Начало Местен фокус Полицаи задържаха двама непълнолетни, срязвали автомобилни гуми в Шумен
4973
България

Полицаи задържаха двама непълнолетни, срязвали автомобилни гуми в Шумен

Работата по случая е започнала в началото на миналата седмица, когато са приети сигнали за срязани гуми на леки автомобили „Фолксваген Лупо“ и на „Рено Клио“, съответно на шуменските улици „Съединение“ и “Добруджа“.След получен сигнал от гражданин за двама младежи със съмнително поведение, екип на полицията в Шумен е предприел незабавни действия за установяване на извършителите.

| 16 Октомври 2024, 11:49 ч.
Полицаи задържаха двама непълнолетни, срязвали автомобилни гуми в Шумен
Полицаи задържаха двама непълнолетни, срязвали автомобилни гуми в Шумен
Снимка © БТА

Двама непълнолетни младежи на 16 и 17 години от селата Габрица и Борци са задържани заради нарязване и увреждане на автомобилни гуми на различни места в Шумен, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция (ОД) на МВР.  

Отворена за кандидатстване е процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „За по-добро бъдеще“ по Програма „Храни и основно материално подпомагане“ (2021-2027), се посочва в съобщение на представителната фейсбук страница „Подкрепа за теб“. Целта на инициативата е материална подкрепа чрез пакети с продукти, предназначени за новородени деца от целевите групи, допълнена със съпътстващи мерки за повишаване на тяхното благосъстояние и в подкрепа на тяхното социално включване.

Предвидено е пакетите да се предоставят за новородени деца от бедни семейства, деца, при които е установен риск от изоставяне - деца настанени в приемни семейства, деца на родители, жертви на насилие. Процедурата е с конкретен бенефициент Агенцията за социално подпомагане (АСП). По нея асоциирани партньори на кандидата могат да бъдат всички общини по сми

Адвокати от цялата страна призоваха да бъде прекратена процедурата за избор на председател на Върховния административен съд и главен прокурор. Това се посочва в позиция, получена в , подписана от 25 адвокатски колегии.

Чрез нея се изразява несъгласие с избора на ръководители на възлови за съдебната система институции от "нелегитимен орган, както и с продължаващата конституционна, политическа и институционална криза, рушаща устоите на правовата държава".

Обръщението до момента е подкрепено от адвокатските съвети и председателите на 25 адвокатски колегии.

Адвокатите се обръщат към Висшия съдебен съвет с призив да прекрати откритата процедура по избор както на главен прокурор, така и на председател на Върховен административен съд, до сформирането на нов Висш съдебен съвет, за да осигури възможност новоизбраният ВСС в рамките на своя мандат да започне нова процедура и

В държавния бюджет ще постъпят 280 млн. лв. дивидент от Български енергиен холдинг (БЕХ) ЕАД, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет. Правителството прие изменение и допълнение на свое разпореждане № 1 от 2024 г. за установяване и внасяне в полза на държавата на отчисления от печалбата от държавни предприятия и търговски дружества с държавно участие в капитала, допълнено с разпореждане № 2 от 2024 г.

С решение № 16 от 3 октомври 2024 г. по Конституционно дело № 14 от 2024 г., Конституционният съд (КС) единодушно обяви за противоконституционно решението на Народното събрание от 29 март 2024 г. за възлагане на министъра на енергетиката, респективно на БЕХ ЕАД, за неразпределяне на дивидент от печалбата на дружеството за финансовата 2023 г. Вследствие на този акт на КС и приетите промени в разпореждането, в държавния бюджет ще постъпят 280 млн. лв. дивидент от БЕХ ЕАД

Окръжна прокуратура в Пловдив привлече като обвиняем и задържа непълнолетен за умишлено убийство в условията на домашно насилие, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. Четиринадесетгодишно момче е обвинено за това, че на 13.10.2024  г. в Пловдив, като непълнолетен, но като е разбирал свойството и значението на извършеното и е могъл да ръководи постъпките си, умишлено е умъртвил майка си - 52-годишната Б.М. 

