос“ от „Възраждане“ Борислав Барийски, цитиран от предизборния щаб на партията. Той е провел редица срещи с жителите на района, които са споделили какво е най-належащо да се промени.

Един от основните проблеми е състоянието на улиците и тротоарите, посочва Барийски. По думите му още преди началото на кампанията многократно е обходил по-голямата част от района и е констатирал, че състоянието на улиците е крайно незадоволително – на много места има дупки, кърпежи и усещането е, че "Одесос" не е получил нужната грижа, която му се полага. 

„Вярвам, че с общи усилия – между общинска и районна администрация, ще бъдат набелязани най-критичните участъци и ще бъдат предприети мерки за незабавни ремонти. Не

С проектни предложения могат да кандидатстват регистрирани земеделски стопани, чието стопанство е със стандартен производствен обем над 8000 евро (Приложение 2 "Таблица СПО" към Условията за кандидатстване). За юридическите лица има изискване да са регистрирани по Търговския закон, Закона за кооперациите, Закона за вероизповеданията или създадени по Закона за Селскостопанската академия. Важно условия за допустимост е кандидатите да имат постоянен адрес (за физическите лица) или седалище и адрес на управление (за ЕТ и юридическите лица) на територията на община Добричка.

Размерът на безвъзмездната финансова помощ за един проект е от 5000 лв. до 75 000 лв., като процента на съфинансиране е до 50 процента от общия размер на допустимите за финансово подпомагане разходи.

Допустими са дейности, включващи инвестиции в материални и нематериални активи, които подобряват цялостната дейност и конкурентоспособност на земеделските стопанства. Планираните инвестиции в стопанството трябва да са  пряко свързани с една или няколко от дейностите по първично селскостопанско производство и съхранение само на собствени земеделски продукти, както и подготовка на продукцията за продажба. Всички планирани проектни дейности трябва да се осъществят на територията община Добричка.

Финансовата подкрепа по мярката може да се вложи в строителство или обновяване на сгради и на друга недвижима собственост; закупуване и/или инсталиране на нови машини, съоръжения и оборудване; закупуване и/или инсталиране на нови съоръжения и оборудване за напояване; създаване и/или презасаждане на трайни насаждения; и закупуване на специализирани земеделски транспортни средства. Допустими са инвестиции в закупуване на съоръжения, прикачен инвентар за пчеларство и съответно оборудване, необходимо за производството на мед и други пчелни продукти, както и за развъждането на пчели-майки. Кандидатите могат да покрият със средства от процедурата разходите си за предпроектни проучвания, такси, хонорари за архитекти, инженери, консултантски услуги и др. 

Крайният срок за кандидатстване е 10 ноември 2024 г.  Проектните предложения се подават по електронен път чрез попълване на уеб базиран формуляр за кандидатстване, с използването на квалифициран електронен подпис (КЕП), чрез модула "Е-кандидатстване" в системата ИСУН 2020. 

"Уиз Еър" (Wizz Air) временно преустановява всички свои полети от и до Тел Авив до 14 януари 2025 г. включително, поради текущата ситуация в региона, съобщиха от авиопревозвача. 

"Авиокомпанията искрено се извинява на своите пътници за причиненото неудобство, но текущите извънредни обстоятелства са напълно извън нейния контрол. Засегнатите пътници могат да изберат пълно възстановяване на сумата в WIZZ кредити или чрез оригиналния метод на плащане, както и безплатни възможности за промяна на полета. Клиентите, които са направили резервациите си чрез онлайн туристически агенции или други посредници, следва да се свържат с тях за възстановяване на заплатената сума или промяна на полет", посочват от "Уиз Еър". 

Редица авиокомпании в различни държави обявиха, че спират полетите си до Тел Авив и Бейрут.

Общо 1 300 бюлетини ще бъдат отпечатани и доставени в четвъртък за предстоящите частични местни избори за кмет на с. Бистрица, община Дупница, които ще се произведат на 20 октомври, каза председателят на Общинската избирателна комисия Мария Чомакова. В четвъртък ще бъдат доставени и двете машини за гласуване.

Секциите в селото ще бъдат две, а броят на избирателите е около 1200.

Кандидатът за кмет е само един. До предсрочния вот се стигна, след като се оказало, че избраният за кмет преди година кандидат не е отписал регистрацията си в две фирми, чийто собственик е.

