Начало Контекст Инж. Андреан Ваньов е новият заместник-кмет по строителство и благоустройство на Шумен
4717
България

Инж. Андреан Ваньов е новият заместник-кмет по строителство и благоустройство на Шумен

Инж. Андреан Ваньов е новият заместник-кмет по строителство и благоустройство на Шумен. Той бе представен на брифинг от кмета на общината проф. Христо Христов.Проф. Христов каза за инж. Ваньов, че има над 20-годишен опит в областта на индустриалното и гражданското строителство, с богат опит е като ръководител на инвестиционни проекти и в чужбина - в Казахстан, Татарстан, Австралия, Украйна.

| 16 Октомври 2024, 13:50 ч.
Инж. Андреан Ваньов е новият заместник-кмет по строителство и благоустройство на Шумен
Инж. Андреан Ваньов е новият заместник-кмет по строителство и благоустройство на Шумен
Снимка © БТА

Инж. Андреан Ваньов е новият заместник-кмет по строителство и благоустройство на Шумен. Той бе представен на брифинг от кмета на общината проф. Христо Христов. 

Трима души са загинали, а 20 са ранени при 20 тежки катастрофи в страната през последното денонощие, съобщиха от МВР. В София са регистрирани едно тежко и 20 леки пътнотранспортни произшествия, при които един човек е пострадал.

От началото на месеца в страната са станали 264 катастрофи с 20 загинали и 325 ранени.

От началото на годината са регистрирани 5675 пътнотранспортни произшествия, при които 358 души са загубили живота си, а 7147 са пострадалите.

При сравнение с реалните данни за загиналите през същия период на 2023 г. се отчитат с 68 по-малко загинали участници в движението по пътищата през 2024 г., става ясно още от данните на МВР.

Общински съвет – Неделино ще проведе извънредно заседание днес от 12:00 часа, става известно от публикуваната на сайта на Общината покана. В дневния ред са включени две точки. Първата е за предоставяне на временен безлихвен заем, необходим за авансово плащане в размер на 6 369,72 лева, необходими по проект „Изграждане и оборудване на нови социални и интегрирани здравно-социални услуги за резидентна грижа и специализирани социални услуги за лица с увреждания“.   

Втората докладна е свързана с желанието на Община Неделино да кандидатства пред Министерството на младежта и спорта с проектно предложение по Националната програма за споделено финансиране на инвестиционни спортни проекти 2024. Общинската администрация е подготвила проект за текущ ремонт на мултифункционална спортна площадка, като съфинансирането от Общината е в размер на 25 667,57 лв., които

Контрабандни препарати за растителна защита, забранени за употреба в Европейския съюз, са спрени на граничния контролно- пропускателен пункт "Капитан Андреево" от служители на  Агенция “Митници“, съобщиха от пресслужбата на митническото звено в Свиленград.

Опитът да бъде пренесена нелегално забранената стока от Турция в България е разкрит при контрола на автобус. В превозното средство, с българска регистрация и шофирано от български гражданин, са пътували 7 пътници и още двама шофьори. Пред митническите власти те обявили, че не пренасят стоки, които подлежат на деклариране. Въпреки това автобусът е отклонен  за щателна митническа проверка.

В хода на контролните действия, в багажното отделение на автобуса, са открити недекларирани 500 бутилки по един литър и 287 пакета по един килограм с препарати за растителна защита от различни марки, допълниха от

В името на паметта на пилотите, няма да си позволя да коментирам нещо, което не съм видяла като доклад. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова пред журналисти в отговор на въпрос за доклада на Министерство на отбраната (МО) във връзка с трагичния инцидент на "Граф Игнатиево", при който загинаха двама пилоти. 

Вицепрезидентът посочи, че достатъчно се е злоупотребило с катастрофата. За трагедията се изказаха хора, която нямаха никакво понятие нито от полети, нито от отбрана, нито от самолети. Достатъчно злоупотребиха с тази катастрофа и няма да си позволя под никаква форма да се наредя в този списък. Мога да имам мнение, тогава когато видя първо какво изнася Министерство на отбраната, второ да получим възможно повече информация и трето да видим кой реално носи отговорността за това, което се случи, заяви Йотова. 

