Начало Местен фокус Ремонт на мултифункционална спортна площадка гласува на извънредно заседание Общински съвет Неделино
4184
България

Ремонт на мултифункционална спортна площадка гласува на извънредно заседание Общински съвет Неделино

На извънредно заседание днес общинските съветници в Неделино гласуваха единодушно Общината да кандидатства пред Министерството на младежта и спорта с проект за ремонт на мултифункционална спортна площадка.Проектно предложение е по Националната програма за споделено финансиране на инвестиционни спортни проекти 2024 година.

| 16 Октомври 2024, 14:29 ч.
Ремонт на мултифункционална спортна площадка гласува на извънредно заседание Общински съвет Неделино
Ремонт на мултифункционална спортна площадка гласува на извънредно заседание Общински съвет Неделино
Снимка © БТА

На извънредно заседание днес общинските съветници в Неделино гласуваха единодушно Общината да кандидатства пред Министерството на младежта и спорта с проект за ремонт на мултифункционална спортна площадка. Проектно предложение е по Националната програма за споделено финансиране на инвестиционни спортни проекти 2024 година. Стойността на проекта е 256 600,57 лева, а самоучастието е 25 660,57 лева с ДДС.

Специализирана полицейска операция е в ход на територията на област Благоевград, съобщиха от Областната дирекция на МВР (ОД на МВР) в Благоевград. Операцията е по линия на противодействие на конвенционалната престъпност и опазване на обществения ред, както и противодействие на престъпленията, свързани с политическите права на гражданите. 

Резултатите от операцията ще бъдат съобщени на брифинг в 10:00 часа, посочиха от полицията в Благоевград. 

По-рано днес петима бяха задържани в полицейска акция срещу изборната търговия в Хасковско. Акцията и там започна рано сутринта.  
 

Община Антоново започва проект за реконструкция на вътрешната водопроводна мрежа в село Добротица. Инвестицията възлиза на 4,5 млн. лв. Кметът на Общината Хайредин Мехмедов вече е подписал двустранното споразумение за осигуряване на финансирането пред Министерството на регионалното развитие и благоустройството, съобщиха от общинската администрация. 

Водопроводната мрежа на Добротица е строена през 60-те години на миналия век. Изградена изцяло от етернитови тръби, днес тя е силно амортизирана. Отчетените загуби на водата в системата са около 55%, посочи инж. Петинка Петрова, директор на Дирекция „Устройство на територията, екология, образование и проекти” при община Антоново.

По нейни думи водоснабдяването на Добротица, част от водоснабдителната група "Добротица - Разделци", става чрез система от каптажни водовземания, помпена станция и преходен напорен

Председателят на Общинския съвет в Кубрат Нуршен Халилова организира публично обсъждане на годишния отчет за изпълнение на бюджета на Общината за 2023 г. По традиция приемането на отчета става след обществено обсъждане с местната общественост, съобщи председателят на Общинския съвет в града Нуршен Халилова. Поканени за участие са жителите на Община Кубрат, представители на бизнеса, неправителствени организации и цялата общественост. Обсъждането ще се състои утре, от 13:00 ч., в Ритуалната зала на читалище „Св. св. Кирил и Методий“ на Община Кубрат. 

Председателят на Общинския съвет отбеляза, че материалите по годишния отчет за изпълнението на бюджета за 2023 г. са на разположение в стая №18 в административната сграда на общината. Годишният отчет за изпълнение на бюджета е качен в интернет страницата на Община Кубрат. 

За 2024 година бюджетът на общ

Рехабилитацията на магистралния водопровод, захранващ селата Орехово, Малево, Хвойна и Павелско в община Чепеларе, се планира да започне в началото на следващия строителен сезон през 2025 г., прогнозира кметът на Чепеларе Боран Хаджиев.

Общината сега е в етап на обявяване на процедура за избор на изпълнител за обекта.

Проектът за ремонт на магистралния водопровод се изпълнява с финансиране от Министерството на регионалното развитие и благоустройството на обща стойност 7,5 млн. лв.  Жители на Павелско организираха през лятото поредица от протести, настоявайки за решаване на проблема с режима на водата в селото.  

