Начало Сфера Специализирана полицейска операция за превенция на престъпленията против политическите права на гражданите започна в Ловешка област
4778
България

Специализирана полицейска операция за превенция на престъпленията против политическите права на гражданите започна в Ловешка област

Специализирана полицейска операция за превенция на престъпленията против политическите права на гражданите започна в Ловешка област, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Ловеч Габриела Тодорова.В операцията са включени служители на криминална, икономическа, охранителна и пътна полиция, експерти от научно-техническата лаборатория и разследващи полицаи.

| 16 Октомври 2024, 10:46 ч.
Специализирана полицейска операция за превенция на престъпленията против политическите права на гражданите започна в Ловешка област
Специализирана полицейска операция за превенция на престъпленията против политическите права на гражданите започна в Ловешка област
Снимка © DFA

Специализирана полицейска операция за превенция на престъпленията против политическите права на гражданите започна в Ловешка област, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Ловеч Габриела Тодорова.

Петнайсетгодишно бременно момиче е прието тази сутрин в областната болница в Сливен с тежка черепно-мозъчна травма и загуба на плода. Това съобщиха от МБАЛ "Д-р Иван Селимински" - Сливен. Състоянието на пациентката е много тежко, посочват от лечебното заведение. 

Момичето е пътувало в кола по време на пътнотранспортно произшествие в землището на община Твърдица, потвърди говорителят на областната полиция Първолета Мандинска. Сигналът за катастрофата е получен около 01:30 сутринта. Лек автомобил "Фиат Пунто", управляван от 30-годишен водач, след като е загубил управление, е напуснал пътното платно и е катастрофирал.

Пострадалата при инцидента е настанена за лечение в болнично заведение в град Сливен. По случая е образувано досъдебно производство.

От полицията съобщиха за още два пътни инцидента с пострадали през почивните дни. На 12 октомври в землището на се

В България все още няма всеобхватна грижа за пациентите с онкологични заболявания, каза днес пред журналисти във Варна доц. Ася Консулова, началник клиника в УСБАЛО – София. По думите й у нас дейностите са разделени. Консулова подчерта, че грижата за пациента е нещо съвсем различно от лечението му и допълни, че в нашата страна все още продължава практиката за диагностика и решаване на конкретен проблем, без да се обхващат всички нужди на болните. Всеобхватната грижа трябва да се развие, но първо като начин на мислене – да не се извършват само дейности, които са платени, а това, което е правилно и качествено, обясни Консулова. Според нея е наложително да е очертае и път на пациента, който да бъде ясно разписан и признат от институциите, за да се изпълнява от всички лечебни заведения.

Доц. Консулова е сред участниците в 15-а национална онкологична конференция СОНМ-МОР

Националната система за мониторинг на качеството на атмосферния въздух (НСМКАВ) на Министерството на околната среда и водите (МОСВ) се състои от 48 пункта за мониторинг на въздуха. От тях девет са с ръчно вземане на проби, 30 са автоматични измервателни станции, пет са автоматични ДОАС (Диференциална оптична абсорбционна спектроскопия) системи, работещи на оптичен принцип, и четири автоматични измервателни станции за мониторинг на качеството на атмосферния въздух в горски екосистеми. Това се посочва в отговор на ресорното министерство на запитване .

От МОСВ отбелязват че разположението на пунктовете е съгласно изискванията на европейското и национално законодателство. 

„Същите се разполагат съгласно изисквания, посочени в действащото към момента на поставянето им законодателство“, посочват от МОСВ. „Тези изисквания са посочени в Приложение № 6 към

Общо 81 килограма растения от вида на конопа са открити и иззети от имот в село Долна Вереница, община Монтана, съобщиха от Областната дирекция на МВР (ОД на МВР) в Монтана.

След получен сигнал служителите на реда са претърсили частен имот в населеното място, обитаван от 39-годишен местен жител. В съседен необитаем имот криминалистите открили 26 растения от вида на конопа, с височина около 2 метра и общо тегло 81 кг .

По случая са намерени и иззети и други веществени доказателства. Образувано е досъдебно производство.