Относно попълването състава на Конституционния с

Днес членовете на Съвета за електронни медии (СЕМ) ще изслушат концепциите на четирима от седемте кандидати за генерален директор на Българското национално радио (БНР). Това съобщават от медийния регулатор.

По думите им изслушванията ще се проведат в поредност, съгласно входящия номер на заявлението за участие в процедурата, подадено пред СЕМ. Днес своята концепция, свързана с развитието на националното радио, ще представят настоящият генерален директор на БНР Милен Митев, Цветослава Георгиева, Хелия Чавдарова и Маргарит Русев.

Всеки от тях ще разполага с 15 минути за това. Предвижда се след това да има време за въпроси и отговори. Общото време е 1 час и 25 минути за представяне на кандидат. Представители на БНР ще имат възможност да изпращат своите въпроси до СЕМ, така че те да бъдат зададени по време на изслушването, обясниха членовете на СЕМ на свое заседание от 10 ок

Инж. Ваньов заменя на поста Лиляна Янкова-Гайдаржиева, която беше представена като зам.-кмет по строителство и благоустройство на пресконференция на 1 юли, след като предишният заместник-кмет по строителство и екология на община Шумен арх. Николай Симеонов подаде заявление за напускане на поста.

Проф. Христов каза за инж. Ваньов, че има над 20-годишен опит в областта на индустриалното и гражданското строителство, с богат опит е като ръководител на инвестиционни проекти и в чужбина - в Казахстан, Татарстан, Австралия, Украйна. Инж. Ваньов е работил и за внедряването на високотехнологични и иновативни решения в областта на енергетиката, енергийната ефективност, както и по техническото изпълнение и отчитане на разходите по европейски проекти. „В момента със зам.-кмета Даниела Русева разработват проект, с който ще кандидатстваме директно в Европейската комисия по програма, свързана с производство на водород“, каза Христов.  

Ваньов допълни в представянето си, че е роден в Казанлък, завършил е математическа гимназия, специалност „Физика“, в класа на Теодоси Теодосиев, след което е служил във военноморския флот и е завършил специалност „Промишлено и гражданско строителство“ в Университета по архитектура, строителство и геодезия през 1994 г. 

„Господин Ваньов дойде в общината преди месец като експерт, за да помага при разработването на енергиен проект, с който кандидатстваме пред Европейската комисия. Идването му съвпадна с обявеното желание на госпожа Гайдарджиева да напусне. Сондирах мнения на работещите в ресора по строителство и всички бяха единодушни, че инж. Ваньов трябва да поеме поста“, уточни Христов. 

В отговор на въпрос на репортер той каза, че Лиляна Гайдаржиева е напуснала по лични причини. Никой не я е упреквал в нещо и карал да напусне. Тя даде всичко от себе си и наваксахме доста неща. Изпълнението на проектите, които иска да реализира община Шумен, изискват ангажираност повече от осем часа на ден и пет дни от седмицата, посочи Христов.

Изложби, концерти, театрална премиера, представяне на книги, състезания са включени в програмата за отбелязване на духовния празник на Видин - Димитровден, каза главният експерт „Култура и изкуство“ в местната администрация Силвана Сюлейман.

Предстоящите почивни дни – на 19 и 20 октомври, на бившето летище до с. Иново ще се проведе четвъртият кръг на Националния шампионат по драг-рейсинг. Изложбата “На Видин с любов” на художника Веселин Нацин ще бъде открита в неделя вечерта в Културен център „Жул Паскин“, добави Сюлейман.