На предишните местни избори са гласували близо 740 души.

Подготовката за вота върви нормално и без проблеми, каза още Мария Чомакова.

 

Три случая с шофиране след употреба на алкохол регистрираха през почивните дни полицейски служители в Силистренско. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Полицията изяснява случай на повреден след удар в крайпътно дърво лек автомобил „Пежо“. Произшествието е станало вечерта на 12 октомври в Алфатар. При пристигането на адреса полицейските служители установили трима мъже, един от които - собственик на колата. Алкохолните проби на тримата с дрегер отчели 1,73, 2,17 и 2,99 промила. 

Според първоначалната информация произшествието е предшествано от битов скандал, изясняват се причините и съпричастността на мъжете към него. Образувано е досъдебно производство.

Мъж на 28 г. е задържан, след като е установен да шофира след употреба на алкохол вечерта на 13 октомври. Той управлявал лек автомобил и бил спрян за полицейска проверка в село Босна. С др

Кметът на хасковското село Узунджово Димитър Ничев е издал заповед, с която забранява на животновъдите от населеното място, които отглеждат кози и овце, да ги пускат извън фермите. Кметът съобщи , че забраната му е вследствие на констатирано в селото огнище на шарка по дребните преживни животни, за което Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) публикува официално съобщение на интернет сайта си. От него става известно, че в засегнатия обект се отглеждат 307 овце и 217 кози.

Съгласно правилата на европейското и националното законодателство следва хуманно умъртвяване и обезвреждане на всички заразени и контактни дребни преживни животни в обекта, съобщават от БАБХ. Най-вероятно към умъртвяване на животните в заразената ферма ще се пристъпи още днес, каза кметът на селото.

Заболяването не представлява опасност за хората, но при разпространение нанася значителни и

Останалите без домове след пожарите през лятото в селата Воден и Крайново ще получат равна финансова помощ от по 17 614,84 лв. Средствата са от дарителската кампания, обявена от общината, а решението за разпределянето им бе гласувано единодушно на днешната извънредна сесия на Общинския съвет в Болярово. 

Набраните до началото на октомври средства са в размер на 228 992,87 лв. Те се разпределят по равно между 13 собственици на жилища, напълно опожарени от огнената стихия, минала през двете боляровски села през юли тази година. Десет жители на село Воден и трима на село Крайново ще получат помощта до три работни дни, като парите ще бъдат преведени по личните им банкови сметки, съобщават от общинския пресцентър. Средствата могат да се използват само за изграждане на жилища, допълват оттам.

Дарителската сметка продължава да бъде открита и по нея постъпват още средства,

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Започва изпълнението на втората фаза от проекта за подобряване на качеството на въздуха в Община Пловдив
Започва изпълнението на фаза 2 от проекта за подобряване на качеството на атмосферния въздух в Община Пловдив чрез намаляване на емисиите от фини прахови частици от битовото отопле ...
При операция на полицията в Монтанско за ден са разкрити 14 престъпления
Специализирана операция за предотвратяване на престъпления, свързани с политическите права на гражданите, както и за противодействие на конвенционалната престъпност, бе проведена в ...
Как улична котка стана космонавт преди 61 години
Как улична котка стана космонавт и какъв принос имат към научните изследвания животните, пътували в Космоса, разказа доц. д-р Симеон Асеновски, заместник-директор на Института за к ...
Екипите на пожарната са реагирали на 98 сигнала за произшествия през изминалото денонощие
Екипите на пожарната са реагирали на 98 сигнала за произшествия през изминалото денонощие. Това съобщиха на сайта си от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на насел ...
Интензивно е движението за товарни автомобили на някои от граничните пунктове с Румъния
Интензивно е движението за товарни автомобили на някои от граничните пунктове с Румъния. Това съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“ (ГДГП) на сайта си. Информа ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Започва изпълнението на втората фаза от проекта за подобряване на качеството на въздуха в Община Пловдив
Започва изпълнението на фаза 2 от проекта за подобряване на качеството на атмосферния въздух в Община Пловдив чрез намаляване на емисиите от фини прахови частици от битовото отопле ...
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
През нощта ще бъде ясно, в Източна България ще духа слаб вятър от изток-североизток, на запад ще е почти тихо, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). ...
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Първото застудяване тази есен вече е факт, съобщи дежурният в метеорологичната станция на връх Рожен. Най-ниската температура е измерена в Чепеларе – минус 4 градуса, а на Р ...
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Втора ферма със заразени с шарка овце е констатирана в рамките на два дни в хасковското село Узунджово, съобщиха на официалната си страница от Българската агенция по безопасност на ...
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете, съобщиха от общинския пресцентър. Услугата е част от стремежа на общината да насърч ...
Тикер в 11:55 ч.
Започва изпълнението на фаза 2 от проекта за подобряване на качеството на атмосф ...
Начало Контекст
4774
Икономика