Заради амортизирания водопровод селото изпитва от години недостиг на питейна вода през летните месеци. С осигуреното от МРРБ финансиране ще се извърши рехабилитация на трасе с дължина 5,4 км, както и втори проект по преминаване на магистралния в

В Пернишка област има много храмове, посветени на света Петка, а почитта към нея е много голяма и специална, каза игумения Павла в навечерието на храмовия празник на манастира "Св. Петка" в Перник. Особено в трънския край няма село, където кладенче, оброк или някое друго паметно място да не е кръстено на светицата и за което да не се твърди, че тя е минала оттам.

Всичкото това е добре обяснимо, допълни сестра Павла. Светите мощи на св. Петка пътували по Балканите, така в хората е останала тази дълбока почит. Освен това, религиозните хора имат особено отношение към жените светици, почитат ги като майки. Затова се казва мати Параскева, каза още монахинята.

В пернишкия квартал "Калкас", където се намира манастирът, от незапомнени времена първият и по-голям храмов празник е на Петковден, поясни сестра Павла.

От тази вечер ще започне богослужение, а в понеделник, 14 о

„Намерението на Общината е да кандидатстваме с проект за текущ ремонт на мултифункционална спортна площадка в квартал "Хаирника", която е на площ 1681 кв. м. Състоянието на съоръжението е изключително компрометирано и незадоволително. Липсва изкуствена тревна настилка, осветлението е недостатъчно и това възпрепятства организирането и практикуването на спортни дейности от деца и ученици“, посочи кметът Боян Кехайов.

В дейностите по проекта се предвижда доставка и монтаж на скамейки с козирка, подмяна на осветителни тела, поставяне на нова мрежа за метална ограда, изкуствена трева, зона за тенис на маса, зона за фитнес на открито, зона за шах.

По думите на кмета реализирането на този проект ще доведе до модернизиране на спортната инфраструктура на територията на общината, чрез увеличаване на базите за провеждане на състезания и масов спорт, а също така ще се повиши достъпността на подрастващите до спортни занимания и до създаване на мотивация за системно практикуване на спортни дейности за здравословен начин на живот.

По време на разискванията общинският съветник Владимир Петров (ГЕРБ) отбеляза, че в проекта не са включени средства за тоалетна и съблекалня. Боян Кехайов отговори, че не всички дейности са допустими, тъй като финансирането е за текущ ремонта на съществуващи към момента съоръжения. „На следващ етап може да се помисли и да се предвидят средства в капиталовите разходи за догодина, да направим съблекални“, посочи кметът.

Според съветника Огнян Бабачев (ДПС) по-важно е да се изгради минерален басейн за децата. А съветникът Стойко Еленов (ГЕРБ) каза, че е крайно време да се обърне внимание на населените места, не само на общинския център.

Общо четирима души са задържани за различни престъпления по време на днешната специализирана полицейска операция в Ловешка област. Образувани са четири досъдебни производства, съобщи говорителят на областната дирекция на МВР в Ловеч Габриела Тодорова.

Акцията е насочена основно към предотвратяване и пресичане на евентуални престъпления против политическите права на гражданите и противодействие на битовата престъпност в малките населени места.

Операцията е започнала в 10:00 часа и ще продължи до 18:00 часа. В нея са включени служители на криминална, икономическа, охранителна и пътна полиция, експерти от научно-техническата лаборатория и разследващи полицаи. Участва също и Зоналното жандармерийско управление Плевен. 

Част от акцията се организира в тетевенското село Български извор.

„В рамките на операцията се извършват проверки по адреси, магазини

Останалите без домове след пожарите през лятото в селата Воден и Крайново ще получат равна финансова помощ от по 17 614,84 лв. Средствата са от дарителската кампания, обявена от общината, а решението за разпределянето им бе гласувано единодушно на днешната извънредна сесия на Общинския съвет в Болярово. 