Обвиняемият е задържан за срок до 48 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

Окръжна прокуратура ще внесе днес искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо момчето. 

Извършват се действия по досъдебното производство.   

„Информационно обслужване“ АД ще направи демонстрация на софтуерните системи за компютърна обработка на данните от гласуването на изборите за народни представители на 27 октомври 2024 г. от 10:00 ч. днес. Това съобщиха от пресцентъра на Централната избирателна комисия (ЦИК).

Демонстрацията ще се състои в сградата на Народното събрание на пл. „Княз Александър I“ № 1.                                                                                    

На нея могат да присъстват по един упълномощен представител на регистрираните за участие в изборите партии, коалиции и инициативни комитети и представители на медиите.

Общо 53-ма експе

Работата по случая е започнала в началото на миналата седмица, когато са приети сигнали за срязани гуми на леки автомобили „Фолксваген Лупо“ и на „Рено Клио“, съответно на шуменските улици „Съединение“ и “Добруджа“. Около 23:00 часа на 13 октомври с нож са срязани и гуми на леки автомобили „Линкълн“ и на „Субару Форестър“, които били паркирани в централната част на града. 

След получен сигнал от гражданин за двама младежи със съмнително поведение, екип на полицията в Шумен е предприел незабавни действия за установяване на извършителите. В непосредствена близост до заведение са установени двамата непълнолетни. В единия е намерен нож. Друг нож е открит до единия от автомобилите, гумите на който били повредени. 

Установява се съпричастността на двамата непълнолетни към общо 24 деяния от този вид. Те направили самопризнания, повдигнати са им обвинения. Работата по документиране на престъпленията продължава под надзора на Районна прокуратура в Шумен.

Полицаи във Велики Преслав установиха и двама извършители на кражба на лек автомобил, както информира вчера. 

Областната дирекция на МВР в Шумен отчита спад на престъпленията и увеличение на разкритите криминални деяния през 2023 г. Това съобщиха от ОД на МВР в Шумен при отчета за дейността си през миналата година. 

Екип за обезвреждане на невзривени боеприпаси от 91-ви инженерен батальон за обща поддръжка от състава на 55-ти инженерен полк на 14 октомври разузна, транспортира и унищожи на учебен полигон „Червен” 50-килограмова немска учебна авиобомба ZC50. Боеприпасът беше открит при изкопни работи на строителен обект в ж.к. „Тракия”, Пловдив. Това съобщи пресцентърът на Министерството на отбраната.

Военнослужещите от формированието за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия за унищожаване на невзривени бойни припаси са действали под ръководството на капитан Петър Петров и по заповед на командира на Сухопътните войски генерал майор Деян Дешков.

Министерството на отбраната регулярно информира, че военнослужещи унищожават невзривени боеприпаси. На 10 октомври три оребрени снаряда, една ръчна граната тип „бухалка“ и една артилерий

Постоянният представител на България към Европейския съюз (ЕС) посланик Румен Александров представи България в редовното октомврийско заседание на Съвет ‘`Общи въпроси’’ на ЕС, което се проведе в Люксембург, съобщиха от Министерството на външните работи (МВнР). 

Министрите обсъдиха проекта на заключения за предстоящото на 17-18 октомври т.г. заседание на Европейския съвет, които включват темите Украйна, Близък изток, конкурентоспособност и миграция, както и кратки послания относно Молдова и Грузия. България потвърди подкрепата си за европейската помощ за Украйна.

По темата конкурентоспособност, посланик Румен Александров акцентира върху необходимостта от подобряване на европейската енергийна свързаност особено в Югоизточна Европа и призова за адресиране на ниво ЕС на проблема с високите цени на електроенергията в Югоизточна Европа. Българският

Към началото на октомври 30,5% от избирателите са сигурни, че ще упражнят правото си на глас за Народно събрание, като трябва да се има предвид неяснотата в изборните списъци, декларативността на нагласите и т.н. Условното очакване е за около 2 милиона гласа. 3,1% от всички гласуващи се очаква да гласуват с „Не подкрепям никого“. Това сочат данни на независим сондаж на „Галъп интернешънъл болкан“ публикуван в сайта на социологическата агенция за изборните нагласи към началото на месеца. Сондажът не е прогноза за изборен резултат, а моментна снимка, която е съчетана със сериозна условност заради степените на откровеност на респондентите, както и заради очакваното натежаване на „технологичен“ вот при очакваната колеблива обща активност, посочват социолозите.

