Начало Контекст Социални работници ще бъдат обучени във Враца по подхода „#Мога сама“ в помощ на жени, попаднали във връзки с насилие
4653
България

Социални работници ще бъдат обучени във Враца по подхода „#Мога сама“ в помощ на жени, попаднали във връзки с насилие

Обучение на социални работници, психолози, кариерни консултанти за подхода „#Мога сама“ организира във Враца неправителствената организация (НПО) Фондация „Emprove“.Обучението се провежда в Младежки център – Враца и е част от национално турне, насочено към хора от подкрепящите професии, които работят с жени, попаднали във връзки с насилие или излезли от такива, разказа Анелия Митова, един от авторите на подхода и лектор във фондацията.

| 16 Октомври 2024, 14:50 ч.
Социални работници ще бъдат обучени във Враца по подхода „#Мога сама“ в помощ на жени, попаднали във връзки с насилие
Социални работници ще бъдат обучени във Враца по подхода „#Мога сама“ в помощ на жени, попаднали във връзки с насилие
Снимка © БТА

Обучение на социални работници, психолози, кариерни консултанти за подхода „#Мога сама“ организира във Враца неправителствената организация (НПО) Фондация „Emprove“. Обучението се провежда в Младежки център – Враца и е част от национално турне, насочено към хора от подкрепящите професии, които работят с жени, попаднали във връзки с насилие или излезли от такива, разказа Анелия Митова, един от авторите на подхода и лектор във фондацията.

През 2025 година общините ще могат да кандидатстват с проекти за изграждане на площадки за отпадъци за повторна употреба. Това съобщи днес ръководителят на Управителния орган на програма „Околна среда“ Галина Симеонова по време на дискусия в рамките на Годишната среща на местните власти, която се провежда в куоррта „Албена“. Тя уточни, че процедурата би трябвало да бъде отворена към края на март. Бюджетът й ще бъде 144 милиона лева, но финансирането ще бъде на конкурентен принцип, а не за всички.

Симеонова прикани общините да бъдат по-активни с представянето на проекти за изграждане на инфраструктура за биоразградимите отпадъци, които да бъдат отделяни от общия поток на боклука. Тя припомни, че по този начин смесеният отпадък намалява с между 20 и 25 на сто. Тъй като общините не са достатъчно активни и не са постъпили достатъчно предложения, сега отново

Разград събра близо 130 състезатели от цялата страна за Държавното първенство по брейк. Надпреварата беше организирана от разградския клуб по брейк Shadows Crew, Българската брейк федерация с подкрепата на община Разград и спонсори. Състезателите демонстрираха уменията си на сцената на Общинския културен център. Състезанието продължи през целия съботен ден с квалификации и финали. Имаше и демонстративен батъл между двата национални отбора – на България и на Германия. Организаторите на първенството уточниха, че немските състезатели в момента са на подготвителен лагер в страната ни. 

Най-добрите в шампионата получиха медали и грамоти късно снощи след финалите. Победителите в отделните възрастови групи и стилове бяха оценявани от международно жури.

Домакините от Shadows Crew спечелиха четири индивидуални отличия. Андреана Маринова бе отличена със златен медал, Ми

Национален форум на специалистите по здравни грижи и постерна секция за медицински специалисти и студенти ще има на 25 и 26 октомври в Шумен, съобщи ст. акушерка Веска Райчева. Тази година форумът е на тема "Здравните грижи днес политики, обществени нагласи, отговорност".

В първия ден има регистрация на участниците, официално откриване в хотел "Шумен", пленарен доклан, презентация на фирма и постерна сесия. На следващия ден върви научна част с теми в две секции: "Общи и специални сестрински грижи" и "Общи и специални акушерски грижи", каза още Райчева.

Двеста двадесет и девет участници са се регистрирали за форума, от тях 32-ма са студенти. Ще има 15 представени постера, общо 31 теми ще бъдат презентирани в този Национален форум, добави Райчева. Тя допълни, че във форума ще има участници от Стара Загора, Добрич, Русе, Силистра, Шумен, Велико Търново, Бургас, Враца, Варн

Началото на ремонт на дилатационните гребеновидни фуги в румънския участък на Дунав мост при Русе-Гюргево ще бъде поставено от 21 октомври тази година. Съоръжението няма да се затваря за движение, съобщи пиарът на областната управа в Русе Георги Георгиев. 

