Начало Контекст Ремонтът на Дунав мост при Русе се изпълнява по утвърдения график, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура"
4917
България

Ремонтът на Дунав мост при Русе се изпълнява по утвърдения график, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура"

Общо 195 стоманобетонни панела, всеки от които с размери 2,48 метра на 4,40 метра и тегло 5,6 тона, са изработени от началото на основния ремонт на Дунав мост при Русе, който започна на 10-и юли тази година.Ремонтът на моста е в отсечка с дължина от над 400 метра в платното в посока България, като строително-монтажните дейности се изпълняват по утвърдения график.

| 16 Октомври 2024, 12:35 ч.
Ремонтът на Дунав мост при Русе се изпълнява по утвърдения график, съобщиха от Агенция
Ремонтът на Дунав мост при Русе се изпълнява по утвърдения график, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура"
Снимка © АПИ

Общо 195 стоманобетонни панела, всеки от които с размери 2,48 метра на 4,40 метра и тегло 5,6 тона, са изработени от началото на основния ремонт на Дунав мост при Русе, който започна на 10-и юли тази година. Това съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). 

Изпълняващият длъжността кмет на Пловдив Иван Стоянов, Николай Бухалов, зам.- кмет „Спорт и младежки дейности“ и Георги Титюков , общински съветник, официално откриха в Пловдив девететажен блок с новопостроени социални жилища по проект „Изграждане на социални жилища в град Пловдив”, който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж 2014-2020”, съфинансирана от Европейския съюз, чрез Европейски фонд за регионално развитие. 

Новопостроената сграда разполага общо с 74 апартамента, от които 40 едностайни, 22 двустайни, осем- тристайни и четири -четиристайни апартамента, 18 паркоместа, като и общи спомагателни помещения. 

Жилищата ще бъдат предоставяни за настаняване на хора от уязвими групи и в неравностойно положение, като те максимално могат да бъдат настанени за три години - три пъти по една

Столична община започва пилотен проект с изкуствен интелект (ИИ), насочен към оптимизирането на управлението на финансирането по различни програми. Проектът е част от Програмата „Пясъчник за иновативни решения“, която насърчава използването на нови технологии за подобряване на публичните услуги в София, посочва на сайта си общинската администрация.  

Проектът се реализира в партньорство със софийския стартъп „Тесие“, специализиран в разработването на ИИ решения, обясниха от Столична община. Системата използва Виртуални Асистенти с Изкуствен Интелект (ВАИИ), които автоматично събират, анализират и синтезират данни за нови възможности за финансиране от национални и европейски програми. Това значително ще ускори процеса на обработка на данни и ще улесни подготовката на проекти, смятат от СО. 

ВАИИ ще подпомагат експертите като предоста

Служебният министър на земеделието и храните д-р Георги Тахов ще присъства на петия Национален събор "Млечният път на България през вековете", който ще бъде открит от 12:00 часа днес на площад "Трети март" в град Луковит, съобщиха от ресорното министерство.

Целта на инициативата е да се популяризират млечните продукти със защитено наименование за произход (ЗНП). По време на събора над 30 фирми на малки и средни производители на млечни продукти ще представят продукцията си.

Утре, 19 октомври, министър Тахов ще открие Деня на българския производител, който ще се проведе днес и утре на изложбените площи до разклона за сливенското село Мечкарево. Това съобщиха организаторите от Изпълнителната агенция по селекция и репродукция в животновъдството (ИАСРЖ) и Министерството на земеделието и храните, с подкрепата на Държавен фонд "Земеделие". В официалното откриване ще участват ощ

Чрез писмо до областния управител на Добрич Румен Русев, до кмета на Община Добричка Соня Георгиева и до медиите Българската ветроенергийна асоциация (БГВЕА) изразява сериозна загриженост относно "продължаващите незаконосъобразни действия" по отношение на провеждането на местен референдум в община Добричка на 27 октомври 2024 г., свързан с проектите за изграждане на ветроенергийни централи на територията на общината и уведомява, че поради това няма да участва в насрочения за днес дебат по темата. 