Изследването е проведено между 28 септември и 6 октомвр

Добри са условията за туризъм по планините, но желаещите да се разходят трябва да се съобразят с по-ниските температури, съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) на Българския Червен кръст (БЧК).

Сутрин температурите са 1 – 2 градуса, а в по-високите части те са отрицателни, допълват от ПСС. По билата е ветровито, има разкъсана облачност, а в Стара планина е слънчево.

Планинските спасители препоръчват да се обърне внимание на екипировката и маршрутите да се обмислят добре, тъй като заради ниските температури терените са мокри и може да се стигне до инциденти.

В планините ще има променлива облачност, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология. Ще духа до умерен, а по най-високите върхове на Рила и Пирин временно силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде 10°-11°, на 2000 метра - около

Бизнес форум "Кръгова икономика", организиран от Търговско-индустриалната камара (ТИК) в Бургас, съвместно с посолството на Република Полша в София и полското министерство на климата и околната среда ще се проведе в крайморския град. Това съобщиха от ТИК-Бургас.

Срещата, в която ще участват представители на български компании и на полски фирми от областта на зелените технологии и кръговата икономика, ще бъде на 17 октомври.

Полската бизнес делегация ще бъде съпроводена от отговорни лица от посолството на Република Полша и полското министерство на околната среда. Сред тях са Анна Янишевска - Фрачек, заместник-посланик на посолството на Република Полша в София, Анджей Крежел, първи съветник в посолството на Република Полша в София, Елжбиета Свиталска, експерт "Политико-икономически отдел" към
посолството на Република Полша, Йоанна Здановска, представител на Министерст

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Младежи от Комплекса за социално развитие в Търговище поздравиха лекари в навечерието на професионалния им празник
Младежи от Комплекса за социално развитие в Търговище поздравиха лекари в навечерието на професионалния им празник. Потребителите на услугата подариха на своите общопрактикуващи ле ...
От началото на следващата седмица във Враца ще заработи нова система за таксуване и информационни услуги на градския транспорт
От началото на следващата седмица във Враца стартира тестовият период на новата електронна система за информиране на гражданите, използващи обществения транспорт в община Враца, а ...
Жена от Кресна пострада при побой
Жена от Кресна пострада при побой, нанесен от неин съгражданин, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР - Благоевград. Сигналът за побоя е подаден на 16 октомври на тел ...
Младежът, който преби жена пред денонощен магазин в Перник, е обвинен в умишлено причиняване на смърт
Младежът, който преби жена пред денонощен магазин в Перник, е обвинен в умишлено причиняване на смърт, съобщиха от прокуратурата. Припомняме, че тежкото престъпление беше извършено ...
Областният управител върна решението на Общински съвет – Ямбол за преместваемите обекти
Областният управите на Ямбол Николай Костадинов върна за ново разглеждане в Общински съвет – Ямбол наредбата, уреждаща поставянето на преместваеми обекти, съобщават от прессл ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Младежи от Комплекса за социално развитие в Търговище поздравиха лекари в навечерието на професионалния им празник
Младежи от Комплекса за социално развитие в Търговище поздравиха лекари в навечерието на професионалния им празник. Потребителите на услугата подариха на своите общопрактикуващи ле ...
От понеделник ще бъде затворен за движение участък по пътя Варна – Златни пясъци
От понеделник, 21 октомври, ще бъде затворено северното платно на пътя Варна – Златни пясъци в района от Ботаническата градина до Евксиноград, съобщиха от Община Варна. Движе ...
Конгрес за усложненията в естетичната дерматология започна в София
Трети конгрес по естетична дерматология с международно участие започна днес в столицата. Форумът продължава три дни - от 18 до 20 октомври, с акцент върху усложненията в естетичнат ...
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, съобщи министър Атанас Илков
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, а образуваните досъдебни производства за престъпления против политическите права на гражданите са 70, показват данните, ...
Предстои последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния, съобщи генерал-майор Явор Матеев
От понеделник предстои да преминем последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния. Това съобщи пред журналисти генерал-майор Явор ...
Тикер в 14:29 ч.
Младежи от Комплекса за социално развитие в Търговище поздравиха лекари в навече ...
Начало Местен фокус
4973
България