Това е четвъртият установен случай на отглеждане на растения за наркотици от началото на годината досега, като до края на септември случаите са три, съобщиха от ОД на МВР в Монтана. За първите девет месеца на 2023 г. са регистрирани два такива случая.  

През нощта над по-голямата част от страната ще бъде ясно. По-значителна облачност ще има главно над Североизточна България, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). В Източна България ще духа слаб северен вятър. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между 4° и 9°, в София - около 5°. Атмосферното налягане ще бъде по-високо от средното за месеца и ще продължи бавно да се повишава.

Утре ще бъде предимно слънчево. По-значителна облачност ще има над Североизточна, а към обяд и над Централна България, която към края на деня ще намалее. Ще духа слаб до умерен вятър от изток, в Източна България временно силен от север. Максималните температури ще бъдат от 13° в североизточните до 20° в крайните югозападни райони, в София - около 16°.

По Черноморието преди обяд значителна облачност ще има над северното крайбрежие, а с

Акцията е насочена основно към предотвратяване и пресичане на евентуални престъпления против политическите права на гражданите и противодействие на битовата престъпност в малките населени места.

В операцията са включени служители на криминална, икономическа, охранителна и пътна полиция, експерти от научно-техническата лаборатория и разследващи полицаи. Участва също и Зоналното жандармерийско управление Плевен. 

В някои населени места на територията на областта със свои представители ще се включат и Инспекция по труда, ДАИ и Комисията за защита на потребителите.

Обект на контрол са лица с рисков профил, моторни превозни средства, частни адреси, търговски обекти, кредитни институции, заложни къщи и др. Ще се проверява и придобита информация за подготвяни престъпления против политическите права на гражданите. Операцията продължава през целия ден.

 

Задържан е 79-годишен мъж от с. Листец, община Руен, в чийто дом са открити множество артефакти, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Бургас.

В дома на мъжа са намерени монети и накити. По първоначални данни две от монетите вероятно са от сребро и датират от Второто българско царство, посочиха от полицията.

За откриването на артефактите, мъжът използвал три металдетектора, сред които и сонда за дълбочинно търсене. За откритите предмети, сред които също обеци и пръстени, са назначени различни експертизи.

По случая е образувано досъдебно производство. 

Пътнотранспортно произшествие с участието на трима мотоциклетисти е настъпило в района на Български извор, област Ловеч. При инцидента е загинал един от тях, съобщиха от пресцентъра на МВР. Катастрофата е станала на пътя Български извор – Севлиево, а на мястото на инцидента са изпратени екипи на „Пътна полиция“, „Спешна помощ“  и „Пожарна безопасност“. Състоянието на другите пострадали участници в катастрофата се установява.

От МВР съобщиха, че временно движението е ограничено и в двете посоки и се осъществява по обходен маршрут – Сопот– Угърчин  – Дерманци – Торос. Движението се регулира от екипи на "Пътна полиция". Установяват се обстоятелствата, при които е възникнало пътнотранспортното произшествие с участието на тримата мотоциклетисти. 

По-рано днес мотоциклетист загина на пътя Мездра

Добри са условията за туризъм по планините, съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) на Българския Червен кръст (БЧК).

Температурите са между 5 и 10 градуса, времето е сухо и тихо и не се очаква да вали. 

В курортите съоръженията не работят, допълниха от ПСС. 

В планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен, по високите и открити части - до силен северозападен вятър, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 17°, на 2000 метра - около 11°.
  

Към началото на октомври 30,5% от избирателите са сигурни, че ще упражнят правото си на глас за Народно събрание, като трябва да се има предвид неяснотата в изборните списъци, декларативността на нагласите и т.н. Условното очакване е за около 2 милиона гласа. 3,1% от всички гласуващи се очаква да гласуват с „Не подкрепям никого“. Това сочат данни на независим сондаж на „Галъп интернешънъл болкан“ публикуван в сайта на социологическата агенция за изборните нагласи към началото на месеца. Сондажът не е прогноза за изборен резултат, а моментна снимка, която е съчетана със сериозна условност заради степените на откровеност на респондентите, както и заради очакваното натежаване на „технологичен“ вот при очакваната колеблива обща активност, посочват социолозите.