Набраните до началото на октомври средства са в размер на 228 992,87 лв. Те се разпределят по равно между 13 собственици на жилища, напълно опожарени от огнената стихия, минала през двете боляровски села през юли тази година. Десет жители на село Воден и трима на село Крайново ще получат помощта до три работни дни, като парите ще бъдат преведени по личните им банкови сметки, съобщават от общинския пресцентър. Средствата могат да се използват само за изграждане на жилища, допълват оттам.

Дарителската сметка продължава да бъде открита и по нея постъпват още средства,

Специализирана полицейска операция, насочена към водачите на двуколесни моторни превозни средства, ще се проведе в периода от 15 до 20 октомври в област Велико Търново. Това съобщи на брифинг началникът на сектор „Пътна полиция“ при Областна дирекция на МВР в старата столица главен инспектор Радостин Върбанов.

Главен инспектор Върбанов посочи, че в периода от 7 до 13 октомври на територията, обслужвана от ОД на МВР – Велико Търново са регистрирани 26 пътнотранспортни произшествия, от които 9 тежки, със 16 ранени и без загинали. Установени са трима водачи, седнали зад волана, след употреба на алкохол, един употребил наркотични вещества и 12 неправоспособни. Двама водачи са отказал проба за наркотични вещества и алкохол. Съставени са 282 акта и са наложени 813 глоби по фиш. Изготвени са 273 електронни фиша. Заснети са 668 нарушения на скоростните режими, информи

Не се проверяват версии за работеща мрежа зад т.нар. Червения пират, каза съдия Владислава Цариградска пред медиите, след като беше изслушана от съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС). Не се полагат усилия да се установи дали това е мрежа. Нови заплахи срещу мен няма, посочи тя.

Софийската районна прокуратура обвини и задържа през март мъж, арестуван за закани с убийство към магистрати. Дни преди това от Главна Дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП) съобщиха, че заплахите са отправяни от лице с псевдоним Червения пират.  

Без да са изчистени съмненията по отношение на интигиртета на Борислав Сарафов, в рамките на проверка, която извършва ad hoc прокурора Даниела Талева, номинирането му за главен прокурор показва на обществото, че мрежите за влияние няма как да бъдат спрени, каза Цариградска. Става въпрос за проблем на цялото общество и

Извънредно заседание на Столичния общински съвет (СОС) ще се състои на 17 октомври от 10:00 часа, съобщиха от пресцентъра на Съвета.

Заседанието е свикано от председателя на Съвета Цветомир Петров заради искане на една трета от общинските съветници, каквото е изискването за извънредна сесия по правилник.

Припомняме, че на 11 октомври общинските съветници на ГЕРБ-СДС в СОС внесоха искане за извънредна сесия на съвета, на която да бъде изслушан кметът Васил Терзиев заради тежкия трафик в София, „кошмарните задръствания“, за проблемите с обслужването на града и с пътната безопасност. Събрани бяха необходимите 21 подписа за свикване на заседанието.

Според Цветомир Петров няма никаква спешност в искането за изслушване на кмета заради задръстванията в града. За съжаление, политическата реторика в разгара на предизборната кампания пречи на някои съветници да

„По отношение на населените места – в момента правим предпроектно проектиране на спортна площадка в село Средец, а за басейн нямаме готовност“, отговори кметът.

Общинските съветници дадоха съгласие от бюджета на Община Неделино за 2025 г. да бъдат осигурени финансови средства в размер на 25 667,57 лв. за съфинансиране на проектното предложение и упълномощиха кмета да предприеме необходимите действия за изпълнение на решението.

Общинският съвет гласува и предоставяне на временен безлихвен заем за авансово финансиране на плащания по проект, свързан със социални услуги в Общината. Заемът ще бъде в размер на 6 369,72 лева, необходими по проект „Изграждане и оборудване на нови социални и интегрирани здравно-социални услуги за резидентна грижа и специализирани социални услуги за лица с увреждания“. Срокът за погасяване да е не-по късно от края на 2026 година.

„Сумата от временния безлихвен заем е необходима за проектиране на съответните помещения. Трябва да представим проекти и да подпишем договори. Правим тази стъпка, за да може, след като направим проектите и бъдем одобрени, да предприемем действия за избор на изпълнител“, посочи Боян Кехайов.