Регионалната библиотека „Михалаки Георгиев“ ще бъде домакин на представянето на книгата „Змей омайник“ на Симона Панова и на традиционното ученическо състезание „Аз познавам Видин“. Регионалният исторически музей е подготвил изложба „Благословен е този, който дарява&l

Предвиждам въвеждане на конкурсен подход при селекцията на кадрите и мандатност на ръководителите на програмите на Българското национално радио (БНР). Това каза пред членовете на Съвета за електронни медии (СЕМ) Маргарит Русев, която бе четвъртият изслушан от регулатора днес кандидат за генерален директор на общественото радио.

„Смятам, че навиците понякога пречат, една рутина пречи на едно развитие. Според мен едно въвеждане на такава мандатност, която не е задължително да бъде ограничена като брой мандати, би помогнало за повишаване и търсене на по-добри резултати. Тоест, тук има един конфликт – генералните директори са с мандати, пък директорите на програми са без. Понякога има несменяеми директори, независимо какво се случва. Мисля, че и самият генерален директор няма правен аспект да смени някъде неработеща структура“, каза Русев.

Според него проме

За поредна година в трънското село Студен извор имаше празник на киселото мляко. Той се организира от фондация „Д-р Стамен Григоров” и е вторият за тази година, каза праправнучката на д-р Стамен Григоров - Венета Костадинчев.

През лятото се проведе първото за 2024 г. издание на празника, тогава бяха отличени и учениците, спечелили награди от Международния конкурс "Приказки за киселото мляко". Той се организира от българското училище "Д-р Стамен Григоров" в Женева по повод 40-годишнината от създаването му. Сред творбите бяха рисунки и разкази на деца от Трън и други населени места, допълни още Костадинчев.

Тя каза, че по-различното във второто издание на празника на киселото мляко е есенната тематика, както и включването в базара на производители на мед и пчелни продукти. Столична пекарна също участва със свой щанд. Характерното за тях е безглутеновите продук

Административният съд в Хасково е постановил частична отмяна на решение на Общински съвет – Димитровград от 21 декември 2023 г. за размера на таксата за битови отпадъци за населението на Димитровград и село Бодрово за 2024 година, се вижда от съобщение, публикувано на сайта на съда.

За да отмени решението в оспорените му части, тричленен състав на съда е приел, че общинският съвет е определил по-висок размер на таксата от необходимия за покриване на материално-технически и административни разходи по предоставяне на услугата от страна на дружеството изпълнител.

Решението на административния съд подлежи на обжалване пред Върховния административен съд в 14-дневен срок.

Такса "битови отпадъци" в Димитровград и село Бодрово беше отменена частично от Административния съд в Хасково и за 2023 година, както и за 2022 година.

Енергийната трансформация касае не само региона на Стара Загора, не само България, но и други държави като Германия, Полша, гърция, Испания и други и именно по тази причина е важно да се споделят знания, да се инициират работещи решения и да се идентифицират новите икономически дейности, които да разгърнат потенциала на региона. Това каза зам.-министъра на енергетиката Красимир Ненов по време на откриването на форум на тема "Разговори за енергийната трансформация", който се състоя в Регионалната библиотека "Захарий Княжески" в Стара Загора. Организатори са посолството на Федерална република Германия в София и Германо-Българската индустриално-търговска камара.

Според него това е изключително важна тема. "За много от участниците в дискусията тя е болезнена, тъй като засяга както съдбите на работещите във въглищните компании, така и на техните семейства и на цялата общност в регио

Той каза още, че няма място за притеснение поради това, че за заместник-кмет по строителство и благоустройство е назначен трети човек за по-малко от година. „Общинската администрация е отворен организъм. Никой от заместник-кметовете не е застрахован. Всички трябва да бъдат в състояние да изпълнят в максимален обем приоритетите, които стоят пред общината. Ние нямаме право да допуснем неусвояване на средства, говоря конкретно за направление "Строителство и благоустройство", които сега и единствено в този момент можем да усвоим. Натоварването в тази връзка е много голямо, не всеки е в състояние да издържи. Това въобще не ме притеснява“, коментира кметът Христо Христов.

Инж. Андреан Ваньов каза, че ще заема поста „за толкова, колкото е необходимо и за толкова, за колкото ще се получи резултат“. 