Полицаи задържаха двама непълнолетни, срязвали автомобилни гуми в Шумен

Работата по случая е започнала в началото на миналата седмица, когато са приети сигнали за срязани гуми на леки автомобили „Фолксваген Лупо“ и на „Рено Клио“, съответно на шуменските улици „Съединение“ и “Добруджа“.След получен сигнал от гражданин за двама младежи със съмнително поведение, екип на полицията в Шумен е предприел незабавни действия за установяване на извършителите.

| 16 Октомври 2024, 11:49 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Полицаи задържаха двама непълнолетни, срязвали автомобилни гуми в Шумен
Полицаи задържаха двама непълнолетни, срязвали автомобилни гуми в Шумен
Снимка © БТА

Двама непълнолетни младежи на 16 и 17 години от селата Габрица и Борци са задържани заради нарязване и увреждане на автомобилни гуми на различни места в Шумен, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция (ОД) на МВР.  

Отворена за кандидатстване е процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „За по-добро бъдеще“ по Програма „Храни и основно материално подпомагане“ (2021-2027), се посочва в съобщение на представителната фейсбук страница „Подкрепа за теб“. Целта на инициативата е материална подкрепа чрез пакети с продукти, предназначени за новородени деца от целевите групи, допълнена със съпътстващи мерки за повишаване на тяхното благосъстояние и в подкрепа на тяхното социално включване.

Предвидено е пакетите да се предоставят за новородени деца от бедни семейства, деца, при които е установен риск от изоставяне - деца настанени в приемни семейства, деца на родители, жертви на насилие. Процедурата е с конкретен бенефициент Агенцията за социално подпомагане (АСП). По нея асоциирани партньори на кандидата могат да бъдат всички общини по сми

Адвокати от цялата страна призоваха да бъде прекратена процедурата за избор на председател на Върховния административен съд и главен прокурор. Това се посочва в позиция, получена в , подписана от 25 адвокатски колегии.

Чрез нея се изразява несъгласие с избора на ръководители на възлови за съдебната система институции от "нелегитимен орган, както и с продължаващата конституционна, политическа и институционална криза, рушаща устоите на правовата държава".

Обръщението до момента е подкрепено от адвокатските съвети и председателите на 25 адвокатски колегии.

Адвокатите се обръщат към Висшия съдебен съвет с призив да прекрати откритата процедура по избор както на главен прокурор, така и на председател на Върховен административен съд, до сформирането на нов Висш съдебен съвет, за да осигури възможност новоизбраният ВСС в рамките на своя мандат да започне нова процедура и

В държавния бюджет ще постъпят 280 млн. лв. дивидент от Български енергиен холдинг (БЕХ) ЕАД, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет. Правителството прие изменение и допълнение на свое разпореждане № 1 от 2024 г. за установяване и внасяне в полза на държавата на отчисления от печалбата от държавни предприятия и търговски дружества с държавно участие в капитала, допълнено с разпореждане № 2 от 2024 г.