От БГВЕА допълват, че като браншова организация, представляваща ветроенергийния сектор, участват активно във всички законосъобразно организирани публични обсъждания, дебати и дискусии, които касаят развитието на вятърната енергетика в страната и винаги е била отворена за предоставянето на допълнителна информация и продължаващ диалог с гражданите и други заинтересовани страни по т

Нужно е да се направи национална програма за намаляване на загубите от вода, като бъде набелязана система от конкретни мерки, каза днес председателят на Българската асоциация по водите Иван Иванов по време на дискусия в рамките на Годишната среща на местните власти, която се провежда в курорта "Албена". Организатор на събитието е Националното сдружение на общините в Република България. 

Според Иванов програмата е редно да бъде изработена в партньорство между "Български ВиК холдинг" и местните власти, а финансирането на мерките може да се търси от различни инструменти. Иванов подчерта още, че кметовете трябва да започнат да мислят и в посока повторното използване на отпадните води. 

В градовете има сериозен потенциал за пестене на вода, посочи още председателя на Българската асоциация по водите  Според него у нас като че ли се подценява ситуацията с безводи

Ремонтът на моста е в отсечка с дължина от над 400 метра в платното в посока България, като строително-монтажните дейности се изпълняват по утвърдения график.

От АПИ съобщават още, че през последната седмица са демонтирани 24 панела или общо 174 от началото на строително-монтажните работи. Монтирани са 22 нови, като общият им брой достига 155. 

В участък с дължина около 240 метра е завършен монтажът на корнизни панели, които служат за оформяне на тротоарния край на пътните стоманобетонни панели. Направени са и отворите за монтажа на мостовите отводнители. 

Работи се и по реставрацията на 413 метра пешеходен парапет и на 12 стълба за осветление. "Те са с художествена стойност и е необходимо да се запази тяхната цялост, да бъдат възстановени и отново поставени", уточняват от АПИ.

Близо една пета от оградата на Дунав мост при Русе е премахната за реставриране, съобщиха в началото на септември от АПИ. 

Близо 2000 старозагорци имат имен ден в деня, когато православната църква отбелязва паметта на Св. Петка (Петковден)- 14 октомври. Това съобщават от отдел „Гражданско състояние“ в община Стара Загора. Най-много от празнуващите носят името името Пенка – те са 1161. Доста по-скромно е представен вариантът Петка – само при 8 жени, а Петко се казват 708 мъже.

Припомняме, че днес, в навечерието на Петковден, старозагорското село Люляк отбеляза своя храмов празник с благотворителна инициатива за събиране на средства за реставрация на две църковни икони от храма „Св. Петка“, покровителка на населеното място.

Света преподобна Параскева Епиватска, наричана още Преподобна Петка, е сред най-почитаните светици в България и в православния свят. Била родена през ХI век в град Епиват. Родителите били заможни и добродетелни хора.

Параскева от

Шофьорите в Бургаско стават все по-дисциплинирани на фона на завишения контрол от страна на пътна полиция. Това посочиха от Областната дирекция на МВР в Бургас по време на брифинг, на който бяха отчетени резултатите от проверките по пътищата в областта през изминалата седмица. Седем са регистрираните пътно-транспортни произшествия за последните седем дни. Пострадали са седем души, а един човек е загинал. 

Началникът на сектор “Пътна полиция“ при Областната дирекция на МВР в Бургас главен комисар Пламен Николов отправи апел към шофьорите да бъдат особено внимателни, преминавайки в близост до детски площадки, учебни заведения и паркове. 

"Нашият апел към шофьорите е да шофират с повишено внимание в зоните, в които има повече деца. В повечето случаи те се движат на групи и неусетно вървят по платното за движение, с което създават опасност от възникване

Обучение на социални работници, психолози, кариерни консултанти за подхода „#Мога сама“ организира във Враца неправителствената организация (НПО) Фондация „Emprove“. Обучението се провежда в Младежки център – Враца и е част от национално турне, насочено към хора от подкрепящите професии, които работят с жени, попаднали във връзки с насилие или излезли от такива, разказа Анелия Митова, един от авторите на подхода и лектор във фондацията.