На пресконференцията на 1 юли, заедно с Лиляна Янкова-Гайдаржиева, бяха представени и заместник-кметовете Даниела Русева и Виктория Ковчазова.

 

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Д-р Вилхелм Елисеев и д-р Пламена Вълчева бяха наградени от регионалната колегия на Българския лекарски съюз във Видин
Д-р Вилхелм Елисеев и д-р Пламена Вълчева бяха наградени от регионалната колегия на Българския лекарски съюз (БЛС) във Видин. Поводът е отбелязването на Деня на св. Иван Рилски и н ...
В Търговище започва мащабен ремонт на спортната зала „Иван Ангелов“
В Търговище започва мащабен ремонт на спортната зала „Иван Ангелов“. Заложените в проекта дейности предвиждат цялостно обновяване на спортното съоръжение, което е строе ...
Добри са условията за туризъм по планините, съобщиха от Планинската спасителна служба на БЧК
Добри са условията за туризъм по планините, съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) на Българския Червен кръст (БЧК). Температурите са ниски – около 1-2 градуса, кат ...
Градски фестивал ще предложи вино от местни сортове на жителите и гостите на София днес и утре
Urban Wine Fest София 2024 започва днес в столичното Ларго. Градският винен фестивал е посветен на многообразието на местни сортове винено грозде, с които българските винари дават ...
С отдаване на воински почести в София ще бъдат отбелязани 80 години от първото сражение на Парашутната дружина
С отдаване на воински почести и поднасяне на венци и цветя пред Паметника на парашутиста в София ще бъде отбелязан Денят на военния парашутист, съобщиха от пресцентъра на Министерс ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Започва изпълнението на втората фаза от проекта за подобряване на качеството на въздуха в Община Пловдив
Започва изпълнението на фаза 2 от проекта за подобряване на качеството на атмосферния въздух в Община Пловдив чрез намаляване на емисиите от фини прахови частици от битовото отопле ...
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
През нощта ще бъде ясно, в Източна България ще духа слаб вятър от изток-североизток, на запад ще е почти тихо, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). ...
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Първото застудяване тази есен вече е факт, съобщи дежурният в метеорологичната станция на връх Рожен. Най-ниската температура е измерена в Чепеларе – минус 4 градуса, а на Р ...
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Втора ферма със заразени с шарка овце е констатирана в рамките на два дни в хасковското село Узунджово, съобщиха на официалната си страница от Българската агенция по безопасност на ...
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете, съобщиха от общинския пресцентър. Услугата е част от стремежа на общината да насърч ...
Тикер в 11:47 ч.
Започва изпълнението на фаза 2 от проекта за подобряване на качеството на атмосф ...
Начало Контекст
4717
България

Инж. Андреан Ваньов е новият заместник-кмет по строителство и благоустройство на Шумен

Инж. Андреан Ваньов е новият заместник-кмет по строителство и благоустройство на Шумен. Той бе представен на брифинг от кмета на общината проф. Христо Христов.Проф. Христов каза за инж. Ваньов, че има над 20-годишен опит в областта на индустриалното и гражданското строителство, с богат опит е като ръководител на инвестиционни проекти и в чужбина - в Казахстан, Татарстан, Австралия, Украйна.

| 16 Октомври 2024, 13:50 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Инж. Андреан Ваньов е новият заместник-кмет по строителство и благоустройство на Шумен
Инж. Андреан Ваньов е новият заместник-кмет по строителство и благоустройство на Шумен
Снимка © БТА

Инж. Андреан Ваньов е новият заместник-кмет по строителство и благоустройство на Шумен. Той бе представен на брифинг от кмета на общината проф. Христо Христов. 

Трима души са загинали, а 20 са ранени при 20 тежки катастрофи в страната през последното денонощие, съобщиха от МВР. В София са регистрирани едно тежко и 20 леки пътнотранспортни произшествия, при които един човек е пострадал.

От началото на месеца в страната са станали 264 катастрофи с 20 загинали и 325 ранени.