С решение № 16 от 3 октомври 2024 г. по Конституционно дело № 14 от 2024 г., Конституционният съд (КС) единодушно обяви за противоконституционно решението на Народното събрание от 29 март 2024 г. за възлагане на министъра на енергетиката, респективно на БЕХ ЕАД, за неразпределяне на дивидент от печалбата на дружеството за финансовата 2023 г. Вследствие на този акт на КС и приетите промени в разпореждането, в държавния бюджет ще постъпят 280 млн. лв. дивидент от БЕХ ЕАД

Окръжна прокуратура в Пловдив привлече като обвиняем и задържа непълнолетен за умишлено убийство в условията на домашно насилие, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. Четиринадесетгодишно момче е обвинено за това, че на 13.10.2024  г. в Пловдив, като непълнолетен, но като е разбирал свойството и значението на извършеното и е могъл да ръководи постъпките си, умишлено е умъртвил майка си - 52-годишната Б.М. 

Обвиняемият е задържан за срок до 48 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

Окръжна прокуратура ще внесе днес искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо момчето. 

Извършват се действия по досъдебното производство.   

„Информационно обслужване“ АД ще направи демонстрация на софтуерните системи за компютърна обработка на данните от гласуването на изборите за народни представители на 27 октомври 2024 г. от 10:00 ч. днес. Това съобщиха от пресцентъра на Централната избирателна комисия (ЦИК).

Демонстрацията ще се състои в сградата на Народното събрание на пл. „Княз Александър I“ № 1.                                                                                    

На нея могат да присъстват по един упълномощен представител на регистрираните за участие в изборите партии, коалиции и инициативни комитети и представители на медиите.

Общо 53-ма експе

Работата по случая е започнала в началото на миналата седмица, когато са приети сигнали за срязани гуми на леки автомобили „Фолксваген Лупо“ и на „Рено Клио“, съответно на шуменските улици „Съединение“ и “Добруджа“. Около 23:00 часа на 13 октомври с нож са срязани и гуми на леки автомобили „Линкълн“ и на „Субару Форестър“, които били паркирани в централната част на града. 

След получен сигнал от гражданин за двама младежи със съмнително поведение, екип на полицията в Шумен е предприел незабавни действия за установяване на извършителите. В непосредствена близост до заведение са установени двамата непълнолетни. В единия е намерен нож. Друг нож е открит до единия от автомобилите, гумите на който били повредени. 

Установява се съпричастността на двамата непълнолетни към общо 24 деяния от този вид. Те направили самопризнания, повдигнати са им обвинения. Работата по документиране на престъпленията продължава под надзора на Районна прокуратура в Шумен.

Полицаи във Велики Преслав установиха и двама извършители на кражба на лек автомобил, както информира вчера. 

Областната дирекция на МВР в Шумен отчита спад на престъпленията и увеличение на разкритите криминални деяния през 2023 г. Това съобщиха от ОД на МВР в Шумен при отчета за дейността си през миналата година. 

Екип за обезвреждане на невзривени боеприпаси от 91-ви инженерен батальон за обща поддръжка от състава на 55-ти инженерен полк на 14 октомври разузна, транспортира и унищожи на учебен полигон „Червен” 50-килограмова немска учебна авиобомба ZC50. Боеприпасът беше открит при изкопни работи на строителен обект в ж.к. „Тракия”, Пловдив. Това съобщи пресцентърът на Министерството на отбраната.

Военнослужещите от формированието за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия за унищожаване на невзривени бойни припаси са действали под ръководството на капитан Петър Петров и по заповед на командира на Сухопътните войски генерал майор Деян Дешков.

Министерството на отбраната регулярно информира, че военнослужещи унищожават невзривени боеприпаси. На 10 октомври три оребрени снаряда, една ръчна граната тип „бухалка“ и една артилерий

Постоянният представител на България към Европейския съюз (ЕС) посланик Румен Александров представи България в редовното октомврийско заседание на Съвет ‘`Общи въпроси’’ на ЕС, което се проведе в Люксембург, съобщиха от Министерството на външните работи (МВнР). 

Министрите обсъдиха проекта на заключения за предстоящото на 17-18 октомври т.г. заседание на Европейския съвет, които включват темите Украйна, Близък изток, конкурентоспособност и миграция, както и кратки послания относно Молдова и Грузия. България потвърди подкрепата си за европейската помощ за Украйна.