„Ние ги наричаме жените-survivors и целта ни е да ги овластим и да им помогнем да си стъпят отново на краката, да започнат едни нов живот, след като са излезли от тази връзка.“ По думите похватът „Мога сама“ е наръчник от техники и методи как да вдъхват увереност в тези жени, как те да определят силните си страни, как да си намерят работа, на какви ресурси могат да разчитат в общността, да

Догодина предстои ремонт на бул. "Александър Стамболийски" с трамвайното трасе, което се чакаше от десетилетия, както и ремонт на бул. „Мария Луиза“ заедно с трамвайното трасе от ул. "Козлодуй" до надлез "Надежда". Това съобщи пред журналисти общинският съветник Борис Бонев, председател на групата на "Продължаваме промяната - Демократична България" ("Спаси София") в Столичния общински съвет .

През 2025 г. предстои да се ремонтира и бул. "Джеймс Баучер", обявяването на търг за Източната тангента на София, бул. "Копенхаген", ул. "Александър Мицкевич" и много други малки квартални улици и булеварди, каза Бонев. По думите му всичко това се прави, за да се решават отдавна трупаните проблеми с трафика. Той подчерта, че по всеки един от тези булеварди и ремонти са заложени мерки за приоритизирането на градския транспорт и велосипедното движение чрез бус ленти, велоалеи и т

Шестима души са задържани, проверени са 76 души с 60 моторни превозни средства, съобщи комисар Петър Соколов, началник на отдел „Охранителна полиция“ при Областната дирекция на МВР - София, във връзка с провежданата днес специализирана полицейска операция предимно срещу престъпленията против политическите права на гражданите в Софийска област.

Трима са задържани във връзка с кражби и посегателства срещу гражданите, двама са установени без лични документи, а един човек е от криминалния контингент.

Акцент в операцията са общините Костенец и Долна Баня. В акцията участват представители от Националната агенция за приходите (НАП), регионалната инспекция по горите и агенцията по безопасност на храните. Проверяват се частни адреси и търговски обекти, ще се проверяват игрални зали и заложни къщи. На входовете и изходите на двете общини има сформирани контролно-пропус

Строителните дейности се извършват без спиране на движението, като съоръжението няма да се затваря. На обекта се работи ежедневно през светлата част от денонощието. Работният процес се организира и извършва така, че превозните средства да преминават поетапно двупосочно в платното, в което не се работи.

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Пред паметника „Майка България“ бе честван празникът на Търновския гарнизон
Курсанти от Националния военен университет „Васил Левски“ и Духовият оркестър на Военния университет се включиха в отбелязването на празника на Търновския гарнизон. Поч ...
В Роман започва традиционният есенен панаир
От днес до неделя ще се проведе традиционният есенен панаир в Роман, съобщиха във фейсбук страницата си от Община Роман. Петъчният ден е обявен за неучебен за всички учебни заведен ...
В община Бяла Слатина спортната инфраструктура и дейностите са на високо ниво, каза кметът инж. Иво Цветков
В община Бяла Слатина спортната инфраструктура и дейности са на високо ниво, каза кметът инж. Иво Цветков по повод получена днес награда „Кмет на годината“ в категория ...
Община Бяла Слатина ще кандидатства с проект за обновяване на стадиона в града
На заседание на Общински съвет – Бяла Слатина беше подкрепено намерение на администрацията да кандидатства с проектно предложение за обновяване на стадиона в града. Финансира ...
Лекарската колегия в Смолян ще отличи изтъкнати лекари
Районната лекарска колегия (РЛК) в Смолян ще отличи изтъкнати български лекари, съобщи д-р Даниела Дариткова – председател на РЛК. По повод Деня на българския лекар ще се съ ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Започва изпълнението на втората фаза от проекта за подобряване на качеството на въздуха в Община Пловдив
Започва изпълнението на фаза 2 от проекта за подобряване на качеството на атмосферния въздух в Община Пловдив чрез намаляване на емисиите от фини прахови частици от битовото отопле ...
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
През нощта ще бъде ясно, в Източна България ще духа слаб вятър от изток-североизток, на запад ще е почти тихо, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). ...
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Първото застудяване тази есен вече е факт, съобщи дежурният в метеорологичната станция на връх Рожен. Най-ниската температура е измерена в Чепеларе – минус 4 градуса, а на Р ...
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Втора ферма със заразени с шарка овце е констатирана в рамките на два дни в хасковското село Узунджово, съобщиха на официалната си страница от Българската агенция по безопасност на ...
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете, съобщиха от общинския пресцентър. Услугата е част от стремежа на общината да насърч ...
Тикер в 11:47 ч.
Започва изпълнението на фаза 2 от проекта за подобряване на качеството на атмосф ...
Начало Контекст
4917
България