От началото на годината са регистрирани 5675 пътнотранспортни произшествия, при които 358 души са загубили живота си, а 7147 са пострадалите.

При сравнение с реалните данни за загиналите през същия период на 2023 г. се отчитат с 68 по-малко загинали участници в движението по пътищата през 2024 г., става ясно още от данните на МВР.

Общински съвет – Неделино ще проведе извънредно заседание днес от 12:00 часа, става известно от публикуваната на сайта на Общината покана. В дневния ред са включени две точки. Първата е за предоставяне на временен безлихвен заем, необходим за авансово плащане в размер на 6 369,72 лева, необходими по проект „Изграждане и оборудване на нови социални и интегрирани здравно-социални услуги за резидентна грижа и специализирани социални услуги за лица с увреждания“.   

Втората докладна е свързана с желанието на Община Неделино да кандидатства пред Министерството на младежта и спорта с проектно предложение по Националната програма за споделено финансиране на инвестиционни спортни проекти 2024. Общинската администрация е подготвила проект за текущ ремонт на мултифункционална спортна площадка, като съфинансирането от Общината е в размер на 25 667,57 лв., които

Контрабандни препарати за растителна защита, забранени за употреба в Европейския съюз, са спрени на граничния контролно- пропускателен пункт "Капитан Андреево" от служители на  Агенция “Митници“, съобщиха от пресслужбата на митническото звено в Свиленград.

Опитът да бъде пренесена нелегално забранената стока от Турция в България е разкрит при контрола на автобус. В превозното средство, с българска регистрация и шофирано от български гражданин, са пътували 7 пътници и още двама шофьори. Пред митническите власти те обявили, че не пренасят стоки, които подлежат на деклариране. Въпреки това автобусът е отклонен  за щателна митническа проверка.

В хода на контролните действия, в багажното отделение на автобуса, са открити недекларирани 500 бутилки по един литър и 287 пакета по един килограм с препарати за растителна защита от различни марки, допълниха от

В името на паметта на пилотите, няма да си позволя да коментирам нещо, което не съм видяла като доклад. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова пред журналисти в отговор на въпрос за доклада на Министерство на отбраната (МО) във връзка с трагичния инцидент на "Граф Игнатиево", при който загинаха двама пилоти. 

Вицепрезидентът посочи, че достатъчно се е злоупотребило с катастрофата. За трагедията се изказаха хора, която нямаха никакво понятие нито от полети, нито от отбрана, нито от самолети. Достатъчно злоупотребиха с тази катастрофа и няма да си позволя под никаква форма да се наредя в този списък. Мога да имам мнение, тогава когато видя първо какво изнася Министерство на отбраната, второ да получим възможно повече информация и трето да видим кой реално носи отговорността за това, което се случи, заяви Йотова. 

Относно попълването състава на Конституционния с

Днес членовете на Съвета за електронни медии (СЕМ) ще изслушат концепциите на четирима от седемте кандидати за генерален директор на Българското национално радио (БНР). Това съобщават от медийния регулатор.

По думите им изслушванията ще се проведат в поредност, съгласно входящия номер на заявлението за участие в процедурата, подадено пред СЕМ. Днес своята концепция, свързана с развитието на националното радио, ще представят настоящият генерален директор на БНР Милен Митев, Цветослава Георгиева, Хелия Чавдарова и Маргарит Русев.

Всеки от тях ще разполага с 15 минути за това. Предвижда се след това да има време за въпроси и отговори. Общото време е 1 час и 25 минути за представяне на кандидат. Представители на БНР ще имат възможност да изпращат своите въпроси до СЕМ, така че те да бъдат зададени по време на изслушването, обясниха членовете на СЕМ на свое заседание от 10 ок

Инж. Ваньов заменя на поста Лиляна Янкова-Гайдаржиева, която беше представена като зам.-кмет по строителство и благоустройство на пресконференция на 1 юли, след като предишният заместник-кмет по строителство и екология на община Шумен арх. Николай Симеонов подаде заявление за напускане на поста.