В селата Върлино и Средец ще бъде изграден Център за деца с психически разстройства, а в Неделино – Дневен център а за лица с увреждания и техните семейства. Социалните домове  ще бъдат изцяло на делегирана държавна дейност.

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Втора ферма със заразени с шарка овце е констатирана в рамките на два дни в хасковското село Узунджово, съобщиха на официалната си страница от Българската агенция по безопасност на ...
От днес е отворено движението по бул. „Тодор Каблешков“ между бул. „Черни връх“ и ул. „Емилиян Станев“, съобщиха от Столична община
От днес е отворено движението по бул. „Тодор Каблешков“ между бул. „Черни връх“ и ул. „Емилиян Станев“, съобщиха от Столична община. Движението ...
Административният съд в Добрич остави без разглеждане жалба на областния управител срещу решението за провеждане на местен референдум
Административният съд в Добрич (ДАС) остави без разглеждане жалба на областния управител на Добрич срещу решение на Общински съвет (ОбС) - Добричка от извънредно заседание, на коет ...
Сметище гори в столичния квартал „Христо Ботев“, изпратени са два екипа на пожарната
Сметище гори в столичния квартал „Христо Ботев“, съобщиха от пресцентъра на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. От там уточниха, ...
Нарушения на забраната за нощен риболов установиха при масови проверки инспектори от агенцията по рибарство в Русе
Екипи на сектор „Рибарство и контрол“ Русе към Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) са съставили 11 акта за установяване на административни нарушени ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
През нощта ще бъде ясно, в Източна България ще духа слаб вятър от изток-североизток, на запад ще е почти тихо, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). ...
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Първото застудяване тази есен вече е факт, съобщи дежурният в метеорологичната станция на връх Рожен. Най-ниската температура е измерена в Чепеларе – минус 4 градуса, а на Р ...
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Втора ферма със заразени с шарка овце е констатирана в рамките на два дни в хасковското село Узунджово, съобщиха на официалната си страница от Българската агенция по безопасност на ...
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете, съобщиха от общинския пресцентър. Услугата е част от стремежа на общината да насърч ...
Митничари задържаха 100 000 къса контрабандни цигари в турски камион на "Капитан Андреево"
Митническите служители на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Капитан Андреево" откриха и задържаха 100 000 къса (5000 кутии) контрабандни цигари при проверка на товаре ...
Тикер в 11:37 ч.
През нощта ще бъде ясно, в Източна България ще духа слаб вятър от изток-североиз ...
Начало Местен фокус
4184
България

Ремонт на мултифункционална спортна площадка гласува на извънредно заседание Общински съвет Неделино

На извънредно заседание днес общинските съветници в Неделино гласуваха единодушно Общината да кандидатства пред Министерството на младежта и спорта с проект за ремонт на мултифункционална спортна площадка.Проектно предложение е по Националната програма за споделено финансиране на инвестиционни спортни проекти 2024 година.

| 16 Октомври 2024, 14:29 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Ремонт на мултифункционална спортна площадка гласува на извънредно заседание Общински съвет Неделино
Ремонт на мултифункционална спортна площадка гласува на извънредно заседание Общински съвет Неделино
Снимка © БТА

На извънредно заседание днес общинските съветници в Неделино гласуваха единодушно Общината да кандидатства пред Министерството на младежта и спорта с проект за ремонт на мултифункционална спортна площадка. Проектно предложение е по Националната програма за споделено финансиране на инвестиционни спортни проекти 2024 година. Стойността на проекта е 256 600,57 лева, а самоучастието е 25 660,57 лева с ДДС.

Специализирана полицейска операция е в ход на територията на област Благоевград, съобщиха от Областната дирекция на МВР (ОД на МВР) в Благоевград. Операцията е по линия на противодействие на конвенционалната престъпност и опазване на обществения ред, както и противодействие на престъпленията, свързани с политическите права на гражданите. 