По темата конкурентоспособност, посланик Румен Александров акцентира върху необходимостта от подобряване на европейската енергийна свързаност особено в Югоизточна Европа и призова за адресиране на ниво ЕС на проблема с високите цени на електроенергията в Югоизточна Европа. Българският

Към началото на октомври 30,5% от избирателите са сигурни, че ще упражнят правото си на глас за Народно събрание, като трябва да се има предвид неяснотата в изборните списъци, декларативността на нагласите и т.н. Условното очакване е за около 2 милиона гласа. 3,1% от всички гласуващи се очаква да гласуват с „Не подкрепям никого“. Това сочат данни на независим сондаж на „Галъп интернешънъл болкан“ публикуван в сайта на социологическата агенция за изборните нагласи към началото на месеца. Сондажът не е прогноза за изборен резултат, а моментна снимка, която е съчетана със сериозна условност заради степените на откровеност на респондентите, както и заради очакваното натежаване на „технологичен“ вот при очакваната колеблива обща активност, посочват социолозите.

Изследването е проведено между 28 септември и 6 октомвр

Добри са условията за туризъм по планините, но желаещите да се разходят трябва да се съобразят с по-ниските температури, съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) на Българския Червен кръст (БЧК).

Сутрин температурите са 1 – 2 градуса, а в по-високите части те са отрицателни, допълват от ПСС. По билата е ветровито, има разкъсана облачност, а в Стара планина е слънчево.

Планинските спасители препоръчват да се обърне внимание на екипировката и маршрутите да се обмислят добре, тъй като заради ниските температури терените са мокри и може да се стигне до инциденти.

В планините ще има променлива облачност, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология. Ще духа до умерен, а по най-високите върхове на Рила и Пирин временно силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде 10°-11°, на 2000 метра - около

Бизнес форум "Кръгова икономика", организиран от Търговско-индустриалната камара (ТИК) в Бургас, съвместно с посолството на Република Полша в София и полското министерство на климата и околната среда ще се проведе в крайморския град. Това съобщиха от ТИК-Бургас.

Срещата, в която ще участват представители на български компании и на полски фирми от областта на зелените технологии и кръговата икономика, ще бъде на 17 октомври.

Полската бизнес делегация ще бъде съпроводена от отговорни лица от посолството на Република Полша и полското министерство на околната среда. Сред тях са Анна Янишевска - Фрачек, заместник-посланик на посолството на Република Полша в София, Анджей Крежел, първи съветник в посолството на Република Полша в София, Елжбиета Свиталска, експерт "Политико-икономически отдел" към
посолството на Република Полша, Йоанна Здановска, представител на Министерст

Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Младежи от Комплекса за социално развитие в Търговище поздравиха лекари в навечерието на професионалния им празник
От началото на следващата седмица във Враца ще заработи нова система за таксуване и информационни услуги на градския транспорт
Жена от Кресна пострада при побой
Младежът, който преби жена пред денонощен магазин в Перник, е обвинен в умишлено причиняване на смърт
Областният управител върна решението на Общински съвет – Ямбол за преместваемите обекти
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
На преден план
Младежи от Комплекса за социално развитие в Търговище поздравиха лекари в навечерието на професионалния им празник
В детайли
От понеделник ще бъде затворен за движение участък по пътя Варна – Златни пясъци
Местен фокус
Конгрес за усложненията в естетичната дерматология започна в София
Контекст
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, съобщи министър Атанас Илков
Сфера
Предстои последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния, съобщи генерал-майор Явор Матеев
Основна линия
Главни прокурори обмислят всеобхватен инструмент за проследяване, блокиране и конфискация на активи, придобити по криминален път
Основна линия
Двама мъже са установени от полицията за ден в Русенско да шофират автомобили след употреба на наркотици
Местен фокус
Земеделският министър д-р Георги Тахов откри петия национален събор "Млечният път на България през вековете" в Луковит
Сфера
Седем млади лекари получиха грамоти от лекарската колегия във Видин
В детайли
Община Стара Загора ще си сътрудничи с технологичен стартъп в подкрепа на бизнеса и заетостта на хората от региона
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.