Дейностите по ремонта на фугите в румънския участък от моста ще се извършват поетапно. "Те ще започнат от т.нар. гранична фуга, която се явява най-близка до извършващия се ремонт от българска страна. Началото ще бъде дадено от центъра на пътното платно до най-дясната част на пътната лента в посока от Румъния към България. По този начин ще бъде ограничен и ще се заобикаля участък от около 50 метра. Това няма да повлияе съществено на временната организация на движението, наложена заради ремонта на българската част от мостовото съоръжение", обясни Георгиев. 

След приключване на ремонта на първата фуга поетапно щ

„Ние ги наричаме жените-survivors и целта ни е да ги овластим и да им помогнем да си стъпят отново на краката, да започнат едни нов живот, след като са излезли от тази връзка.“ По думите похватът „Мога сама“ е наръчник от техники и методи как да вдъхват увереност в тези жени, как те да определят силните си страни, как да си намерят работа, на какви ресурси могат да разчитат в общността, да разберат, че не са сами и имат подкрепа и във Фондацията, и на местно ниво с хората, които обучават. 

Лекторът обясни, че аспектите на зависимостта са много, а един от първите знаци за подобна връзка е упражняването на контрол къде и с кого да се среща жената. „Въобще личният живот става много ограничен - ограничаване на връзките със семейство и приятели, отцепване на жената от нейната общност, за да бъде под контрол на човека, с когото е във връзка. Може да има и икономическа зависимост – да я подканя да не работи под маската, че това е грижа за нея, но в един момент тази грижа има една друга тъмна страна и в един момент жената вече е загубила и контактите в социалната си среда, и е много трудно отново да потърси работа. Зависимостта може да е и психологическа под формата на силна ревност, която също има и своите тъмни страни“, посочи Анелия Митова.

Тя разказа, че Фондацията е създадена преди пет години и насочена към жените-survivors с психологическа, терапевтична и правна помощ. „Нашата цел основно е превенцията, да покажем кои са първите знаци, когато сме влезли или наш познат е влязъл в токсична връзка и кои са начините да излезем. Това не е линеен процес, той има върхове и спадове, може да има излизане, връщане, един процес на изграждане на увереност, че има живот и след това, и че жените могат повече от това, в което са приели да вярват за себе си. Радвам се, че все повече жени се обръщат към нас от цяла България“, обясни лекторът. 

Проектът „#Мога сама“ се осъществява с финансовата подкрепа на фондация Обществен борд на TELUS International в България, Български фонд за жените и Европейския съюз. До момента е представен в Кърджали, Пловдив, Бургас и Плевен, предстои в Хасково и Стара Загора.

Извънредно заседание на Общинския съвет в Перник ще се проведе днес от 9:30 часа в зала „Панорама“, съобщи председателят на Съвета Денислав Захариев. Съветниците ще разгледат общо шест точки, две от тях са свързани с финансовото състояние на Общината.

„Става въпрос за два кредита. Единият от тях е мостов, който ние взимаме, за да разплащаме европейски проекти, по които работи Общината. Тъй като голяма част от тях все още не са минали финалния си етап и Общината не е получила от управляващия орган средствата, с които трябва да погаси този заем, се налага да удължим срока на взетия кредит с още една година, за да може тези проекти да минат заключителна верификация“, поясни Захариев.

Втората докладна записка касае поемането на нов краткосрочен общински дълг (овърдрафт) за осигуряване на оборотни средства за обезпечаване на задължения. Той е в р

Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете, съобщиха от общинския пресцентър.

Услугата е част от стремежа на общината да насърчи опазването на околната среда и да улесни рециклирането на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване и предлага безплатна услуга по събиране на този вид отпадъци директно от домовете на гражданите.

Всеки, който желае да предаде старо електронно оборудване – компютри, телевизори, домакински уреди и други, може да направи заявка на безплатен телефон 080014100. След подаване на заявката, екипите за извършване на съответната дейност ще посетят гражданите в удобно за тях време, за да съберат отпадъците. 