Резултатите от операцията ще бъдат съобщени на брифинг в 10:00 часа, посочиха от полицията в Благоевград. 

По-рано днес петима бяха задържани в полицейска акция срещу изборната търговия в Хасковско. Акцията и там започна рано сутринта.  
 

Община Антоново започва проект за реконструкция на вътрешната водопроводна мрежа в село Добротица. Инвестицията възлиза на 4,5 млн. лв. Кметът на Общината Хайредин Мехмедов вече е подписал двустранното споразумение за осигуряване на финансирането пред Министерството на регионалното развитие и благоустройството, съобщиха от общинската администрация. 

Водопроводната мрежа на Добротица е строена през 60-те години на миналия век. Изградена изцяло от етернитови тръби, днес тя е силно амортизирана. Отчетените загуби на водата в системата са около 55%, посочи инж. Петинка Петрова, директор на Дирекция „Устройство на територията, екология, образование и проекти” при община Антоново.

По нейни думи водоснабдяването на Добротица, част от водоснабдителната група "Добротица - Разделци", става чрез система от каптажни водовземания, помпена станция и преходен напорен

Председателят на Общинския съвет в Кубрат Нуршен Халилова организира публично обсъждане на годишния отчет за изпълнение на бюджета на Общината за 2023 г. По традиция приемането на отчета става след обществено обсъждане с местната общественост, съобщи председателят на Общинския съвет в града Нуршен Халилова. Поканени за участие са жителите на Община Кубрат, представители на бизнеса, неправителствени организации и цялата общественост. Обсъждането ще се състои утре, от 13:00 ч., в Ритуалната зала на читалище „Св. св. Кирил и Методий“ на Община Кубрат. 

Председателят на Общинския съвет отбеляза, че материалите по годишния отчет за изпълнението на бюджета за 2023 г. са на разположение в стая №18 в административната сграда на общината. Годишният отчет за изпълнение на бюджета е качен в интернет страницата на Община Кубрат. 

За 2024 година бюджетът на общ

Рехабилитацията на магистралния водопровод, захранващ селата Орехово, Малево, Хвойна и Павелско в община Чепеларе, се планира да започне в началото на следващия строителен сезон през 2025 г., прогнозира кметът на Чепеларе Боран Хаджиев.

Общината сега е в етап на обявяване на процедура за избор на изпълнител за обекта.

Проектът за ремонт на магистралния водопровод се изпълнява с финансиране от Министерството на регионалното развитие и благоустройството на обща стойност 7,5 млн. лв.  Жители на Павелско организираха през лятото поредица от протести, настоявайки за решаване на проблема с режима на водата в селото.  

Заради амортизирания водопровод селото изпитва от години недостиг на питейна вода през летните месеци. С осигуреното от МРРБ финансиране ще се извърши рехабилитация на трасе с дължина 5,4 км, както и втори проект по преминаване на магистралния в

В Пернишка област има много храмове, посветени на света Петка, а почитта към нея е много голяма и специална, каза игумения Павла в навечерието на храмовия празник на манастира "Св. Петка" в Перник. Особено в трънския край няма село, където кладенче, оброк или някое друго паметно място да не е кръстено на светицата и за което да не се твърди, че тя е минала оттам.

Всичкото това е добре обяснимо, допълни сестра Павла. Светите мощи на св. Петка пътували по Балканите, така в хората е останала тази дълбока почит. Освен това, религиозните хора имат особено отношение към жените светици, почитат ги като майки. Затова се казва мати Параскева, каза още монахинята.

В пернишкия квартал "Калкас", където се намира манастирът, от незапомнени времена първият и по-голям храмов празник е на Петковден, поясни сестра Павла.

От тази вечер ще започне богослужение, а в понеделник, 14 о

„Намерението на Общината е да кандидатстваме с проект за текущ ремонт на мултифункционална спортна площадка в квартал "Хаирника", която е на площ 1681 кв. м. Състоянието на съоръжението е изключително компрометирано и незадоволително. Липсва изкуствена тревна настилка, осветлението е недостатъчно и това възпрепятства организирането и практикуването на спортни дейности от деца и ученици“, посочи кметът Боян Кехайов.