Местна инициативна група "Добричка" започна трети прием на документи за финансова помощ на земеделски производители от общината

С проектни предложения могат да кандидатстват регистрирани земеделски стопани, чието стопанство е със стандартен производствен обем над 8000 евро (Приложение 2 "Таблица СПО" към Условията за кандидатстване).За юридическите лица има изискване да са регистрирани по Търговския закон, Закона за кооперациите, Закона за вероизповеданията или създадени по Закона за Селскостопанската академия.

| 16 Октомври 2024, 09:30 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Местна инициативна група
Местна инициативна група "Добричка" започна трети прием на документи за финансова помощ на земеделски производители от общината
Снимка © Областен информационен център - Добрич

Местната инициативна група "Добричка" (МИГ) отвори трети прием по процедура BG06RDNP001-19.641 - МИГ Добричка подмярка 19.2-4.1 "Инвестиции в земеделски стопанства" от Стратегията си за Водено от общностите местно развитие, съобщават от Областен информационен център – Добрич (ОИЦ). Целта на процедурата е модернизиране на земеделските стопанства, въвеждане на нови процеси и технологии, опазване на компонентите на околната среда, и др. Общият бюджет на подмярката е 361 826,54 лв., осигурени от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г., допълват от ОИЦ. 

Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) връчи наградите на сдружението на към общините за „Принос в местното самоуправление 2024“. Това стана по време на Годишната среща на местните власти в курортен комплекс „Албена“. Изпълнителният директор на сдружението Силвия Георгиева каза, че благодари на всички общини за сътрудничеството и екипната работа, както и че се включват активно в дейностите на сдружението. Отличията бяха връчени от президента Румен Радев.

Наградите са в три категории – голяма, средна и малка община. В категория „Голяма община“ бе отличена община Шумен. Наградата получи кметът проф. Христо Христов. Силвия Георгиева посочи, че общинската администрация в Шумен е изпратила над 20 актуални становища по различни теми към сдружението, а над 36 представители на администрацията участват в различни комитет

Районна прокуратура-Пловдив се самосезира по разпространен в медиите видеоклип с проявено насилие спрямо млада жена на улица в Пловдив и образува досъдебно производство за извършено хулиганство, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Установена е самоличността на пострадалата – 19-годишна жена, както и на мъжа, който е на 20 г. Двамата се познавали и отскоро живеели на семейни начала.  

По досъдебното производство се извършват действия по разследването – разпити на свидетели, назначени са съдебномедицински експертизи и др. Срокът за приключване на разследването е двумесечен.   

Припомняме, че по рано днес Окръжната прокуратура в Пловдив привлече като обвиняем и задържа непълнолетен за умишлено убийство на майка си в условията на домашно насилие.

„Информационно обслужване“ АД ще направи демонстрация на софтуерните системи за компютърна обработка на данните от гласуването на изборите за народни представители на 27 октомври 2024 г. от 10:00 ч. днес. Това съобщиха от пресцентъра на Централната избирателна комисия (ЦИК).

Демонстрацията ще се състои в сградата на Народното събрание на пл. „Княз Александър I“ № 1.                                                                                    

На нея могат да присъстват по един упълномощен представител на регистрираните за участие в изборите партии, коалиции и инициативни комитети и представители на медиите.

Общо 53-ма експе

Интензивен е трафикът на вход за товарни автомобили на част от граничните контролно-пропускателните пунктове (ГКПП) с Румъния и Турция и на вход на границата с Гърция, съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“ на МВР. Информацията е актуална към 6:00 часа тази сутрин. 