Тази инициатива е част от ангажимента на Община Пловдив за насърчаване на устойчиво развитие и отговорно управление на електронните отпадъци. Чрез правилното предав

Днес е вторият ден от официалното посещение на президента Румен Радев в Босна и Херцеговина.

Българският президент е на посещение в Босна и Херцеговина по покана на председателстващия босненското Председателство Денис Бечирович. 

Европейската перспектива на Босна и Херцеговина, регионалното сътрудничество в Югоизточна Европа и укрепването на сигурността и стабилността в региона, както и теми от дневния ред на двустранното партньорство, се очаква да бъдат във фокуса на срещите на президента Радев по време на официалното му посещение.

Очаква се днес българският държавен глава да се срещне с членовете на колегията на двете камари на парламента на Босна и Херцеговина, с председателстващата Съвета на министрите Боряна Крищо и с върховния представител на международната общност в Босна Кристиан Шмит.

Днес президентът Радев ще посети и военната база „Бут

Извънредно заседание на Столичния общински съвет (СОС) ще се състои днес от 10:00 часа, съобщиха от пресцентъра на Съвета. Заседанието е с единствена точка изслушване на кмета на Столична община Васил Терзиев във връзка със силно затруднения трафик, транспортното обслужване и пътната безопасност в града.

Мотивите за свикването на извънредно заседание на СОС са продиктувани от липсата на устойчива политика на Столична община, особено в областта на транспорта и пътната безопасност, се посочва в доклада, чиито вносители са 22 общински съветници.

През миналата седмица общинските съветници на ГЕРБ-СДС внесоха искане за извънредна сесия на Съвета, на която да бъде изслушан кметът Васил Терзиев заради тежкия трафик в София, "кошмарните задръствания", за проблемите с обслужването на града и с пътната безопасност, съобщи на брифинг тогава председателят на групата на общинските съ

Жена на 88 години е станала жертва на измама в Чирпан, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР в Стара Загора. Тя е дала сумата от 400 лева на непознат мъж, който е влязъл в дома и е заявил, че е изпратен от сина да достави дърва за огрев.

След като е платила сумата, жената се свързала със сина си и разбрала, че той не е поръчвал дърва, уточниха от полицията. Сигнал в полицията в Чирпан е подаден вчера, образувано е досъдебно производство за измама. 

Вчера съдът в Гълъбово осъди мъж на 49 години на година и половина затвор за телефонна измама на 83-годишна жена. 

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Започва изпълнението на втората фаза от проекта за подобряване на качеството на въздуха в Община Пловдив
Започва изпълнението на фаза 2 от проекта за подобряване на качеството на атмосферния въздух в Община Пловдив чрез намаляване на емисиите от фини прахови частици от битовото отопле ...
При операция на полицията в Монтанско за ден са разкрити 14 престъпления
Специализирана операция за предотвратяване на престъпления, свързани с политическите права на гражданите, както и за противодействие на конвенционалната престъпност, бе проведена в ...
Как улична котка стана космонавт преди 61 години
Как улична котка стана космонавт и какъв принос имат към научните изследвания животните, пътували в Космоса, разказа доц. д-р Симеон Асеновски, заместник-директор на Института за к ...
Екипите на пожарната са реагирали на 98 сигнала за произшествия през изминалото денонощие
Екипите на пожарната са реагирали на 98 сигнала за произшествия през изминалото денонощие. Това съобщиха на сайта си от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на насел ...
Интензивно е движението за товарни автомобили на някои от граничните пунктове с Румъния
Интензивно е движението за товарни автомобили на някои от граничните пунктове с Румъния. Това съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“ (ГДГП) на сайта си. Информа ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Започва изпълнението на втората фаза от проекта за подобряване на качеството на въздуха в Община Пловдив
Започва изпълнението на фаза 2 от проекта за подобряване на качеството на атмосферния въздух в Община Пловдив чрез намаляване на емисиите от фини прахови частици от битовото отопле ...
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
През нощта ще бъде ясно, в Източна България ще духа слаб вятър от изток-североизток, на запад ще е почти тихо, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). ...
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Първото застудяване тази есен вече е факт, съобщи дежурният в метеорологичната станция на връх Рожен. Най-ниската температура е измерена в Чепеларе – минус 4 градуса, а на Р ...
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Втора ферма със заразени с шарка овце е констатирана в рамките на два дни в хасковското село Узунджово, съобщиха на официалната си страница от Българската агенция по безопасност на ...
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете, съобщиха от общинския пресцентър. Услугата е част от стремежа на общината да насърч ...
Тикер в 11:46 ч.
Започва изпълнението на фаза 2 от проекта за подобряване на качеството на атмосф ...
Начало Контекст
4653
България