Проф. Христов каза за инж. Ваньов, че има над 20-годишен опит в областта на индустриалното и гражданското строителство, с богат опит е като ръководител на инвестиционни проекти и в чужбина - в Казахстан, Татарстан, Австралия, Украйна. Инж. Ваньов е работил и за внедряването на високотехнологични и иновативни решения в областта на енергетиката, енергийната ефективност, както и по техническото изпълнение и отчитане на разходите по европейски проекти. „В момента със зам.-кмета Даниела Русева разработват проект, с който ще кандидатстваме директно в Европейската комисия по програма, свързана с производство на водород“, каза Христов.  

Ваньов допълни в представянето си, че е роден в Казанлък, завършил е математическа гимназия, специалност „Физика“, в класа на Теодоси Теодосиев, след което е служил във военноморския флот и е завършил специалност „Промишлено и гражданско строителство“ в Университета по архитектура, строителство и геодезия през 1994 г. 

„Господин Ваньов дойде в общината преди месец като експерт, за да помага при разработването на енергиен проект, с който кандидатстваме пред Европейската комисия. Идването му съвпадна с обявеното желание на госпожа Гайдарджиева да напусне. Сондирах мнения на работещите в ресора по строителство и всички бяха единодушни, че инж. Ваньов трябва да поеме поста“, уточни Христов. 

В отговор на въпрос на репортер той каза, че Лиляна Гайдаржиева е напуснала по лични причини. Никой не я е упреквал в нещо и карал да напусне. Тя даде всичко от себе си и наваксахме доста неща. Изпълнението на проектите, които иска да реализира община Шумен, изискват ангажираност повече от осем часа на ден и пет дни от седмицата, посочи Христов.

Изложби, концерти, театрална премиера, представяне на книги, състезания са включени в програмата за отбелязване на духовния празник на Видин - Димитровден, каза главният експерт „Култура и изкуство“ в местната администрация Силвана Сюлейман.

Предстоящите почивни дни – на 19 и 20 октомври, на бившето летище до с. Иново ще се проведе четвъртият кръг на Националния шампионат по драг-рейсинг. Изложбата “На Видин с любов” на художника Веселин Нацин ще бъде открита в неделя вечерта в Културен център „Жул Паскин“, добави Сюлейман.

Регионалната библиотека „Михалаки Георгиев“ ще бъде домакин на представянето на книгата „Змей омайник“ на Симона Панова и на традиционното ученическо състезание „Аз познавам Видин“. Регионалният исторически музей е подготвил изложба „Благословен е този, който дарява&l

Предвиждам въвеждане на конкурсен подход при селекцията на кадрите и мандатност на ръководителите на програмите на Българското национално радио (БНР). Това каза пред членовете на Съвета за електронни медии (СЕМ) Маргарит Русев, която бе четвъртият изслушан от регулатора днес кандидат за генерален директор на общественото радио.

„Смятам, че навиците понякога пречат, една рутина пречи на едно развитие. Според мен едно въвеждане на такава мандатност, която не е задължително да бъде ограничена като брой мандати, би помогнало за повишаване и търсене на по-добри резултати. Тоест, тук има един конфликт – генералните директори са с мандати, пък директорите на програми са без. Понякога има несменяеми директори, независимо какво се случва. Мисля, че и самият генерален директор няма правен аспект да смени някъде неработеща структура“, каза Русев.

Според него проме

За поредна година в трънското село Студен извор имаше празник на киселото мляко. Той се организира от фондация „Д-р Стамен Григоров” и е вторият за тази година, каза праправнучката на д-р Стамен Григоров - Венета Костадинчев.

През лятото се проведе първото за 2024 г. издание на празника, тогава бяха отличени и учениците, спечелили награди от Международния конкурс "Приказки за киселото мляко". Той се организира от българското училище "Д-р Стамен Григоров" в Женева по повод 40-годишнината от създаването му. Сред творбите бяха рисунки и разкази на деца от Трън и други населени места, допълни още Костадинчев.