По границата с Румъния трафикът на ГКПП „Кардам“ и „Никопол“ е интензивен на вход за товарни автомобили, а на „Русе“ – на вход и изход за леки автомобили.

Поради извършване на основен ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе е въведена временна организация на движение, като трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофарна уредба. Освен ГКПП „Русе“, шофьорите в региона могат да се насочат и към пунктовете „Силистра“, „Кардам“, „Дуранкулак“, „

Европейски туристически град не може да си позволи некачествена инфраструктура, казва кандидатът за кмет на варненския район „Одесос“ от „Възраждане“ Борислав Барийски, цитиран от предизборния щаб на партията. Той е провел редица срещи с жителите на района, които са споделили какво е най-належащо да се промени.

Един от основните проблеми е състоянието на улиците и тротоарите, посочва Барийски. По думите му още преди началото на кампанията многократно е обходил по-голямата част от района и е констатирал, че състоянието на улиците е крайно незадоволително – на много места има дупки, кърпежи и усещането е, че "Одесос" не е получил нужната грижа, която му се полага. 

„Вярвам, че с общи усилия – между общинска и районна администрация, ще бъдат набелязани най-критичните участъци и ще бъдат предприети мерки за незабавни ремонти. Не

С проектни предложения могат да кандидатстват регистрирани земеделски стопани, чието стопанство е със стандартен производствен обем над 8000 евро (Приложение 2 "Таблица СПО" към Условията за кандидатстване). За юридическите лица има изискване да са регистрирани по Търговския закон, Закона за кооперациите, Закона за вероизповеданията или създадени по Закона за Селскостопанската академия. Важно условия за допустимост е кандидатите да имат постоянен адрес (за физическите лица) или седалище и адрес на управление (за ЕТ и юридическите лица) на територията на община Добричка.

Размерът на безвъзмездната финансова помощ за един проект е от 5000 лв. до 75 000 лв., като процента на съфинансиране е до 50 процента от общия размер на допустимите за финансово подпомагане разходи.

Допустими са дейности, включващи инвестиции в материални и нематериални активи, които подобряват цялостната дейност и конкурентоспособност на земеделските стопанства. Планираните инвестиции в стопанството трябва да са  пряко свързани с една или няколко от дейностите по първично селскостопанско производство и съхранение само на собствени земеделски продукти, както и подготовка на продукцията за продажба. Всички планирани проектни дейности трябва да се осъществят на територията община Добричка.

Финансовата подкрепа по мярката може да се вложи в строителство или обновяване на сгради и на друга недвижима собственост; закупуване и/или инсталиране на нови машини, съоръжения и оборудване; закупуване и/или инсталиране на нови съоръжения и оборудване за напояване; създаване и/или презасаждане на трайни насаждения; и закупуване на специализирани земеделски транспортни средства. Допустими са инвестиции в закупуване на съоръжения, прикачен инвентар за пчеларство и съответно оборудване, необходимо за производството на мед и други пчелни продукти, както и за развъждането на пчели-майки. Кандидатите могат да покрият със средства от процедурата разходите си за предпроектни проучвания, такси, хонорари за архитекти, инженери, консултантски услуги и др. 

Крайният срок за кандидатстване е 10 ноември 2024 г.  Проектните предложения се подават по електронен път чрез попълване на уеб базиран формуляр за кандидатстване, с използването на квалифициран електронен подпис (КЕП), чрез модула "Е-кандидатстване" в системата ИСУН 2020. 

"Уиз Еър" (Wizz Air) временно преустановява всички свои полети от и до Тел Авив до 14 януари 2025 г. включително, поради текущата ситуация в региона, съобщиха от авиопревозвача. 

"Авиокомпанията искрено се извинява на своите пътници за причиненото неудобство, но текущите извънредни обстоятелства са напълно извън нейния контрол. Засегнатите пътници могат да изберат пълно възстановяване на сумата в WIZZ кредити или чрез оригиналния метод на плащане, както и безплатни възможности за промяна на полета. Клиентите, които са направили резервациите си чрез онлайн туристически агенции или други посредници, следва да се свържат с тях за възстановяване на заплатената сума или промяна на полет", посочват от "Уиз Еър". 

Редица авиокомпании в различни държави обявиха, че спират полетите си до Тел Авив и Бейрут.