Социални работници ще бъдат обучени във Враца по подхода „#Мога сама“ в помощ на жени, попаднали във връзки с насилие

Обучение на социални работници, психолози, кариерни консултанти за подхода „#Мога сама“ организира във Враца неправителствената организация (НПО) Фондация „Emprove“.Обучението се провежда в Младежки център – Враца и е част от национално турне, насочено към хора от подкрепящите професии, които работят с жени, попаднали във връзки с насилие или излезли от такива, разказа Анелия Митова, един от авторите на подхода и лектор във фондацията.

| 16 Октомври 2024, 14:50 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Социални работници ще бъдат обучени във Враца по подхода „#Мога сама“ в помощ на жени, попаднали във връзки с насилие
Социални работници ще бъдат обучени във Враца по подхода „#Мога сама“ в помощ на жени, попаднали във връзки с насилие
Снимка © БТА

Обучение на социални работници, психолози, кариерни консултанти за подхода „#Мога сама“ организира във Враца неправителствената организация (НПО) Фондация „Emprove“. Обучението се провежда в Младежки център – Враца и е част от национално турне, насочено към хора от подкрепящите професии, които работят с жени, попаднали във връзки с насилие или излезли от такива, разказа Анелия Митова, един от авторите на подхода и лектор във фондацията.

През 2025 година общините ще могат да кандидатстват с проекти за изграждане на площадки за отпадъци за повторна употреба. Това съобщи днес ръководителят на Управителния орган на програма „Околна среда“ Галина Симеонова по време на дискусия в рамките на Годишната среща на местните власти, която се провежда в куоррта „Албена“. Тя уточни, че процедурата би трябвало да бъде отворена към края на март. Бюджетът й ще бъде 144 милиона лева, но финансирането ще бъде на конкурентен принцип, а не за всички.

Симеонова прикани общините да бъдат по-активни с представянето на проекти за изграждане на инфраструктура за биоразградимите отпадъци, които да бъдат отделяни от общия поток на боклука. Тя припомни, че по този начин смесеният отпадък намалява с между 20 и 25 на сто. Тъй като общините не са достатъчно активни и не са постъпили достатъчно предложения, сега отново

Разград събра близо 130 състезатели от цялата страна за Държавното първенство по брейк. Надпреварата беше организирана от разградския клуб по брейк Shadows Crew, Българската брейк федерация с подкрепата на община Разград и спонсори. Състезателите демонстрираха уменията си на сцената на Общинския културен център. Състезанието продължи през целия съботен ден с квалификации и финали. Имаше и демонстративен батъл между двата национални отбора – на България и на Германия. Организаторите на първенството уточниха, че немските състезатели в момента са на подготвителен лагер в страната ни. 

Най-добрите в шампионата получиха медали и грамоти късно снощи след финалите. Победителите в отделните възрастови групи и стилове бяха оценявани от международно жури.

Домакините от Shadows Crew спечелиха четири индивидуални отличия. Андреана Маринова бе отличена със златен медал, Ми

Национален форум на специалистите по здравни грижи и постерна секция за медицински специалисти и студенти ще има на 25 и 26 октомври в Шумен, съобщи ст. акушерка Веска Райчева. Тази година форумът е на тема "Здравните грижи днес политики, обществени нагласи, отговорност".

В първия ден има регистрация на участниците, официално откриване в хотел "Шумен", пленарен доклан, презентация на фирма и постерна сесия. На следващия ден върви научна част с теми в две секции: "Общи и специални сестрински грижи" и "Общи и специални акушерски грижи", каза още Райчева.