В дейностите по проекта се предвижда доставка и монтаж на скамейки с козирка, подмяна на осветителни тела, поставяне на нова мрежа за метална ограда, изкуствена трева, зона за тенис на маса, зона за фитнес на открито, зона за шах.

По думите на кмета реализирането на този проект ще доведе до модернизиране на спортната инфраструктура на територията на общината, чрез увеличаване на базите за провеждане на състезания и масов спорт, а също така ще се повиши достъпността на подрастващите до спортни занимания и до създаване на мотивация за системно практикуване на спортни дейности за здравословен начин на живот.

По време на разискванията общинският съветник Владимир Петров (ГЕРБ) отбеляза, че в проекта не са включени средства за тоалетна и съблекалня. Боян Кехайов отговори, че не всички дейности са допустими, тъй като финансирането е за текущ ремонта на съществуващи към момента съоръжения. „На следващ етап може да се помисли и да се предвидят средства в капиталовите разходи за догодина, да направим съблекални“, посочи кметът.

Според съветника Огнян Бабачев (ДПС) по-важно е да се изгради минерален басейн за децата. А съветникът Стойко Еленов (ГЕРБ) каза, че е крайно време да се обърне внимание на населените места, не само на общинския център.

Общо четирима души са задържани за различни престъпления по време на днешната специализирана полицейска операция в Ловешка област. Образувани са четири досъдебни производства, съобщи говорителят на областната дирекция на МВР в Ловеч Габриела Тодорова.

Акцията е насочена основно към предотвратяване и пресичане на евентуални престъпления против политическите права на гражданите и противодействие на битовата престъпност в малките населени места.

Операцията е започнала в 10:00 часа и ще продължи до 18:00 часа. В нея са включени служители на криминална, икономическа, охранителна и пътна полиция, експерти от научно-техническата лаборатория и разследващи полицаи. Участва също и Зоналното жандармерийско управление Плевен. 

Част от акцията се организира в тетевенското село Български извор.

„В рамките на операцията се извършват проверки по адреси, магазини

Останалите без домове след пожарите през лятото в селата Воден и Крайново ще получат равна финансова помощ от по 17 614,84 лв. Средствата са от дарителската кампания, обявена от общината, а решението за разпределянето им бе гласувано единодушно на днешната извънредна сесия на Общинския съвет в Болярово. 

Набраните до началото на октомври средства са в размер на 228 992,87 лв. Те се разпределят по равно между 13 собственици на жилища, напълно опожарени от огнената стихия, минала през двете боляровски села през юли тази година. Десет жители на село Воден и трима на село Крайново ще получат помощта до три работни дни, като парите ще бъдат преведени по личните им банкови сметки, съобщават от общинския пресцентър. Средствата могат да се използват само за изграждане на жилища, допълват оттам.

Дарителската сметка продължава да бъде открита и по нея постъпват още средства,

Специализирана полицейска операция, насочена към водачите на двуколесни моторни превозни средства, ще се проведе в периода от 15 до 20 октомври в област Велико Търново. Това съобщи на брифинг началникът на сектор „Пътна полиция“ при Областна дирекция на МВР в старата столица главен инспектор Радостин Върбанов.

Главен инспектор Върбанов посочи, че в периода от 7 до 13 октомври на територията, обслужвана от ОД на МВР – Велико Търново са регистрирани 26 пътнотранспортни произшествия, от които 9 тежки, със 16 ранени и без загинали. Установени са трима водачи, седнали зад волана, след употреба на алкохол, един употребил наркотични вещества и 12 неправоспособни. Двама водачи са отказал проба за наркотични вещества и алкохол. Съставени са 282 акта и са наложени 813 глоби по фиш. Изготвени са 273 електронни фиша. Заснети са 668 нарушения на скоростните режими, информи

Не се проверяват версии за работеща мрежа зад т.нар. Червения пират, каза съдия Владислава Цариградска пред медиите, след като беше изслушана от съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС). Не се полагат усилия да се установи дали това е мрежа. Нови заплахи срещу мен няма, посочи тя.