Общо 1 300 бюлетини ще бъдат отпечатани и доставени в четвъртък за предстоящите частични местни избори за кмет на с. Бистрица, община Дупница, които ще се произведат на 20 октомври, каза председателят на Общинската избирателна комисия Мария Чомакова. В четвъртък ще бъдат доставени и двете машини за гласуване.

Секциите в селото ще бъдат две, а броят на избирателите е около 1200.

Кандидатът за кмет е само един. До предсрочния вот се стигна, след като се оказало, че избраният за кмет преди година кандидат не е отписал регистрацията си в две фирми, чийто собственик е.

На предишните местни избори са гласували близо 740 души.

Подготовката за вота върви нормално и без проблеми, каза още Мария Чомакова.

 

Три случая с шофиране след употреба на алкохол регистрираха през почивните дни полицейски служители в Силистренско. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Полицията изяснява случай на повреден след удар в крайпътно дърво лек автомобил „Пежо“. Произшествието е станало вечерта на 12 октомври в Алфатар. При пристигането на адреса полицейските служители установили трима мъже, един от които - собственик на колата. Алкохолните проби на тримата с дрегер отчели 1,73, 2,17 и 2,99 промила. 

Според първоначалната информация произшествието е предшествано от битов скандал, изясняват се причините и съпричастността на мъжете към него. Образувано е досъдебно производство.

Мъж на 28 г. е задържан, след като е установен да шофира след употреба на алкохол вечерта на 13 октомври. Той управлявал лек автомобил и бил спрян за полицейска проверка в село Босна. С др

Кметът на хасковското село Узунджово Димитър Ничев е издал заповед, с която забранява на животновъдите от населеното място, които отглеждат кози и овце, да ги пускат извън фермите. Кметът съобщи , че забраната му е вследствие на констатирано в селото огнище на шарка по дребните преживни животни, за което Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) публикува официално съобщение на интернет сайта си. От него става известно, че в засегнатия обект се отглеждат 307 овце и 217 кози.

Съгласно правилата на европейското и националното законодателство следва хуманно умъртвяване и обезвреждане на всички заразени и контактни дребни преживни животни в обекта, съобщават от БАБХ. Най-вероятно към умъртвяване на животните в заразената ферма ще се пристъпи още днес, каза кметът на селото.

Заболяването не представлява опасност за хората, но при разпространение нанася значителни и

Останалите без домове след пожарите през лятото в селата Воден и Крайново ще получат равна финансова помощ от по 17 614,84 лв. Средствата са от дарителската кампания, обявена от общината, а решението за разпределянето им бе гласувано единодушно на днешната извънредна сесия на Общинския съвет в Болярово. 

Набраните до началото на октомври средства са в размер на 228 992,87 лв. Те се разпределят по равно между 13 собственици на жилища, напълно опожарени от огнената стихия, минала през двете боляровски села през юли тази година. Десет жители на село Воден и трима на село Крайново ще получат помощта до три работни дни, като парите ще бъдат преведени по личните им банкови сметки, съобщават от общинския пресцентър. Средствата могат да се използват само за изграждане на жилища, допълват оттам.

Дарителската сметка продължава да бъде открита и по нея постъпват още средства,

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Започва изпълнението на втората фаза от проекта за подобряване на качеството на въздуха в Община Пловдив
При операция на полицията в Монтанско за ден са разкрити 14 престъпления
Как улична котка стана космонавт преди 61 години
Екипите на пожарната са реагирали на 98 сигнала за произшествия през изминалото денонощие
Интензивно е движението за товарни автомобили на някои от граничните пунктове с Румъния
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Основна линия
Започва изпълнението на втората фаза от проекта за подобряване на качеството на въздуха в Община Пловдив
Сфера
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
Контекст
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Местен фокус
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Контекст
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Контекст
Митничари задържаха 100 000 къса контрабандни цигари в турски камион на "Капитан Андреево"
На преден план
Д-р Вилхелм Елисеев и д-р Пламена Вълчева бяха наградени от регионалната колегия на Българския лекарски съюз във Видин
Основна линия
При операция на полицията в Монтанско за ден са разкрити 14 престъпления
На преден план
В Търговище започва мащабен ремонт на спортната зала „Иван Ангелов“
Основна линия
Как улична котка стана космонавт преди 61 години
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.