Двеста двадесет и девет участници са се регистрирали за форума, от тях 32-ма са студенти. Ще има 15 представени постера, общо 31 теми ще бъдат презентирани в този Национален форум, добави Райчева. Тя допълни, че във форума ще има участници от Стара Загора, Добрич, Русе, Силистра, Шумен, Велико Търново, Бургас, Враца, Варн

Началото на ремонт на дилатационните гребеновидни фуги в румънския участък на Дунав мост при Русе-Гюргево ще бъде поставено от 21 октомври тази година. Съоръжението няма да се затваря за движение, съобщи пиарът на областната управа в Русе Георги Георгиев. 

Дейностите по ремонта на фугите в румънския участък от моста ще се извършват поетапно. "Те ще започнат от т.нар. гранична фуга, която се явява най-близка до извършващия се ремонт от българска страна. Началото ще бъде дадено от центъра на пътното платно до най-дясната част на пътната лента в посока от Румъния към България. По този начин ще бъде ограничен и ще се заобикаля участък от около 50 метра. Това няма да повлияе съществено на временната организация на движението, наложена заради ремонта на българската част от мостовото съоръжение", обясни Георгиев. 

След приключване на ремонта на първата фуга поетапно щ

„Ние ги наричаме жените-survivors и целта ни е да ги овластим и да им помогнем да си стъпят отново на краката, да започнат едни нов живот, след като са излезли от тази връзка.“ По думите похватът „Мога сама“ е наръчник от техники и методи как да вдъхват увереност в тези жени, как те да определят силните си страни, как да си намерят работа, на какви ресурси могат да разчитат в общността, да разберат, че не са сами и имат подкрепа и във Фондацията, и на местно ниво с хората, които обучават. 

Лекторът обясни, че аспектите на зависимостта са много, а един от първите знаци за подобна връзка е упражняването на контрол къде и с кого да се среща жената. „Въобще личният живот става много ограничен - ограничаване на връзките със семейство и приятели, отцепване на жената от нейната общност, за да бъде под контрол на човека, с когото е във връзка. Може да има и икономическа зависимост – да я подканя да не работи под маската, че това е грижа за нея, но в един момент тази грижа има една друга тъмна страна и в един момент жената вече е загубила и контактите в социалната си среда, и е много трудно отново да потърси работа. Зависимостта може да е и психологическа под формата на силна ревност, която също има и своите тъмни страни“, посочи Анелия Митова.

Тя разказа, че Фондацията е създадена преди пет години и насочена към жените-survivors с психологическа, терапевтична и правна помощ. „Нашата цел основно е превенцията, да покажем кои са първите знаци, когато сме влезли или наш познат е влязъл в токсична връзка и кои са начините да излезем. Това не е линеен процес, той има върхове и спадове, може да има излизане, връщане, един процес на изграждане на увереност, че има живот и след това, и че жените могат повече от това, в което са приели да вярват за себе си. Радвам се, че все повече жени се обръщат към нас от цяла България“, обясни лекторът. 

Проектът „#Мога сама“ се осъществява с финансовата подкрепа на фондация Обществен борд на TELUS International в България, Български фонд за жените и Европейския съюз. До момента е представен в Кърджали, Пловдив, Бургас и Плевен, предстои в Хасково и Стара Загора.

Извънредно заседание на Общинския съвет в Перник ще се проведе днес от 9:30 часа в зала „Панорама“, съобщи председателят на Съвета Денислав Захариев. Съветниците ще разгледат общо шест точки, две от тях са свързани с финансовото състояние на Общината.

„Става въпрос за два кредита. Единият от тях е мостов, който ние взимаме, за да разплащаме европейски проекти, по които работи Общината. Тъй като голяма част от тях все още не са минали финалния си етап и Общината не е получила от управляващия орган средствата, с които трябва да погаси този заем, се налага да удължим срока на взетия кредит с още една година, за да може тези проекти да минат заключителна верификация“, поясни Захариев.

Втората докладна записка касае поемането на нов краткосрочен общински дълг (овърдрафт) за осигуряване на оборотни средства за обезпечаване на задължения. Той е в р

Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете, съобщиха от общинския пресцентър.