Ремонтът на Дунав мост при Русе се изпълнява по утвърдения график, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура"

Общо 195 стоманобетонни панела, всеки от които с размери 2,48 метра на 4,40 метра и тегло 5,6 тона, са изработени от началото на основния ремонт на Дунав мост при Русе, който започна на 10-и юли тази година.Ремонтът на моста е в отсечка с дължина от над 400 метра в платното в посока България, като строително-монтажните дейности се изпълняват по утвърдения график.

| 16 Октомври 2024, 12:35 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Ремонтът на Дунав мост при Русе се изпълнява по утвърдения график, съобщиха от Агенция
Ремонтът на Дунав мост при Русе се изпълнява по утвърдения график, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура"
Снимка © АПИ

Общо 195 стоманобетонни панела, всеки от които с размери 2,48 метра на 4,40 метра и тегло 5,6 тона, са изработени от началото на основния ремонт на Дунав мост при Русе, който започна на 10-и юли тази година. Това съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). 

Изпълняващият длъжността кмет на Пловдив Иван Стоянов, Николай Бухалов, зам.- кмет „Спорт и младежки дейности“ и Георги Титюков , общински съветник, официално откриха в Пловдив девететажен блок с новопостроени социални жилища по проект „Изграждане на социални жилища в град Пловдив”, който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж 2014-2020”, съфинансирана от Европейския съюз, чрез Европейски фонд за регионално развитие. 

Новопостроената сграда разполага общо с 74 апартамента, от които 40 едностайни, 22 двустайни, осем- тристайни и четири -четиристайни апартамента, 18 паркоместа, като и общи спомагателни помещения. 

Жилищата ще бъдат предоставяни за настаняване на хора от уязвими групи и в неравностойно положение, като те максимално могат да бъдат настанени за три години - три пъти по една

Столична община започва пилотен проект с изкуствен интелект (ИИ), насочен към оптимизирането на управлението на финансирането по различни програми. Проектът е част от Програмата „Пясъчник за иновативни решения“, която насърчава използването на нови технологии за подобряване на публичните услуги в София, посочва на сайта си общинската администрация.  

Проектът се реализира в партньорство със софийския стартъп „Тесие“, специализиран в разработването на ИИ решения, обясниха от Столична община. Системата използва Виртуални Асистенти с Изкуствен Интелект (ВАИИ), които автоматично събират, анализират и синтезират данни за нови възможности за финансиране от национални и европейски програми. Това значително ще ускори процеса на обработка на данни и ще улесни подготовката на проекти, смятат от СО. 

ВАИИ ще подпомагат експертите като предоста

Служебният министър на земеделието и храните д-р Георги Тахов ще присъства на петия Национален събор "Млечният път на България през вековете", който ще бъде открит от 12:00 часа днес на площад "Трети март" в град Луковит, съобщиха от ресорното министерство.

Целта на инициативата е да се популяризират млечните продукти със защитено наименование за произход (ЗНП). По време на събора над 30 фирми на малки и средни производители на млечни продукти ще представят продукцията си.