Изследването е проведено между 28 септември и 6 октомвр

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Предстои последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния, съобщи генерал-майор Явор Матеев
От понеделник предстои да преминем последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния. Това съобщи пред журналисти генерал-майор Явор ...
Седем млади лекари получиха грамоти от лекарската колегия във Видин
Регионалната колегия на Българския лекарски съюз (БЛС) във Видин връчи грамоти на седем млади лекари, постъпили на работа във видинската болница през последната година. Надявам се, ...
Посланикът на Франция у нас изрази признателност към МВР във връзка с помощта за организацията на сигурността на Олимпиадата в Париж
Успехът на Олимпийските и Параолимпийските игри в Париж бе възможен благодарение на добрата организация на сигурността, каза посланикът на Франция у нас Жоел Мейер по време на срещ ...
Заради случаи на пожари със загинал през последните седмици, пожарната в Кърджали излезе с препоръки за предотвратяването им
Мерки за предотвратяване на пожари през есенно-зимния сезон разпространи на сайта на МВР и по медиите Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението&ldquo ...
С над 2100 цветни стръка се оформят нови зелени пространства и алеи в Болярово по повод празника на града
С над 2100 стръка теменужки и хризантеми се оформят нови зелени пространства и цветни алеи в Болярово по повод празника на града, съобщиха от пресцентъра на Общината. С цялостно об ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Конгрес за усложненията в естетичната дерматология започна в София
Трети конгрес по естетична дерматология с международно участие започна днес в столицата. Форумът продължава три дни - от 18 до 20 октомври, с акцент върху усложненията в естетичнат ...
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, съобщи министър Атанас Илков
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, а образуваните досъдебни производства за престъпления против политическите права на гражданите са 70, показват данните, ...
Предстои последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния, съобщи генерал-майор Явор Матеев
От понеделник предстои да преминем последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния. Това съобщи пред журналисти генерал-майор Явор ...
Главни прокурори обмислят всеобхватен инструмент за проследяване, блокиране и конфискация на активи, придобити по криминален път
В последните години се забелязва тенденция за повишаване на организираността при трафика на мигранти, контрабандата на наркотици, извършването на измами и други видове престъпления ...
Двама мъже са установени от полицията за ден в Русенско да шофират автомобили след употреба на наркотици
Двама мъже са установени от полицията за ден в Русенско да шофират автомобили след употреба на наркотици. Това съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Русе Даниела Малче ...
Тикер в 14:28 ч.
Трети конгрес по естетична дерматология с международно участие започна днес в ст ...
Начало Сфера
4778
България

Специализирана полицейска операция за превенция на престъпленията против политическите права на гражданите започна в Ловешка област

Специализирана полицейска операция за превенция на престъпленията против политическите права на гражданите започна в Ловешка област, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Ловеч Габриела Тодорова.В операцията са включени служители на криминална, икономическа, охранителна и пътна полиция, експерти от научно-техническата лаборатория и разследващи полицаи.

| 16 Октомври 2024, 10:46 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Специализирана полицейска операция за превенция на престъпленията против политическите права на гражданите започна в Ловешка област
Специализирана полицейска операция за превенция на престъпленията против политическите права на гражданите започна в Ловешка област
Снимка © DFA

Специализирана полицейска операция за превенция на престъпленията против политическите права на гражданите започна в Ловешка област, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Ловеч Габриела Тодорова.

Петнайсетгодишно бременно момиче е прието тази сутрин в областната болница в Сливен с тежка черепно-мозъчна травма и загуба на плода. Това съобщиха от МБАЛ "Д-р Иван Селимински" - Сливен. Състоянието на пациентката е много тежко, посочват от лечебното заведение. 

Момичето е пътувало в кола по време на пътнотранспортно произшествие в землището на община Твърдица, потвърди говорителят на областната полиция Първолета Мандинска. Сигналът за катастрофата е получен около 01:30 сутринта. Лек автомобил "Фиат Пунто", управляван от 30-годишен водач, след като е загубил управление, е напуснал пътното платно и е катастрофирал.