Услугата е част от стремежа на общината да насърчи опазването на околната среда и да улесни рециклирането на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване и предлага безплатна услуга по събиране на този вид отпадъци директно от домовете на гражданите.

Всеки, който желае да предаде старо електронно оборудване – компютри, телевизори, домакински уреди и други, може да направи заявка на безплатен телефон 080014100. След подаване на заявката, екипите за извършване на съответната дейност ще посетят гражданите в удобно за тях време, за да съберат отпадъците. 

Тази инициатива е част от ангажимента на Община Пловдив за насърчаване на устойчиво развитие и отговорно управление на електронните отпадъци. Чрез правилното предав

Днес е вторият ден от официалното посещение на президента Румен Радев в Босна и Херцеговина.

Българският президент е на посещение в Босна и Херцеговина по покана на председателстващия босненското Председателство Денис Бечирович. 

Европейската перспектива на Босна и Херцеговина, регионалното сътрудничество в Югоизточна Европа и укрепването на сигурността и стабилността в региона, както и теми от дневния ред на двустранното партньорство, се очаква да бъдат във фокуса на срещите на президента Радев по време на официалното му посещение.

Очаква се днес българският държавен глава да се срещне с членовете на колегията на двете камари на парламента на Босна и Херцеговина, с председателстващата Съвета на министрите Боряна Крищо и с върховния представител на международната общност в Босна Кристиан Шмит.

Днес президентът Радев ще посети и военната база „Бут

Извънредно заседание на Столичния общински съвет (СОС) ще се състои днес от 10:00 часа, съобщиха от пресцентъра на Съвета. Заседанието е с единствена точка изслушване на кмета на Столична община Васил Терзиев във връзка със силно затруднения трафик, транспортното обслужване и пътната безопасност в града.

Мотивите за свикването на извънредно заседание на СОС са продиктувани от липсата на устойчива политика на Столична община, особено в областта на транспорта и пътната безопасност, се посочва в доклада, чиито вносители са 22 общински съветници.

През миналата седмица общинските съветници на ГЕРБ-СДС внесоха искане за извънредна сесия на Съвета, на която да бъде изслушан кметът Васил Терзиев заради тежкия трафик в София, "кошмарните задръствания", за проблемите с обслужването на града и с пътната безопасност, съобщи на брифинг тогава председателят на групата на общинските съ

Жена на 88 години е станала жертва на измама в Чирпан, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР в Стара Загора. Тя е дала сумата от 400 лева на непознат мъж, който е влязъл в дома и е заявил, че е изпратен от сина да достави дърва за огрев.

След като е платила сумата, жената се свързала със сина си и разбрала, че той не е поръчвал дърва, уточниха от полицията. Сигнал в полицията в Чирпан е подаден вчера, образувано е досъдебно производство за измама. 

Вчера съдът в Гълъбово осъди мъж на 49 години на година и половина затвор за телефонна измама на 83-годишна жена. 

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Започва изпълнението на втората фаза от проекта за подобряване на качеството на въздуха в Община Пловдив
При операция на полицията в Монтанско за ден са разкрити 14 престъпления
Как улична котка стана космонавт преди 61 години
Екипите на пожарната са реагирали на 98 сигнала за произшествия през изминалото денонощие
Интензивно е движението за товарни автомобили на някои от граничните пунктове с Румъния
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Основна линия
Започва изпълнението на втората фаза от проекта за подобряване на качеството на въздуха в Община Пловдив
Сфера
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
Контекст
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Местен фокус
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Контекст
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Контекст
Митничари задържаха 100 000 къса контрабандни цигари в турски камион на "Капитан Андреево"
На преден план
Д-р Вилхелм Елисеев и д-р Пламена Вълчева бяха наградени от регионалната колегия на Българския лекарски съюз във Видин
Основна линия
При операция на полицията в Монтанско за ден са разкрити 14 престъпления
На преден план
В Търговище започва мащабен ремонт на спортната зала „Иван Ангелов“
Основна линия
Как улична котка стана космонавт преди 61 години
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.