Утре, 19 октомври, министър Тахов ще открие Деня на българския производител, който ще се проведе днес и утре на изложбените площи до разклона за сливенското село Мечкарево. Това съобщиха организаторите от Изпълнителната агенция по селекция и репродукция в животновъдството (ИАСРЖ) и Министерството на земеделието и храните, с подкрепата на Държавен фонд "Земеделие". В официалното откриване ще участват ощ

Чрез писмо до областния управител на Добрич Румен Русев, до кмета на Община Добричка Соня Георгиева и до медиите Българската ветроенергийна асоциация (БГВЕА) изразява сериозна загриженост относно "продължаващите незаконосъобразни действия" по отношение на провеждането на местен референдум в община Добричка на 27 октомври 2024 г., свързан с проектите за изграждане на ветроенергийни централи на територията на общината и уведомява, че поради това няма да участва в насрочения за днес дебат по темата. 

От БГВЕА допълват, че като браншова организация, представляваща ветроенергийния сектор, участват активно във всички законосъобразно организирани публични обсъждания, дебати и дискусии, които касаят развитието на вятърната енергетика в страната и винаги е била отворена за предоставянето на допълнителна информация и продължаващ диалог с гражданите и други заинтересовани страни по т

Нужно е да се направи национална програма за намаляване на загубите от вода, като бъде набелязана система от конкретни мерки, каза днес председателят на Българската асоциация по водите Иван Иванов по време на дискусия в рамките на Годишната среща на местните власти, която се провежда в курорта "Албена". Организатор на събитието е Националното сдружение на общините в Република България. 

Според Иванов програмата е редно да бъде изработена в партньорство между "Български ВиК холдинг" и местните власти, а финансирането на мерките може да се търси от различни инструменти. Иванов подчерта още, че кметовете трябва да започнат да мислят и в посока повторното използване на отпадните води. 

В градовете има сериозен потенциал за пестене на вода, посочи още председателя на Българската асоциация по водите  Според него у нас като че ли се подценява ситуацията с безводи

Ремонтът на моста е в отсечка с дължина от над 400 метра в платното в посока България, като строително-монтажните дейности се изпълняват по утвърдения график.

От АПИ съобщават още, че през последната седмица са демонтирани 24 панела или общо 174 от началото на строително-монтажните работи. Монтирани са 22 нови, като общият им брой достига 155. 

В участък с дължина около 240 метра е завършен монтажът на корнизни панели, които служат за оформяне на тротоарния край на пътните стоманобетонни панели. Направени са и отворите за монтажа на мостовите отводнители. 

Работи се и по реставрацията на 413 метра пешеходен парапет и на 12 стълба за осветление. "Те са с художествена стойност и е необходимо да се запази тяхната цялост, да бъдат възстановени и отново поставени", уточняват от АПИ.

Близо една пета от оградата на Дунав мост при Русе е премахната за реставриране, съобщиха в началото на септември от АПИ. 

Близо 2000 старозагорци имат имен ден в деня, когато православната църква отбелязва паметта на Св. Петка (Петковден)- 14 октомври. Това съобщават от отдел „Гражданско състояние“ в община Стара Загора. Най-много от празнуващите носят името името Пенка – те са 1161. Доста по-скромно е представен вариантът Петка – само при 8 жени, а Петко се казват 708 мъже.

Припомняме, че днес, в навечерието на Петковден, старозагорското село Люляк отбеляза своя храмов празник с благотворителна инициатива за събиране на средства за реставрация на две църковни икони от храма „Св. Петка“, покровителка на населеното място.

Света преподобна Параскева Епиватска, наричана още Преподобна Петка, е сред най-почитаните светици в България и в православния свят. Била родена през ХI век в град Епиват. Родителите били заможни и добродетелни хора.

Параскева от

Шофьорите в Бургаско стават все по-дисциплинирани на фона на завишения контрол от страна на пътна полиция. Това посочиха от Областната дирекция на МВР в Бургас по време на брифинг, на който бяха отчетени резултатите от проверките по пътищата в областта през изминалата седмица. Седем са регистрираните пътно-транспортни произшествия за последните седем дни. Пострадали са седем души, а един човек е загинал. 

Началникът на сектор “Пътна полиция“ при Областната дирекция на МВР в Бургас главен комисар Пламен Николов отправи апел към шофьорите да бъдат особено внимателни, преминавайки в близост до детски площадки, учебни заведения и паркове. 