Софийската районна прокуратура обвини и задържа през март мъж, арестуван за закани с убийство към магистрати. Дни преди това от Главна Дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП) съобщиха, че заплахите са отправяни от лице с псевдоним Червения пират.  

Без да са изчистени съмненията по отношение на интигиртета на Борислав Сарафов, в рамките на проверка, която извършва ad hoc прокурора Даниела Талева, номинирането му за главен прокурор показва на обществото, че мрежите за влияние няма как да бъдат спрени, каза Цариградска. Става въпрос за проблем на цялото общество и

Извънредно заседание на Столичния общински съвет (СОС) ще се състои на 17 октомври от 10:00 часа, съобщиха от пресцентъра на Съвета.

Заседанието е свикано от председателя на Съвета Цветомир Петров заради искане на една трета от общинските съветници, каквото е изискването за извънредна сесия по правилник.

Припомняме, че на 11 октомври общинските съветници на ГЕРБ-СДС в СОС внесоха искане за извънредна сесия на съвета, на която да бъде изслушан кметът Васил Терзиев заради тежкия трафик в София, „кошмарните задръствания“, за проблемите с обслужването на града и с пътната безопасност. Събрани бяха необходимите 21 подписа за свикване на заседанието.

Според Цветомир Петров няма никаква спешност в искането за изслушване на кмета заради задръстванията в града. За съжаление, политическата реторика в разгара на предизборната кампания пречи на някои съветници да

„По отношение на населените места – в момента правим предпроектно проектиране на спортна площадка в село Средец, а за басейн нямаме готовност“, отговори кметът.

Общинските съветници дадоха съгласие от бюджета на Община Неделино за 2025 г. да бъдат осигурени финансови средства в размер на 25 667,57 лв. за съфинансиране на проектното предложение и упълномощиха кмета да предприеме необходимите действия за изпълнение на решението.

Общинският съвет гласува и предоставяне на временен безлихвен заем за авансово финансиране на плащания по проект, свързан със социални услуги в Общината. Заемът ще бъде в размер на 6 369,72 лева, необходими по проект „Изграждане и оборудване на нови социални и интегрирани здравно-социални услуги за резидентна грижа и специализирани социални услуги за лица с увреждания“. Срокът за погасяване да е не-по късно от края на 2026 година.

„Сумата от временния безлихвен заем е необходима за проектиране на съответните помещения. Трябва да представим проекти и да подпишем договори. Правим тази стъпка, за да може, след като направим проектите и бъдем одобрени, да предприемем действия за избор на изпълнител“, посочи Боян Кехайов.

В селата Върлино и Средец ще бъде изграден Център за деца с психически разстройства, а в Неделино – Дневен център а за лица с увреждания и техните семейства. Социалните домове  ще бъдат изцяло на делегирана държавна дейност.

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
От днес е отворено движението по бул. „Тодор Каблешков“ между бул. „Черни връх“ и ул. „Емилиян Станев“, съобщиха от Столична община
Административният съд в Добрич остави без разглеждане жалба на областния управител срещу решението за провеждане на местен референдум
Сметище гори в столичния квартал „Христо Ботев“, изпратени са два екипа на пожарната
Нарушения на забраната за нощен риболов установиха при масови проверки инспектори от агенцията по рибарство в Русе
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Сфера
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
Контекст
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Местен фокус
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Контекст
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Контекст
Митничари задържаха 100 000 къса контрабандни цигари в турски камион на "Капитан Андреево"
На преден план
Д-р Вилхелм Елисеев и д-р Пламена Вълчева бяха наградени от регионалната колегия на Българския лекарски съюз във Видин
Основна линия
При операция на полицията в Монтанско за ден са разкрити 14 престъпления
На преден план
В Търговище започва мащабен ремонт на спортната зала „Иван Ангелов“
Основна линия
Как улична котка стана космонавт преди 61 години
Контекст
Военноморските сили получиха два нови автономни дистанционно управляеми подводни апарата по програма на Министерството на отбраната на САЩ
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.