Тя каза, че по-различното във второто издание на празника на киселото мляко е есенната тематика, както и включването в базара на производители на мед и пчелни продукти. Столична пекарна също участва със свой щанд. Характерното за тях е безглутеновите продук

Административният съд в Хасково е постановил частична отмяна на решение на Общински съвет – Димитровград от 21 декември 2023 г. за размера на таксата за битови отпадъци за населението на Димитровград и село Бодрово за 2024 година, се вижда от съобщение, публикувано на сайта на съда.

За да отмени решението в оспорените му части, тричленен състав на съда е приел, че общинският съвет е определил по-висок размер на таксата от необходимия за покриване на материално-технически и административни разходи по предоставяне на услугата от страна на дружеството изпълнител.

Решението на административния съд подлежи на обжалване пред Върховния административен съд в 14-дневен срок.

Такса "битови отпадъци" в Димитровград и село Бодрово беше отменена частично от Административния съд в Хасково и за 2023 година, както и за 2022 година.

Енергийната трансформация касае не само региона на Стара Загора, не само България, но и други държави като Германия, Полша, гърция, Испания и други и именно по тази причина е важно да се споделят знания, да се инициират работещи решения и да се идентифицират новите икономически дейности, които да разгърнат потенциала на региона. Това каза зам.-министъра на енергетиката Красимир Ненов по време на откриването на форум на тема "Разговори за енергийната трансформация", който се състоя в Регионалната библиотека "Захарий Княжески" в Стара Загора. Организатори са посолството на Федерална република Германия в София и Германо-Българската индустриално-търговска камара.

Според него това е изключително важна тема. "За много от участниците в дискусията тя е болезнена, тъй като засяга както съдбите на работещите във въглищните компании, така и на техните семейства и на цялата общност в регио

Той каза още, че няма място за притеснение поради това, че за заместник-кмет по строителство и благоустройство е назначен трети човек за по-малко от година. „Общинската администрация е отворен организъм. Никой от заместник-кметовете не е застрахован. Всички трябва да бъдат в състояние да изпълнят в максимален обем приоритетите, които стоят пред общината. Ние нямаме право да допуснем неусвояване на средства, говоря конкретно за направление "Строителство и благоустройство", които сега и единствено в този момент можем да усвоим. Натоварването в тази връзка е много голямо, не всеки е в състояние да издържи. Това въобще не ме притеснява“, коментира кметът Христо Христов.

Инж. Андреан Ваньов каза, че ще заема поста „за толкова, колкото е необходимо и за толкова, за колкото ще се получи резултат“. 

На пресконференцията на 1 юли, заедно с Лиляна Янкова-Гайдаржиева, бяха представени и заместник-кметовете Даниела Русева и Виктория Ковчазова.

 

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Д-р Вилхелм Елисеев и д-р Пламена Вълчева бяха наградени от регионалната колегия на Българския лекарски съюз във Видин
В Търговище започва мащабен ремонт на спортната зала „Иван Ангелов“
Добри са условията за туризъм по планините, съобщиха от Планинската спасителна служба на БЧК
Градски фестивал ще предложи вино от местни сортове на жителите и гостите на София днес и утре
С отдаване на воински почести в София ще бъдат отбелязани 80 години от първото сражение на Парашутната дружина
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Основна линия
Започва изпълнението на втората фаза от проекта за подобряване на качеството на въздуха в Община Пловдив
Сфера
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
Контекст
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Местен фокус
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Контекст
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Контекст
Митничари задържаха 100 000 къса контрабандни цигари в турски камион на "Капитан Андреево"
На преден план
Д-р Вилхелм Елисеев и д-р Пламена Вълчева бяха наградени от регионалната колегия на Българския лекарски съюз във Видин
Основна линия
При операция на полицията в Монтанско за ден са разкрити 14 престъпления
На преден план
В Търговище започва мащабен ремонт на спортната зала „Иван Ангелов“
Основна линия
Как улична котка стана космонавт преди 61 години
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.