Пострадалата при инцидента е настанена за лечение в болнично заведение в град Сливен. По случая е образувано досъдебно производство.

От полицията съобщиха за още два пътни инцидента с пострадали през почивните дни. На 12 октомври в землището на се

В България все още няма всеобхватна грижа за пациентите с онкологични заболявания, каза днес пред журналисти във Варна доц. Ася Консулова, началник клиника в УСБАЛО – София. По думите й у нас дейностите са разделени. Консулова подчерта, че грижата за пациента е нещо съвсем различно от лечението му и допълни, че в нашата страна все още продължава практиката за диагностика и решаване на конкретен проблем, без да се обхващат всички нужди на болните. Всеобхватната грижа трябва да се развие, но първо като начин на мислене – да не се извършват само дейности, които са платени, а това, което е правилно и качествено, обясни Консулова. Според нея е наложително да е очертае и път на пациента, който да бъде ясно разписан и признат от институциите, за да се изпълнява от всички лечебни заведения.

Доц. Консулова е сред участниците в 15-а национална онкологична конференция СОНМ-МОР

Националната система за мониторинг на качеството на атмосферния въздух (НСМКАВ) на Министерството на околната среда и водите (МОСВ) се състои от 48 пункта за мониторинг на въздуха. От тях девет са с ръчно вземане на проби, 30 са автоматични измервателни станции, пет са автоматични ДОАС (Диференциална оптична абсорбционна спектроскопия) системи, работещи на оптичен принцип, и четири автоматични измервателни станции за мониторинг на качеството на атмосферния въздух в горски екосистеми. Това се посочва в отговор на ресорното министерство на запитване .

От МОСВ отбелязват че разположението на пунктовете е съгласно изискванията на европейското и национално законодателство. 

„Същите се разполагат съгласно изисквания, посочени в действащото към момента на поставянето им законодателство“, посочват от МОСВ. „Тези изисквания са посочени в Приложение № 6 към

Общо 81 килограма растения от вида на конопа са открити и иззети от имот в село Долна Вереница, община Монтана, съобщиха от Областната дирекция на МВР (ОД на МВР) в Монтана.

След получен сигнал служителите на реда са претърсили частен имот в населеното място, обитаван от 39-годишен местен жител. В съседен необитаем имот криминалистите открили 26 растения от вида на конопа, с височина около 2 метра и общо тегло 81 кг .

По случая са намерени и иззети и други веществени доказателства. Образувано е досъдебно производство.

Това е четвъртият установен случай на отглеждане на растения за наркотици от началото на годината досега, като до края на септември случаите са три, съобщиха от ОД на МВР в Монтана. За първите девет месеца на 2023 г. са регистрирани два такива случая.  

През нощта над по-голямата част от страната ще бъде ясно. По-значителна облачност ще има главно над Североизточна България, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). В Източна България ще духа слаб северен вятър. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между 4° и 9°, в София - около 5°. Атмосферното налягане ще бъде по-високо от средното за месеца и ще продължи бавно да се повишава.

Утре ще бъде предимно слънчево. По-значителна облачност ще има над Североизточна, а към обяд и над Централна България, която към края на деня ще намалее. Ще духа слаб до умерен вятър от изток, в Източна България временно силен от север. Максималните температури ще бъдат от 13° в североизточните до 20° в крайните югозападни райони, в София - около 16°.

По Черноморието преди обяд значителна облачност ще има над северното крайбрежие, а с

Акцията е насочена основно към предотвратяване и пресичане на евентуални престъпления против политическите права на гражданите и противодействие на битовата престъпност в малките населени места.

В операцията са включени служители на криминална, икономическа, охранителна и пътна полиция, експерти от научно-техническата лаборатория и разследващи полицаи. Участва също и Зоналното жандармерийско управление Плевен. 

В някои населени места на територията на областта със свои представители ще се включат и Инспекция по труда, ДАИ и Комисията за защита на потребителите.

Обект на контрол са лица с рисков профил, моторни превозни средства, частни адреси, търговски обекти, кредитни институции, заложни къщи и др. Ще се проверява и придобита информация за подготвяни престъпления против политическите права на гражданите. Операцията продължава през целия ден.