"Нашият апел към шофьорите е да шофират с повишено внимание в зоните, в които има повече деца. В повечето случаи те се движат на групи и неусетно вървят по платното за движение, с което създават опасност от възникване

Обучение на социални работници, психолози, кариерни консултанти за подхода „#Мога сама“ организира във Враца неправителствената организация (НПО) Фондация „Emprove“. Обучението се провежда в Младежки център – Враца и е част от национално турне, насочено към хора от подкрепящите професии, които работят с жени, попаднали във връзки с насилие или излезли от такива, разказа Анелия Митова, един от авторите на подхода и лектор във фондацията.

„Ние ги наричаме жените-survivors и целта ни е да ги овластим и да им помогнем да си стъпят отново на краката, да започнат едни нов живот, след като са излезли от тази връзка.“ По думите похватът „Мога сама“ е наръчник от техники и методи как да вдъхват увереност в тези жени, как те да определят силните си страни, как да си намерят работа, на какви ресурси могат да разчитат в общността, да

Догодина предстои ремонт на бул. "Александър Стамболийски" с трамвайното трасе, което се чакаше от десетилетия, както и ремонт на бул. „Мария Луиза“ заедно с трамвайното трасе от ул. "Козлодуй" до надлез "Надежда". Това съобщи пред журналисти общинският съветник Борис Бонев, председател на групата на "Продължаваме промяната - Демократична България" ("Спаси София") в Столичния общински съвет .

През 2025 г. предстои да се ремонтира и бул. "Джеймс Баучер", обявяването на търг за Източната тангента на София, бул. "Копенхаген", ул. "Александър Мицкевич" и много други малки квартални улици и булеварди, каза Бонев. По думите му всичко това се прави, за да се решават отдавна трупаните проблеми с трафика. Той подчерта, че по всеки един от тези булеварди и ремонти са заложени мерки за приоритизирането на градския транспорт и велосипедното движение чрез бус ленти, велоалеи и т

Шестима души са задържани, проверени са 76 души с 60 моторни превозни средства, съобщи комисар Петър Соколов, началник на отдел „Охранителна полиция“ при Областната дирекция на МВР - София, във връзка с провежданата днес специализирана полицейска операция предимно срещу престъпленията против политическите права на гражданите в Софийска област.

Трима са задържани във връзка с кражби и посегателства срещу гражданите, двама са установени без лични документи, а един човек е от криминалния контингент.

Акцент в операцията са общините Костенец и Долна Баня. В акцията участват представители от Националната агенция за приходите (НАП), регионалната инспекция по горите и агенцията по безопасност на храните. Проверяват се частни адреси и търговски обекти, ще се проверяват игрални зали и заложни къщи. На входовете и изходите на двете общини има сформирани контролно-пропус

Строителните дейности се извършват без спиране на движението, като съоръжението няма да се затваря. На обекта се работи ежедневно през светлата част от денонощието. Работният процес се организира и извършва така, че превозните средства да преминават поетапно двупосочно в платното, в което не се работи.

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Пред паметника „Майка България“ бе честван празникът на Търновския гарнизон
В Роман започва традиционният есенен панаир
В община Бяла Слатина спортната инфраструктура и дейностите са на високо ниво, каза кметът инж. Иво Цветков
Община Бяла Слатина ще кандидатства с проект за обновяване на стадиона в града
Лекарската колегия в Смолян ще отличи изтъкнати лекари
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Основна линия
Започва изпълнението на втората фаза от проекта за подобряване на качеството на въздуха в Община Пловдив
Сфера
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
Контекст
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Местен фокус
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Контекст
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Контекст
Митничари задържаха 100 000 къса контрабандни цигари в турски камион на "Капитан Андреево"
На преден план
Д-р Вилхелм Елисеев и д-р Пламена Вълчева бяха наградени от регионалната колегия на Българския лекарски съюз във Видин
Основна линия
При операция на полицията в Монтанско за ден са разкрити 14 престъпления
На преден план
В Търговище започва мащабен ремонт на спортната зала „Иван Ангелов“
Основна линия
Как улична котка стана космонавт преди 61 години
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.