 

Задържан е 79-годишен мъж от с. Листец, община Руен, в чийто дом са открити множество артефакти, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Бургас.

В дома на мъжа са намерени монети и накити. По първоначални данни две от монетите вероятно са от сребро и датират от Второто българско царство, посочиха от полицията.

За откриването на артефактите, мъжът използвал три металдетектора, сред които и сонда за дълбочинно търсене. За откритите предмети, сред които също обеци и пръстени, са назначени различни експертизи.

По случая е образувано досъдебно производство. 

Пътнотранспортно произшествие с участието на трима мотоциклетисти е настъпило в района на Български извор, област Ловеч. При инцидента е загинал един от тях, съобщиха от пресцентъра на МВР. Катастрофата е станала на пътя Български извор – Севлиево, а на мястото на инцидента са изпратени екипи на „Пътна полиция“, „Спешна помощ“  и „Пожарна безопасност“. Състоянието на другите пострадали участници в катастрофата се установява.

От МВР съобщиха, че временно движението е ограничено и в двете посоки и се осъществява по обходен маршрут – Сопот– Угърчин  – Дерманци – Торос. Движението се регулира от екипи на "Пътна полиция". Установяват се обстоятелствата, при които е възникнало пътнотранспортното произшествие с участието на тримата мотоциклетисти. 

По-рано днес мотоциклетист загина на пътя Мездра

Добри са условията за туризъм по планините, съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) на Българския Червен кръст (БЧК).

Температурите са между 5 и 10 градуса, времето е сухо и тихо и не се очаква да вали. 

В курортите съоръженията не работят, допълниха от ПСС. 

В планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен, по високите и открити части - до силен северозападен вятър, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 17°, на 2000 метра - около 11°.
  

Към началото на октомври 30,5% от избирателите са сигурни, че ще упражнят правото си на глас за Народно събрание, като трябва да се има предвид неяснотата в изборните списъци, декларативността на нагласите и т.н. Условното очакване е за около 2 милиона гласа. 3,1% от всички гласуващи се очаква да гласуват с „Не подкрепям никого“. Това сочат данни на независим сондаж на „Галъп интернешънъл болкан“ публикуван в сайта на социологическата агенция за изборните нагласи към началото на месеца. Сондажът не е прогноза за изборен резултат, а моментна снимка, която е съчетана със сериозна условност заради степените на откровеност на респондентите, както и заради очакваното натежаване на „технологичен“ вот при очакваната колеблива обща активност, посочват социолозите.

Изследването е проведено между 28 септември и 6 октомвр

Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Предстои последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния, съобщи генерал-майор Явор Матеев
Седем млади лекари получиха грамоти от лекарската колегия във Видин
Посланикът на Франция у нас изрази признателност към МВР във връзка с помощта за организацията на сигурността на Олимпиадата в Париж
Заради случаи на пожари със загинал през последните седмици, пожарната в Кърджали излезе с препоръки за предотвратяването им
С над 2100 цветни стръка се оформят нови зелени пространства и алеи в Болярово по повод празника на града
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Местен фокус
Конгрес за усложненията в естетичната дерматология започна в София
Контекст
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, съобщи министър Атанас Илков
Сфера
Предстои последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния, съобщи генерал-майор Явор Матеев
Основна линия
Главни прокурори обмислят всеобхватен инструмент за проследяване, блокиране и конфискация на активи, придобити по криминален път
Основна линия
Двама мъже са установени от полицията за ден в Русенско да шофират автомобили след употреба на наркотици
Местен фокус
Земеделският министър д-р Георги Тахов откри петия национален събор "Млечният път на България през вековете" в Луковит
Сфера
Седем млади лекари получиха грамоти от лекарската колегия във Видин
В детайли
Община Стара Загора ще си сътрудничи с технологичен стартъп в подкрепа на бизнеса и заетостта на хората от региона
Основна линия
Трима души са обвинени за причинени телесни повреди след разследване на полицията в Самоков
В детайли
Присъствените обучения на членовете на секционни избирателни комисии в област Ямбол започват идната седмица
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.